Alle innlegg Sukkerforum

Sex etter 50

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Hope on. 12 sep. 10:31

Jeg har vært i forhold med menn over 50 år og har opplevd hver gang at de har slitet med potensen...sexlivet ble bare verre og verre, og dersom et godt sexliv er viktig for meg så har forholdene ikke utviklet seg. Jeg bare lurer på om dette er vanlig, og jo eldre menn blir jo dårligere blir det? Vet at det ikke gjelder alle menn over 50....men fint å høre noen erfaringer.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 12 sep. 10:34 Privat melding

Ikke noe problem her, utfordringen kan vel heller være å få den ned i tide. :P Mulig det har noe med helsetilstand å gjøre, manglende testosteron, ved trening og rett kosthold får man rettet opp i dette. Har merket en liten opptur etter at jeg endret kosthold og begynte med trening. Sikkert noe i hodet også. :)

Skjult ID med pseudonym Lurituri on. 12 sep. 10:45

Jeg har også opplevd flere ganger at modne menn har slitt med potensen. Litt ugreit når jeg selv opplever at sex bare blir viktigere og lysten øker med årene 😎 Kvinner og menn er tydeligvis i utakt...

(mann 49 år fra Østfold) on. 12 sep. 11:20 Privat melding

Dette er naturligvis veldig individuelt.
Kan ikke påstå at jeg har merket noe av dette, men mye henger sammen med trening og kosthold.
Må smile litt når jeg ser at jentene velger å være annonyme, i denne type av diskusjoner ;-)

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 sep. 11:53

Ned i tide, faktisk. Den var ny.... Har du vært i noe forhold etter at du endret kosthold og begynte med trening, nigma? Har ikke fått med meg det, jeg.

Men, altså, damer, kjenner nesten at jeg lurer på hvor gamle dere er..... Dette er allmennkunnskap. Går dere virkelig til sengs med menn uten å kjenne til sånne ting? Blir jo ikke noe enklere for de, når de skjønner at det mangler kunnskap hos den andre.
Kunnskap-forståelse-toleranse-tålmodighet. Tar dere noe selvkritikk i ettertid, for at disse mennene ikke våget å være åpne om det, da dere snakket om preferanser, hva dere liker/Ikke liker?

Skjult ID med pseudonym Fiol on. 12 sep. 11:58

Nå er jeg ikke så gammel at jeg har begynt å tenke på dette @erta, men er det sånne ting man virkelig diskuterer før man har sex. Ja, selvfølgelig skjønner jeg at det hadde vært aktuelt, men mange går jo til sengs med sin nye partner etter 3,4 eller 5 date, så kjenner man hverandre så godt at man spør hvordan potensen deres er. Er det noe du spør om @erta før du går til sengs med noen?

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 sep. 12:01

Spør om? Hvordan kom du frem til dét? Du er ganske underholdende innimellom🙂

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 12 sep. 12:06 Privat melding

@ertaberta: var sånn før også, bare merket en liten stigning på testo, stamina, virilitet og sånn etter trening, er nok en liten bieffekt vil jeg tro. Ingenting galt i det. En gentleman prater aldri om sine kvinnebekjentskaper. :P

Skjult ID med pseudonym Fiol on. 12 sep. 12:07

I like måte... Hvis folk skal ta selvkritikk i etterkant for å komme i en sånn situasjon, så er det jo noe de burde lære i forkant, og ikke alle diskuterer sånt i forkant, så ikke alltid lett å vite på forhånd av sex og dermed ikke noe å ta selvkritikk for.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 12 sep. 12:14

Jeg blir litt nysgjerrig hvordan du greier å ta ansvar for at den kunnskapen kommer på bordet jeg også, Erta. Om du ikke spør direkte, hvordan kan du vite at du oppfører deg på en måte som gjør at de forteller det? Det er jo kjekt å vite :-)

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 sep. 12:28

Nei, men med din "oppskrift" på hvordan forhold skal utvikle seg, fra skriving, til vennskap, til flørting, og for ikke å glemme skriftlig dokumentasjon på at man er sykdomsfri, har jeg en mistanke om at du egentlig skriver om hvordan du funker alene, uten dameselskap.

LOL, Fiol, ikke alt må "diskuteres", skjønner du. Det går veldig fint an å ha fine samtaler, hvor begge forteller åpent hva de liker og ikke liker, hva som er utfordringene til begge osv.

Begge de forholdene jeg har vært i, med menn som har vært en del år eldre, så har begge, helt på eget initiativ, fortalt dette i forkant. De har fortalt at det ikke er et problem når de er alene, men at det noen ganger har skjedd når de har vært intime med kvinner. Åpne menn er trygge menn. Jeg liker trygge menn da👌

Skjult ID med pseudonym Blabla on. 12 sep. 12:29

Det er vel sannsynlig at jo eldre, jo flere som begynner å få problemer med potensen. Dette er vel en av flere funksjoner som eldes. Selvfølgelig er det individuelle forskjeller her som med alt annet, der bl.a både gener og kosthold, tidligere erfaringer med forhold/sex og forhold til egen kropp og seksualitet, samt hvordan forholdet de er i fungerer, spiller inn for i hvilken grad og når det skjer. Men på gruppenivå er det vel ingen grunn til å tro at potensen blir bedre med økende alder. Dette er kanskje også en viktig grunn til tendensen blant eldre menn til å søke langt ned i alder og samtidig ikke inkludere jevnaldrende. Mange håper kanskje de løser problemet på den måten, eller bruker kvinnens alder som en slags forklaring på egen redusert seksuell funksjon, eller tror oppriktig/håper at det er grunnen.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 sep. 12:35

Dette gjelder jo kvinner også, men blir liksom ikke hauset opp, fordi det ikke er et synlig problem, og fikses lett med glidemidler.

Kan ikke tenke meg noe verre for en mann, enn å ikke bli møtt med forståelse og tålmodighet. Velger kvinner en yngre partner, er jo sjansen for at han kommer til å oppleve dette også, absolutt til stede. Menn kan også bli syke, i alle aldre, og forbigående eller permanent miste evnen til å få ereksjon, uansett hvor tente de er.

Skjult ID med pseudonym Lurituri on. 12 sep. 12:54

At man registerer at dette skjer, betyr jo ikke at man ikke har toleranse. De gangene jeg har opplevd dette har jeg vært tålmodig og forståelsesfull, og det er ikke pga dette at forholdet har strandet.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta on. 12 sep. 13:02

Hvis noe er "ugreit", så er man vel ikke sånn veldig positivt innstilt, tenker jeg. Men, hvis du er 50, og føler at du må ta til takke med menn som er eldre enn deg, så må du kanskje være ekstra nøye med å presisere at du synes det er ugreit. På den måten luker du kanskje bort noen?

Jeg har aldri vurdert å endre mitt alderssøk, selv om jeg er aldri så klar over dette, og har hatt partnere med potensproblemer. Finnes andre måter å ha sex på, og underveis vil jo gjerne ereksjonen komme, for så kanskje å avta igjen. En ting som ihvertfall er HELT sikkert, er at man aldri sovner uten å være maks tilfredsstilt som kvinne, med en "sånn" partner😁

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 12 sep. 13:20

Jeg vil helt på generelt grunnlag påstå, at ingen blir bedre elsker av å ha litt slark i svamplegemet. Det må være et bevisst valg de tar i hvert fall.

Støtter at det bør bli mindre farlig å snakke om, og at det ikke er så stort stress bare man er åpne om det. Det kan jo skje i alle aldre. Både at det blir vedvarende eller at det er forbigående. Tror det er gysla normalt.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 12 sep. 13:45 Privat melding

Min erfaring er at det er ikke bare svamplegemet som må være i orden, men hodet også, fantasien og det man har tilgjengelig av munn, tunge, fingrer, hånd, bein osv. Rollespill kan også være en faktor her. Tissefanten er nok grei å ha, men ikke viktigst har jeg erfart. Det varierer fra dame til dame også. Det er ikke alltid mannen blir så himla opphisset av et kvinnfolk heller, uansett hva som prøves, viljen vil nok være en faktor og evnen til å gjennomføre - eller ei.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 12 sep. 13:50

Tror man skal være forsiktig med å blande fenomenet med at man ikke har lyst på noen, med at man har problemer med potensen. Det første løser man ganske enkelt med å vise respekt og ærlighet, og ikke hopper til køys med dama. Det andre lar seg ikke løse uten at problemet adresses.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 12 sep. 14:03 Privat melding

@kiara: det kan være forbigående, enten pga. medisinering, dagsform eller andre ting. Et mer eller mindre permanent potensproblem blir vel noe annet, da er det nok viktig med åpenhet osv.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 12 sep. 14:08

Poenget er at det å ikke ha lyst og det å ikke få det til fysisk, er to forskjellige fenomen. Begge deler er helt greit, men det er ikke lurt å blande fenomenene.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 12 sep. 14:10

Dette er vel strengt talt ikke noe nytt? Har blitt skrevet en del om at dette er et problem som rammer menn i stadig yngre alder. Så langt ned som i 20- og 30-årene.

Jeg har opplevd det selv jeg. Det var såpass flaut og ille at jeg i ettertid bare har droppet all sex. Ikke at det var noe stort problem å gjøre siden lysten ikke har vært så stor i utgangspunktet.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 12 sep. 14:32 Privat melding

@kiara: Kan også være psykisk, en kompis av meg var sammen med en dame som hundset ham verbalt (dette kom frem lang tid etterpå), da ble det ikke noe respons i lillemann når hun skulle ha sitt. Gikk sånn i 2-3 år tror jeg, var til lege og hele greia, fyren var fortvilet, så ble det brudd og ny dame. Da var det liv i lillegutt. Så permanent behøver ikke være permanent heller. Noen ganger kan disse grensene være litt overlapp på, la oss kalle det ingenmannsland. :P

Skjult ID med pseudonym Writern_67 on. 12 sep. 14:37

Synes synd på Trådstarter her, og mennene hennes. Selvsagt begynner fysiologien å reduseres med alderen, og det gjelder mange funksjoner. Men hallo, det begynner og slutter med å snakke om det, ikke bare konkludere at "dette var dårlig" og så går man ikke videre med forholdet. Beskrivelsen tyder på andre problematikker i forholdet enn selve sexen og en eventuell erektil dysfunksjon.

Det kan være psykiske årsaker til denne, og det kan være fysiologiske som som regel kan ha årsaksopprinnelse i alder, og er ofte en følgekomplikasjon av enkelte sykdommer som feks Diabetes. Løsning på problemet begynner og slutter imidlertid med åpenhet og at man snakker om det, noe som ikke burde være vanskelig for presumptivt voksne mennesker.

Hvis problemet er vedvarende så må mannen komme seg til legen og starte utprøving av medisiner mot erektil dysfunksjon, så som Viagra, som har tidsbegrenset virkning opp til 4-6 timer, eller Cialis, som har virkningstid ei hel helg.

På samme måte som med menn så er det også mange damer som sliter med underlivet i fremskreden alder, der det tidligere var vått og glatt som i skauen en høstdag, så er det nå tørt som en ørken. Dette har også sine problematikker så som gnagsår og medfølgende komplikasjoner for begge. Men det er da ikke verre enn at man snakker sammen om det, og oppsøker en butikk som selger glidemiddel.

Skjult ID med pseudonym Kiara on. 12 sep. 14:44

Det vet jeg, Nigma. Det kan være mange årsaker uansett alder, og det er hele poenget med å avdramatisere det hele. Har du ikke lyst på sex en dag, har du ikke erektil dysfunskjon. Har du lyst uten å få det til, kan det være noe annet bak. Det er vel som Ertaberta nevner, ikke mer mystisk enn med kvinner. Noen ganger har man ikke lyst, andre ganger kan det være at kroppen ikke får det til.

(kvinne 51 år fra Oslo) on. 12 sep. 15:11 Privat melding

En kollega fortalte i lunsjen om en slektning på rundt 75 som skulle opereres for prostatakreft. Ved legekonsultasjonen spurte kona på 74 om det ville gå ut over potensen. Så tydeligvis er det ikke alle over femti som har det problemet, nei. 😊

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 12 sep. 15:32 Privat melding

👇 😂

Skjult ID med pseudonym Hr.Blå fr. 14 sep. 00:29

Er selv over 50 men har ingen problemer enda. Er i god form så tipper det er en av grunnene. Men har erfaring med damer over 50 som "fortsatt vil men får det ikke helt4 til". Damer rundt 40 derimot 👌👐👍💪

Skjult ID med pseudonym Baloo fr. 14 sep. 01:28

Er raskt googlesøk forteller meg at i aldersgruppa 50 til 59 har trolig ca fem prosent total ereksjonssvikt og 16 prosent moderat ereksjonssvikt. Det store flertallet av menn i denne aldersgruppa har mao ikke spesielle problemer med dette.

Skjult ID med pseudonym subjekt fr. 14 sep. 04:22

Interessant tema. Min erfaring som mann på 49 er at det går litt «nedover» 20 årene var en sammenhengende, hard ereksjon. 30 årene likeså, men likevel noe roligere. 40 årene har vært krise tiåret, men også tiåret for den store oppvåkningen. Alt handler ikke om sex, liksom. Bare for å oppdage at jevnaldrende damer knapt tenker på annet enn sex🙃

Forskjellen mellom før og nå er at seksuell tenning ikke går av seg selv. Det stiller litt større krav til situasjonen, relasjonen og dama i seg selv. Sånn sett var det enklere før.

Skjult ID med pseudonym Løve62 fr. 14 sep. 07:55

nå har jeg rukket å bli 56
største problemet med ereksjon jeg hittil har opplevd
var engang i 20årene, med 41 i feber

neststørste problemet kom når jeg kjøpte større båt
det er så trange dører i den, at jeg må gå sidelengs
på mårran er det et problem, før kjeppen går til ro

🦁

Skjult ID med pseudonym Zorro fr. 14 sep. 08:33

Om TS i stadig større grad opplever manglende reaksjon fra menns underliv kan det kanskje ha noe med at hun selv ikke blir yngre med årene. Just saying..

Skjult ID med pseudonym Løve62 fr. 14 sep. 08:42

Jaja, burde gi meg med den sjølskrytinga 😜

Litt mer serrriøst
så har jeg jo venner som forteller om betydelige problemer
og betegner det som å "henge bort utstyret"
Men som erfarne mennesker,
er det jo ikke vanskelig å finne andre syssler

Selv syns jeg det er greit,
etter innledende runder,
å utføre en god dose cunnilingus om hun fortsatt er tørr,
det er som oftest nok til å få hennes slimhinner i gang.
Eller er det jo godt utvalg av slimerstattninger på tube

🦁

Skjult ID med pseudonym rumpabar fr. 14 sep. 10:18

Skal få sveiset et stålfutural innen jeg blir 50. Sånn i tilfelle😱 Blir litt kaldt kanskje, men står 24 timer i døgnet. Er det nok Hope👉🏻👌

Skjult ID med pseudonym Livlaga fr. 14 sep. 12:49

Nå er det vel muligens nienvoksbe menn som får problemer med potensen, gr medisiner de må ta. De har en tendens til å ha en innvirkning på potensen, selv om lysten er tilstede.

Ps. Kan ikke huske at sex var kun det jeg tenkte på i 40 årene... var nok mer lysten i 20 årene... , men har vel ikke stoppet helt opp, selv om jeg er nær 60 årene nå.. 🤔
Kommer jo også litt an på mannen, og hans tilnærming.... hvor ofte det skjer.

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 14 sep. 14:14

Hæ? Dabber sexlysten av i 40-åra? 😱
Enda godt jeg har noen år igjen 😜 Enda godt at det der er temmelig individuelt 🙊

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 14 sep. 14:16

«Enda godt» 2 ganger faktisk 😏 Gratulere med ordbruken frøken 🙌🥂🏆

Skjult ID med pseudonym Ertaberta fr. 14 sep. 14:17

Enda godt du la merke til det sjæl!😁

Skjult ID med pseudonym ZeZe fr. 14 sep. 14:19

😂😂😂

Skjult ID med pseudonym Kiara fr. 14 sep. 14:28

Nå har ikke jeg akkurat noe er erfaringsgunnlag til å uttale meg om sex med menn over femti, men jevnlig når denne overskriften passerer blikker mitt tenker jeg på menn jeg kjenner i femtiårene. Det er ekstremt stor bredde på hvordan de fremstår både fysisk og i personlighet, så inntil videre tror jeg at jeg velger å tenke at det er noe annet enn 5 tallet som gir nedturen her.

Skjult ID med pseudonym bambino fr. 14 sep. 16:43

Lysten er sterk, men kjødet er svakt, var det en som sa en gang.
Use it or lose it, sa en annen.
Selv vet jeg at frustrasjon er en potensdreper. Det er lett å bli frustrert når hudkontakt begrenser seg til håndhilsing og en og annen hei- og ha detklem i ny og ne på ellevte året. Når man i tillegg har passert 60 og vet at tida begynner å løpe ut, blir det ikke bedre, selv om lysten på sex og kos får det til å gjøre vondt i hele kroppen og sjela. Er ikke så lett å være en sånn mann som damer sier er kjekk og ser på som en god venn, men aldri noe mer. I mitt neste liv skal jeg satse på utseende og penger, for det der snill, hjelpsom og godt hjerte tullet funker ikke.

Skjult ID med pseudonym Coma fr. 14 sep. 16:57

"Om stammen er råtten så kan kvist'n være god!" sier vi der jeg kommer fra 😅

Ikke hatt sex med noen over 50 enda faktisk 🤔 Men har ikke merket noen forskjell på de nært opptil, sånn potensmessig.

En av de mest virile jeg har vært borti var en på 48 år som trente mye styrke. Antar det skyldes økt testosteronproduksjon.
Gi meg gjerne en sånn mann igjen! (minus rasshøloppførsel) 😎

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 14 sep. 17:25 Privat melding

Ok, jeg er rasshøl, men resten stemmer. :P

Skjult ID med pseudonym Coma fr. 14 sep. 18:29

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 15 sep. 00:11

Det fant jeg ut at jeg ikke har heller, Coma. Undres på om det er en statistikk jeg skal jobbe med å beholde?

Skjult ID med pseudonym Kiara lø. 15 sep. 00:25

Her stod det med klokt om tema:
Derfor er fakta så, at mænd nødt til at klare sig selv, når de bliver ældre, hvor
mens kvinderne skal på jagt efter de unge fyre, hvis man altså kigger på ens
helbred.

https://visdom.dk/ny-forskning-4/

Skjult ID med pseudonym Chutlu lø. 15 sep. 01:05

Stimuler han i rompehullet.

Skjult ID med pseudonym Lady lø. 15 sep. 08:51

Helsen først - alltid 😉

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) lø. 15 sep. 09:13 Privat melding

👇 👏

Skjult ID med pseudonym Ertaberta lø. 15 sep. 09:13

Kanskje flere menn bør_åpne_for det alternativet, Chutlu