Alle innlegg Sukkerforum

En mann som bare leier bosted, hvorfor er han uinterresant?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym bingo sø. 15 feb. 2009 14:30

Det med økonomien er en mangeårig observasjon over nøyaktig når en date takker for seg. Min største svakhet er manglende finansielle muskler, og det er etter at dette punktet er avklart at daten takker for seg og forsvinner ut i natten. Da blir det _veldig_ tungt å utelukkende finne profiler som legger opp til en livsstil med meget høyt forbruk. Det vil si profiler med "Elsker å reise!", "Vil gjerne oppleve hele verden", "Elsker å seile!", "Elsker å være på (luksus)hytta mi!", "Reiser på fjellet hver eneste helg om vinteren og bor ved vannkanten om sommeren der jeg fiske fra båten og flikker litt på landstedet", "Vil ha en ambisiøs mann# (les: en mann med solid inntekt.) osv...

Så, når sluttet evnen til å bry seg om sin partner å bety noe? Når sluttet det å være en god far å bety noe? Når sluttet det å være flink i sin jobb å bety noe? Når sluttet det å ha evne til å elske fullt og helt å bety noe? Når sluttet det å være prinsippfast (på tross av det betyr lavere inntekt) å bety noe? Kort og godt, når forsvant de myke og indre verdier sin betydning?

Jo flere profiler jeg leser her inne, jo mer jeg dater, jo mer mister jeg troen på at det å være et godt menneske faktisk har en verdi. Jeg føler meg mer målt etter fysiske verdier enn etter hvem jeg er som person.

Sånn tilfelle noen lurer: Jeg vasker meg hver dag, jeg pusser tenner to ganger til dagen, jeg klipper håret en gang i måneden, jeg går ikke med fillete og utslitte klær, jeg bruker deoderant og jeg smiler til folk rundt meg.

(kvinne 29 år fra Rogaland) sø. 15 feb. 2009 14:36 Privat melding

Selv mener jeg at penger har lite å si i ett kjærlighetsforhold, men jeg ønsker meg allikevel en mann med en stabil inntekt (det betyr ikke at den må være høy), en mann med ambisjoner og mål (men det trenger ikke bety han må ha en lederstilling i ett stort firma, det går mer på personlige ambisjoner), han må ha en ryddig økonomi og han må klare å ta seg av seg selv økonomisk. Grunnene til dette er at disse kravene også er krav jeg stiller til meg selv.

Jeg ønsker ikke en mann som skal forsørge meg, for dette er noe jeg ønsker å klare selv.

Så nei, ALLE er nok ikke kun interesserte i menn/damer med usedvanlig høye inntekter;)

Skjult ID med pseudonym Pixielady sø. 15 feb. 2009 14:43

Det betyr ingenting for meg hvor mye han tjener eller hvor mye han eier! Det forteller meg ingenting om han som menneske. Det er jo en fordel om han har en inntekt, fordi man sjelden er lykkelig om man ikke får brukt seg selv til noe konstruktivt!

Skjult ID med pseudonym Kjøttmeis sø. 15 feb. 2009 14:49

@bingo:
Svarer på begge innleggene dine her:
Veldig enig. Jeg hoppet av en veldig godt betalt jobb i fjor for å ta en "noblere" jobb. Det samtidig med at renta skøyt i været og jeg fikk heller ikke den lønna jeg ble forespeilt, uansett en ny økonomisk hverdag. Nytt liv uten bil osv...

Da kan sukker virke litt skremmende... For en god del jenter presenterer seg med kjole og champagneglass. Og har en god del bilder fra ekslusive settinger.
Jeg mener ikke at disse jentene forlanger å bli spandert på. Men det virker som de fleste på min matchingliste har rimelig god økonomi. Som om sukker er litt for fiffen. Slår man på barnefilteret, blir historien en annen...

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 15 feb. 2009 14:57

Høy eller lav inntekt har ingen etydning for meg..bare du har en inntekt og klarere deg selv.Men så har jeg de berømte barna og er ferdig med de høye champangeglassene...
Dette har vel kanskje også noe med alder å gjøre...

Skjult ID med pseudonym Onkel S. sø. 15 feb. 2009 15:06

@ Kjøttmeis og bingo

Det er også mitt inntrykk at svært mange jenter her presenterer seg med kjole og champagne, og til det har jeg, i denne sammenhengen følgende kommentar:
- Selv om selskapskjole, champagne, og eksklusive settinger er en del av ingrediensene, så betyr ikke det nødvendigvis at DE SELV er godt bemidlet. Dette er ofte jenter som egentlig ikke eier så mange kostbare eiendeler. De leier små husvære, uten plass til mye møbler og inventar. Og det de har av penger bruker de på kostbare utenlandsreiser, festing og generelt til "å leve". De gir riktignok et eksklusivt inntrykk, men er ikke mer enn gjennomsnittlig bemidlet. Deres "motsats" blant gutta er de guttene som feks bor hjemme, betaler null for seg, og som bruker sine penger til kostbare biler, festing og....til "å leve".

Det er med andre ord_prioriteringer_det er snakk om! Og for eventuelle "gold-diggers" er det_mange_som ikke evner å skille klinten fra hveten. Når det gjelder økonomi, så skal man ikke skue hunden på hårene...

Skjult ID med pseudonym Lionking sø. 15 feb. 2009 15:11

Jeg kjenner meg godt igjen i det TS skriver her..... Tror dette er et typisk "Oslo-fenomen", og har faktisk aldri erfart dette med damer utenom Tigerstaden. Selv har jeg en bra og interessant jobb i offentlig sektor (og sikter ikke etter så veldig mye mer), tjener greit, reiser utenlands en gang eller to i året (ser an økonomien litt) og er en ellers velstelt og oppegående mann. Og så leier jeg leilighet om dagen, noe jeg er veldig komfortabel med i min nåværende situasjon.
Har vært på noen dater det siste halvåret hvor kjemien har vært meget god, og interessen fra motparten har vært tydelig.... helt inntil en av de ovennevnte temaer har blitt omtalt. Tilfeldig? Neppe.... Vet ikke om det er tilfeldig at disse damene er bosatt på Majorstua, Frogner, St. Hanshaugen og Grünerløkka heller.... Men det sier kanskje litt om hvilke verdier man har i livet.

Dette er egentlig en spennende tråd jeg håper går videre en stund. Kjør debatt!

Skjult ID med pseudonym !!! sø. 15 feb. 2009 15:16

Inntekten til en mann har ingeting å si, men han må ha jobb og kunne forsørge seg selv.... Jeg jobber og tjener mine egne penger. Jeg har en helt normal inntekt. Det som skremmer meg er menn som ikke har ordnet økonomi. Dvs at de lever over evne og har mye kredittkort gjeld...
Jeg synest også det er merkelig at menn som nærmer seg 40 ikke eier eget sted å bo... Da ringer det noen bjeller hos meg. Da tenker jeg at vedkommende ikke har orden på egen økonomi.... De fleste menn her i landet tjener mere enn meg. Jeg har klart å kjøpe meg egen leilighet til tross for en ikke alt for høy inntekt. Det er faktisk ikke dyrere å betale på et lån ,enn å betale husleie.

Skjult ID med pseudonym Onkel S. sø. 15 feb. 2009 15:16

@ Linking
For oss "utenforstående", som ikke bor i Oslo: hva kjennetegner stedene Majorstua, Frogner, St.Hanshaugen og Grünerløkka?

Skjult ID med pseudonym mann sø. 15 feb. 2009 15:20

Jenter som vurderer deg etter din økonomi, og om du leier eller eier, er golddiggers. Bare å styre unna, ikke noe å satse på.

Det er liksom blitt en trend å skal avbilde seg selv i luksus, og svært mange med under gjennomsnitts inntekt avbilder seg i luksus de selv ikke eier eller makter å stille oppp med. Så ta alle bilder av jenter avbildet i luksus med en klype salt.

Sannsynligheten er at disse selv ikke har økonomi til å backe opp sin livsstill. Og i et land som Norge
hvor vi har et overforbruk uten like så synes jeg det er skuffende å se så mange tomme hoder sløse bort det de eier og har for å være noe de ikke er. Det som er ekte er det som er verdt å ta vare på. Kjærlighet kan ikke kjøpes.

Skjult ID med pseudonym Lionking sø. 15 feb. 2009 15:31

@ Onkel S

"Sex-og-singelliv"-damene på 30+ i Oslo bor stort sett i disse bydelene.... sitter på kafé, er såkalt "kresne" og egentlig ikke så veldig interessert i å finne seg en livspartner. Går du inn her på Sukker igjen om 5 år, vil du garantert finne mange av dem her fortsatt...:)

Skjult ID med pseudonym bingo sø. 15 feb. 2009 15:36

@!!!
Der har du meg. Nærmer meg 40, men leier. Men eneste gjelden jeg har er studielån og billån. (En 5 år gammel stasjonsvogn). Jeg kan få kjøpe meg et bøttekott i følge banken, men der stopper det.

Så, har jeg uorden i min økonomi, eller har jeg satt mine barn fremfor meg selv en gang i tiden? (Sannheten er at jeg takket nei til en del ting etter et samlivsbrudd for at barna skulle slippe å bytte skole og oppvekstmiljø). Der konsekvensen er at jeg ikke har hatt råd til å kjøpe meg noe med to soverom. Og gi ettertid har boligprisen skutt betydelig mye mer i været enn hva min inntekt har.

Skjult ID med pseudonym Onkel S. sø. 15 feb. 2009 15:36

@ Lionking

Ah. I see :-)
Uavhengig av bosted, så vil jeg tørre å satse_mye_penger på at det vil være MANGE Oslo-damer her inne som fortsatt vil være på sukker om 5 år....
Kaffebar-bransjen trenger mao ikke uroe seg nevneverdig i disse så ellers så urolige tider...

Skjult ID med pseudonym Syd-Øst sø. 15 feb. 2009 15:37

Dere som sier dere har opplevd slikt - er dere nå HELT sikker på at dette har noe med leid leilighet å gjøre...?? Eller kan det være andre grunner til at damene mister interessen, og så er dette en mer behagelig forklaring å forholde seg til?

Jeg bor i en av de nevnte bydelene. Det ville aldri falt meg inn å legge vekt på om daten min leier eller eier, så lenge han ellers virker ryddig og fornuftig (+ et par andre ting som er uten interesse akkurat nå ;-)). Hvis mannen i tillegg har god økonomi og en sikker jobb, virker det helt absurd om det med leieforholdet skal ha noen avgjørende betydning for om man vil gå videre...

Det kan nå forresten være mange grunner til at man leier. Feks at man nettopp har flyttet til et nytt sted og ikke vet om man vil satse der. Eller at man har vært inne på eie-markedet tidligere - men på et veldig uheldig tidspunkt. Eller at man sitter på gjerdet og venter på at boligprisene skal gå enda lengre ned... ;-)

Skjult ID med pseudonym sommer sø. 15 feb. 2009 15:38

Ønsker meg en med egen leilighet - uansett om han eier eller leier den.
Ønsker meg en med egen jobb som kan betale sine egne utgifter.
Og, ja... ønsker meg en mann som kan ha råd til en sommer ferie eller en skiferie til fjells....(jeg betaler for meg selv)
Jeg har normal inntekt og sparer til turer jeg ønsker meg.... synes ikke det er ille om det er et lite krav fra min side......

Skjult ID med pseudonym !!! sø. 15 feb. 2009 16:02

@ bingo.
Jeg kan Kanskje rette det til menn uten barn, som nærmer seg 40?
Ellers så har jeg kjøpt en bitteliten leilighet, men den er min!!!!!
Jeg har ikke barn, men det er fler alenemødre her med samme bittelille leilighet som meg.... Kommer ann på kravene man setter....

Av de grunner du skriver her, er jeg skeptisk til å møte menn med barn fra før.... Har forståelse for at du vil gjøre det beste for barna dine!! Men med tanke på framtiden, burde du kanskje gjort litt andre valg i forbindelse med samlivsbruddet....

Lykke til videre!!! Du bør kanskje satse på jenter i samme situvasjon som deg;-)

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 15 feb. 2009 16:05

Rart det der med at vi på død og liv skal eie stedet vi bor. Det er et veldig sært fenomen for oss her i Skandianavia, i den rike den av Europa. I England, Tyskland, Italia, m.fl. er det helt vanlig å leie både leilighet og hus.
Store eiendomsbesittere eier, og enkeltpersoner leier.
Årsakene er nokså sammensatte.
Sammenligner man lønn og boutgifter, er ikke eiendom i sentrale deler av Europa veldig forskjellig fra vårt nivå. Men det har aldri vært noe prioritert område å skulle binde opp store summer i eiendom. Penger brukes mer til livskvalitet i stedet for kvantitet, som vi i Norge av en eller annen grunn er veldig optatte av.
Dessuten er leieprisene er nogenlunde akseptable. Såpass greie at mange klarer å legge seg opp litt penger ved siden av. De ekstra pengene vi får ved at eiendomspriser over tid nesten alltid vil stige.
Det er bare en litt annen måte å gjøre livsregnestykket på.

Skjult ID med pseudonym hæææ! sø. 15 feb. 2009 16:15

@marts1
Har en venninde med nogenlunde samme inntekt og bor i samme boligområdet.
Hun leier en 3-roms, til 9000.- jeg eier en -4roms med boutgifter tilsammen 5500.-
Jeg har råd til å spare til evnt. en reise eller to...ikke hun.
Så det å eie er ofte bedre enn leie...i allefall i Oslo

Skjult ID med pseudonym bingo sø. 15 feb. 2009 16:15

@!!!
Har du telefon-nummerne til disse alenemødrene? ;-P

For å være alvorlig. Jeg kunne _aldri_ ha gjort et annet valg, ei heller i etterpåklokskapens lys. Jeg hadde ikke hatt samvittighet til det. Mine barns velvære går langt fremfor mitt eget. Jeg biter heller tennene sammen noen år til, og kjøper meg et bøttekott da. Hvis ikke banken mener jeg er for gammel til å ta opp boliglån da...

@syd-Øst

Det finnes sikkert et hav av grunner til at jeg ennå er singel. (Joda, jeg har takket nei også til damer). Men det er bemerkelsesverdig hvor fort ting kjølner i det øyeblikket en avslører at en leier og ikke eier.

Jeg vil ikke påstå at jeg har en god økonomi, men jeg har en ryddig økonomi. samt en fast og trygg jobb (til og med i disse "krisetider") med en gjennomsnittelig inntekt. Så om du ikke krever mer enn en leilighet for en liten familie, en bil og en ferie i året til en gjennomsnittelig pris så kan jeg levere såpass. Men ikke på min inntekt alene.

Hm... Bør jeg lage en tråd til om singel vs. tosomhets-økonomien?

@sommer

Det er krav jeg glatt lever opp til. Men hvor finner en jenter som deg IRL? :)

@SteinR

Har du noe å bidra med? Hvis ikke anbefaler jeg at du lærer deg litt folkeskikk og respekterer mitt ønske om å holde tråden seriøs.

Skjult ID med pseudonym raketten sø. 15 feb. 2009 16:16

Penger er vel alltid viktig. På et eller annet vis. Parforhold blir jo ofte beskrevet som en bytterelasjon: Jenta byr sin skjønnhet, mannen stiller med materiell trygghet.

Forøvrig har det slått meg med undring hvor mange jenter/kvinner som har gjort profilen til en reisekatalog. Jeg tar det for gitt at de har betalt reisen selv og ikke forventer at en framtdig partner skal dra kortet neste gang de vil på tur.

Skjult ID med pseudonym bingo sø. 15 feb. 2009 16:17

@hæææ!

Det er alltid bedre å eie enn å leie, men av grunner jeg ikke forstår så er ikke bankene helt enige i det... Jeg kan eie for mindre enn hva jeg betaler i leie, men ikke pokker om jeg får lån!

Skjult ID med pseudonym bingo sø. 15 feb. 2009 16:18

@raketten

Du sier hva jeg tenker når jeg ser på profiler...

Skjult ID med pseudonym Maestro sø. 15 feb. 2009 16:20

Dette høres muligens skrytete ut, men jeg lover at jeg har et poeng. Jeg har fire utleieleiligheter i Bergen. Når disse skal leies ut er alder noe jeg tar hensyn til. Jeg leier ikke ut til personer over 40 år grunnet at dette veldig ofte skyldes dårlig økonomistyring fra deres side. Jeg kjenner flere som har leiligheter som leies ut og de fleste tenker som meg. Untaket er når det er samlivsbrudd og man kjenner vedkommende. Jeg ser at det kan være frustrerende. Jeg er enig med det at man leier ikke bør være et parameter, men det er det dessverre. Tror nok damer tenker det samme.

Skjult ID med pseudonym hæææ! sø. 15 feb. 2009 16:29

@Bingo
Den skjønner jeg helt og holdent.Det er det samme problemet min venninne har...og banken er ikke alltid med der..ser den.
Mitt svar var engentlig til marts1,som mente at leieprisene er ok..og at man klarer å spare ved siden av...det var dette jeg vill poengtere.

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 15 feb. 2009 16:34

Dette med hvordan man bor, føyer seg bare inn i rekken av alle mulige ønsker/krav man setter opp.
Men når i bekjentskapet er det egentlig dette kommer opp, TS ? Og hvem er det som bringer det på bane ?

Jeg har hatt kontakt med noen herfra, og også møtt enkelte. Vi har skravelet om alt mellom himmel og jord; meningen med livet, hvilke drømmer vi har, steder vi har vært, mennesker vi har møtt, bøker vi har lest, filmer vi har sett. Vi har flørtet, vitset og ledd...

Minst av alt har vi snakket om utdannelse, jobb, inntekt, eller hvordan vi bor ! For meg er det totalt uinteressant, før jeg eventuelt skal følge henne hjem :-))
Flørten, leken, forelskelsen, alt det der overskygger fullstendig hvilken staus de har ! Skjønner ikke at så mange er opptatt av det.
Eller enkelte så "proffe" at de klarer ikke å komme igang før de vet at alle de tingene er sjekket og godkjent ?
Det høres kaldt og kynisk ut...

Der er jaffal ikke jeg !

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 15 feb. 2009 16:44

Jeg går ikke etter lønn når jeg treffer noen , det er det siste jeg tenker på .
Men ....
Jeg har ikke høy lønn. Men eier min egen leilighet og har et barn å ta vare på. Og jeg får det til å gå rundt ... og da mener jeg andre bør få det til også... :o)
Det er selvsagt en fordel å eie noe fra før når man kommer så langt i et forhold at man skal finne noe sammen.

Skjult ID med pseudonym lysstråle sø. 15 feb. 2009 16:47

Der er jeg enig med deg smily.
Har selv 2 barn og egen leilighet og jobber i et såkat lavtlønnet yrke...men jeg får det til.Hvorfor kan ikke andre det også!!!

Skjult ID med pseudonym loppa sø. 15 feb. 2009 17:09

For meg har det ingen betydning om en eventuell fremtidig partner eier eller leier bosted. Jeg har bodd i alt fra selveiet hus, via selveiet leilighet, til leiet leilighet og i dag leier jeg et hus.
Har ikke lyst til å eie noe, men skjønner ikke hvorfor jeg skulle være et dårligere kjerringemne av den grunn?
Jeg er meg selv på godt og vondt enten jeg bor sånn eller slik, og for meg er det viktigst at man trives.

@SteinR
Finn deg en annen tråd!!!!

Skjult ID med pseudonym realisten sø. 15 feb. 2009 17:22

I Norge har det i mange år vært vanlig å koble sparing og egen bolig. Derfor har det å eie en bolig en betydning utover det å ha et sted å bo; en avløser for "penger på bok" som tidligere var bildet på solid økonomi. Selv med dagens boligmarked, er denne koblingen reell.
Menn i 40-årene som ennå ikke er kommet lenger enn å leve fra hånd til munn økonomisk, er ikke interessante for meg. Uansett grunnlag. Om det er uheldigheter med aksjer, tilvent for høyt forbruk, mistet arbeid, ikke interesse for å etablere seg, de like uinteressante som de som har hatt et så nylig samlivsbrudd at de ennå ikke har kommet seg på fote økonomisk igjen. Å eie egen bolig er den vanligste måten å ha en viss økonomisk sikring på. Noen velger andre måter, og det er selvfølgelig helt greit. Men når man er 40 - er kravene annerledes enn når man var 20 og sto ved starten av løpebanen. For meg betyr ikke dette at jeg ønsker noen tilgang til de midlene mannen har tilgjengelig - jeg har min egen økonomisk plattform. Men det sier mye om hvordan en felles, fremtidig økonomi vil kunne fungere.

@mart1s
Hva i all verden betyr denne setningen: "Penger brukes mer til livskvalitet i stedet for kvantitet, som vi i Norge av en eller annen grunn er veldig optatte av. " Hva er livs"kvantitet" i din terminologi? Mye liv? Som er det samme som bolig? Litt forrvirret....

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 15 feb. 2009 17:37

@realisten
Vi tenker kvantitet i den forstand at vi skal ha, skal ha !
For mange er det bare ting som teller. Kjøpe, kjøpe, kjøpe....
Tror du skjønte det ;-)

Skjult ID med pseudonym bingo sø. 15 feb. 2009 17:42

@mart1s

Det kommer opp i førstedate samtaler når en snakker om hvor en bor...

Skjult ID med pseudonym bingo sø. 15 feb. 2009 17:46

@realisten

Det er dette verdensbildet jeg kjenner meg igjen i. Og det er her jeg føler at materielle verdier teller mer en mellommenneskelige verdier. Jada, jeg vet at et godt hjerte ikke stiller sulten, men jeg har da aldri sultet. Og jeg har, som nevnt, en trygg jobb med fornuftig inntekt.

Om jeg hadde kjøpt en plass å bo, så hadde jeg levd like mye fra hånd til munn da som nå. Si at jeg skaffer meg en leilighet. Etter et år treffer jeg "kvinen i mitt liv". Da har jeg en leilighet som i realiteten banken eier. Hvorfor er jeg et bedre kupp da?

Skjult ID med pseudonym Meg :) sø. 15 feb. 2009 17:55

Hvor man bor bør vel også kanskje tas med i denne eie/leie-diskusjonen. Oslo, og muligens noen andre større byer, har jo et helt annet prisnnivå enn mindre byer. Er ikke lett å komme seg inn på boligmarkedet i Oslo om man ikke har noe kapital fra før...

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 17:59

Har vært innom noen profiler nå og jeg må se at jeg er litt enig med bingo som startet denne tråden.
Veldig mange er avbildet i "champagne" stilling. Bruker dette av mangel på et bedre ord. Samtidig så er det fryktelig mange som elsker å seile, hyttetur, reise og så videre. Mulig at dette er slik som tiden er. At mange har tilgang til hytter og båter. Enten at man eier hytten selv eller at man faktisk kan benytte hytter gjennom arbeidsgiver. At men sier man elsker å reise trenger heller ikke bety at man reiser jorden rundt hver helg heller. Kanskje den ene "syden" turen i året er så hyggelig at man lever litt lenge på den.
Damer som er avbildet i "champagne" positur. Vel, jeg er ingen ekspert på damer men jeg tror at damene liker å vise seg frem fra sin pene side i profil bilde og album her. Så da velger de kanskje et bilde hvor de var pyntet opp litt.
At det er noen som ser på bolig, båt, bli, hytte og så videre som et kriterium for valg av partner er det nok sikkert også her. Sikkert noen som vil på den gylne gren og liker litt "bling".
Men de fleste er nok helt vanlige folk som ser etter en vanlig partner uavhengig om denne partner eier eller leier.
Jeg ville nok ikke brydd meg om noen leide, men hvis denne eventuelle partner ikke eier noe og samtidig har stor gjeld (kredittkort), innkassosaker og har et uryddig forhold til penger så tror jeg nok jeg hadde blitt noe betenkt.
Det at folk kommer fra et samlivsbrudd og har prioritert ungene sine og heller vil bo litt nøkternt burde en eventuell partner se på som en styrke.

Skjult ID med pseudonym vår sø. 15 feb. 2009 18:20

Selvfølgelig liker vi jenter å vise oss fram fra den pene siden! Dette er jo ett nettsted, og man tar kontakt med de man liker utseende på.... En kan skrive hva man vil i profilen sin, uten at det behøver å være snev av sannhet....
Jeg er ei helt vanlig jente( ingen "Champange" jente). Som jenter flest så synest jeg at jeg ser veldig mye bedre ut, når jeg er sminket og pyntet til fest;-)
Dere gutter gjør dere vel også en ekstra innsats når dere skal ut på byen;-) Kanskje flere av dere bør sørge for å bli tatt bilde av når dere er i stålende humør sammen med venner. Jeg liker iallefall smilende gutter/menn;-). Dere som klager over lite respons fra jentene bør tenke litt på dette......

Skjult ID med pseudonym Syd-Øst sø. 15 feb. 2009 18:57

@ Bingo

Jeg tenker at du har gjort et helt riktig valg når du har prioritert å kunne bo i barnas vante miljø og bruke penger på dem. Er sikker på at de jeg omgås, ville tenkt på samme måte (selv om vi bor i en såkalt bedre bydel). Eie/leie er underordnet. Så du må nok bare lete på riktig sted! ;-) PS Jeg har ingen champagnebilder i albumet...

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 19:09

Jeg synes at en mann som ikke eier nåla i veggen i en alder av 40 år, virker noe spesielt. Han har hatt inntekt i minst 20 år, men ikke klart å opparbeide seg noe av materiell verdi....hmmmmm. Hvorfor har han ikke det tro?

Skjult ID med pseudonym ikkerik sø. 15 feb. 2009 19:15

kanskje fordi verdiene i livet hans er alt utenom penger. tenkt på det før?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 15 feb. 2009 19:15

@ skjult ID
Kanskje han ikke har hatt noe mål om det? Kanskje han har prioritert opplevelser og reising? Kanskje han har drevet et firma som gikk til skogen? Kanskje han har gitt bort penger han hadde til noen som trengte dem mer? Om man blir kjent med en person, vil man jo etterhvert få svar på alt dette. Men å stille seg avvisende fordi en mann på 40 ikke er videre bemidlet, ser jeg ingen grunn til.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 15 feb. 2009 19:29

Er litt enig med sjult id 19:09 .
Ma må jo tenke litt på fremtiden .... og at man ikke skal være alene resten av livet . Og vil man ha barn, er ikke de billige.
Om man ikke invisterer i en leilighet eller noe ,bør man sette av/ spare litt til en framtid i en del av en familie.
For jeg regner med at de som er her inne har et ønske å bli en del av noe mer.

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 19:30

@skjult id
Kanskje han har hatt mye slike ting som du kanskje setter veldig stor pris på at en eventuell partner MÅ ha, men at han har prioritert sine barn. Eller kanskje som lilleulv sier at han aldri hatt noe mål med å opparbeide seg kris krams.
Synes rett og slett at han er heldig som ikke er attraktiv for deg. Han er jo en knakende kjekk kar med moral. Han fortjener noen som er veldig bra selv da. Tok du den skjult id?

Skjult ID med pseudonym kit sø. 15 feb. 2009 19:32

@eie vs leie. Skattesystemet i Norge favoriserer at en eier selv. Vanligvis taper en stort på ikke å eie.

@40 åringer som leier. Jeg er en av de. Etter 1. omgang var ferdig, og huset var solgt vinteren 2007, så jeg ingen grunn til å kjøpe. Viste ikke helt hvilke boligbehov jeg hadde fremover. Har ikke vært så veldig lei meg for det slik boligprisene har utviklet seg etter det...

Lilleulv, smak og behag. Noen må ha en finansiell klippe ved sin side, andre synes det er greit om de har noe annet enn jobb og aksjer å snakke om ;)

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 19:38

Kan ikke si at man ikke eier noen ting fordi man har prioritert barn.... dette argumentet blir for dumt.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 15 feb. 2009 19:40

Det er jo også mer stabilt å eie enn å leie og det er det barn trenger..

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 19:41

Jeg synes nesten det grenser til å være ansvarsløst når mennesker med normal inntekt ikke investerer i eiendom, nettopp fordi de burde tenke på barn og familie..

Enhver person med fornuft vil eie, og ikke bare leie.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 15 feb. 2009 19:48

Det argumentet blir vel ikke for dumt?

Når samlivet ryker, kan man enten kreve felles bolig solgt, eller man kan tenke som så at det skjer så mye i barnas liv av endringer i og med et brudd, at flytting blir en tilleggsbelastning barna bør slippe. (Ofte medfører det flytting til andre områder der boligprisene er betydelig lavere, ettersom to mindre bolliger gjerne koster mer enn en stor).

Tenker man det siste, og vil ut av et forhold, ender man gjerne som Svarte Per økonomisk sett. Det er ofte grenser for hvor mye man kan bli kjøpt ut med dersom man ikke har noen verdier å selge unna. Så om man altså ønsker at barna, tross et brudd, skal få beholde samme skole samme venner i nærmiljøet, er det en veldig godt argument for å ikke ha all verdens materielle goder som 40 - åring, spør du meg.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 15 feb. 2009 19:55 Privat melding

@Skjult ID, si det til de som kjøpte sin første bolig i 1987 og 2007. De hadde og kommer til å ha negativ egenkapital i lang tid

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 15 feb. 2009 19:55

Men om man har et felles bosted og den ene flytter derfra må han kjøpes ut ....
Jeg skjønner at det er best for barna å bli boende der hvor de er vant til å bo når det blir brudd mellom mor og far ... men han har jo rett på noe av det han har lagt i huset som samboer. Og da sitter han jo igjen med noe??

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 20:00

@Smiley
Som du kanskje vet så vil foreldre det beste for barna sine.
Kanskje noen menn er villig til å "ofre" det som du sier han har rett på for nettopp å sikre sine barn at hus og hjem i det nærmiljøet som de kjenner.

Skjult ID med pseudonym kit sø. 15 feb. 2009 20:02

Det kan være han gjør det, smily. Men han kan likevel leie :)

(mann 51 år fra Oslo) sø. 15 feb. 2009 20:03 Privat melding

uff så fælt at en må ta ansvar for sine handlinger, sandman

Skjult ID med pseudonym Pålogget sø. 15 feb. 2009 20:06

Hei, jeg heter ******* og leier bolig. Dette er første gang jeg er med på et møte av "anonyme leietakere" .

Jeg må si at det aldri har slått meg at det å leie bolig er tegn på dårlig økonomi eller finansiell uansvarlighet, eller annet som er nevnt lengre opp i tråden.
Jeg nærmer meg 35 og leier bolig. Grunnen er rett og slett at jeg flyttet til Østlandet våren 2007 og at jeg ikke var dum nok til å kjøpe bolig da. I stedet setter jeg jevnt og trutt noen kroner i banken. Merkelig at dette skal være tegn til dårlig okønomisk sans...

Kanskje jeg skal skrive i profilen at jeg leier? Siden det ser ut til å holde gold-diggerne på avstand mener jeg...

Skjult ID med pseudonym lysstråle sø. 15 feb. 2009 20:06

Jeg måtte kjøpe ut eksen for å beholde boligen slik at ungene kunne beholde venner,skole etc ....men vi klarer oss alikevel...Ok så har vi ikke alt andre har...men alt det nødvendige og litt til...og jeg er lavtlønnet.
Jeg tenker slik at når jeg klarerer dette,burde de fleste klare det..jeg

Skjult ID med pseudonym Undrende sø. 15 feb. 2009 20:08

Meget interessant tråd dette.
Her kommer det frem mange synspunkter på samme tema.
For meg så virker det som om menn ikke har noen problemer med å ikke eie noe samt sørge for sine barn.
For kvinnene ser det ut som om det at er viktig at mannen eier noe hvis de skal innlede et forhold til ham.
Hvordan ønsker da kvinnen seg at et samlivsbrudd skal være? At mannen skal ta med seg det han kan ut av forholdet eller avstå fra det for at barna skal ha det godt?

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 15 feb. 2009 20:09

Ja jeg skjønner alt om å ofre seg for sine barn , men man må ikke bli dum.
Det er jo til barnas beste og hans beste å få seg noe stabilt .... når man leier vet man aldri hvor lenge man får bli boende. Det er jo ikke sundt for barna at pappa bor 6 mnd her og 6 mnd der .

Skjult ID med pseudonym Undrende sø. 15 feb. 2009 20:13

@Smiley
Så det er ikke mulig å kunne leie lenger?
Mulig at det da er bedre at hus og hjem blir solgt da og la alle mann prøve leie markedet da. Det er jo virkelig stabilt.

Skjult ID med pseudonym solo sø. 15 feb. 2009 20:16

Litt forundret her over at det er så mange som "eier" boligen sin. Er det du/dere som eier bolgen eller er det banken?
Jeg ble skilt for ca 10år siden og måtte starte på nytt etter fylte 40 og håper jeg kan eie min bolig før jeg går av med pensjon, dermed har jeg veldig dårlig råd for det meste av min lønn går til nebetaling av lån.

Den dagen jeg eier min egen bolig, dvs. at jeg ikke har gjeld på den så har jeg også frihet til å gjøre hva jeg vil men jeg ser jo også frem til en inntektsreduksjon på ca 40% som pensjonist.
Jeg vet jo at de i 20-30 årene ikke tenker på det men de skal bli pensjonister en dag de også og sitter man da med høy gjeld så får de ikke rare livet når den tiden kommer.

Når da noen går etter noen som kan gi dem et champagne-liv i 40 årene og oppover hva har de senere i livet? Eller satser de på å kvitte seg med den tomme lommeboken og finne en full en når de er i 60 årene?

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 15 feb. 2009 20:18

jo selvsagt er det mulig å leie lengre , men det er ikke noen garanti ..
Jeg har leid bolig en liten stund , men nå har jeg et barn som bor hos meg så det krever et stabilt sted.

Skjult ID med pseudonym Undrende sø. 15 feb. 2009 20:24

@Smiley
Så da er det best du finner en mann som eier, der er jeg enig med deg.

Skjult ID med pseudonym lysstråle sø. 15 feb. 2009 20:24

Det er faktisk billigere å eie+lån enn å leie..i allefall i Oslo området...
Da kan man også spare til alderdommen ved siden av...
Men vet at det er vanskeliig for banken å forstå den...fordi som ikke får lån.

Skjult ID med pseudonym sunway77 sø. 15 feb. 2009 20:25

aha!!,det er altså derfor jeg er singel,de finner ut at jeg leier leilighet c",)
for min del leier jeg fordi jeg ikke vil bo meg ihjel.... er faktisk bedre å ha litt tumleplass og leie(til ikke for høy leie da)
enn å eie et bøttekott:-)
men sitter på gjerdet litt til og håper på enda mer prisfall,så kjøper jeg.
synes forøvrig prisene har vært helt hinsides!jobber innen bygg og anlegg,og ser hva folk får for 1,5 mill.... ikke mye

Skjult ID med pseudonym kit sø. 15 feb. 2009 20:27

@lysstråle, det forutsetter at prisen på boligen ikke går alt for mye ned.

Skjult ID med pseudonym Huseier sø. 15 feb. 2009 20:29

@kit
Vel, når man eier så gjør folk flest det på veldig langsiktig grunnlag.
Husprisene har gått noe ned det siste året, men i det lange løp så lønner det seg å eie bolig.
Mulig det kan være geografiske forskjeller, men jeg har kommet veldig godt ut av det å eie.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 15 feb. 2009 20:29

Jeg eier nå .. men ja jeg må nok finne en som eier ... om jeg ikke skulle bli håpløst forelsket da ... hehehe ;oP

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 15 feb. 2009 20:31

Hei trådstarter.
Dette er et stort og komplisert tema som er vanskelig å belyse med ett innlegg. Men noen tanker kan man jo gjøre seg :-)

"En mann som bare leier, hvorfor er han uinteressant?"
Din påstand gjelder ikke for alle. En mann som ikke eier, er ikke uinteressant for meg. Det som imidlertid ville vekket min interesse, er å høre hvorfor han har valgt å ikke eie. Jeg har til dags dato ikke hørt annet enn fornuftige og gode argumenter for nettopp dette fra hver enkelt.

Ang. leie.
Ja, det finnes dyktige økonomiske rådgivere som mener det er smart å leie. Det finnes mennesker som føler seg friere mentalt når de leier og ikke eier. Noen ser ikke på det å eie som den største lykke på jord. Folk er forskjellig på samme måte som omstendighetene og fortiden vår er det. Jeg har venner både i Europa og Usa som leier. Forskjellen på dem og meg bosatt i Norge, er selve leiekontrakten. Det er i mange land normalt at et leieforhold varer livet ut. Dette gjør at man får samme følelsen til sitt bosted som man får når man eier; Tilhørighet. Base. "Hjem-følelsen".

Ang. barn og skilsmisse.
Mange par ønsker at barna skal få så mye stabilitet i tilværelsen som mulig etter deres valg om å gå hver til sitt. En relativt vanlig måte å løse dette på, er at mannen gi fra seg huset med inventar og det familien i fellesskap har bygget opp til kona - for barnas beste. Selv finner han seg en mindre leilighet og "starter forfra". Så til det jeg har lurt på lenge: Hvorfor er det kona som får huset? Hvorfor får ikke barna en del av huset som forskudd på arv f.eks? Mer enn en gang har jeg sett at kona relativt raskt finner seg en ny mann, og sitter da med et hus, barn OG en ny mann i huset som eksmannen har vært med å betale på for så å gi fra seg. Føler aldri menn på dette? Kanskje det er noe jeg ikke ser eller forstår her......(Kunne sagt noe liknenede om barnebidrag, men det er off tema)

Ang. pengenes viktighet.
La oss se det i øynene: Pengenes viktighet er ulik fra person til person. Jeg bekymrer meg ikke for penger fordi jeg vet at jeg vil klare meg. En gang i livet mitt ga også jeg bort min del av et felles bo. Ikke på grunn av barn, men fordi det føltes rett sånn der og da uten at jeg skal utdype det nærmere. Jeg bevarte et fantastisk vennskap, og det betydde mer for meg der og da enn pengenes oppmuntrende virkning. Om jeg ville gjort det igjen? Nei. Likevel har jeg aldri angret en dag.

Skjult ID med pseudonym Pålogget sø. 15 feb. 2009 20:33

Sånn, da har jeg svartelistet sunway fordi hun leier leilighet, og det som ansatt i byggebransjen... Aldri sett maken til uansvarlighet altså.... Kommer sikkert være singel lenge, hun. ; )

Jeg skjønner ikke at en selveid bolig i seg selv oppfyller kriteriene for "stabilt oppvekstmiljø" for barn. Jeg trodde det var antall foreldre som var det mest viktige. Men kanskje det gjør ikke noe at stadig nye pappaer eller mammaer er innom, bare man bor i samme leilighet?

Skjult ID med pseudonym kit sø. 15 feb. 2009 20:39

@ Huseier. Ja, vi har ett skattesystem som favoriserer eie foran leie. Vanligvis. I ca 17 av 20 år tjener en stort på å eie. Så er de 3 årene en taper stort på å eie. Vi er inne i en av de tapsperiodene nå. Klager ikke på egen vegen, kjøpte i 1995 og solgte meg ut i begynnelsen av 2007.

Skjult ID med pseudonym 4bidden sø. 15 feb. 2009 20:42

Det at alle på død og liv skal eie egen bolig er et ganske særnorsk fenomen. Du skal ikke lengre enn til Sverige før situasjonen er en helt annen. Det er helt vanlig å leie, og ikke da av privatpersoner, men av store offentlige og private bostadforetak. Det er sett på som like trygt og stabilt som å eie. De er på den annen side mye flinkere til å investere langsiktig i aksjer og eier oftest betydelig med aksjer i den bedriften de er annsatt.

Vi har hatt endel år nå med en prisstigning som har gjort det veldig lønnsomt å eie, men det er ikke noen selvfølge at det lønner seg å leie alltid uansett. Å gå inn i boligmarkedet nå ville jeg sett på som en ekstrem risikosport. Kan fort blåse all egenkapitalen på få måneder hvis det fortsetter å synke. Sett over 20-30 år så lønner det seg nesten alltid å eie bolig, men det samme gjelder å spare i aksjer som historisk har en gjennomsnittlig avkastning på ca 20% hvis man ser langsiktig på det.

Det er ikke alltid at det vi ser på som absolutte sannheter er like innlysende hvis vi gløtter litt opp fra skotuppene våre.

Det viktigste er kanskje ikke hvordan man sparer, men at man faktisk gjør det og ikke blåser av pengene fortere enn man tjener dem?

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 20:46

Jeg måtte kjøpe ut eksen. Han krevde en halvpart av full markespris og det ble dyrt, og jeg har kjempegjeld. Såvidt det gikk. Det var ikke først og fremst det at barna skulle beholde samme bolig, men nærmijøet sitt. Jeg vet man har krav på 50 % evt. at bolig selges, men jeg tenker også at den som vil flytte og bryte opp familien, godt kan være den greieste. Det gjør ikke noe å være litt grei for barnas skyld, og jeg mener det bør gjelde for både kvinner og menn.

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 21:02

Alle mine venninner, alle i min familie, inkludert jeg selv eier. Hvorfor ikke kalle en spade for en spade? Leier man, er det ofte fordi man tenker kortsiktig, og vil ha mest mulig penger fra mnd til mnd. Dette er ikke ansvarlig økonomi, hvis det er spesielle grunner til at en voksen mann på 40 år leier (som at han har gitt bort pengene sine), da er saken en annen.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 15 feb. 2009 21:06

jepp jepp .. må igjen si meg enig med sjult id .. :o))

Skjult ID med pseudonym kit sø. 15 feb. 2009 21:08

@Skjult ID. Og spaden er at de siste 2 årene har egenkapitalen deres skrumpet betraktelig.

Skjult ID med pseudonym sunway77 sø. 15 feb. 2009 21:10

snakk om å putte en god del folk i bås... vil ikke være i den båsen,ut å kjøpe med en gang:-p

men ikke lenge siden jeg leste om noen som tapte 700000 på at de måtte selge,langt under det de ga....

Skjult ID med pseudonym kit sø. 15 feb. 2009 21:13

Og antallet vil øke framover, sunny.

Skjult ID med pseudonym Huseier sø. 15 feb. 2009 21:13

Kit har jo helt rett, egenkapitalen har jo skrumpet for eiere det siste året.
Så kanskje dere heller burde begynne å se etter noen som leier.
For meg så ser jeg noen nick her som har veldig høy "finne mann som eier" faktor som en skikkelig "turn off". Gjelder også noen som er veldig aktiv her på forumet.

Skjult ID med pseudonym :-) sø. 15 feb. 2009 21:15

Er en ærlig sak å søke en som eier for de som måtte tro at det er garantien for et godt liv :))

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 15 feb. 2009 21:19

Når man leser igjennom tråden finner man ut at det er gjerne de som eier som søker de som eier
og de som leier mener det er helt greit å leie....
Så konklusjonen må være...like barn leker best????

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 21:20

Ærlig talt! Man er da ikke golddigger, eller opptatt av å finne en rik mann, selv om man forventer at en mann på 40 år har opparbeidet seg noe av materielle goder??????????? En lagerarbeider eier høyst sanynlig en del av sin bolig, han er da ikke rik fordet!!!! At kvinner finner det trygt og godt at mannen har en ryddig økonomi (ikke les rik!!plise!) er da ikke noen bombe! Det er vel ikke "turn off" at kvinner er bevisste. De som føler seg truet av kvinner som ønsker seg dette, føler seg kanskje litt truffet?

Skjult ID med pseudonym :-) sø. 15 feb. 2009 21:21

Mulig like barn leker best, men at eie eller leie sitt hjem har vel ingenting med hvordan man leker sammen å gjøre vel? :))

Skjult ID med pseudonym 4bidden sø. 15 feb. 2009 21:23

Da jeg flyttet fra samboeren for et og et halvt år siden valgte jeg å leie istedetfor å kjøpe. Antakelig noe av det lureste jeg har gjort, men ser uansett noen...spesielt jenter... heve på øyebrynene når jeg forteller at jeg leier istedetfor å eie. Jeg hadde antakelig vært et mye bedre kupp i deres øyne om jeg hadde valgt å kjøpe istedet, selv om jeg da hadde vært flere hundre tusen fattigere. Setter bare lite spørsmålstegn ved om det er riktig å ha eie/leie som eneste kriterie på om man er økonomisk fornuftig. Hva med alle de som kjøpte lavinnskuddleiligheter for 2 år siden og som sitter i skiten til langt opppunder hårfestet. Var de fornuftige?

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 15 feb. 2009 21:25

@:-)
Jeg synes livet er en lek uansett jeg...ei eller vær lei...

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 21:26

Spørsmålet er ganske enkelt: Har du opparbeidet deg verdier i løpet av årene du har vært arbeidsaktiv? Hvis nei, hvorfor ikke?

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 15 feb. 2009 21:27

@TS
Sorry avsporingen ,skal ikke skje igjen...

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 21:41

Tivsel i verdagen bør vel vere det viktigste om du eier eler leier. Vi er uanset meget priveligerte her i norge.

Skjult ID med pseudonym Sugarcane sø. 15 feb. 2009 21:46

-skjult id-

Jeg er godt voksen mann og leier, samtidig eier jeg hus og eiendom ute i distriktet! Grunnen til at jeg leier er at jeg bor på et sted jeg enda ikke vet om jeg vil slå rot! Veldig mange tror de eier en leilighet enda den er overpriset og overbelånt, det er i sannhet banken som eier inntil du har betalt boligen! Jeg ser også på skattelistene at veldig mange eier står med null i formue! Da tenker jeg at det er en illusjon med ballerinakjolene og champisføringen! Jeg vet bare at skulle jeg bli sammen med ei dame som går etter penger og status så vil jeg forsikre meg om at det jeg bringer inn i forholdet har jeg særeie på, hun skal også selvfølgelig få særeie på sitt! Det vi skaper sammen kan vi nok dele.. Men jeg håper inderlig at jeg ikke faller for ei slik dame..
Jeg har sagt det før og sier det igjen at kvinner som har mitt testamente og dollartegn i blikket sitt lukter det svovel av! Det gleder meg å se at så mange har merket seg disse tendensene her inne og debatterer temaet! Jeg blir kvalm av sånne eiesyke som definerer kjærligheten utifra økonomisk vinning og status! Jeg tror ikke alle ser det som sitt store must her i livet å betale 50000
kvadraten for ei lita leilighet i hovedstaden. Personlig syns jeg det ligner det rene vanvidd og er nok medvirkende i vår oppblåste økonomi som igjen ryster bankene og skapte finanskrisa vi nå er inne i!

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 21:58

@sugarcane

Jeg føler ikke at innlegget ditt er svar på mine innlegg på noen måte. Jeg lurer på om du har lest dem, og de andre bidragene. Jeg har ikke lest et eneste bidrag fra en eneste dame at hun "er eiesyk som definerer kjærlighet utifra økonomisk vinning og status". Jeg tror at du bruker unødige mange krefter på å bekymre deg for dette. Kvinner ønsker seg en mann som har orden på økonomien sin. Det betyr ikke at de vil ha en rik mann. Det virker som om du har blitt bitter på kvinner på grunn av at du tror at de dumper deg på grunn av at du leier....det tror ikke jeg! Jeg tror at kvinner ønsker seg en mann med ryddig økonomi, men hvis de blir betatt nok, kan de se igjennom fingrene på sine ønsker. Det er mennesker man blir forelsket i, ikke lommeboken. Dere menn må lære dere nyansene i kvinners ytringer. For mens vi sier at vi ønsker oss noe, som oppfatter dere det ofte som et absolutt krav eller et kriterie.... dette har jeg observert mange ganger.

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 15 feb. 2009 22:10

Jeg tenker ehr på inntekt og å eie bolig som i samme gate; økonomsimsikkerhet og handlingsrom. Har ikke lest alt over, men tror nok Realisten bl.a. er inne på noe. Og Smily. Hver for seg.

Tror det er her på nettet er med inntekt som med en del andre paramatere - som feks høyde, alder, barn/ikke-barn - man hadde ikke tenkt over om slike kriterier var oppfylt hvis man traff personen i en annen setting og ble sjarmert. Men her får vi all denne informajsonen før man har rukket å bli ordentlig kjent med personen, og da er det nok mange som velger bort fordi det ikke tilsvarer drømmen (eller regnbuen) som det jaktes på her på nettet.
For min egen del, så må jeg ærlig si at jeg ikke ønsker å gå drastisk ned i levestandard når jeg treffer en mann. En husholdning er rimeligere enn to så det vil jo være en fordel, men siden jeg bor og tjener ganske bra - etter hardt arbeid og en viss nøysomhet gjennom skoletiden - smaker det godt å slippe å finregne på om jeg har råd til noe eller ikke. Jeg regner med å måtte gå ned i levestandard når jeg treffer en mann, men jeg håper ikke det blir vesentlig. Jeg tjener heller ikke så bra at det er likegyldig hva partnere kommer inn med. Og det vil være surt å føle at jeg er satt tilbake til studietidstandarden fordi å betale for typens gamle moro. Økonomiske problemer eller uenighet i prioriteringer er jo en av de vanligste skilsmisseårsakene. Men det er heller ikke uavhengig av hvorfor hans situasjoner som den er, for det sier mye om verdier og det er kanskje det viktigste. En som har brukt mer enn han har tjent og stadig på grensen ville fungert dårlig for meg. Det samme ville en som ikke evnet å unne seg noen ting. Er det pga utdannelse/jobbtype, uheldige timing i boligmarkedet el.a. så vil ikke det være like negativt.
I en annen setting enn nettet, er det ikke like lett å se kjapt hvordan regnestykket blir, kanksje jeg forelsker meg før jeg vet det? Uansett; egenskapene som du fremhever er virkelig et must, og mangel på disse kan aldri kompenseres for med penger. Og jeg synes jo at endel av de mennene med penger er blottet for disse egenskapene... jeg tror mange blir kyniske av penger og selv om jeg bor midt i gryten, så er det nok verst i Oslo.
Som konkret råd vil jeg si at du ikke må glemme også andre sjekkesteder, at ja, Oslo-jentene er i snitt nok mer bevisst eller selektiv her. Og jeg tror oddsene generelt for de fleste er best blant de som er i nærheten av samme nivå som en selv

Skjult ID med pseudonym stjerne62 sø. 15 feb. 2009 22:12

@ skult id 21.45 og 21.58
Endelig en som klarte å sette ord på det de fleste mener...
Dette er ikke et absolutt krav vi setter...det er ofte tryggheten vi er ute etter.
Dette har ingenting med at mannen må være rik..bare en liten betryggelse på at han har tenkt på å bli boende en stund, og om man skulle være så heldig at det ble noe mer..at man da står på lik linje økonomisk.

Skjult ID med pseudonym HrMetikk sø. 15 feb. 2009 22:33

Dette går vel litt på alder og bosted også kanskje?

Har aldri opplevd at damer i 20 årene i Oslo ser det som naturlig at gutta skal eie en leilighet eller hus, ihvertfall i mine (student) kretser. Nå som jeg eier en leilighet merker jeg selvsagt at dette ikke er ett minus, men klarte meg også som kollektiv/hybelboer i mange år.

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 15 feb. 2009 22:45

En stund hadde jeg en linje på profilteksten min som tydeligvis ikke falt helt i smak.
"Jeg er rik på det meste, unntagen gods og gull."
Den formuleringen var ikke noe sjakktrekk...bortsett fra at jeg fikk satt noen sorte hjerter.
I løpet av de månedene den linjen stod der, fikk jeg faktisk en god del syrlige kommentarer. En lurte på hva jeg hadde sløst pengene mine bort på, en annen sa i ganske klare ordelag ifra at hun ikke var interessert i tapere... Pluss noen andre som rett og slett ikke skjønte hva jeg mente med det.

Men jeg fikk jo litt oppmerksomhet da :-))

Sitter igjen med en liten følelse at for mange kvinner er dette med mannens økonomi viktigere enn de vil innrømme. Og det har jeg vel fått bekreftet både direkte og litt mer mellom linjene i denne tråden.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 15 feb. 2009 22:52

Som jeg har sagt før her så er ikke selve inntekten til mannen viktig . Men ser det som en fordel om han eier i stede for å leie ,og når jeg får det til burde de fleste få det til... :o))

Skjult ID med pseudonym mann sø. 15 feb. 2009 22:54

@ mart1s

Ift. det siste avsnittet ditt, så tror jeg ganske sikkert du har rett. Og det der ligger nok ganske langt inne, langt nok inne til at de aldri vil innrømme det, aldri vil_kunne_innrømme det, også, kanskje. Uten at jeg er av den religiøse typen, så kommer jeg ikke bortifra at jeg tenker litt på det utsagnet selveste Jesus sa da han ble korsfestet: "Tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør". Hehe. Litt drøyt, men det er kanskje på_det_nivået kvinners bevissthet til mannens pengesekk ligger... :-D

Skjult ID med pseudonym shorty sø. 15 feb. 2009 22:57

I et seriøst forhold hvor man bor sammen er det naturlig for meg å ha felles økonomi. Da er det jo en fordel at man står sånn ca likt økonomisk......

(mann 39 år fra Oslo) sø. 15 feb. 2009 22:58 Privat melding

Og for de som vil ha litt empirisk grunnlag.

"Eksperter mener kvinner som sier at de ikke er ute etter menn med penger og makt lyver.Black hevder at kvinner gjemmer seg bak feminismen når de sier at penger og makt ikke er viktig i valg av partnere.
- Ønsket om å gifte seg rikt er blitt et av Vestens største tabuer. Det skjer hele tiden, men ingen tør å medgi det. Mange gjør det, men alle blånekter når du spør, sier Black til avisen."

Les mer her: http://e24.no/eksklusiv/livsstil/article2926426.ece

Skjult ID med pseudonym Sugarcane sø. 15 feb. 2009 23:10

-skult id-
har faktisk lest innleggene her.. jeg er heller ikke blitt dumpet av noen dame enda pga jeg er leietaker i byen! jeg klarer meg godt og kan investere i fast bolig akkurat når jeg vil! grunnen til at jeg henger meg opp i dette spørsmålet er pga veldig mange kvinnelige profiler her inne setter fokus på materealisme som økonomi og det å eie en bolig! dagens næringsliv igår hadde også en artikkel angående det emnet! det jeg vil prøve å si er at jeg verdsetter en kjærlighet som går forbi usle verdier som lar seg kjøpe av penger. jeg vil ha ei dame som elsker meg selv om jeg går konkurs eller havner i uføret. jeg syns også det er et hån mot de som ikke eier så mye når dere setter standarder som ikke har med kjærlighet og kjemi å gjøre men heller av materealistiske behov..
jeg trodde dette forumet var et flørteorgan og ikke en forutsigene analyserende tilnærming for å oppnå en høyere sosial status..
jeg kan også fortelle deg at jeg styrer unna kvinnene her inne som breier seg med status. finnes sikkert nok av menn som de kan leke seg med i sandkassa si..
forresten lurer jeg på hva du skal med en mann som har egen leilighet hvis du har egen leilighet selv? er det ikke meningen at dere skal bo sammen etterhvert. er det utleieobjekter du er på jakt etter kanskje?;)

Skjult ID med pseudonym she sø. 15 feb. 2009 23:15

Jeg bryr meg ikke om hva en mann tjener, jeg har masse nok !

Skjult ID med pseudonym Hedonist sø. 15 feb. 2009 23:20

Da kan man jo lure på om A; Jentene her inne juger. eller B: Amerikanske damer (og samfunnet der generelt) er mer materialistisk og overfladisk enn det norske.
Selv tror jeg det er en kombinasjon, men det kan umulig være slik at alle damer kun tenker penger når det kommer til valg av partner, men det er utvilsomt en langt større andel som legger vekt på dette enn de selv eller de sinte feministene noen gang vil innrømme.

Skjult ID med pseudonym Mann sø. 15 feb. 2009 23:22

Jeg blir litt kvalm av hele dette opplegget.
Noen som er svært aktive her på debattforumet er veldig opphengt i må eie, må ha, må ha felles økonomi, må ditt og må datt.
Tror nok også at disse personene har mer enn 20000 treff på profilen dere og tusenvis av melding bak seg. Hvis ikke den rette har dukket opp etter +20000 treff så lurer jeg på hva er det som skal til da. (hvis jeg noen gang oppnår +20000 treff og ikke har funnet noe da skal jeg ta hintet og slette profilen min)
Eller er det slik at disse mennen har skjønt hva som ligger bak og trekker seg klokelig ut før skaden er skjedd.
Vel jeg og sikkert mange andre som leser dette forumet vet nå hvem vi skal holde oss langt vekk fra.

Skjult ID med pseudonym Mann sø. 15 feb. 2009 23:23

Jeg blir litt kvalm av hele dette opplegget.
Noen som er svært aktive her på debattforumet er veldig opphengt i må eie, må ha, må ha felles økonomi, må ditt og må datt.
Tror nok også at disse personene har mer enn 20000 treff på profilen dere og tusenvis av melding bak seg. Hvis ikke den rette har dukket opp etter +20000 treff så lurer jeg på hva er det som skal til da. (hvis jeg noen gang oppnår +20000 treff og ikke har funnet noe da skal jeg ta hintet og slette profilen min)
Eller er det slik at disse mennen har skjønt hva som ligger bak og trekker seg klokelig ut før skaden er skjedd.
Vel jeg og sikkert mange andre som leser dette forumet vet nå hvem vi skal holde oss langt vekk fra.

Skjult ID med pseudonym bingo sø. 15 feb. 2009 23:23

@Hedonist

Så det er ikke bare en følelse jeg har nei...

Nuvel, en kan vel ha flaks og finne en atypisk kvinne?

Skjult ID med pseudonym Hedonist sø. 15 feb. 2009 23:27

En atypisk kvinne er ihvertfall mitt mål. Jeg er nok mer realist enn pessimist når jeg påstår at en typisk kvinne ikke er noe å samle på.

Skjult ID med pseudonym sunway77 sø. 15 feb. 2009 23:28

jeg kan bare snakke for meg selv,men kunne aldri gått inn i et forhold uten de rette følelsene-----penger eller ei...

@mann(?)mener du virkelig at de som har 20.000 treff på profilen,og fortsatt er singel ,må det være noe galt med??

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 15 feb. 2009 23:32

Hedonist

Blir ikke det som å hevde at at alle menn velger kvinner etter puppestørrelsen? Og at om noen blånekter og påstår at det ikke er viktig for dem, så ljuger de... ? ;-)

Jeg tror det er viktig å ikke blande kortene her. Menn som bruker penger uvettig eller som tar opp forbrukslån med skyhøy rente til eget forlystelsesforburk, er ikke særlig attraktive. Det ville jeg styrt unna. Når det gjelder menn som klarer seg fint og ikke bruker mer enn de tjener, tror jeg vi er en del som bryr oss mindre om standard - så lenge det ikke snakk om noen fattigddomsgrense.

Skjult ID med pseudonym Mann sø. 15 feb. 2009 23:36

@sunway77
Jeg lurte bare da på hva som skal til og jeg sa at hvis ikke JEG hadde funnet den rette etter 20000 treff så hadde JEG slettet MIN profil.
Men for all del, hvis skoen passer!

Skjult ID med pseudonym Mann sø. 15 feb. 2009 23:36

@sunway77
Jeg lurte bare da på hva som skal til og jeg sa at hvis ikke JEG hadde funnet den rette etter 20000 treff så hadde JEG slettet MIN profil.
Men for all del, hvis skoen passer!

Skjult ID med pseudonym Hedonist sø. 15 feb. 2009 23:37

@Lilleulv

Alle menn liker store pupper;)

Nei da, jeg åpner for at det selvsagt er variasjoner mellom kvinner her. Ikke minst fikk jeg inntrykk av at mye av det som er skrevet i denne boken var basert på intervjuer med overklassekvinner fra New York. Håper/tror de skiller seg endel fra norske kvinner når det kommer til verdier og holdninger.
Men det er ikke til å komme bort fra at jenter også i min omgangskrets etter litt alkohol glemmer seg bort og er litt vel åpne om hva de egentlig ønsker seg fra menn. Det er mye overfladisk som går på økonomi og status der ja, men det er jo greit å vite at de egner seg bedre som venninner enn kjærester.
Ellers tror jeg helt klart at det du skriver om ditt forhold til økonomi ikke er noe du skriver for å sette deg selv i ett bedre lys, og det er bra det finnes en del kvinner som deg der ute. Men vær klar over at andelen som forventer at mannen skal tjene det dobbelte av det hun selv gjør er ganske stor.

Skjult ID med pseudonym lysstråle sø. 15 feb. 2009 23:37

@mann
Er du litt bitter nå?...drar inn besøkstall i en deatt om det å leie/eie ditt eget sted å bo???

Synes ingen har gått seirende ut av denne debatten jeg...om det var meningen å vinne noe her.
Noen synes det r greit å leie...noen synes det å eie er best..
Det som står i profilen er jo bare et ønske...ingen krav

Tror INGEN hadde sagt nei takk til kjærligheten uansett boforhold. Det er en kjent sak at kjærlighet gjør blind!
Tror det er helt andre saker som gjør at ting ikke går helt som vi vil på kjærlighetsfronten...

Skjult ID med pseudonym skjult id sø. 15 feb. 2009 23:37

sunway - og noen andre som har postet i denne tråden:

spm er om 'følelsene' i hvert fall i noen grad (ubevisst) blir påvirket av en manns finansielle stilling..

dessuten er det snakk og nødvendige og tilstrekkelige betingelsee..

få over har tilkjennegitt at penger er 'nok' (altså en tilstrekkelig betingelse)

men mange hinter til at penger er en nødvendig betingelse.. ( i tillegg til ...)
(sunways første setning åpner for en slik tolkning - hun sier at penger ikke er en tilstrekkelig betingelse)

Skjult ID med pseudonym bingo sø. 15 feb. 2009 23:39

@Lillleulv

Puppestørrelsen har _ingenting_ å si. Men puppe_følsomheten_ har _alt_ å si.

On Topic: Jeg har alt av innbo, men ikke egen leilighet å sette det i. Er det godt nok?

Skjult ID med pseudonym Sugarcane sø. 15 feb. 2009 23:40

Det finnes utrolig mange kvinner med dårlig økonomi og som lever på kredittgrensen! Dette er ikke noe hinder for meg til å bli kjæreste med henne sålenge kjemien er der og jeg forelsket meg! Hvorfor tenker så mange kvinner annerledes på akkurat dette? Kan det være pga kvinner tradisjonelt og historisk sett er blitt forsørget og ønsker seg en forsørger? Hvor ble det av likestillingen da? Det er jo helt absurd for meg å luke ut kvinner pga dem ikke eier sin egen leilighet eller har sterk økonomi! Jeg ville blitt kjæreste med henne uavhengig hennes status for meg er moral og personlighet og naturell kjemi viktigere. Altså hvis økonomien er med på å styre ens kjærestevalg er det jo tilnærmet prostitusjon.. Er det ikke?

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 23:42

Noen av dere bitre menn kan lulle dere inn i en virkelighet som ikke er sann sammen..... Jeg tror ikke noe på at kvinner ser på penger som noe kriterie, jeg tror heller de ser på penger som en bonus, dersom det skulle være noen. Dere menn sier jo ikke nei takk til pupper, om hun skulle være så heldig å ha noen "fordeler". Men å konkludere med at pupper er et kriterie, og et krav fra alle menn, ville være en like dum påstand som at alle kvinner vil ha rike menn (og at de setter penger over andre egenskaper).

@sugarcane: du lytter ikke til det jeg sier! Du vil ikke høre, for du har bestemt deg for at kvinner er mer opptatt av penger enn kjærlighet. Du tar så feil!!!!!!!!!!

Skjult ID med pseudonym Hedonist sø. 15 feb. 2009 23:42

Penger og økonomi er selvsagt en betingelse, men spørsmålet er egentlig hvor kravet ligger. At det forventes at en partner skal kunne forsørge seg selv synes jeg er en selvfølge i ett land som Norge.
Men det er nok mange som legger lista høyere enn som så, uten å ville innrømme det.

Selv ville jeg nok ikke etablert meg sammen med en kvinne jeg måtte regne med å forsørge resten av livet.
Men den nåværende økonomiske statusen er jo strengt tatt ikke så viktig, det er vel heller utsiktene fremover som har noe å si.
Er det mange som f,eks ikke ville inngått ett forhold til en student pga nåværende økonomisk status?

Skjult ID med pseudonym she sø. 15 feb. 2009 23:44

Jeg kan godt komme hjem med bacon`et jeg , men tåler en mann det at jeg overhode ikke trenger han økonomisk ?

Skjult ID med pseudonym Hedonist sø. 15 feb. 2009 23:46

Nuvel skjult id: Sleng på litt økonomisk og sosial status så er det mange kvinner som plutselig har "kjemien" på plass.
Såpass ærlige kan vi vel være på tross av fire tiår med kvinnefrigjøring?

Skjult ID med pseudonym Hedonist sø. 15 feb. 2009 23:48

@she

Satt faktisk å diskuterte dette med kompisene over noen øl forrige helg, og svaret er at blant mine venner er det få som vil trives med en kvinne som er økonomisk overlegen. Jeg hadde ikke hatt noe i mot det jeg, tror jeg.
Men mange menn vil dessverre mistrives i den situasjonen.

Ting er ikke så annerledes nå enn de var i 1954 som vil ønsker å tro.

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 23:48

@hedonist
Nei, du får meg ikke med på den! Beklager virkelig, men jeg tenner ikke på penger....

Skjult ID med pseudonym she sø. 15 feb. 2009 23:50

Ingen reagerer på at jeg sier at jeg kan forsørge mannen, de snakker bare om at kvinner er golddiggere !

Skjult ID med pseudonym :) sø. 15 feb. 2009 23:50

Er det ikke media som gjør dette til at det blir så overfladisk, samme med jenter med store pupper, som også er en stor myte. Kanskje vi skal sende det inn til mythbusters:P

Skjult ID med pseudonym Hedonist sø. 15 feb. 2009 23:51

@Skult ID

Jeg tror deg når du sier det, men vil du med hånden på hjertet si at det kun er ett mindretall av norske kvinner som tenner på sosial og økonomisk status?

Skjult ID med pseudonym sunway77 sø. 15 feb. 2009 23:51

@lilleulv så enig med deg:-)

@mann ehh... slik jeg leser

>"Tror nok også at disse personene har mer enn 20000 treff på profilen dere og tusenvis av melding bak seg. Hvis ikke den rette har dukket opp etter +20000 treff så lurer jeg på hva er det som skal til da. (hvis jeg noen gang oppnår +20000 treff og ikke har funnet noe da skal jeg ta hintet og slette profilen min)
Eller er det slik at disse mennen har skjønt hva som ligger bak og trekker seg klokelig ut før skaden er skjedd.
Vel jeg og sikkert mange andre som leser dette forumet vet nå hvem vi skal holde oss langt vekk fra.<

kan ikke være bare meg som tolket innlegget ditt slik?:-)

@skjult id det jeg ikke fikk fram helt i forrige innlegg,er at det hjelper ikke at fyren er rik,om jeg ikke blir tilstrekkelig intr...,så jeg bryr meg lite om han er full av penger eller ikke... kun at han er fornuftig i bruken,dvs,bruker det han tjener og ikke mer.....:-)

Skjult ID med pseudonym Hedonist sø. 15 feb. 2009 23:54

@she

Nå er det vel ikke så mange menn som er golddiggere heller, jeg synes tvert i mot at "vi" er gammelmodige i forhold til at vi ihvertfall ikke skal være juniorpartner i familieøkonomien.
Men hvis du kunne tenke deg å forsørge en tilårskommen masterstudent er det bare å sende en melding;)
Er ikke så nøye på det.

Skjult ID med pseudonym Pålogget sø. 15 feb. 2009 23:54

@she: Kanskje det er fordi få menn ønsker å bli forsørget, vi vil heller ha balanserte forhold. Men det er da ingenting i veien at du inviterer på litt bacon, gjelder bare å velge hvor det skal stekes...

Skjult ID sø. 15 feb. 2009 23:58

@hedonist: jeg kan med hånden på hjerte si at alle kvinner ville like sosial og økonomisk status....det er altså en fordel, men spørsmålet vil jo være i hvilken grad det er viktig. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er sikker på at en kvinne vil være mer opptatt av hvem en mann er, hvor god kjemi de har, hvor godt de passer sammen fysisk enn størrelsen på lommeboken!

Skjult ID med pseudonym Mann sø. 15 feb. 2009 23:59

@sunway77.
Da kan kanskje du svare på spørsmålet som ligger der.
Hvis ikke den rette har dukket opp etter +20000 treff så lurer jeg på hva er det som skal til da.
Hva skal til?

(hvis jeg noen gang oppnår +20000 treff og ikke har funnet noe da skal jeg ta hintet og slette profilen min)
Dette gjelder jo meg. Da skal jeg slette profilen min.(helst lenge før)

Eller er det slik at disse mennen har skjønt hva som ligger bak og trekker seg klokelig ut før skaden er skjedd.
Vel jeg og sikkert mange andre som leser dette forumet vet nå hvem vi skal holde oss langt vekk fra
Dette er en betraktning fra min side.

Skjult ID med pseudonym stjerne62 ma. 16 feb. 2009 00:01

Jeg trenger ingen mann til å forsørge meg..har klart meg selv med 2 barn i 10år.
Av den grunn trenger jeg ikke en til å forsørge...Dvs at mannen jeg håper å kunne finne..må kunne forsørge seg selv.
Vanskeligere er det ikke...
Synes ikke det er et uvanlig ønske....og selsagt andre veien..ingen mann trenger å forsørge meg..er ikke dette helt vanlig???

Skjult ID med pseudonym Hedonist ma. 16 feb. 2009 00:07

@Skjult ID

Det er en fordel ja, muligens en forutsetning?
I dagens kjønnsmarked er det ihvertfall ikke lett og enten være kvinne med høy sosial status eller mann med lav sosial status, det kan det ikke herske noen som helst tvil om. Spørsmålet blir jo da om det er vanlig at kvinner med middels sosioøkonomisk status helst ser etter menn med høy sosioøkonomisk status eller ikke?
Undersøkelsen over tyder vel på at dette er vanlig i USA, og muligens også i Norge.
Tror allikevel at det tross alt er mindre utbredt i Norge enn i USA, men at mørketallene er store da dette er noe en gjennomsnittkvinne ikke vil innrømme verken for seg selv eller andre.

Skjult ID med pseudonym sunway77 ma. 16 feb. 2009 00:08

@mann
ja hadde man møtt 20 000 face to face og ikke møtt den "ene spesielle "så er det kanskje litt betenkelig....

men antall klikk på siden har da ingenting å si....hvor mange av motsatt kjønn har man vel ikke møtt på, i løpet av livet......(singellivet)
kan like godt sammenligne et klikk på et bilde/profil med et blikk på gaten

Skjult ID ma. 16 feb. 2009 00:08

@mann
har du tenkt på at mange menn klikker seg inn på profilen til noen kvinner for å kikke? De etterlater seg ikke noe brev, de bor kanskje på andre siden landet, de er kanskje alt for gamle... Det er vel ikke jentas feil at hun har et bilde mange liker å se på?

Skjult ID med pseudonym 4bidden ma. 16 feb. 2009 00:11

Jeg tror at uansett hvor langt likestillingen har kommet, så er vi programmert forskjellig av genene våre. Menn har fortsatt en tendens til å ville være den sterke i forholdet. Den som forsørger familien og bringer maten på bordet. Akkurat som kvinner er mer tilbøyelige enn menn til å ta en større del av omsorgsrollen. Kultur, utdannelse osv har nok nyansert det bildet der betraktelig, men det ligger i oss og styrer våre handlinger og følelser ubevisst. Kvinner foretrekker menn som er like sterke eller sterkere økonomisk og statusmessig og menn omvendt. Her finnes det selvfølgelig rikelig med unntak som bekrefter regelen...

Problemet kommer når kvinnene haler innpå og drar i fra oss når det gjelder utdannelse og lønn. Resultatet er at det er to grupper som får det vanskeligere og vanskeligere på datingmarkedet. Høyt utdannede og -lønnede kvinner og lavt utdannede og -lønnede menn. Dette begynner også å synes ganske tydelig på statistikken over single...

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 16 feb. 2009 00:13

Vel vel vel Hedonist.......vet ikke om jeg er veldig annerledes enn de fleste andre helt vanlige kvinner, (tviler sterkt på det, gitt), men det må sies at jeg nok ikke kjenner meg igjen i ordene dine om hvordan "vi kvinner" prioriterer og tenker.

For det som er hele sakens kjerne for meg, er nettopp at det snakkes om hvordan vi damer tenker og prioriterer. Ikke hvordan vi føler. Jeg har ikke behov verken for å argumentere eller forsvare mitt forhold til menn og penger ettersom jeg selv vet hvor jeg står.

Det jeg derimot kan si, er at etter å ha lest denne tråden føler jeg meg ufattelig romantisk og naivistisk i min kompromissløse leting etter ekte kjærlighet milevis foran alle andre såkalte vikarierende behov som penger, makt eller prestisje tross alt er! :-)

Det ble på en kraftfull måte ble etterlyst innrømmelser fra oss kvinner lenger oppe i tråden, så her kommer min:

Jeg har ingen problemer med å innrømme at jeg ønsker å leve et godt og lykkelig liv!
For meg innebærer dette evner og muligheter til å leve mitt liv sammen med min fremtidig partner på en ekte og levende måte.
En del av denne levendeheten handler om felles gleder som reising, aktiviteter, hobbyer, kurs, teater, konserter osv.
Det betyr at vi må ha noe penger, men samtidig prioritere, sånn at det som er viktigst for oss, er det vi bruker pengene våre på.

Jeg skulle ønske at jeg og min fremtidige kjæreste den dagen forholdet blir seriøst, sammen bestemmer oss for å ha et rikt liv.
Kanskje det kan styre noen potensielle vanskelige valg i fremtiden når det gjelder hva det vil si å leve levende. Så får penger være penger, hus være hus, eie være eie, leie være leie, særeie være særeie, regler være regler og kontrakter være kontrakter. Den dagen jeg regner alt om til egen økonomisk gevinst, har jeg tapt kjærligheten uansett.........

Skjult ID ma. 16 feb. 2009 00:13

@hedonist
Så du sitter med sannheten om norske kvinner? Jeg er ikke sikker på det :-) Faktisk er det så liten økonomisk forskjell her i landet, at selv en lagerarbeider kan skaffe seg fint hus og en kul bil! En lærer tjener snart over 400 000, og en lege blir ikke rik her i landet, slik man kan i USA.

Skjult ID med pseudonym Hedonist ma. 16 feb. 2009 00:19

@Zitelle

Jeg håper de fleste kvinner i Norge tenker som deg. Men denne undersøkelsen det henvises til fra USA tyder på at det på tross av mange fine ord som oftest er litt mer primitive faktorer som avgjør vårt partnervalg. Man skulle allikevel tro at vi i egalitære Norge tross alt ikke er like opptatt av slike ting, av den enkle grunn at to oppegående mennesker i Norge nesten uten unntak vil være i stand til å ha en relativt god økonomi selv med helt middels inntekt.

Men allikevel; er Norge og USA så forskjellige?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 16 feb. 2009 00:21

Ordet "forsørge" brukes i mye i denne debatten. Men det er vel sjeldent det handler om at å måtte forsørge hverandre i våre dager? Altså at den ene må underholde den andre fullt og helt ? Det er vel bare en debatt som handler om hvor man legger lista for materiell velferd i forhold valg av partner? Jeg tror i alle fall ikke instinktivt at jeg må forsørge en som leier sin leilighet uten å eie den.. :) Om han derimot vil at jeg skal betale husleia hans... Da kan vi begynne å snakke om å forsørge... :-)

Skjult ID ma. 16 feb. 2009 00:23

Ja, Norge og USA er veldig forskjellig! Landene kan ikke sammenlignes, og det gjelder alt fra menneskers holdninger til økonomi.

Skjult ID med pseudonym Hedonist ma. 16 feb. 2009 00:23

@Skjult ID

Nei, jeg gjør ikke det;)

Er mer nysgjerrig på hvor store forskjeller det er mellom Norge og USA i forhold til dette.
At det er forskjeller er jeg ikke i tvil om.
Desto mer skuffende OM det er slik at mange norske kvinner tenker amerikansk. Tror f,eks at mange er påvirket at hjernedøde serier fra "over there" osv. Men det bør virkelig være andre ting enn økonomi som veier tyngst for kvinner i Norge, nettopp fordi kun en forsvinnende liten andel menn her i landet har svært dårlig økonomi.

Hadde jeg sittet på sannheten om norske kvinner ville jeg nok uansett ikke hatt bruk for en profil på Sukker;)

Skjult ID med pseudonym julenissen ma. 16 feb. 2009 00:24

@ Lilleulv..

Det er faktisk bestemt i § 38 i ekteskapsloven at ektefeller har plikt til å forsørge hverandre.

Skjult ID med pseudonym julenissen ma. 16 feb. 2009 00:26

Har fruen f.eks. en tannlegeregning hun ikke kan betale, kan hun faktisk gå til retten, og få dom for at mannen skal betale den...

Skjult ID ma. 16 feb. 2009 00:28

@hedonist
He he...nei, hadde mannen bare kunnet sannheten om kvinner....sukk... vi vet vel ikke sannheten om oss selv heller :-) Vi blir nok litt påvirket av tv-serier, men ikke mer enn at vi ser på sånne serier i smug, fordi vi vet at de er fordummende...

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 16 feb. 2009 00:29

@Hedonist

Ja, Usa og Norge er ganske forskjellig på mange områder. Men en kvinne og en kvinne er også ganske forskjellig fra hverandre.

Men helt klart: Så sort hvitt er ikke dette slik jeg ser det. Jeg synes 4bidden skriver klokt rett over meg her.
Eller omformulert: Jeg kjenner godt igjen det som sies av 4bidden.

Jeg ønsker meg en sterk mann som er like sterk som meg også økonomisk. Og han må gjerne tjene mer. Det har jeg ingen problemer med. Men å velge mann ut fra penger ville jeg aldri klart. Gi meg gjerne en sterk mann sånn at jeg kan føle meg "svak" ;-) Men økonomisk er jeg vant til å klare meg selv, og jeg ser ingen grunn til å ikke fortsette å klare nettopp det.

Skjult ID med pseudonym nymann? ma. 16 feb. 2009 00:34

Jeg forsørget min x mann mens vi var gift ,han var ikke norsk...altså ingen arbeidstillatelse.
Vi var gift i 7 år..og jeg måtte betale ham ut med halvparten når vi gikk hver vår vei!
Dette valgte jeg av kjærlighet...tror nok ikke jeg gjør det en gang til.
.derfor søker jeg nå en mann som kan forsørge seg selv..
Han trenger ikke være rik,men bare ha nok til seg selv..og jeg ..jeg klarer meg selv,selv om det evnt blir andre runde for meg.
Hvorfor klarer ikke andre dette?

Skjult ID ma. 16 feb. 2009 00:36

@nymann?

Han får vel arbeidstillatelse når han er gift og norsk statsborger?

Skjult ID med pseudonym julenissen ma. 16 feb. 2009 00:36

Man har altså en lovbestemt plikt til å forsørge hverandre. Det er ikke til å komme forbi. En plikt har det i seg at den gjelder enten man liker den eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Hedonist ma. 16 feb. 2009 00:37

@Zitelle m,fl

Da kan vi fastslå at vi nok ikke er så altfor uenige her, og det var en lettelse og få troen på at norske kvinner har en mer moderne holdning til dette enn sine amerikanske søstre. Forskjellene mellom det amerikanske og norske samfunnet tatt i betraktning skulle det egentlig bare mangle.

Konklusjonen er nok at norske kvinner ikke vil ha en mann som er lengre nede på den sosioøkonomiske stigen enn de selv er, men heller ikke forventer at mannen er høyere oppe?
Mens menn for det meste godtar kvinner som er like høyt eller lavere, men helst ikke vil ha noen som er markant høyere oppe?

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 16 feb. 2009 00:40

Smiler......Hedonist? Hvorfor forvente noe som helst? Hvorfor ikke bare ta det som det kommer når det kommer? :-)

Skjult ID ma. 16 feb. 2009 00:44

@hedonist
Det var godt å høre at vi blir trodd! Da slutter jeg meg til din konklusjon!! Halleluja :-)

Jeg håper de bitre og hatefulle mennene over kan ta dette til seg, og tenke nytt, for bitterheten kan ødelegge for dem. Han ene skrev at datene trakk seg da temaet kom opp. Jeg tror heller det er måten han formulerer seg på når han snakker om dette, kvinnene reagerte på. Hvis hans holdninger og aggresjon mot kvinner, kom frem i en slik samtale, ville han ha skremt meg også! Ingenting er verre enn bitre menn..... spesielt hvis de sitter på oppfatninger om verden som ikke stemmer med virkeligheten.

Skjult ID med pseudonym nymann? ma. 16 feb. 2009 00:44

Joda...men det tok mange år før han i det hele tatt kunne søke jobber.. norsk skole og skolegang osv.
Statsborgerskap kunne du ikke søke før etter 7 år...den gang..og det er ikke noe du behøver..bare oppholdstillatelse..
Men det var ikke det jeg ville ha frem...
Det var at i andre omgang vil jeg ikke ha den byrden ved å forsørge en til...altså må mannen kunne tjene til livets opphold selv..

(mann 47 år fra Oslo) ma. 16 feb. 2009 00:45 Privat melding

Tror ikke det er veldig vanlig i Norge i dag at den ene forsørger den andre 100%. Det er vel mer en snakk om nivåer her... en følelse av å hvordan man plasserer seg i forhold til den andre. Når vi først er inne på programmering og gener, så er en kvinne programmert til å søke trygghet for seg selv og barnet. Penger og status er lik trygghet i vårt samfunn, derfor er det noe kvinner tiltrekkes av helt ubevisst selv om de er i full stand til å forsørge seg selv økonomisk.

@Zitelle
Den følelsen av å ønske en sterk mann så man selv kan føle seg "svak" er noe jeg har hørt mange mange ganger fra jenter, så tror det er en ganske vanlig følelse... der er det biologien som snakker til deg :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 16 feb. 2009 00:45

@Julenissen

Det er interessant det du sier der.. I et ekteskap har man plikt til å forsørge hverandre. Det står ikke at mannen skal forsørge kvinnen. Men at partene har ansvar for hverandre - også økonomisk. Det tolker jeg som at kjærligheten er det styrende prinsipp, og at den som har mest forsørger /bidrar mest. Det betyr vel at om min mann for eksempel vil slutte i jobben for å studere, må jeg være beredt på å ta en større del av utgiftende. Og omvendt! Det er vel som det skal være?

I dagens Norge handler det i praksis likevel sjelden om at den ene forsørger den andre 100%, men klart det forekommer.

Skjult ID med pseudonym Pålogget ma. 16 feb. 2009 00:45

@julenissen:

Det er da forskjell mellom å forsørge den andre i tilfelle den ikke klarer det selv lenger pga uforutsette hendelser på den ene siden, og på den andre siden det å se etter en som er rik så at man kan slutte å jobbe (golddiggere). Lovens intensjon er nok det første.

Jeg har da forresten et brev jeg tenkte sende deg, når åpner du postkassen for årets sesong?

Skjult ID med pseudonym 4bidden ma. 16 feb. 2009 00:47

Hmmm... glemte å huke av for anonym, men det får gå :-)

Skjult ID med pseudonym stjerne62 ma. 16 feb. 2009 00:50

Etter en lang kveld med mange innlegg ser det ut til at vi har kommet til enighet....Takk hedonist..
God natt alle sammen!!!!!

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 16 feb. 2009 00:51

@ 4bidden
Jeg prøvde på ingen måte å være spessssiell altså med å ønske å være svak og skille meg fra mine medsøstre.....
Jeg tror kanskje jeg bare prøvde å si at jeg liker biologi skikkelig megagodt! ;-)

Skjult ID med pseudonym Hedonist ma. 16 feb. 2009 00:52

Hjelp;)

Jeg er først og fremst opptatt av dette som ett samfunnsfenomen.
Personlig har jeg ikke opplevd at noen jeg har datet har vært opptatt av dette, så mine erfaringer tilsier at dette ikke er så viktig for norske kvinner. Men som evig student regner de sikkert med at jeg etterhvert vil klare meg brukbart etterhvert;)
Blir allikevel nysgjerrig på om jeg har misoppfattet ting når det legges frem forskning som viser en langt sterkere tendens til gullgraving enn jeg selv har oppfattet.

Skjult ID med pseudonym julenissen ma. 16 feb. 2009 00:53

@ lilleulv..
Da tolker du riktig. Loven gjelder i begge retninger. I de alle fleste saker som har vært opp om dette i praksis er kvinnen saksøker og mannen saksøkt.

@ skjult id
Loven gjelder mellom ektefeller uansett omstendigheter.

@ skjlt id
julenissens kasse er alltid åpen

Skjult ID med pseudonym 4bidden ma. 16 feb. 2009 00:55

Hiver meg på det anonym sier over her. Mange av mennene her inne som virker veldig bitre, skuffede og nesten agressivt i forsvarsposisjon. Den kombinasjonen der er vel tidenes dårligste sjekketriks og vil garantert få enhver kvinne til å løpe skrikende andre veien. Eller hur jenter?

Skjult ID ma. 16 feb. 2009 00:59

Norske kvinner er unike!

Skjult ID med pseudonym 4bidden ma. 16 feb. 2009 01:00

....så mitt tips til mine medbrødre(noe som heter det?) er å senke skuldrene litt og ikke tro det værste alltid. De fleste jentene er faktisk bare ute etter god gammeldags romantisk kjærlighet.

@Hedonist
Dette gjelder ikke deg...:tror du har ganske lave skuldre allerede :-)

Skjult ID med pseudonym Hedonist ma. 16 feb. 2009 01:02

Da ser jeg det begynner å bli så som så med både setningsoppbygging og ordvalg her, er vel ting som tyder på at det er like greit å finne senga.

Takk for en morsom diskusjon og god natt.

Skjult ID ma. 16 feb. 2009 01:05

@ 4biddden
Ja, det er verdens dårligste sjekketriks på lik linje som å snakke dritt om x-en, og ja, de fleste jenter er faktisk bare ute etter god gammeldags romantisk kjærlighet, og bra sex da :-)

Skjult ID ma. 16 feb. 2009 01:06

Ja, morsom diskusjon! Skal finne sengen jeg også...og drømme om drømmemannen ;-) Tror ikke det er noen lommebok med i den drømmen....

Skjult ID med pseudonym Sugarcane ma. 16 feb. 2009 01:08

Zitelle:) Du fortjener et kyss, eller veldig mange kyss og jeg håper du finner kjærligheten, virker som du har innstillingen i orden:)

Dette er en ganske sur, grå og ekkel kjedelig debatt men allikevel viktig å sette fingeren på. Jeg er desverre veldig enig i 4biddens ressonnement. Virker som det å framstå som vellykket er viktigere enn kjærligheten i seg selv. Hadde vi mennesker møtt hverandre naken på denne jord uten annet enn vår kjemi, våre ord og våre smil hadde nok valgene for mange artet seg annerledes.. Sannheten om norske kvinner er vel heldigvis den at det finnes forskjellige typer kvinner. Ofte klikker jeg meg innom en profil og ender med en dårlig følelse av at dette er ei dame som ønsker seg en som kan gi henne velstand. Det er gjerne teksten i profilene som får meg til å konkludere slik! Selv om jeg kan gi den damen velstanden, så blir det helt feil for meg når det hintes til det på forhånd før en eventuell kurtise.

Jeg vil så gjerne finne ei som ikke fokuserer så mye på det å eie, kreve status osv... Får sånn på følelsen at slike emner bare fører komplikasjoner og frustrasjoner med seg over tid! Hvor er idealistene hen? Slike som kunne forelske seg i en person i en fillete serk bare kjemien var til stede? Og angående status, hva er storhet? Er det storhet å søke penger, gods og gull? Nei storhet er å følge sitt bankende hjerte og ikke dømme folk utifra hva man har eller har lært, men simpelthen pga det som bor i et menneske av godhet, følelser og slikt... Tar vi ikke vare på disse egenskapene ender vi opp som dårligere mennesker.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt ma. 16 feb. 2009 02:51

Som jussforeleseren min sa på andre forelesning (etter at første forelesning var viet til hvordan bli kvitt studielån); Her til lands gifter man seg ikke til penger, man skiller seg til dem. Og det har jo denne tråden bevist...

Jeg ønsker å treffe en mann som prioriterer de barn han måtte ha. At han er og har vært bevisst på å skape et trygt og bestående hjem til dem, samt at han selv aktivt trygger deres fremtid.
Mitt er mitt, og hans er hans og barnas. Uansett hva han og jeg måtte velge av relasjonsmuligheter, skal begge ha eget med seg ut igjen.
En mann som har gitt alt til exkona i håp om at hun skal forvalte alt til barnas beste, og deretter velger minste motstands vei for seg selv i midlertidige boforhold, er nok ikke riktig den mannen jeg søker...
Hva han eier eller om han leier, er for meg irrelevant. Poenget er om han tar det ansvaret han skal, bør og må.

Skjult ID med pseudonym realisten ma. 16 feb. 2009 13:05

@HeltEnkelt "Som jussforeleseren min sa på andre forelesning (etter at første forelesning var viet til hvordan bli kvitt studielån); Her til lands gifter man seg ikke til penger, man skiller seg til dem. "

De pengene man eventuelt skiller seg til, er de som opparbeides etter at ekteskapet er inngått. Hver av partene kan jo ved skifte holde utenfor det som de hadde med seg inn :-))

Så da skiller man seg ikke lenger til de pengene, det huset, eller andre midler som sukkerklumpene her måtte ha her og nå. At man ved et (eventuelt) fremtidig felleseieskifte skal dele det som er opparbeidet sammen, er vel ikke mer enn rett og rimelig???

Skjult ID med pseudonym charmy68 ma. 16 feb. 2009 16:40

Nå har ikke jeg lest alle innleggene, men jeg må vel si for min del at det er langt viktigere at personen har en ryddig og ordnet økonomi enn om han eier eller leier. Det kan være mange grunner til hvorfor noen leier. Det hadde ikke vært avgjørende for meg. Jeg har valgt å eie og det passer best for meg, men hva andre velger å gjøre får være helt opp til de.