Alle innlegg Sukkerforum

kvinnedagen i morgen

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ung75 lø. 7 mars 2009 22:02

Måte bare ta det opp.. Noen damer som skal gå tog?
Ønsker egentlig damer helt likestilling? Husker det var en laaang diskusjon om hvem som skal betale på første date.. Mange mente det var helt naturlig at mannen som skulle gjøre det?? Så der er det ikke likestillig, Mange synest vel det er naturlig at mannen skifter dekk, fikser bilen eller båten and so on.. Får en følelse at enn del damer ønsker likestiling der det passer de best. Så var det lik lønn for lik jobb da.. Er vel en brannfakkel, men jeg jobber innen IT verden, der er det nok veldig naturlig med individuell lønn etter erfaring og utdanning og hvordan enn forhandler lønna. Sikkert dumt av meg å ta dette opp.. som gutt, men,men... Så forresten et innslag på nyhetene i dag. Det er jo sånn at vi fra fødselen viser hva som er gutteting og hva som er jenteting. Det er vel mer på papiret det kan bli likestilling og ikke i denne virkelige verden eller??

Skjult ID med pseudonym venus lø. 7 mars 2009 22:19

Menn og kvinner får aldri blitt likestilt i alt. Tenker bl.a. på fysisk styrke............ Helt greit at vi ER forskjellige, men lik lønn for likt arbeid bør vi vel kunne kreve i 2009. Samt heltidsstillinger til alle som ønsker det. Er jo et faktum at mange kvinner jobber ufrivillig deltid, særlig i helse og omsorgsyrkene.

Skjult ID med pseudonym ung75 lø. 7 mars 2009 22:23

ja, kan jo være en ide, som har blitt foreslått, at menn skal ha lengre fødsensperm, men får kamp fra mange mødre der. Hva er grunnen til det da? Er det ikke noe mange damer ønsker??

(mann 56 år fra Hordaland) lø. 7 mars 2009 23:08 Privat melding

jeg liker bedre begrepet " likeverd". Vi er forskjellige og har forskjellige fortrinn, men vi vil alltid være like mye verd som mennesker. Og vi bør behandles deretter.

Skjult ID med pseudonym mikro lø. 7 mars 2009 23:19

Likestilling for meg er friheten til å velge. Om kvinner ønsker en aktiv yrkeskarriere eller være hjemme med barn, må være opp til den enkelte. Lik lønn for likt arbeid er en selvfølge, forutsatt lik utdannelse og erfaring. Lengre pappaperm er jeg også for, men ikke at den skal gå utover mammapermen. Den bør komme i tillegg, slik at barnet kan være mer hjemme med mor og far før man må sende de til barnehage/dagmamma. Og nei, jeg skal ikke gå i tog i morgen :)