Alle innlegg Sukkerforum

Matchtreet - sexy klær

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Blåklokke lø. 1 sep. 22:55

Jeg registrerer at bladet for sexy klær relativt ofte er oransje, eller rødt på matchtreet i de profilene jeg ser. Ettersom jeg selv naturligvis har svart at en kvinne kan kle seg utfordrende på byen selv om hun har kjæreste, så betyr jo det at mange menn synes at en kvinne ikke skal gjøre det. Det både overrasker og skuffer meg å se denne gammeldagse, patriakalske holdningen, som for meg vitner om et tankesett jeg trodde var et tilbakelagt stadium i dagens samfunn. Har vi virkelig ikke kommet lenger i 2018?

(For øvrig kan man jo lure på hvorfor spørsmålet i det hele tatt er med relasjonsprofilen, men er en annen diskusjon.)

Skjult ID med pseudonym Zorro lø. 1 sep. 23:15

Kvinner skal på byen alene? Hva er dette for umoral?

Skjult ID med pseudonym Lone lø. 1 sep. 23:16

Kanskje de har tenkt som meg, at mange av disse som man ser på byen, som har prøvd å kle seg «sexy», ofte ender opp med å trashy ut, og ikke ønsker seg sånn dame? 🤔

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 1 sep. 23:18

Dey samme har jeg observert. Når ble sexy trashy?

Skjult ID med pseudonym ZeZe lø. 1 sep. 23:22

Tror ikke jeg har hatt noe ulikt med menn på det punktet der faktisk, ikke som jeg kan huske iallefall 🤔

Og i grunn blåser jeg i hva en mann vil at jeg skal kle meg i, jeg kler meg i det JEG har lyst å kle meg i 🤔

Er i grunn enig med deg, egentlig et merkelig «punkt» på det treet 🤨

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 1 sep. 23:32

Egentlig veldig bra det spørsmålet er der, for jeg ante ikke at det vat så mange menn som ikke ønsker at dama skal være sexy kledd og gå på byen. Når det gjelfer definisjonen på sexy kledd, regner jeg med at min kjæreste synes jeg er sexy. Og at det er det som er utgangspunktet.

Skjult ID med pseudonym Trallalla lø. 1 sep. 23:47

Satte 9 på den når jeg svarte. Skulle da bare mangle.

(mann 45 år fra Oslo) lø. 1 sep. 23:52 Privat melding

Nå finnes det vel knapt noen mann som ikke synes at Kiara er sexy, så den får du nok uansett, men poenget er selvsagt gyldig likevel. Det holder lenge at man (natulig nok) finner sin partner sexy per se, da spiller klærne fint liten rolle for min del.

Skjult ID med pseudonym Fiol sø. 2 sep. 00:18

Husker ikke engang det spørsmålet jeg, på tide å ta den testen på nytt tro🤔

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 01:25

Det var da galant og hyggelig skrevet, Patent. Takk🙂

(mann 45 år fra Oslo) sø. 2 sep. 01:35 Privat melding

Znøft, jeg uttaler meg over objektiv lest, hyggelig har jeg ikke vært siden 1969 og galant vet jeg ikke engang hva betyr. Du er forresten forstemmende sexy i hodet også - igjen en absolutt sannhet. Sånn for å ha det på trykk.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 01:41

Ok, ok... Du skal slippe slike stempel. Det finnes jo ingen absolutt sannhet, men her er det jo tørke i innboksen, så jeg meg smigre.😊😘😁

(mann 50 år fra Østfold) sø. 2 sep. 07:18 Privat melding

Finnes vel nok av usikre menn der ute. Dem om det. Må nesten få meg skjegg å humre litt i..

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 08:23

Det står vel "kle seg utfordrende"? Utfordrende er ikke nødvendigvis sexy, synes jeg, og det vet jeg at mange menn mener også. Damer som prøver for hardt, blir ikke godt mottatt. Sikkert litt miljøavhengig, men menn på min alder, der jeg går ut, ser ut til å bry seg om andre ting enn dype utringninger og mye hud. Lite selvhøytidelig, by på seg selv, betale neste runde i baren osv, er ting som scorer høyere når de rangerer sexy.

(mann 50 år fra Østfold) sø. 2 sep. 08:51 Privat melding

Går fint an å kle seg "utfordrende" og samtidig være et hyggelig menneske. Ja takk begge deler. Alt kler den smukke osv..

Skjult ID med pseudonym maryandthe sø. 2 sep. 09:05

Jeg er drittlei alle krav, ønsker, kroppspress, sensur, hva som er lov/ ikke lov, sexy, stilig/ ulekkert, hår, farger, klær, negler, motepress etcetc når det gjelder oss damer. Vær deg selv - og vær stolt av hvem du er - da faller det meste på plass👍.

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 09:27

Ertaberta; det stemmer at det står "kle seg utfordrende" i spørsmålet i selve testen, men på bladet på matchtreet har benevnelsen blitt omgjort til "sexy klær".

(mann 50 år fra Østfold) sø. 2 sep. 09:36 Privat melding

Det samme antrekket kan anses som trashy, latterlig, elegant, sensuelt, stilig, pent, frigjørende, frekt, morsomt og helt ordinært alt etter observatør, setting og eieren. Er det langt fra Oslo til Hamar? Kun på fredag ettermiddag i rushen. 😉. Alt er relativt.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 09:42

Ser visst ikke på det bladet, og måtte inn for å se hva jeg selv hadde svart der. Som skrevet tidligere, hva man svarer på de spm kan jo variere helt utifra dagsform. Tok den på nytt for moro skyld nå, og følte at flere ting jeg har svart tidligere, ikke stemte med hvordan jeg ser meg selv idag.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 2 sep. 09:52 Privat melding

@maryandthe: 😍 👏 ❤️

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 10:16

Noen damer som kler seg utfordrende på byen, når de er i forhold, som vil fortelle hvorfor? Da går man vel ut med venninner, og DE bryr seg vel ikke om pupper, lår og hud?

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 2 sep. 10:24

Flere damer, som også opptrer utfordrende, ute på byen, selv om de er i forhold! 🤔
👻👻👻

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 10:26

Jeg synes kanskje du vrir fokus litt feil veg, Ertaberta. Mitt poeng var, som maryandthe er inne på at det stilles krav til oss kvinner om hvordan vi skal kle oss. Og det er i dette tilfellet mennene som stiller disse kravene (i dette tilfellet gjennom sitt svar i relasjonsprofilen). Hvorfor skal en mann i det hele tatt mene noe om hvordan en kvinne skal kle seg? Det er jo ingen som stiller spørsmål ved hvordan en mann kler seg, er det vel?

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 10:31

Bigluv, det er det kanskje mange som gjør, og jeg vil tro det gjelder både kvinner og menn. Men det poenget er en liten avsporing, det jeg lurer på er hvorfor menn skal mene noe om hvordan kvinner skal kle seg?

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 10:38

Handler ikke om å vri fokus, jeg lurer bare på det, men ikke nok til å gidde å lage egen tråd om det. Du spør hvorfor en mann skal mene noe om hvordan en kvinne skal kle seg. Hvis en kvinne kler seg utfordrende, vil vel enkelte/mange menn ute på byen uansett mene noe om det. Noen vil sikkert tilogmed finne på å fortelle henne at han synes hun er sexy (og det er nok ordet som blir brukt, ikke "Du er utrolig utfordrende"). Da jeg var gift, og han innimellom skulle ut med kompiser, ville jeg jo at han skulle se fin ut, og tenkte aldri på at andre kvinner kunne finne på å synes at han var sexy, selv om jeg syntes han var det. Menn som viser masse hud, med veldig åpne skjorter, dyp V på t-skjorter osv er ikke sexy i mine øyne, og det er vel sånn passe overførbart.

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 11:04

Er enig i at man (gjelder begge kjønn) alltid vil ha ulike oppfatninger om hvordan andre er kledt når man møtes ute på byen.

Her dreier det seg imidlertid om at man sitter med pc /mobil og får et konkret spørsmål om hvordan man mener at en kvinne skal kle seg (når hun går på byen, og merk at det står ikke noe om at hun skal gå alene). I dette spørsmålet velger altså en del menn alternativet "Damer bør kle seg mindre utfordrende når de har kjæreste".

Det er dette jeg ikke forstår... at disse mennene åpenbart ikke reflekterer over hva dette spørsmålet egentlig innebærer. For hvis de hadde reflektert over det, da ville de vel ikke valgt det alternativet som mange gjør? ...eller?

(mann 50 år fra Østfold) sø. 2 sep. 11:04 Privat melding

Blåklokke. Reagerer du på at menn har preferanser, altså en viss idé om hva vi liker? Og du mener at damer ikke har det?

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 11:09

Jeg skjønner ihvertfall ikke hvorfor enkelte kvinner velger å kle seg MER utfordrende når de skal ut på byen. Hva er det de ønsker å utfordre, liksom?

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 11:33

Bruce, jeg reagerer ikke på at menn har preferanser, det er jo helt naturlig. Det samme gjelder for damer.

Det jeg reagerer på er at en del menn mener at kvinner, når de er i et forhold, skal ta hensyn til det, og ikke kle seg utfordrende. Altså at kvinnen ikke skal kunne kle seg som hun selv ønsker, men at mannens mening om hennes bekledning skal veie tyngre enn hennes egen. Hvorfor skal hun ikke kunne kle seg utfordrende, hvis det er det hun ønsker? I prinsippet bør vel alle stå fritt til å kle seg slik de vil?

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 2 sep. 11:38

Blåklokke!
Jeg har meninger, om mangt, og meget...
Det er en nådegave, jeg har, på lik linje med alke andre...
Jeg har ikke et behov, for å være enig, eller å føre en konsensus, for hvordan en kvinne kler, eller ter seg.
Det er fort gjort å legge to og to sammen.
Det innebærer, ikke at jeg sitter på en fasit.
Men, jeg liker å analysere, en og annen ting.
Jeg trenger absolutt ikke, å dra en sluttning, for, å si; at jeg liker en kvinne som kler seg sexy.
Implisitt så ligger det vel til grunn, at jeg tenker, at en smart sexy kvinne, ikke trenger å kle seg spesielt utfordrende, uten et spesielt insentiv.
😊

(mann 50 år fra Østfold) sø. 2 sep. 11:39 Privat melding

Helt enig, Blåklokke.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 16:05

Det handler om frihet, og som maryandthe påpeker, det er så hinsides mange krav. Jeg vet faktisk ikke hva som menes med at en mann kler seg utfordrende. Så vidt jeg vet, er de enten pent kledd, vanlig kledd eller arbeidskledd. Det er vel i noen sjangre jeg kjenner til mer utfordrende klær på menn, men de er ikke liksom min greie. Så, dette spørsmålet er faktisk i praksis et spørsmål om hva menn synes om kvinner, og hva kvinner synes om at de skal tillate seg i et forhold. Nå virker det som du har noen livlige fantasier om hva som er å kle seg utfordrende og sexy, Ertaberta. Om det er viktig for deg, kan du jo pymte deg på en mer tekkelig måte når du møter noen, enn du gjør når du er singel. Hvis det er greit for deg, må du gjerne finne deg en mann son vil ha siste ord i hva du kler deg med, ut fra om han mener det er utfordrende eller ikke. Vi vet jp at i noen kulturer medfører det at kvinner må bruke sjal, burka eller skjørt. Mekanismen bak er lik, selv om dette spørmsålet ikke trekker det så langt.

Jeg liker å pynte meg av og til, og føle meg flott og sexy. Det gjør jeg ikke til hverdags. Han kan heller glede seg over og være stolt over at jeg er som jeg er. For jeg oppfører meg pent uansett om jeg bruker burka eller trang minikjole, og er ikke mindre trofast eller lojal om det så skulle strømme på av menn som sikler. For det er til slutt det det handler om, er det ikke? Sjalusi, og frykt for at noen andre skal får lyst på og forføre damen din?

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 17:17

Er det helt no go å komme med preferanser på hva partner har på?

Jeg synes singlett ikke er spesielt fint på mannfolk, iallefall ikke hvis man skal ut å f.eks. ta en øl og matbit.

Sliter også maksimalt med dongerijakker med "saueskinnsfôr". Og spisse sko. Og smykker/øredobber.

Er det ikke da greit å etter hvert komme med noen preferanser her?

Om typen min ytrer at han synes haremsbukser er det styggeste han ser, så kommer jeg nok ikke til å gå til innkjøp av det. Om han synes knallrød neglelakk hører gamle damer til, så velger jeg heller en annen farge. Kunne selvsagt ha kjøpt og brukt "på trass", men sånn tenker ikke jeg da... You take some and you give some.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 2 sep. 17:23 Privat melding

Er fornøyd så lenge dama har klær på jeg. :)

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 17:30

@nigma
...de fleste menn ville vel ha sagt det motsatte 😅

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 2 sep. 17:32 Privat melding

@coma: Jeg er ikke som alle andre menn. :) Tenker at skulle hun gått rundt naken hele tiden, ville jeg hatt ereksjon hele tiden, det er kjempeslitsomt. :P

Skjult ID med pseudonym Writern_67 sø. 2 sep. 17:35

I tråd med mitt ganske så liberale hode så tenker jeg at dama kler seg selvfølgelig akkurat slik hun ønsker, og dermed satte jeg sikkert 10 eller noe sånt på den, og lite viktig. Det overrasker meg stadig hvor ofte det er røde blader på akkurat den. Så det er ikke bare menn, men også en god del damer, som er gammeldagse og patriarkalske, tydeligvis.

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 18:00

Kiara, du er ganske riktig ved kjernen i spørsmålet. Den handler faktisk om den samme mekanismen som som gjør at kvinner i noen kulturer må kle seg i spesielle plagg for å skal skjule kroppen. Jeg vil tro at hvis man spør mange av de mennene som har svart at kvinner ikke skal kle seg utfordrende på dette spørsmålet her i relasjonsprofilen, så ser de ikke denne sammenhengen. Det er i så fall veldig beklagelig.

For øvrig er det interessant det du forteller, Writern, at det ser ut til at også en god del damer har den oppfatningen at de selv ikke skal kunne bestemme hvordan de skal kle seg. Det må jeg si forundrer meg stort. Kan det være at det i alle disse tilfellene, både for menn og kvinner, dreier seg om at de ikke er bevisst hva dette til syvende og sist handler om?

Coma, det handler ikke om hvorvidt man liker det ene plagget eller ikke, det blir en helt annen diskusjon.

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 18:04

Ser nå at det ble et "skal" for mye i andre setning...

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 18:06

Enig i at det ikke handler om at man ikke liker noe eller ikke. Spørsmålet er om man kle seg utfordrende om man er sammen med noen. Interessant at det er mange damer som mener de må være mindre utfordrende om de finner en kjæreste.

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 18:10

@Blåklokke
Greit nok...jeg dro den bare videre, om det i det hele tatt er greit å mene noe om partners klær, sexy eller ei.

I sommer var jeg på by'n. Der var det ei i bare BH'n og et skjørt. Selvsagt har hun friheten til å ha bare dette på seg. Men jeg skjønner om typen hennes (og venninner) hadde ønsket at hun hadde noe annet på seg (i tillegg).

Ellers er jeg sterkt i mot alle former for tvang, inkl. bruk av niqab, hijab osv. bare for å poengtere det.

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 18:19

Vi har forresten ei på jobb med silikonpupper. Av og til slår hun til med en utringning som det er vanskelig å ikke STIRRE på. Det blir som en trafikkulykke; du vil ikke se, men føler du må.

Ærlig talt vet jeg ikke om det er så lekkert å vise frem for mye 🤔. Mange mannfolk liker at en kvinne kler seg sexy, dog subtilt. Er det ikke lov til å ha en slik preferanse?
Å FORBY henne å gå sånn blir noe annet derimot.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 18:33

Da trekker du det til at man sier ar det ikke er greit å ha preferanser, Coma. Det er MYE jeg ikke synes er sexy, men velger jeg å bli sammen med en som er blodharry i mine øyme, kan jeg ikke kreve at han endrer stil totalt. Problemet er om han ikke tolerer at du fremstår like attraktiv når dere er sammen, som da du er singel.
Hadde forøvrig en kollega med silikonpuppper en gang jeg også, som kom i en hullete strikkekjole uten bh under. Så jeg skjønner hva du mener😂

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 2 sep. 18:35 Privat melding

Syns det er helt ok at kvinnen kler seg i det hun er komfortabel i, er det for å utfordre eller bare se lekker ut, er jeg all-in. Jeg har opplevd at kvinner har tonet ned klesstilen siden de er sammen med meg, det er kanskje for å signalisere at de er sammen med noen, men det har iallefall ingenting med hva jeg har sagt eller ønsket.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 18:42

"Livlige fantasier om hva som er å kle seg utfordrende og sexy", faktisk. Den uttalelsen sier vel mer om din livlige fantasi, enn min, Kiara, for nok en gang er du fullstendig på jordet. Jeg ville aldri kledd meg mer sexy for en jentetur på byen, enn det min kjære var vant til å se meg, hvorfor skulle jeg dét, liksom?

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 18:46

Det er jo du som har lagt det premisset, Ertaberta. Vi andre diskuterer om hvorvidt man kle seg like utfordrende med kjæreste som uten. Du skrover som om det handler om å hoppe ut av tweedburkaen og inn i et eller annet nesten nakent horekostyme. Kler du deg så trashy og utfordrende nå, at du ikke kunne gått i de klærne med en kjæreste? Det er spørsmålet.

Skjult ID med pseudonym c sø. 2 sep. 18:48

Jeg er enig med Ertaberta.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 18:50

Jeg føler med deg, Kiara, stakkars......

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 18:56

Nja... Kjæresten min vil være så heldig at han er vant til å se meg både sexy og utfordrende kledd. Så... Spørsmålet vil nok bare stå på om han har tillit til at jeg greier å oppføre meg skikkelig om jeg går slik blamt andre. 😉 Det er ikke så stakkarslig.

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 18:59

Er det ikke nettopp preferanser dette bladet på treet viser til da? 🤔
Alt annet er jo regulert av lovverket her i landet.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 19:15

Jeg greier ikke å noe om preferanser inn i dette, Coma.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 19:15

Kanskje mange menn har svart det de har, fordi de er traumatisert etter å ha fått too much info gjennom antrekkene til usingle damer de har møtt på byen, og tenkt at "sånn håper/ønsker jeg virkelig ikke at min fremtidige kjæreste skal kle seg når hun skal ut med venninner"...

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 19:17

"Bør" er ikke å bestemme, men noe som foretrekkes, tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 19:23

Enig med @Erta

Hva mener du det er om ikke preferanse @ Kiara? 🤔

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 19:27

Sett i et biolgisk perspektiv så er det i en potensiell parringssituasjon at vi "bruser med fjærene", viser oss fra vår beste side.

F.eks leppestift/lipgloss gjør leppene røde og skinnende; noe som henspiller på hvordan kjønnsleppene/kjønnet ser ut når eieren er opphisset (tenk parringsklare apekatter). Det er selvsagt ikke noe man bevisst tenker på når greia smøres på, men den primitive delen av mannehjernen fanger opp slikt.

Er nærliggende å tenke at pupper som velter ut og trange klær også henspiller på det biologiske i oss: "Se her, hva jeg har! Jeg er en bra partner!"

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 2 sep. 19:37 Privat melding

...dette i sterk kontrast til når de har fått litt for mye innabords og roper i den store hvite telefonen. :P

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 19:44

Coma og Ertaberta, dere misser hovedpoenget. Det dreier seg ikke om hva slags klær man liker. Det handler om hvorvidt menn skal legge premisser for hvordan kvinner skal kle seg, eller om kvinner skal stå fritt til å selv bestemme hva de vil ha på seg.

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 19:47

Nei, skjønner poenget utmerket. Men det fordrer at dere som leser klarer å se det store bilde her, i de momentene jeg nevner.

Ingen mann kan - i Norge - legge premisser for hvordan en kvinne skal kle seg. Vi har et lovverk som regulerer slikt.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 19:50

Preferanse er hva du liker og tiltrekkes av, Coma. Jeg greier ikke å lese at dette spørsmålet handler om det. Det handler om mindre utfordrende enn det du er når du er singel.

Men jeg ser jo at spørsmålet er relevant å ta med, siden det faktisk er vanlig at man kan forvente at damer legger vekk lesestoff og kaster kjoler med utrigninger når de finner kjæreste.

Heldigvis har jeg aldri hatt annet enn menn som stoler på meg, og som er stolt av meg når jeg pynter meg. Har trua på at jeg finner en ny som gjør det, og som ikke tror jeg har planer om å pule rundt om jeg er kledd på en måte han definerer som sexy og utfordrende.

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 2 sep. 19:54

Spørsmålet handler vel ikke om å pule rundt...???
Det hadde vært interessant å sett det på treet...
😆😆😆

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 19:54

Jeg også skjønner poenget utmerket. Kvinner står da helt fritt. I matchingtesten spørres det om kvinner kan/bør, ikke må, så ingen premisser er lagt, i mine øyne. Om en kvinne blir nektet av kjæresten sin å kle seg slik og sånn, og fysisk hindret å forlate heimen i noe han synes er for utfordrende, DA bestemmer han.

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 20:01

Her er det den generelle holdningen til en del menn det er snakk om. Ikke hva som er lovregulert eller om noen blir fysisk hindret osv. I ytterste konsekvens er det jo holdningene som legger premisser for hvordan samfunnet utvikler seg. Dere er fremdeles litt på siden av det som er den egentlige problemstillingen. 😊

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 20:08

Nettopp derfor synes jeg hele bladet er helt uinteressant, fordi det bare er holdninger. Jeg ville aldri droppet en mann pga rødt blad. For meg er det ikke en problemstilling før damer begynner å føye seg.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 2 sep. 20:12 Privat melding

Her er det vel også forskjell på å barbere seg og rive av seg hodet. Nå er det ikke alt sexy og utfordrende som ser så sinnsykt bra ut, ikke fremhever fine former og overlater litt til fantasien, da blir det galt i mine øyne. Så er det vel noen menn som ikke stoler helt på partneren og kanskje ikke blir så happy når hun ønsker å vise seg litt, det syns jeg er synd og vil si at det er en negativ og usunn holdning, noe man bør jobbe litt med. For min egen del er jeg ikke i et forhold uten at jeg stoler på partneren, så er det sagt.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 20:15

Altså nå har du argumentert hele tråden for at damer må kle seg mindre utfordrende når de er sammen med noen, nn når de er single, Ertaberta. Coma sier hun er enig med deg, og dere argumenterer som om at det er noe rart når damer kler seg sexy når de skal ut uten kjæresten, og at det er en potensiell parringsituasjon på gang, når man putter på rød lebestift og pynter seg. Så snakker dere om alle de som går kledd slike DERE mener er lite akseptabelt, og at det ikke er rart menn ikke vil at kjæresten skal gå slik kledd. Men, det dere legger som grunnpremiss til slutt her nå, er at selvfølgelig kan alle gå slik de vil uansett. Enig med Blåklokke, jeg opplever at dere er i en annen problemstilling.

Bigluv, den pule rundt kommentaren var til at Coma mener damer som pynter seg legger opp til en potensiell parringsitusjon.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 20:16

Åkeeei.....

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 20:24

Poenget mitt var hvorfor vi kvinner i utgangspunktet kler oss sexy.
Men for all del...argumentere gjerne mot forskning.

Menn kjenner seg selv best og vet hvilke mekanismer som settes i gang når de ser lår, hud, pupper og hår. Klart at enkelte da blir smått bekymret når dama går ut sånn som dette på by'n.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 2 sep. 20:28 Privat melding

I motsetning til mye annet jeg har sett, er bildet under helt innafor. :)

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 20:30

Nå er poenget mitt at vi er bitte litt mer avansert enn det biologiske, og at vi pynter oss for å fremstå sexy, er ikke det samme som å være klar til å hoppe til køys med alle som synes vi er det. Har du forskning som viser det, vil jeg gjerne se den. For den vil jo støtte en hver burkatilhenger.

Hvis han blir bekymret av at dama går slik kledd, har han ikke tillit til henne. Mange av oss damer, greier å takke nei eller hopper ikke til køys med menn, bare fordi de har lyst på oss.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 20:31

Skjønner fortsatt ikke hvor alt dette med puling og hoppe til køys kommer inn? Hvem var det som hadde livlig fantasi?

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 20:33

Nei... si det.

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 20:35

@nigma
Greit at du synes det men også greit at enkelte synes det er "too much", og ergo har svart ærlig på dette.

Jeg synes f.eks. flørting med andre er ugreit når man er i et forhold. Antar noen ergo synes jeg er en sjalu bitch, men det får så være. Jeg har svart ærlig på det, og forventer en med samme holdning til hvordan man oppfører seg i et forhold, hvor grensen går. Rødt blad her og det vil bli total kræsj.

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 2 sep. 20:40

Jeg bare kødder rundt, tillit er noe som bør være gjensidig, og noe man bygger videre på.
Som jeg også har nevnt tidligere, så ligger det insentiv bak, bekledningen.
For all del, det blir for dumt, å tenke, eller føle på, at det kan være ubekvemt for andre.
Ihvertfall en partner/kjæreste...
Litt merkelig, at ingen her vedkjenner seg. å ha reagert på en partners bekledning, enten, om det var den ene, eller den andre veien...
En hensynsfull, og omtenksom partner.
Er noe, jeg hadde satt pris på.
I alle tilfeller. 😎

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 2 sep. 20:40 Privat melding

@coma: Flørting kan være en uting, fordi det er så ytterst få som klarer å vandre den tynne grensen mellom antydninger og det som ikke er det. Er det ønske om spenning, ber jeg dem om å hoppe i strikk.

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 20:43

Jeg kjenner at det egentlig er på sin plass med flere argumenter her, men jeg tror jeg lar det være... 😁

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 20:47

Gud i fjellet...her må det brukes teskje. Jeg sier ikke at alle kledd som "kom å ta meg nå!" faktisk hopper til sengs med andre menn. Neida, de kan jo sitte der å nyte oppmerksomheten for så å avfeie menn som prøver seg med å kokett si "Tjihi, bare SEEE men ikke røre...for jeg har kjæreste!"

Jeg gidder ikke lete opp forskning på området nå, men har vært på forelesninger og sett dokumentarer på TV om temaet. At dette er ukjent tema er rimelig sjokkerende.

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 2 sep. 20:52

😆😆😆

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 20:54

Temaet er ikke ukjent, men det er faktisk første gang jeg ser noen norske damer argumentere hardnakket for at de vil endre klesstil for å være mindre tiltrekkende, når de får seg kjæreste. For matchtreet handler jo om oss selv og den vi dater, ikke hva alle andre gjør.

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 20:59

Det er i utgangspunktet ikke noe problem @Kiara for jeg har ikke en klesstil som er så utfordrende at noen mann vil reagere på det. Jeg går ikke med puppene halvveis ute nå, og kommer heller ikke til å endre på den biten (bare fordi jeg kan) hvis jeg får kjæreste.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 21:00

Hvor leser du det, Kiara?

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) sø. 2 sep. 21:01 Privat melding

@coma: finnes nok en del av den typen ja, de har nok et oppmerksomhetsbehov som kanskje ikke er helt sunt, det kan slå rimelig galt ut for noen også.

For en del år siden fikk jeg beskjed fra hun jeg var sammen med at jeg var kledd for fint og måtte tone det ned, smiler fortsatt av tanken.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 21:06

Men det er jo hele poenget, Coma. At DU kan gå kledd slik DU vil. Selv om jeg er singel, så har ikke jeg samme stil som disse 20 åringene som nesten ikke har klær på. Eller som disse silikon og botox damene. Jeg holder likevel fast på at jeg kan være sexy og utfordrende av og til, likevel. OG jeg støtter faktisk ikke at en mann som faller for dem når de har den stilen, skal mene at de må endre stil når de blir sammen med han. Og jeg må si jeg er veldig ovverasket over at du gjør det. Vi har ingen lover som sier at det er forbudt for han å være sur ei uke eller en måneds tid, etter at hun har vært ute med venninner. For eksempel.

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 2 sep. 21:07

Damer som befinner seg i et forhold har nødvendigvis ikke et større moralsk kompass, enn, en dem som er single.
Det er ihvertfall sikkert, og også en gitt garanti.
Hvor sexy bekledningen er, eller hvorvidt partneren løfter et øyenbryn.
Virker irrelevant.

Skjult ID med pseudonym maryandthe sø. 2 sep. 21:07

Jeg kler meg i der jeg liker, føler meg vel i og som er etter min smak - uavhengig av partner. Synes det er hyggelig hvis kjæresten liker "det han ser" eller synes jeg er fin....da blir jeg jo glad så klart. Men har opplevd at kjæresten har bedt meg om å "dress up" og da blir jeg bare sur, og ikke grei å ha i hus....Faen, ta meg som jeg er. Er det ikke bra/fint/ flott nok - to hell with it! Det er vel ikke det det handler om?

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 21:07

I alt du har skrevet i denne tråden, Ertaberta. Eller handler det bare om alle andre enn deg kanskje?

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 21:09

Der har du et poeng, Bigluv. For man kan jo tråkke over ganske mange grenser, uten å være spesielt utfordrende kledd.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 21:09

OG motsatt.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 21:14

Skjønner at du surrer, Kiara, for av den ene kommentaren din om aldersforskjell i den andre tråden ser det da vitterlig ut som du har glemt hvor gammel du er. Har ikke skrevet et eneste ord om det der. Går det bra med deg?

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 21:20

Hva snakker du om nå da, Ertaberta?

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 21:28

Tror du jeg er rundt seksti? :-D

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 2 sep. 21:30

Nå er det vel en gang sånn at begge parter har en formening om hvordan den andre bør kle seg når en er sammen ute i det offentlige rom.

Jeg antar at ingen syns det er spesielt kult om vedkommende en er med ut f.eks er kledd som en dass eller skikkelig trashy.

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 21:56

Coma, jeg tror at man kan si at du er et annet sted i argumentasjonsrekken. Dermed blir din diskusjon en litt annen. Ditt tema er ikke ukjent, så du trenger absolutt ikke la deg sjokkere. Det er altså bare ikke det vi andre (i hvert fall noen av oss) diskuterer. Dermed er det heller ikke behov for teskjeer her...

Skjult ID med pseudonym Coma sø. 2 sep. 22:05

Så det er ikke betimelig å spørre seg hvorfor noen menn krysser av for at de ikke synes kvinner skal kle seg mindre sexy? Vi er DER ja... Og dessuten er det ingen som "eier" denne tråden så vidt jeg vet, så hva "dere" diskuterer får være så sin sak, jeg kommer med mine innspill uansett. Fordi JEG mener det er relevant i denne konteksten.

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 2 sep. 22:10

Det er jo tankeløst, å tenke, at det ikke ligger noe bak det, å kle seg utfordrende.
Å begrense diskusjonen til noe mindre, eller å marginalisere spørsmålet i sin helhet, å knytte det opp mot en kvinnes frihet. Blir i grunnen ignorant.
Etter mitt skjønn.

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 22:16

Altså, det var et forsøk på å forklare hvorfor vi tydeligvis snakker litt forbi hverandre, slik at du kunne redusere noe av din åpenbare frustrasjon, Coma. Du har helt rett i at det ikke er noen som "eier" denne tråden, men det var heller ikke det jeg mente (og det tror jeg du også forstår).

Skjult ID med pseudonym chill sø. 2 sep. 22:27

Har skummet tråden. @Coma prøver å få frem de bakenforliggende årsakene til det som faktisk trådstarter spør om, bl.a. Om det er greit for oss kvinner å kle oss "utfordrende" når vi skal på byen selv om vi har en kjæreste. Jeg tolker det som om kjæresten da er hjemme, mens vi går på byen. Og @Coma har etter min mening rett i noe av det hun skriver. Det er i stor grad biologisk styrt gjennom seksuell seleksjon osv. Hvorfor i all verden skulle jeg kle meg "utfordrende/sexy" når jeg drar på byen alene eller med venninner om det ikke var for at jeg ville fremstå som tiltrekkende for det motsatte kjønn? I tillegg er det jo selvsagt en viss konkurranse blant oss kvinner om å se flotte ut. Og jeg kjøper ikke det som ble nevnt for en tid tilbake at det dreide seg om "eget velvære". Det er som jeg skrev da, ubevisst koblet mot noe annet enn selv å føle seg vel. Hvorfor skal vi kvinner sminke oss etc for å føle oss vel? Det er vel for å bli oppfattet som attraktive av menn. Og ja, da kan det være at vi føler oss vel. Og @Coma har rett i at det finnes forskning på dette området som støtter det hun prøver å få frem.

Litt på siden, men relevant. Undersøkelser fra England har relativt nylig vist at 36% av kvinner i forhold er utro. 32% av menn i forhold er utro.
Dette kan vel tyde på at når vi kler oss utfordrende når vi går på byen mens kjæresten er hjemme, så er det ikke nødvendigvis for eget velvære, men en annen mulig grunn.
Selvsagt, dette er bare én undersøkelse. Den viser også at 64% av oss damer ikke er utro. Men det gir en grunn til å filosofere litt over det trådstarter spør om, og det @Coma prøver å få frem, og i tillegg blir kritisert for...
Ha en fin kveld :)

Skjult ID med pseudonym chill sø. 2 sep. 22:29

Må tilføye at det er noe søkt/usaklig å trekke frem burka i denne sammenhengen.
Fortsatt fin kveld til alle :)

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 2 sep. 22:38

Interessant, men også forstemmende, at det er så stor iver etter å gi "gode" forklaringer på hvorfor menn er berettiget til å ha denne holdningen. Og kanskje mest forstemmende at de kommer fra kvinner.

chill, angående din kommentar om at det er søkt / usaklig å trekke frem burka i denne tråden: Dersom du leser innleggene (blant annet fra kiara) grundig, i stedet for å bare skumme så vil du forstå at det ikke er usaklig.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta sø. 2 sep. 22:39

Nice, chill🌺

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 2 sep. 22:50

Jøssameg, nå måtte jeg sjekke hva jeg hadde svart. Puh, heldigvis liberalt. Er absolutt enig med Kiara, vi må kunne kle oss akkurat så mye eller lite utfordrende som vi vil, i et forhold. Alt annet blir helt feil for meg, ufritt og kontrollerende.

For meg blir det neppe et problem, jeg kler meg aldri så utfordrende at det ville blitt et tema. Samtidig ville jeg nok rynke på nesa av rødt blad på dette, for potensielt kontrollerende type.

I mine øyne handler det både om min selvsagte, frie vilje og om tilliten i forholdet. Jeg har en i min krets som kler seg ultrautfordrende, vi snakket silikonpupper som velter ut av pushups, det er kort og høyt og kroppsnært og mye hud, tangabikinis og whatnot (jo da, hun er en fantastisk kvinne "likevel"😊...) Hun har vært gift med sin mann i 30 år, og han er like stolt av henne nå som da de giftet seg. Hun nyter sikkert en del sultne menns blikk. Det er no problem for hennes mann. Sånn skal det være synes jeg. Full frihet, null kontroll! Og tillit! Ellers kan det være det samme, da heller singel!

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 22:54

Hjelp. Det er verken søkt eller irrelevant å sammenligne med burka. Hvorfor må damer bruke den?
Det har mye styr på femtitallet også har jeg lest, fordi jenter brukte lebestift og gikk ut og danset. Ferdig snakket fra min side. Dere for slåss og argumentere for sjalu menn, dere som mener damer ikke skal kle seg slik de vil. Vi andre gjør det, og gleder oss over menn som i stedet er stolt av å ha en attraktiv kjæreste. For de finnes, heldigvis. Slik det finnes damer som er stolt av å ha en attraktiv mann, og stoler på han.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 2 sep. 22:56

Tinka, 👍 Jeg kjenner også et slik par, og hun kunne ikke hatt en mann som ikke tålte henne. Jeg går aldri kledd som henne, uansett status, men vil ikke ta fra henne friheten og retten til å gjøre det.

Skjult ID med pseudonym chill sø. 2 sep. 23:18

Jeg er helt enig at det selvsagt det skal være full frihet for oss kvinner til å kle oss slik vi vil. De som trodde noe annet har lest mitt innlegg feil. Jeg snakker ikke om at min eventuelle kjæreste skal bestemme hva jeg skal ha på meg. Så der er vi enige @Tinka og @Kiara.
Jeg tok utgangspunkt i mulige naturlige bakenforliggende årsaker. Og det er selvsagt ikke slik at alle vil være utro. Men det finnes grunner til at vi kvinner kler oss "utfordrende/sexy" på byen selv om kjæresten er hjemme. Disse grunnene er nok for det meste ubevisste og evolusjonære.
Ha en fin kveld/natt :)

Skjult ID med pseudonym Bigluv sø. 2 sep. 23:35

Om noe annet, så har ihvertfall ikke jeg noe behov, for å kontrollere en kvinne.
Men, heller, at kvinnen, har såpass selvinnsikt.
Og også forståelse, for hva begrepene utfordende, og sexy betyr.
Dersom jeg engang hadde en partner... 😜
Jeg registrer, at det er mye negativt, som jeg selv knytter opp mot min person, og mine meninger. I forhold til det som jeg selv har svart.
Og også kommentert i tråden.
Når det kommer til et hypotetisk spørsmål, om hva jeg mener, om at en potensiell partner, bør ta i betraktning, at hun er i et forhold, når hun kler seg...
Det er sikkert veldig dumt å mene noen ting om, får jeg inntrykket av her...🤔
Det har, slik jeg ser det, ikke noe med å kontrollere, en kvinne.
Eller det å være usikker.
Jeg ønsker ikke å begrense, eller å frata en kvinne, retten til noe som helst!
Værsågod! 😎
Jeg forbeholder meg likevel retten til å mene mitt, som ikke er krenkende, for noen kvinnes frihet!
Kvinner kan springe rundt nakne, for alt jeg bryr meg...
så har vi en problemstilling mindre.
😉
Nå har vel jeg også svart, hvor lite viktig dette spørsmålet er for meg...
Men, jeg registrer jo også, hvor viktig og frigjørende det er for kvinner. 😊
Og godt, er vel det!

Skjult ID med pseudonym Tinka ma. 3 sep. 01:10

Chill,
Mulig vi er enige om mye, sånn egentlig 😊
Samtidig aner jeg en undertone av mistenkeliggjøring til MOTIVET for å kle seg utfordrende (når kjæresten er hjemme)?!

Og da lurer jeg: mener du at det er feil (umoralsk, svikefullt e.l) å ønske gjøre seg attraktiv og (seksuelt) tiltrekkende for andre menn gjennom utfordrende klær ute, bevisst eller ubevisst, når du har en kjæreste hjemme? I så fall er vi grunnleggende uenige. Og det er jo helt greit 😉Jeg synes det er helt legitimt og naturlig, både at vi vil gjøre det beste ut av oss selv som attraktive, sexy, vakre osv ... for oss selv, for hvem som helst andre, venner og venninner, for menn ... og at vi som art vil fremstå seksuelt attraktive for andre. Selv om vi er «opptatt» ...

Det er vakkert med kvinner og menn som gjør seg fine og tiltrekkende. Hvis jeg er i et forhold, så vil jeg anerkjenne det menneske til menneske. Hvis jeg er singel, vil jeg kanskje anerkjenne det på andre måter. Begge deler er like bra, tycker jag😊

Skjult ID med pseudonym Alice ma. 3 sep. 19:52

Klær er altfor gøyt til at noen andre enn en selv skal kunne bestemme hva - til hvilken tid, likevel gjør mange menn det - på mange vis (erfart ja). Jeg mener jeg er ganske god på å se situasjonen an, og sexy er igjen en value of which taste. For him and her.

Skjult ID med pseudonym Blabla ti. 4 sep. 00:05

Selvfølgelig skal ikke en kvinne endre klesstil fordi hun får kjæreste. Ikke en mann heller, for den sakens skyld.

Det er også oppsiktsvekkende at dette spørsmålet i Relasjonstesten, kun stilles angående kvinners klesstil. Det finnes ikke noe tilsvarende spørsmål i testen angående menns klesstil og evt. endring av klasstil i henhold til om han er singel eller har kjæreste. (Tror dette er det eneste spørsmålet i Relasjonstesten som diskriminerer ut fra kjønn).

Skjult ID med pseudonym Writern_67 ti. 4 sep. 00:24

Jeg er for full frihet til at dama kan kle seg akkurat slik hun vil når hun vil. Slik jeg selv ønsker frihet til det samme.

Tror 'problematikken' her handler om helt andre ting enn kultur, jeg tror det dreier seg om tverrkulturell sjalusi. Dermed er det et spørsmål om ubetinget tillit. Og den er faktisk det; ubetinget. Tillit gir jeg og får jeg. Er alltid trygg på at samme hvordan dama ser ut når hun drar ut, så kommer hun ubesudlet hjem. Mangler denne grunnleggende tryggheten og tilliten i forhold, så er det pr def over og ut.

Når jeg selv er på byen, så vil ikke det at ei dame har kledd seg sexy / utfordrende dermed bety at hun er fritt vilt. Hyggelig å se på, men aldri, aldri røre. Og dette forventer jeg at andre menn også skjønner. Menn som klår uoppfordret på fremmede damer gir meg gysninger, og vil aldri defineres som venn.