Alle innlegg Sukkerforum

Mer om utroskap

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym wintermute ma. 9 mars 2009 19:19

Jeg blir skremt over hvor utbredt utroskapen er i vår kultur, og hvor lav terskelen er for å systematisk bedra sine partnere. Mine erfaringer rundt dette, gjør at det skal veldig mye til for at jeg noensinne vil kunne stole på en kvinne igjen.

Jeg ble nylig singel etter nesten 9 år i fast forhold og med to små barn som nå opplever store omveltninger i livet sitt. Flere av mine tidligere forhold har vært til kvinner som jeg visste ikke var til stole på. De var i tillegg ganske åpne om at de likte "variasjon" så jeg la da heller aldri særlig følelser i disse kortvarige flørtene.

Så traff jeg ei som var annerledes. Hun var søt og snill, litt sjenert, men hadde alle de rette verdiene, trodde jeg. Nå, flere år senere, er idyllen brutt og jeg måtte gjøre det slutt med ei som over lang tid har pleiet kontakt med ekser og menn som hun har møtt på byen, bak min rygg. Ironien i det hele, er at hun på tidlig tidspunkt uttrykte sin bekymring for at *jeg* skulle være utro mot henne, så jeg tok hensyn og kuttet ut det meste av byturer med kamerater og arrangement med jobben hvor alkohol var i bildet. Hennes unnskyldning var at hun søkte spenning i hverdagen. Et stabilt familieliv, med god økonomi, ingen åpenbare konflikter, og to nydelige barn var visst ikke nok.

Nå har jeg vært singel i snart et halvt år. I løpet av denne korte tiden, med byturer ca annenhver helg, har 5 av de jeg har kommet i kontakt med vært gifte med barn. Dette er kvinner i midten av 30-årene som reiser på byen med venninneflokken, tar av seg gifteringene, og opptrer som single. Når dette faktum har kommet frem i lyset, har jeg kuttet kontakten tvert. Ikke fordi jeg mener jeg har spesielt høyere moral enn andre, men fordi jeg vet av erfaring hvor vondt det er å være den uvitende part på andre siden. Det er direkte hjerteskjærende å se på facebook-profilene deres, hvor de fremstår som lykkelige med bilder av mann og barn.

Min beste venn, som selv er singel, har over flere år hatt et forhold med ei jente på jobben. Når hun begynte å jobbe der, hadde hun en kjæreste, men min venn var på det tidspunktet ikke klar for noe fast forhold. Hun giftet seg etterhvert med kjæresten, og de har nå to barn sammen. Det ektemannen ikke vet, er at min venn og hans kone, avslutter alle sosiale arrangement i forbindelse med jobben (julebord mm.), på et hotellrom nede i sentrum.

Dette er bare noen eksempler fra mitt liv, men jeg har dessverre langt fler. Er det håp for livslang kjærlighet i vår kultur

Skjult ID med pseudonym R ma. 9 mars 2009 19:33

Jeg synes i likhet med Wintermute at dette virker mer som normen enn som unntaket. Desverre. Jeg har blitt mer skeptisk når jeg møter noen og frykten for å innlede et forhold er større. Jeg vet hva jeg står for selv og har kontroll på den biten - man kan imidlertid aldri vite hva andre definerer som utroskap. Det W beskriver har jeg sett igjen og igjen og igjen - det er like trist hver gang...

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ma. 9 mars 2009 19:35

Det at hun er mer enn normalt bekymret for at du skal være utro bør ha gitt deg noen varsellys...
"Når du peker på noen, har du tre fingre som peker tilbake på deg "
Forskjellen her på menn og kvinner er at mennene ikke engang gidder å ta av gifteringen ... heheheheh

Skjult ID med pseudonym Hmmm... ma. 9 mars 2009 19:42

Jeg syntes noen bør henge ut de som er utro på en nettside! Egen nettside for de som er tatt på fersken!! :)
Tenk på alle de stakars barna!!

Skjult ID med pseudonym Jente76 ma. 9 mars 2009 19:56

Ja nettopp. Tenk på de stakkars barna. Tror ikke det hadde blitt så mye lettere for de med mor eller far hengt ut på den måten akkurat!

Skjult ID med pseudonym Prosus ma. 9 mars 2009 20:02

@ Hmmm...

Tror nok ikke å henge ut de som er utro er ett sjakktrekk. Det vil nok skape mer problemer enn det noen gang kunnet løst.

Når det kommer til utroskap så tror jeg ikke det finnes noe som kan skade enn mer på ett emosjonelt nivå... At noen i det hele tatt vil være utro har jeg aldri skjønt, tror det skader enn selv mer enn en skjønner også...

Håper jeg aldri får oppleve det igjen, og jeg håper jeg slipper å høre mer om vennene mine som har gjort det...

Skjult ID med pseudonym blåtrost ma. 9 mars 2009 20:09

@wintermute

Som deg er jeg også skremt av hvordan utroskap har bredt seg ut. Det er nesten som at man blir sett ned på som en raring når man ikke blindt følger sine impulser idag. Dessverre har nok sexuell omgang blitt veldig objektifisert, og så lenge mange ser på sex som noe man bare gjør uten innblanding av følelser, vil nok utroskap fortsette å øke...

Skjult ID ma. 9 mars 2009 20:13

Kan vi ikke bare avtale å ha åpne forhold alle sammen, så unngår man at noen blir såret?

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ma. 9 mars 2009 20:16

Tror det er vanskelig å ikke bli såret uansett : Det er den du er mest glad i som deler noe veldig intimt med noen andre .

Skjult ID med pseudonym Kwani ma. 9 mars 2009 20:24

Jeg håper på å få oppleve å finne en som jeg kan ha det godt med resten av livet.Har opplevd utroskap og håper aldri jeg får oppleve det igjen.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 9 mars 2009 21:54 Privat melding

Jeg tror ikke en mann kan kjempe imot sms, facebook, msn og nettdatingssider + uteliv.
Jenter får så mye oppmerksomhet av menn at det spiller ingen rolle hvor kjekk, rik, smart eller hvor god familiemann du er..du taper mot tilgjengligheten til slutt.
Du vinner kanskje over de 30første beilerne men så går det nedover.

Samtidig så baserer all populær kultur i media seg for kvinner på "spenning, lev livet osv" Sex in the City, Frustrerte fruer osv.

Menn får ikke den type oppmerksomhet om de ikke virkelig skiller seg ut, mestrer drittsekk rollen 100% eller er rike, skal de alikevel ha den oppmerksomheten så må de jobbe for det og ikke bare litt.

Skjult ID med pseudonym Rognebær ma. 9 mars 2009 22:03

Hehe SteinR
Jeg kjenner meg ikke igjen i din virkelighet. Tror du forveksler "kvinner" med "pene kvinner". De ikke så fryktelig vakre av oss kan faktisk ikke velge å vrake i menn. Skjønt det er ikke helt sant, det fins nok av rundbrennere der ute å ta av... Takk, men nei takk!

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) ma. 9 mars 2009 22:20 Privat melding

@ Rognebær
Betviler sterkt at skillet går på fryktelig vakre/mindre vakre...for å uttrykke meg mildt.

Det er nok av fisk i havet for de fleste og på by`n eller butikken byr de seg tidvis frem i all sin "prakt" og...det er heller ikke et skille på menn/damer.

Denne debatten her fremstår som særdeles ensidig,alle er imot utroskap og pisker den som er utro,lett å være enig så lenge man er den som er rammet/sist ble rammet... Men ærlig talt,verden er ikke så svart hvit at de som er utro skal sitte med all skyld-er det ikke på det planet en forhistorie og en vei som er gått-kanskje "glemte" jeg/du å være oppmerksom og tok ting for gitt...kanskje var vi utro på andre vis enn de vi selv så gjerne gnir inn i sårene og utropper som ekte utroskap.

Kanskje,kanskje ikke.

Fei for egen dør,risk er noe vi må leve med og tidvis går det til helvete uansett.

Men viktig å våge å leve:-)

Skjult ID med pseudonym Rognebær ma. 9 mars 2009 22:42

@romling1
Tror heller ikke tilbøyeligheten til å være utro har noe med eget utseende å gjøre, selv om det er slik at jo penere et menneske er jo flere muligheter har det. Det er det ingen tvil om. Tror nok også at menn og kvinner er like ille. Det jeg reagerer litt på er at det alltid dukker opp, i slike debatter, en mening om at kvinner er verst. At vi har draget på alt av menn og derfor kan velge og vrake. Der kjenner jeg meg ikke igjen og jeg begynner å bli litt lei den holdninga at det er så "synd" på menn som ikke kan få den de vil ha når de vil - slik vi kvinner tilsynelatende kan. Så vidt jeg vet er det ganske lik kjønnsfordeling i landet og hvis det er mange kvinner som ligger rundt er det nok rimelig stor sannsynlighet for et det er et tilsvarende antall menn som gjør det....

Uansett er utroskap er en begredelig greie. Får du ikke nok oppmerksomhet i et forhold må du jobbe med partneren din. Fungerer ikke det så er det kanskje på tide å trekke seg ut. Å lyve, bedra og såre på det nedrigste med utroskap er en dårlig løsning, i den grad det i det hele tatt kan kalles en løsning...
Uhell skjer nok, men å kalkulere med det er en ganske annen sak og sier ikke mye vakkert om menneskene det gjelder!

Skjult ID med pseudonym midwife ti. 10 mars 2009 00:39

Hva skjedde med den andre (tredje) tråden om utroskap, som bl.a handlet om hvorfor utroskap er uakseptabelt?

Skjult ID med pseudonym wintermute ti. 10 mars 2009 00:48

Midwife: Jeg tror trådstarter slettet den selv. Mitt innlegg var opprinnelig tiltenkt den tråden, men når den var borte fra forum, opprettet jeg denne tråden.

Skjult ID med pseudonym midwife ti. 10 mars 2009 00:59

Det var dumt...... viktig tema..... godt du følger opp...... enig med deg..... det skremmer meg hvor respektløse mennesker kan være og hvordan noen bevist kan såre andre, hva godt kan det komme ut av det ??

Men, som den evige opptimist jeg er, tror jeg det finnes håp for livslang kjærlighet i vår kultur .