Alle innlegg Sukkerforum

Eier ingenting

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Anonym man fr. 5 okt. 2007 12:55

Jeg har noen gode venninner som også har truffet noen menn på Sukker og XXX.
De mennene har bil, eget hus, noen har båt eller motorsykkel, hytte.

Jeg har også anskaffet endel ting til hygge og nytte i løpet av de 38 årene som har gått.
Men de kvinnene jeg har møtt har stort sett ingenting, de har ikke bil, bor i en liten leilighet, og eier stort sett ingenting.

Jeg mener ikke at man blir noe bedre menneske av å ha mange ting, men noe er det vel naturlig at man har skaffet seg?
Noen som har likende erfaringer?

Skjult ID med pseudonym kvinne33 fr. 5 okt. 2007 13:51

Jeg er en kvinne av den typen.

Jeg har ikke lappen eller bil, har rett og slett prioriert det ned fremfor andre ting som har gitt meg større verdi i livet mitt, selv om det er ting som ikke synes for andre men bare sitter igjen som erfaringer og minner inni meg.
Ikke har jeg kjøpt meg leilighet, da jeg tidligere var for rastløs, flyttet mye rundt og aldri valgte å prioritere å kjøpe meg noe ett sted når jeg ikke visste hvor lenge jeg kom til å bli boende der.

Kan jo alltids angre på det nå og ønske at jeg hadde prioritert annerledes før, men det hjelper jo ingenting, og det å komme seg inn på eiendomsmarkedet alene nå, er jammen ikke lett. Da må jeg ned i både størrelse og dårlig beliggenhet og likevel betale mer en jeg gjør som leietaker.

For noen er det naturlig og viktig å eie, sitte igjen med endel materielle ting når man er i en viss alder, for de fleste er det kanskje slik? Men det gjelder igrunnen ikke alle, folk er forskjellige og vi prioriterer det som gir vårt eget liv verdier.

skulle gjerne vært av typen som prioriterte å skaffe meg slike ting, fordi jeg ser nytten i det, men så lenge jeg ikke har mer igjen å rutte med når jeg har gjort alle tingene som gir hverdagen min mening, så blir det altså hverdagsting som får førstepri.

Hva en partner har eller ikke, synes jeg ikke er så viktig, da det er andre ting som er avgjørende for om vedkommende passer med meg eller ikke.

Synes du det er negativt om en partner ikke har skaffet seg div? (lurer egentlig mest fordi jeg aldri har tenkt på det, men kan være interessant å vite dersom man blir mindre interessant pga hva man har/ikke har av materielle "luksus-ting")

Skjult ID med pseudonym Panzer fr. 5 okt. 2007 14:31

Ser det som en fordel at jenta har skaffet deg det hun trenger, men det er ikke et must.
Skal man ha noe sammen i fremtiden er det et fellesprosjekt likevel... ;)

Skjult ID med pseudonym Anonym man fr. 5 okt. 2007 14:36Kan det være at kvinner ikke sparer eller kjøper hus+++ fordi de forventer at en mann skal skaffe dem det?

Skjult ID med pseudonym stella fr. 5 okt. 2007 14:37


Trist at mangelen materielle ting skal hindre noen i å like meg, men den mannen trenger jeg virkelig ikke i livet mitt.

Jeg har foreløpig hatt svært god "hygge og nytte", selv uten lån i banken

Skjult ID med pseudonym kvinne33 fr. 5 okt. 2007 14:40

man kan jo skaffe seg det man trenger, uten at man av den grunn eier så masse.

Ta f.eks meg selv som altså ikke eier verken leiligheten min (som også er liten ja) eller bil, båt, mc eller noe, jeg sørger jo for meg selg på den måten at jeg på egen hånd skaffer meg det jeg trenger. Er på ingen måte avhengig av at andre skal hjelpe meg økonomisk for å klare meg og sitter i tillegg så godt som gjeldfri.

Så skaffe seg selv det man trenger, det bør man klare som voksen, uansett på hvilken måte man sørger for seg selv.

og som Panzer sier, skal man ha noe sammen i fremtiden, blir det jo ett fellesprosjekt der hver og en tar sin del av prosjektet.

Skjult ID med pseudonym kvinne33 fr. 5 okt. 2007 14:46

"Kan det være at kvinner ikke sparer eller kjøper hus+++ fordi de forventer at en mann skal skaffe dem det?"
Noen kvinner og menn har samvittighet til å forsøke å leve på andre, tror det har lite med den gjengse kvinne/mann som leier og ikke har bil, båt, hytte etc.

Jeg ville ihvertfall aldri levd på en mann, faktisk i så liten grad at dersom jeg treffer en mann som tjener betraktelig mye mer en meg, så synes jeg det er litt ubehagelig, fordi han da også gjerne lever dyrere en hva jeg gjør. Og jeg liker at spandering og pengebruk går begge veier og liker å være selvstendig økonomisk. (noe som jo går fint som singel ihvertfall.)

Skjult ID med pseudonym jenta fr. 5 okt. 2007 14:46

Kan bare snakke for meg selv - jeg er en selvforskyldt såkalt nyfattig etter en skillsmisse. Tok med meg ungene og det vi sto og gikk i, forlot en velordnet og økonomisk solid tilværelse, til fordel for en hverdag som på mange måter er mer strevsom. Min eks står igjen med verdiene vi begge har opparbeidet. Jeg er likevel heldig og har inntekt godt over gjennomsnittet pluss velvillige foreldre. Det har gjort meg i stand til å etablere meg på nytt med hus, bil og ting - men det er ikke alle som har det sånn.

Aktiviteter og utstyr til ungene prioriteres framfor oppgradering av nips og avsetting til fond :)
- ja, og en ting til - jeg er fornøyd med tilværelsen og valgene jeg gjorde.

Skjult ID med pseudonym stella fr. 5 okt. 2007 14:56

Enig med kvinne33. Jeg venter slett ikke på at en mann skal "redde" meg økonomisk. Siden jeg har klart meg veldig fint til nå, skal det mye til for at jeg trenger assistanse fremover... Panzer har helt rett:)

Skjult ID med pseudonym grrrrrrrr fr. 5 okt. 2007 15:14

Å være alene og sørge for ungene først og fremst, mens faren hele tiden kan jobbe å tjene penger går vi i deltidsjobber for luselønn. Det er en kjennsgjerning at mannen ofte tjener minst dobbelt så mye som oss. Er det da rart at de kan kjøpe mer... Dessuten er vi ikke så opptatte av å eie ting som mange menn. Synes dette var frekt...har slitt nok og jobbet ræva av meg

Skjult ID med pseudonym Pippi fr. 5 okt. 2007 15:48

Å bygge økonomisk trygghet er viktig for mange. I Norge er det en del av den økonomiske tryggheten å eie sitt hjem. Men dette handler også om egne verdier! For meg er det naturlig å eie, for andre er det naturlig å leie. Jeg ønsker meg en partner med den samme grunnmuren som jeg har når det gjelder verdier, det gjelder også det økonomiske aspektet. Samtidig ser jeg at det kan være mange forklaringer på hvorfor kvinner og menn ikke har etablert seg, selv om de nærmer seg 40 år.

Skjult ID med pseudonym alfa fr. 5 okt. 2007 15:49

Jeg forventer ikke at en mann skal skaffe meg materielle ting. Tvert imot. Har alt jeg trenger for å være lykkelig her i livet. Jeg har prioritert i utdannelse ( og det koster nok med penger!). Men vi er jo alle forskjellig heldigvis. Noen er kanskje først lykkelig når han eier hytte, hus, båt og bil og hva vet jeg. Men hvor mye eier de, og hvor mye banken? Jeg er ikke en av dem! Har heller ingen gjeld. Og det er viktig for meg.

Skjult ID med pseudonym jenta fr. 5 okt. 2007 16:39

Å forsørge seg selv er vel en æressak - og hvordan man velger eller prioriterer er en privatsak :)

Skjult ID med pseudonym Hallo fr. 5 okt. 2007 17:02

Da jeg ble alene, så lot jeg min eks få beholde leiligheten. Kanskje dumt, men jeg ser at jeg får igjen for det nå.
OG den viktigste grunnen var at min datter skulle ha et holdepunkt, samt bo i nærheten av meg. Jeg er ikke typen som for enhver pris skal flå den andre parten, selv om det har kostet meg noen "lapper".
Men har ikke gjeld.

Selv om jeg har leid et par år, så betyr ikke det at jeg har dårlig råd, selv om det er stive priser i Oslo.
Har bil, og diponerer flere hytter i familien når det måtte passe meg, samt at mine gode venner låner gjerne bort sine "pallashytter", hvis jeg har behov for det. Er jeg da stormansgal.....he,he.
TAR DERE DEN !
'Og jeg stiller opp med det jeg kan for mine venner.
Men min priotering er ikke å måtte eie en leilighet eller et hus.
Men vil selvsagt bidra med mitt hvis det kreves i et evntuelt nytt forhold.

Syntes det er litt lavmål å si at fordi man ikke eier noe, så er man et dårlig menneske.
Det er vel ikke det som blir sagt, men man kan jo lese litt imellom linjene til enkelte her på forumet.

Det var det lille jeg foreløpig ville si i denne omgang.

Skjult ID med pseudonym Bemidlet fr. 5 okt. 2007 18:09

Fra et kvinnlig ståsted: Jeg er kvinne. Jeg har meget (!) god økonomi. Jeg har det materiellt godt. Er jeg redd for "gold diggers"?
Ja, litt. Jeg har en liten stemme inni meg som sier at jeg skal passe meg slik at han jeg møter ikke velger min konto -fremfor meg. I min profil står det ingen ting om at jeg har god økonomi, snarere tvert i mot. Jeg har poengtert at jeg er jordnær og ikke er opptatt av status. Jeg har en viktig regel: Jeg forteller aldri til en potensiell kjæreste at jeg har så god økonomi som jeg faktisk har.
På den andre siden, jeg har oppdaget noe spennende. Hvis jeg forteller det er det ingen som tror meg. Ikke før de har vært hjemme hos meg og ser hvordan jeg bor, og hva jeg omgir meg med.
Vet ikke hva som er i veien, men jeg mistenker at dette har med kjønnsroller å gjøre.

Trådstarter spør: "men noe er det vel naturlig at man har skaffet seg" De fleste her det, men det er ikke nødvendigvis noe som kan telles i kr og øre. Og om du er bekymret for at de kun er på jakt etter økonomien din så får du trøste deg med det samme som meg, loven er slik i Norge at verdiene du tar med deg inn i et forhold tar du med deg ut igjen også, om det skulle gå galt.

(mann 47 år fra Rogaland) fr. 5 okt. 2007 18:13 Privat melding

Jeg selv tjener vel ca mellom 70.000.- og 100.000.- pr mnd og trives med det ... Klart dere som ikke har tatt utdannelse sliter med dette og økonomi... sier seg jo selv... gidder du ikke ta deg 6-7 år på ræva etter VG så ikke klag på at du tjener lite penger, for det er som fortjent LIKSOM... Dere som ikke skjønner har et stort glipp i det og ikke være utdannet nok til å skjønne hva enkelte babler om osv osv ...
Økonomi er faktisk om ikke den største faktoren til skilsmisse, men på en god 2 plass, og det er skremmende mange som sliter vil jeg tro...
Nå fikk jeg sagt det åsså POWWW :p

Skjult ID med pseudonym gullet fr. 5 okt. 2007 18:16

Gifter du deg til penger, fortjener du hver krone ...

Skjult ID med pseudonym annalille fr. 5 okt. 2007 18:22

Å eie masse er å ikke ha friheten til å dra av gårde når det måtte passe! Jeg har hatt angst for å eie så mye som en sofa for det ble en klamp om foten. Jeg synes nesten synd på folk som eier en hel masse - alt må jo passes på hele tiden?? Og vedlikeholdes. Nei takke meg til friheten ved å ikke eie mer enn tannbørste og klærne mine!

Skjult ID med pseudonym alfa fr. 5 okt. 2007 18:29

Nemo 66 , det er flere med bra utdannelse her. Men vi prioreterer kansjke på forskjellige måter? Ikke alle har samme mål i livet? Og jeg fikk det sagt også her...oh jess

Skjult ID med pseudonym Hallo fr. 5 okt. 2007 18:55

Penger er makt vil noen si, men for andre kan det være et helvete.
Siden det er så mange som har såpass masse penger, samt en såååååå lang utdannelse her på sukker, så skjønner jeg egentlig ikke hva så vellykkete mennesker gjør på disse sidene.

Burde jo vært kun på de beste plasser de....smiler.
De burde jo få det de vil.
Eller er det kanskje bare skryt....?

Jeg har det selv bra med min egen økonomi, men å dømme noen her for hvordan man har det etter økonomi er jo så snevert at det halve kunne vært nok.
Alle har sikkert ikke gjort det med vilje å få dårlig råd en periode, men siden vi er her, kan det jo hende at en skillsmisse kan koste litt for enhver.
Og til Nemo...uansett hvor mye du tjener, så tror jeg ikke du er den man står i køen først for.
Og helt greit at du har mange innspill, men lurer egentlig om du er oppvokst på "vidda", eller noe slikt.
Og bare for å sagt det....jeg er ikke kvinne.

Skjult ID med pseudonym jenta fr. 5 okt. 2007 19:06

Hallo hallo: that's a good one :)

Skjult ID med pseudonym Bemidlet fr. 5 okt. 2007 19:08

EQ og IQ er to forskjellige ting. Lang utdannelse er ingen garanti for at man får et evigvarende samliv. Ikke engang EQ er en garanti for det...

Skjult ID med pseudonym jenta fr. 5 okt. 2007 19:13

...og det er ikke masse penger heller, for at penger er ensbetydende med harmoni og lykke kan jeg motbevise nårtidsomhelst :)

Skjult ID med pseudonym jente27 fr. 5 okt. 2007 19:18

Jeg eier nå min leilighet nr 2 i Oslo, har utdannelse og en helt ok betalt jobb samt over gjennomsnittlig egenkapital for min alder vil jeg anta. Jeg klarer meg helt fint, selv om jeg betaler i overkant mye for å få det til og det kan være lite "ekstra". merker at jeg blir skeptisk eller mindre interessert når menn over 30 ikke har klart å komme i gang ordentlig på boligmarkedet og fått til noe om man kan kalle det det. Ettersom jeg har det bra nå, vil jeg gjerne finne noen på samme nivå. Noen kan nok mene det virker snevert og til dels materialistisk, og det får så være- sånn tenker iallefall jeg. Har ønsker og tanker om fremtiden som jeg gjerne vil beholde og som de fleste andre er det ikke et ønske å slite økonomisk....Så er jeg vel også litt av den tradisjonelle typen som synes det er helt greit å bli litt forsørget og at mannen er den økonomisk sterke. Siden jeg kan bidra med en god del selv , og har god kontroll på ting føler jeg ikke at det er noen svakhet:)

Skjult ID med pseudonym jenta fr. 5 okt. 2007 19:33

Presist jente27, kos deg med tryggheten og tilværelsen. Mitt poeng kun og blott var at selv om man har vært bemidlet og gjort de rette valgene lenge - kan det komme en tid der man vender om, som meg. Og spørsmål til trådstarter var hvorfor mange jenter ikke har ordnet økonomi, ting osv - jeg oppgav en mulig årsak, og jeg tror ikke den er særlig unik.

Er42: sympatisk :)

Skjult ID med pseudonym Organ fr. 5 okt. 2007 19:59

Om en jente eier litt, mye eller ingenting er ikke så viktig syns jeg. Når jeg ser etter en partner er det fordi jeg har lyst å møte noen som bl.a gir meg lyst til å ringe lange telefonsamtaler uten å ha noe å si og som generelt gir hverdagen et løft. Erfaring tilsier at jeg fungerer like godt om jeg er fattig eller bemidlet.

Det som er viktig er at en kjæreste tjener nok til eget livsopphold og at hun trives med det hun gjør. Om hun eier store verdier og tjener MYE men ikke har ( nok ) tid / overskudd til å være kjæreste så er hun ikke noe for meg.

Skjult ID med pseudonym jenta fr. 5 okt. 2007 20:06

Noen er alltid sterkest, eller vi bryr oss om forskjellige ting i ulike faser av livet. Om det er mannen eller kvinnen som blir sittende igjen med svarteper, bilen og huset - ser det varierer litt. Uansett bør begge ta ansvar for å passe på at oppgjøret blir rettferdig og levelig, fordi det er tross alt en tidligere kjæreste og bestevenn man avslutter samlivet med... :)

(mann 53 år fra Oslo) fr. 5 okt. 2007 20:09 Privat melding

Dype og velvalgte ord Organ.
Har selv så jeg klarer meg, og ville aldri falle meg inn å gjøre et klasseskille ut av noe slikt.
Men det er ikke alle som er enige, og takk for det, ellers så ville det vært kjedelig i denne verdenen.

Jenta er nok en ganske reflektert dame:)

Skjult ID med pseudonym slikkepott fr. 5 okt. 2007 20:47

Her var det mange interessante synspunkter.
Nemo,må få lov til å ytre en smule skepsis til at utdannelse/høy inntekt er en nødvendig sammenheng. Kan vel konkurrere med
din inntekt,men har verken vg eller dyre studier. Tror forøvrig at trådstarter vinkler det litt annerledes;at materielle verdier og høy
inntekt ikke nødvendigvis gjør oss til bedre mennesker. "du kan ingenting ta med deg når deu drar....osv."
jenta : du er den sterkeste og modigste ! Du så at du måtte bryte opp og gå,og gjorde det. Du har noen gode formuleringer i dine
innlegg og du står trygt på dine standpunkter. Helt herlig!
Jenta27: Du har også forstått det,det er helt greit å være tradisjonell,godta at menn er forsørgere (pga høyere inntekt) MEN
du sier : Siden jeg kan bidra med en god del selv.... Dette er jo hele essensen i likestilling og respekt mellom kjønnene,vi er
flinke og sterke på forskjellige måter og gjør det vi kan for felles beste.
Jenta : Noen er alltid sterkest,eller noen vil gjerne være sterkest....

Skjult ID med pseudonym jenta fr. 5 okt. 2007 21:24

slikkepott: takk - lest mange av dine innlegg, love y :)

Skjult ID med pseudonym lady35 fr. 5 okt. 2007 21:32

Blant meg og mine veninner er situasjonen som regel motsatt av det trådstarter skriver; vi har alle "our shit together" - kontroll på økonomien og egen leilighet, og ingen unger med ekser. Noen har meget godt betalte jobber, andre har satt tæring etter næring, samtlige har bygget sten på sten (og i den grad man har forsaket noe har det oftere vært merkesko og -vesker, enn ferier og opplevelser). Men vi treffer nesten bare menn som knapt eier nålen i veggen! De har enten surret rundt som studenter og bohemer uten mål og mening til nærmere 40 (turn off) eller ikke turt å ta risiko og ventet i ti år+++ (på gode sivilingeniørlønninger el.l.) på at boligmarkedet skal falle (enda mer turn off!)! Som regel er det det siste, og noen av de opererer t.o.m. med slagordet "Gi jernet!" her på sukker. Mens de selv altså er så tafatte og beslutningsudyktige at de mest sannsynlig skal ut av genpoolen - dersom Darwin fortsatt gjelder.

Mennesket har alltid jobbet for å bedre sin levestandard, det tror jeg ligger litt i instinktet, og jeg merker at jeg ikke ønsker et ras fra en bekymringsløs tilværelse til å vende på kronene for å betale gammel moro for en fyr som ikke ble voksen før han møtte meg. Gull og gods betyr ikke noe for meg når jeg blir forelsket men for å forelske meg må jeg har respekt for fyren, og jeg klarer ikke respektere menn uten baller eller ansvarsfølelse - dvs. han må ikke være rik, men han må ha vært noe voksen. beslutningsdyktig og fornuftig i sin livsførsel slik at vi matcher hverandre.

Skjult ID med pseudonym Organ fr. 5 okt. 2007 22:01

Lady35, du er i likhet meg meg alt for ung til å til å tenke så kjedelig. Så lenge man alltid har penger til det man lyster, innen rimlighetens grenser selvsagt, er ansvarlighet en helt overflødig dyd.

Beklager å måtte si det men mennesker som alltid har orden på saken er svært ofte kjedelige å omgås og følgelig en real turn-off. Hvor er de "saftige røverhistoriene", den ubetalelige fyllehistorien eller historien om den gangen du ble overfallt av bilpirater på en road-trip til Øst-Europa...?

Eldre mennesker mimrer sjelden over alle de gangene hverdagen gikk på skinner, eller hvor artig det var å gjøre de riktige tingene.

Skjult ID med pseudonym lady35 fr. 5 okt. 2007 22:23

Sorry Organ, men din argumentasjon er ikke bare arrogant men også helt på jordet.
1) Vi snakker om folk som ikke har penger til det de lyster, fordi de ikke har tenkt fremover eller turt å ta "risiko" (gå inn i bolimarkedet, skiftet jobb etv).
2) "Orden i sakene" er ikke likestilt med pertentlighet, det har med driv og risikotakning og beslutningsdyktighet å gjøre.
3) Du finner kjedelige mennesker og interessante mennesker i begge katergorier, men etter min erfaring er de kjedeligste ogde de med minst drive, med størst riskoaversjon.
4) Du kan umulig ha truffet mange mennesker med deres "shit together", i mitt miljø verserer mang en røverhistorie - flere enn de tørre siv-ing-ene som har ventet i 10+ år på krakk i boligmarekdet. De er de kjedelige.
Uten sammenlikning forøvrig, men vil du karakterisere Røkke og Stordalen som kjedelige? Om jeg ikke finenr dem sjarmerende, så i alle fall ikke kjedelige.

Skjult ID med pseudonym grrrrrrrr fr. 5 okt. 2007 23:03

Jeg er for trøtt og irritert til å orke skrive noe, så jeg slenger meg på Organ og det han skriver...Jeg synes ærlig talt at det er du Lady 35 som er både arrogant og helt på jordet

Skjult ID med pseudonym Pippi fr. 5 okt. 2007 23:08

Enig med lady35:

Drivende folk som tør å ta risiko er spennende - jeg har tilgode å møte en kjedelig grunder eller grunderinne!

"Når det ikke lenger er kampen for brødet som driver en, er det kampen for å få noe ut av livet”

Skjult ID med pseudonym grrrrrrrr fr. 5 okt. 2007 23:20

Vi kan ikke alle vanke i grundermiljøene. Å lese alt dette spyet får meg til virkelig å undre..

Skjult ID med pseudonym girlie fr. 5 okt. 2007 23:34


"Eier du pengene, eller eier de deg.....?"

:-)

Skjult ID med pseudonym skompf lø. 6 okt. 2007 00:43

Her får jeg bekreftet mine antagelser i bøtter og spann. Du skal først og fremst være SPENNENDE som mann, og helst lyktes med å bygge formue. De fleste menn nøyer seg med et godt menneske som partner. Derfor er det mange evige ungkarer der ute, mens damene går på rundgang blant de som anses som spennende nok. Men ingen klarer å være spennende for samme dama hele livet. Derfor sirkulerer damene videre til neste spennende mann, med halvparten av pengene til disse grunderne. Effektiv måte å bygge formue på det, og samtidig leve et spennende liv. Min respekt får de derimot ikke. Jeg søker damer med et helt annet verdisyn.

Skjult ID med pseudonym lady35 lø. 6 okt. 2007 00:45

Grrrr:
Arrogant eller på jordet? Snarere realistisk og ærlig.
Kun folk i et så rikt og statlig styrt land som Norge vil fremheve at det er kult og flott å leve fra hånd til munn, og ikke ta ansvar for sin egen fremtid. Og Alfahannen - som er han soms corer flest damer - trenger ikke en dame til å skaffe seg tak over hodet, ei heller forventer han at staten skal ta vare på ham i alderdommen.

Skjult ID med pseudonym grrrrrrrr lø. 6 okt. 2007 00:58

Lady35, jeg synes nesten synd i deg. Du har sikkert penger nok, men er likevel så fattig.

Skjult ID med pseudonym jenta lø. 6 okt. 2007 04:51

Når det gjelder penger blir vi ofte primitive :)

Skjult ID med pseudonym Bemidlet lø. 6 okt. 2007 08:32

Langt fra trådstarters utgangspunkt får jeg lyst til å oppsummere:
Vi mennesker er forskjellige. Noen har et rikt liv når de de reiser som globetrottere og slipper å ha ting som de føler eier dem, i steden for det omvendte. Andre har det bra på sin måte fordi de har behov for en hvis økonomisk platform før de tar av å gjør det de har lyst til. De fleste av oss ligger vel et sted midt i mellom på denne skalaen.

Viktigst er det at vi har hatt muligheten til å velge hvordan vi vil ha det. Selv i Norge er ikke det en selvfølge. Så på nyhetene i går, om trygdede som måtte ha hjelp fra Frelsesarmeen for å få endene til å møtes. De har garantert ikke valgt å komme i den situasjonen selv. Svært få av oss går frivillig inn i en slik situasjon.

Til trådstarter: den sist omtalte gruppen tror jeg ikke du finner her inne i det hele tatt. De har ikke råd til pc, abonnement på internett mm. Ikke fordi de ikke vil, men fordi de ikke kan. Ergo har de fleste av oss som er her inne pr definisjon ikke dårlig råd, selv om ikke alle har like mye gods og gull.

Skjult ID med pseudonym slikkepott lø. 6 okt. 2007 09:11

Organ : Om ansvarlighet er en overflødig dyd forklarer det vel det enorme sosialbudsjettet Norge har. Tåpelig å hevde at et
overfall på road-trip til Øst-europa skal være særlig attråverdig.Men gir deg et tips som kan være spennende: Ta på deg Rolex'n
og ha Visa-kortet i skjortelomma mens du sjangler rundt i slummen i Sao Paulo,Brasil.Burde dekke ditt behov,er du heldig kan du fortelle oss om det etterpå. Vanker du mye på gamlehjem i din søken etter spenning,siden du vet hva de eldre mimrer om?
Jeg er vel å betrakte som "eldre" i dette laget og mer enn jeg mimrer irriteres jeg av ansvarsløshet blant yngre mennesker!!
Synes lady35 har noen gode poeng,og det er ikke noen motsetning egentlig,man kan ha orden/ansvarsfølelse og samtidig ha
spennende/utfordrende opplevelser.
skompf: greie betraktninger du har,vi liker da ikke å bli misbrukt økonomisk og golddiggers henvises til soloppgangen......
It's all about the money,het det i en låt og de kan få fram det verste i mennesket,jenta... hvem er du :))

Skjult ID med pseudonym grrrrrrrr lø. 6 okt. 2007 09:48

Dette hadde ikke vært tema hvis det ikke var for den nedlatende holdningen noen av dere har over de som "ikke har tatt de riktige valgene i livet", Ære være de som tar seg en god utdannelse, tjener godt og er uavhengig.... MEN dere rakker ned på andre som ikke har hatt samme suksess som dere, som har tatt andre valg. Samtidig er dere redd for at de samme folkene skal lure til seg det dere så ærlig har tjent. Fy fan jeg blir kvalm.
Jeg ser slitere overalt, både med og uten utdannelse som ikke har allverden å rutte med. Ifølge noen av dere er disse ikke beslutningsdyktige nok, har ikke nok driv osv Hva vet dere om folks hverdag til å dømme så til de grader som dere gjør?? Hva vet dere om folks skjebne?
Folk flest har så de klarer seg, men blir aldri god nok i enkeltes øyne fordi de likevel ikke tjener godt nok, ikke har investert i hus osv. Nemo - den utdannelsen du har må du ha fått pr postordre, for en med vett i hodet finner ikke på å skrive som du gjør.
Noen av dere fikk muligheten til å fortelle hva dere er god for....SKRYT
Man skal fortjene respekt.....den får du ikke bare fordi du har ei tykk lommebok

(mann 53 år fra Hordaland) lø. 6 okt. 2007 10:14 Privat melding

Hvis du eier mer enn 10 ting, eier tingene deg.......

Skjult ID med pseudonym mrs lø. 6 okt. 2007 10:14

En bil, båt, hytte, hus er noe som alle kan se. Du vet vel ikke hva venner/venniner har på kontoen/aksje/fond?? Jeg kunne kjøpt meg en bil i dag hvis du hadde ønsket det Anonym mann/trådstarter. -men jeg har faktisk ikke behov for det. Og de gangene jeg har behov for en bil så leier jeg en!

Skjult ID med pseudonym vida lø. 6 okt. 2007 10:24

Godt sagt grrrrrrrr.
Hele denne debatten sier vel noe om hvorfor mange her inne er akkurat her. For min del så gjenspeiler lady 35 seg veldig mange kvinnelige profiler her inne. Har man den holdningen så vil nok mange med henne muligens sitte alene på et vakkert privat aldershjem men kroner på bok men ganske så alene og lure på hva som gikk så uendelig galt.
Vi har desverre blitt overmaterialister. Dra for eks. til slummen i Sao Paulo og se menneskene der og du trenger ikke ha med visa eller Rolex. De har så og si ingenting men noe mer blide vakre og imøtekommende mennesker som er kjemisk fri for materialistiske ideer og holdninger som vi er.

Skjult ID med pseudonym Gi og få lø. 6 okt. 2007 11:14

Det er ikke mangel på velstand som kan gjøre noen ulykkelig, men mangel på velstand i forhold til de rundt dem. Det er f.eks en av grunnene til at det bygges så utrolig ensformige eneboliger. Alt skal være gjennomregulert.
Det er gjort undersøkelser på hvorfor folk i Norge ikke er spesielt lykkelige tross sin høye levestandard. Forklaringen som gis er at i Norge så stiller alle likt, de får samme muligheter på skolen og det samme stoffet skal fordøyes. Så kommer karakterene. De som faller utenfor føler da at de kun har "seg selv å takke" og det er tungt for dem. I USA f.eks er det forskjellige skoler og det er lettere legge skylden på at man havnet på feil skole.

Det man også skal huske på er jo dette at hvorvidt man fikk strålende karakterer på skolen eller ikke avhang veldig sterkt på hvor mye fokus den enkelte elev rettet mot faget. Noen er nærmest født til å ha fokus festet på andre ting enn det man "skal".
Det var en interessant sak på Discovery Science i går der det kom frem at de yngste i søskenflokken hadde mye lettere for å finne alternative løsninger og se ting på en ny måte. Det ble vist til den gangen da Darwin presenterte sin teori, som den gang var ganske så revolusjonerende og på tvers av all tidligere oppfatning. Det ble gjort undersøkelser blant hvem i det store vitenskaplige miljøet som støttet seg til den nye teorien og hvem som ikke gjorde det. Det viste seg at når 95 % av dem som var yngst blant sine søsken hadde akseptert teorien så var det bare 35% av den som var de førstefødte som gjorde det. (håper jeg husker riktige tall nå). Fenomenet ble forklart med at mens de førstefødte enkelt hadde funnet sin naturlige rolle og plass hos foreldrene, så måtte den yngste forsøke å finne en nisje for å tiltrekke seg foreldrenes oppmerksomhet. De yngste lette derfor høyt og lavt etter alternative måte å se ting på og overaske foreldrene.

Jeg vil anta at en del av disse yngste vil komme senere inn på boligmarkedet og kanskje få dårligere karakterer på skolen. Er det noen kvalifiserte her som kan si noe om dette??

Skjult ID med pseudonym lady35 lø. 6 okt. 2007 12:13

Grrrrrr,
kan se ut som du ikke er fornøyd med valgene du tok i livet, men det betyr ikke at jeg dømmer deg. Det er mange valg jeg kunne gjort bedre selv. MEN det er stor forskjell på å ha hatt flaks eller uflaks, og å ha vært ansvarlig eller uansvarlig. Det dreier seg helelr ikke å å eie tingene eller å bli eiet av tingene eller å ha mest mulig ting. Det dreier seg om om å ta ansvar. Og trådstarter stilte et spørsmål som jeg kjente igjen - bare fra kvinnesiden.

Eksempel: Har en venninne som tok lang utdannelse i utlandet innen kreativt yrke, fikk ikke jobb relatert til studiet etterpå, kun diverse vikarjobber i butikker sammen med tenåringer fra videregående. Med stort studielån og dårlig betalt jobb, hadde hun uflaks. Men hun sto på, tok det hun kunne få, fikk snart fast ansettelse og etterhvert økt ansvar og lønn, ble en betrodd medarbeider og fikk supre referanser. Omsider fikk hun seg også en jobb innen faget sitt. Selv om hun fortsatt har dårlig råd er situasjonen stadig bedre, hun har bygget sten på sten og fortjener all respekt med den arbeidsmoralen hennes. Typen derimot, en halvstudert fyr med mange års studiegjeld men ingen eksamen, takket nei til en kontorjobb fordi han var "eslet" til noe større. Så gikk han ledig i ett år, før han måtte takke ja til noe dårligere enn tilbudet han hadde avslått. Hun er altså den sterkeste øk parten av disse, ikke pga valgene hun tok, men pga innsats og ansvarsfølelse.

Menn som har surret vekk de tyve første årene av livet sitt uten tanke for at de en dag skal bidra til å forsørge en familie, tiltaler meg overhodet ikke og jeg er i min fulle rett til å synes noe om deres livsførsel; jeg synes ikke den er noe for meg, og noe å basere en familie på. Menn som stadig får muligheter til nye jobber, og fristes men tør ikke, og/eller som har tjent godt og kun hatt seg selv å tenkte på, men ikke har skjønt regnestykket med å eie versus leie og ventet på krakket i ti år, har for lite guts, jeg ønske ren jevnbyrdig partner med like mye tak i som meg.

Om man har gjort et "uheldig" valg, så rettferdiggjør det ikke ansvarsløshet. Det er ikke kronene det kommer an på, men hvilken atferd og holdning som ligger bak. Og det er både flaut og ubegripelig for meg at Grrr og organ tilsynelatende mener at man skal dyrke en livsstil som baserer seg på at man aldri blir voksen, og at staten skal ta vare på deg. Good luck to you sier jeg bare.

(mann 47 år fra Rogaland) lø. 6 okt. 2007 12:52 Privat melding

Slikkepott : Da er vi "best i test" nok en gang ...

Skjult ID med pseudonym jenta lø. 6 okt. 2007 13:18

lady35: absolutt - det er holdningen bak som gjelder, og at kvinner ønsker sterke menn ligger biologisk nedarvet i oss, det kommer vi nok ikke unna, menn har også sine biologiske preferaner ikke sant?

måtte le litt også, tror ikke det er så vanskelig å få et godt liv på statens regning - grunntanken i velferdsstaten er sikring - kanskje det faller litt dårlig ut og stimulerer til uheldige valg blant medlemmene, men likevel. michael moore har laget en dokufilm om den amerikanske helseindustrien, norge var et av landene han besøkte - han var sjokkert over de gode forholdene, videre sier han at dersom han viser hva han fant i norge vil ingen tro det er sant.... og jeg tror han har rett i mye, har man de rette sykdommene får man en uke i året på spa på kanari-øyene betalt av folketrygden, og det er jo fint :)

- ha en god lørdag alle sammen :)

Skjult ID med pseudonym Mannen lø. 6 okt. 2007 14:39

Det er lite poeng i å kritisere kvinner som ikke har veldig god råd. Noen av dem har valgt utdannelser og jobber som ikke gir høy lønn. Flere har også tatt et hovedansvar for omsorgssiden i forhold der barn har vært involvert. Disse valgene er like gode som andre valg. Mitt inntrykk er at menn fremdeles synes det er greit å være den sterke parten rent økonomisk og da må man ikke etterpå kritisere kvinner for å velge en livsstil der lønn og karriere ikke er fokus. I tillegg ser vi at kvinner som tjener godt også ønsker seg menn som er på samme nivå eller litt høyere. Menn som setter pris på at kvinner vesentlig bidrar på andre områder i forhold bør roe ned kritikken for dersom kvinner fokuserer mer på jobb og karriere vil det fort kunne gå ut over andre ting...

Selv synes jeg det er fint å være den som bidrar mest økonomisk. Mennesker viser omsorg på ulike måter og et av mine bidrag i er i forhold til økonomien. Alt jeg forventer er at hun bidrar på andre områder slik at begge totalt sett bidrar til å bygge et godt forhold. I stedet for å kritisere kvinner for å ikke ha god økonomi bør de heller få ros for de områdene de bidrar på. De aller fleste mennesker kan bringe noe positivt med seg inn i et forhold og det bør verdsettes.

Skjult ID med pseudonym Organ lø. 6 okt. 2007 15:07

Slikkepott: Jeg hadde en periode en jobb som gav meg mulighet til å snakke mye med mennesker på eldre-hjem, de fleste var nok noe eldre enn deg ;-) Mitt høyst subjektive inntrykk var at grovt sett var det de som fant livslang kjærlighet som var lykkligst mens de som var mest ulykkelige var de som ikke hadde tatt ( noen ) sjangser i livet.

Det å bli overfallt er selvsagt ikke positivt i seg selv, men det blir gjerne en god historie å fortelle når man kommer hjem. Jeg kom med et ( muligens veldig dårlig ) eksempel på hva som kan skje hvis vi tillater oss å slippe bremsene og ikke alltid være så forsiktige. Og jada man kan bli skadet men det kan man som fotgjenger også.

Jeg åpnet mitt innlegg med å poengtere at penger selvsagt må være på plass, har både bil, hus og vekslepenger til overs. Mennesker som utnytter vårt velferdssystem har jeg, i likhet med deg, ingen sympati for!

Lady35: Jeg leste i en annen tråd her at menn som ber om unnskyldning er en turn-off og at det derfor bør unngås på dette forumet. Men likevel vil jeg beklage ovenfor deg da jeg la mer i innlegget ditt enn det var grunnlag for, sånn går det når man jobber lange dager i en nyetablert bedrift, kan bli litt uoppmerksom utover kvelden.

Jeg har prøvd mye rart og vekslet mellom luksus og tilløp til armod, det er fordi det for meg har tatt en evighet å finne ut hva jeg liker best og ikke alt har kastet like godt av seg.....

Venner som har gjort alle de riktige valgene hele tiden ( og min familie osv ) har ofte kalt meg uansvarlig fordi jeg til tider har måttet jobbe ekstra hardt for tilværelsen men jeg kaller dem kjedelige for de følger oppskriften :-)

(mann 53 år fra Oslo) lø. 6 okt. 2007 15:14 Privat melding

Jeg lurer om det er mulig å ha en tråd her uten¨at det vil komme masse gulp, samt usakligheter og en haug med argumentasjon om bare vrøl..
Jeg bare spør...
Og ikke tør noen å stå frem heller.
Ikke kom den teite unnskyldlingen om jobb,etc, annet...
Da burde dere være på et annen forum.
STÅ FOR DET DU MENER!!

Skjult ID med pseudonym may33 lø. 6 okt. 2007 15:24

lady 35..
he he .. det du sier kan du bli prøvd i, vet du det???

Skjult ID med pseudonym Gigolo lø. 6 okt. 2007 15:27

Jeg syns at lady35 er en direkte og spennende debattant som mener mye her inne og vil veldig gjerne spørre henne om følgende:

Du skriver veldig nedsettende om sivilingeniører av alle ting som av forskjellige årsaker har utsatt anskaffelse av egen bopel etc. Jeg skjønner ikke hvorfor du gjør det. Hva er det du har imot mennesker som meg og hva er grunnen til dette?

Du og alle andre, med og uten gods og gull, får ha en strålende fin lørdag!

(mann 47 år fra Rogaland) lø. 6 okt. 2007 16:00 Privat melding

Helt enig er42 ...

Skjult ID med pseudonym grrrrrrrr lø. 6 okt. 2007 16:03

Jada du er tøff er42 Alle har ikke det motet til å stå fram med bilde som du har, men er vi feige av den grunn? Det er nok mange grunner for vår anonymitet. For noen krever det mye mot å delta anonymt i debattene her på forumet.

Skjult ID med pseudonym Gigolo lø. 6 okt. 2007 16:22

Jeg simpelthen elsker sukker og dette forumet. Det er så vanvittig mye bra som blir fortalt her inne. Jeg tror det er mye å lære om livet når jeg leser innleggene her. Takk gode gud for at vi har muligheten til å være anonyme, så mye som vi driter oss ut her.

Skjult ID med pseudonym Panzer lø. 6 okt. 2007 16:34

Jeg eier ingenting, og vet allting

Skjult ID med pseudonym småkresen. lø. 6 okt. 2007 16:47

Uff.. dere er så forbanna opptatt i å henge hverandre på knagger...

Anbefaler de eplekjekke å plukke epler i eplehager... reis til risør neste sommer for eksempel... og se hvor langt dere kommer..
noe med like barn som ikke alltid når opp til toppen av treet muligens.. se dere i speilet f.eks.....

Unntatt er de eplekjekke som tåler nedfallsfrukt i de håvnes øyne da....om det er forstålig..

så får vi andre som er litt mindre eplekjekke ha det hyggelig her inne.....eller....

Skjult ID lø. 6 okt. 2007 16:56

Dette er et helt fantastisk underholdende trådverk å følge med på! -Den ene overgår den andre i 'kloke ord'. Jeg bøyer meg i støvet for 'Gigolos' uttalelser og venter spent på fortsettelsen fra dere andre! (Er det noen som i det hele tatt husker starten på tråden?....)

Skjult ID med pseudonym Panzer lø. 6 okt. 2007 17:16

"Eplekjekk" er egentlig et utrolig flott uttrykk! ;)

Skjult ID med pseudonym Gigolo lø. 6 okt. 2007 17:19

Takk for skryt, du uten pseudonym :-)

Vi er vel alle spente på fortsettelsen her, men samtidig bør vi også være realistiske. Dette handler jo først og fremst om mennesker og vi kan alle være litt for interesserte i å ri våre egne hester på bekostning av andre.

Det kan være at denne tråden har blitt så utvannet at den går mot slutten nå, men alle vi som bryr oss, holder vel kanskje litt øye med hva som kan være lady35 sitt nest trekk bare hun kommer seg trygt hjem fra Smak Av Oro i kveld ;-)

Neida, den var litt for drøy!! :-D

Skjult ID med pseudonym småkresen. lø. 6 okt. 2007 17:20

Artig uttrykk...Men muligens litt skammelig å fremstå slik på andres bekostning for ofte...

Et tydelig tegn på dyp usikkerhet eller ulykkelighet til syvende og sist.. med unntak selvfølgelig.. men det er vel personligheter

som bør unngås muligens.....

Skjult ID med pseudonym sowhat lø. 6 okt. 2007 17:23

Hvor mange av dere er gjældsfri ?

Skjult ID med pseudonym småkresen. lø. 6 okt. 2007 17:31

Går det an å være i hus med en gjeldsfri håvenakk sår for små hindre og bagateller.....???

Jeg har større formue enn gjeld og et avslappet syn til ting og tang...og ikke eplekjekk.. behagelig å komme dit igrunn..

Skjult ID med pseudonym Gigolo lø. 6 okt. 2007 17:37

Til småkresen (hvis det var meg hun siktet til): Jeg kan faktisk være usikker på meg selv og kan være ulykkelig til tider. Da er det innrømmet helt anonymt. Du og andre må gjerne unngå meg og det er helt ok for meg. Jeg er bare opptatt av å utnytte den takhøyden som etter min mening er blitt etablert av noen debattanter på denne tråden aller helst uten å såre noen eller selv bli såret.

Skjult ID lø. 6 okt. 2007 17:45

Bør ikke tråden avsluttes nå? Dårlig stemning gagner ingen, det er lørdag kveld og alle burde være ved godt mot og i rimelig godt humør!
Min oppsummering er som følger: Alle er forskjellige, noen liken noen som liker noe som ikke alle andre liker og som dermed gjør at ikke alle liker de samme tingene og som dermed gjør at alle finner noen som liker hverandre utfra hva den andre også har sagt den liker.
-Og spesielt god lørdag til deg, 'Gigolo'!
Hepp!

Skjult ID med pseudonym lady35 lø. 6 okt. 2007 17:46

Gigolo,
hadde ikke til hensikt å henge ut siv.ing.er, beklager det. De egnet seg bare så godt som eksempel på en gruppe som tjener ålreit, har hatt relativt sikre jobber, men som jeg oftere ser synes skummelt å kjøpe og altså venter vinter og votter på boligkrakk enn andre grupper jeg kjenern til (jeg kan forstå at lavlønnede kvinner ikke har turt, men det er økonomisk betinget ikke pga risikoallergi).
Jeg har selvsagt ikke full oversikt over alle mulige yrkesgruppers atferd, men jeg kjenner endel svi.ing.er (selv om jeg ikke er det selv), og synes det er så mange av dem som tenker som Ludvig ("Det er fa'li det) - langt flere enn blant feks økonomene, juristene og håndverkerne jeg kjenner. Jeg har ofte lurt på hvorfor; er det det at det er trygt og traust å studere til siv.ing, slik at de veldig trygghetssøkende er overrepresentert der? Eller er det abre det at mitt utvalg ikke er representtivt. Uansett - det står respekt av en siv.ing.grad synes jeg, det er de som alltid bruker både belte og bukseseler jeg ikke tenner på.
Men jeg kunne sikkert nøyd meg med å bare si "høyt utdannede personer i ålreit betalte jobber".

Skjult ID med pseudonym jenta lø. 6 okt. 2007 17:53

Jeg syns dette har vært en av de mer interessante trådene her på forum.

mannen: likte innlegget ditt :)

Skjult ID med pseudonym dustin lø. 6 okt. 2007 18:05

Og hvor mange sivilingeniører kjenner du lady 35? Kanskje en tre, fire. Og siden du kjenner så utrolig mange så tar du absolutt alle (endel tusen) og legger i en kurv??? Litt tankegang før vi skriver er jo greit.
God lørdag :-)

Skjult ID med pseudonym dustin lø. 6 okt. 2007 18:13

Skal vi diskutere dette lengre eller kan vi se det sånn at vi alle er forskjellige med vidt forskjellig bakgrunn. Ikke alle har vært så heldige og fått oppbacking i oppveksten eller er født sterke nok til og passe inn i det norske mønsteret.

Så til mennesker som sitter med alt jordisk gods, vit hva dere har og hvor heldig man er. Tenk på det når man betaler en regning uten problemer. Det er en uendelighet av skjebner i hvert menneske og ikke døm andre!

Hilsen en som har hoppet av den materialistiske karusellen.

(mann 43 år fra Rogaland) lø. 6 okt. 2007 18:16 Privat melding

Dette var da en trist diskussion, gode mennesker er gode mennesker, det er vel ikke baseret på økonomi eller uddannelse, det væsentlige er vel om man opfører sig ordentligt og respekterer andre mennesker, da vi som mennesker er individuelle er der stor variation i hvem vi er, hvilke forudsætninger vi har og hvad vi har af mål i livet og sådan skal det være.
I denne diskussionen er der tydelige tegn på hvem som har hvad og hvem som giver sig ud for noget de ikke er.
Når alt kommer til alt, så mister man vel bare muligheden for at lære nogen at kende som kunne berige ens liv, snyltere og parasitter og folk der på anden måde udnytter og lyver er vel de man skal være varsomme med.

Indledende spørgsmål, gik vel på noget helt andet, faktum er vel at vi alle lever forskelligt og har sat ressourcerne til på forskellig måde, hvis du vil have mange ting at byde en evt. veninde på og hun ligeledes syntes at det er sagen, så er i vel begge fornøjede med valget, mit ønske er at finde en partner ikke en bil :)

ha en flot helg folkens

Skjult ID med pseudonym jenta lø. 6 okt. 2007 18:32

Meningsutveksling basert på konsekvenser av veivalg, verdigrunnlag og holdninger, vet ikke om det er trist - men absolutt til ettertanke :)

Skjult ID med pseudonym Gigolo lø. 6 okt. 2007 19:16

Til lady35:
Takker for realt svar! Syns det er raust av deg å komme med en beklagelse og ikke bli sur for den kanskje litt uskyldige utdritingen min :-) Det kan hende at sivilingeniører er mer trauste på en måte som gjør dem tregere med å foreta investeringer på boligmarkedet. Kanskje har det noe med at vi til daglig går med hvite tennis-sokker og bytter underbukse maks 3-4 ganger i måneden (gjelder mannlige siv.inger, kanskje noen kvinnelige også?). Neida, jeg bare tuller. Vil helst ikke erte på meg noen nå. Uansett så tror jeg dette blir det mye fordommer og synsing av. Selv jobber jeg i et ingeniørmiljø med litt pottit-ola-mentalitet, men jeg elsker det. Jeg vil berømme mine kolleger for deres sosialdemokratiske væremåte. Som svar på dine spørsmål vil jeg ut fra mitt erfaringsgrunnlag si at siv.inger tvert om er mindre trygghetssøkende og mer sugne på å ta risiko enn andre yrkesgrupper. Bare tenk på de som starter opp sin egen virksomhet og skal utvikle et produkt. Tekniske prosjekter ute i næringslivet har ofte veldig høy kompleksitet. Utdannelsen er ikke noe plankekjøring heller. Nå til sist vil jeg bare si følgende til deg, lady35: Ikke bruk bukseseler eller for den saks skyld tennis-sokker som filter på eventuelle teknologer du møter her og der. Fokuser mer på hvem bukseselene henger på eller de stygge, hølete, møkkete tennis-sokkene sitter slapt på. Ha en god lørdagskveld og se deg for etter fallgruber de gangene du vasser til knes i penger (neida, bare tøys!!) ;-)

Til deg med bare skjult id:
Jeg er enig med deg at tråden er moden for å avsluttes og kanskje den blir det med mindre det skulle komme noen siste dødskramper. Jeg ramlet ut av resonnementet ditt om å like noen, men jeg syns det var godt skrevet. Vi får bare gjøre så godt vi kan med å være mennesker innimellom alle innleggene her. Det er søren meg ikke lett. Ha en fin lørdag du også!

Lykke til med sjekking i kveld alle sukkersjeler :-D

(mann 43 år fra Rogaland) lø. 6 okt. 2007 19:17 Privat melding

Det er trist når det går over i at snakke nedladende om andre, enten det er den ene eller anden vej, der bliver det usagligt og en meget lidt konstruktiv debat, er forsat af den mening at trådstarter bare sætter begrænsninger for sin egen chancer for at finde en partner.

Ved ikke om det er naturligt at have samlet mange ting, mine penge gennem de sidste mange år er gået til at jeg har kunne studere i sammenlagt 6år uden en krone i studielån, men det har givet dårlig mulighed for at spare og for at tilegne sig ting af større værdi, satser på at det nu vil gå fremover økonomisk, men jeg har ikke en higen efter at få mange fancy ting, har lyst til at tegne mig et hus, kanske anskaffe mig en båt, men egentlig mest ting som jeg ville kunne drage nytte af, har ikke den store trang til at fremhæve mig selv gennem ting, det er vel en reel og ærlig sag ikke at ha den trang.

Skjult ID med pseudonym Jente 31 lø. 6 okt. 2007 19:19

Eier en leilighet og det som befinner seg i den .. er fornøyd med det.
Har en halv mil i gjeld , og det er jo ikke mye i våre dager.. jeg klarer meg veldig bra uten en mann til å betale regningene..
Det er jo ikke det at jeg TRENGER en mann ,men jeg vil gjerne HA en...

(mann 47 år fra Rogaland) lø. 6 okt. 2007 20:03 Privat melding

"Takk gode gud for at vi har muligheten til å være anonyme" sier du Gigolo, skjønner ikke tankegangen ditt ett sekund en gang ... Om en står frem med bilde så veier en slik bemerkning 10 ganger mer enn en som ikke har bilde spør du mer ... den som ikke tør stå for hva dere sier sliter spør du meg ...
HVORFOR kan dere ikke ha bilder av dere selv ? List opp grunnene under herfra plis ?
Og ikke kom med svadagrunner og piss takk.

Skjult ID med pseudonym petra lø. 6 okt. 2007 20:31

Resten av setningen til Gigolo sier sitt "..., så mye som vi driter oss ut her".
Derfor.

Skjult ID med pseudonym lady35 lø. 6 okt. 2007 20:50

Dustin;
jeg kjenner et sted mellom 50 og 100 siv.ing.er, nærmere 100 enn 50. Statistisk signifiakns har jeg ikke regnet på, men du kan jo lese min komm til Gigolo. Men har du et problem med at jeg, eller andre, forventer en partner som tar ansvar for seg selv, sin fremtid og en potensiell familie, enten det er en mann eller kvinne? Da kan du jo ta en reality check med resten av verden.

Skjult ID med pseudonym Gigolo lø. 6 okt. 2007 20:53

Til Nemo66:
Jeg tror nok du skjønner tankegangen min likevel. Det er vel fint å ha frihet til å velge om man ønsker å være anonym eller ikke? Dette er jo tross alt en dateside. Alle som er her har jo en eller annen agenda. Hvorfor skal et innlegg med bilde og link til profil veie mer enn et innlegg uten? Jeg har egentlig ikke noe behov for å se hvem jeg diskuterer med og de skal heller ikke se hvem jeg er med mindre vi tar kontakt og går på date sammen. Jeg har respekt for at du og en del andre bruker bilde. Samtidig syns jeg at hvis dere som bruker bilde skal ha troverdighet, så syns jeg at dere skal respektere andres valg og ønske om å få være diskré. Ellers syns jeg at debatten her inne blir mer frittalende, mangfoldig og inkluderende når folk kan få være anonyme. Jeg skriver faktisk også så mye svada og piss som jeg selv ønsker innenfor rimelighetens grenser. Det er mitt valg. Jeg tror at det er bra at anonymitet er en valgmulighet her, for det er tross alt en kjennsgjerning at det er fryktelig mange her inne som gjør idioter av seg og driter seg ut, meg selv inkludert. Da er det godt å få litt beskyttelse mot andre. Jeg bestemmer selv hvor mye jeg ønsker å stå for det jeg sier og jeg sliter ikke med det i det hele tatt. Jeg har lyst til å legge til at jeg er opptatt av å ikke slenge dritt til noen eller provosere på en ufin måte, men som sagt er det lett å tråkke i salaten. Diskresjon er dermed kjærkomment.

Skjult ID med pseudonym Gigolo lø. 6 okt. 2007 20:56

Mulig Petra sa det med færre ord enn meg... hvis ikke jeg *** meg ut nå....

(mann 47 år fra Rogaland) lø. 6 okt. 2007 21:06 Privat melding

GIGOLO : Hvor stor % tror du som er den de eghentlig gir seg ut for om de ikke har bilde feks ?

Latterlig lite spør du meg ... Enda en grunn jeg kan tenke meg at hvorfor folk ikke har bilde er vel for å skjule dette for en samboer hjemme osv ...siden mange påstår de blir lurt av flere menn som ikke hadde bilde men som ville ha sex ogh kontakt... ca alle av de var gifte ... altså noen TAPERE som bare kan dra seg til helvetes ut herfra !!! idioter spør du meg!!!

Skulle gjort alt jeg kunne for å sladret til kjærsten til den som blir lurt av idioter her inne ...,BAD ikke bra ..

Skjult ID med pseudonym Gigolo lø. 6 okt. 2007 23:01

Til Nemo66:
Jeg velger å tro at folk er ærlige når det gjelder bilde. Jeg orker ikke å forholde meg til noe annet her. Selv bruker jeg flere bilder her på sukker, men kjører anonymt inne på forumet. Det er nok mange som er ute etter litt av hvert her inne på en mindre tillitsvekkende måte, men det får være deres opplegg. Sånn sett er kanskje sukker et speilbilde på samfunnet ellers. Det du tar opp her er jo et nytt tema, så lag gjerne en ny tråd, så er vi igang med debatten :-)

Skjult ID med pseudonym The Rock lø. 6 okt. 2007 23:12

Du virker veldig streng Nemo66. Dette er stedet for meningsutveksling og da er egentlig ikke bilde relevant. At man har bilde i profilen sin derimot er en stor fordel.

Gigolo du har mye rett, fikk meg faktisk til å hente frem en urgammel innspilling av "Just a giggolo" med Louis Armstrong på vinyl. Et herlig bakteppe når man sitter alene en lørdagskveld;) ( Off topic? Så absolutt! )

Skjult ID med pseudonym ohbehave lø. 6 okt. 2007 23:32


Det hjelper i det lange løp fint lite hvor mye man eier (eller banken..) om man ikke eier vanlig folkeskikk eller
respekt for andres verdivalg.

Enkelte verdier og personlige egenskaper her kan åpenbart aldri kjøpes for penger.

Skjult ID med pseudonym petra lø. 6 okt. 2007 23:56

(...)å hente frem en urgammel innspilling av "Just a giggolo" med Louis Armstrong på vinyl. Et herlig bakteppe når man sitter alene en lørdagskveld;) (...)
...slike "off topic" smelter ethvert kvinnehjerte. I allefall mitt :)
SÅ enkle er mine verdier... ;)

Skjult ID med pseudonym dustin lø. 6 okt. 2007 23:56

Lady 35
Siden du kjenner nærmere 100 sivilingeniører og vet om all deres personlige situasjon og i tillegg kjenner til situasjonen til økonomer, jurister og håndverkere, og siden det skal bli et sammenligningsgrunnlag, ca 100 av hver der også så må jo du ha så absolutt rett. DA beklager jeg at jeg tok så grundig feil.

Utrolig stor venneflokk du har forresten :-)

Skjult ID med pseudonym Gigolo sø. 7 okt. 2007 00:42

The Rock og petra:
Takker for sympati! Benk dere i sofaen og sett på American Gigolo med Richard Gere, en herlig film! Der er det etter min mening mye å plukke opp for gutter uten fast følge for ikke å snakke om underholdningsverdien for folk flest :-)

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 7 okt. 2007 02:09

Dustin,
jeg har ikke sagt at alle er venner, noen er kolleger, andre er familie og slekt, noen er bekjente gjennom jobben (hovedsakelig kunder). Jeg vet selvsagt ikke alt om siv.ing.enes personlige situasjon, jeg svarte bare på ditt spørsmål.
jeg refererer en observasjon, er gjerne mottakelig for motargumenter, og har ingen formening om hva som gjelder prester, psykologer eller frisører m.v. Men du kan jo kanskje refleketre litt over kjernen i det hele; sier det noe om personen hvorvidt man (mann eller kvinne) har tatt ansvar for seg selv, sin egen økonomi, fremtid og bosituasjon? Mitt svar er ja. Men uansett hvor mye ansvar du har tatt, tilsier jo dine mislykkede diskusjonsargumenter at vi ikek er på samem planet.

Skjult ID med pseudonym Frk.Fryd sø. 7 okt. 2007 02:25

Er mange måter å ta ansvar for seg selv på, lady35. Takker Dustin for å prøve å bringe litt humor inn i denne noe traurige diskusjonen, selv om forsøket syntes å falle på steingrunn hos enkelte.

Skjult ID med pseudonym The Rock sø. 7 okt. 2007 04:23

Takk, Petra!!

Men NÅ er det leggetid :)

Skjult ID med pseudonym dustin sø. 7 okt. 2007 06:54

Lady 35
La oss nå synge sammen: Ro, ro til fiskeskjær...................................................:-)

Tror nok du vet hva jeg mener med og kjenne så utrolig mange som du refererer til lengre over. Blir bare litt overkill. Hold deg til et normalt sammenlignings-antall så vi andre kan tro på :-)

Og joda man må jo ta ansvar for seg og sitt, men som Frk.Fryd sier her er at det er så utrolig mange måter og ta ansvar for seg selv og i tillegg så er det enda flere skjebner.
Det virker (siden du også kaller deg lady:-)) at du har hatt det utrolig bra i oppveksten og er psykisk sterk nok til og håndtere de fleste oppgaver og ta vare på degselv. Sånn er det faktisk ikke med alle ser du. Alle mennesker er ikke like heldige eller er født med en psyke sterk nok til og håndtere dagens samfunn.
Du burde vel takke "den du ønsker" og være så utrolig takknemlig for at du har det så bra som du har det istedet for og sitte høyt og se ned på andre som ikke har hatt verken ditt hell eller annet.

(mann 47 år fra Rogaland) sø. 7 okt. 2007 08:19 Privat melding

The Rock sier : "Dette er stedet for meningsutveksling og da er egentlig ikke bilde relevant"
Etter min mening er det DA et bilde er relevant FORDI folk sier ting de ikke kan stå inne for og i tillegg er det mye lettere og si ting som en syns er kult, pynte på ting i tilfelle noen kjente skulle dukke innom sukkersiden og SE bilde til vedkommende osvosv
Om en ikke kan ha bilde så bør en hvertfall være forsiktig med hva en sier,for JEG tar ca 99% for bullshitt (enkelte ganger)om det kommer fra folk som ikke bruker bilde...
Er feks 2damer som ikke slutter og skrive mail til meg ... begge 2 er uten bilde, hvor stupid går det an å bli egentlig ? Greit jeg sa god helg til den ene, men angrer allerede...
Offtopic greit nok,men gidder iikke lage noen ny tråd,har ikke tid, skal i Nordsjøen om 2 timer hehe så dere får oppføre dere å ikke bare lage Helvete for hverandre...

(mann 53 år fra Oslo) sø. 7 okt. 2007 11:44 Privat melding

Nemo da
Du har terpet om dette med bilde og offentlighet siden jeg tok det opp i en tråd for leeeenge siden.
Det er vel på tide og innse (det har jeg) at det er valgfritt og være anonym eller ikke her inne og slik kommer det til og forbli.

Bare innse det og ha en fin søndag

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 7 okt. 2007 14:33

Dustin,
hvis du leser mine innlegg over så ser du at jeg ikke snakker om flaks og uflaks, men om å ta ansvar og å ikke ansvar.

Jeg sitter ikke og ser ned på andre som har hatt det vondt.

Mine observasjoner er faktabasert, basert på at jeg gjennom jobb og yrke har hatt en stor kontaktflate. Mens du putter meg i bås basert på mine innlegg her som ikke sier NOE SOM HELST om min bakgrunn, jobb eller livssituasjon. Jeg vet godt hva motgang er, og hva takknemlighet er, og verdien av et sosialdemokrati. Og det er mye jeg skulle ønske var anneerledes og ting jeg kunne vært bitter for selv. Men det er jeg ikke, men siden jeg er en fighter selv, har jeg lite sansen for folk som med gode utgangspunkt, tildels er født i privligerte kår, som satser på å leve på andre / staten.

Men jeg faller ikke for typer som er født med privilgier, men som bare har festet bort studielån og levd på andre. Eller typer som aldri tør ta sats, verken profesjonelt elerl privat fordi "det er fali det". Har du et problem med det?

Skjult ID med pseudonym grrrrrrrr sø. 7 okt. 2007 14:45

Du skriver: "Mens du putter meg i bås basert på mine innlegg her som ikke sier NOE SOM HELST om min bakgrunn, jobb eller livssituasjon. "
Hvorfor du er så opptatt av at andre ikke skal putte deg i bås, når du sjøl gjør det med andre?
Vi kan alle være flåsete og si/skrive noe som ikke er særlig gjennomtenkt til tider. Dette har vært et sårt tema og du burda fra starten av valgt dine ord med mer omhu.....eller er du på rotur nå?

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 7 okt. 2007 14:59

Frk Fryd,
ja, det er ulik måte å ta ansvar for seg selv på, derfor er det utrolig når enkelte ikke tar noe som hlest ansvar for seg selv verken på den ene eller den andre måten.

Og ang humor: Jeg har aldri vært den som har ledd av mobbing eller trakassering. Har du?

For det er jo det Dustin prøver på - nå sist med sin setning til meg over "La oss nå synge sammen: Ro, ro til fiskeskjær...................................................:-)"
(Der han føyer til et smileansikt for å ha sitt på det tørre og kunne hevde at jeg ikke har selvironi, når jeg nå bemerker dette??).

Men mobbing eller trakassering føyer seg vel til andre "dyder" dere holder av?
Minner om ungdomsskolen, med aktører som er mer ute etter å ta kvinnen, ikke ballen.

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 7 okt. 2007 15:09

Grrrrrrr,
forskjellen er at han gjør antagelser - jeg beskriver faktaobservasjoner. Og spør forsåvidt åpent hvorfor det er slik.
Blant dem jeg kjenner som har tjen ok i mange år er det nesten bare siv.inger som sitter på boligmarkedsgjerdet. Merkelig, muligens et ikke-representativ utvalg - men en observasjon. Og som jeg skrev til gigolo, jeg mente ikke å henge ut dem, jeg kunne kanskje skrevet "folk med bra utdannelse og jobb". Jeg spekulerer ikke i hvilken bakgrunn de har,oppvekstvilkår eller noe (selv om jeg da også kjenenr mange av disse nok til å vite at det har med personlighet å gjøre). Men det gjør han med meg, han har jo allerede konkludert mht oppvekst og privilegier. Og det er det jeg er opptatt av at han ikke bør gjøre.

Utrolig hvor hårsåre enkelte er fordi kvinner altså har forventninger til at fremtidig partner skal være belsutningsdyktig og ansvarsfull, er det abre omegahanner i diskusjonen eller??

Skjult ID med pseudonym Gigolo sø. 7 okt. 2007 15:15

Dustin og lady35:
Det må være helt ok å være litt selektiv når det gjelder sosial status og da mener jeg begge veier. Det er tross alt noe som heter at like barn leker best. Vi får være realister. En karriere-orientert person som vil ha orden på finansene uavhengig av størrelse og som det er stå-på-vilje i vil vel aldri bli noen god match med en bohem som prioriterer helt annerledes hva det nå enn skulle være, bare for å ta et eksempel. I en slik debatt er det lett å bli fornærmet, så det er viktig å ha is i magen og ikke skyte fra hoften.

Lady35, du bør være nyansert når du trekker frem at mennesker lever på staten. Hvis det var mulig, kunne du kanskje selv forsøkt å leve et liv med eksempelvis psykiske problemer og se hvor tøft det er å fungere som menneske da. Men for all del, stå på i debatten :-)

Må innrømme at det er spennende å følge med og delta i småkranglingen her som ofte foregår på tvers av kjønn ;-)

Skjult ID med pseudonym grrrrrrrr sø. 7 okt. 2007 15:34

Lady35, du skriver til meg lenger opp i tråden: "kan se ut som du ikke er fornøyd med valgene du tok i livet". Der gjør du også antagelser. Ville bare gjøre deg oppmerksom på dette.
Ellers ønsker jeg deg alt godt..peace&love

ps. jeg også en kvinne

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 7 okt. 2007 15:50

Altså:

Første gangen jeg var ikke på denne debattsiden var i går kveld. Jeg har ikke fulgt med på debatten, men fikk likevel lyst til å si min helt PRIVATE og subjektive mening i ting-samtalen. Håper det er greit :-)

Selvsagt har valg av prioriteringer i forhold til jobb, tid, anskaffelse av ting og jobb for en god fremtid for seg selv noe å si for meg i forhold til en partner! Som menneske er jeg jo selv ansvarlig for egen økonomi, egne valg og prioriteringer av denne. Jeg ville aldri følt meg lykkelig om jeg følte jeg var avhengig av et annet menneskes penger!

Jeg har møtt mennesker som velger å ikke dyrke kjærligheten fordi de jobber så mye at de bare håper på at "ting løser seg" i det lengste. Med en krevende jente som meg er dette selvsagt en utopi :-) Jeg har også opplevd mennesker som ville gjort meg urolig for om jeg må dekke hans regninger fordi han er "surrete" med pengene sine. Like mye en utopi for et godt forhold for min del. Jeg velger rett og slett å ikke bli sammen med slike menn!

Jeg tror ikke på for store ulikheter rent praktisk. Jeg tror på den store kjærligheten! Men jeg tror ikke jeg personlig vil finne den med en som ikke evner å ha en helt normal, sunn og fornuftig økonomi. Jeg liker å vite hva jeg selv har, og jeg liker å kunne finne på ting uten å bekymre meg økonomisk. Jeg tjener mine egne kroner, og tar som en selvfølge at også han gjør det. SÅ må man da finne ut om man skal være smart eller "usmart" i forhold til hvordan man bruker sine egne penger - og her må man kanskje være bittelitt lik? Eller?

jaja.....bare en helt personlig tanke :-)

Skjult ID med pseudonym dustin sø. 7 okt. 2007 17:44

Lady 35
Men kjære deg da, det handlet verken om mobbing eller trakasering det og ro littegrann. For det var vel akkurat det du gjorde med alle dine bekjentskaper. Og med et smilefjes på slutten så betyr det at det ikke er så negativt ment.
Og jeg har aldri satt deg i en bås men på den andre siden så setter du jo endel andre her inne i en. Det eneste jeg vil frem til er at du kanskje kan åpne opp gluggene littegrann og ikke stå så hardnakket på ditt. For og være helt ærlig så har jeg faktisk fått flere andre syn på ting fra diskusjoner og innlegg her inne. Det gjelder bare om og være åpen og mottagelig for andres synspunkter og meninger.

Har aldri nevnt mennesker som har et bra utgangspunkt som lever på andre/staten. Der er jeg enig med deg, men jeg mener de som ikke har hatt et bra utgangspunkt men som da har kommet en lang vei i forhold til hvor de startet men ikke har kommet opp til standaren som du og andre ønsker.

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 7 okt. 2007 20:41

Zitelle sier det jeg men på en saklig måte, mens jeg har vært mindre nøktern og mer provoserende. Og det er jo nok til at folk overhodet ikke klarer å hodle seg til tema.

Gigolo, jeg snakker om dem som lever på staten som har et godt utgangspunkt, feks som (jfr mitt eksempel med min venninnes type) foretrekker å være arbeidsledige fremfor å ta en jobb de synes er under deres nivå (men som de godt synes andre kan ta). Jeg har aldri sagt at alle som lever på staten kunne gjort andre ting. Ang psykiske problemer; hva får deg til å tro at jeg ikke har kjennskap til det? Jeg tror ikke jeg hadde vært så realistisk og så lite "romantisk/idealistisk" hvis jeg aldri selv hadde vært vitne til og opplevd motgang. Jfr Zitelles innlegg; jeg er ikke den typen tror eller baserer meg på at "ting løser seg" av seg selv.

Dustin, ta ikke den ironiske tonen. Nå er det du som ror. Du kan jo begynne med deg selv og være åpen og mottakelig for andres synspunkter. Du har fortsatt til gode å kommenerte selve tema her på en saklig måte.

Grrr, om du er kvinne har vel ikke med saken å gjøre? Ja jeg gjør også antagelser, er jammen ikke perfekt, men jeg baserer ikke mine videre konklusjoner om Dustin på denne antagelse. Han fremmer en spekulasjon, og så resonnerer han seg frem til min bakgrunn og oppvekst basert på denne. Og skal dermed ymyndiggjøre mine meninger; jeg er diskvalisert fra å synes noe om ansvarsløse personer fordi jeg med nicket lady ikke kjenenr samfunent skyggeside. Og i et av dine innlegg så spør du hvordan man kan dømme så til de grader folk man ikke kjenner. Men det er jo folk jeg kjenner! Som jeg har datet eller er i bekjentskapskretsen. Som det lengste de kan forplikte seg er til et medlmskap på SATS, som foretrekker å være arbeidsledige og leve på partneren fremfor å ha en lavstatusjobb, som festet bort studielånet uten å avlegge eksamener. Og jeg sier ikke at det skulle være forbudt, eller at de ikke fortjener stemmerett, jeg sier bare at de er uattraktive parterne for meg. hvis jeg skal ha familie ønsker jeg e mann som tar ansvar ikke en ekstra unge. Det står jeg ved og da sier jeg meg ferdig i denne diskusjonen.

Skjult ID med pseudonym Gigolo sø. 7 okt. 2007 21:06

Lady35:
Jeg syns bare at du uttrykket deg litt nedsettende om mennesker som går på stønad. At du ikke kjenner til konsekvenser av å slite med psykiske problemer, det tviler jeg vel ikke på. Jeg har lite forutsetninger for å tro noe som helst om deg. Jeg syns bare at du skjøt litt fra hoften i måten du uttrykte deg når det gjaldt dette her og ville bare utfordre deg i en viss grad med mine synspunkter.

Skjult ID med pseudonym dustin sø. 7 okt. 2007 21:25

Lady 35
Jeg ror absolutt ikke. Og ironi må man bare ha hvis man skal være inne på sider som dette. Du sier til meg at jeg må være åpen og mottagelig for andres synspunkter??????
Er du det???? Det virker jo absolutt ikke sånn. De siste (jeg aner ikke hvor mange) innleggene dine her har bare vært svar på andres innlegg og det ser ut som du virkelig forsvarer deg med nebb og klør.
Hvis jeg hadde vært i din situasjon og hadde hatt så mange motargumenter her inne så tror jeg jaggumeg at jeg hadde åpnet på mine skylapper og prøvd og fårstått det andre skriver om, ikke bare forsvart meg to the bitter end!

Open your mind :-)

Skjult ID med pseudonym Gigolo sø. 7 okt. 2007 22:25

Lady35 og dustin:
Jeg tror dere to hadde hatt godt av å gå på date. Uenighet gir grobunn for læring.

Skjult ID med pseudonym dustin sø. 7 okt. 2007 22:30

Går gjerne på date med Lady35 jeg :-). Tror det kunne blitt en veldig fin kveld.

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 7 okt. 2007 22:34

Dustin,
some t siste inlegg fra denne kanten.
Jeg "forsvarer" meg - eller snarere forklarer meg - ved å presisere hva jeg mener. Jeg ser ingen hesnikt i å endre på mitt ståsted basert på kommentarene som referer ting jeg ikke har sagt, elelr feiltolker (som at det finnes folk som uforskyldt ahr fått det vanskelig. Seff ffinnes det det!! Men det er ikke dem jeg skriver om). Jeg har jo sett nødvendigheten av å nyansere meg litt mwed slike kevraulanter som deg på arenaen, men det fremkommer jo da også. Mitt standpunkt er gjennomtenkt og velfundamentert, og du har enda ikke sagt noe som jeg ikke visste fra før. Du skrver også: "Der er jeg enig med deg, men jeg mener de som ikke har hatt et bra utgangspunkt men som da har kommet en lang vei i forhold til hvor de startet men ikke har kommet opp til standaren som du og andre ønsker."
Hvilken standard? Jeg har ikke en eneste gang sagt noe om forventninger til folk med et dårlig utgangspunkt. Det ahr hele tiden vært mitt budskap; at folk med gode utgangspunkt som suller bort voksenlivet og forventer at andre skal ta støyten, ikke er attraktive partnere for meg. Nå får du jammen ta å lese det jeg har skrevet.

PS Og bare en faktaopplsyning når du ikke tok meg på alvor ang bekjente:
Min bror gikk på NTH (kjenner 10-15 gjennom ham), en av mine beste venninner gikk der (10-15), en ekskjæreste er siv.ing (5-10), en eks"date" (5), jeg jobbet i industrikonsern (10-15), jeg jobber p.t. i et industrikonsern (5-10), med kundefunksjon inn mot industrien (10-15). Noen dater og typer jeg har truffet på byen eller fester (5-10 tipper jeg). I tillegg kommer noe ekstern familie, noen siv.inger fra utlandet, og sikkert noen jeg ikke husker i farten. Det blir et sted mellom 50 og 100. Open your mind.
Men igjen; jeg har stor respekt for en siv.ing grad.

Skjult ID med pseudonym eier ikke sø. 7 okt. 2007 22:34

hmmmm.....
27 år gammel utenlandsk kvinne, 250.000 kr i året..... hvordan skal jeg få hus, hytte, bil, båt osv?
jo, jeg vet hvordan, men dette kommer til å ta litt tid, litt mer enn for nordmenn. men venter ikke på at mannen skal gi meg alt dette.

Skjult ID med pseudonym munter sø. 7 okt. 2007 22:54

dustin, jeg vedder på at du er en av dem som har et lengre avsnitt om ekstremsport i profilen din, nå syns jeg du er en smule overmodig :-)))

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 7 okt. 2007 23:06

eier ikke
- med arbeidsmoral og selvrespekt er du jo et kupp. Bare synd du er jente.

Hehe, etter et par glass så ville Dustin og jeg vært bestiser, ha løst alle verdens problemer, erklært alle mennesker gode på bunnen og at vi bare bør si opp jobbene våre og dra til Latin-Amerika for å redde regnskogen!

Nei, tror ikke det. Kommunikasjonen er jo elendig.

Skjult ID med pseudonym dustin sø. 7 okt. 2007 23:07

Hmmmmm, nei det har jeg faktisk ikke, selv om jeg har drevet mye med det. Elsker utfordringer da :-) I tillegg synes jeg det hadde vært veldig hyggelig og møte Lady 35. Selv om man har motargumenter så vil vel det ikke si at man ikke kan ha det hyggelig sammen da :-)

Skjult ID sø. 7 okt. 2007 23:08

Hei.....jeg er en mann på 42 og har hatt 4 samboere opp gjennom årene. I alle tilfellene har jeg hatt egen leilighet , eller, hus..osv.
Jentene har vært bare litt yngre enn meg. Jeg har alltid sagt at de skal betale like mye husleie som om de skulle flyttet inn et annet sted. Jeg forventer ikke at de skal betale halve min store leilighet hvis de vil bo sammen med meg, men jeg krever at de skal betale det de betalte der de bodde som et utgangspunkt.
Velger de å leie ut sin lelighet skal overskuddet av leiebeløpet de får gå til meg fordi da betaler de etter evne.
De jeg kjøpte noe sammen med delte vi etter det vi satte inn og betjente alt etter eieprosent. I tillegg delte vi på livskostnader det var naturlig å dele.
Skal du ha data hjemme, avis,telfon..etc.
De syntes jeg var kjip. Hvilket jeg ikke er. Jeg bare sa klart ifra før de flyttet in og det var overraskende for dem alle.

Skjult ID med pseudonym eier ikke ma. 8 okt. 2007 12:03

skjult id.....
jeg er utannet økonom, men det trenger man ikke å være for å kjøre et lite regnstykke..... det å bo sammen med deg kostet jentene like mye som før. for de som leide ut sin leilighet, ble det enda dyrere. mens du tjener på det at jenta bor hos deg. du får jo betale mindre i alle regningene...... ærlig talt, skjønner ikke helt hvorfor skal jenta ha det dyrere å bo sammen med deg, mens du har det billigere ...... skjønner ikke heller at 4 jenter ville bo med deg i denne situasjonen. samboerskap er funnet opp fordi begge to skal ha det bedre av å bo sammen, og begge to skal bidra til hustanden/ forholdet. jentene bidrar med pengene, hvordan gjør du det? jeg hadde rett og slett tatt deg til retten for dette du skriver er i strid med loven om samboerskap, tror jeg.
.... jeg velger til å tro at dette er ren provokasjon, for det går ikke å være såpass gjerrig.

til alle dere som leste det skjult id skrev og ble kvalme.... her er min historie....
som sagt ovenfor er jeg utenlandsk, 27, og tjener veldig lite. en gang traff jeg en mann, drømmemannen min egentlig. kjekk, snill, norsk, inteligent, rik og flink i senga. begge oss vet altfor godt hva er det vi kom fra og hvordan er det å jobbe hard, så vi hadde nok felles morale og meninger. han ville at jeg flytter til byen hans så vi kunne få mer tid sammen, og ettervært flytte sammen om ting gikk bra. hadde jeg bodd sammen med han, hadde jeg aldri betalt verken leile eller andre regninger han hadde uansett. det jeg kunne eventuelt betale for var maten. det hadde ikke vært så mye for han likte å spise ute veldig ofte og da betalte han hele regninga. hadde jeg spurt om det, kunne jeg slutte å jobbe og studere heltid, og kunne klare med med stipend. det ble ingenting av dette. jeg fant at det var vanskelig for meg med barna hans fra før som tok en god del av tiden hans, og 12års alderforskjell. men fram til nå kan jeg be om alt mulig hjelp. han leser jobbsøknadene mine og korrigerer norsken min. da alt crasha for meg, lånte han noen tusen til meg fram til jeg fikk ordnet på jobb og alt, kjøpte mobil til meg. mange ganger spurte han meg om jeg ikke hadde lyst å leie en liten leilighet bare for megselv, istenfor bofelleskap og gjordet det klart at han kunne hjelpe meg med leie.
sånne menn finnes det også. noen satser på å være rettferige/ dele ting fifty-fifty ( les er gjerrige), andre satser på å være sjenerøse.

dere får ha en stålende dag i finværet.


Skjult ID med pseudonym fiftyfifty ma. 8 okt. 2007 12:12

ooops her kan det bli bråk :-)

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 13:25

Jepp eier ikke
det er akkurat sånn man skal være. Dele på det man har og har en mye mer enn den andre så er det jo en selvfølge at den personen da bidrar mest.
Selv har jeg vel vært litt vel dumsnill noen ganger og øst ut litt for mye og hvor da den andre parten har tatt det for gitt at det bare kommer penger på løpende bånd. Man skal gi og ta men sette pris på det.

Og til sjult id: Er jo ikke rart at du har hatt 4 samboerskap da når du driver på den overøkonomiske måten der. Jeg hadde vært overflau jeg hvis jeg hadde bare hatt i tankene på og kreve et visst overskudd!!!
Nei man setter seg sammen og deler på alt. Den som har mest betaler også mest. Minner på at det er ikke et forretningsforhold man driver med, men et forhold :-)

Skjult ID med pseudonym Gigolo ma. 8 okt. 2007 15:11

Lady35:
Når du og dustin har kommunisert så utrolig mye over så ufattelig banale ting som dette her (jeg vet ikke en gang hva det er dere diskuterer), så tror jeg det er noe på gang. Det er i hvert fall ikke elendig kommunikasjon. Hmmmmmmmmmm :-D

Jeg lurer på om jeg skal prøve å finne en dame her inne på forumet som jeg kan hisse litt opp. Blir mye mer spennende da...

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 15:28

Spørsmål: Er det lov å smile bittelitt akkurat nå? Jeg klarer bare ikke å ta absolutt alt som sies her inne på fulle alvor :-)
Det finnes mange, mange innlegg her, men at økonomi i et parforhold - noe så "uviktig" for alle andre enn dem to det gjelder skal få flest innlegg synes jeg er - tja - litt morsomt :-)

Hilsen hun som faktisk også har skrevet to innlegg på denne linken! :-)

PS: Ha det fint alle dere som bor sammen uansett hvordan dere måtte velge å løse den økonomiske biten.

Skjult ID med pseudonym Vært der ma. 8 okt. 2007 16:48

Følgende modell er fin for å beregne leie hvis noen bor hos deg:
Du tar verdien av leiligheten din ved innflyttingspunktet, og beregner realrenten av et tilsvarende lån. Realrenten er lånerenten minus inflasjon og ligger i dag på omtrent 3%. I tillegg til dette så må dere dele på fellesutgifter som fellesgjeld og strøm (og selvfølgelig mat).

D.v.s at hvis en bor hos deg i din leilighet til 2 mill med 2500,- i husleie og 800,- i strøm så blir det følgende å dele på: 0,5* 60.000/12=2500 for rentene, 1250,- til fellesgjeld og 400,- for strøm. Totalt blir dette 4150,- å betale i leie.

Hvis leiligheten er mye verdt eller om vedkommende som flytter inn ikke tjener bra så kan man f.eks sette følgende tak som denne modellen ikke skal overgå hvis utleier tjener greit:
Student eller arbeidsløs -> leie = 1000,- (hvis utleier er i ønnet jobb)
200.000 i lønn-> leie= 1500,-
300.000 i lønn ->leie =3000,-
400.000 -> leie = lik 5000,
500.000 -> leie =lik 7000.

Ting som burde påvirke den ene eller andre veien er følgende:
1 Eier har ridd på boligbølgen og har egentlig investert mye mindre enn nå-verdien (da der det rimelig å redusere denne).
2 Leier leier ut egen leilighet med gevinst (grensene eller takene nettopp definert kan økes noe).

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 17:53

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Får frysninger bare jeg ser på det regnestykket over. Ja jeg ser det for meg at en samboer og jeg sitter i det ukentlige familiemøtet og tar det regnestykket, haha. DA tror jeg at jeg hadde endt opp singel igjen ganske fort ja.

Kast det man har i en pott og del det etter følelse.

Vi snakker om SAMBOERSKAP her vel?????

Skjult ID med pseudonym fiftyfifty ma. 8 okt. 2007 18:18

Huff, fikk frysninger jeg også
Dele rettferdig ja, men....

Skjult ID med pseudonym Vært der ma. 8 okt. 2007 18:29

Del det etter følelse? Hvem sin følelse? Din?
Er det ikke greit å slippe å føle om økonomiske spørsmål da? Da slipper man krangling. Hvis man følger det jeg satt opp over så er man kvitt hele problemet. Genialt spør du meg..
Jeg har ofte vært forundret over felles økonomi der mannen plutserlig finner på å kjøpe en bil fordi han får lyst til det. Selv om damen kjøper flere små ting så blir jo dette fort urettferdig. En felleskonto der vi satt inn 2500 hver i mnd til felles mat og faste utgifter løste alt i mitt forrige forhold.

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 18:38

Vært der:
Begge sine følelser vel!
Kanskje jeg er helt på jordet, men ser på et samboerforhold hvor alt legges i potten, inkl. det økonomiske. Det hele går jo på tillit til hverandre og det er jo det som er en av tingene som skaper et godt forhold. Og at mannen går ut og kjøper seg en bil fordi han har lyst til det,så har vel det litt mer og si om tillit i et samboerskap. Da regelrett driter jo han i den andre parten.

Tror bare at sånne regnestykker kan fort drepe et forhold. Og være litt mer rundere og ikke telle kroner kommer man lengre med :-)

Skjult ID med pseudonym Perle62 ma. 8 okt. 2007 18:39

Tror ikke jeg vil bo sammenmed noen uten å ha investert 50% i boet. Og, etter sigende er det som regel damen som bestemmer hva slags bil en familie skal ha. Det har bilselgere etterhvert oppdaget :)

Skjult ID med pseudonym fiftyfifty ma. 8 okt. 2007 18:55

Du er ikke helt på jordet dustin!

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 8 okt. 2007 18:58 Privat melding

Der er forklaringen på hvorfor jeg ikke har en bil........jeg har jo ingen dame til at vælge en :)
Nogen forslag til enten bil eller dame?

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 18:59

fifty fifty:
Hvis jeg ikke tar helt feil nå så tror jeg du er under en god del forskjellige pseudonum??? Am i right?

Hmmm det er visst jeg også. Et par ihvertfall :-) Ikke bra

Skjult ID med pseudonym sai ma. 8 okt. 2007 19:02

Skal dere dra inn hoppelikopter i mange tråder her? :-)

Skjult ID med pseudonym Perle62 ma. 8 okt. 2007 19:02

Kom igjen damer. Nå har dere sjansen på en usedvanlig vakker dansk arkitektstudent med ambisjoner om bil og helikopter sertifikat. Skulle gjerne tatt ham selv jeg, men tror nok han rømmer grunnet alderen. Dessuten, menn og 40 års krise....Aldr mer!

Skjult ID med pseudonym sai ma. 8 okt. 2007 19:05

Perle 62
Selv har jeg rundet 40 og litt men aldri kommet til en krise. Eller kanskje den var så liten at jeg nøs og så var den borte :-)
Hva innebærer 40 års krisen for deg?

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 19:06

Dele meg her og prosenter meg der.

Halloooooo! Kan ikke noen bare forsørge meg fullt ut da, gi meg spa hver fredag ettermiddag, plassere meg i en utendørs badestamp (med utsikt) ute på plenen mens han serverer meg en cola eller et glass Rioja så jeg kan sitte der og meditere og nyte livet? Forresten helt ok om han finner det for godt å legge en Weekendbillett til Roma for to på badestampkanten i det han går inn for å vaske huset og si: Jeg har en overraskelse til deg vennen....den ligger på puten din!

Og at jeg ble eier av en svææææær diamantring litt utpå kvelden?

Jeg ser ikke problemet :-) Spør dere meg så er deling ut!

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 19:09

hihi, er ikke rart du er her inne da zitelle.

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 19:10

Dustin da? Stiller du ikke opp som diamantkandidat? ;-)

Skjult ID med pseudonym Perle62 ma. 8 okt. 2007 19:13

Sai: det blir så langt og fryktelig at jegnok må ta det i en egen tråd. Nøs du i 40 års krisen? Godt du er på bedringens vei da ;)

Skjult ID med pseudonym Perle62 ma. 8 okt. 2007 19:30

Dessuten må jeg stå for utdeling av lommetørklør i laken format og annet ekstra utstyr, bla knebeskyttere og noe høyere opp....
Nei, det må bli en egen tråd en annen dag.

Skjult ID med pseudonym Perle62 ma. 8 okt. 2007 19:31

Men tilbake til Haase som gjerne vil ha forslag til dame eller bil....
Kan vi auksjonere ham bort? Slik at det blir både bil og dame????
Bare et spørsmål.
Og jeg er selvfølgelig ikke tilhenger av menneskehandel... til vanlig altså :)

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 19:36

Zitelle!!!
Jo, og kun for deg så gjør jeg det. Har lest ganske mange av dine innlegg og jeg tror jeg er forelsket :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 19:39

Ler!

Søøøøte dustin. Lover du meg en seriøs ring altså? Det er liksom så deilig å leke med sånne ting så lenge det er så fjernt fra meg :-) Men når det er sagt: Jeg har ikke noe imot å bli skjemt bort altså! Rett må være rett! :-)

Kjeder meg jeg dustin.....er det bra eller dumt?

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 8 okt. 2007 19:43 Privat melding

Det er frivillig menneske handel, så det er vel etisk korrekt.
Ladyblue ligger godt an her, hvad siger min manager? (perle62)

dustin tror vi slipper sigellivet fra i kveld.

Skjult ID med pseudonym fiftyfifty ma. 8 okt. 2007 19:49

dustin - Du har rett, jeg har skiftet pseudonum et par tre ganger etter tema, form og humør. Spiller ikke så stor rolle vel? I'm bad!
Hovedsaken er at alle andre holder seg til sitt pseudonum (trodde det staves pseudonym), så blir det ikke så mye rot likevel :-)

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 8 okt. 2007 19:52 Privat melding

Jeg har skiftet klær siden mit profilbilde blev taget......er det ok? som sagt ikke nogen ide for mig at prøver at skrive anonymt

Skjult ID med pseudonym Perle62 ma. 8 okt. 2007 19:58

Lady, tror Sai har et snev av flyskrekk, eller så er det bare "Fright of flying" om du husker boktittelen. Men nok om seksuell trakasering...

Som manager for Haase: ikke selg deg for billig! Det kommer sikkert flere bud :)

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 20:02

Zitelle
Kjeder du deg? Beklager men der kan jeg ikke hjelpe deg for jeg holder på og snekre en badestamp i hagen. Rioja har jeg men den stooooore ringen er ikke helt klar enda. Nøyer du deg med en utrolig diger i plastikk? :-)

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 8 okt. 2007 20:04 Privat melding

Sådan knust glas fra busskur ligner lidt på diamant.........go get her tiger ;)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 20:05

dustin?

Så lenge jeg vet du holder på med noe vettugt kjeder jeg meg gjerne! Faktisk så slutter jeg å kjede meg da - og går heller over til en slags gleder meg til stampen er ferdig og gleder meg på hans vegne-modus!

Plastik duger ikke! Da venter jeg heller på noe godt. Jeg venter ofte, til tider forgjeves. Men som regel ikke ;-)

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 20:05

fifty fifty
Ja jeg skjønte det var noe. And you ARE a bad boy :-)
Men hvorfor skal alle andre holde seg til sitt pseunonum når ikke du gjør det?

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 20:08

Zitelle
Da kan det ta littegranne med tid. Er det greit at du venter i stampen med rioja'en?

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 8 okt. 2007 20:11 Privat melding

Varm vin? uff

Skjult ID med pseudonym fiftyfifty ma. 8 okt. 2007 20:14

dustin
eller girl f.eks
Jau, synes bare det.....:-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 20:15

Dustin?

Det er greit, men kan jeg ikke heller få lov til å fyre opp i peisen inne, tenne noen lys, lage litt tapas til Riojaen og tømme i badevannet sånn at du får varmet deg litt etter at du har vært ved stampen i kulden - så kanskje du kan hygge deg litt på veien til diamantring-innkjøp-turen som ligger noen dager frem i tid?

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 20:26

Fifty fifty
Sorry, wrong guess :-)

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 20:31

Zitelle
Beklager, kommer ikke på tale. Det er du som skal kose deg på sofaen under et deilig pledd mens jeg fyrer i peisen, tenner lys, tar frem tapasen (som jeg har lagd tidligere) og riojaen som har luftet seg lenge nok. Tuben fyller seg selv så da har jeg tid til og massere deg litt. Og først da så hadde jeg hygget meg på den lange veien til banken først og så diamant-butikken:-)

Skjult ID med pseudonym fiftyfifty ma. 8 okt. 2007 20:31

dustin

tss :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 20:36

Dustin!

Vi to kan aldri gifte oss! Jeg ser allerede nå at vi ville kranglet ustanselig om hvem som skulle skjemme bort den andre!

*pokker*

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 20:40

Joda det kan vi. Vi kan lage en regel. Du skjemmer bort meg i alle dager som det er en b i, og jeg tar resten. Deal?

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 20:45

Dust Dustin!

;-))

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 8 okt. 2007 20:47 Privat melding

Tror snart i må komme frem med jeres sande identiteter, det her kunne der blive barn af.

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 21:02

Jeg blir så glad og varm inni meg når du kaller meg dust Zitelle :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 21:07

Ler.
Skal det ikke mer til Dustin?

*Han der skal få royal times til det tilter for ham når vi blir gift*

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 21:22

No beibi, the royal times is yours....................................................ok da, kanskje litt til meg også.

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 21:28

dustin?

Hva var egentlig tema? :-) Åååååja....økonomi i et forhold var det visst! Men det gidder ikke jeg å snakke om. Det er lite sjarmerende med regnestykker. Ja, noen ganger må det avtaler til, men unnskyld meg altså: Hva har skjedd med den gode samtalen, den vare respekten for hverandre (også etter endt forhold), den sunne fornuften og det ekte samarbeidet? Og en ting til: Om man virkelig elsker hverandre og ønsker å være sammen, teller man da kroner og ører? Ønsker man da ikke det beste for den andre på alle mulige, tenkelige måter og byr heller på raushet enn strenghet i forhold til økonomi? Ja, man skal være fornufitg og ha ting "på plass", men guuud så usexy å stadig fokusere på slike ytre ting!

Hilsen hun som nå sannsynligvis blir oppfattet som både gammeldags, naiv og romantisk :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 21:44

Ler.....og leker platinablond!

villstrå? Skal jeg bli glad eller fornærmet? Det er ikke alle former for humor jeg skjønner altså.....jeg sliter til og med med å forstå vitser jeg!

Help me someone! ;-)

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 21:46

Zitelle
Et øyeblikk.....................................................................sånn, beklager men ble litt blank i øynene mine når jeg leste hva du skrev for det var så vakkert :-)

Det var visst økonomi som ble diskuter her inne ja, men hvem bryr seg om slike regnestykker hvis man elsker hverandre og vil dele hele seg med sin partner. Det er jo det som gjelder og dele alt i tykt og tynt, også økonomi. Som du sier Zitelle så er raushet er noe man gir til sin partner og da må man være raus med hele seg, og er man to om det så kan jo ingenting ødelegges.

Tror nok i denne tiden at man bare blir mer og mer egosentriske og tenker meg og mitt for mye istedet for vårt. Trist det.

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 21:49

villstrå
Du er på toppen av flåselista for jeg vet litt mer om deg enn du tror :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 8 okt. 2007 21:53

Takk dustin. Det var pent sagt om deg.

Jeg mener selvsagt ikke at man skal være dumsnill. Men jeg mener likevel at jeg for mitt eget indres skyld har et "ansvar" for å motvirke grådighetskraften som jeg har i meg som alle andre. Kjærlighet fungerer sjelden knallgodt sammen med denne. Selv ome jeg setter ting på spissen så mener jeg faktisk at å "safe" i alle bauger og kanter og holde alle dører på gløtt i tilfelle osv, ved å ha advokatavtaler på hver lille pute ødelegger "spiriten" i viljen min til å orke. Det ødelegger noe........på en måte. Jeg orker ikke være sånn. Jeg tar sjansen på å stole på min mann. Noe annet ville vært absurd for meg. Så får jeg heller brenne meg om jeg tar heeeelt feil. Men jeg tror ikke det vil skje :-)

Atter naiv hilsen.

Skjult ID med pseudonym villstrå ma. 8 okt. 2007 21:54

kjempefint dustin, var i et lite øyeblikk redd for å miste grepet....

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 21:55

villstrå
Jo takk jeg ble littegranne glad :-)
Men de ukvemsordene dine hører hjemme på en annen tråd her så kom deg dit du og jeg er hakk i hel, haha

Skjult ID med pseudonym The Rock ma. 8 okt. 2007 21:56

Off topic.

Zitelle, dine verdier virker særdeles høyverdige på meg i alle fall. Hvis vi aldri skal tillate oss å slippe kontrollen bittelitt, en krone her en krone der, så er vi ikke i stand til å ha et forhold i det hele tatt. Følelsen av å f.eks dele årets første soft-is når våren kommer, gjerne på en benk i en park, er viktigere enn hvem som spanderte!

Min mening, vær gjerne uenig, alle sammen!

Skjult ID med pseudonym dustin ma. 8 okt. 2007 22:04

Zitelle

Akkurat det du sier tror jeg er hele kjernen i hvorfor mennesker ofte går fra hverandre. Man går inn i et forhold med for mange krav. Man legger ikke frem alle kravene selvfølgelig men merker seg de i sitt hode og vrir det om til noe negativt som da havner i den store bollen med alt det andre negative. Og da er desverre toget gått.
Man må jo bare spørre seg hva er viktigst i et forhold. Er det det og være ett med sin partner eller ha alt veldig systematisk økonomisk. Velger man det første så kan man også ha det siste men ikke motsatt tror jeg.

Hilsen en som er like naiv

Skjult ID med pseudonym fiftyfifty ma. 8 okt. 2007 22:09

Unnskyld at jeg blander meg men dette er godt å lese etter all mannskit som ble skrevet tidligere i tråden . :-)

Skjult ID med pseudonym Mann 29 ma. 8 okt. 2007 23:30

Tilbake til starten for tråden.
Økonomi i et parforhold kan og vil ofte bli problematisk.
Har opplevd selv og sett på nært hold med venner og familie de fleste scenario.
Jeg tjente adskillig mer enn ekse'en, men hun var veldig flink med sine penger og jeg følte aldri at det var noe stor skjeivfordeling. Vi var jo glade i hverandre og hun ytte jo det hun kunne til felleskapet. Vi bodde i distriktsnorge og hadde dermed lave kostnader til tross for felles inntekt på ca 500k

Hadde et vennepar der hun tjente relativt dårlig, og all hennes lønn gikk til hennes eget luksusforbruk. Klær og fest og tull og ball. Han jobbet som en idiot for å betjene huslån, billån og alle utgiftter ellers som mat, forsikring, ferier o.l. De har et barn, som han også sto for alle utgifter til. Han tjente 600-700k i året, men jobbet også 12-14t i døgnet.
Forholdet deres stoppet opp da hun ikke orket å være alene hjemme med ungen lengre....... Catch22 anyone?
Nå skal det sies at denne jenta lærte mye etter dette, og i sitt nye alenemammaliv har hun lært seg verdien av å prioritere både penger og tid.

Pr idag er jeg singel og bor i Oslo. Ok lønn på 400k som nok vil øke med ca 10% årlig framover.
Har en liten leilighet som jeg kjøpte for et par år siden, og er nok noe frampå mtp verdi kontra lån. Klarer meg greit økonomisk, men har det ikke fett på noen måte. Lever bra, men er flink med penger.
Skulle jeg gått inn i et samboerforhold idag må jeg nok innrømme at jeg helst ville hatt en livspartner økonomisk med relativt lik (eller høyere....) inntektsnivå. Dette pga e høye kostnadene med å bo i Oslo, og med tanke på at jeg lever såpass nært grensen økonomisk. Jeg kan godt leve med noen som tjener mere enn meg, men det er da under forutsetningene er som i mitt forrige forhold, at min samboer ikke ser noe problem i en slik skjevfordeling. Jeg ville helst ikke bodd sammen med en med markant dårligere økonomi enn meg pga at som tidligere nevnt så er jeg nær grensen, og vil ikke gå ytterligere ned på levestandard.

Dette høres kansje kynisk og egoistisk ut for noen, men det er sånn jeg tenker nå.
Man vet aldri hva som skjer, og det kan jo tenkes jeg forelsker meg i noen på et lavere "nivå" (misforstå meg rett hær...), og da må man jo evt ta konsekvensene av dette og flytte på seg.....

Skjult ID med pseudonym dustin ti. 9 okt. 2007 00:27

Mann 29
Jeg håper virkelig at hvis du forelsker deg i noen så er det på grunn av personen, uansett inntektsnivå.
Som det ser ut så leter du etter en livsledsager ut i fra inntekten på den personen og det mener jeg er dømt til og mislykkes. Finn den personen du virkelig elsker og så kan dere da sammen se på økonomien og hvordan man skal takle hverdagen på best mulig måte.

Og det venneparet du nevnte ovenfor: Typisk eksempel på at den ene parten er alt for snill og den andre utnytter det, ofte også uten og vite det selv. Kunne de to innrømmet for seg selv og hverandre om sin økonomi og levd for hverandre istedet for mot hverandre så kanskje de hadde levd lykkelig sammen nå og et barn hadde hatt to foreldre hjemme.

Vi må aldri la økonomien komme foran kjærligheten!!!

Skjult ID med pseudonym Vært der ti. 9 okt. 2007 11:02

Men økonomien er viktig og for å forhindre situasjoner som disse skrekkeksemplene så har jeg formulert en god modell som med fordel kan følges uten at noen av partenen burde føle seg uvele:

Du tar verdien av leiligheten din ved innflyttingspunktet, og beregner realrenten av et tilsvarende lån. Realrenten er lånerenten minus inflasjon og ligger i dag på omtrent 3%. I tillegg til dette så må dere dele på fellesutgifter som fellesgjeld og strøm (og selvfølgelig mat).

D.v.s at hvis en bor hos deg i din leilighet til 2 mill med 2500,- i husleie og 800,- i strøm så blir det følgende å dele på: 0,5* 60.000/12=2500 for rentene, 1250,- til fellesgjeld og 400,- for strøm. Totalt blir dette 4150,- å betale i leie.

Hvis leiligheten er mye verdt eller om vedkommende som flytter inn ikke tjener bra så kan man f.eks sette følgende tak som denne modellen ikke skal overgå hvis utleier tjener greit:
Student eller arbeidsløs -> leie = 1000,- (hvis utleier er i ønnet jobb)
200.000 i lønn-> leie= 1500,-
300.000 i lønn ->leie =3000,-
400.000 -> leie = lik 5000,
500.000 -> leie =lik 7000.

Ting som burde påvirke den ene eller andre veien er følgende:
1 Eier har ridd på boligbølgen og har egentlig investert mye mindre enn nå-verdien (da der det rimelig å redusere denne).
2 Leier leier ut egen leilighet med gevinst (grensene eller takene nettopp definert kan økes noe).

Skjult ID med pseudonym dustin ti. 9 okt. 2007 12:07

HALLLOOOOOO
Står ikke akkurat den samme formelen lengre opp på siden her da?

Skjønner da ikke hvorfor du kommer med den formelen som man for frysninger av en gang til!!!

Skjult ID med pseudonym Vært der ti. 9 okt. 2007 13:51

Hva skyldes frysningene? Får du frysninger når du går i butikken og kjøper klær som du ikke kan føle hvor mye skal koste?
Hvor mange O'er er det i hallo?

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 9 okt. 2007 17:50

Hei igjen gode, naive dustin :-)

Fint sagt det du skrev lenger oppe her. Jeg ble brått borte i går, så jeg fikk ikke svart deg. Kanskje det er sånn at man må tørre å satse litt for å vinne mye? Kanskje det er et spørsmål om å ville leve med eller uten sikkerhetsnett - kanskje til og med....(prøver meg)....med eller uten reell tillit i et forhold, som igjen påvirker ekte og oppriktig kjærlighet eller ikke? Eller kanskje det bare rett og slett har med indre trygghet og selvstendighet å gjøre - også økonomisk?

vet ikke jeg.... :-) Vet bare hvordan jeg selv tenker....

Skjult ID med pseudonym dustin ti. 9 okt. 2007 19:41

Vært der.
Hvis du leser langt over og plutselig finner en ren kopi som innlegget ditt her så har bla. meg og flere svart på frysningene. Og når jeg går i butikken og kjøper klær så bryr jeg meg faktisk ikke om prisen. Er det plagget meg så kjøper jeg det bare :-)
I et normalt hallo så er det en o ja. Når jeg ser at man kopierer sine inlegg og gjentar de så blir det nok et hallloooooo. 6 o'er.

Tenk om alle skulle gjort det samme her da. Hadde jo blitt utrolig kjedelig. Fikk du ikke de svarene du håpet på siden du kopierer innleggene dine?

Ha en vakker aften :-)

Skjult ID med pseudonym dustin ti. 9 okt. 2007 19:56

Hei vakre Zitelle
Ja jeg lurte på hvor du ble av i går kveld så jeg trodde da at du var på vei over. Fylte vann i stampen og varmet det opp på rekordtid. Trodde etterhvert at du hadde bare gått deg litt bort så jeg holdt varmen til kl 6 i dag morges. DA måtte jeg bare gå på jobb:-(

Man må jo absolutt tørre og satse med begge beina hvis man skal vinne litt. Og ha det ene i dørstokken viser jo bare at man ordnet seg en utvei i tilfelle. Tror det aldri blir den store kjærligheten av slikt.
Og ha et sikkerhetsnett er jo vel og bra, men det er vel omfanget på nettet og hvor fine maskene er som viser hvor mye du er villig til og gi i et forhold.Og hvor mye man tør. Det og være helt uten sikkerhetsnett sier vel bare at du er villig til og gi absolutt alt av hele deg og at det er to mennesker det gjelder fullt og helt og så er det opp til begge og bygge et nett sammen.

Jeg synes nå at du tenker veldig riktig jeg. De tre faktorene du nevner som trygghet, selvstendighet og økonomi må vel også komme i den rekkefølgen. Bli trygg på hverandre, vise selvstendighet og deretter det økonomiske.

endamernaivedustin :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 9 okt. 2007 19:59

Synes dustin er søt og smart og snill jeg når jeg ser hva han skriver både til meg og andre.

Du vet dustin - ekte kjærlighet - sånn ordentlig ekte kjærlighet er for de modige. Jeg har ikke alltid vært modig. Nå er jeg det snart.


:-)

Skjult ID med pseudonym dustin ti. 9 okt. 2007 20:05

Vi aller er modige. Noen ganger sitter det bare litt for langt inne og andre ganger så trenger man et annet menneske til og dra modigheten ut :-)
Hvorfor ikke gjøre noe så viktig som et forhold helhjertet og med alt av ben og armer med.
Hvis man da faller så faller man tungt ja, men hvis man vinner så kan vel ingen lykke sammenlignes :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 9 okt. 2007 20:35

Jeg vet dustin. Men man tror alltid at man er modig, men så blir man bittelitt eldre så skjønner man hvor modig man egentlig er :-)

Er du med?

Skjult ID med pseudonym dustin ti. 9 okt. 2007 20:52

Jo det er nok sant Zitelle. Og modnes og bli modig henger vel i en og samme tråd kanskje. Men jeg tror også at det vil alltid ligge litt modighet igjenti gode på grunn av dagens samfunn hvor man absolutt skal safe seg selv og ikke gi av hele seg.

Og jeg tror jeg er med ja :-)