Alle innlegg Sukkerforum

Bloggere og reklame rettet mot unge mennesker

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Baloo on. 20 mars 00:21

Snikreklame er meget effektiv, eksempelvis en avis omtaler/belyser et produkt uten å opplyse at de får tjenester eller penger for det. Det finnes heldigvis regler for dette!
I lys av dagens debatt om bloggere som reklamerer for kosmetisk industri: Hvis de får tjenester eller betaling for å skrive om dette, følger de da regler for å markere dette som annonseinnlegg? Eller er det avogtil fordekt som at de forteller en personlig historie? (Mao snikreklame som vi vet er den mest effektive formen for reklame).
Hvis det er snikreklame. Er det lovlig? Hvis ikke: Slåes det ned på juridisk med bøter ol? Dette er jo oppegående voksne personer som tjener godt med penger, og målgruppen er unge mennesker.
Har ikke vært på bloggene selv, bare sett debatten i kveld, så mulig jeg er litt på jordet. Noen som har mer peiling enn meg på om det de diskuterer i bloggene om inngrep er snikreklame eller åpenlys reklame? Og lovverk rundt dette?

Skjult ID med pseudonym bobb on. 20 mars 00:33

Ja, det skal fremkomme at det er et sponset innlegg, på lik linje med nettaviser. Om det alltid blir gjort i praksis er en annen sak.

(mann 46 år fra Oslo) on. 20 mars 00:36 Privat melding

Who cares?

(Rosa)blogger er ikke nyheter.

Enhver som finner verdi i hva en hvilken som helst tosk har å mene om ting vedkommende enten har helt presis null forutsetning for å mene noe om eller er overlegen autoritet på områder som ingen bør ønske å vite noe om, kan takke seg selv for å ha tatt den brede vei heller enn den smale sti - der den brede vei leder til irreversibel idiotifisering og verdiløshet for båden en selv og kommende generasjoner (fra samme linje).

Navnet skjemmer ingen?

Jo, visst faen gjør det for alle praktiske formål akkurat det.

“Native Advertising”
Last Week Tonight with John Oliver

https://youtu.be/E_F5GxCwizc

Skjult ID med pseudonym bobb on. 20 mars 00:45

Reklame kamuflert som redaksjonelt er noe av det svetteste jeg vet om.