Alle innlegg Sukkerforum

Sterk, sterkere, sterkest

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Vårsol sø. 9 sep. 23:57

Etter dagens diskusjon med en venn, lurer jeg på:

Er mannens instinktet sånn at han helst vil være den med høyest status jobbmessig? Føles det feil for ham om kvinnen har mer utdanning og en høyt anerkjent jobb?

Skjult ID med pseudonym Løve62 ma. 10 sep. 00:19

Gjelder vel sånne vanlige menn har jeg fått meg fortalt
Gjelder ikke løver, dem er så høye på seg sjæl, at dem er alltid best,
og liker seg best underst

🦁

Skjult ID med pseudonym Ertaberta ma. 10 sep. 00:31

Med munnen full av kokos!😁

🥥

Skjult ID med pseudonym Løve62 ma. 10 sep. 00:37

Jepp 😘

🦁

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) ma. 10 sep. 00:37 Privat melding

Har ingen betydning. Det er personen/personligheten som teller.

Skjult ID med pseudonym Trallalla ma. 10 sep. 00:37

Kan bare svare for meg selv. Det spiller ingen rolle for meg. Hun kan godt være høyere utdannet og ha en jobb som er mere ansett enn min. 😊

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 10 sep. 01:00

Ikke noe problem for meg. Men det kan jo hende det er et problem for henne. Umulig å si.
Men like barn leker best sier de, så søker jo ei som er ca. der jeg selv er.

Skjult ID med pseudonym Coma ma. 10 sep. 08:45

Denne dukket opp på Facebook-veggen i går (Morgenbladet). Er ikke betalende, så fikk dessverre ikke til å lese svaret fra etikeren:

«Min samboer er et naturbarn. Er hun intelligent nok til å føde mine barn?"

Jeg er en intelligent mann som har cruiset igjennom skole og krevende studier innen medisin og økonomi uten nevneverdig bry. Jeg har fritt kunnet velge både studier, yrkesretning og jobb. Jeg er nå samboer med en kvinne. Hun er det som noe upresist kan kalles et naturbarn. Hun er åpen, raus, snill, glad, interessert i folk og hun er en som alltid bryr seg om andre. Hun er også vakker og sjarmerende. Hun jobbet og bakset seg igjennom en treårig høgskoleutdanning uten å utmerke seg og hun har knapt noen interesser utover dagsaktuelle personlige opplevelser og ulike hendelser i omgangskretsen. Om en skulle komme til å nærme seg det noe mer abstrakte i løpet av en samtale, så kobler hun nærmest demonstrativt ut etter et par setninger. Det er vel og bra. Jeg kan leve med det. Jeg har andre personer jeg kan filosofere og samgruble med, men vi har nå kommet til et stadium i samlivet hvor vi diskuterer muligheten for å få barn sammen, og da må jeg utvide perspektivet og tenke også på neste generasjon og deres ve og vel. Min frykt er rett og slett at min samboers noe gjennomsnittlige intellektuelle kapasitet skal føres videre til våre eventuelle barn, slik at disse frarøves de samme mulighetene som jeg selv har hatt i livet, og som for meg har vært et helt essensielt privilegium og en grunnleggende frihet. Så gode etiker. Er det etisk akseptabelt å velge bort en godhjertet samboer på vegne av neste generasjons intellektuelle evner, eller er jeg en iskald eugenisk fascist som i det hele tatt tenker i slike baner?

Skjult ID med pseudonym Fiol ma. 10 sep. 09:00

Jeg tror det ville spilt en rolle for min eks som syns det hadde vært helt greit for han hvis jeg var hjemmeværende og kunne gjort alt husarbeid etc.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) ma. 10 sep. 09:03 Privat melding

@coma: for en fyr, hadde jeg vært henne hadde jeg dumpa ham momentant.

Skjult ID med pseudonym Bigluv ma. 10 sep. 09:05

Begavet intellekt, det der...
Grenser mot idioti! 😎
Eller snarere en vrangforestilling.
👻👻👻

Skjult ID med pseudonym Løve62 ma. 10 sep. 09:59

@Coma
Deilig å se hvor enkel intelligens enkelte boklærde råder over.

Lurer på:
Kan han være løve han også kanskje, som er så høy på seg sjæl?

🦁

Skjult ID med pseudonym Coma ma. 10 sep. 10:39

Kan vi konkludere med at intelligens ikke betyr noen ting? Holder det å bare være snill og grei? Vil det ikke bli en veldig ubalanse i "maktforholdet" i et forhold der den ene parten er mer intelligent i den forstand at han/hun tar styringa i diskusjoner, er bedre på retorikk og argumentasjon...og ergo vinner fram?

"Om en skulle komme til å nærme seg det noe mer abstrakte i løpet av en samtale, så kobler hun nærmest demonstrativt ut etter et par setninger. Det er vel og bra. Jeg kan leve med det. Jeg har andre personer jeg kan filosofere og samgruble med....."

Er det ikke viktig å kunne snakke/filosofere/gruble sammen ut over dagligdagse fraser og generell fjasing? Eller holder det å ha andre arenaer for dette, slik at partner kun dekker de basale behovene hos deg?

Skjult ID med pseudonym subjekt ma. 10 sep. 10:59

Fyren i Morgenbladet forveksler intelligens, intellekt og interesser i en saus som gjør at han skriver inn til - Morgenbladet. Norsk samlingsplass for intellektuelle som skriver for, med, av og til hverandre. Å diskutere filosofi er en interesse først og fremst og har ingenting med intelligens å gjøre. Intellektuell kan alle bli. Hvis du er tilstrekkelig interessert i språk, litteratur, filosofi, politisk teori ol. Hvilket alle ikke er.
Når det er sagt,å ha felles interesser og være ganske "like" kan spille en stor rolle for hvorvidt parforholdet fungerer godt og alle er fornøyde. Det denne karen beskriver er jo en bra dame, som er veldig ulik ham. Kanskje det hadde vært bra for begge om de skilte lag. Jeg synes det virker sånn ut i fra det han skriver. Jeg synes for øvrig fyren virker noe moralsk tilbakestående. Det er jo en form for mangel på intelligens det også.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) ma. 10 sep. 12:04 Privat melding

At han stiller spørsmål om dama er smart nok til å få barn er jo ikke helt bra. Det spiller ingen rolle hvor smart du er, vil ikke ungen høre på deg, er det lite han kan gjøre og derfor faller argumentet hans på sitt eget sverd. En kvalitet som hun har kan fort være en positiv faktor til utviklingen til ungen(e). Syns han fortjener å vandre planken.

Skjult ID med pseudonym Zorro ma. 10 sep. 12:26

For å svare TS. Det finnes massevis av forskning som forteller at menn generelt ikke har spesielt mye fokus kvinners ressurser (status, penger osv) når han velger partner. Bare å google...

Skjult ID med pseudonym Turn of.. ma. 10 sep. 16:08

Synes denne fyren var helt blåst i toppen...han var opptatt av hva barna eventuelt kunne lære.og arv av intelekt ..Etter mitt syn lærer barna akkurat det du vil de skal lære...og om det er far som lærer fra seg , eller mor som lærer fra seg..så har det ikke noe å si...man kan ikke stole på at det er den andre parten som gjøre.. Det er da begges ansvar og kanskje på forskjellige felt.. skjelden noen blir født uten en form for intelekt...

Skjult ID med pseudonym Zorro ma. 10 sep. 16:42

Hvor har du dette interessante tankegodset fra?

Skjult ID med pseudonym Lady ma. 10 sep. 17:39

Det er jo faktisk ikke sikkert at mannen kan bli far... men det har han vel neppe tenkt på...

Skjult ID med pseudonym Anagram ma. 10 sep. 19:15

Min første tanke på leserinnlegget er: Bør denne mannen i det hele tatt få barn??? Og til det opprinnelige spørsmålet, så vil jo dette være særdeles individuelt der det betyr fryktelig mye for noen få spesielle. Men er av den meningen at det overhode ikke har noen betydning for min egen del

(mann 40 år fra Vestfold) ma. 10 sep. 20:32 Privat melding

For min del er det ikke et problem om damen har mere utdanning, høyere status jobb, høyere lønn osv.

Skjult ID med pseudonym Vårsol ti. 11 sep. 17:32

Jeg har opplevd et par ganger at det, i en bisetning, sies at det føles bedre dersom jeg har lavere jobbstatus enn ham.

Skjult ID med pseudonym rumpabar ti. 11 sep. 17:41

Kan ikke du forsørge meg Vårsol. Skal ikke klage hvis du tjener bra😬

Skjult ID med pseudonym Vårsol ti. 11 sep. 18:38

Klart jeg forsørger deg, Rumpabar! Det er ingenting jeg heller vil. 😇

Skjult ID med pseudonym rumpabar ti. 11 sep. 18:52

Herlig Vårsol.
Når kan jeg motta de første lommepengene søte du😘

Skjult ID med pseudonym Coma ti. 11 sep. 19:37

Du må kjøpe sånn å ha pengene i, @rumpa 😁

Skjult ID med pseudonym Vårsol ti. 11 sep. 19:38

Fredag er lommepengedagen, Rumpabar!

Skjult ID med pseudonym rumpabar ti. 11 sep. 22:33

Fy f... De var stygge @Coma

Hver fredag @Vårsol😬

Skjult ID med pseudonym Vårsol ti. 11 sep. 23:02

Jada, Rumpabar, hver uke! Selvsagt!

Skjult ID med pseudonym Bulle ti. 11 sep. 23:55

Synes fyren i morgenbladet tar opp et viktig og interessant spørsmål. Det å sette barn til verden er det viktigste vi gjør i livet. Da er det også viktig at vi gir barnet de beste rammene det kan få. Intelligens kommer til å bli enda viktigere i fremtiden enn i dag. Veldig mange yrker kommer til å automatiseres bort. Yrkene som krever minst intelligens forsvinner først og ansatte i disse yrkene har dårligst utgangspunkt til å omstille seg. Forskjellen mellom rik(yrkesaktiv) og fattig(borgerlønnsmottager) kommer til å eksplodere. I hvilken ende av skalaen vil du at dine barn skal være?
Det er vanskelig å spå fremtiden, og vi klarte oss bra etter inntoget av datamaskinen. Problemet nå er at revolusjonen er så mye større, og den kommer på «nesten alle» yrkesgrupper samtidig. Det vil bli mange nye jobber innen IT og robotikk. Hvem tror dere får de jobbene? Frisøren eller farmasøyten? Snekkeren eller økonomen?
Iq er viktig, men ikke alt. En god del av de mest intelligente barna har endt opp som skoletapere i Norge.

Skjult ID med pseudonym subjekt on. 12 sep. 06:59

Jaha. Og hvor skal den geniale IT-arbeideren bo om ikke snekkeren bygger et hus til ham? I en pappeske? Og skal han ikke klippe håret heller kanskje? Etter Bulles resonnementer ser jeg for meg den intelligente data duden som en boms. Ustelt, langhåret og boende under en bro.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 12 sep. 07:12 Privat melding

👇 😂 😁 👍

Skjult ID med pseudonym Fiol on. 12 sep. 07:33

Jeg har datet noen med lavere utdannelse enn meg, og i utgangspunktet er det ikke et problem. Men på en måte blir det likevel litt det, fordi vi har forskjellige mindset. Muligens er det tilfeldig, men det har skjedd et par ganger.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 sep. 08:23

Vel, vel, jeg tok min bachelor sammen med folk som såvidt kom seg gjennom de tre årene med laveste karakter i alle fag, måtte bruke alle forsøkene på medikamentregning og fikk tilsnakk av veileder under flere av praksisperiodene, for manglende kunnskap og generell skikkethet. Mye rart som kan kalle seg sykepleiere.

Jeg forstår det Bulle skriver. Fyren i Morgenbladet er kanskje redd for at samboeren hans skal plante de samme "la humla suse" holdningene i barnet, som hun selv har. At hun ikke har den kunnskapen hun trenger for å formidle stoffet i skolebøkene på en slik måte at barnet ikke havner bakpå. Jeg har jobbet på barneskole, med barn som ligger og vipper, eller som allerede har vedtak, på spes ped. Der hvor det ikke ligger en diagnose til grunn, snakker vi om nettopp dette, barn av foreldre som ikke har det som skal til. Barn der begge foreldrene selv har vokst opp som "skoletapere" er utrolig utfordrende å følge opp, for de får null hjelp hjemme.

Nå er dette selvfølgelig ansvaret til begge foreldrene, men det er fortsatt slik at mange par har den fordelingen, hvor han jobber mest og tjener mest. Samboeren kan sikkert være helt herlig for han å bo sammen med, og det er ikke sikkert disse tankene om henne kommer opp i noen andre sammenhenger enn akkurat denne. Han har en bekymring ift de kortene som er delt ut, mange får barn uten å virke som de bryr seg om annet enn at barnet er "velskapt". Han her tenker fremover, det skulle flere gjort.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 12 sep. 08:39 Privat melding

Det finnes ingen regel på dette, i venneflokken min (og den utvidede) har det vært både kreti og pleti av foreldre, oppvekstvilkår og påvirkning. Personer som man aldri ville trodd kom over terskelen på ungdomsskolen har supre jobber og dårlige, og alt på stell med barn, gode karakterer osv. Andre som hadde foreldre i høye stillinger, og fulgte opp ungene til fingerspissene har i dag barn som er i opposisjon til foreldrene og har falt av lasset, og egne barn som gjør det godt. Jeg tror det er uklokt å la slike rammer bety for mye, det kan være statistikk forteller andre ting, men det er nok ikke hele bildet.

Skjult ID med pseudonym Bigluv on. 12 sep. 09:55

Vedkommende som har skrevet innlegget, har allerede distansert seg fra sin partner.
Ved å betegne henne som et naturbarn.
Videre gir han henne en krass karakteristikk.
Det er likevel ingenting ved karakteristikken, han gir henne, som signaliserer at hun er under pari.
Bortsett fra at hun ikke deler hans eget behov for å filosofere og samgruble. Det er nok ikke så merkelig, i og med at denne mannen har en meget betenkt filosofi selv, tydeligvis.
Han ønsker ikke at hans eget avkom skal arve, noe av den karakteristikken han tillegger sin partner.
Som han uttrykker helt tydelig.
Vel og merke, så er det vel ikke slik, at et barn trenger å bli påtrengt intellektualisme.
Men, heller, mer av den omsorgen, og kjærligheten som hans partner, tydeligvis besitter mye av.
Han burde åpenbart, tenke mer over sine egne feil, og mangler, som eksplisitt kommer frem i det resonnerende idiotiske spørsmålet, som han selv stiller...
Er jeg en eugenisk fascist?
Bør den mannen overhodet formere seg? 🤔

Skjult ID med pseudonym ZeZe on. 12 sep. 10:20

🙌🙌🙌

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 12 sep. 10:24

????, Bigluv.

Det er et metkelig spørmål denne fyren i Morgenbladet stuller: " Er det etisk akseptabelt å velge bort en godhjertet samboer...?" Som om kjærester/samboere som oftest velges av "etiske grunner". Virker som en kvasiintelkektuell dust.

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 12 sep. 10:25

Det skulle være ???? ( ikke "????")!

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 12 sep. 10:26

Tommel opp ( ble til spørsmålstegn)

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 12 sep. 22:52

Alle som gjør forhold og kommunikasjon til en slags konkurranse/rivalisering er slitsomme, synes jeg.

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 12 sep. 22:57

Ja.

Skjult ID med pseudonym Hønemor fr. 14 sep. 20:28

ingenting å tilføye

Skjult ID med pseudonym rumpabar fr. 14 sep. 20:33

Slett ikke så verst det da Høna

(mann 40 år fra Vestfold) fr. 14 sep. 20:38 Privat melding

Maybe Rugby players will catch on eventually.

Skjult ID med pseudonym Verdande ma. 24 sep. 19:33

Tenker at for et mannfolk som er trygg på sin egen maskulinitet og egenverd/selvfølelse er dette ingen trussel.

For mitt vedkommende - som kvinne - betyr utdannelse/status intet; men det gjør dannelse og klokskap i dessto større grad!