Alle innlegg Sukkerforum

Er romantikken død?

Vis siste innlegg
(kvinne 49 år fra Akershus) fr. 10 aug. 2018 19:27 Privat melding

Jeg har lest Sissel Gran sine essay’s i Morgenbladet om nettdating - kjærlighet og romantikk. Veldig interessant skrevet.
Jeg hadde egentlig lyst å gjengi dem her, men det er kanskje noen copyrights..?
Uansett, konklusjonen hennes er omtrent som følger:
«Neste gang Tinder (eller sukker selvfølgelig) har gitt deg en intro-mulighet og du sitter med en lovende date på den hotte bistroen Ostebutikken på Løkka i Oslo eller i festivalteltet ett eller annet sted i vårt langstrakte land, sats på følelser – ikke kul tilbakeholdenhet.»

Noe annet hun skriver er: «Det å bli eksponert for folk, gjør at man liker dem bedre. Det elementet blir tatt vekk hvis man skal vurdere ut ifra fire bilder og en halvtimes kaffe»

Sweet.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 10 aug. 2018 19:29

Digger Sissel Gran

Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 10 aug. 2018 19:29

Har du hørt podcastene?

Skjult ID med pseudonym Lone fr. 10 aug. 2018 19:33

Uff, jeg synes hun er så dum. Dårlig humor. Irriterende.
Prøvd å høre litt på podcastene, hørt litt, men ble for kleint.

(mann 50 år fra Buskerud) fr. 10 aug. 2018 19:33 Privat melding

Best å dra på hjemmebesøk ei langhelg 👍🏻😊

(kvinne 40 år fra Hordaland) lø. 11 aug. 2018 02:59 Privat melding

Føler det forventes sommerfugler i magen før første treff er over. Det er umulig å la seg sjarmere så mye på et første treff at en vet det vil klaffe. Tid er visst det eneste det er mangel på. Jeg skulle nok noen ganger gitt det litt tid, men som oftest stoler jeg på mitt første inntrykk....Men min første type falt jeg ikke for med en gang, han ringte meg etter 3 dager og da snakket vi sammen i 3 timer og da falt jeg for han fordi han fikk meg til å le 🤷🏻‍♀️ men det er så mange år siden at man kan si det var enklere tider 🤣

(kvinne 40 år fra Hordaland) lø. 11 aug. 2018 03:36 Privat melding

Litt trøtt så svarte vel ikke helt på spørsmålet.... men tanken min var vel ja. Og at det var mer romantikk da jeg var yngre 🤷🏻‍♀️ Eller bare mer romantisk i London enn i skoesken som jeg også kaller Bergen 🤣 skoeske med tanken på single menn og ledige jobber 🤣 (Har en jobb forresten)

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 11 aug. 2018 03:51

Romantikk er definitivt dødt! 😣
Har ikke sett annet, en kjødelig lyst, hele kvelden...
😎
Fjelltur, eller Skoesken,
Jeg skjønner ikke hva du prater om....? 🤔
Lykke til med det! 😉

Skjult ID med pseudonym subjekt lø. 11 aug. 2018 06:13

Nettdating dreper romantikken ja. Den naturlige måten for oss (vestlige) mennesker å få en partner på er ved å falle pladask. Da spiller ikke andre ting noen stor rolle. Vi blir sjarmert, betatt og forelsket. Nettdating er som arrangerte ekteskap. Snusfornuftig vurderende og tappet for den spontane tiltrekningen vi kan oppleve i RL. Vi mener vi skal unngå å gå i baret og gjøre et dårlig valg. Vi tenker at vi skal sikre oss ved å nøye vurdere hverandre og velge den som passer best. Nøyaktig slik det foregår i arrangerte ekteskap hvor alt handler om å finne den best egnede partneren.

Det kan hende en slik strategi ikke er dum. Arrangerte ekteskap er vanlige mange steder i verden, før i tiden også i Norge. Men vi mangler de omkringliggende tradisjonene. Vi er isolert og alene i våre vurderinger. Overlatt til oss selv har vi ingen kulturell eller historisk ramme å sette dette arrangerte forholdet inn i.

Samtidig er vi barn av romantikken. Vi ønsker romantikk, savner romantikk elsker romantikk. Men her blir vi altså stående fast i en merkelig ikke-romantisk datingform hvor mulige partnere er listet opp som hyllevare bak en skjerm. Disse kan vi så bla oss gjennom. Scrolle oss nedover. Sveipe til høyre eller venstre. Det er ikke romantisk! Det er ikke sunt heller.

Jeg tror vi er i ferd med å gå oss helt vill, som mennesker, med internettet. Men jeg ser kanskje litt for mørkt på det. Det er mulig🙃

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 11 aug. 2018 09:23

Jeg tror det er mye riktig i det du sier, subjekt. Selv om du selvsagt ser mørkt på det, som alltid 😁

Skjult ID med pseudonym Fiktivia lø. 11 aug. 2018 09:37

Neida, romantikken er på ingen måte død, den har bare litt dårligere vekstvilkår i tiden vi lever i. Den lever fortsatt inni de fleste av oss, men med begrenset mulighet til å få slippe ut - dessverre.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia lø. 11 aug. 2018 09:58

Kan kjenne igjen noe av det der, @Ertaberta. Trives man greit med livet som singel skal det mye til for å endre på det. Da blir det ikke så mye aktivt søk, men snarere at ting kanskje skjer hvis det "ramler i fanget på deg". Til tross for det tror jeg de fleste allikevel drømmer om litt romantikk innimellom. Hva man legger i ordet romantikk kan jo sikkert også variere noe.

(kvinne 40 år fra Hordaland) lø. 11 aug. 2018 10:36 Privat melding

Bigluv

Bergen er en knøt liten by presset inn mellom 7 fjell. Bergensere opplever jeg ikke som romantisk. Østlendingene er mye bedre på det.

Romantikken fins ikke her av mange grunner, eneste man kan få til er å skysse i regnet 🤷🏻‍♀️

Du trenger ikke å forstå meg, om natten babler jeg visst. Fikk ikke til å slette og gadd ikke å finne PC

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 11 aug. 2018 10:38

Skysse i regnet altså?

Skjult ID med pseudonym HalvSmart lø. 11 aug. 2018 10:57

Å bli eksponert for folk gjør at man har et bedre vurderingsgrunnlag, men ikke nødvendigvis at man liker de bedre. Likevel har det å tilbringe tid sammen ofte den psykologiske effekten at man ønsker å like den andre personen, for å rettferdiggjøre for seg selv at man har tilbragt tid sammen.
Virker som en litt fordomsfull fremstilling av nettdating; kaffe, halvtime, og selvfølgelig på Løkka. Det finnes så mange andre muligheter, og datene kan vare mye lengre enn det.
Dette med tiltrekning, tid og overfladiskhet er heller ikke noe nytt, slik har det vært alltid. Hva med mannen på 70 tallet som hadde sommerfugler i magen fordi han hadde hatt det kjempefint med kvinnen hele semesteret på studiet? Som han kunne le og snakke med alt om? Som tenkte at nå kommer det snart til å skje noe?
Og som ble knust til pinneved fordi kvinnen endte opp med å bli sammen med en fyr hun akkurat hadde møtt på fest?
Dette med romantikk (hva nå enn det egentlig er) fungerer litt forskjellig for menn og kvinner. De mest romantiske mennene, iallefall de som er det tidlig i datingen, er ofte menn uten draget og med mangel på muligheter. Kvinner har en tendens til å plukke opp slikt, og mannen blir vennesonet og valgt bort. Han må gjerne sende blomster hjem til henne, skrive nattadikt og hele pakka, men dette er smartest å gjøre ETTER at forholdet er etablert.
Når det gjelder følelser må mannen veldig gjerne vise empati, forståelse osv, men blir det for mye vising av følelser for tidlig kan det gå ut over tiltrekningen.

En av de mest ultimate kvinnnefantasiene som finnes går ut på å treffe han kule, attraktive, tilbakelente fyren med tonnevis av valgmuligheter og som ikke vil la seg forplikte, og som ikke blir så følelsesmessig investert. SÅ, pga en eller annen magisk egenskap som denne tilsynelatende ordinære kvinnen har, så faller han pladask for henne. Hun har noe med seg som han ikke kan motså, selv om hun på papiret ikke fortjener han. Hun kapret han, og de lever lykkelig alle sine dager.

Når damer sier de savner romantikk har de gjerne et innebygd premiss om at fyren på date i utgangspunktet er kul og attraktiv.

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 11 aug. 2018 11:45 Privat melding

😂😂😂 Alice 👍🏻😂😂😂

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 11 aug. 2018 11:51 Privat melding

WTF, perla?!!! 🙄

Mannfolk ass!! 🤮🤮🤮

Skjult ID med pseudonym Tvilsom lø. 11 aug. 2018 11:59

Er det ikke romantisk å sjysse i regnet Fjelltur?

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 11 aug. 2018 12:00 Privat melding

Duh! En gang i året, lissom...greier man ikke det, bør man i det minste greie det til stadighet ellers, sånn bare fordi fordi ❤️ å sånn...
Godt det er en eks da, perla

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 11 aug. 2018 12:04

Alice. Kan jeg låne visa kortet ditt å kjøpe gave til meg selv?
Det må være innafor😬

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 11 aug. 2018 12:05

Trenger ikke regne for å kysse altså.

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 11 aug. 2018 12:12

Setter du opp en liste da Alice☺️

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 11 aug. 2018 12:12 Privat melding

Merker jeg nesten blir litt «bestyrtet» her.
Hva slags gniere er det dere driver og menger dere med, lissom...? 🙄🤔🤔🤔🤔

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 11 aug. 2018 12:13 Privat melding

Kan jeg godt forstå, Alice 🙄

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 11 aug. 2018 12:14 Privat melding

Skulle bare mangle, Hønemor...

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 11 aug. 2018 12:18

Får nøye meg med en fender til den der😱

Båt har jeg lyst på da. Særlig etter denne sommeren.

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 11 aug. 2018 12:20

Sant nok, men det er først når jeg så det fine været gjennom sommeren jeg virkelig begynte å drømme om båt igjen.

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 11 aug. 2018 12:25

God plan Ertaberta👍🏻
Burde bytta jakka i SK 2019. Ikke solgt den😜

Skjult ID med pseudonym rumpabar lø. 11 aug. 2018 13:07

Heldig du har vært da Alice🙈

(mann 50 år fra Buskerud) lø. 11 aug. 2018 13:49 Privat melding

OMG! 😳🤯🙄🙄🙄
Har ikke ord, Alice, annet enn ja, good riddance!!!! 💥