Alle innlegg Sukkerforum

Oppgitt over generell sløvhet...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Tyren fr. 11 jan. 18:53

Er så jævlig oppgitt av at mange er seriøst drit dårlig på å gjøre jobben sin. Og mange er jævlig dårlig på å følge opp. Ofte lurer jeg på hvordan folk har klart å klore seg til jobbene/setene sine.

Skjult ID med pseudonym Sapiens fr. 11 jan. 19:46

Nei..de ligger seg til jobben da... En positiv bieffekt av likestillingen, og div målsatte kvinneandeler, er at nå kan vi menn også ligge oss til en bedre jobb! 8. mars er så mye mer...

Skjult ID med pseudonym rumpabar fr. 11 jan. 20:23

Hva har seriøst og drit dårlig med hverandre å gjøre?

Bortsett fra det litt enig. Noen burde fått trygd for å holde seg hjemme.

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 11 jan. 22:04

Med organisasjonskartet fra ledelsen på min arbeidsplass i tankene, kjenner jeg at å ligge seg til en karriere sitter langt inne. Det er stort sett en gjeng sølvrever - menn som er 45 + 🤔

Jeg får vel bare gjøre en seriøst drit-god jobb i stedet.

Skjult ID med pseudonym bobb fr. 11 jan. 22:15

Hodeløse høns @hønemor? 😉

(kvinne 44 år fra Rogaland) fr. 11 jan. 23:59 Privat melding

Det kan være mange årsaker til sånn generell sløvhet @Tyren.

Jeg er stor fan av borgerlønn. Ser for meg at en sånn ordning kan føre til en positiv bevegelse i arbeidsstokken. Et karriereskifte blir mindre risikofylt og kan (på sikt) resultere i mer riktige personer i riktig jobb.

Med borgerlønn blir det ikke så viktig å klore seg fast til jobbene sine.
De som ønsker å gjøre en god jobb får muligheten ved at de mer likegyldige, umotiverte eller mindre kompetente arbeidstakerne sier fra seg sin stilling og heller finner noe mer givende for dem å drive med.

Borgerlønn - problem solved ;)

Skjult ID med pseudonym Sapiens lø. 12 jan. 00:05

Og hvordan skal lønnsdannelsen være i et slikt system, tenkte du?

Skjult ID med pseudonym Lone lø. 12 jan. 00:23

Spent på svaret.

Skjult ID med pseudonym Lone lø. 12 jan. 00:53

Hvordan være engasjert men samtidig ikke la seg irritere over (noen, det er alltids noen) andres manglende initiativ, sløvhet, latskap, dårlige holdninger, (kall det hva du vil) ? Det sliter jeg med.
Synes det er vanskelig å ikke la meg irritere _uten_ å miste engasjementet mitt.
Tips mottas med takk.

(kvinne 44 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 01:08 Privat melding

@Sapiens
Lønnsdannelse...(?) Penger er ikke alt :)

Borgerlønn er ment som en grunninntekt som erstatter andre sosiale ytelser. Ordningen betinger selvfølgelig en demontering og ombygging av et allerede ressurskrevende NAV system.
Det er helt sikkert også ulemper med et slikt system, spesielt de første årene, men jeg tror fordelene på lengre sikt vil bli langt større enn det vi klarer å oppnå med dagens system. Ikke bare økonomisk, men også det menneskelige aspektet ved det.

Det er på tide å bryte utav den gamle karusellen vi klamrer oss til (før den går helt av hengslene) og borgerlønn er det nærmeste jeg kommer en brukbar løsning.

Våre ungdommer brenner seg ut med det stadig økende presset på å prestere, det å klare å gjennomføre en utdannelse er en bragd. Men til hvilken pris? Det er stadig flere som faller utenfor, mer og mer psykiske lidelser blant unge voksne og gruppen "skoletapere" blir stadig større. Færre jobber blir det sannsynligvis også med tanke på effektivisering, automatisering, robotisering... you name it.

Jeg ser for meg at borgerlønn også vil åpne opp for mer "frivillig arbeid" som Norge faktisk er avhengig av - mer dynamikk. Folk får mulighet til å gjøre mer av det de opplever som verdifullt, som igjen kan føre til bedre psykisk helse for mange. Slik blir vi også bedre på å hjelpe hverandre, der systemet i dag ikke strekker til.

Alt tilsier at det vil bli stadig flere mottakere av sosiale stønader, dersom vi fortsetter som nå; å KUN fokusere vekst. Det vil stoppe opp en dag og vi vil havne stadig lengre ned på lista over hvem som er lykkeligst i verden, tror jeg.

Du lurte på hvordan vi fortsatt skulle være blant de lykkeligste i verden? (ref. annen tråd) Borgerlønn er svaret :)

Google it.

Skjult ID med pseudonym Sapiens lø. 12 jan. 01:50

Sorry, Veslemøy, jeg så ikke denne før nå. Kjempeflott svar! Vi hadde samme bekymringer ifm både den 1. og 2. Indistriuelle revolusjon (onde tunger vil ha det til at vi nå er i den 4.), samt at mange av dine bekymringer var de samme bekymringene Norge hadde når kvinnene forlot kjøkkenbenken til fordel for et arbeidsliv.
Spm mitt handler nok mer om hvem/hva som skal finansiere borgerlønnen?

Skjult ID med pseudonym Verdande lø. 12 jan. 01:57

Øy Veslemøy!

Takk for påminnelse om at jeg fikk en bok i julegave av meg selv som blant annet omhandler borgerlønn!

(kvinne 44 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 13:18 Privat melding

@Sapiens

Tanken er at borgerlønn/grunnlønn (eks.20 000,- pr mnd) sikrer de med lavere, eller ingen inntekt. Borgerlønnen utbetales ikke til de som allerede er i jobb, med inntekter over dette beløpet. Ytelsen betinger ikke noe av plikter for mottaker og vil derfor ikke generere behov for oppfølging av NAV.
Ergo; etaten kan slankes betydelig.

NAV forvalter i dag 1/3 av statsbudsjettet, og etaten i seg selv vokser stadig i antall ansatte. Det koster å betale folk dagpenger, arbeidsavklaringspenger, sykepenger osv. Med en total rekonstruksjon av dagens NAV, og med en så forenklet stønadsordning som borgerlønn, vil jeg tro at vi langt på vei har finansiert ordningen. Både med eksisterende midler og frigjorte midler i forbindelse med slanking av etaten (lønn til tidligere NAV-ansatte etc.)

Det kan kanskje virke til å være et underskudds-prosjekt i første omgang, derfor er det viktig å se på det store bildet. Jeg er ingen økonom, men når jeg ser hvilken retning dette samfunnet går i; færre jobber på sikt og med de utfordringer vi har - både menneskelig og økonomisk, tror jeg borgerlønn er en mer bærekraftig ordning – in the long run.

For alt vi vet kan det også bringe med seg mer produktivitet, mer dynamikk i arbeidslivet og langt flere positive aspekter enn det vi klarer å se for oss i dag.
I stedet for en ny industriell revolusjon, blir det mer en human revolusjon – det ville vært noe :)

Men for all del, ta ikke mitt ord for god fisk. Det finnes mye lesestoff på nettet og bøker om emnet, så det er bare å boltre seg og gjøre seg opp sin egen mening.

Have a nice one :)

(kvinne 44 år fra Rogaland) lø. 12 jan. 13:21 Privat melding

Øy Verdande!
Bare hyggelig :)