Alle innlegg Sukkerforum

Bompenger

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 27 mai 10:01

Hva tenker dere om alle bommene som rigges opp i Oslo i disse dager? Og hva er synet deres på bompenger, generelt?

Skjult ID med pseudonym Han dølle ma. 27 mai 11:12

Jeg er stortsett alltid imot å bli bestemt over. Skjønner at MDG og KrF vil redde verden, og stoppe folk fra å kunne kunne kjøre dieselbil og spise usunn mat. Men jeg håper jo aller helst at overformynderiet avskaffes til fordel for personlig frihet.

Litt generelt, sånn spesifikt bompenger, så blir jo det på lik linje med andre tiltak som ekstremt overpriset drivstoff.

At ikke folk gjør noe mer enn å klage på Facebook sier "hele storyen" om hvor tafatte og tilfredse vi nordmenn er. Jeg skjemmes!

Skjult ID med pseudonym Man Anonim ma. 27 mai 11:46

Velger å ikke bruke bil (kan tillate meg det) det er viktig å bevare jordkloden og menneskeheten.

Å sette opp bompenger er ikke riktig vei å gå etter min mening. Fins andre måter å gjøre det på. Spesielt med tanken på Kina så er handel og diplomati viktigere.

Flere bompenger ser på som verktøy for å fikse inkompetansen til visse politikere.

(mann 38 år fra Vestfold) ma. 27 mai 13:28 Privat melding

Bompenger er helt greit til en viss grad... med det mener jeg at alle som bruker veiene skal betale .
Hva gjelder prisene bør nok diskuteres og hvor de setter opp nye...lite. Vits å rive ned bomstasjoner for hundrevis av mill for så å sette opp nye til 3 ganger prisen .

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 27 mai 14:52

Staten har bestemt mye bra og da @Dølly. Feks så har de bestemt at du slipper å betale noe når du blir syk, fordi du allerede har betalt skatt. Du får også penger om du blir stående uten jobb. Vi blir jo faktisk «bestemt over» i nesten alt vi gjør, så dette er vel ikke akkurat noe "mind blowing" i akkurat dette tilfellet.

Og for å svare på mitt eget spørsmål:
Det jeg mener er positivt med bommer og avgifter på biler, bensin osv. ...Det er miljøaspektet. Jeg vil ha friskere luft og jeg vil at vi skal vare på kloden og alt det der. Det jeg IKKE liker med dette, er at jeg syns det blir mer og mer et klasseskille. Som aleneforsørger, så tok det lang tid før jeg kom meg på boligmarkedet, for betaler man for to så får man knapt lån. Og nå opplever jeg også at bil er i ferd med å bli et privelegium forbeholdt par eller enslige uten barn/som tjener over snittet, fordi avgiftene skyter i været.
… Og sånn bør det ikke ramme. De som er alene med barn trenger jo bil mest av alle! Eller handikappede. Eller uføre.

Så jeg er alt i alt for mye av tiltakene som gjøres for miljøet, men jeg syns man skal tenke litt på betalingsmodellen det legges opp til. Den er ikke rettferdig.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 27 mai 14:56

Spørsmålet koker vel litt ned til: Er dette til det beste for felleskapet?

Skjult ID med pseudonym Ole Brumm ma. 27 mai 16:42

Har dere tenkt over hvor lite som faktisk blir igjen av inntekten deres etter at «fellesskapet» har tatt sitt?
Er du heldig så betaler du en marginalskatt på rundt 50%
Deretter betaler du 22% moms på omtrent alt du kjøper.
I tillegg til det har vi avgifter på energi (strøm, drivstoff), alkohol, sukker, kommunale avgifter, tobakk (den er helt grei...burde vært forbudt å røyke;-)), engangsavgift på bil, dokumentavgift, årsavgift...stopper der🤓

Hva var spørsmålet igjen?

Skjult ID med pseudonym _my_ ma. 27 mai 16:50

Det ligger ikke bare inntektsmotiver til grunn for bommene. Stortingets klimamål er også med på bruke bommene som virkemiddel for å få ned utslippene. Og derfor skal noe av pengene brukes til kollektivtrafikk og tilrettelegging for gange og sykkel.
Og bare for å ha nevnt det; de ønskede utslippskuttene blir det ikke lett å protestere mot. De henger sammen med EU’s klimamål og de globale klima-avtalene. Slik er det. Norge er et land i verden.

Skjult ID med pseudonym Han dølle ma. 27 mai 17:54

Det er bare så teit at lille Norge skal redde verden. Vi har null betydning. Og styresmakter kan bestemme at vi skal ha hydrogenbiler fks. Det kunne de bestemt for femten år siden. Det her er bare tull, tanker skapt av idiotiske hippier med applauderende kapitalisme. Som Ole nevner, hva er igjen. Tjener du tusen kroner går ca 75% av dette til å lønne inkompetente kontorrotter og ellers "bygge samfunnet"

(kvinne 52 år fra Akershus) ma. 27 mai 17:58 Privat melding

Det vakte derfor en viss forundring og en smule irritasjon da det ble klart at ny bom skulle komme få meter FØR innkjøring til innfartsparkeringa ved togstasjonen som mange beboere sørøst for Oslo bruker. Her står den i all sin skrud og venter på å bli ‘slått på’ - det skjer vel fredag om ikke jeg tar feil. Spørs om ikke flere da hadde valgt bil helt inn til Oslo fra denne kanten - om ikke Oppegård kommune bestemte seg for å lage ny innkjøring FØR bommen og skal være klar til fredag😅

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 27 mai 18:10

For meg havner bommen mer eller mindre i oppkjørselen til huset.

Skjult ID med pseudonym _my_ ma. 27 mai 22:53

Ja, her er det mange vaner å vende

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 27 mai 22:55

Jeg selger bilen.

(kvinne 52 år fra Akershus) ti. 28 mai 07:47 Privat melding

Antydes det at man bør begynne å gå eller sykle til stasjonen, tro. Det får da være grenser for vanevending. Især når toget bare kanskje kommer.

Skjult ID med pseudonym Tyren ti. 28 mai 07:58

Effektiviser byråkratiet, og få alle mann til å bidra! Slutt å subsidier det som ikke er bærekraftig.

Det hadde monnet veldig! Kunne man kuttet ut både den ene og andre avgift.

Skjult ID med pseudonym Løve62 ti. 28 mai 08:46

Bompenger er i utgangspunktet en enkel måte å regulere trafikk i pressede områder. Og samfunnet har behov for en viss regulering, for ikke å stoppe helt opp.

Men måten det gjennomføres på, kan kritiseres på veldig mange plan.
-Stuten har et poeng, Norge har etterhvert et byråkrati som suger verdier til ingen annen nytte enn å sysselsette byråkratiet.
-Alle har vi sett og hørt om den lovlige og godt skjulte korrupsjonen, der politikere stemmer frem forslag til bommer, og plutselig også sitter i styret for bommen, der de bevilger seg selv skyhøye bonuser.
-Beistet er inne på en annen urettferdighet, enslige forsørgere er ofte nederst på lønnsskalaen, og mest avhengig av bil for å kunne administrere barnehage,skole,jobb,fritidsaktiviteter osv. Og de blir ofte, av prismessige hensyn, tvunget til å bo på utsiden av en bomring, der all aktivitet skjer på innsiden.

Listen over punkter der bommene skurrer kan bli lang, og hvert punkt i seg selv er nok til å terge på seg vrede.
Men vi bor jo i et demokrati, vi har selv valgt de politikerene vi så villig kritiserer.

🦁

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 28 mai 16:21

Bompenger må diskuteres i to perspektiver.

Den ene er for å få ned trafikk i pressede områder. Jeg kan forstå at det er bra for de som bor der, og det er et effektivt tiltak for miljøet lokalt.

Det andre er å bruke bompenger for å finansiere veiutbygging. Da er jo målet å skape både raskere og legge til rette for mer trafikk. Det har ingenting med miljø å gjøre. Nå synes jeg det er alt for mye av det, og at det har blitt en lett måte å finansiere prosjekter som eller må vente. Jeg er blitt bompengehater selv. Til høsten må jeg betale 3000 i måneden for å få lov til å kjøre på jobb, og dobbelt så mye om jeg skal dra å trene på kvelden. Det er ingen kollektive alternativer og jeg kjører før rushtid eller når folk sitter i godstolen å ser på TV. Jeg synes det bare er urettferdig, for jeg betaler gysla mye ellers i avgifter på bilen. Hadde jeg hatt råd til Tesla, hadde jeg sluppet. Per nå er bompenger det mest usosiale og urettferdig politiske virkelmiddelet som brukes, og jeg skjønner at folk er rasende.

Skjult ID med pseudonym Sukkerert ti. 28 mai 16:54

Blir bare å lete etter kjekke menn utenfor Oslo nå....

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ti. 28 mai 16:57

Haha, jeg må holde meg innafor Oslo nå ja. Har ikke råd til å reise utenbys lenger. 😂Kan finne meg en liten hygge i Lier eller noe, når jeg skal skeie ut å ta litt ferie.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ti. 28 mai 16:57

hygge=hytte

Skjult ID med pseudonym Sukkerert ti. 28 mai 17:00

First I take Skedsmo, then I take Hadeland😬 Lover godt...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 28 mai 17:52

Det er jo enkelte ting som irriterer med bompenger. Som f.eks at mesteparten av pengene brukes til helt andre ting enn veier og veivedlikehold.
Og om en ønsker renere luft i Oslo så er ikke det noe problem sånn egentlig. Bare lag en motorvei utenfor Oslo. Voila! Problemet løst.

De kunne også skrudd opp bomavgiften til f.eks 200-300kr. Virkelig tvinge folk over på andre fremkomst midler. I dag er satsen liten nok til at folk allikevel tar seg råd selv om de ikke hadde trengt å gjøre det.

Dessverre er bomavgift mye av det samme som alkohol- og tobakksavgift.
De sier at de vil at du skal slutte og kjøre bil, slutte og drikke, slutte og røyke og snuse, men realiteten er at det har ikke den norske stat råd til.
Hadde de faktisk ment det så hadde de bare skrudd avgiftene i taket.

Men min mening teller jo ikke, for her jeg bor finnes det ikke bomringer. Og aldri vil det komme noen heller.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 28 mai 18:12

Men jeg er ikke helt på linje med den gjengen som beundrer opptøyene til du gule hestene, og applauderer trusler, kupping av kommunstyremøter og bedriver hærverk....

https://www.nrk.no/rogaland/dette-skriver-bompengeaksjonistene-om-klepp-ordforeren-1.14567718

Skjult ID med pseudonym Somewhat on. 29 mai 22:34

Man må jo bestemme seg! Enten har du stemt for infrastruktur-utbygging med tilhørende finansieringsplan, eller så har du ikke gjort det! Alternativt har du stemt FrP, som har det første, men ikke det siste...jeg vet ikke, de regnet kanskje ikke med å havne i posisjon...

Skjult ID med pseudonym Somewhat on. 29 mai 22:41

...aka populisme...

Skjult ID med pseudonym Sukkerert on. 29 mai 22:51

Hah, Somewhat, på en onsdag. Har du også fredagsfølelse?🍷

(kvinne 52 år fra Akershus) on. 29 mai 22:55 Privat melding

Den nye innkjøringa til Rosenholm stasjon før bommen så nett og pyntelig ut. Og aldeles altfor smal. Hvordan er det mulig å lage noe sånt på en svær innfartsparkering?Tror man alle biler kjører inn på ett tidspunkt, og så kjører alle ut pent og pyntelig etter hverandre kl 17:00? Jeg fikk nesten vondt i magen og begynte alvorlig å vurdere sykkel, el-sparkesykkel, apostlenes hester og sånt.

For her ville det garantert smelle snart.

I dag var det fullt kaos der. Noen har våkna, jaffal. Bilder før og etter. Det blir bredere. Uten at hobbyveiingeniør Bacalao måtte bry seg.

Skjult ID med pseudonym Somewhat on. 29 mai 23:00

....jeg tror det er noe av politikken....at de vil du skal vurdere det..også alvorlig....

(kvinne 52 år fra Akershus) on. 29 mai 23:13 Privat melding

Hehe, Somewhat - tar kommentaren din til meg, jeg. Men det blir nok med det. Bare sånn en klager og syter, jeg 😉

Skjult ID med pseudonym Somewhat on. 29 mai 23:22

...nei altså, dette HAR «hvem-som-helst» kunnet påvirke gjennom valg, og dette KAN «hvem-som-helst» påvirke gjennom valg, problemet er at hvermansen skjønte valgseddelen først nå! Og som jeg er ivrig forkjemper for, så lenge du må avlegge en førerprøve, bør du også bestå en «jeg er smart nok til å avlegge stemmeseddel-prøve!»

(kvinne 52 år fra Akershus) on. 29 mai 23:28 Privat melding

Tror du virkelig det, du? Jeg tror det samma hadde skjedd uansett.

Skjult ID med pseudonym Somewhat on. 29 mai 23:36

Jeg er litt usikker på hva du mener jeg tror....?
Uansett, hvorfor er du i seg selv kvalifisert til å dra i krig, og å stemme når du er 18? En skulle tro du måtte «huke av» på noen flere variabler, enn å kunne kjøpe øl og røyk?

Skjult ID med pseudonym _my_ on. 29 mai 23:43

Jeg syns det blir spennende med de nye ringene. Og bommene. Nesten som OL i gymnastikk.

(kvinne 52 år fra Akershus) on. 29 mai 23:59 Privat melding

my da🙄
Ok, siden det er deg 😘

Somewhat, hva lurer du egentlig på, sa du?
Jeg sitter lettere bedøvet i jacuzzien, skjønner du, honey☺️

Skjult ID med pseudonym Somewhat to. 30 mai 00:06

For all del, jeg lurer ikke rundt noen hjørner! Om du ikke skjønner dine egne problemstillinger i boblebadet, er vi ferdig snakka!:)

(kvinne 52 år fra Akershus) to. 30 mai 00:14 Privat melding

Jeg har ingen problemstillinger overfor deg verken i eller utenfor boblebadet.

Hvorfor søker du så ofte noen å krangle meg, somewhat?

(kvinne 52 år fra Akershus) to. 30 mai 00:14 Privat melding

*med

Skjult ID med pseudonym Somewhat to. 30 mai 01:07

Å ja, jeg tenker egentlig at andre vil krangle med meg(?)
Uansett, jeg kommer aldri til å gå på bekostning med min egen overbevisning...kanskje derfor...

Skjult ID med pseudonym _my_ to. 30 mai 01:25

Av

(mann 46 år fra Oslo) to. 30 mai 01:34 Privat melding

Akkord med

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 30 mai 02:26

Somewhat, man trenger ikke stemme frp fordi om man synes det er nok kommet da. Man må stemme to infrastruktur, men med en annen finansoeringsplan og et annet utbyyggingstempo..

Skjult ID med pseudonym Kiara to. 30 mai 02:28

Kommet= bommer
To = for
Og resten gidder jeg ikke forklare. Fuck autocorrect og store fingre.

(mann 24 år fra Sør-Trøndelag) to. 30 mai 23:09 Privat melding

Hei! I henhold til bompengestyret så synes jeg det kan være relevant og ta et steg tilbake å se hvem som blir hardest rammet. I henhold til Oslo er det værst for de folka som må bruke transport til jobb fra utkanten og inn mot byen. Det et det her i Trondheim i så fall. Jeg er selv student og har ingen problemer med transport og jeg vil påstå at single og par har ingen problemer ved å bruke kollektiv transport, med mindre man bor et stykke unna byen. Men med en gang man får seg barn, blir ikke alt snu opp og ned da? Og at det er småbarnsforeldre da som vil bli straffet hardest, for eksempel kjøring til diverse aktiviteter, barnehage og skole. Bor man sentralt nok så er kollektivttilbudet godt nok, men om man ikke bor sentralt nok så gjør jo bompengene at folk føler seg ribbet.

Bil er allerede hardt beskattet, med unntak av elbil, også skal bil straffes enda hardere? Miljø er en ting, men moderne bensinbiler et ikke så galt lenger som for eksempel biler fra 1990 tallet. Jeg opplever at alle slags miljøavgifter brukes som middel fra staten og kommune til å øke finansene. Alle disse miljøpakkene rundt om i landet er per definisjon infrastruktur. Det skal være nok å betale en høy skatt for å dekke disse etter min mening. Jeg føler det blir feil å føre inn ekstraskattet hvert år, fordi politikerne ikke vil sette seg ned å prioritere hva vi skal bruke pengene på. At infrastrukturen ille har blitt særlig bygget ut på 50 år og nå er vi i et stadium hvor slitasjen må restaureres så blir det ikke riktig å beskatte borgerne enda hardere.

Det finnes en tankemåte som sier at om befolkningen tåler dette skattenivået så kan de tåle noe høyere. Vi har vært på oljedoping en god del tiår og nå er det på tide at staten og kommune evner å omstille seg.

Til oppsummering, bompengeoppstyret nå er dråpen som får befolkningen til å si nok et nok.

Skjult ID med pseudonym Zorro fr. 31 mai 00:04

Å drasse omkring på flere tonn stål på hjul for å frakte EN person på 75 kg fra a til b er i utgangspunktet rimelig irrasjonelt. Akkurat som Gucchivesker. Så vi er som unger uansett. Om vi får en bj eller "så fin kjole du har og du har mye interessant å si" for hver 50. passering ville de fleste slutte å krangle om det. Problem solved; penger til alle mulige kollektivformål og happy bilister. Og la det nå for pokker være gratis å frakte til barnehager og skole. Er bare et teknisk grep for å få til det.

Skjult ID med pseudonym _my_ fr. 31 mai 08:26

Lala-lala-laa!! Vi kan kjøre rally innenfor ring 2 uten at det koster en krone!

Skjult ID med pseudonym Somewhat fr. 31 mai 21:11

Du har en fornuftig setn. Danny, «politikerne må prioritere», dessverre for deg har de allerede gjort det - og vunnet ved demokratiske valg. Ikke nok med det, de som vil ha mest vei, sitter i regjering med samferdselsministeren. Dette visste vi jo?! Bypakke, på bypakke, på bypakke har vært programfestet lokalt og sentralt - var det noen som trodde dette var gratis? Eller at denne «staten» er noe annet enn summen av vi som bor innenfor statens grenser? Skulle dette i-hjelpsfinansieres?