Alle innlegg Sukkerforum

Aktuelle kinofilmer

Vis siste innlegg
(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 8 mars 2009 14:25 Privat melding

Nå er det så mange filmer jeg ikke har sett, så jeg ønsker meg både anbefalinger og advarsler over aktuelle kinofilmer i denne tråden..

Har du vært på kino i det siste? Var det verdt pengene? Terningkast?

Jeg så Benjamin Button i går. Handler om en baby som blir født gammel og går baklengs gjennom livet. En original idé, noen gode karakterer og stemningsbilder, men utover det fikk jeg ikke så veldig mye ut av filmen. Tre timer ble lenge... Brad Pit er heller ikke den mest interessante skuespilleren jeg vet om, og selv om sminkøren hadde gjort en god jobb, var ikke innholdet nok til at denne filmen innfridde helt. Jeg skal ikke leie den på video for å si det sånn.. :) Terningkast: 3.

Skjult ID med pseudonym dvergen sø. 8 mars 2009 14:34

Godt å se at det er flere enn meg som ikke var kjempeimponert av Benjamin Button. Mange av de jeg gikk sammen med mente at det var den beste filmen de hadde sett på lenge, men meg ga den veldig lite. Jeg synes historien egentlig ble ganske tynn og den varte alt for lenge.

En film som derimot må sees er "Slumdog Millionaire". Jeg gir den en veldig sterk femmer på terningen.

Skjult ID med pseudonym Film freak sø. 8 mars 2009 14:59

Så "Vals med Bashir" for ikke så lenge siden. Filmen er om krig, og langtidseffektene den har for de som deltar. Selv om det er en animert film, så ikke la deg lure. Det er noen rå scener i den, som kanskje ikke er helt bra for sarte sjeler. Helt klart en femmer fra meg.

Skjult ID med pseudonym ung75 sø. 8 mars 2009 15:17

sett Klassen for ikke så veldig lenge siden.. Herlig film om det å være lærer i en multinasjonal klasse i Paris. Fekk meg å tenke tilbake og såååå glad jeg aldri skal bli lærer. MÅ ha tolmodighet gitt.. Meget bra docofiction film. Verd å sjekke ut, synest jeg. Klar 5er fra meg :)

Skjult ID med pseudonym pølsevev sø. 8 mars 2009 15:20

"The Wrestler" kan jeg anbefale, en av de bedre filmene i 2008. Ellers er "Slumdog Millionaire" et friskt pust som er verdt å få med seg.

Skjult ID med pseudonym ung75 sø. 8 mars 2009 15:20

Såg Revolutionary Road på fredag. Fantastisk skuespill av både Kate Winslet og Leonardo DiCaprio. Historien er kanskje ikke den mest kompliserte, men en historie om hva drømmen om lykke er og hva det kan bli.. Likte den og ganske godt.. En stekt 4er..eller kanskje en svak 5er :) Noen andre som har sett denne?

Skjult ID med pseudonym ung75 sø. 8 mars 2009 15:22

hiver meg på The Wrestler ja.. Jeg og likte den veldig godt. Fortjente en Oscar for den rollen :)

Skjult ID med pseudonym Chloé sø. 8 mars 2009 15:27

Støtter Slumdog Millionaire

Absolutt en "must see"

Skjult ID med pseudonym meg sø. 8 mars 2009 15:45

enig i at wrestler var bra og benjamin button var ikke all verden....

Skjult ID med pseudonym ung75 sø. 8 mars 2009 15:48

jeg likte Benjamin veldig godt. Klarte å leve meg helt inn i den og tiden rant bare bort.. Plutselig var den slutt... Fekk litt tanker til Frihetens regn.. får nesten inntrykk at det ikke er så mange som liker den, men,men.. Kan vel hive meg på Slumdog Millionaire, jeg også.... Sett den 2 ganger på kino nå.. Tristeste goodfeeling filmen jeg har sett på lenge :)

(mann 40 år fra Østfold) ma. 9 mars 2009 22:29 Privat melding

De ufrivillge!

En svensk film om gruppepress.

Terningkast *****

Veldig bra bestkrevet og interessant å se hvordan man blir lurt i dagliglivet av gruppepress.

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 9 mars 2009 22:30

Appelsinpiken anbefales veldig :-)

Skjult ID med pseudonym Morpheon ma. 9 mars 2009 22:41

Gleder meg som et barn til å se Watchmen =D
Fikk med meg Wrestler (tørket noen tårer i løpet av filmen), og hadde vel kun to ankepunkter;1. Det nesten banalt vennskaplige forholdet wrestlere i mellom, og 2. Litt vel sentimentale scener innimellom. Ellers synest jeg det var en topp film :)
Likte også Slumdog Millionaire, men syntes kanskje til tider at filmen ble litt vel oppkonstruert.

Skjult ID med pseudonym ung75 ma. 9 mars 2009 22:45

Noen som liker dokumentar så er Man on Wire utrolig bra. Er ikke sånn veldig fan, men den dokumentaren var fasinerende gitt

(mann 49 år fra Østfold) ti. 10 mars 2009 01:25 Privat melding

Benjamin Button,, er en helt fantastisk film. Brad Pitt imponerer stort. Forundrer meg ikke om det blir oscar dryss..

En litt annerledes vampyr film. Twilight. En kjærlighets histore. Synes den ble litt for,,, mot slutten, ellers fin.

Crusaders fra 2001,, om tempelriddere. Italiensk produksjon men veldig bra. Mye rundt temaet kristne og sarere.
Spennende og flere store scener :) Får et lite innblikk av hvor forvirrende det var da kristendommen skulle bli spredd.

Valkyrie,, slettes ikke dårlig. Er ikke spesielt fan av Tom Cruise. Men funka denne. Er glad i historie :)

Australia,,, usikker på om jeg likte den eller ikke. Storfilm, men ikke bra skuespillere. Bra effekter men alikevel ser ut som de har spart inn litt kroner.. For lang.. kunne kommet i 3 deler.. Historien, de kunne holdt seg til den lille gutten,,, hmm nei usikker ass. Det som var bra, var veldig bra, men det som var dårlig virkelig sugde hehe

May Payne,,, med skuespillere fra masse serier hehe.. Prison break, Heroes, Stargate SG-1, Grounded for life, That 70's show, Greys Anatomy osv... Litt spesiell film,, men helt grei. Mark Whalberg i hovedrollen. Kan ikke noe for det, men liker filmene hans. Dyster, litt grotesk og spennende..

The Red Baron fra 2008.
Om det legendariske tyske flygeresset under 1. verdenskrig.
Flott historikk rundt krigen og fantastiske effekter. Gode skuespillere og rett og slett bra film!

Miracle at St Anna fra 2008
En annerledes krigsfilm som handler om de sorte amerikanerne under 2. verdenskrig og det er mye fokus på hvordan de ble behandlet samt tyskernes propaganda. Vi følger en tropp på deres reise. Spesiell og utrolig flott film. Resigert av Spike Lee. Bra historikk og gode effekter.

Vel, noen titler i alle fall..

Liker ikke glede meg til filmer som Watchmen.. Er veldig glad i tegneserier så ikke alltid det står til forventingene. Trailerne ser ikke spes bra ut. Men bedre å være kritisk først hehe. Transformers 2 derimot. Den ser RÅ ut :)))

Skjult ID med pseudonym dvergen ti. 10 mars 2009 08:24

@Arve1968,

Jeg synes Benjamin Button er overvurdert. Til tross for mange nominasjoner, ser det ut til at Oscar juryen mener det samme. Så vidt jeg vet, endte den opp med bare én Oscar, og ble fullstendig knust av storfilmen "Slumdog Millionaire" som virkelig opplevde et Oscardryss.

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 10 mars 2009 08:33

Har sett Vals med Bashir to ganger. Det er en i hovedsak animert film om Israels invasjon (sic!) i Libanon i 1982.

Utgangspunktet for filmen er at mange av de tidligere soldatene ikke husker et skvatt av hva de var med på tyve år tidligere. Regissøren begynner å oppsøke folk som var med på en eller annen måte og rekonstruerer hendelsene der han og kompisene var involvert. Som kjent toppet elendighetene seg i massakrene i Sabra og Chatilla.

At filmen er animert (tegnet) betyr at mye visuell støy er filtrert fra og det er lett å fokusere det faktiske temaet i filmen. Lydeffektene bidrar også til dette.

Vals med Bashir er en film der folk går stille ut etterpå.

Filmen kommer på DVD i april.

Skjult ID med pseudonym Arve ti. 10 mars 2009 15:44

@ Dvergen,, overvurdert i forhold til hvem? Slutt og les kritikk, oppgi egne meniger :) Jeg elsker den :))
Ingen kan ta fra meg den meningen! Kult den fikk en Oscar da :) Slumdog har jeg faktisk ventet med, for 'alle må jo se den'..
Så liker vente på hysteriet legger seg og nyter den senere :)

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 10 mars 2009 19:38

Lilleulv,
er det kun filmer som går på kino du spør om?
Jeg antar du har sett Max Manus (siden den har gått en stund)?
Selv endte jeg opp med å se den to ganger (først på gratisbillett, så med "de gamle") -men den satt i flere dager etterpå, begge gangene. Dette til tross for at jeg synes den kunne vært laget enda litt bedre. Filmens store styrke er det mange filmer mangler (spesielt amerikanske) - en god historie. Og filmteknisk så man lyktes godt i å skru klokken tilbake til 40-tallet.

Ellers var Slumdog Millionaire god, men den var litt i samme gate som City of God. Og jeg blir litt irritert på filmanmelderne som kalte den en feelgood film. Da skal du være ganske... blind.

Skjult ID med pseudonym dvergen ti. 10 mars 2009 19:41

Jeg har også sett Benjamin Button, "Arve". Den var fryktelig hauset opp, og jeg gledet meg veldig til å se den, men fikk ikke den store filmopplevelsen jeg hadde ventet meg. Dette er selvfølgelig min helt subjektive oppfatning, men jeg synes filmen ble for lang, mens historien ble ganske tynn og var heller ikke spesielt interessant. Jeg forstår at mange andre liker den godt, og det må de gjerne få lov til. Egentlig tror jeg at jeg er i mindretall; av de åtte jeg så den sammen med, var jeg den eneste som ikke var over meg av entusiasme da vi kom ut av salen.

Skjult ID med pseudonym dvergen ti. 10 mars 2009 19:44

Enig i at Slumdog Millionaire ikke nødvendigvis kvalifiserer som "feelgood" film, "vibe". Men den er fantastisk bra. Jeg lurer imidlertid litt på hvorfor du mener den er litt i samme gata som City of God (som for øvrig også er en utrolig bra film)?

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 10 mars 2009 19:51

Dvergen,

sammenlikningen er bare tuftet på at det handler om barn som må kalre seg selv i en altfor tøff verden - men at det i alle fall går bra med minst én av dem (hovedpersonen). Den gav meg en glim av håp, som forsvant bare ved tanken på alle de andre som lever igjen i elendigheten...

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ti. 10 mars 2009 19:54

Tusen takk for mange tips og innspill!

@Vibe. Ja, det er bare filmer som går på kino nå jeg tenkte på i denne tråden. Så kan jo folk kikke litt gjennom her, før de skal bestille seg billett (helst to billeter, da ;-)

Har bare sett Max Manus (som var bra) og Benjamin Button. Når det gjelder den siste, hadde jeg akkurat samme opplevelse som dvergen. mens hun jeg så den sammen med hadde samme opplevelse som Arve. Det er jo ulike ting som fenger og som vi blir grepet av. For meg minnet klisjeene i fortellerstemmen for mye om Aune Sand-fimen Dis. :-)

Ser at mange likte Slumdog Millionaire. Har hørt at det var en veldig ekkel scene i den med noen barneøyne, og har derfor unngått den så langt. Men det er kanskje ikke så ille at det er grunn til å styre unna filmen?

Noen som har sett "Milk"? Og hva med "Han er bare ikke interessert"? (eller styrer vi unna den da tittelen minner for mye om eget liv? ;-)

Skjult ID med pseudonym Arve ti. 10 mars 2009 19:55

Er glad jeg som oftest ser filmene FØR de rekker bli hauset opp eller slaktet :)))
Da sitter man igjen med kun sin egen mening... Smaken er som baken.

For å avslutte BB fra min side. Det var mange elementer som bidro til at den fikk min tommel opp. Historikken, klærne, scenarioene, effektene. De viktige elementene som var på den tiden, som f,eks oppskytingen. Kulturene. Landene. Språket. Komplikasjoenene. Så synes jeg Pitt takler alle rollene glimrende fra han spiller gammel til ung. Selvsagt er det kritikk verdige scener men alt i alt, en topp film fra min side. Men nå legger jeg til at jeg elsker både fantasy og sci fi i større grad en 'virkelige' historier som aller oftest er hollywoodisert alikevel. Dette er uansett bare min mening,, Vel, nok om det :)

Skjult ID med pseudonym dvergen ti. 10 mars 2009 19:58

Jeg måtte snu meg unna i den scenen du tenker på, Lilleulv. Den var ordentlig stygg, men filmen er allikevel så bra at den må sees.

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 10 mars 2009 20:06

Jeg også måtte snu meg unna, men jeg trodde det var kastrering på gang. Vet ikke hva som er verst.
Men Lilleulv, seeren ser egentlig ikke så mye - man bare forstår.

Ellers er det jo en dramatisk og snedig historie om hvordan hovedpersonen fåt full uttelling fra "Livets skole" Han vekket all min sympati og jeg var fengslet fra begynnelse til slutt. Men det likevel en slags brist, eller bare et for meg for stort sprik fra de harde realitetene til den eventyrlige historien som skildres. Som om noe ikke stemte.
Hvis du ser den, hadde vært interessant å høre hva du syntes om den.

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 10 mars 2009 23:24

Har akkurat kommet hjem etter å ha sett filmen "Nord". Morsom! En typsik norsk film, men vel verd se likevel :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 16 mars 2009 16:29

Så BOLT på kino. Datteren min på 5 likte den så godt at hun ville se den for andre gang i går. Det var litt overraskende, for det var veldig høy lyd, mye action og dramatiske scener. En småmorsom film var det likevel. Passer nok best for barn fra 7 år og ungdom. Men noen av de tegnede karakterene er fantastisk gode, og det er en del poenger også for voksne. Og det er imponerende hva de får til på lerretet!. Terningkast: 4

Skjult ID med pseudonym ung75 ma. 16 mars 2009 16:34

såg Menn som hater kvinner i går.. Det var jo en god del jeg savnet, men skulle vel bare mangle. Kan ikke ta med alt. Er jo noe jeg håper det kommer mer av, men det får vi jo se ann når 2 og 3 kommer på DVD. Skal iallefall kjøpe de, når de kommer.
Filmen var bra. Lisbet var truverdig..heldigvis. Tiden gjekk veldig fort, selv om filmen er lang. Koste meg hele veien. Kjedet meg ikke et minutt igrunn, og det er jo et bra tegn...får en 5er av meg da..

Skjult ID med pseudonym Hammock ma. 16 mars 2009 20:30

- "De ufrivillige"
- "Frost/Nixon"
- "The International"