Alle innlegg Sukkerforum

Overfladisk date- verden

Vis siste innlegg
(kvinne 39 år fra Akershus) to. 27 sep. 11:44 Privat melding

De fleste som kjenner meg, vet at jeg er den minst overfladiske personen de kjenner. Og jeg vil egentlig fortsette å være ydmyk og jordnær, men jeg blir skremt av meg selv; hvordan det har blitt med disse dating appene. Her jeg sitter og sveiper høyre/venstre og avviser den ene meldingen etter den andre. Selv om jeg til og med tenker at jeg skal gi en person en sjanse, så tar det ofte ikke lang tid før jeg blokkerer/unmatcher, og borte vekk er han. Og ut i fra hvilke kriterier; utessende, litt keitete kommentarer etc. Jeg har ikke dårlig samvittighet engang, fordi jeg vet og opplever at andre gjør det mot meg. Jeg bryr meg ikke, for det er en del av spillet; å bli avvist på grunn av utseende eller det ytre, overfladiske, forrdi vi alle ser etter "the perfect one".
Vi streber etter de peneste, kjekkeste og de som kan "spillet". For vi tror at den perfekte vil dukke opp, for mulighetene er mange, fungerer ikke den ene, så går vi etter en ny og gjerne samtidig, for vi har det så jævla travelt fordi vi er redde for å gå glipp av noen. Vi har ikke tid til noe lenger, og like single forblir vi, for den perfekte mann/kvinne finnes ikke. Og hvordan skal vi klare å finne ut av det når alt skal gå så fort og ingen er bra nok.
Så derfor prøver jeg å trappe ned på både sveiping og dating, for det er ikke sunt. Jeg blir bare overfladisk og kynisk. Men likevel er det jo litt gøy, men jeg er skremt av utviklingen, for det siste vi trener er et mer utseende-basert samfunn der man blir valgt kun på grunn av det ytre.
Sånn der, måtte bare få ut litt tanker sånn på en torsdag formiddag.

Skjult ID med pseudonym Gravlax to. 27 sep. 12:07

er en grunn for at dette kalles de evige jaktmarker. For å sitere The Eagles: you can check out anytime you like, but you can never leave. Mitt beste råd, pell deg fortest mulig ut herfra, hvis du fortsatt er ny. Eller så blir du stucked her forever..and ever...and ever... Etter hvert blir du bare mer og mer kresen og du siler bort mange potensielt gode pga feil skostørrelse, eller at typen hadde sykkelhjelm på bildet, han var ett år over alderssegmentet ditt, han hadde skjegg (som går an å barbere, men det spiller ingen rolle), han bor 45 minutter unna og du har lovet deg selv at han kun skal bo max 30 min unna. Eller han skrev for kort åpningsmelding. eller for lang. Eller han tok ikke tak i noe i profilteksten og skrev om det. Han prøvde å være morsom, men mislyktes på første forsøk for å bryte isen. Han var hverken Mr Grey, Rooney eller Pitt. Ikke engang en Klæbo.
Luna79; du er fortsatt ung og ufordervet, du har fortsatt muligheten til å lykkes der ute...kom deg ut herfra før du blir desillusjonert som de fleste av oss andre her inne - ut til det virkelige liv - gå på Coop og spør en kjekkas mellom reolene om han vet hvor bakepapiret ligger. Så har du en god inngang, uavhengig om han bor 35 min unna, har for liten skostørrelse eller er året over det du hadde sett for deg. Lykke til!

Skjult ID med pseudonym maryandthe to. 27 sep. 12:12

Lax da! Ikke så pessimistisk nå! På vegne av alle oss veteraner😂.

Skjult ID med pseudonym sør to. 27 sep. 12:17

Amen🙏 Det er en kynisk verden, selv i gode dialoger blir en et knips ute for en skriver en linje feil. Det gjelder begge kjønn. Vi må passe på så vi ikke blir sittende å se gode følgesvenner farer forbi. Stoppe opp og la oss bruke litt tid på å bli kjent. Møtes og finne kjemi. Vi er ikke skapt for å gå alene. Og sist men ikke minst, vi må se inn i oss selv først, det er vi som er som er sukkeret.
Har fortsatt troen, men innimellom forsvinner motet akkurat av kynisme og tro at det alltid er noe bedre der ute.
God tråd som jeg håper blir tatt litt seriøst inn i tenke boksen

Skjult ID med pseudonym DJenny to. 27 sep. 12:19

Spot on @Luna
Well put @Laxen
🙂

Skjult ID med pseudonym maryandthe to. 27 sep. 12:36

Ts sier i annen tråd at hun skal på "date" i kveld, men kaller det ikke date og har ingen forhåpninger.... vel, you go girl.... kanskje dukker akkurat HAN opp på ikkedaten i dag? Lykke til! Er forøvrig enig med deg i mye av det du skriver, er blitt superkynisk etter en "evighet" her inne.... sveiper, blokkerer og synes mange menn har lite å komme med og har dølle bilder. Virker som mange (menn) legger lite energi i profil og bilder. MEN det finnes stjerner her inne også, innimellom, og derfor har jeg ennå et lite håp.... og har fått noen fine kompiser og truffet noen nye mennesker, om ikke annet. Og det går an å gjøre to - eller flere - ting samtidig😉👍

Skjult ID med pseudonym Turn of.. to. 27 sep. 12:40

👍

Skjult ID med pseudonym Lone to. 27 sep. 12:42

Kan du ikke bare snakke for deg selv?
Jeg kjenner meg i hvert fall ikke igjen i det du skriver.
"VI streber etter de perfekte, de peneste, vakreste...", "VI har ikke tid til noe lenger" osv.
DU streber etter det. DU har ikke tid.
Spør deg selv i stedet: Hvorfor er et attraktivt utseende så viktig for meg? Hvorfor lar jeg meg blende av et bra utseende? Er det noen egenskaper du forbinder med det å ha et attraktivt utseende, i så fall hvilke? Hvorfor er disse egenskapene viktige for meg i så fall? Hvorfor har jeg det så travelt? Osv.

Skjult ID med pseudonym SusieQ to. 27 sep. 13:19

Jeg kjenner meg igjen i ts sitt innlegg jeg. Og lo meg skakk av @gravlax. Sukker oppsummert på genialt vis!

(kvinne 41 år fra Buskerud) to. 27 sep. 13:26 Privat melding

Spot on @Gravlax 😂 bra innlegg @Luna79...
dette blir et tidsfordriv til slutt... og man sveiper av kjedsomhet istedenfor å komme seg ut av huset og se den virkelige verdenen og de virkelige menneskene rundt oss...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 27 sep. 13:58

Men er vi egentlig blitt mer overfladiske? Du tror ikke det bare er fordi en har større tilgang til mennesker?
Så du sveiper kanskje til venstre på en fyr på grunn av utseendet fordi det ikke appellerte helt til deg. Ville du gått bort og begynt å snakke med han om du møtte han på et utested/arrangement i stedet? Jeg tviler.

Greia med nettdating er at vi får mer informasjon ved første kontakt (altså første gangen en ser på en profil) på nett enn ute i den virkelig verden.
En kan sortere bort en som er fullstendig uaktuell med en gang i stedet for å bruke tid på en person som senere viser seg å ikke passe.

Det er som regel interesser og spesielt avstand, alder og livssituasjon som gjør at jeg hopper videre fra en profil uten å ta kontakt.
Personlig vil jeg ikke påstå at det er spesielt overfladisk. Det er er mer veloverveide venstre sveip.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta to. 27 sep. 14:10

Enig med Lone.

Skjult ID med pseudonym ZeZe to. 27 sep. 14:39

Gjør som jeg, gå utenfor boksen og vær ikke så fastbundet i preferanser, så slipper man kanskje litt unna egenskaper som særhet og det å være overfladisk.
Var på en date i dag, var på mange områder utenfor «boksen» min og mine preferanser, mine ideer og holdninger om hva jeg «ser» etter. Men fy fader så glad jeg er for at jeg ikke er helt firkanta på det. For det var en veldig hyggelig date og en utrolig flott fyr. Det er neppe noen som ønsker å være overfladisk, gjør man seg selv bevisst på det, så er man kanskje et stykke på vei. Man lærer vel litt ettersom man går denne veien, ikke bare om dating, men om seg selv også. Så får man prøve og feile litt underveis kanskje, men det er jo ingenting som står skrevet i stein. Man kan endre seg underveis og gjøre noe med det, heldigvis.

(mann 38 år fra Rogaland) to. 27 sep. 15:47 Privat melding

«sosiale medier» blir menneskets undergang.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 27 sep. 16:05

Nei. Det er det Trump som blir.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta to. 27 sep. 16:06

Hvis du føler det, så ikke glem at det er frivillig da, Deshi2

Skjult ID med pseudonym Bigluv to. 27 sep. 16:49

Jeg har ihvertfall barbert meg... 😎
Er det overfladisk? 🤔

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 27 sep. 16:50

Det har jeg også

Skjult ID med pseudonym Bigluv to. 27 sep. 16:51

🙈

Skjult ID med pseudonym Løve62 to. 27 sep. 17:08

Forskjell på overfladisk og
underfladisk, Høna

🦁

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 27 sep. 17:12

overhøvling er overhøvling

Skjult ID med pseudonym Wille to. 27 sep. 17:17

Jeg er slett ikke på jakt etter den perfekte, men en det bli noe bra, dypt og langvarig med. Det er noe med å ta innover seg hvor sjeldent det egentlig er. Det at jeg blar forbi hundrevis av profiler, er derfor helt naturlig. De aller fleste her inne er ikke den rette for meg. Det handler ofte om geografi, og om manglende tiltrekning. Jeg lett ane, ut fra bilder og tekst, om en person virker som kjærestemateriale eller ikke for meg. Det er ikke overfladiske vurderinger. Tvert imot, det er helt rimelige vurderinger.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 27 sep. 17:32 Privat melding

Ved å betale for en tjeneste som denne vil kanskje sjansene være større for å finne noen, men egentlig får du bare tilgang til et større knippe personer enn det du vanligvis ville ha truffet. Min erfaring er at det som ser interessant ut er himla langt unna, og derfor er det ytterst vanskelig å finne noen, men har ikke gitt opp. Det går fint an å bruke flere plattformer, så lenge du ikke mister deg selv underveis. Selvsagt er det fort gjort å falle i fellen med å bli overfladisk, og noen er det bevisst. Jeg har alltid gått mot strømmen, sett etter dybde og kvalitet framfor utseende og tusen bilder av fjelltopper. Å finne noen man kan ha en god dialog med er veldig sjelden, der man kan vandre mellom alvor og humor sømløst og likevel finne sammen, til slutt møtes og kjemi stemmer. Her er det avstand, mens der ute er det nærhet, hvis du tør. Dette er en litt lukket verden, hvor det pyntes i hagen, males på fasaden og ønskelister skrives, samt lite firing på ønsker/krav, uten å se mennesket som står der og sier "hei". Blir som en storby der du knapt hilser på naboen. Kaldt, upersonlig og klikktendenser.

Selvsagt er det noen lyspunkter om du tør å jakte litt, ikke gi deg, men jeg skjønner personer som gir opp dette kjøret. Det starter bra, men så dabber det av, og hvor mange avslag skal en person svelge før den sier "næh, dette gidder jeg ikke"? Dette er en spesiell verden, den er hard, brutal og noen ganger ødeleggende for en sart sjel. "Hvis du er med på leken, får du tåle steken" er en bisetning til nettdating, men selv om det går innover personen, blir det en pause og så nytt forsøk. Kanskje en mnd. denne gangen. Mulighetene er jo der.. fortsatt. Penger skifter eier for en mulighet til å tre inn på et marked man kanskje ikke er snekret sammen for å klare.

Det finnes håp, men tror det er mange som overser mulighetene fordi der borte står det en flott utgave av ditt motsatte kjønn, som er mye flottere enn alle andre. Så summer fluer rundt denne som illsinte mygg. Det er ikke greit, og det er nok litt forutsigbart. Det er veggpryden det virkelige liv som også blir veggpryd her. Det blir noen uheldige dansetrinn og så tilbake til veggen og usikkerheten.

Hva jeg prøver å si, som jeg hele tiden har messet: Om målet ikke nås, skift metode. :)

Skjult ID med pseudonym Ertaberta to. 27 sep. 17:40

Skift fil? Kjønn? Kontinent?

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 27 sep. 18:10 Privat melding

@Kiara: Her hilser vi på alle, stopper og prater. :)

Skjult ID med pseudonym Ertaberta to. 27 sep. 18:24

Det er da ikke å gå imot strømmen, når man ser etter dybde og kvalitet!😂😂😂

Skjult ID med pseudonym Ole Brumm to. 27 sep. 21:35

Hvor lenge har dere vært her folkens - noen som tør å fortelle?
Snart 5 år for min del - bare avbrutt av noen mislykkede »prøveforhold». Forhold magefølelsen sa ikke var liv laga, men hvor jeg valgte å prøve allikevel. Prøvde fordi jeg tenkte at dette er jo egentlig jævlig bra - rent rasjonelt.
«Rasjonelt» funker ikke, og jeg tror ikke det er snakk om å være overfladisk. Jeg tror folk har det så jævlig bra alene at man rett og slett ikke gidder å satse på noe som ikke er 100% «riktig» - emosjonelt.
Noen tanker i kveldinga der altså:-)
Men, den som gir seg er en dritt...

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 27 sep. 21:39

1,5 år men med noen deaktiveringspauser når jeg går lei.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 27 sep. 22:01 Privat melding

3-4 runder, tror dette er den siste, sa mannen og drakk en øl til.

Skjult ID med pseudonym Ertaberta to. 27 sep. 22:02

Nærmer seg sju år, gitt! Et forhold på ni mndr, og to forhold á 6 mndr. Hvis jeg får en halv fot innenfor hos han fine som bor rett borti gata her, da er det all in....

Skjult ID med pseudonym Bigluv to. 27 sep. 22:05

Altfor lenge...
Må klokke ut snarest! 😎
👻👻👻

Skjult ID med pseudonym Ole Brumm to. 27 sep. 22:07

Da må du gå og sette foten i døra Ertaberta💪😊

(kvinne 39 år fra Akershus) to. 27 sep. 22:10 Privat melding

@maryanthe... Det som ikke var en date, ble visst en lang date likevel... 😉

(kvinne 39 år fra Akershus) to. 27 sep. 22:12 Privat melding

Har vært her snart to måneder til sammen, ikke sammenhengende.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 27 sep. 22:13

Bra match skjønner jeg @luna79

(kvinne 39 år fra Akershus) to. 27 sep. 22:14 Privat melding

@hønemor... For tidlig å si, men jeg skal møte han igjen.

Skjult ID med pseudonym Hønemor to. 27 sep. 22:15

Så bra👍 Ser ut som at dette er en bra datinguke for folket

Skjult ID med pseudonym Bigluv to. 27 sep. 22:16

Du er hot a, Luna!
🔥🔥🔥
2mnd er ingenting! 😎

Skjult ID med pseudonym GuriMalla to. 27 sep. 22:18

Jeg vil også date 😩😩😩

Skjult ID med pseudonym Ertaberta to. 27 sep. 22:24

Ja, Brumm, det er planen🙂

(mann 49 år fra Nordland) to. 27 sep. 22:31 Privat melding

Parforholdet har mistet mye av sin funksjon. Og som med andre redskap og verktøy som ikke lenger har en klar funksjon blir meningen sakte men sikkert borte. Det vi sigter igjen med er et nostalgisk minne. Noe om at det engang var livsviktig for og i livene våre, men som nå er mer som en vag og litt sørgmodig drøm. Vi sitter på gjerdet, dessilusjonert men uten egentlig å være spesielt ulykkelige.

Det er den draumen me ber på
at noko vedunderleg skal skje,
at det må skje –
at tidi skal opna seg
at hjarta skal opna seg

at dører skal opna seg
at berget skal opna seg
at kjeldor skal springa –
at draumen skal opna seg,
at me ei morgonstund skal glida inn
på ein våg me ikkje har visst um.

Men det er jo bare det. En drøm.

(mann 49 år fra Nordland) to. 27 sep. 22:35 Privat melding

Og det er jo da Olav H. Hauge sitt dikt. Tør vel være kjent for de fleste.

(mann 38 år fra Rogaland) to. 27 sep. 22:57 Privat melding

Til og fra her en 3-4 års tid. Merker motivasjonen er gått fullstendig tom. Behersker hverken bilder eller tekst noe særlig bra, så da uteblir responsen på nett, å uten respons er det ikke liv laga.

Heldigvis finnes det både hunder og porscher 👍🏻😂

Skjult ID med pseudonym Wille to. 27 sep. 22:58

Når det kjem til stykket

År ut og år inn har du site bøygd yver bøker
du har samla deg meir kunnskap
enn du treng i ni liv.
Når det kjem til stykket, er det
so lite som skal til, og det vesle
har hjarta alltid visst.

Olav H. Hauge

Skjult ID med pseudonym Blåklokke to. 27 sep. 23:01

Forsåvidt ikke helt i samsvar med trådens tema, men vi tåler vel ett til av Hauge? Vakre ord, på en litt sen torsdagskveld 😊

Din veg

Ingen har varda den vegen
du skal gå
ut i det ukjende,
ut i det blå.

Dette er din veg.
Berre du
skal gå han. Og det er
uråd å snu.

Og ikkje vardar du vegen,
du hell.
Og vinden stryk ut ditt far
i aude fjell.

(mann 35 år fra Østfold) fr. 28 sep. 15:31 Privat melding

Kjenner meg ikke igjen i hovedinnlegget - jeg er hverken overfladisk eller utålmodig. Nå er jeg jo uansett relativt ny på sukker men tviler på at ting vil endres med tiden. Mitt problem er dog at det er ingen som svarer på brevene mine 😆

(kvinne 39 år fra Akershus) fr. 28 sep. 15:46 Privat melding

@wubwub... Det er jo fordi mange bare ser på utseende, det ytre, og dømmer deg ut fra det, og det er det som er poenget.
Ikke alle kan kjenne seg igjen i det jeg skrev selvfølgelig, men når man observerer hvordan det har blitt, så er det jo mye av sånn det fungerer nå til dags.

(mann 35 år fra Østfold) fr. 28 sep. 16:03 Privat melding

@Luna79 Åh så problemet mitt er at jeg er stygg Luna? 😄

Skjult ID med pseudonym GuriMalla fr. 28 sep. 16:05

Ups. 🤭

(kvinne 39 år fra Akershus) fr. 28 sep. 16:06 Privat melding

Hehe, nei... Men som vi alle har det innimellom... Og du skjønner hva jeg mener!

(mann 38 år fra Rogaland) fr. 28 sep. 16:22 Privat melding

Ikke lett å være stygg idag !