Alle innlegg Sukkerforum

Glimt i øyet?

Vis siste innlegg
(mann 44 år fra Møre og Romsdal) ti. 10 mars 2009 00:16 Privat melding

Hvilken kvalitet er egentlig det? Når har man det?
Ser at annenhver dame på forumet her er ute etter den kvaliteten, men er slett ikke sikker på hva folk legger i det.
På en helt vanlig dag kan man jo spasere rundt og gå forbi et X antall mennesker på gata, og joda, jeg har av og til gått imot jenter som har sett litt ekstra lenge i min retning og man oppnår en viss kontakt. (Det er vel i slike tilfeller man burde gå rett bort til vedkommende og si at man likte opplevelsen og proklamere at man faktisk er singel?) *sukk* - Jeg blir nok aldri noen pickup artist.
Jeg mener og tror at et glimt i øyet er den ikke-målbare følelsen man får når man ser kjæresten sin komme gjennom lokalene og man oppnår blikkontakt der blikket sier at "Jeg er glad for at vi er sammen" og man blir glad og yr og stolt og generelt happy.
Det som blir paradoksalt for meg er at det første kvinner vil ha er det som kommer etter at man egentlig er blitt et kjærestepar.
Jeg har i hvert fall aldri i singeltilstand opplevd "glimt i blikket" i den forstand jeg tror etterlyses av så mange her.
Er det noen som har våknet etter en natt alene og sett seg i speilet og tenkt at "Jaggu har jeg ikke glimt i øyet i dag"?
Alle innspill er velkomne!

Skjult ID med pseudonym VIPS! ti. 10 mars 2009 00:34

Jeg syntes du har glimt i øyet på bildene dine, men det kan også ha noe med lyssettingen å gjøre. :-)

Nå har ikke jeg skrevet noe om at jeg søker det, men med glimt i øyet mener nok jeg at man ser at det er liv der, at det ligger noe mer bak. En interesse utover fysisk tiltrekning som vekkes når man ser hverandre i øynene. Hm, ikke lett å forklare gitt.

Skjult ID med pseudonym truseløs ti. 10 mars 2009 00:34

Jo, glimt i øyet er bare den (ikke?) målbare følelsen man får når man ser noen inn i øynene, og ser en person som man kan like, en person som føler godt om seg selv, og som du kan unne å gjøre det......enten det er en god venn, en potensiell kjæreste, eller en "kusine" som akkurat har fortalt en frekk historie og er veldig fornøyd med den (uten å være selvgod)......
Og jeg kan si at har våkna etter en natt alene og tenkt for meg selv at idag har jeg glimtet på plass.....tror egentlig at det er der hver dag, men av og til er ikke omstendighetene riktige for å hente det frem...., enten det er fordi bestemor har dødd, eller fordi jeg har vondt i skuldren....

Skjult ID med pseudonym wendy ti. 10 mars 2009 15:57

Enig med truseløs her----

Jeg opererer med "glimt i øyet" på min profil- og i det legger jeg det litt skøyeraktige, positive glimtet i blikket- som med et lekent og lett sinn formidler en åpen holdning, engasjement og det å være offensiv, trygg, avslappa..... Hva med å sette de med glimt i øyet i samme bås som de personene som kan blunke lurt til en, uten at det nødvendigvis er flørt som ligger bak?

Egentlig vil jeg kanskje si at det er et karaktertrekk eller en egenskap som kommer fysisk til syne, mer enn at en blitz fra et fotoapparat satte spor på et bilde... Videre at det er utelukkende positivt å ha det. Og jeg tror ikke at det er noe man kan merke før man er i en IRL-dialog med mennesker. De aller fleste jeg kjenner bruker dette uttrykket, og jeg tror vi er ganske enige om hva som ligger i det. Jeg kan bruke uttrykket når jeg omtaler både kvinner og menn, og alder spiler ingen rolle.

Og jeg vet at jeg har det!!

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 10 mars 2009 16:11

Jeg tror glimt i øyet kommer når øynene ikke er helt enige med munnen....
Enten ved at man sier en ting men at øynene kanskje sier noe annet....
Eller kanskje at øynene sier noe uten at munnen har sagt noe som helst...
Eller at øynene sier "bare prøv deg", slik som gjør at vi gutta sier at "du er så søt når du er sint"...
Et glimt kan også være en glidende bevegelse med øynene, når man lar øynene gli vurderende over et ansikt eller en kropp,
før man ertende kommer med en "snappy" kommentar... Av den gode typen selvfølgelig....

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 10 mars 2009 18:05

@ts
Jeg tror vel i tillegg at glimt i øyet ikke er forbeholdt kjærester...

Alle som flørter har glimtet, i mitt serviceyrke så "flørter" jeg/er vennlig og hyggelig
overfor begge kjønn, ergo mener jeg det er mulig å ha glimt i øyet uten engang å kjenne personen...

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 10 mars 2009 18:17

Jeg vil si glimtet i øye er den litt lekene /barnselige delen av deg som syns i øynene med et blikk ..

Når jeg ser det er når mannen ser på meg med et blikk som er litt ertene og med et lurt smil på munnen .. kan lett missforstås som sjarm ... hehehhe

Skjult ID med pseudonym marini ti. 10 mars 2009 18:35

....man kan i et øyeblikk eller 5 skimte humor, varme, lek og erting i et par øyne som ser rett på deg. Glimtet kan nemlig ikke oppfattes hvis øyekontakten ikke er der, så egentlig kan dette "glimtet" være igangsatt av den andre parten :-) En person med glimt i øyet må ha selvtillit, og tørre å vise ansikt, en lukket person vil aldri kunne utstråle det samme "glimtet". Det er en slags kjemi som utveksles når personen med "glimtet", og den som blir "glimtet" til møter blikket til hverandre, og det er etter min mening ikke seksuell energi, men en slags utstråling som gjenspeiler personligheten til et annet menneske med overnevtne egenskaper.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 11 mars 2009 12:38

En god beskrivelse, Marini!

Min erfaring er at noen få bare har det i seg, dvs. at de fleste som oppnår direkte blikk-kontakt, opplever dette lille glimtet.
Mange har det av og til, dvs. det kommer fram når de skrur på sjarmen, er forelsket, opplevd noe positivt o.l. De "glimter til!"
Enkelte har det aldri. Dersom man f.eks. er av typen som alltid unngår øyekontakt, eller ikke har sans for flørt og humor, vil dette glimtet ikke kunne komme til syne.

@TS. Jeg opplever at det du beskriver er kjærlighet i blikket, som er noe annet enn glimt i øyet, slik jeg ser det.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 11 mars 2009 13:04

Ved nærmere ettertanke så er det ikke slik at man må ha blikk-kontakt for å kunne se om en person har glimt i øyet...? Tenk på en selvvalgt Hollywood godbit... Eller på noen fine profilbilder her inne. Også på bilder der disse ser til siden, vil denne litt udefinerbare lekenheten og varmen i blikket, dette glimtet i øyet kunne synes. Er du ikke enig, Marini?

(kvinne 47 år fra Oslo) on. 11 mars 2009 13:12 Privat melding

Glimt i øyet...utstråling, humor, sjarm, livslyst, interesse. Jeg bruker ikke det uttrykket selv, men jeg mener at å ha glimt i øyet er det samme som god kjemi.

Skjult ID med pseudonym faberge on. 11 mars 2009 18:48

Mange gode innlegg og definisjoner her, takker for det!
Konkluderer med at det finnes mange mulige definisjoner, og at man selv til en viss grad avgjør om glimtet "glimter"
Tenkte på situasjonen i dag i et supermarked; Kassadama/kassamannen som smiler og sier hei og takk og behandler deg som en faktisk person (gir uttrykk for at det er helt greit at du kom dit akkurat der og da) vil også for meg ha mer glimt enn den som har en dårlig dag og bare tar varene og pengene og surmuler.
Tar meg herved den frihet å hevde at livslyst, humør og positivitet er på plass og lar meg ikke stoppe av de som etterlyser glimtet i sine profiler! -Jeg har da for tusan glimt som Færder fyr!
Jeg vet ikke om ordet fortsatt er i norske ordbøker, men skjelmsk må da være relatert til dette?
Hmm... hvor har jeg nå det fotoredigeringsprogrammet med meny valgene "Edit Picture - Add Glimt"? ;-)

Skjult ID med pseudonym Lionking on. 11 mars 2009 20:40

Min egen erfaring er at jentene her inne som roper høyest om at mannen må ha "glimt i øyet" og "masse humor" ofte har svært lite av det selv.... kanskje trenger de en sirkusdirektør for å føle seg vel? :)

Skjult ID med pseudonym marini on. 11 mars 2009 21:23

@lilleulv

Jo, enig med deg i det, noen blikk har dette glimtet også på bilder. Et eksempel på dette kan man faktisk se rett over her, på bildet til LindaOslo :-) Regner egentlig med at fotografen har fått frem dette glimtet som utstråler vitaltalitet, varme og glede! Hun ser ut som en skøyer, som har lett for å le!

Skjult ID med pseudonym marini on. 11 mars 2009 21:46

@lionking
Du har glimt i øyet!

(mann 51 år fra Akershus) on. 11 mars 2009 22:21 Privat melding

Jeg har massevis av glimter i de brune dådyrøynene mine. :-) De glimter til når en minst venter det, meg selv inkludert. :-)

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 11 mars 2009 22:30 Privat melding

Når man er litt småfarskat (altså har litt smådjevelske tanker) på en god måte, vel og merke, da har man gjerne glimtet.
Man ser det gjerne veldig godt rett før puta kommer deisende mot deg, rett før en kjapp kommentar ELLER handling som er godmodig ment osv. Glimt i øyet tyder på lekenhet og humor i min verden i alle fall :D

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 11 mars 2009 22:35

For meg har ikke glimt i øyet nødvendigvis noe med kjemi å gjøre. Det har heller ikke med forelskelse å gjøre. Ikke har det med blikk-kontakt å gjøre heller slik jeg ser det. Det har heller ikke med kontakt mellom mann og kvinne å gjøre. Det kan heller ikke sammenlignes med "det" blikket man sender til hverandre som kjærester over et lokale fullt av folk.

For meg betyr glimt i øyet personlig utstråling og sjarm.
Mennesker i alle aldre kan ha glimtet fordi jeg tror det blant annet har med livsglede og naturlig integritet å gjøre.

Det at man lett forbinder det med forelskelse kan kanskje ha noe med at man nettoppp føler livsglede når man er gjensidig forelsket?

Skjult ID med pseudonym marini on. 11 mars 2009 23:05

@zitelle
Ja, veldig enig! Den mannen som har mest glimt i øyet jeg kan tenke meg (på lerretet) er Jack Nicholson, uavhengig av hvem han spiller.... Tenk deg en deprimert person, blikket til en person som har mangel på selvtillit og glede, og som føler at livet er håpløst, og sammenlign det med blikket til en fandenivoldsk Mr. Nicholson. Hva er forskjellen?

Kort sagt, når en kvinne eller mann søker en person med glimt i øyet, ønsker vedkommende seg et menneske med livsglede, varme, humor og selvtillit. Det kan da ikke være vanskelig å forstå hvorfor??

Skjult ID to. 12 mars 2009 17:56

Mari Maurstad har det!