Alle innlegg Sukkerforum

21. mars...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Topo to. 21 mars 10:40

Verdensdagen for Down syndrom, dagen hvor mangfold og inkludering feires. I dag er det mange som trer på seg ulike sokker for å markere at de synes at ulik er helt ok. Over "alt" tasses det med ulike sokker, i barnehager, skoler, blant venner, familie, kjente og ukjente...
Men hvordan er det, egentlig?
Er man åpen for å ta med seg sine odde sokker og labbe inn i et forhold, hvor Downs eller andre gjennomgripende diagnoser blir en del av hverdagen?
Eller er tanken på det så fremmed og skremmende, at det har samme effekt som en bøtte isvann, etterfulgt av en sverm med sinte Geithams?

Skjult ID med pseudonym Han dølle to. 21 mars 10:45

Barn er ingen hindring for min del, ihvertfall :) Snakker om Downs, jeg synes det er forfriskende at noen komikere tar de med på sketsjer. Noen vil nok påstå at man ler av, og ikke med, men det har jeg liten tro på

Skjult ID med pseudonym Statistikk to. 21 mars 10:49

Er jo i utgangspunktet positiv til det. Når man går inn i et forhold så vurderer man vel "hele pakka". Som alltid vil det være både positive og negative ting, uten å peke på hva som er hva 😊

Skjult ID med pseudonym 1234 to. 21 mars 11:04

"Er man åpen for å ta med seg sine odde sokker og labbe inn i et forhold, hvor Downs eller andre gjennomgripende diagnoser blir en del av hverdagen?"

Ja, jeg er.

Skjult ID med pseudonym Lone to. 21 mars 13:33

Fikk melding av kar, spurte hvorfor jeg ikke hadde bilde, utseendet mitt kunne da vel ikke være så ille, eller...?
Svarte at det var fordi jeg hadde Downs, og at det var så mye stigma knyttet til det, og at jeg ville at folk skulle gi meg en mulighet for å bli kjent før de fikk vite det.
Han svarte at det var veldig synd, og at han ville ikke hatt noe problem med å date meg selv om jeg hadde Downs osv. Det var ikke noe problem. Han fortsatte å skrive. Så da måtte jeg jo si at det var bare tull etter hvert. Ble drit sur. Sånn skulle man ikke tulle med.

Skjult ID med pseudonym Sukkerert to. 21 mars 13:40

Vet ikke hvor mange ganger jeg har fått beskjed om at jeg ikke har noen rett til å stille krav/være kresen, jeg som har en sønn med CP i bagasjen.

Skjult ID med pseudonym Lone to. 21 mars 14:39

Merkelig ting å si.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist to. 21 mars 14:57

Barn med downs blir faktisk voksne. Om ikke mentalt, så i alder. Og da tar staten over ansvaret til slutt. Et barn som er handikappet vil alltid være mer jobb, men jeg tror også det kan være hyggelig. Ikke noe problem her, med andre ord.

Skjult ID med pseudonym Supermann to. 21 mars 16:55

@Loni kl. 13.33 😘

Skjult ID med pseudonym Supermann to. 21 mars 17:26

Vi har alle bagasje. Og som all annen bagasje, det er ikke den enkelte bagasjen
i seg selv, men hvordan den bæres av bagasjeholderen som er avgjørende.

Skjult ID med pseudonym Solfugl to. 21 mars 20:08

Skål for alle 🥤 🥂 🎂 🍼 🍺 🍷 med og uten Downs, samt folk med og uten armer og ben / med og uten dysleksi eller ADHD. Skål for de smarte som ikke trykker andre ned, skål for gartnere, skål for romfarere, skål for barn. SKÅL 😁

Skjult ID med pseudonym Topo fr. 22 mars 16:33

Det er hyggelig å se at det finnes mennesker som er åpen for et forhold som ikke bare inneholder regnbuer og glitterfis helt fra starten av, det gir litt håp for en profesjonell bagasjebærer 😊

Skjult ID med pseudonym Somewhat fr. 22 mars 19:55

Ja, ikke sant!
Jeg tengte lenge over spm ditt, Topo, moral - etikk - personlige preferanser?
Nei, jeg må nok være såpass ærlig at om disse diagnosene (downs, eller hva nå) dukket opp, så er det fort gjort å avvise, men jeg tenker samtidig at det ikke er noe galt i det (?), hvorfor skulle det være det?

Skjult ID med pseudonym Topo lø. 23 mars 11:14

Nei det er ikke noe galt i det, Somewhat. Det er ikke noe galt i hverken å velge, eller å velge bort slike type "ting".
Personlig ville jeg nok ikke gjort en innsats for å prøve å overbevise noen om å velge meg, til tross for barn med diagnose- det er rett og slett ikke en slik type personlighet jeg ønsker inn i livet.