Alle innlegg Sukkerforum

Hva lager du din single person til middag?:)

Vis siste innlegg
(mann 34 år fra Oslo) lø. 28 feb. 20:54 Privat melding

Jeg er interessert i å vite hva du som er singel og bor alene lager til middag i løpet av en uke. Er det fast food, frossen mat eller skikkelig hjemmelaget mat?

Selv liker jeg å lage mat, men innrømme med glede at det ikke er like spennende å lage middag til seg selv. Det hender det blir pizza, pølse-mat og noe annet frossen mat, mest pga for å bli fort ferdig (dårlig tid, sent hjem pga jobb eller sliten). Men når det er sagt så lager jeg også mat som gjerne tar litt lenger tid som poteter og kjøtt, lasagne/moussaka og kyllingfileet retter.

Hva med deg?

(mann 42 år fra Akershus) lø. 28 feb. 20:57 Privat melding

Har nettopp spist tandory .kylling .lagd fra bunn a marinert fra i går.... aldrig fastfood om ikke det er overtidsjobbing med gutta

Skjult ID med pseudonym Pixie lø. 28 feb. 21:52

Kylling eller svinekjøtt(filét, strimler og skinkebiff) tar ikke lang tid å steke opp, kombinert med noe grønt(salat eller kokte/stekte grønnsaker) og ris eller poteter har du fullverdig middag på ca 15 min. Sunt og godt:-)

Skjult ID med pseudonym huldra lø. 28 feb. 22:04

Frosne brokkoli og blomkål buketter,
kokes sammen med en pose nudler i 4 min,
hell av vann,
mix med salatkylling,
og la varme i samme gryte i 1 min.
Kryddre og vips middag på 5 min.

Skjult ID med pseudonym bilring!! lø. 28 feb. 22:05

Fjordland, pizza og pølser for pokker! What else is there....

(mann 50 år fra Møre og Romsdal) lø. 28 feb. 22:20 Privat melding

2-3 av ukens dager svine- eller kyllingfilet hvor grønnsakene stort sett glimrer med sitt fravær.
1-2 dager uten middag,brødmat med kalde fiskekaker,reker eller en grønn salat med egg,reker,eple og ost duger lenge når matlei.
1-3 dager,når ungene spiser hos meg,god gammel husmannskost og alltid grønnsaker i en eller annen form som tilbehør,eller salat når Taco:-) Fisk en gang i uken.

I morgen blir det brennsnut på ungene og følge,skrellet grønnsaker i en time...og fenalåret fra jul lukter godt ferdigtrekt som det er.

Blir nammy det!:-)

Skjult ID med pseudonym wendy sø. 1 mars 01:55

Det meste går an å hive i ovnen i 15 min. på 180 grader mens man gjør andre fornuftige ting... som feks kylling (lår, filèt, klubber, hel..), alle typer fisk (filèt, halvside, ferdigprodukter som fylt torsk), det meste av kjøtt (koteletter, filèt, karbonader..) Tilbehør er som regel det enkleste om man ikke er en real feinschmecker da....

Båtpoteter som går i samme form som det du putter i ovnen og tar like lang tid.... Restene kan man lage potetmos av dagen etterpå... Ellers koker jo både ris og pasta seg selv på samme kvarteret.

Når det gjelder grønnsaker, så er det enklere enn folk tror. Små biter brokkoli og blyanttynne strimler gulrot kaster du oppi kokende lettsaltet vann (ikke mer enn 1 dl....) i 2 minutt.

Styrer mest mulig unna Toro, Fjordland, frossenmat og fast-food. Mc Donalds er bannlyst! Men så digger jeg å lage mat også da.

Slike middager blir det til hverdags for min del... ca 3-4 i uka. Ellers er det mye spise ute, invitere folk hjem på litt mer avansert mat, eller noen ganger tilogmed droppe hele varmmaten og gå for "fuglefrø" med banan og lettmelk....

Skjult ID med pseudonym ceci sø. 1 mars 02:01

Er veldig priviligert med kantinemat på jobben som er "créme del á créme" og har derfor ikke det store behovet for å dekke mitt behov hjemme (nå snakker vi mat). Så da velger jeg mye enkelt, men veldig sjeldent *fastfood* mat.
Går ofte for wok; kyllingfilet, fisk, svinefilet med grønnsaker og nudler...nam, nam.

Skjult ID med pseudonym Ærlig sø. 1 mars 06:25

Lager mat som ikke egner seg for andre enn meg selv liker jeg å tro. Det er skrekkelig enkelt, boil in bag, en stekt kyllingfilet, omelett med stæsj, grøt, ja sånne enkle , kjedelige ting. Dog mye ferske råvarer, men veldig enkelt tilberedt.

(mann 34 år fra Oslo) sø. 1 mars 15:36 Privat melding

Fast food blir det ikke mye av, McDonalds og Burger King står jeg fint over, med mindre vi er en gjeng ute og reiser som absolutt vil inn der. Må jo ha mat! Får jeg middags besøk bruker jeg ekstra lang tid på å lage en skikkelig rett, men da er det jo også gøy! Må jo vise hva man kan:P

Kanskje jeg skulle hatt besøk hver dag, så får jeg laget god mat hver dag også;)

(kvinne 57 år fra Vestfold) sø. 1 mars 18:13 Privat melding

Jeg lager som regel mat fra bunnen av.For det meste fiskefilet,svin,kalkun og kyllingfilet og masse grønnsaker.Men innimellom blir det noe så enkelt som pannekaker,eller grøt.
Spiser veldig sjelden hamburgere,pizza,eller pølser.Men det er godt av og til.

Skjult ID med pseudonym 1Marty sø. 1 mars 19:11

åh, nå fikk jeg absolutt lyst på grøt! Semulegrynsgrøt riktig nok;)

Skjult ID med pseudonym matfar sø. 1 mars 23:31

hva med egenproduserte kjøttboller (fra scratch) med chili i tomatsaus og pasta, som her i dag?

Skjult ID med pseudonym hingsten sø. 1 mars 23:38

Eller nakke,svine og laxe koteletter, og micro-bakte poteter, klare på 10.-12 minutter,
og alle andre lette kjøttdeig, røkte pølser m/mos og vise versa retter.
Varm mat må man da ha selv om man er alene i hverdagen.
Helst med dessert ala "sødmende epler" og liknende.
Hingsty klarer seg iallefall ikke med enkle retter og havregryn fra "havre-posen".. hmmf.

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 2 mars 08:55

At man er sulten når man kommer hjem fremmer bruk av mat som er rask å lage. Da er det bedre, mener jeg, å ta en brødskive og heller ta seg tid til å lage ordentlig middag på et litt seienere tidspunkt.

Fjordland kan være redningen innimellom, men det er litt for tidlig å kjøre "pensjonistmat" hver dag.

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 2 mars 09:29

Jeg prøver å ikke tenke at jeg er singel når det gjelder mat. Det høres liksom litt stusselig ut. En skive på benken kun fordi man er alene?

Jeg lager det jeg ellers hadde laget, jeg. Ikke det at jeg er verken glad i å lage mat alene, eller god til å lage mat. Men gode råvarer liker jeg, "ren" mat liker jeg - som i fersk fisk, kyllingfillet og andre typer fillet´er. Men jeg må nok si at jeg oftere tyr til salatblandinger for late, laks klar for å settes rett i ovnen og andre liknende triks. Ikke fordi jeg har dårlig tid, men fordi det ofte kan være kjeeeedelig å lage mat. Dessuten kan en god jalapenosaus, en ketjap manis eller en god balsamicosirup høyne det meste ;-)

(kvinne 45 år fra Oslo) ma. 2 mars 09:55 Privat melding

Jeg prøver å lage ordentlig middag, men det er kjedelig å lage bare til meg selv.............. *blunk*.

Pleier å koke en kjele med poteter som jeg har stående i kjøleskapet slik at jeg tar ut et par poteter for hver dag som jeg varmer i microovnen. Det blir nemmelig ikke ordentlig middag om jeg i tillegg til å lage middag hver dag også må koke poteter hver dag.

Fiskekaker
Fiskeboller....jeg lager verdens beste!
Kjøttkaker
Pasta
Suppe
Lasagne

Jeg har prøvd Fjordland en gang...........ALDRI igjen ææææsj.

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 2 mars 10:30

Når du lever alene er det et problem at mange av forpakningene i butikkene er så store at du må spise den samme retten (hovedingrediensen) flere dager på rad. Da blir det fort tre dager med spaghetti for at du skal få brukt deigen før den blir sur. Da er det fort gjort å gå lei.

@LindaOslo: Det kan ikke være Fjordland du har smakt?

(kvinne 45 år fra Oslo) ma. 2 mars 10:47 Privat melding

Jo da, det var fjordland/kjøttkaker å det var ikke godt......kunne til nød egnet seg som hundemat hehe.
Jeg er kresen, men de kjøttkakene fra fjordland hadde ikke vært gode selv om jeg ikke hadde vært det.

Del pakken med karbonadedeig og glasset med pastasaus i to, legg to deler i fryseren. Så lipper du å spise spagetti i tre-fire dager.

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 2 mars 12:43

Jeg fyller fryseren full på torsdag ... Skal på handletur till Sweden, förståss. Men, jeg skjønner hva du mener.

Kan du fryse glass med pastasus?

(kvinne 45 år fra Oslo) ma. 2 mars 13:51 Privat melding

Om du legger et uåpnet glass med pastasaus i fryseren så sprekker det, men om du har åpnet det å brukt noe så går det helt fint å fryse resten.
God tur til Harryland :o) !

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 2 mars 17:42

@LindaOslo: Det var noe sånt jeg tenkte.

Takk fir tipset! Jeg skal kjøpe et ekstra glass spaghettisaus bare for deg :-)

PS: Inget är fel med Sverige :-)

Skjult ID med pseudonym lars ma. 2 mars 19:00

i dag lager jeg popcorn... laget fra bunnen av.. ;)

Skjult ID med pseudonym n/a ma. 2 mars 20:02

er enig med LindaOslo. Fjorland er ikke mat jeg velger å bruke pengene mine på.
For det første smaker det ikke godt, og for det andre, så er det jo knapt nok mat i det. Blir ikke mett på en pakke fjorland!
Og det er dyrt..

Ikke det at gradis og bigone er så billig, men det blir nok en del av det.
Er veldig glad i spagetti. enkelt og kjapt å lage.
pannekaker, mossaka, kjøttkaker, lasange, pølse og potetstappe, litt stekt laks, taco, diverse suppe med noe rundstykker, og så litt mer spagetti og pizza... noen ganger blir det også hotdogs..

Men det er ikke kult å lage middag til 1........

...sukk....

Skjult ID med pseudonym Goliat ma. 2 mars 20:21

Jeg bruker kyllingfilet eller svinefilet eller laksefilet, og krydder som jeg wokker i wok gryten sammen med grønnsaker. Prøver å variere mellom kjøtt og fisk annenhver dag. Det er sjelden jeg bruker ris til middagene.

Skjult ID med pseudonym Jente76 ma. 2 mars 21:50

Laksefileer i ovnen på 220 grader i ca 12-15 min. Holder å krydre de med salt og pepper, sitronpepper på er også digg. Jeg er også blitt veldig flink til å fryse restene. Er så innmari deilig å ta opp en ferdig middag fra fryseren om morgenen, og når jeg kommer skrubbsulten hjem fra trening etter jobb er det bare å varme det noen minutter så er det ferdig. Fryser alt fra posesupper til gratenger. Posesuppene horer jeg opp med diverse grønnsaker og eventuelt kyllingbiter el.

Skjult ID med pseudonym zacha ma. 2 mars 21:54

i dag :
fajitas med kylling, guacamole og salat i dag... !! enkel o godt!

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 2 mars 21:56

Om jente76 horer opp posepuppene..ehh suppene.
serverer hingsty hestepølse eller tungei dipp til dessert da kanskje.
Litt ironi tåler du forhåpentlig Jente76 eller.
må hingsty vaske munnen sin med såpe her nå.

Skjult ID med pseudonym Jente76 to. 5 mars 22:33

Neida kjære hingst, du trenger ikke vaske munnen din, du var ganske morsom nå :-)

Skjult ID med pseudonym yeehaw to. 5 mars 23:06

Svensk kyckling. Kan lages til på mange måter.

Svensk köttsoppa er undervurdert (fås kjøpt på glass). Billig, enkelt og godt.

Skjult ID med pseudonym ? to. 5 mars 23:10

Er svensk kylling like god som firstprice kyllingen?... :P

Skjult ID med pseudonym jup to. 5 mars 23:13

Går litt i fjordlandsgrøten her, enklere blir det ikke! Hehe, kjempekjedelig å lage middag til meg selv så gidder som regel ikke legge så mye i det. Får heldigvis varmmåltid på jobb tre ganger i uken da! ;)

(mann 50 år fra Oslo) fr. 6 mars 07:45 Privat melding

Steker ofte noen biter laks og har pasta med pesto til.

En annen klassiker er juksechili, magert oksekjøtt, løk og hvitløk, en boks bønner og en boks tomat og godt med krydder.

Kjappmat er indisk pizza. Tar en nanileif, du vet de du får 4 av for 12 kr på innvandrerbutikkene, smører på litt pastasaus og topping.

Lage en stor porsjon ertesuppe som en fryser ned, går det en del av.

Frossen fiskesuppe som jeg kaster mer fisk og grønnsaker oppi, er også en grei løsning

(kvinne 45 år fra Oslo) fr. 6 mars 07:59 Privat melding

I dag blir det kyllingsalat med rundstykke her.....greit å ta med det når man skal på jobb.

Skjult ID med pseudonym nam nam fr. 6 mars 09:12

Sushi på ALEX . Beste i europa !!!! Spis mer ute , vi nordmenn er så dårlig på å besøke restauranter ,, kom dere ut , hilsen Knut !

Skjult ID med pseudonym HEIDI fr. 6 mars 12:36

I dag blir det kjapp og kjøpe mat....rundstykker med leverkaker....godt med litt tilskudd jern.......