Alle innlegg Sukkerforum

Kviser - urenhud

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mann33 lø. 28 feb. 2009 09:56

Hei
Har helt siden tenårene hatt kviser/akner. I fjes, men største parten på rygg og skuldre. Har lagt opp kostholdet. Tatt sol. Drikker mye vann. Prøvd kremer. Fortsatt er dem der.

Skjult ID med pseudonym mann33 lø. 28 feb. 2009 09:57

Leser blant annet dette:
drikke vann
fysisk aktivitet
ikke tettsittende klær
god hygiene
kosthold
sol og solarium
vitaminer
ting for å vaske det bort
kremer og slikt for å ha på
tabletter en kan bruke (resept)
laserbehandling

Er det noen som har erfaringer?
Har nå i de siste ukene prøvd å lese meg frem til alt mulig.
Ser jo også tv reklamene og tvshop
Hva er rette vei å gå?
Nå er det jo slikt at jeg har tatt solarium og med tanke på laser så bør en ha hvit hud.
Er jo selv ikke lege og kan ikke si en behandlingsform
Befinner meg ikke på østlandet.
Laser virker jo ekstremt dyrt, 5-8behandlinger og ca 2500 pr gang.
Bivirkninger og negative erfaringer (leser jo om arr, tørrhud, brent, rød)
Anyone?
Slike hudpleie senter?
Dyprens og slikt
Masker, piling..
Hva er dette..

(mann 48 år fra Oslo) lø. 28 feb. 2009 11:44 Privat melding

Den enkle måten er Basiron ( http://www.basiron.com/norsk/index.htm )
Jeg er ikke selv plaget med kviser, men har venner som har brukt dette med hell.

Hvis det ikke hjelper, så må du gå til hudlege og få et sterkere middel (roacutan eller noe i den duren)

Skjult ID med pseudonym :) lø. 28 feb. 2009 12:08

Basiron synes jeg funker skikkelig dårlig, ingen av de du får på apoteket funker. Sliter med skuldrene selv. Har vurdert å gå til legen.
Roacutan har jeg ikke prøvd, så det kan jo hende funker da.
Har du vært hos legen mann33?

Skjult ID med pseudonym mild lø. 28 feb. 2009 13:14

Jeg er jente 32 og sliter med kviser jeg også, men i hovedsak i fjeset. Har prøvd mye, og kan ikke si noe har hjulpet. Renser huden morgen og kveld og det gjør det bedre, men ikke helt bra. Må vel bare leve med det (har jo muligheten til å dekke dem med litt sminke -heldigvis). Har hemmet meg mye opp gjennom (blir til tider deprimert og har dårlig selvbilde) men jeg fungerer og lever for de dagene jeg ikke syns jeg ser så ille ut. Vet at jeg legger mest merke til det selv, men det er likevel liten trøst når kvisene har fulgt meg i over 20 år og jeg hele denne tiden har ventet på at de skal forsvinne. Sist jeg tok det opp med legen sa han bare at "om 10 år har du ikke kviser lenger" Hjelp -for en trøst :-) Det var som å høre helsesøster da jeg var 14 "Kvisene forsvinner om et par år" Jaha -tenker vi sier et par tiår :-)

Skjønner at kviser på skuldre/rygg er plagsomt, men er vanskelig å komme med noe råd. Jeg tror det hjelper å tilføre fuktighet. Smør deg med lotion og bruke en mild såpe. Jeg bruker /vaseline intensive cares Mild facial cleansing mousse/ i ansiktet og den er mild og billig (kjøpt på rimi) og bedre enn alle de dyre produktene jeg tidligere har prøvd.

Skjult ID med pseudonym mann33 lø. 28 feb. 2009 15:12

@ :)
Har vært hos lege å fikk en respept belagt krem.
Som hadde bivirkning mer kviser og var noe sopp lignende infeksjongreier i skrittet.
Var så overlykkelig da jeg fikk begge deler. Ironi..

@ SmartNinja
Ja det er den som går på reklamen.
Tror det finnes noe bade gel også for oss som har det på området en ikke klarer å smørre på.
Det er så varierende resultater. Er ikke rart jenter tror jeg til tider er 23år hehehe..

Skjult ID med pseudonym mann33 lø. 28 feb. 2009 17:43

@ mild
Har hørt at fuktighet er mat for kviser. Det samme gjelder sminke..
Laser høres så bra ut.
Men en kan liksom bli brent. Og noen fungerer ikke. Så finnes det så mange lasere på markedet. Også er hver behandlig kjempe dyrt, i tillegg behøver en så mange.
Dem etter bildene dem viser er jo veldig veldig bra. Dem fikser jo alt. Men har hørt dem garanterer ikke noe.

Skjult ID med pseudonym kvisa lø. 28 feb. 2009 17:53

Helt ærlig tror jeg neppe noe virker. Noen er bare plaget med det gjennom hele livet. Det er ikke bevist at kosten har noen betydning til eller fra. Enkelte antibeotika kan bedøve det, men kommer tilbake senere. Jeg er 40 nå og har prøvd alt som er beskrevet. Det virker i perioder, men kommer igjen og igjen, Det mest virksomme er salver. Men hvem gidder smøre seg 14 ganger om dagen i en laaaang periode. Veldig ofte er det masse bivirkninger på alle medikamentene. Sol tørker godt inn. Da ikke solarium men god naturlig sol og mye frisk luft. Så om sommeren er jeg ikke så sterkt plaget av det. Derfor sier det seg selv at man ikke bør pøse på med sminke og pudder,, Men med alderen ser jeg at mange er plaget som meg. Noen verre og noen mindre, så har i grunn lært meg å leve med det og håper ikke barna mine vil få de samme plagene :(

Skjult ID med pseudonym mann33 lø. 28 feb. 2009 18:01

@ kvisa
Har du prøvd laser?
En mann på din alder har vel masser av penger til å teste med :p Tror en kan forvente en 10-15k Kan ikke du si hvordan det gikk :p

Hører mange snakke om den solen..Men noen sier at dem er der, men brunfargen gjør at dem ikke vises så godt. Er det kanskje det.. Selv føler jeg hadde at dem forsvinner med solarium, men ved en nærmere titt tror jeg dem er der fortsatt.

Skjult ID med pseudonym Mann 40+ lø. 28 feb. 2009 18:40

Før var jeg veldig plaget av store, dype kviser. Såpass at de måtte åpnes kirurgisk. I perioder ble jeg kuttet opp en gang per måned.

Det som har hatt god effekt på meg er sol og saltvann, trening og sunn kost. I tillegg har jeg hatt god hjelp av lavdose acetylsalisyre. Sistnevnte har noen bivirkninger, mulighet for magesår og økt blødning. Plussiden er redusert sannsynlighet for blodpropp.

Skjult ID med pseudonym joda lø. 28 feb. 2009 18:48

Hvis du bruker noen typer legemidler kan de ha bivirkninger som f.eks kvilser. F.eks lamictal og sikkert maaaange flere.

En krem du kan bruke er Propolis... den fåes bare hos FLP (forelver living). Den er helt uten vann og er kjempebra!

Du bør sjekke om du har sopp i huden. Har du det må du bruke fungural. Svetter du mye kan dette også være mat for kvisene.

Sjekk om du er allergisk for noe.

Bare noen tips.

Skjult ID med pseudonym Ærlig lø. 28 feb. 2009 18:49

Koffein kan være en kvise-trigger.

Skjult ID med pseudonym gutt35 lø. 28 feb. 2009 19:40

Har selv hatt mye kviser og fikk tilslutt tabletter for dette. Tror det er det eneste som virkelig hjelper da dette er trigget av hormoner. Mener å huske at jeg hadde veldig lite kviser en peride jeg var forelsket..

Skjult ID med pseudonym mars lø. 28 feb. 2009 23:09

Det finnes også alternativer hos hudklinikker, dyprens f.eks. Dette koster gjerne litt mer, men er iallefall et alternativ. Litt usikker på om de har tilbud til andre steder enn bare ansiktet.

Skjult ID med pseudonym Stig sø. 1 mars 2009 00:10

Jeg fikk alltid kviser er på haken når jeg var stresset. Kanskje du trenger roe ned? Er vel hormonene som lager dem når man er ung men hvis du er 33 så er det kanskje stress.

Skjult ID sø. 1 mars 2009 15:57

Hei hei Leste hva du hadde skrevet om uren hud.Det jeg skriver nå er litt ekkelt,men å få renset tranrmene kan faktisk hjelpe deg til å få bedre hud,og noe man bør gjøre en gang i livet
80 prosent av imunforsvaret ligger i tarmene det er det ikke alle som vet,og det kan vere opp til 2 kg avfallstoffer der inne som ellers aldri kommer ut, kalles kolon terapi tror jeg,
blir man kvitt masse avfalsstoffer og kroppen blir renere,
Har du ofte kalde føtter,og hender er du forstoppet uten at du vet det,
Hvis du har fet hud faller ikke de døde hudsellene av,og blokkerer for talg som produseres i huden blir betennelse ,kviser,Kanskje det hjelper å rubbe huden litt,finnes mye rart av produkter som gjør mere enn bare å lukte godt
Også å få trent og svettet godt ut i en treningsøkt er bra for huden Sommer og sol bading om sommeren hjelper meg da blir huden fin.
Håper dette kan hjelpe,selv om det kan virke litt ekkelt med tarmrens he he,men det er sant det hjelper meg som slet etter salmonella infeksjon.. hilsen mann26

Skjult ID med pseudonym mars sø. 1 mars 2009 16:08

Her er to artikler jeg fant ved et kjapt søk på tarmrens og uren hud:
http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/spor_ekspertene/1.1317922
http://www.dn.no/borspause/article1116356.ece?jgo=r2_l

Ellers vil man nok også finne ganske mye på nettet ved å søke litt :)

Skjult ID med pseudonym kvisegutt sø. 1 mars 2009 22:43

Jeg var selv veldig plaget til for inntil to år siden. Fikk henvisning til hudspesialist og han skrev ut roacutan. Dette var (i mitt tilfelle iallefall) en kur som varte seks mnd. Dette var seks måneder med så tørr hud som du bare overhodet kan tenke deg. Måtte smøre meg med fuktighetskrem MANGE ganger om dagen og lypsylen var min beste venn i den tiden!! Forbedringen gikk gradvis og etter et halvt år var alt forsvunnet, foruten arr fra den tiden.

Dette var som sagt to år siden og har ikke vært plaget etter det. Kan vel telle på en hånd antall kviser jeg har hatt etter jeg fikk utskrevet roacutan. En må være veldig forsiktig med sollys og alkohol i den tiden en går på medisinen, så vil på den ene siden anbefale å vente til høsten før du starter. På den andre siden vet jeg hvor j***** det er å gå rundt med masse kviser, så er nesten ikke verdt å vente 6 mnd. Fikk til opplysning også beskjed av hudlegen at det var 75 % sjanse for at en slapp å gå på flere kurer, men det vil jo (med rask hoderegning) også si at det er 25 % sjanse for at en må på en ny kur (som sikkert varer 6 nye mnd).

Jeg har lyst å være veldig forsiktig med å anbefale noe, i og med at det kan være mange bivirkninger. Men det hjalp i mitt tilfelle.

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym rambutan sø. 1 mars 2009 23:15

kanskje forklaringen er så enkel som at TS har et meget høyt testosteronnivå?

(kvinne 47 år fra Oslo) ma. 2 mars 2009 09:47 Privat melding

Spør legen din om å få Tetralysal/antibiotika.
Huden din kan også være følsom for såpe og vann. Det kan lønne seg å bruke en del penger på rensemelk og rensevann å kun vaske de utsatte områdene med dette å ikke vann og såpe.....det er kanskje litt vanskelig når problemet er på ryggen, men skuldrene kan du prøve dette på.
Lykke til :o) !

Skjult ID med pseudonym Nyskjerrig ma. 2 mars 2009 17:56

Jeg så på ett lege program der de anbefalte å smøre eddik på problemområdet.. og d hjalp vist:) svir sikkert, og lukter forferdelig, men er verdt å prøve! :)