Alle innlegg Sukkerforum

Aleneforeldre er ok?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym godpappa on. 28 juni 2006 22:39

Hvordan "stiller" mine sinlge venner seg til de som har barn, enten på heltid, halvtid eller helger?? Mange har svart at aleneforeldre er ok. Er det egentlig det? Eller er det i realiteten ganske uaktuelt?. Må den dama eller mannen med barn være helt spesiell/unik før man evt. oppretter kontakt?.

Jeg forstår at mange kan være skeptisk til å opprette kontakt med de som har barn når man selv ikke har det enda. Det er jo så mye bra å velge på, så hvorfor skal man da velge de med barn?? :)

Skjult ID med pseudonym huldra lø. 1 juli 2006 17:24

Mulig du har et poeng der, godpappa... selv om jeg faktisk aldri har tenkt i de baner... fordi jeg selv er forsørger...
kan hende er det mange damer som selv har unger boende hos seg, som vegrer seg for å involvere seg med en mann med barn. Skal imidlertid innrømme at jeg har forsøkt å date menn med barn, og det er som regel veldig vanskelig... sjelden frihelg samtidig etc etc... og jeg er meget speptisk på å involvere ungene før man ser hvordan ting funker... så da må det bli som det blir...
men som hovedregel (for meg i alle fall) barn er ingen hindring :)

Skjult ID med pseudonym godpappa lø. 1 juli 2006 18:24

Takk for svar.

Jeg er nok på mange måter enig i dine synspunkter. Kan fort bli veldig mye med dine, mine og våre barn :). Det skal til litt planlegging iallefall... Men klart.... hvis drømmedama er der og hun har 2 barn så må man jo bare krumme nakken....

Vet ikke hvordan du føler det huldra men...... Jeg er pappa til en gutt på 3 år (forøvrig verdens hærligste gutt, selvfølgelig...:-) ) og det føles på en måte litt "vondt" at noen vegrer seg for å ta kontakt pga. at jeg har han. Han er jo bare så kul!!

Han hadde en bra kommentar her om dagen da det var noe han ikke fikk lov til hvor han sa: "Pappa, gå i stua å les avisa!!! "Jeg bestemmer!!" :)

Misforstå meg ikke, jeg forstår fortsatt de som ikke ønsker kontakt med aleneforeldre med barn - jeg ytrer bare noen tanker her og lurer litt på hva single mennesker uten barn tenker om single med barn.

Skjult ID med pseudonym huldra lø. 1 juli 2006 19:04

*smiler* 3 år er en herlig alder.... akkurat som 4, 5, 6... etc... min datter er 9... og grusomt dominant *ler*
Det er ikke lett... hadde jeg vært singel uten barn, hadde jeg kanskje vegret meg også... men når man når en viss alder (les 35 og oppover) så kan man da ikke forvente å møte en potensiell partner uten bagasje... og i bagasje er der ofte barn.... i alle fall blant voksne som har levd i forhold tidligere.
men som du også påpeker; en drømmeperson slutter jo ikke være det, selv om han/hun har barn...

(mann 46 år fra Oslo) lø. 1 juli 2006 21:43 Privat melding

Jeg har skrevet "aleneforeldre er ok". Det er fordi jeg ikke ville "vraket" ei som var alenemor. Men så lenge ingen følelser er inne i bildet, og en bare ser beskrivelser som her, så "vektes" det at en er alenemor negativt.

(mann 46 år fra Oslo) lø. 1 juli 2006 23:21 Privat melding

Var det meg Haimat svarte?

Jeg har ingenting i mot barn, jeg vil ha det selv etterhvert. Det å prioritere barnet vi ikke være noe problem.Men det er forskjell på barn som er dine egne og barn som ikke er det.

For min del kan du kan godt si at aleneforeldre stiller i en dårligere divisjon en single. For meg stiller kvinner som ikke ønsker barn, også i en dårligere divisjon. Men som menneske ellers er de i samme divisjon.

Skjult ID med pseudonym mørkemann sø. 2 juli 2006 12:06

Er det så en forskjell på hvem som er singel, hvem som har bagasje og hvor ofte/mye man har bagasje.

Flere jenter har hovedansvaret, mens gutten kun er "deltidspappa". Terskelen er sikkert høyere for en singel gutt uten barn, enn ei singel jente for å involvere seg med en "deltidspappa".

Skjult ID med pseudonym Mor-til-1 sø. 2 juli 2006 13:53

Ganske interessant tema det der, som jeg har gjort meg mange tanker om. Jeg har selv en liten sønn, og har nok opplevd det at man oftest får størst forståelse for hva det faktisk innebærer å ha et barn, hos menn som selv har barn. Så derfor har det gjerne blitt til at jeg har sett litt etter menn med barn faktisk.
Men da oppstår jo selvsagt disse praktiske problemene som nevnes her... Det å finne tid til å treffes alene, uten barn. Av en eller annen grunn så har man sjelden frihelg samtidig... typisk det der. Og da blir det jo ikke så mye muligheter hvis man ikke vil involvere barna med en gang før man vet om man vil noe mer eller ikke.
Så da hadde det kanskje vært best å finne en uten egne barn? Så slipper man i allefall de utfordringene...;-)

Ikke lett det der.. men når alt kommer til alt, så tror jeg vel at om man finner ut at man passer sammen, eller virkelig vil prøve så løser man det meste enten barna er der eller ikke. Man må bare være litt kreativ noen ganger. :-)

Skjult ID med pseudonym smiley sø. 2 juli 2006 16:44

Må si meg enig med Tirna, barn er kule de, men jeg vil ha mine egne barn. Er såpass enkel i hodet mitt at, jeg har lyst til å videreføre mine egne gener og ikke andres. Men jeg må nok innrømme at om det viser seg at drømmedama har unger fra før, kan det hende jeg må spise de ordene i meg. Ihvertfall så lenge det er helt klart at jeg skal få lage litt barn jeg også, selv om hun har fra før :)

Skjult ID med pseudonym Mor-til-1 sø. 2 juli 2006 18:08

Jeg skjønner godt at man helst vil ha sine egne barn. Det er jo et veldig naturlig ønske. Men det er jo ikke sikkert at selv om drømmedama eller drømmemannen allerede har et barn eller to, at vedkommende ikke vil ha flere barn. :-)

Skjult ID med pseudonym tjaaaa sø. 2 juli 2006 22:13

Det kommer en tid når vi alle er så oppi årene at de fleste andre har barn.
Og det å ha barn er jo et stadie de fleste av oss vil komme til etterhvert likevel, så hvorfor ekskludere noen som har barn fra før?
Med mindre det ikke funker selvsagt, men da har man hvertfall prøvd.

Jeg har barn selv, og har prøvd forhold til menn med og uten barn.
Begge deler funker (like dårlig siden jeg er her enda), og begge deler har fordeler og ulemper.
Personlig vil jeg heller ha en mann med andre verdier enn å fly på byen og å reise på ferie med de få single kompisene han har igjen...

Skjult ID med pseudonym klartdet sø. 2 juli 2006 23:30

Mange av oss har lang erfaring med å ha stesøsken og halvsøsken. For de fleste går dette helt fint.

Om det alltid er lett? Slett ikke. Men, som flere skriver, det er en tid for alt. Og når kjærligheten smiler til en, ja da må man tørre å smile tilbake.

Når dette er sakt så må jeg også si at det enkle ofte er det letteste å gripe etter, og at en gutt uten barn er lettere å ta kontakt med. Jeg vet noe om å være singel men ingen ting om å være forelder. Å være forelder er noe jeg ønsker å oppleve en gang i fremtiden..

Skjult ID med pseudonym oslojente on. 13 nov. 2013 01:06

Jeg tar skriver til de som er alene pappaer og jeg har ikke barn selv.
Så jeg har ikke noe imot å ta kontakt med alene pappaer som deg godpappa

Skeptisk kan man vøre men det kommer litt an på personen som er alene pappa og den som tar kontakt

(mann 39 år fra Hordaland) on. 13 nov. 2013 06:49 Privat melding

Jeg går bare etter de med barn hvis jeg har dype følelser. Er ingenting gale med damer som har barn, men for barnas skyld bør en gå inn i et forhold med stor seriøsitet for barnas skyld. De fortjener bedre enn at det kommer folk inn i livet deres som de blir knyttet opp til, for at de bare forsvinner ut igjen.

Mange nydelige damer med skjønne barn. :)

Skjult ID med pseudonym hemmelig on. 13 nov. 2013 07:28

Om dama ikke har barn er hun uaktuell.

(kvinne 42 år fra Akershus) on. 13 nov. 2013 07:57 Privat melding

Om jeg skulle ekskludert alle menn med barn hadde det blitt et lite utvalg å velge fra når man passerer en viss alder.

Det sier også veldig mye om en mann om hvilket forhold han har til sine barn, og hvordan han snakker om barna sine. Så en god far får absolutt pluss stjerner i boka.

Ulempen er selvsagt at man må tilpasse seg praktisk, og at man må gå enda saktere frem sånn at barna ikke påvirkes i noen særlig grad og at man tar det skritt for skritt.

Skjult ID med pseudonym girlygirl on. 13 nov. 2013 08:14

Mannen må mer enn gjerne ha barn fra før så lenge han vil ha fler.. for jeg vil gjerne ha egene barn!

(mann 39 år fra Vestfold) on. 13 nov. 2013 08:36 Privat melding

Det kan nok være noe i det du sier @ts... Når det kommer til barn... Hvor mange barn man har og om man har barn ulike helger osv.. Selv har jeg en på 12 og stiller vel litt friere enn de som kanskje har yngre og flere barn. Samt de hvor det er flere fedre i bildet.. Man har jo gjerne også opparbeidet seg en god rutine på hvilke helger barna skal være, men dette kan jo forandres på.. Det viktigste for meg er man ikke baserer en relasjon på at det bare er barn i bildet .. At man kan date hverandre en stund før man involverer barn..dette innebærer jo selfølgelig også at det ikke blir for stor avstand til den andre... Så jeg kan nok se en liten problematikk med de som har flere barn og små barn.. Men problemer er til for å løses )..

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 13 nov. 2013 11:35 Privat melding

Jeg tenker som så at hvis min fremtidige partner har barn fra tidligere så synes jeg ikke at det er noe hinder for at vi to kan ha det bra sammen. Jeg tenker også at når jeg er såpass "gammel" som jeg er så er det flere og flere som har barn/får barn.

Selv om man ønsker seg egne barn en dag, så er det ingen selvfølge at man får det.

Er det barn fra tidligere forhold så har man i hvert fall dem, selv om det er en annen som er mor til barna.

(kvinne 30 år fra Møre og Romsdal) on. 13 nov. 2013 13:01 Privat melding

Eg er aleinemor til ei jente på 7 som eg har so og seie året rundt, med unntak av nokre feriar her og der.

I mi tid på sukker har eg stort sett berre blitt kontakta av dei utan barn. Dei eg sjølv har tatt initiativ til kontakt med har vore både med og utan, mest utan, men det har vore litt tilfeldig.

Sjølv er eg veldig fleksibel når det gjeld å eventuelt få fleire barn eller treffe nokon som har frå før av.

Om eg skal vere heilt ærleg so har eg i den siste tida hatt meir lyst til å treffe andre med barn. Det hadde vore greit å prøve å date nokon som har meir erfaring med ungar, på godt og vondt.
Det at det mest truleg går med meir tid til å verte kjent og at ein ikkje kan treffast like ofte (i alle fall i byrjinga, før ungane vert involvert) gjer meg ikkje noko særleg.

Skjult ID med pseudonym bymann on. 13 nov. 2013 13:26

Jeg har valgt kun å søke de uten barn her. Synes det uansett er fryktelig mange profiler å gå gjennom, så da er det greit å halvere bunken ved å utelukke de som jeg vet det mest sannsynlig ikke vil bli noe mer med. For selv om jeg liker unger greit nok og godt kan tenke meg egne barn en gang i tiden, så synes jeg det erfaringsmessig er ganske vanskelig å få til dater med de som er mødre og jeg orker rett og slett ikke så mye styr med det i begynnelsen. I alle fall ikke allerede før jeg har møtt jenta, eller har fått det minste følelser for henne. I teorien har jeg egentlig ikke lyst på bonusbarn eller stebarn heller, men akkurat det tror jeg fort kunne ha endret seg i praksis hvis jeg hadde rukket å bli kjent med og blitt glad i ungen. Men noen kriterier må en jo ha her, noen måter å øke oddsene for at datene ikke blir bortkastet, og da synes jeg at det å velge bort kvinner med barn er en grei start. Uten at jeg av den grunn kan utelukke helt at jeg ville kunne ha falt for en alenemamma hvis jeg møtte henne IRL selvsagt.

Skjult ID med pseudonym Frk.Fri on. 13 nov. 2013 13:38

Jeg er skeptisk til å finne en mann med barn, så i utgangspunktet styrer jeg unna. Men klart, skulle jeg falle, så faller jeg.

Årsaken til at jeg er skeptisk er at
- jeg ønsker egne barn
- jeg ønsker ikke at en eks av han skal ha noe å si for barneoppdragelse i vårt hus, fordi de har et felles barn som hun mener skal følges opp på en viss måte
- jeg ønsker ikke at en eks av han skal diktere når vi må ta ut ferie fordi det passer henne

Barna har jeg ingen problemer med, det er de voksne som skaper problemer. Sånn sett kunne jeg godt datet en enkemann med barn såfremst han ønsket seg flere.

Skjult ID med pseudonym thisone on. 13 nov. 2013 17:57

Jeg ser ingen problemer med å få kontakt med en som har barn. Jeg digger barn,og de pleier å digge meg og :)
Det man skal en være litt obs på,er at den som har barn har en naturlig annen prioritet i hverdagen sin :)
Jeg bare håper at en fremtidig mann med barn er åpen for ett til. Men det er en annen sak :)

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) on. 13 nov. 2013 18:10 Privat melding

Er alenepappa.. Har vært problemer,men er nok veldig opp til dama! Vil jo at hun skal bli kjent med ikke bare meg men også min datter! Så i det store hele er det et problem ! Så man må nok legge litt extra i det med innsats:) Men jeg er åpen for flere og vil bruke tid på den som ønsker et forhold til meg. klem:)

Skjult ID med pseudonym Blah on. 13 nov. 2013 19:11

Dame med 2-3 unger fra forskjellige fedre blir straks et vanskeligere valg, og det samme om dama har 3-5 unger så er det et stort ansvar og lite tid til hverandre. De som har 1-3 unger med samme far er ikke noe problem å forholde seg til sånn med ungene og alt, men selv en alenemor med ett barn kan være komplisert hvis hun har veldig sterke økonomiske motiver for å behøve noen og hvis hun i tillegg viser seg være kynisk.

(kvinne 42 år fra Sør-Trøndelag) on. 13 nov. 2013 19:30 Privat melding

For meg har det ikke noe å si om fyren har barn eller ei. Men siden jeg har to, og ikke ønsker å få flere barn selv - må han iallefall være komfortabel med det. Så for min del er det en fordel om den jeg treffer har egne barn tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym glimt on. 13 nov. 2013 19:31

Jeg er ikke imot å møte en alenemor! Men i utgangspunktet er jeg naturlig skeptisk til dette, det må jeg helt ærlig innrømme! Jeg ønsker gjerne å få noen år med en person der vi er frie og ikke bundet 100% til familie, økonomi og jobb og kan oppleve spennende ting sammen! Feks et halvår på seilbåt i karibien, lange reiser osv!

Men dersom jeg møter en skikkelig bra person så vil ikke et barn hindre meg i å innlede et forhold til denne personen! Men er det snakk om flere barn og en hel familie er jeg neppe interessert! Jeg ønsker min egen og ikke å oppdra massevis av andre unger! Selv om jeg naturligvis kan bli veldig glad i barn som ikke er mine

Jeg er relativt ung så for meg er det nok kanskje anderledes enn folk som er godt oppe i 30årene og kanskje 40+! Jeg har flere personer uten massevis av bagasje å velge mellom! Må være vanskelig å være singel med barn osv godt oppi årene! Håper dere lykkes!

Skjult ID med pseudonym glimt on. 13 nov. 2013 19:43

Btw: Det Blah er inne på med økonomisk motiv er noe jeg også er veldig obs på med alenemødre! Jeg tjener ganske godt akkurat nå! Og jeg har en bekjent som er meget attraktiv som har fått barn og blitt singel det siste året. Vi omgås hverandre på fester osv og jeg vet hun ikke har det veldig bra økonomisk sett samt hun er faktisk registrert på denne siden, så hun er absolutt på leting, Og nå har hun plutselig fått interesse for meg etter at vi har kjent hverandre veldig lenge! Før når jeg ikke hadde god økonomi og hadde et litt rotete og impulsivt liv så var hun overhodet ikke interessert! Hun er også flere hakk over meg på attraktivitetsskalaen!

Veldig snodig for meg isåfall! Kunne ikke tenke meg noen med slike intensjoner iallefall!

Skjult ID med pseudonym Blah on. 13 nov. 2013 19:45

glimt,
det er sikker vanskeligere for dem ja og en mere komplisert kabal, men hva gjør du når du selv kommer dit slik som godt over halvparten gjør?