Alle innlegg Sukkerforum

Kose seg med vin...

Vis siste innlegg
(mann 49 år fra Østfold) ti. 17 feb. 2009 20:16 Privat melding

Jeg lurer litt på dette temaet. Jeg drikker ikke alkohol selv. Men ser ofte i flere profiler at damene ønsker å kose seg med vin. Så jeg sliter jo litt der. Jeg har også opplevd å få avslag fordi jeg ikke drikker vin hehe. En venninne av meg tror at det kan komme at at siden jeg ikke drikker alkohol selv blir 'partneren' litt skeptisk til meg og tror jeg kan lage trøbbel ut av det. Kanskje litt fordomsaktig.. Jeg er jo ikke motstander. Hva synes dere om dette. Hvor viktig er den vinen, og er det så farlig om jeg ikke drikker vin men noe annet i steden? Er ikke kosen den samme? Er ikke selskapet den samme? Bare lufter denne :)

Jeg legger til, jeg har drukket i tidligere alder men sluttet etter hvert og lærte sette pris på en alkofri livstil. Så jeg har testet ut vin kosen :) Altså ingen spesielle årsaker eller noe, bare ble slik. I dag er det utenkelig :)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 17 feb. 2009 20:26

Ser det ikke som noen "big deal" om han ikke drikker vin ... Jeg kan kose meg med vin sammen med mine venninner :o)

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 20:26

I hear you, ikke lett å være avholds i denne date-verdenen:)

Skjult ID med pseudonym :) ti. 17 feb. 2009 20:30

Aksepterer de deg ikke for den du er, så får det være dem sitt problem. Burde jo egentlig være litt bonus, det viser jo bare at du følger din egen vei og ikke mengden, som betyr at du er i stand til å ta egne beslutninger. Men jeg tar vl feil av jenter da. Men det får vel være mitt problem

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 20:32

sorry..Klarer aldri å stole 100% på en som ikke kan ta seg en dråpe alkohol.. Sånn er det bare..Det er vel min måte å være "shallow" på

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 20:34

@livsglede
Hvorfor kan man ikke stole på noen som ikke drikker fremfor en som drikker, det vil jeg gjerne høre en forklaring på?

Skjult ID med pseudonym jasså ti. 17 feb. 2009 20:45

Det er kanskje lettere å stole på noen som kan gi slipp på kontrollen av og til....???

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 20:47

kan stole på han på sine ting..På jobb og endelig være med å finne på ting, men klarer ikke å ha en beste venn som jeg aldri kunne gått ut med og tatt drukket og kost seg med. blir uansett mitt problem.. Hvorfor er mange overfladisk når det gjelder bilder når alle sier at det er det indre som teller.. Tror ofte at det er når enn har enn skikkelig fest sammen med noen, så kommer ofte den ekte følelsen fram.. Det tror jeg kan være noe jeg trenger.. Så får aldri si hva enn de vil..

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 20:47

Det er også lettere å stole på folk med grønne gensere fremfor røde gensere? Er det fysisk umulig å gi slipp på kontrollen som avholds?

Skjult ID med pseudonym marini ti. 17 feb. 2009 20:52

Like barn leker best, og vin er en stor glede i min tilværelse, mat også. Det handler om å dele gleder og kose seg samtidig :-) Jeg kunne ikke vært sammen med en mann som hadde klaget på mine fortreffelige kunster på kjøkkenet, og som ikke kan spise den fordi den f.eks inneholder for mye fett. Jeg ville ikke likt å sitte der med min mat, mens mannen spiser ris og tunfisk..... Skjønner?

Men det finnes sikkert mange kvinner som ikke synes dette er viktig, selv om det for noen kanskje vil føles litt stusselig å åpne en flaske vin for å drikke den alene i selskap med en annen.

Det er godt mulig jeg har fordommer der, men menn som trener MYE, spiser bare sunn mat, og ikke drikker alkohol, har nok en større behov for kontroll enn de som er mer avslappet til livets goder. Alt med måte selvfølgelig. Kontroll gir ikke akkurat de største assosiasjonene til lidenskap og livsglede, men gjentar at det jo finnes grader av kontrollbehov og grader av å være et "levemenneske". Det ideelle er vel en partner som ikke befinner seg i den ene eller andre enden av skalaen :-)

Skjult ID med pseudonym Arve1968 ti. 17 feb. 2009 20:52

@livsglede
Der kommer jo det med fordommer inn. Hvorfor tror du ikke at jeg kan si hva jeg mener? Jeg trenger ikke alkohol for å si min oppriktige mening ;) Og hvorfor i alle dager kan ikke jeg ha en skikkelig fest uten alkohol? Uff jeg må virkelig være en kjedelig person, hehe

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 20:55

ikke enig at det er det samme. Snakker om 100%.. Kjenner mange som ikke drikker. Er hyggelige folk det da, men for å komme helt inn på meg og ha noen jeg kunne tilbringet masse tid med må kunne bli med ut og ta seg en fest med meg avogtil. Har utgangspunkte ikke så lett å stole på folk og liker meg vel egentlig best i mitt eget selskap, så jeg har mine særheter som sikkert andre hadde slitt med.. Alle har sine ting..Jeg har mine :)

Skjult ID med pseudonym Arve1968 ti. 17 feb. 2009 20:56

@ Marini
Noen koser seg med marsipan sjokolade, noen koser seg kun med sjokolade. Hvorfor blir det da stusselig å drikke vin. Du er da alldeles ikke alene i selskapet selv om den andre ikke følger dine behov? Begge drikker og koser deg med sin greie. Eller skal vi gå i lik treningsdress også? Like sykler,like tøfler ;) Den var litt på tampen hehe

Skjult ID med pseudonym Arve1968 ti. 17 feb. 2009 20:58

@livsglede
Du mener altså at folk som er beruset er 100% seg selv og ærlige i sin tilstand?
Den sliter jeg litt med :) Og jeg gjentar meg selv med at,, Får jeg ikke lov til å feste edru uten at det skal være grøftefyll? :P

Skjult ID med pseudonym jasså ti. 17 feb. 2009 21:00

@Chandler

Nei, det er sikkert mulig å gi slipp på kontrollen uten å nyte stimuli, MEN, det er lettere å være sikker på at en drita person har gitt slipp på kontrollen, enn om en edru person gjør det....

Og bare for å si det,jeg kunne personlig godt ha vært sammen med noen som ikke nyter alkohol/annet. :)

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 21:03

Har vel aldri snakket om fyll. Drikker ikke ofte og så godt som aldri veldig full. Det er bare det å kunne være med å ta seg et glass vin/øl/sprit.. Stoler heller ikke på noen som drikker mye og ofte. Det er alltid en mellomting. Alle må gjøre som de vil. Må gjerne aldri drikke...Personlig så klarer jeg aldri stole 100% aldri personen.. Beklager å måtte skuffe...Tror nok ikke jeg er alene...

Skjult ID med pseudonym Arve1968 ti. 17 feb. 2009 21:06

At du ikke kan stole 100% på en som ikke drikker? WOW,, nå ble jeg stum...

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 21:06

ja, livet er jo jævlig :) Skulle ikke mye til å gjøre deg stum altså :) Herlig..Godt du kan skrive og ikke snakke her inne da..hehe

Skjult ID med pseudonym huff ti. 17 feb. 2009 21:08

arve daahh - kose oss med vin i lik grilldress... hadde ikke DET vært noe? .... hvis du tenker deg om?? :)

Skjult ID med pseudonym Arve1968 ti. 17 feb. 2009 21:09

@ livsglede

Nei, vettu hva, jeg har aldri hørt lignede utsagn. Du påstår at alle avholds er uærlige og ikke til å stole på i dine øyne :)

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 21:09

hehe.. Tolk det på den måten du har lyst..

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 21:11

jeg flirer litt her jeg nå altså, men ting rundt dette temaet er verken nytt eller overraskende for meg, og fordommene kan jeg overleve, og det greier vel du og Arve? ;)

Skjult ID med pseudonym Arve1968 ti. 17 feb. 2009 21:11

@huff,,

jeg er med ass hehe...

Jeg vil stille et nytt spørsmål, etter som mange av mine mannlige venner faktisk ikke liker vin i det hele tatt.
Er det mange menn som faktisk nyter vin? Dette har jeg ikke greie på så jeg bare spør :)

Skjult ID med pseudonym sunway77 ti. 17 feb. 2009 21:11

perfekt med en partner som ikke drikker da,slipper å krangle om hvem som skal være sjåfør.... he he
tuller da:-)
men ser ikke noe problem, med eller uten vin drikking:-)

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 21:12

et glass god rødvin er utrolig godt.. enten til mat eller bare å slappe av til et glass... hmmm....nå fekk jeg lyst på glass rødvin her... mmmmm :)

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 21:15

Om man er sammen med en avholdsperson, og er veldig glad i vin, så blir det jo desto mer av den gode vinen på den som faktisk drikker det! Jeg gir gladelig bort min tilmålte kvote alkohol til noen som gleder seg mer over det enn meg;)

Skjult ID med pseudonym Arve1968 ti. 17 feb. 2009 21:16

@Chandler,,
Jada, jeg spør bare av nysjerrighet. Dette er jo et diskusjonsforum :)

Veldig ofte føler jeg blikkene når jeg er ute og sier jeg ikke drikker. Deretter skal de leite opp en årsak til hvorfor jeg ikke gjør det. Også antas det ofte at jeg automatisk er motstander av alkohol. Noe jeg slettes ikke er. I ungdomstiden var jeg og en kompis de største partydyrene på samtlige fester og happenings. Vi laget vannvittig med liv. Og dagen etter fikk man alltid slengt etter seg. Dæven så drita dere var i går... Og vi kjørte til og fra festen... Men jammen hadde vi det gøy ;)

Skjult ID med pseudonym marini ti. 17 feb. 2009 21:16

Jeg kjenner INGEN menn som ikke drikker.... :-) Jeg kunne sikkert ha stolt på en mann som ikke drakk, det går ikke på det for meg, men det handler om å bli litt beruset og euforiske sammen, det skjer noe med en samtale når man drikker litt vin....

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 21:22

@marini
Er det komplett umulig å oppnå kommunikativ nirvana uten alkohol?

Skjult ID med pseudonym lene ti. 17 feb. 2009 21:25

jeg tenker som så: hvorfor drikker han ikke? Er det fordi han ikke tåler alkohol? Blir han voldelig i fylla? Selvsagt er ikke dette årsaken til alle som velger å holde seg avholds, og er dette grunnen er det jo bra de innser det selv og holder seg borte fra alkoholen.

Om det er dette som er grunnen er ikke denne mannen en person jeg ønsker å tilbringe fremtiden med, ettersom vold da ligger i denne personens natur.

Jeg kunne nok i utgangspunktet ikke tenkt meg en mann som ikke delte min interesse for å ta seg noen glass i blandt, men om kjemien stemmer er ikke dette noe som gjør jeg ikke vil ta forholdet videre.

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 21:27

@lene
på samme måte tenker jeg; hvorfor drikker hun? har hun store problemer? rømmer hun fra noe? er hun så usikker på seg selv at hun må drikke for å ha det gøy? (nei, jeg tenker faktisk ikke sånn, men ser du ironien i det? hvorfor er det mer feil å ikke drikke enn å drikke?)

Skjult ID med pseudonym Arve1968 ti. 17 feb. 2009 21:29

@ Lene
Du setter det i annet perspektiv. Det jeg mente var på byen eller på festen :)
Når det gjelder nye bekjentskap som her på sukker f.eks, Så er det en naturlig setting å spørre om det :)

Skjult ID med pseudonym marini ti. 17 feb. 2009 21:30

Det er ikke feil å ikke drikke, men like barn leker nok best :-)
Hvorfor har du valgt å bli avholdsmann?

Skjult ID med pseudonym lene ti. 17 feb. 2009 21:35

@ Chandler
Jo, jeg skjønner at innlegget ditt er ironisk skrevet, men vi er forskjellige og det må vi ha lov til å være.
Grunnene til at folk velger å nyte alkohol er selvsagt mange, men for de fleste er det bare en del av kosen. Jeg sier ikke at det er _feil_ å ikke drikke, men _jeg_ som tross alt har en del jeg skal ha sagt når jeg skal velge en lispartner foretrekker en som kan være med å nyte alkohol fremfor en som er totalt avholds.

@ Arve
For meg er slett ikke dette en naturlig ting å spørre om forsåvidt, så med andre ord kunne det godt hendt at dette var et tema som ikke kom på banen før det falt helt naturlig inn i samtalen, og dette kunne godt ha vært etter vi allerede hadde vært på noen dater.
Det er derfor jeg sier det med at om han drikker alkohol eller ei ikke gjør at jeg mister hele interessen om jeg i utgangspunktet er interessert i ham og kjemien er på plass.

(mann 40 år fra Oslo) ti. 17 feb. 2009 21:39 Privat melding

Jeg har valgt å ikke drikke fordi jeg ikke føler noe behov for å drikke alkohol og har heller ikke lyst til det. Det å ikke drikke er et valg som passer meg, så får andre velge det som er riktig for seg. Om jeg ikke er riktig person for vedkommende(som for deg, jeg vet det), så er det helt greit, da er nok ikke vedkommende riktig person for meg heller. At alkohol skal være avgjørende faktor for å ville bli kjent med noen har jeg vansker med å forstå selv om jeg aksepterer det; jeg tror likevel ikke jeg er noen dårlig person av den grunn. Hadde det vært utseendet eller noe annet med personlige attributter og egenskaper som ikke er sammenfallende så ville jeg forstått bedre. Dessuten er de fleste av mine venner og venninner veldig glad for at jeg ikke drikker, det hadde blitt i overkant mye visstnok, pluss at jeg er snill og kjører de hjem etter byturer.

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 21:40

under en avholdsmann er det en religiøs fanatiker :) hehe :)

Skjult ID med pseudonym truseløs ti. 17 feb. 2009 21:40

Kunne faktisk godt ha foretrukke en avholds mann fremfor en som drikker !!! Er jo en trygghet i det også...(hmmm...på en måte ;)...) Men kun så lenge ikke jeg fikk noen skråblikk av ham fordi jeg drikker av og til! :)

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 21:42

@livsglede
Er ei religiøs annet enn at jeg tror på meg selv, og nei, heller ingen alkoholikere i familien, tenke seg til at det er et valg gjort KUN basert på egne tanker og holdninger;)

Skjult ID med pseudonym macky ti. 17 feb. 2009 21:45

Alla får gøra som de føler er best før dem.....men jag førstår inte hur en kille som inte drikker vill vara tillsammans med en tjej som drikker??
Kan ju inte vara speciellt kul:))

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 21:46

macky
fordi de kan drikke oss kjekkere vel! ;D

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 17 feb. 2009 21:51

Jeg har en gammel kamerat som uttalte en gang at "hun burde aldri giftet seg med en mann hun aldri har opplevd i fylla". Dette var da en dame som var gift med en voldelig mann. Hypotesen var at med litt alkohol innabords kommer den "egentlige" deg lettere ut. Og hvis den andre da viser seg å være voldelig eller har andre dårlige egenskaper, kan du være noenlunde trygg på at det kommer først ut i fylla, og etter en stund kommer det ut i edru tilstand også.

Jeg skal ikke uttale meg om hvor riktig dette er (og det er åpenbart satt på spissen), men det høres ikke helt urimelig ut for meg. Tenk deg selv, du blir sammen med en mann som er snill som et lam, og så blir han full og skal slåss. Vil ikke det da være informasjon som du ellers kanskje ikke ville fått i tide? Og hvis han var avholds, tror du ikke disse personlighetsproblemene hans vilel kommet fram i edru tilstand før eller siden uansett?

Jeg kan iallfall helt uten blygsel si at avholdsdamer havner veldig langt ned på min liste. Alkohol er en del av livet mitt som jeg gjerne vil dele med den jeg er gladest i. Det mener jeg er like mye min soleklare rett som det er andres soleklare rett å være avholds.

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 17 feb. 2009 21:53

Chandler, du vil altså heller sorrteres bort pga. noe du ikke har kontroll over (utseende) enn for noe du selv har valgt (avholds)? Det synes jeg var en litt underlig livsholdning.

Skjult ID med pseudonym D-Style ti. 17 feb. 2009 21:57

Hvorfor drikker du alkolhol?
Fordi de andre gjør det!

Hvorfor drikker de andre da?
Fordi JEG gjør det!

;)

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 21:58

Joques
Ergo mener du at jeg som ikke drikker aldri er, eller da tydeligvis noen gang vil bli, meg selv. Hvem er jeg nå da? *tenketenke*
Jeg forbeholder meg retten til å være uenig i at avholdsfolk ikke er den de faktisk er, og en påstand som jeg tolker som at avholdsfolk generelt ikke er seg selv fordi de ikke har eller kommer til å drikke alkohol finner jeg noe merkelig...men jeg er jo ikke meg selv så...;)

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 17 feb. 2009 21:58

Her blir jeg litt skremt av enkeltes holdninger.
Spørsmålet om å drikke eller ikke, er blitt snudd fullstendig på hodet !
Nå må vi som ikke drikker/drikker svært lite forsvare oss fordi vi holder oss unna.
Noen her hevder til og med at det må være en underliggende årsak bak hvorfor vi ikke drikker; tendenser til vold, alkoholiker, osv.
Hva i all verden er dette for noen påstander ???? Må vi ha en grunn til å ikke ville bli beruset ????
Jeg har selv merket en tiltagende tendens til at dette nærmest ikke "aksperteres".
Dette er helt sykt !!!!

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 22:00

drikker igrunn fordi jeg synest det er godt og jeg liker den følelsen jeg får av å drikke alkohol..

Skjult ID med pseudonym BB ti. 17 feb. 2009 22:01

Så et program på NRK om dette her; hvordan de som ikke drikker alkohol blir mottat av mengden. Og det var ganske nedslående for den som ikke drikker, dessverre. Husker ikke helt alle poengene fra programmet, men handler vel om at man gjorde de som drakk usikkre på seg selv og den som ikke drikker (usikker på de som er anderledes, dårlig samvittighet for å drikke, redd for å si/gjøre noe dumt beruset som den edru kan huske dagen etter ol).
Selv liker jeg svært godt å ta meg et glas vin eller fler i godt lag, og setter pris på en partner som vil dele denne kosen. Men, jeg vil aldri utelukke en person jeg kommer godt overens med av denne grunnen. Det kan muuuligens vært dråpen som får begeret til å flyte over, men da må det være flere andre punkter som heller ikke stemmer. Forøvrig har jeg uten problem tatt meg et glass eller to sammen med venner som ikke har gjort det, uten at det har blitt noe diskusjonstema hverken da eller siden.

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 22:02

Joques
Ja, jeg forventer ikke at alle skal like utseendet mitt, jeg ville funnet det særdeles rart om alle gjorde det. At jeg av ulike grunner velger å ikke drikke er noe man ikke så lett kan se, verken på oppførsel eller utseende, og det å bli forhåndsdømt pga det er noe jeg som sagt ikke helt forstår, men aksepterer det likevel, da er ikke den personen rett for meg heller. Vet ikke helt om jeg får frem det jeg mener og at det er forståelig nok:)

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 22:03

og det jeg sa var at jeg ikke stolte 100% på en som ikke drakk...Ikke at jeg ikke stolte på han/henne i det hele. Liten forskjell der

Skjult ID med pseudonym guttapåbyn ti. 17 feb. 2009 22:05

@livsglede
Er du full, eller...

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 17 feb. 2009 22:05

hahahah .. det at folk som nyter alkohol er mer seg selv og erlige er det største bullshit jeg har hørt ...
Det er jo ingen som har dålig samvittighet for å ta en løgn i fylla .. da kan man jo skylde på den .. og jo jeg tror at alle kan feste selv om de ikke drikker .. det trenger ikke være mindre liv i de for det .. heheheh
Det er ikke altid jeg drikker når jeg er på fest ,men har det da gøy for det .. Trenger ikke dele min interesse for vin med typen .. og så lenge han ikke klager på at jeg tar et glass til maten i ny og ne kan det være det samme :o)

Skjult ID med pseudonym lysstråle ti. 17 feb. 2009 22:06

Jeg drikker også veldig lite...og ville ikke ha problemer med en mann som er avhold.
Drikker ikke så mye som et glass vin uten selskap...og ei når det er barn tilstedet...selv ikke etter de har lagt seg.

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 22:07

@guttapåbyn - Har du vondt eller?

Skjult ID med pseudonym marini ti. 17 feb. 2009 22:09

@ chandler77
Du spurte om det var komplett umulig å oppnå kommunikativ nirvana uten alkohol, eller hva jeg mener om det. Selvfølgelig kan man oppnå mange kommunikative gleder uten alkohol. I de aller fleste tilfellene er det best uten. Men av og til er det deilig å la seg beruse av alkohol, og føle at den andre også gjør det.

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 22:10

@marini
da har vi ulike behov;)

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 17 feb. 2009 22:10

Chandler, der foredreide du betraktningen mitt veldig. Men det er greit, det. Du skal få lov :)

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 22:11

@chandler77- Er nok enig med deg der... men nå har jo alle ulike behov.. Hurra for det :)

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 17 feb. 2009 22:11

@marini
Så din glede av beruselse er avhengig av at han også er beruset ????

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 22:12

Joques
Alt blir tolkninger, og fordreininger vil alltid forekomme, og takk for at jeg fikk lov å sette ting på spissen;)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 17 feb. 2009 22:13

Må bare slenge inn her at sex er bedre i edru tilstand .. ;oP

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 22:13

Smily . hør hør :)

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 17 feb. 2009 22:14

Veldig enig med Smily der :)

Skjult ID med pseudonym macky ti. 17 feb. 2009 22:17

Hey Chandler...jag syns du ska børja drikka førdi att sex er allra best nær man er bakfull :))

Skjult ID med pseudonym davidxx76 ti. 17 feb. 2009 22:17

hun kan gjerne være avholds, men vegetarianer / veganer, da sliter jeg!

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 22:18

vegis og sterkt religiøs.... no thanks...

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 22:18

macky
ja, det mener du vel;)

(mann 51 år fra Oslo) ti. 17 feb. 2009 22:42 Privat melding

Litt morsom debatt.

Med en gang noen ikke passer inn i A4 formen, må de forsvare hvorfor de har tatt valget. Samtidig blir det tillagt dem en god del motiver og egenskaper som ikke har noen rot i virkeligheten.

For å komme tilbake til TS. Jeg har aldri truffet på ei jente som ikke drikker, men jeg kan nok utmerket dele en flaske god vin med ei som er avholds;)

Skjult ID med pseudonym livsglede ti. 17 feb. 2009 22:49

kan gjerne både drikke og feste og gjerne finne på ting med folk som ikke drikker. Hva de gjør er opp til dem.. Det bryr jeg meg ikke litt om en gang. Gidder ikke spørre hvorfor eller noe sånn.. Det er deres valg og jeg velger mine ting.. men det betyr jo ikke at jeg stoler på dem.. å Stole 100% på noen tar veldig, veldig lang tid.. Noen sier at den eneste enn kan stole på er enn selv... Kanskje de har rett..

Skjult ID med pseudonym marini ti. 17 feb. 2009 22:52

@mart1s

Du spurte om min gleder over å bli beruset var avhengig av at han også ble det. Svaret er: Ja så absolutt! Jeg synes dette er innlysende. Vil du like å gå tur i skogen med en kvinne som ikke likte det? Å, nå har jeg det fint, kan du tenke, mens den andre helst vil hjem. Ville du like å ha sex med en kvinne som ikke delte din glede? Dette handler om å dele gleder, om det er trening, skog og mark, lesing, alkohol, sex, reiser, mat, eller musikk og teater....delt glede er dobbelt glede. Er det så vanskelig å forstå?
En god middag er noe jeg setter stor pris på i et forhold. Faktisk kan det være veldig romantisk og hyggelig, og det blir ikke helt det samme uten vin...En grandiosa og cola skaper ikke helt den store stemningen liksom. God mat og vin hører sammen på en måte.

Jeg vil heller stille spørsmålet: Hvorfor vil ikke enkelte mennesker nyte de gledene vi har i livet? Man kan godt si at man ikke liker franske oster, eller skalldyr, og ikke vil smake, fordi de ikke liker det, men da lurer jeg på hvorfor. Og da tenker jeg at de ikke vet hva de går glipp av, og hvorfor de ikke er mer nysgjerrige?

Chandler77 spurte om våre meninger, og her har han fått ulike svar.

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 17 feb. 2009 22:57

I rest my case....
Og i mellomtiden skal jeg trene på å bli glad i å drikke, så jeg slipper å bli anklaget for å være voldelig i fylla, eller egentlig er en skjelvende tørrlagt alkoholiker :-)

Skjult ID med pseudonym chandler77 ti. 17 feb. 2009 22:58

Det var vel først og fremst Arve1968 som spurte, men jeg har mye samme opplevelser som han så jeg slang meg litt på.
Nysgjerrighet? Alt SKAL prøves? Mer riktig å prøve enn å la være? Om man velger å la være er det også et valg, man velger å ikke utprøve evt nysgjerrighet, basert på diverse faktorer. Hvorfor velger noen å ikke gjøre som en selv? Spiller det noen rolle?

Skjult ID med pseudonym :) ti. 17 feb. 2009 23:01

Er sant det livsglede sier. Er ingen jeg kan stole 100% på enda. Det er jo derfor jeg er her, en som tar meg for den jeg er, uansett hva jeg vil dele med henne, så er hun der for meg. Men den tid den glede:) Så om hun ikke drikker alkohol da, har ingenting å si for meg, men da må hun også tilpasse seg når hun er på fest sammen med meg. Klarer man det, så ser jeg ingen grunn til at det ikke skal funke.
Dette blir liksom litt som å diskutere hva som er mellom himmel og jord, Gud eller ingenting? er jo ingen bevis, men det er vel derfor man kaller det tro.
Vi er forskjellige, så for jo bare respektere hverandre

Skjult ID med pseudonym :) ti. 17 feb. 2009 23:01

heh mange som sitter og skriver her a, kom jo langt ned på lista:P

Skjult ID med pseudonym Arve1968 ti. 17 feb. 2009 23:05

Utganspunktet for tråden var hvor stor viktigheten i at begge må nyte vin.

Det jeg ser er at noen få synes begge deler er ok. De fleste vil jeg aldri kunne ha romantisk hygge foran peisen med eller ta en romantisk middag med for de kan ikke tenke seg å dele middag/kos uten at begge nyter vin.

Og oppsummering sier vel i grunn.
Finn deg en partener som også er alkofri..
Men da vil hverken mat eller kos være av samme nytelse som for de som nyter vin.
Nei lett skal det ikke være :)

Skjult ID med pseudonym :) ti. 17 feb. 2009 23:07

Men du kan vel drikke alkoholfri øl? Tror man får alkoholfri i vin og? eller er jeg blond der? Kan kjøpe sånn druesaft, ligner jo litt:P hehe

Skjult ID med pseudonym Arve1968 ti. 17 feb. 2009 23:13

Men til hvem sin glede,, skal man drikke alkofri,, for å tilfredstille den andre ?
For all del, sikkert mange som liker den frie varianten.. :)

Skjult ID med pseudonym :) ti. 17 feb. 2009 23:28

Bare tenkte hvis man likte øl jeg, men ikke ville ha alkohol, men hvis man ikke vil ha det engang, så er jo man ganske stad. Hvis det ikke er av den enkle grunn at man ikke liker det så klart da.

Skjult ID med pseudonym huff ti. 17 feb. 2009 23:34

ok... nytt spørsmål... er det vinSMAKEN eller vinBERULSESEN, du ikke liker?

Skjult ID med pseudonym huff ti. 17 feb. 2009 23:55

ok... nytt spørsmål... er det vinSMAKEN eller vinBERULSESEN, du ikke liker?

Skjult ID med pseudonym :) on. 18 feb. 2009 00:00

Hvorfor sende samme spørsmålet 2 ganger? Han har nok lagt seg vettu:P Han jobber vel tipper jeg, selv om dette er min første vinterferie på 5 år:)

Skjult ID med pseudonym vibe on. 18 feb. 2009 00:01

Hm, måtte kjenne litt etter her.

Deler nok Marinas synsunkt, men når jeg tenker meg om så var min ene kjæreste avholde og det var aldri noe problem.
Det er noen år siden nå, og han har begynt å drikke siden, etter at kompispresset hadde avtatt.

Men jeg vil si det er stor forskjell på avholdsfolk. Noen bare sier fra, og det er ok og det blir ikke noe mer ut av det.
Andre avholdsfolk gjør et stort nummer av det, flere ganger ved hver anledning. Feks den siste jeg møtte som er slik, en ny kollega, gjør det til en kjempeisse. Og de som ikke får det med seg på festen, får det med seg etterpå - da er det om å gjøre å fortelle at flere trodde hun drakk, eller ble overrasket når de fikk vite at hanhun var edru. Og at hun merker at brisne folk blir usikre på henne når de skjønenr at hun er edru. At det kan ha noe med hennes poengtering av antiakohol slår henne ikke.
Det er altså noen avholdsfolksom skal lage et veldig stort nummer av det, og på en misforstått måte hovere over at andre "trenger stimuli" og ha det moro med å lure andre ti å tro at de drikker. De skjønner ikke at fellesnevneren deres pleier å være mangelfult utvikelde sosiale antenner.

Hvordan er dere Chandler og Arve? Forekommer meg at dere ikke er helt sånn, men skulle det være slik at enkelte virker litt irritable eller unngår dere på eller etter en fest kan det være fordi de er lei av avholdsfolk som selv lager nummer av hele forskjellen...?!

Skjult ID med pseudonym chandler77 on. 18 feb. 2009 00:10

vibe
jeg mener vel verken jeg hoverer eller påpeker det i særlig stor grad at jeg er avholds, men havner ofte i diskusjoner på fester fordi jeg ikke drikker, og det er helt greit, men jeg har og vurdert å printe ut noe greier og dele ut som folk kan lese, litt lei av all forundringen over at det finnes utadvendte avholdsfolk som har det gøy uten å drikke:) Jeg har en stor omgangskrets som takler at jeg ikke drikker, da håper jeg at det finnes ei spesiell der ute som også kan takle det;) svar godt nok?

Skjult ID med pseudonym Arve1968 on. 18 feb. 2009 00:13

Nei, jeg kjenner det ikke igjen. Jeg lager ingen big deal av det. Og ikke ofte de rundt heller. Det kan blir litt spørsmål om hvorfor, som nevt tidligere. Men det kommer litt an på om jeg gidder ta en avhandlig på det eller bare sier fordi.. Men jeg må nesten alltid legge til at jeg ikke er mostrander av alkohol. Virker som det er en automatisk greie at folk tror det. Men det blir svært fort glemt,, dere vet, fulle folk ;) Men nå har jeg generelt mange gode venner som heller ikke drikker og jeg driver med dans og jobber med dans så vi er ofte ute i de sammen hengene :)

Skjult ID med pseudonym loppa on. 18 feb. 2009 00:25

Denne tråden var veldig lang, så jeg har ikke orket å lese hele, men jeg er som Arve, rører ikke alkohol. Been there, done that, for å si det sånn, og jeg har vært full to ganger i mitt liv, begge gangene før fylte 20.
Nå er jeg over femti, og klarer fremdeles ikke å drikke vin. jeg synes det smaker helt pyton, men om andre vil kose seg med det eller drikke seg dritings på det, så værsågo'.

Jeg har aldri vært noen festbrems, men jeg har evnen til å slå meg løs og ha det moro uten å drikke alkohol. Det rare er at det er alle andre som har problemer med at jeg ikke drikker. Jeg er ikke den som sitter og ser på hva alle de andre på festen gjør, for så å fortelle om det etterpå, for det er ikke min business. Hvis andre vil drikke seg hengedrita, så værsågo', jeg respekterer det, men da forventer jeg den samme respekten tilbake for at jeg velger å stå over. Mine venner har for lengst sluttet å mase på meg for å få meg til å ta noe, men jeg vet at de har veldig lyst til å se meg full en gang. IN THEIR DREAMS, he he.

Jeg går aldri rundt og annonserer at jeg ikke drikker, for det har jeg ikke behov for, men om noen spør hva jeg har i glasset så får de selvfølgelig svar.
Jeg vet bare at om jeg skal kose meg enten med venner eller ute på byen, så koser jeg meg best med det som er alkoholfritt, så da blir det enten kaffe, Bris eller annet mineralvann, noe som passer meg utmerket. :-)

Skjult ID med pseudonym loppa on. 18 feb. 2009 00:27

@Arve
Hva slags dans?

Skjult ID med pseudonym mart1s on. 18 feb. 2009 00:35

Det hender jeg drikker litt, men sjeldnere og sjeldnere.
Sist fredag var jeg på en knallgøy fest på Norstrand og kjørte happy hjem kl.03.30

Men jeg opplever relativt ofte at det er de som drikker som lager et stort nummer av at jeg ikke drikker. Jeg sier bare rolig "nei takk" hvis noen byr meg på noe, og that's it. Men da blir jeg gjerne spurt og forhørt, og må nærmest avgi en forklaring på hvorfor jeg ikke vil ha en øl eller et glass vin. Og dette har definitivt blitt værre de siste par-tre årene.
Jeg synes det går rett inn i et mønster jeg for tiden ser en økende tendens av i samfunnet generelt. Mindre og mindre toleranse og respekt for annerledestenkende, og personer med litt andre verdier enn oss selv. Mange skal på død og liv argumentere ihjel alt, og vil liksom ikke gi seg før de får alle over på sin side. Hvilket de selvfølgelig ikke får, for på den andre siden står en annen person og vil akkurat det samme. Da blir det bare steile fronter og ufine kommentarer !

Vi kan kan da ikke diskutere en persons mening...?

Er det ikke et fint prinsip å si at vi er enige om at vi er uenige, og respektere hverandre for det ?
Ikke bare respektere, men også innse andre standpunkt også har en verdi, uansett hvor mye det strider mot ens eget syn...

Skjult ID med pseudonym vibe on. 18 feb. 2009 00:37

Hm,
hvordan merker egentlig folk at dere ikke drikker hvis dere ikke sier noe?
Er det så vanlig å følge med for andre, eller sier dere det selv? Hvis andre ikke følger med, hvorfor si noe som helst?

Må innrømme at jeg sjelden holder styr på sånt, med mindre det er noen som sitter rett ved siden av meg når kelneren kommer. I tillgg til de ovenstående nevnte tilfellene der hele lokalet får vite at her går det i VIRGIN ditt og datt, og at det for de uinnvidde altså betyr alkoholfri longdrink/cocktail. Og det hender jo rett som det er at jeg holder meg edru men da er det ikke noen som får det med seg.

Skjult ID med pseudonym Arve1968 on. 18 feb. 2009 00:38

@loppa

Streetdance :)

Skjult ID med pseudonym chandler77 on. 18 feb. 2009 00:40

vibe
det er ikke vanskelig å se at man drikker av en colaflaske og ikke noe annet.

Skjult ID med pseudonym loppa on. 18 feb. 2009 00:41

@Arve
Oooops litt annet enn det jeg danser, he he. her går det i swing, rock'n roll og linedance. det at jeg danser er jo også en grunn for å la være å drikke. Dårlig kombinasjon, he he :-)

Skjult ID med pseudonym julenissen on. 18 feb. 2009 00:46

Selv blir jeg alltid frustrert over at andre forlanger en forklaring på hvorfor jeg ikke drikker. Som om det finnes noen forklaring? Det er ikke slik at alle fødes som vinelskere, og så må gå gjennom en skole for å få avsmak på drikken. Mitt nei til alkohol er ikke dypere fundert enn mitt nei til grilldress og hvite tennissokker. Det frister ikke.

Skjult ID med pseudonym mart1s on. 18 feb. 2009 00:53

En ting som slår meg her.
De som insisterer på at vi må drikke alkohol, er kvinner.
Vi som ikke synes det er spesielt interessant, er menn.
Hmmm....

Er det ikke flest kvinner som røyker også ?

Og nå må vi menn faktisk forsvare oss når spørsmålet om hvorfor vi ikke røyker og drikker kommer opp :-)
Merkelig verden :-)

Skjult ID med pseudonym vibe on. 18 feb. 2009 01:27

Chanlder, det går jo an å drikke av glass hvis du er lei av maset. Det gjør jeg når jeg kjører hvitt.
(Selv om jeg er enig i at det er din business, ingen andres, så er det jo du som opplever det som et problem).

Skjult ID med pseudonym bjeff on. 18 feb. 2009 01:54

jeg tenker: sjåfør!

(mann 51 år fra Oslo) on. 18 feb. 2009 07:56 Privat melding

@mart1s, jeg har også lagt merke med at det er flest kvinner her på tråden som insisterer på alkohol. I tillegg så har jeg truffet mest menn som er avholds. Er det fordi det er færre kvinner som er avholds? Hvis så, hvorfor? Kan det være fordi kvinner i utgangspunktet er mer sosiale og da tenker mer på å "passe inn"?

Skjult ID med pseudonym loppa on. 18 feb. 2009 09:58

@mart1s og kit

Jeg har ingen oversikt over hvor mange menn det er som nevner vindrikking som kos i sin profil, men det er ganske mange.
Skal sjekke litt nå jeg.... :-)

Skjult ID med pseudonym loppa on. 18 feb. 2009 10:20

Etter en liten sjekk på 20 profiler med match over 92, så er det 12 av disse 20 som har med vin/øl i sin profiltekst. Over halvparten med andre ord, enda jeg har haket av for at jeg ikke drikker.

Skjult ID med pseudonym charmy68 on. 18 feb. 2009 10:51

Det er ihvertfall ikke noe krav for meg at den jeg treffer må drikke alkohol og ser det heller på som positivt enn negativt. Det har nok med at jeg drikker svært sjelden selv og hvis jeg drikker så er jeg måteholden. Det er mer et absolutt krav at den jeg treffer er måteholden ettersom ren fyll hver helg er for meg utenkelig. Jeg synes det er merkelig at det ikke har vært et tema her i forumet at enkelte er litt for glad i flaska og alltid blir dritings. Det må jeg si er et problem og ikke at noen velger å ikke drikke alkohol, men det er mitt syn. Det er en kjent sak at enkelte mennesker har et så stort problem i forhold til alkoholinntaket at de ikke klarer å begrense seg før de er dritings, og da hadde kanskje det beste vært å slutte å drikke alkohol når man mister all kontroll.

Peiskos kan man helt klart ha uten alkohol og da er jo selskapet mye viktigere synes jeg...:))

Skjult ID med pseudonym Morpheon on. 18 feb. 2009 17:08

Hvis folk kan tolerere at jeg drikker, har jeg ingen problem med å tolerere at de evt. ikke drikker.
Ved tyngre peiskos regner jeg forresten ikke med å ha noen armer ledige til drikking uansett : )

Skjult ID med pseudonym Smwhr on. 18 feb. 2009 17:24

Jeg må nesten si meg enig med truseløs: heller en mann som ikke drikker enn en som mister kontrollen! Jeg ser ingen problemer med å ta et glass vin sammen med noen som heller tar brus eller vann - bortsett fra at vinen min kanskje ville dødd på seg i hylla etter hvert siden jeg like godt kunne finne på å drikke vann selv (wohoo.. det ville blitt billig!) :)

Skjult ID med pseudonym Pixielady on. 18 feb. 2009 19:50

Jøss så vanskelig det skal være da? Får den gode middagen/peiskosen mindre verdi fordi den du deler det med ikke har det samme i glasset som du har? Det er jo samtalen og samværet som teller!
Jeg kan godt ta en øl eller et glass vin, men forventer ikke at daten gjør det! Mange gode grunner til å la være!
Angående det at man ser den "ekte" personen først når vedkommende er beruset: Desverre er det noen som trenger et par glass for å tørre å løsne på hemningene. At dette er sosialt akseptert er i grunnen ganske trist...
Jeg vil MYE heller ha en mann som tør å være hemningsløs edru sammen med meg!

Skjult ID med pseudonym vibe on. 18 feb. 2009 20:09

Kit,
interessant observasjon. Spesielt siden det er flere alkoholikere eller folk som blir rabiat av alkohol, blant menn. (Og er det ikke slik at i mange sammenhenger er det menn som er i ytterkantene?). Kan hende det har med p passe inn, men mulig kvinner kommer "lettere unna" med avhold(?), og at problemet egentlig gjelder avholdende menn?

Skjult ID med pseudonym stjerne62 on. 18 feb. 2009 20:13

Jeg drikker også veldig lite og er jente..
Dessuten liker jeg ikke øl....Får nesten mere pepper for det....Spesielt på våren,da alle skal ut å ta seg den første utepilsen!!!
Eller ut å spise pizza og ta en øl.....ta en shot og øl..osv
Jeg drikker da ofte mineralvann.,men det er liksom ikke så koselig det...mener de andre!

Skjult ID med pseudonym Mizzy on. 18 feb. 2009 20:42

Efter det jag läser här, verkar det för mig som att det är ett större problem för de avholdsamme, att vara sammen med en partner som inte är det, än motsatt.(?)

Jag ser väl egentligen den.. Finns väl inget värre än att som själv edru, vara i umgänge med en söppledrita människa...

Jag, är själv ofta en utav de söppledrita människorna.
Grunden till det är att jag njuter aklohol in i den högsta grad! Rött vin-vitt vin-öl-sprit... Name it! Här har ni bruden som kan suga alkoholen ur en deodorantflaska om det bara är så! Ääääähh Kiddin`, sorry..;)

Skämt åt sido.
För mig är alkohol en självklarhet, å ett problem om min partner inte har samma syn.. En social, koselig ting vi skandinaver desvärre har lite svårt att hantera.
Jag hade aldrig kunnat tänkt mig en mann som levde i total avholdsamhet från alkohol! Jag säger inte att han med mig skall bli drita varje helg, men han SKALL kunna dela en god flaska vin med mig en kväll nån gång ibland, å han SKALL njuta den, annars kan det kvitta!

Skjult ID med pseudonym Marsigris on. 18 feb. 2009 21:05

Og min partner SKAL like marsipangris duppet i tomatsuppe,, ellers er det ikke aktuelt....
Maken til utsagn,, men folk har forskjellig syn på ting :P

Skjult ID med pseudonym Mizzy on. 18 feb. 2009 21:29

@marsipangrisen

Han SKALL KUNNA dela en flaska. Inte, "Jag skall hälla ner den i halsen på han"!
Å hade han bett mig äta marsipangris i tomatsuppe, så hade jag iallafall PROVAT.

Skjult ID med pseudonym Marsigris on. 18 feb. 2009 22:36

Så det er drikkepress da... Om han ikke drikker så skal han prøve alikevel... Praktisk...

Skjult ID med pseudonym charmy68 on. 18 feb. 2009 22:50

@Mizzy

Efter det jag läser här, verkar det för mig som att det är ett större problem för de avholdsamme, att vara sammen med en partner som inte är det, än motsatt.(?)

Du kan jo umulig ha lest hva folk skrevet her i denne debatten ettersom det er motsatt problemet ligger. Det er de som drikker som har et problem med de som ikke gjør det og det argumenterer du selv for. Man skal da ikke tvinge mennesker til å drikke når man selv har tatt et valg å ikke gjøre dette og den er respektløs.

Dessuten det med å nyte alkohol som jeg også gjør av og til har ingenting med å bli dritings, og da nyter man ikke alkoholen men lar den få kontrollen. For min del så mener jeg at man nyter best når man er måteholden.

Skjult ID med pseudonym Mizzy on. 18 feb. 2009 23:25

@charmy

Jada, jada. Jag har fattat att det är dem som inte dricker, problemet handlar om.
Men jag läste åxå några svar där folk som helst inte dricker säger, "ren fyll hver helg er for meg utenkelig" eller "enkelte er litt for glad i flaska og alltid blir dritings" eller "at enklete ikke klarer å begrense seg før de er dritings, og da hadde kanskje det beste vært å slutte å drikke alkohol når man mister all kontroll".... Oj da, dom kom visst från dig allihop ser jag... My bad:(

JAG skall inte tvinga NÅGON till att dricka! Har jag aldrig gjort, å kommer aldrig till att göra! Min nästa partner vill jag skall kunna dela en flaska, men KUN för att han har lust till det, har han inte det så ska han heller inte bli min partner.

Ang. "For min del så mener jeg at man nyter best når man er måteholden." Absolut enig, I do my best.

Skjult ID med pseudonym charmy68 on. 18 feb. 2009 23:46

@Mizzy

Jeg har da heller aldri påstått at jeg aldri drikker, og det å være måteholden er ikke det samme som å ikke drikke. Jeg ville aldri akseptere å være sammen med noen som må drikke seg dritings hver gang man åpner flaska. At man kan bli litt full en sjelden gang er noe helt annet. Det å nyte et par glass vin til maten av og til hører med, men poenget med debatten er jo de som aldri drikker alkohol. Jeg personlig hadde ikke hatt et problem med det så lenge han taklet at jeg koste meg av og til med litt alkohol for å nyte.