Alle innlegg Sukkerforum

Tegneserier i aviser

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym I sjokk ma. 8 okt. 2007 17:39

Tittet igjennom tegneseriene i Dagbladet i dag ettersom jeg hadde litt tid. Det som slår meg er hvor helt USANNSYNLIG dårlige de er! Jeg forstår altså INGEN ting av hva som er morsomt der! Er det meg som er dum/ikke har sans for denne type humor eller er bare nivået så utrolig lavt? Noen som forstår slikt bedre?
Et eksempel fra i dag er "Sofies verden" med tre tegninger. Den første er hodet til en supermannlignende skikkelse. Andre tegning er av hånden hans som løfter en klokke der det står 08.okt.2107. Siste tegning holder han seg til hodet og sier. Hæ? Har jeg sovet i hundre år? -- Hva sier dere, er det mulig da!!!?

(mann 42 år fra Oslo) ma. 8 okt. 2007 17:45 Privat melding

Jeg har også reagert på Sofies Verden. Serien er ganske så absurd, surrealistisk og lite morsom. Enten er det jeg som ikke skjønner poenget ellers så er den serien under pari. Vanligvis får jeg med meg de mest subtile budskap, så det er sagt.
Men jeg er ikke "i sjokk", som trådstarter.

Skjult ID med pseudonym Fortsjokk ma. 8 okt. 2007 17:55

Eller den til Nemi:
Mannen i bokhandelen: Nei, vi har ikke Robert Jordan. Jeg har slutta ta inn så mye fantacy.
Nemi: Hvorfor?
Mannen: Ærlig talt det er fordi vi får så mange skrullinger til butikken. Ikke ta det personlig, men det er ikke alle som skjønner at fantacy er fiction.
Nemi: Jasså.
Mannen: Noen gærninger mister bakkekontakten helt. De later som ingenting, men innerst inne tror de på drager og alt mulig! Haha!
Nemi: Haha
Så har mannen snudd seg vekk og Nemi tenker morskt om ham: Vingardium levirosa!

--
Kan noen vær så snill å forklare meg hva det betyr for noe tull? Er det noe slik goter greie? Forstår folk flest dette eller skal 99% sitte igjen som spørsmålstegn?

(kvinne 56 år fra Østfold) ma. 8 okt. 2007 18:03 Privat melding

Det er med tegneserier som med alt annet. Jeg har en i albumet mitt. Den synes jeg er super! Det er bare å titte :)

Skjult ID med pseudonym munter ma. 8 okt. 2007 19:26

De mest populære tegneseriene, som Nemi og Pondus, blir populære fordi man kjenner seg igjen. Om man tør å innrømme det da. Disse serieskaperne har en gudegitt evne til å sette ting på spissen og få stor humor ut av hverdagslige situasjoner. Pluss at spesielt Lise Myhre med sin Nemi-skikkelse ofte evner å kommentere noen av absurditetene verden rundt oss byr på med et skeivt blikk som får iallefall meg til å tenke litt. Men jeg innrømmer gjerne at jeg også har problemer med Zofies verden. Forstår ikke humoren, men det er greit det, koser meg med de andre jeg. Karine Håland er også ei dame som har en til tider nokså infam humor som jeg elsker!

(mann 43 år fra Akershus) ma. 8 okt. 2007 20:21 Privat melding

Å skjønne Nemi's "Vingardium leviosa" fordrer litt kunnskap om Harry Potter. Det holder å ha lest første bok eller sett den tilhørende filmen. Hun forventer antagelig at denne, høyst oppdiktede, besvergelsen skal få bokhandlermannen til å sveve.

All humor krever noe forkunnskap, og i lengden blir det kjedelig med bare vitser som absolutt alle potensielle lesere kan forholde seg til. Men det er klart, hvis man foretrekker den typen tegneserier så resirkulerer fortsatt Billy, Hårek og en del andre de samme poengene i stripe etter stripe etter stripe til glede for lesere med lite lagringskapasitet. Eller du kan prøve en rett frem og lettforståelig nett-tegneserie som xkcd.com

Skjult ID med pseudonym may33 ma. 8 okt. 2007 22:22

jepp harry potter.. !! de sier det til sopelimen sin !!

Skjult ID med pseudonym girlie ma. 8 okt. 2007 22:24Jeg for min del venter på en litt halvcheesy rip-off cartoon for de litt voksne kalt Barry Hotter......

;-)

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ma. 8 okt. 2007 22:45 Privat melding

Men Rocky derimot, den serien herjer. Serien tar de fleste av livets absurditeter på kornet, og i og med at serien er svensk, gjør jo også oversetteren en topp jobb med å gi oss en norsk versjon. Synes forresten Zofies verden er absurd fornøyelig til tider i motsetning til andre her.