Alle innlegg Sukkerforum

Pepperkakebaker

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Speider fr. 14 des. 2018 23:54

Nå har jeg akkurat mixa sammen et par kg pepperkakedeig, men nå lurer jeg på om jeg har rota med oppskriften... hvordan var det sangen går:"pepperkakebakesangen". mener å huske noe om en kg pepper. Er ikke det litt mye?
Uansett så skal det bli pepperkakepalass her i gården.

Noen andre som lager julekakene selv?

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 15 des. 2018 00:34 Privat melding

En teskje sukker ihvertfall 🤓😎

Skjult ID med pseudonym FrkBeist lø. 15 des. 2018 00:35

En liter kanel.

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 15 des. 2018 00:36

1kg pepper, høres ut, som en jævla god Pepperkake!
😎

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 00:38

Nei, julekaker tørre og kjedelige.

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 15 des. 2018 00:46 Privat melding

glemt å kaste julekaker fra ifjor Mæk ?? 😂

Skjult ID med pseudonym FrkBeist lø. 15 des. 2018 00:47

Jeg har heller ikke skjønt greia med julekaker. Lager aldri en eneste en. Har laget mye annet da.

Jeg har saltet og rutet tynnribbe i kveld. Skal stekes i 8 timer i morgen. Blir nyyyhyydelii....

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 00:48

Mama mia 👌 Du tenker nesten mer på mat enn meg 😂
Nei, jeg er nok som italienerne - keep it simpel. En god saus lages kun på gode tomater, men litt hvitløk, charlotlauk, en liten dusk basilikum og en klype salt, pepper og sukker gjør magi.
Men klart som du nevnte; så lenge komboen sitter, så er alt mulig. Ikke helt 100% sitert etter deg, men ca...

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 15 des. 2018 00:50 Privat melding

8 timer Beistet? er det en hel gris ? 👀

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 15 des. 2018 00:52

Jeg skulle vært der for den ribbemiddan...
😋
Nå kommer kidsa til uka, så det blir vel en ribbemiddag, til uka...
💖

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 00:53

Nei, julekaker er kjedelig og tørre. Vi Nordmenn er så opptatt av tradisjoner. Det er ikke jeg. Og mye av maten vår er skapt ut av fattigdom og dårlig tilgang til råvarer.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 00:53

Du kan steke en kotelett 8 timer på svak nok varme, Hans.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 01:02

Bruker alltid Mutti selv. Og kjøper helst de store flaskene. En god kaldpresset olivenolje pleier jeg alltid å helle over når pizzaen er stekt. Forsteker ikke bunn. Men tviler ikke på at pizzaen blir stunning. Prøv sriracha. Jeg hadde kanskje heller gått for vanlig chilli som topping. Men jeg er kanskje litt kjedelig. Har du lagd pizza med hvit saus?

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 15 des. 2018 01:09

Pepperkaker er rikt som fan!
Dersom du er uenig, er du fattig som fan!
🖕

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 01:10

Tja, det er verdt å prøve. Interessant.
Peanøttolje? Notert. Hva passer det til, mon tro...

Skjult ID med pseudonym FrkBeist lø. 15 des. 2018 01:11

@hans Steker ribben på 80 grader. Blir FANTASTISK. Popper svoren den siste halvtimen. Fyr opp ovnen på 250 grader varmluft mens ribba ligger på benken. Putt den inn og se det frese! (Viktig at man da har saltet og gjort alt riktig kvelden før, ellers popper det ikke nå...).

Skjult ID med pseudonym FrkBeist lø. 15 des. 2018 01:13

Hvit pizza er fantastisk! Om du skal spise ute første gang så skal du spise på enten Rent Mel eller Lofthus Samvirkelag.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist lø. 15 des. 2018 01:18

Selvsagt kan man lage selv, men alltid fint å teste ute for å få en slags bechmark synes jeg.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 01:22

Kanskje jeg skal lage beef wellington i jula...

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 15 des. 2018 01:27

Ete noen som har Pepperkaker her, jeg har nemlig ingen...
Jeg spiser gjerne dine!
😋

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 01:28

Make it or breakt it. En av de få rettene jeg er nøye med tiden på.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 01:33

Jeg fikk for meg at kastanjer var en del av fyllet...

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 01:34

Hvor er riktig tråd?

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 01:37

Tørket Steinsopp pleier jeg å kjøpe i en italiensk sjappe. Kastanje pure skal være mulig å oppdrive året rundt.

Nei vel da for faen.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 01:46

Jeg lager rødvinssaus med madeira;)
Men trenger jeg en vinekspert skal jeg kontakte deg.

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 15 des. 2018 01:52

Når skal dere gifte dette?
🤔

Skjult ID med pseudonym Bigluv lø. 15 des. 2018 02:00

Ikke noe å beklage Minx!
Jeg tenkte bare, at dere, burde ta det, et steg videre...
😎

Skjult ID med pseudonym ZeZe lø. 15 des. 2018 10:37

Jeg baker 😁 fordi jeg synes det er veldig koselig å bake sammen med datteren min, en veldig koselig kvalitetstid sammen med ho 🤗 Ikke fordi jeg spiser dem selv, men julebesøk spiser de jo 😄

Men jeg derimot elsker å finne nye oppskrifter, eller bake noe jeg ikke har bakt før. Så om noen har et slag som er verdt å bake «og som ikke alle andre baker», så kom med forslag 😍

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 10:38

https://www.godt.no/artikkel/24195235/julekaker-og-de-syv-slag-lise-finckenhagens-syv-utradisjonelle-slag-til-jul

(mann 37 år fra Oslo) lø. 15 des. 2018 10:39 Privat melding

Julemann? 🤔

Skjult ID med pseudonym Krembolle lø. 15 des. 2018 10:42

I år blir det risboller, pepperkaker og Snickers biter!

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 15 des. 2018 10:48

Lager hus nr 2.

Skjult ID med pseudonym Krembolle lø. 15 des. 2018 10:52

Wow, er du konditor?

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 15 des. 2018 10:53

Har kuttet ned på mye av bakinga. I år har jeg tenkt å lage risboller, kransekakepinner, krumkaker og biscotti.
I tillegg karamellpudding. Og ei skål med riskrem. Det får holde.

Skjult ID med pseudonym Coma lø. 15 des. 2018 10:54

Så fint @GuriMalla 😍

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 15 des. 2018 11:03

Veldig langt fra konditor, selv om det var en barndomsdrøm

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 11:06

Har du boligalarm på pepperkakevillaen din? :P

Hvor mange her kjører på Amerikansk overdimensjonert julepynt-jul?
Det tar jo helt av. Boligfelt konkurrer med hverandre om å ha mest mulig julebelysning og hagenisser. Det er overkill.

Skjult ID med pseudonym GuriMalla lø. 15 des. 2018 11:22

Vurderer alarm.
Jeg fascineres av alle de tacky husene rundt forbi. Ute har jeg kun ett tre som har lys og ei stjerne i vinduet. Jeg elsker jul og har 10-12 bokser med julepynt. Bruker kanskje 2. Er ikke så glad i rødt lengre, men har noen hjemmelagde nisser som jeg elsker. De må fram.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist lø. 15 des. 2018 12:07

Pepperkakehuset ble såpass ja GM! Wow!

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 15 des. 2018 12:37

Fine nissa 🎅