Alle innlegg Sukkerforum

Ferie aleine?

Vis siste innlegg
(mann 36 år fra Aust-Agder) ma. 28 jan. 00:58 Privat melding

Noen som har erfaringer med å reise aleine på ferier? Gode og/eller dårlige?
Jeg tenker Malaga i Mars/April.

(mann 44 år fra Akershus) ma. 28 jan. 01:53 Privat melding

Ferie alene er noe av det beste som finnes. Jeg har vært i en titalls land i Asia alene og det flotte med å reise alene er at man er litt utenfor komfortsonen sin og blir tvunget til å snakke med fremmede. Så bare å gi gass!

Skjult ID med pseudonym sør ma. 28 jan. 06:02

Har mange ganger tenkt på det å reise alene. Spennende men også litt frykt. Spania er jo et greit land å reise til tenker jeg

(mann 36 år fra Aust-Agder) ma. 28 jan. 09:17 Privat melding

Ja, tenkte det var bare å hive seg ut i det. Vanskelig å få med seg noen. 😏

Skjult ID med pseudonym Lind ma. 28 jan. 13:00

Det er fint i Malaga og området rundt. Kanskje du treffer en señorita? God tur! ☺👍

Skjult ID med pseudonym Lind ma. 28 jan. 13:03

Og ja. Har vært på ferie alene. Lurt å bo sentralt, så er terskelen for å stikke ut på kvelden lavere.

Skjult ID med pseudonym Sukkerert ma. 28 jan. 13:12

Satser på at årets ferie blir den første ikkealeneferien siden 2010🤗😁😍

Skjult ID med pseudonym Coma ma. 28 jan. 13:38

Har reist på ferie helt alene (Santorini). For 2 år siden reiste jeg sammen med ei jeg overhode ikke kjente fra før (til Puerto Rico og Den Dominikanske Republikk) og høsten 2018 sammen med en hel gruppe med ukjente damer (Tanzania).

Har bestemt meg for at min singeltilværelse ikke skal sette noen begrensninger. Når nære venner ikke kan bli med på tur, så tar jeg skjeen i egen hånd.

På turen til Santorini så leide jeg hotell helt nede ved sjøen. Startet dagen med å spise frokost på solsenga. Videre så meldte jeg med på div. turer arrangert av Apollo. Ble kjent med ei der som også reiste alene, og vi spiste et par middager sammen.

Å reise helt alene er litt annerledes enn en tur sammen med noen selvsagt, men jeg kommer til å gjøre det igjen hvis jeg fortsatt er singel i årene som kommer.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 28 jan. 14:48

Kjenner at å dra på ferie alene er noe som jeg sannsynligvis aldri kommer til å gjøre. Men nå har jeg ikke sånn voldsom reisetrang heller da.... Kan fint dra på hytta alene. Men opplevelser er finest når man de deles.

Skjult ID med pseudonym Anagram ma. 28 jan. 16:40

Selvfølgelig hyggelig med selskap, men alene kan en gjøre og se akkurat det en selv vil til enhver tid. Reist på ferie alene i årevis og ser ingen problem :-)

Skjult ID med pseudonym Coma ma. 28 jan. 19:26

Strandferie alene er ikke kleint!
Dvs. skal godt gjøres å reise et sted uten andre ting å gjøre enn å ligge pal på ei solseng.
Den daueste plassen jeg har vært på er Rimini, men bussturen derfra til San Marino var gull.

Hvis jeg skal reise alene igjen, blir det nok til den Franske Rivieraen. Der er det både storby, småby, strand, små landsbyer og masse å finne på/se på! 😊

Skjult ID med pseudonym Nanna ma. 28 jan. 20:02

Ferie alene er ikke noe stress. Blir alltid kjent med nye mennesker 😊
Kan være enig i at det er kjedelig og spise middag alene. Men har aldri vært på ferie uten og få et nytt bekjentskap eller to 😊

Skjult ID med pseudonym Coma ma. 28 jan. 20:32

Til Seychellene med Aksel...Men han må jo legge opp først!
Så hvis avreise var i morgen; min niese 😊

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 28 jan. 20:47

Ville tatt med sønnen min til USA.

(mann 41 år fra Hordaland) ma. 28 jan. 20:50 Privat melding

Det beste, uten tvil.
Og et sted, Island...

(kvinne 52 år fra Akershus) ma. 28 jan. 22:31 Privat melding

Eh.. sønnen og jeg blir gjerne med, Gravlax!! Du har fine turer med sønnen din - sitter litt inne hos meg å hive meg på en kjøretur i USA kjenner jeg, men faderullan hvorfor..? Det er et amazing kontinent! Med så variert landskap, kultur, befolkning. Likevel så kjent for oss, mye.

Har blitt New York-turer på meg og mine sønner. Selv var jeg øverst i restauranten i et av tvillingtårnene som 16-åring. Der først fikk jeg høre om ‘The Big Apple’ og forstod hva det betydde. Helt der øverst i det ene tårnet.
Det er et tydelig minne ennå. Kikket ut av vinduene i mørket - alle lysene. Butikken. Heisen ned.

Siden var eldstemann med dit i romjulen 2008 da byggingen av nytt tårn ennå lot vente på seg. Vi bodde i en leilighet i et boligkompleks som strakk seg et stykke ut i Hudson River fra New Jersey-siden. Jeg våknet til synet av Empire State Building fra senga. Det er undervurdert å bo slik - alle vil bo på Manhattan. Men du får ikke Skylinen servert til frokost på samme vis! To uker etter vi var der, nødlander et passasjerfly i Hudson River - dere har hørt historien alle sammen og bør se filmen: Sully.

Med mellomsten var One World Trade Center nesten ferdig, kraner på toppen høyt der oppe - faderullan, skal ikke ha høydeskrekk da, nei. Med sistemann til neste år, er ‘sirkelen’ sluttet, tenker jeg. Han vil også gjerne oppleve metropolen. Men gud som jeg hater Times Square.

Selv har jeg bestilt ei uke til Montenegro og Budva til sommeren med ungdommen som da er 17 år. Inkludert dagstur til Dubrovnik. Det må vel bli bra!

Så blir det muligens kjøretur på sør- og vestlandet med samme ungdom som trenger kjøretrening. Og knapt husker Mandal. Det er litt trist, men sånn ble det. Så får vi med oss Prekestolen og Hardangervidda med Vøringsfossen hjemover. Norge er undervurdert. Det er så mye fantastisk å se her også.

Så ikke ferie alene helt ennå. Men gleder meg til det også. Singelturer! For det blir vel det. En pensjonert, singel nabodame drar til Afrika i dag. Alene. I fjor var hun i et eller annet ‘idjistan’-land på busstur. Tøff dame.

Skjult ID med pseudonym Sukkerert ma. 28 jan. 22:39

Blir helgetur til Mandal i uke syv på oss, Bacalao, og sikkert ny tur i påsken🤗

(kvinne 52 år fra Akershus) ma. 28 jan. 22:53 Privat melding

Det høres for meg ut som da jeg dro hjem i hver vinter- og påskeferie, Sukkerert! Jeg var spesielt glad for turen sørover på det tidspunktet - det største skillet i ‘årstid’ var da: krokus og villtulipan blomstret hjemme! Jeg tror ikke skillet er like stort lenger - jeg opplevde det ikke slik etterhvert. Akkurat nå er snøkaoset verre på Sørlandet. Men sånn er det jo i noen få dager bare. Misunner deg bittelitt det tilholdet du kjenner. Kjenner jeg.💜