Alle innlegg Sukkerforum

Kunstig befruktning.....

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 16:58

Jeg er på nippet til å bestemme meg for å prøve mine sjanser for å bli gravid med kunstig befruktning. Jeg lurer på om noen vet om hvor jeg kan finne informasjon om priser for dette. Jeg fant ut priser for inseminasjon, men jeg ønsker å sette inn befruktet egg siden det gir større sjanse for å få barn.

Dette innlegget er kanskje noe uvanlig på et datingforum hehe, men kanskje noen her vet.

I tilfelle noen skulle bli provosert av dette innlegget så kan jeg fortelle at jeg helst ville hatt en pappa til barnet, men jeg finner ingen. Jeg har hatt alt for god tålmodighet med å finne en mann, klokken tikker å jeg ønsker å prøve mine sjanser før klokken stopper.

Skjult ID med pseudonym ;) to. 12 mars 2009 17:03

Man kan vel starte med legen sin, eller hva?
Lykke til.

Skjult ID med pseudonym Jente76 to. 12 mars 2009 17:03

Jeg skjønner godt at du vil prøve det. Hvis ikke jeg finner meg en mann iløpet av et par år må jeg også vurdere om jeg må ta det drastiske skrittet, som jeg syns det er. Tiden flyr jo bare avgårde og man vet jo ikke hvor lenge man er fruktbare, sånn er det å være dame gitt. Lykke til, håper det går bra for deg :-)

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 17:05

Nei, i Norge så har man ikke rettigheter til slik behandling om man er singel også er det en grense på 38 år. Man må til Danmark.

Skjult ID med pseudonym koer to. 12 mars 2009 17:10

@Blomst.
Spiller pris en rolle siden du spør om det?
Dessuten så virker det som om du er godt informert om hva som gjelder i Norge og Danmark.
Så jeg er ganske sikker på at du finner frem til noen i Danmark som kan hjelpe deg.
Lykke til og jeg håper du får ønsket ditt oppfylt.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 12 mars 2009 17:11

Dette kan jeg lite om, men kjenner en jente som er midt i en slik prosess. Man må ta en del prøver her i Norge. Disse koster ikke all verden. Videre må man være i god nok fysisk form for å bære frem et svangerskap osv. Dette sjekkes via leger i Norge, og kryssjekkes med papirene du har sendt til Danmark da det er de i Danmark som avgjør dette. Videre mener jeg det koster ca. 15 000 danske kr +/-
Hvor mange forsøk man har da på å bli "insiminert"/gravid husker jeg ikke helt, men mener det er et sted mellom 6 0g 10.

Men for all del: Ta dette med en klype salt. Lykke til uansett :-)

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 17:11

svar til Jente76:
Jeg har to venninner som er 41 og gravide nå så vi er nok fruktbare en stund til, men jeg vil ikke vente på "prinsen" lenger, jeg har vel ikke stor nok tro på at han kommer eller at jeg klarer å finne han..

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 12 mars 2009 17:12

Eh......da anbefaler jeg deg heller å snakke med dine venninner som tross alt kan "alt" om dette :-)

Skjult ID med pseudonym Jente76 to. 12 mars 2009 17:13

Skjønner. Jeg har bekjente som har mistet fruktbarheten før de har kommet i 40-årene så det varierer jo veldig. Men de tilhører kanskje fåtallet. Blir bare litt skremt av å høre om de tilfellene. Er litt gambling å vente så lenge føler jeg, men vil jo helst vente og se om det dukker opp en mann i livet mitt.

Skjult ID med pseudonym mann to. 12 mars 2009 17:14

Hipp hurra for dere som reduserer dagens menn til droner. For en fantastisk utvikling!

Dere kan snakke så mye dere vil om "likestilling", men faktisk likestilling blir det ikke før både kvinner og menn fødes med/gis tilbud om livmor. (Men det øyet velger dere selvsagt å være blinde på.)

@ Blomst: Du finner ingen mann?? Nei, jeg har heller ikke sett en mann på mange år, ikke i matbutikken, ikke på Carl Johan, ikke på tv. Hvor er de liksom??

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 17:15

Svar til koer:

Selvfølgelig er det greit å ane litt om prisene på forhånd.....pleier ikke du å sjekke priser før du kjøper en tjeneste?
Jeg er ganske godt informert,men ønsket mere informasjon om noen her kunne hjelpe ;-).

Skjult ID med pseudonym koer to. 12 mars 2009 17:19

@Blomst.
Joda, noen ganger så sjekker jeg prisene. Det kommer faktisk litt an på hva jeg skal kjøpe.
Du virker veldig godt informert.

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 17:19

Jeg tror at prisene for å sette inn befruktet egg er 40-50 000 kroner, 15 000 er for kun inseminasjon, men jeg skulle gjerne vært mere sikker.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 12 mars 2009 17:20

Hva med å kontakte klinikken og be om å få tilsendt info? Eller enda enklere: Finne dem på nettet?

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 17:21

koer:
jeg har god økonomi så prisen er ikke viktig for min avgjørelse, om du skulle tro det....

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 17:23

zitelle:
Jeg har sjekket på nettsiden, fant ikke noe informasjon der så jeg skal kontakte klinikken.

Skjult ID med pseudonym koer to. 12 mars 2009 17:25

@Blomst.
Jeg har ikke noen grunnlag for å tro noe som helst om deg siden jeg ikke kjenner deg.
Bare reagerte på spørsmålet om pris. Jeg beklager om jeg gikk for langt der.
Det virker også som om du allerede vet omtrentlige priser så jeg får bare si meg enig med zitelle om at du tar kontakt med klinikken direkte.
Så da sier vi jeg meg ferdig med spørsmålet om pris fra min side.

Skjult ID med pseudonym Dee to. 12 mars 2009 17:28

Hvis jeg var deg ville jeg prøvd inseminasjon først. For å sette inn et befruktet egg må du igjennom tøffe hormonkurer og smertefulle egguthentinger. Jeg har 3 prøverørsforsøk bak meg, og nest etter en fødsel er egguthentingen det mest smertefulle jeg har opplevd. Du har heller ingen garanti for at det befruktede egget vil feste seg i livmoren, og må kanskje gjennomgå flere forsøk. Hvis du er heldig, klarer de å hente ut mange egg som lar seg befrukte og fryse ned til senere forsøk, men du har ingen garanti. Uansett hva du bestemmer deg for, ønsker jeg deg lykke til! :-)

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 17:36

:-)) godt forslag, men du får nok heller spare hjelpsomheten din til noen andre *ler*.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 12 mars 2009 17:44

Jeg må si at jeg blir litt betenkt her ...
Hva med å tenke litt på barnet som skal vokse opp helt uten å ha en "pappa"..
Dette er noe jeg aldri ville gjordt .... hvis man absolutt skal ha barn får man finne en far til barnet . om det så er en homofil du kan få det du treger av ... men en eller annen person .Så du kan svare på spørsmålet som vil komme fra barnet : "hvem er pappaen min?" Hva med å senke kravene ,og finne en snill og omsorgsfull mann til "jobben"???
Jeg er en alenemor (for en)og vet veldig godt hvor viktig det er med foreldre, ikke bare mannelige /kvinnelige forbilder.. Jobber i barnehage og allerede der (2-3 års alderen)er det snakk om pappaer og mammaer ..
Jeg har et sterkt ønske om flere barn , men skjer det ikke så skjer det ikke.

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 17:52

Smily:
Som sakt så skulle jeg gjerne hatt en pappa til barnet, men jeg finner ingen som jeg synes passer til papparollen. Kanskje har jeg blitt for kresen.

Det er mange barn som vokser opp uten pappa eller foreldre som er bitre fiender så jeg tror ikke det at barnet ikke vil ha noen pappa er et godt nok argument for meg til å ikke velge denne løsningen. Jeg ønsker meg barn og jeg er overbevist om at barnet vil få det godt sammen med meg.

Du har ett barn fra før. Om jeg hadde hatt det så hadde jeg heller ikke sett det nødvendig å få flere om jeg ikke fant en pappa, men jeg har altså ingen barn å klokken tikker.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 12 mars 2009 18:02

Ja du er sikkert for kresen ... er kresen selv , men hvis dette er et så sterkt ønske for deg så går du fram på gal måte .. men det er jo min mening.
Ja det er mange som vokser opp uten far _tilstede_.. men de har en uansett ! Det har noe med å vite hvor du kommer fra !
Tviler ikke på at du ville bli en god mor .. men er det bra nok? Syns ikke det gir deg rett til å bestemme noe så viktig i ditt barns liv.
Selv om jeg har et barn kikker klokkene .. det er ikke sånn at når du føst har et så er får man mindre lyst på fler. ikke får meg i hvert fall.

Skjult ID med pseudonym marini to. 12 mars 2009 18:15

Jeg er synes det er bra at du går for en donor, og ikke tar den enkleste løsningen med en tilfeldig one-nighter. Mange kvinner har gjort det før deg, altså bare tatt seg til rette uten at mannen vet om det. Det synes jeg er et overgrep mot den mannen, spesielt hvis man på toppen krever at han stiller opp OG krever barnebidrag. Hvor mange kvinner har ikke gjort det? "Tilfeldigvis" blitt gravid etter svært kort tid? Jeg blir provosert over at du blir kritisert for å ville gjøre dette på en ordentlig måte. Du kan faktisk fortelle det barnet du eventuelt vil få at du ønsket deg et barn så sterkt at du fikk leger til å hjelpe deg. Barnet vil sikkert føle et savn etter en far, men det er det mange barn som gjør, selv om de vet hvem som er den biologiske faren. Sannsynligvis vil dette barnet få det veldig fint hos deg. Kanskje bedre enn i mange vanlige familier med både mor og far..... Det er ikke slik at mor+far=lykkelig oppvekst.
Håper du får dette til! Og enig i at du ikke bør vente så veldig mye lenger, sjansene for å bli gravid, blir mindre for hvert år som går...

Behovet for å få barn er veldig sterkt hos mange, det har jeg ingen problemer med å forstå.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 12 mars 2009 18:23

Er enig at det å lure menn inn i farsjobben er noe av det styggeste man kan gjøre mot menn..
Men det er bare noe som ikke føles riktig med bare mamma i min bok ..men samtidig så syns jeg det er greit at lespiske par gjør det .. litt dobbel moral ?? kanskje ... Syns det er en forskjell her .

Du får ha lykke til , men tenk deg om en gang til eller to.. å vær sikker på at du kan stå for dine valg . både for deg selv og ditt barn .

Skjult ID med pseudonym erfaring to. 12 mars 2009 18:36

Vil anbefale deg å bo en uke med hos noen med nyfødt baby. Det pleier å slite ut to foreldre som bytter på litt. Å ha baby døgnet rundt alene, er beintøft! Har du stort nettverk i tilfelle både du (og barnet) blir syke?

Skjult ID to. 12 mars 2009 18:39

går ut i fra at du har tenkt nøye igjennom dette og snakket med legen om det... Skjønner deg godt - er i samme situasjon selv.
Du kan sjekke ønskebarn .no eller stork .dk på nettet, men det er kanskje lurt å ta blodprøve hos doktoren for å se om du har eggløsning fremdeles, og at Ullevål sykehus tar en blodprøve for å se på kvaliteten på eggene for hvor stor sjanse det er at du kan bli gravid på egne egg.
Lykke til!

Skjult ID med pseudonym arne to. 12 mars 2009 19:44

Endel kravstore damer her som aldri blir fornøyde . Ikke rart noen menn i desperasjon finner seg jenter fra andre kulturer som ikke er like store prinsesser. Selv om de ikke kan snakke med dem engang Trist

Skjult ID med pseudonym mann to. 12 mars 2009 20:23

@ Blomst

Jeg håper for din skyld at du får en datter. Med den utviklingen du støtter opp under, er det nemlig meget usannsynlig at du noen gang vil få barnebarn, hvis du får en sønn!

Skjult ID med pseudonym Hello:o) to. 12 mars 2009 21:00

Er selv dansk og har en søster i dk som nå er højgravid efter og ha ladt seg insimenere etter eget valg. Hun som de fleste andre har utsat det og få barn til rette mann dukket opp. Men nå i en alder av 37 hvor hann fremdeles ikke er kommet og har tatt pusten fra henne og erklært henne sin store kjærlighet, har hun tatt skeen i den annen hånd og valgt barn før mann.

I dk har du som dansker lov og bli insimeneret 5 gange. Først hvis det ikke er lykkedes da må man betale for de neste behandlinger.

Min personlige holdning til dette er, at det er kvinnens egen ret om hun ønsker og få barn på denne måten. For min søsters vedkommene vet jeg at dette barn er sterkt ønsket og vil få en god oppvekst med en resurse sterk mamma som har baklandet sit i orden med støtte fra familie og venner. og ja dette barn mangler en biologisk pappa ( men det er der mange andre som også gør og allikevel har fått et harmonisk og meningsfylldt liv) På den annen side finns der også mange barn som blir ødelagte av at foreldrene behandler verandre som hund og kat og lader det bevist/ubevist gå utover barnene sine. Så at en kvinne/mann velger i første omgang bevist og stå som alene foreldre med det fulle ansvar det tar jeg virkelig hatten av for......
Desuten har jeg sterk tiltro til at de som velger denne løsning har gjort seg velovervejde overvejelser motsat de som etter en one stand night på byen oppdager de er gravide og velger og beholde barnet....evt mot faderens vilje

Jeg gleder meg villt til og bli moster til juni og håper selvsagt at det blir den nydeligste lille mulatunge selvom det nok er ret usandsynlig men men håpet har jeg jo lov å ha:o)

Skjult ID med pseudonym shorty to. 12 mars 2009 21:18

Uff...er det bare meg eller høres ikke dette veldig egoistisk ut?! Å få barn er ikke noe menneskerett vi kvinner har!

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 12 mars 2009 21:24

Det er ikke bare deg , shorty :o)

Skjult ID med pseudonym arne to. 12 mars 2009 21:25

Inne på noe der shorty ! Navlebeskuende egokultur og trash-medieskapt virkelighetsoppfatning.. Finanskrisa renser kanskje opp i noe etterhvert ?

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 12 mars 2009 21:47

Det er et dilemma .. hva er best ? dårlige foreldre eller ikke foreldre ?

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 12 mars 2009 22:01

Ja , men alle barn har rett på å få vite hvor de kommer fra... dette kan bli et problem for barnet senere i livet .
Spesielt psykisk ...

Skjult ID med pseudonym shorty to. 12 mars 2009 22:01

Det er ikke dermed sagt at TS blir en bra mor! Nei...for meg er dette helt feil. Hadde hun villet adoptere hadde jeg vært helt med!
Det er en ting å ville stifte familie og noe helt annet å ville bli alenemor frivillig!

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 12 mars 2009 22:23

Hvor tidlig vil du forklare dette? Og hva kan man si for at barnet skal skjønne hva du snakker om ?

Jeg vet alt om at det finnes folk der ute som aldri skulle hatt barn , men det er ikke dermed sagt at alle skal ha rett til å lage seg det på et innfall heller .. Syns at det å ha barn bør være en gave , ikke en tatt som en selvfølge.

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 22:24

Hei alle sammen :-).
Takk for mange gode svar gjennom dagen!

Det å bli alenemor bekymrer meg ikke så det er rart for meg at det bekymrer enkelte av dere ;-).

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 12 mars 2009 22:26

Hvordan kan det bekymre deg når du ikke aner hva det vil si .... ?

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 22:27

Smily:
Selvfølgelig er evnen til å få barn en gave å den vil jeg benytte meg av.

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 22:30

Smily:
Det høres ut som det å være alenemor har vært en tøff utfordring for deg. Jeg er voksen og meget klar for utfordringen!

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 12 mars 2009 22:35

Jeg har bestått den prøven med glans ... men det er ikke lett for noen og jeg kan si det 100 % du vet ingen ting før du har det i hendene .. noe du vil forstå når ungen er født.
Og jeg jobber med små barn hver dag og har gjort det i snart 7 år .. pluss at jeg har mitt barn på 10 år.. så jeg vet hva jeg snakker om.

Skjult ID med pseudonym mor to. 12 mars 2009 22:37

Jeg tipper at de som er relativt positive antakelig ikke har barn fra før selv. Skulle vært veldig moro å se om noen single med barn her anbefalte deg å gå til et sånt skritt... Anyone?

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 22:41

Siden det er så vanskelig så burde vel egentlig ingen få barn lenger ?

Skjult ID med pseudonym shorty to. 12 mars 2009 22:55

Hallo! Det burde ikke være et spørsmål om å FÅ barn...men å skape en familie. Hvor barn er en del av det. Men først må man ha det bra og trygt i et forhold. Det er ikke som å skaffe seg en kattunge,eller å FÅ hund!

Skjult ID med pseudonym arne to. 12 mars 2009 22:58

Noe man burde være ærlig nok til å innse er faktisk at det er en egoistisk ting å få barn Og skulle ikke være noen selvfølgelighet verken for homser lesper eller single - kan du ikke få barn er det kanskje ikke meningen fra naturen at du skal ha barn -litt brutalt sakt
Kjøp en hundevalp !

Skjult ID med pseudonym mor to. 12 mars 2009 23:05

@Blomt.
Du har rett i at det er vanskelig. Ingen av oss vet hva vi går til før vi er der. Jeg hadde ingen anelse om at det skulle være så tøfft å ha en baby som det var. Jeg håper inderlig du har noen som kan stille opp for deg natt og dag i perioder....?

Skjult ID med pseudonym vibe to. 12 mars 2009 23:05

Jeg synes det er mange fordømmende mennesker her. Det er få samfunn som er så ekskluderende som det tilstrebet perfekte. Det vil alltid være mindre-enn-optimale familieløsninger, men det betyr ikke at disse ikke er fullverdige fordet. Jeg vet at det er forskjell på å ende opp alene pga uhell, brudd, dødsfall etc. og å ha planlagt det, men at det er planlagt kan da ikke være en ulempe for barnet som fødes.

En kollega 10+ år eldre enn meg gjorde dette for ni år siden. Hun var 42. Gutten s er harmonisk og trygg og har hatt langt mer stabile oppvekstvilkår så langt enn flere av hennes venner som har vært gjennom stygge skilmisser der barna brukes i oppgjør og drakamp mellom partene. Ikke at man skal rettferdiggjøre det ene eksempelet med et verre, men man kan ikke sammenlikne det med det perfekte heller. Det har da hendt flere ganger at en foreldre blir alene med ikke abre ett barn men en søskenflokk, så å konstatere eller bedrevitende at en ressurssterk, gjennomtenkt mann eller kvinne ikke kan håndtere ett barn alene, er og blir tull.

Og når ble det ikke-egoistisk å få barn?
Anbefaler alle å lese historien til ett donorbarn fra Jesper Juuls spalte i A-magasinet:

http://www.aftenposten.no/amagasinet/juul/article2908514.ece

Blomst - lykke til:)

Skjult ID med pseudonym barelillen to. 12 mars 2009 23:14

@mor

jeg er alenemor,og har bodd alene med barnet mitt hele tiden og har ingen problemer med å støtte TS i denne avgjørelsen....(har riktignok en far som har vært annenhver helg-pappa,men har ikke hatt "fri" den tiden pga jobb)ville definitivt gjort det samme hvis ønsket om barn var så sterkt og klokka tikket....og ja,til tider er det tøft å være alene om "alt",men barnet gir deg så uendelig mye tilbake....en kjærlighet du ikke aner noe om, før du opplever den....

Skjult ID med pseudonym mix to. 12 mars 2009 23:16

Blomst

Heier på deg! Håper ikke alle innleggene som er imot deg tar motet fra deg. Mange alenemødre har en tendens til å svartmale sin tilværelse. Du har sikkert tenkt nøye gjennom alt og er klar for å få barn. Tror du vil klare deg veldig bra :-) Stå på og jeg ønsker deg LYKKE TIL!!

Skjult ID med pseudonym marini to. 12 mars 2009 23:18

@mor
Jeg ble alenemor med to gutter på 3 og 5, det er tøft, mye tøffere med to barn enn med ett, tror Blomst er voksen nok til å takle ansvaret! Og ja, vil absolutt anbefale henne å få barn, dersom hun vet at hun er en god omsorgsperson. Barna betyr så uendelig mye for meg, og jeg er så takknemlig for at jeg har dem. Et liv uten barn ville for meg ikke ha blitt et fullt liv, noe hadde manglet.

Og til dere som tenker på skattepenger, fordi barnløse lopper staten for noen titusener..... Hvor kortsiktig kan man egentlig tenke? Hvor mye tror dere ikke disse "prøverørsbarna" kan legge igjen i skattepenger i løpet av 40 år i arbeid? Noen som har lyst til å regne ut?

Nei, det er ingen menneskerett å få barn, men hvorfor kan man ikke få lov til å benytte seg av den hjelpen som finnes? Det blir litt sånn som den vitsen med Per som hadde kreft, og måtte amputere begge armene, og spurte om han kunne få kake... Ingen armer, ingen kake!

Skjult ID med pseudonym barelillen to. 12 mars 2009 23:20

@blomst

jeg ønsker deg lykke,lykke til og håper at ønsket ditt går i oppfyllelse,og hvem vet,plutselig kan det duke opp en mann som gjerne vil være "far" til barnet ditt,og da får du i pose og sekk;-)

Skjult ID med pseudonym Blomst to. 12 mars 2009 23:21

Jeg takker for alle innleggene her, positive og negative.

Dette er nøye gjennomtenkt gjennom flere år så jeg er sikker på at om jeg blir så heldig å få oppleve å bli mor så vil jeg klare det like bra som de fleste andre har gjort før meg.

Skjult ID med pseudonym knut41 to. 12 mars 2009 23:30

@ arne
Skjerp deg! Kvasi-darwinistisk tøys.

Stå på barnløse jenter ! Det er naturlig for de fleste kvinner å få barn uansett sosialstatus og i dagens samfunn er det faktisk mulig for svært mange. Ingenting er vel mere naturlig å se enn en flott gravid dame. Har sett dem godt over 40 som blir utmerkede mødre og som får velskapte fine barn.

Skjult ID med pseudonym mix to. 12 mars 2009 23:38

Heia knut41 !!

Skjult ID med pseudonym midwife to. 12 mars 2009 23:39

Dette er virkelig et vanskelig tema, men jeg er en av dem som respekterer det valg den enkelte tar for seg selv. Tar man et slikt valg er det som oftes gjennomtekt og nøye veloverveid. Det som er rett for noen er ikke nødvendigvis rett for andre, derfor er det helt umulig, slik jeg ser det å fortelle andre hva som er rett å gjøre. Og, ihvertfall når det gjelder barn, det er jo ikke dyr man snakker om.

Jeg har, etter nøye vurdering valgt å være frivillig barneløs og det føles helt rett for meg, har ikke angret en dag. Er nå 45 år og besluttningen ble tatt i en alder av 30 etter å ha blitt enke. Fikk en skikkelig "støkk" og var bare så glad for at jeg ikke hadde barn og satt igjen med hele ansvaret alene. Jeg vet at andre enker/enkemenn ser det anderledes, men for meg var det en utrolig lettesle. Denne følelsen har vært med meg siden og valgte derfor å ikke få barn i mitt neste forhold (12 år). Nå er dette forholdet slutt, men jeg kan si med hånden på hjerte at for meg var det å ikke få barn helt riktig.

At jeg kommer til å angre når jeg blir eldre, kan jeg aldri tenke meg, men skulle jeg det er det vel alltid noen barn man kan gi oppmerksomhet til. Man kan vel heller ikke savne noe man aldri har hatt og ihvertfall ikke dersom man bevist og veloverveid har tatt den besluttningen.

OK, dette fra en som har tatt motsatt besluttning, men ønsker alle som tar sine veloverveide valg lykke til, gjør hva du føler er det rette for deg, da tror jeg det oftest går bra. Gjør man ikke det, vil jeg tro man alltid skulle ønske at ting var anderledes i livet sitt.

Skjult ID fr. 13 mars 2009 00:00

@mar2

???????

(mann 48 år fra Akershus) fr. 13 mars 2009 00:54 Privat melding

Jeg for min del føler ikke manndommen min spesielt truet her. Men nå har jeg i familie med en som vet hvor vondt og vanskelig det kan være å være singel. Hun har uttrykt noen av de samme tankene om å ordne opp på egenhånd. Det å få barn på egenhånd ser ut til å være tabu, så jeg synes det er tøft å lufte temaet i det åpne, selv om man kan være anonym bak et pseudonym.

Det finnes ingen fasit, men jeg mistet min far til alkoholen i ungdomstiden min. Selv om han nå har vært tørrlagt i mange år, har hendelsen ødelagt så og si alt. Faren min var helt fantastisk da jeg var liten, men nå kan forholdet vårt best sammenlignes som en knust vase noen har limt sammen: Man kan se hva som har vært, men det fine er borte.

Poenget mitt er at jeg vet hvor jeg kommer fra. Men det føles ikke alltid like bra. Om dette er bedre eller værre enn å ikke vite noe, kan jeg selvfølgelig ikke svare på.

Lykke til videre alle som søker etter familieforøkelsen.

Skjult ID med pseudonym Morpheon fr. 13 mars 2009 00:59

For et par år siden kjente jeg på meg det sterke ønsket om få barn. Jeg begynte nærme meg skjels år og alder, og så ingen umiddelbar naturlig løsning i siktet. Jeg tenkte; det er ingen selvfølge at jeg finner en jente som ønsker eller kan få barn innen den tiden jeg selv kan gjøre en god jobb som far. Så etter nøye gjennomtenking besluttet jeg å donere. Nå betyr visstnok mitt egentlige navn "Den etterlatte Stamfar", så det ville ikke komme som en bombe for meg om dette var løsningen.
Etter innledende tester, doneringsfasen og karantenetiden etterpå, samt forhåpentlige ymse svangerskap, regner jeg med at mine mulige avkom begynte å komme til verden rundt mai i fjor. Jeg får kanskje ikke gleden av å se dem vokse opp, og jeg kan ikke kalle dem mine egne, men jeg vet ihvertfall at de vil få de best mulige oppvekstvilkår jeg kan gi dem. Nemlig i en familie hvor barna virkelig er ønsket så sterkt at foreldrene går til dette steget.
Jeg kan ikke garantere at jeg selv kunne gitt dem noe tryggere fremtid, så jeg føler ikke jeg har etterlatt dem til en uviss skjebne.
Så om snart 17 år kan jeg kanskje vente de første spede henvendelser fra ungdom (de eneste som har rett til å vite min identitet) som ringer på døra mi og utbryter; "Gled deg pappa, her er jeg" =) Kanskje er de bitre og hadde intet ønske om å komme til verden, men de fikk i det minste sjansen til å gjøre noe ut av livet sitt.
Jeg har ikke helt gitt opp håpet om egne barn jeg selv kan være med å oppdra, men nå som arvestoffet allerede er på ville veier kan jeg ta det mer med ro. Nå er det ikke lengre så prekært å se sine egne barn vokse opp, men skulle det skje ville det være kjærkomment ;)

Skjult ID med pseudonym .thomas. fr. 13 mars 2009 01:36

Morpheon, du skal se at det kanskje ikke er så ille om de dukker opp om 17 år. Sure eller ikke, du gikk i hvertfall glipp av bleieskift og våkenetter :-)

Skjult ID med pseudonym ;) fr. 13 mars 2009 01:45

Vil si det er mye mere velvalgt å gjøre det slik som dette, både ovenfor en "ufrivillig" far (ufrivillig sæddonor) fra et kort forhold og ovenfor ungen. Vi er i 2009, så i dag er det helt vanlig med aleneforeldre. Tror neppe ungen tar mere skade av dette, enn de som har foreldre med brutte forhold bak seg, snarere tvert imot.
I Norge kan man ikke adoptere som enslig, bare for å ha det sagt.
Og det er ego uansett om man er i forhold eller ei, å ønske og også bringe frem et barn. Men alikevell gjør vi det til stadighet.
Det er ingen menneskerett å få barn, men et privilegium.

Har også en mistanke om at Blomst og de som adopterer er mye mere bevisst på hva det vil si å få et barn sett i forhold til de som "Ups, jeg er gravid, jeg" eller de som "Skal vi lage vårt eget kjærlighetsbarn, kjære" og i tillegg er i en forelskelsesrus.

Lykke til, frøken :)

Skjult ID med pseudonym gabriel43 fr. 13 mars 2009 07:40

Håper du finner en løsning, på ditt problem. Morro å vist hvor gammel du er? Og At du ikke finner en man, heheh håper du har sett andre steder en her på sukker ;)

Må bare si en ting, man må ha godkjenning for å få dyr her i landet, men barn er det fritt frem.

Skjult ID med pseudonym YepsiPepsi fr. 13 mars 2009 08:14

@Blomst

Støtter deg 110 prosent. Ikke bry deg om alle kritiske innleggene her, for det virker som du har tenkt godt igejnnom hva du går til og er klar for eneansavret for barnet.

Er selv i samme situajon som deg og er drittlei alt maset om hvor vanskelig det er å være aleneforelder. Skjønner jo at det ikke bare er lett, men har et godt støtteapparat rundt meg blant familie og venner som lover og stille opp. De vet hvor glad jeg er i barn og synes det er synd hvis jeg aldri skal få oppleve å ha egne.

Har satt en øvre aldersgrense for meg selv som enda er noen år frem i tid. Er det slik at jeg fortsatt er singel når jeg når den alderen, bærer det rett til København. En jeg kjenner har vært på et sted som heter Storken-klinikken, her koster det 3.900 pr inseminasjon, men man må i mange tilfeller regne med flere enn en inseminasjon. I tilegg til reiseutgifter kan det bli noen kroner, men det er det verdt for å få et barn.

Kan jeg få spørre hvor gammel du er ?

Jeg ønsker deg lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym Blomst fr. 13 mars 2009 09:05

Jeg er snart 38 år, om jeg fremdeles er singel når jeg er 39 år så prøver jeg kunstig befruktning.

Skjult ID med pseudonym YepsiPepsi fr. 13 mars 2009 09:29

Det er en fin alder, da er livet som regel tilrettelagt for et nytt familiemedlem i forhold til bosted, økonomi osv...

Og selv om du er singel når du får inseminasjon, kan jo fortsatt drømmeprinsen dukke opp siden. Og vips, er du ikke alene om ansvaret :-)

Krysser fingrene og ønsker deg alt godt !
Er sikker på at ditt barn vil få en bedre oppvekst enn mange som vokser opp med to foreldre :-)

Skjult ID fr. 13 mars 2009 09:39

Jepp.
Veldig enkelt.
Hva med enslige menn som ønsker et barn?

Skjult ID med pseudonym Blomst fr. 13 mars 2009 09:43

YepsiPepsi:
Jeg er glad for at jeg ikke fikk barn når jeg var i tyveårene for da var jeg ikke moden nok til det, men nå så føler at jeg er veldig klar for barn i mitt liv, alt er på plass for det. Eneste som mangler er min fantastiske mann som jeg helt sikkert kommer til å finne senere å da blir jeg som du skriver ikke alene om ansvaret likevel :-).

Jeg vil forresten prøve noe som heter IVF som vil si å ta ut egg som blir befruktet. Jeg må lese mere om dette. Dette gir mye større sjanse for graviditet enn ved inseminasjon.

Lykke til for deg også :-) !

Skjult ID med pseudonym Blomst fr. 13 mars 2009 09:44

Enslige menn som ønsker barn bør finne ei god jente som ønsker det samme ;-)).

Skjult ID fr. 13 mars 2009 09:50

@Blomst.
Hvorfor skal det være forskjell?
Du ønsker et barn som enslig dame og da er det bare å få fikset det.
Men hvis en mann ønsker det samme så sier du at han må finne en god jente som ønsker det samme.
Hvorfor skal ikke ditt ressonement også da gjelde for deg?

Skjult ID med pseudonym barelillen fr. 13 mars 2009 09:51

@skjult ID

nå er det ganske opplyst og vedtatt at toget stopper for jentene ved en viss alder og at menn stort sett er fruktbare hele livet.... Så ser ikke helt at det kan sammenlignes...

Skjult ID med pseudonym YepsiPepsi fr. 13 mars 2009 10:04

Blomst:
Selv har jeg godt voksne foreldre i forhold til den tiden jeg ble føst, både jeg og søsteren min er glade for det. De var passert 30 da de møttes, ferdigstuderte i fast jobb og etablerte på hver sin bopel. De er fortsatt gift i dag 30 år senere.

Ser jeg rundt i min vennegjeng, er det de med eldst foreldre som har hatt det tryggeste og mest stabilt hjemme. Skilsmissestatistikken og utroskapfrekvensen har vært høyere blant mine venner med unge foreldre som har vært sammen siden barndommen.

Takk for tipset om IVF :-)
Er enda en stund igjen til jeg skal prøve, men er greit og orientere seg om hva som finnes av muligheter på markedet.

Skjult ID fr. 13 mars 2009 10:04

Ikke uenig i det at toget stopper for jentene ved en viss alder.
Det jeg skulle frem til er prinsippet. Dessuten så tror jeg ikke menn er særlig interessert i å få barn etter en viss alder heller.

Skjult ID med pseudonym YepsiPepsi fr. 13 mars 2009 10:12

@skjult id

Hvorfor det skulle være forskjell er jo engang slik at men og kvinner er forksjellig utrustet. Du har hatt naturfag på skolen eller ?

Skjult ID med pseudonym Blomst fr. 13 mars 2009 10:19

Kan nok være mangel på naturfagkunskaper hehe.

Skjult ID fr. 13 mars 2009 10:21

Jepp.
Har hatt det. Det er derfor det finnes 2 kjønn.
Men det er faktisk ikke noen menneskerett å få barn.
Når TS sier at hun vil ha barn som singel og hun vil ha prøverørshjelp for å få det så må hun jo også støtte det faktum at også single menn ønsker barn og har like stor rett som henne å få hjelp. F.eks. adopsjon.
Når hun da sier at menn da må finne seg en jente som vil det samme så lukter det dobbeltmoral.
Det er en rett for henne men ikke for menn?

Skjult ID med pseudonym Blomst fr. 13 mars 2009 10:31

menneskerett og menneskerett.

Jeg benytter meg av min sjanse til å kanskje kunne få barn. Dette er et stort ønske for meg å det finnes muligheter for kvinner til å få til dette uten å "lure" en mann.

Er du mest opptatt av av jeg vil benytte meg av kunstig befruktning?
Jeg har hatt noen sjanser hvor jeg har truffet menn som har vært veldig glad i meg og som har ønsket barn med meg, men jeg har ikke følt noe for de mennene. Jeg kunne godt ha vært superegoist, blitt gravid selv om jeg viste på forhånd at jeg ønsket å avslutte forholdet jeg hadde med den mannen. Det hadde vært en meget enkel løsning for meg, men den hadde ikke føltes riktig.

Skjult ID fr. 13 mars 2009 10:39

@Blomst
Har ikke noen problemer med at du benytter prøverørs metode.
Synes at alle kvinner som ønsket det skulle få muligheten til det her i Norge!
Men samtidig så vil jeg at det skal være en like stor rett for single menn som ønsker barn å få hjelp til det gjennom adopsjon.
Når jeg kommer frem med det utsagnet så sier du at menn må finne en jente som ønsker barn. Det var det jeg reagerte på og kalte dobbeltmoral. Når du som singel dame ønsker hjelp til barn så mener jeg at du også må støtte det at single menn også skal ha en like stor rett som deg til å bli far ved hjelp av adopsjon.

Skjult ID med pseudonym Blomst fr. 13 mars 2009 10:48

Enslige kvinner har heller ikke anledning til adopsjon så det er likt for begge kjønn. Kunstig befruktning er heller ikke en mulighet for enslige kvinner i Norge, man må til Danmark å man må betale for det.

Menn har ikke mulighet til å bære frem et barn så derfor er dette en mulighet som kun kvinner kan benytte seg av. Så enkelt er det. Derfor er en mann nødt til å finne en kvinne for å få barn, men menn har jo en større mulighet enn kvinner iom at de som det er skrevet for her, kan lage barn mye lenger enn hva kvinner kan. Skal jeg som kvinne synes at det er urettferdig? Eller er det mere fornuftig å bruke den muligheten jeg har :-) ?

Skjult ID med pseudonym YepsiPepsi fr. 13 mars 2009 10:51

@skjult ID

Single jenter blir gravide enten du vil det eller ikke. Jeg og Blomst velger heller den kliniske veien mot et svangerskap fremfor å ha One night stand med en eller annen slask vi møter ute på byen.

Slutt og syt, skaff deg en surrogatmor !

Skjult ID fr. 13 mars 2009 10:55

@Blomst.
Ok, jeg gir meg.
Du kan selfølgelig bruke muligheten til å dra til Danmark å betale for det.
Synes bare det er trist at du ikke har noen prinisipiell mening utover dette spørsmålet annet enn ditt eget ønske om å få barn.

Skjult ID med pseudonym Blomst fr. 13 mars 2009 12:59

Jeg er ikke opptatt av andres "prinsipper".....jeg er opptatt av å ønske at jeg kan få barn en gang å jeg er glad for at jeg har muligheter til å oppfylle mitt ønske.

Skjult ID med pseudonym Jente76 fr. 13 mars 2009 13:39

@Blomst
Tror din fremtidige familie har gode forutsetninger for å klare seg bra. Et barn som er så ønsket og planlagt vil nok bli merket av det på en positiv måte. Man vet aldri hva fremtiden bringer av sorger og gleder uansett om man er en kjernefamilie med både mor og far under samme tak eller enslig forsørger. Enig i at denne måten er bedre å bli gravid på enn å "lure" en gutt man knapt kjenner, det er et dirty triks som jeg aldri kommer til å ha samvittighet til å utføre. Ønsker deg alt godt for fremtiden :-)

Skjult ID med pseudonym Me fr. 13 mars 2009 13:48

Helt enig med jente76!
Lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 13 mars 2009 16:46

skjult id,
symmetri blant kjønnene vil du aldri få 100%.
Kvinner kan selv bære frem barn og føde, mens menn kan få barn til de blir gamle. Det er ikke rettferdig for noen av oss!

Skjult ID med pseudonym gabriel43 fr. 13 mars 2009 23:15

Hei blomst :))

Håper du ikke tok det som kritikk. 38 år, og du ikke har funnet en man, så støtter jeg deg 100%, tror du vil bli en flott mor:)
Ønsker deg all hel og lykke kjære deg:)))

stor klem

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 14 mars 2009 10:57

SKjult id,
menn har også kunnet adoptere. Leste om den første mannlige enslige adoptivfar for noen år siden. Men dette bestemmes i landene der disse barna er født og de er visstnok blitt mer restriktive igjen så hvordan muligehten er nå, skal jeg ikke si sikkert.
Uansett så kan ikke disse landenes varierende holdnigner om adoposjon skal være mulig for enslige menn elker ike, settes betingelser for om kvinner vil ha kunstiginseminasjon.
(Men akkurat der er jeg nesten fristet til å anta at også det "problemet" kanløses med penegr ref diverse kjedniser som får adoptere på flekken mens andre må stå flere år i kø... men det blir en annen diskusjon).

Vil generelt si at det er pussig at enkelte her synes det er bedre at man blir alenemor "by accident" enn planlagt, som bl.a. Smily antyder. Jeg ville heller vært barn av sistnevnte.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 14 mars 2009 11:27

Jeg mener at det å ville bli alenemor av eget ønske høres helt sykt ut for meg ... Detter er noe ingen (!!)bør ønske seg .. Det er et tragisk resultat av to som tror de passer sammen , men som finner ut at de har det bedre hver for seg .

Skjult ID med pseudonym Gutt lø. 14 mars 2009 11:38

Hehe er det ikke rart hvordan det er akseptert at kvinner skal ha flere rettigheter og generelt en tyngre mer verdi for samfunnet.

Jeg husker fremdeles min mannlige Lærer på barneskolen som mistet alt han eide, inkludert sine barn når hans kone fant ut at hun ville flytte til Sør-Afrika.
Han var en kjekk og fantastisk mann for sin kone, musikalsk, intelligent og med en enorm karisma men så kom hun på at hun hører til den generasjonen som skal gjøre alt og der individet står i fokus..reise jorden rundt, hoppe i fallskjerm og backpakke i Sør-Afrika står mye høyere i fokus enn at to små barn skal ha en far.

Yepsipepsi sier at det er bedre at henne og Blomst får det ved kunstigbefruktning enn en eller annen slask på byen.

Betyr det at menn som blir med deg hjem er slasker? er alle menn på byen slasker og ville det faktisk vært et alternativ for deg å gjøre noe slikt mot et annet menneske fordi du kategoriserer menn som slasker? Om en mann skrev at det er bedre at han blir med en kjerring/hore hjem enn å bruke andre metoder, så ville han garantert få en advarsel av moderator, slikt er jo kvinnefiendtlig. Men at mannen er slask er den reneste selvfølge og hvordan våger han å i det hele tatt eksistere.

De siste 15årene har det vært en rekke veldig populære tvserier der kvinner ytrer sin klagesang over menn, de 3 siste årene har de mest populære av disse "Sex in the City" og "Frustrerte Fruer" rukket å bli enorme. Jeg tror disse serien gjør det umulig for mannen som allerede har måtte jobbe 10ganger så hardt for å få seg en kjæreste.

Men hva skal menn egentlig gjøre? Det finnes mange mange mange flere single menn enn det finnes single kvinner, og disse mennene er itillegg stort sett uønsket. En kvinne i rullestol vil få mer seksuell oppmerksomhet enn den gjennomsnittlige mann, alikevel så er mannen en slask!

Det finnes lokalsamfunn i vest-afrika som lever på pengene de får inn fra mannlig prostitusjon, og hvem betaler? vestlige hvite kvinner på "ferie". Jeg skulle likt å se A-magasinet til Aftenposten skrive om det, det vil aldri skje, det er mannen som er slem og slik er det og for en gris han er som drar til Thailand. Kvinner som drar til Afrika, jo.....de finner jo bare ikke den rette mannen.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 14 mars 2009 12:20 Privat melding

Gutt, hvis mannen absolutt vil få barn, så er det nok av livmødre i verden....

Skjult ID med pseudonym marini lø. 14 mars 2009 13:50

@gutt
Kvinner i dag har ikke rett til å flytte til utlandet uten farens samtykke. Faren kunne ha nektet, rart at han ikke gjorde det, kanskje han syntes det var like greit? Og hvorfor mistet han alt han eide? Det virker som om du oppfattet denne situasjon slik som barn oppfatter dem, men du var jo også et barn den gangen.

Hvorfor tror du det finnes mange flere single menn enn kvinner? Det tror ikke jeg :-)

Og, det er ikke vanlig at kvinner drar til Afrika for å "kjøpe" seg menn, det skjer en sjeldent gang. Dessuten er det ikke så lett for en mann å prostituere seg, han må tenne på en kvinne for å ha sex, dermed blir det ikke helt det samme på en måte.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 14 mars 2009 14:04

Hahhaha .. menn må tenne på en kvinne for å ha sex ??? er det ikke nok med et hull da ? ;oP

(kvinne 40 år fra Akershus) lø. 14 mars 2009 14:19 Privat melding

@gutt

Jeg tror at her ble ordet "slask" brukt som en forkortelse for "en-hvilken-som-helst-mann-på-byen"

Tror mange menn setter pris på at TS faktisk går så langt som å "kjøpe" seg til et barn,enn at de plutselig får krav i posten om barnebidrag for et barn de ikke visste var unnfanget en gang. Dessuten tror jeg det vil føles bedre for et barn å vite at mor ønsket barnet så intenst, enn å få vite at det var et resultat av en heftig fylletur på by'n, uten noe som helst kjærlighet med i bildet. (Med stor fare for nå å tråkke noen på tærne,DET er ikke meningen) Jeg er selv alenemamma, men var i forhold med barnefar til hun var 1 1/2 år. Datteren min er veldig opptatt av at hun er laget i kjærlighet,selv om hun ikke var planlagt.....

Skjult ID med pseudonym macky lø. 14 mars 2009 15:01

Har ett tips häe..Varför slänga ut en massa pengar när allt du behöver göra är att gå ut och ragga en snygging och ha oskyddad sex :))

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 14 mars 2009 17:51

Smiley, så du beklager situasjonen du er i? Å være ung alenemor må være svært tøft. Jeg vet ikke hvordan jeg selv ville taklet det om jeg var blitt mor tidlig i 20-årene med så mye uopplevd og så lite fundament som jeg selv hadde den gangen, og så evenrlysten som jeg var. Men i dag ville situasjonen vært helt anenrledes - jeg har fått levd ut iltt, jeg har fått masse livserfaring, jeg har n økonomisk plattform - jeg har langt er å tilby et barn i dag enn den gang. Slik du hadde et helt annet utgangspunkt enn Blomst, og kan ha opplevd det mye tøffere enn hun vil gjøre..

Men hva er det som er så sykelig med å ønske seg barn og innse relatiteten - at klokken tikker og mannen uteblir? H
vorfor i alle verden få barn nå man er 20 med en mann man ikke vet egner seg?
Man kan jo lure på hvorfor enkelte unge kvinner som selv om de er tutet ørene fulle om hvor viktig det er å ha en utdannelse, en base etc likevel ikke kan vente med å få barn. Og dermed lett havner i det sosioøkonomiske bunnsjiktet i samfunnet med en tøff hverdag økonomisk, begrenset mulighet for avlastnign (kan også være et konomispørsmål). Mange er hverdagshelter som får det, men det er ikke sikekrt de ville valgt det om igjen? Men hvorfor gjorde de somd e gjorde? Det var vel instinkt det også?
Eller også noe "sykelig"? Selv ville jeg aldri brukt det ordet, men jeg vil si fryktelig naivt.

Macky, ja, det kan jo være en fordel å vite hvem mannen faktisk er - å ha sett ham på en måte. Men det er jo litt andre ting man kunne fått på kjøpet med en snygging...!

Skjult ID med pseudonym Moi sø. 15 mars 2009 12:16

Kjære Blomst,
ta kontakt med din fastlege først og hør hvilken rettigheter/muligheter du har her i Norge. Danmark er en mulighet som allerede blitt nevnt her. Finland er en annen mulighet. I Finland er det også lov å bruke egg fra en annen kvinne.

Jeg har selv gjort en inseminasjon på privatklinikk i Turku (Åbo) i Finland og er kjempeførnøyd med måten jeg ble tatt omhånd på. Når du bruker egne egg er hormonbehandlingen du må gjennomgå i forkant for å få tilstreklig mange egg (så mange som mulig og av best mulig kvalitet) ganske krevende fysiskt men eggene kan fryses og da blir de ''brukt opp'' innen du trenger ny hormonbehandling.

All lykke til med det valg du gjør!

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 15 mars 2009 13:16

@vibe
Jeg elsker sønnen min over alt og er ikke lei meg for hvordan ting ble ....
Men jeg syns det er dumt at noen går ut å velger å bli alenemor . Det er synd at min sønn ikke har vokst opp i samme hus som sin far det ser jeg at han hadde hatt godt av. Jeg fungerer ikke så bra som pappa :o)
Men jeg har et ønske om flere barn ,og da skal jeg være sikker på at vi (han jeg finner og meg) har et stabilt og sikkert forhold før jeg skal tenke tanken på fler barn. De gir jo ikke noen garanti for at forholdet skal holde.. men det har en større sjangs.

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 15 mars 2009 13:34

Jeg synes ikke det er noe i veien med å være alenemor når man er en ressurssterk kvinne med stabil økonomi og et godt nettverk rundt seg. At et barn ikke har en far tilstede gjør det ikke til en dårligere oppvekst. At noen ønsker barn så sterkt som flere her gjør, er sjansene for at denne oppveksten blir fylt med kjærlighet og trygghet veldig stor, far eller ei. Det er mange ubrukelige fedre, som barna ville hatt det bedre uten.

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 15 mars 2009 13:59

hufsa!
Hva har det med saken å gjøre? Man kan la være å knulle rundt til man er godt over 30 år og fremdeles ikke ha funnet drømmemannen.

Skjult ID med pseudonym hufsa sø. 15 mars 2009 14:04

Det har veldig mye med temaet å gjøre. Kvinner i dag slår seg ikke til ro før de er godt opp i 30 årene. De ska leve livet, reis everden rundt (og samtidig forurense noe jævlig) og feste til de er femogførti. Du har tydeligvis ikke følgt med i nyhetsbildet de siste årene? Bruken av kunstig befruktning har eksplodert.

Det er ingen menneskerett å få barn, og verden er allerede overbefolket!

Skjult ID med pseudonym hufsa sø. 15 mars 2009 14:06

Adopter heller en utsultet unge fra Sudan!

Skjult ID med pseudonym hufsa sø. 15 mars 2009 14:07

Kunstig befruktning pga. at man ikke har funnet en partner å få barn med er noe av det mest egosistiske et menneske kan gjøre.

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 15 mars 2009 14:12

Hvis jeg ikke finner en mann jeg har lyst å få barn med innen jeg er 35, kommer jeg til å få barn på denne måten. Jeg vil heller ha et eget barn enn å adoptere "en utsultet unge fra Sudan". At det ikke er en menneskerett å få barn er meg revnende likegyldig da jeg ønsker meg barn ved et senere tidspunkt. Ser ikke helt hva som er så egoistisk med at man ønsker et etterlengtet, lite menneske velkommen til verden enn at man legger seg på rygg og lurer en eller annen one night stand til å bli far (noe han antakeligvis overhode ikke ønsker!)

Skjult ID med pseudonym Space sø. 15 mars 2009 14:32

Vel, jeg kan tenke meg opptil flere ting som er mer egoistisk å gjøre enn å få et barn man kommer til å elske over alt på jord. Så pass deg Hufsa for å slenge ut lite gjennomtenkte kommentarer fordi du ikke har empati nok til å forstå hva som er viktig for andre!

Å få barn er et nedarvet behov de aller fleste mennesker har. De aller fleste av oss har en drøm om å ha mann og egne barn i fremtiden. Dessverre er det slik at man ikke alltid klarer å finne en mann man ønsker å etablere denne drømmen med, men det betyr ikke at den blir borte. Og da ta saken i egne hender synes jeg er flott! Det betyr på ingen måte at vi vil kassere menn som rase, slik andre prøver å fremstille det. Vi vil jo absolutt ha begge deler! Likevel er ikke vi kvinner så heldige at vi kan få barn til vi blir 70 år. Når vi begynner å nærme oss 40 blir sjansene for å i det hele tatt bli gravide, og i tillegg må vi tenke på alle alvorlige diagnoser barnet da kan ende opp med.

Jeg er 100% sikker på at både blomst og andre jenter som velger dette alternativet kommer til å fortsette å leter etter drømmemannen like hardt etter at man evt har fått barnet man ønsker seg.

Å skrike ut at kvinnefigjøringen har kommet så langt at mannen holder på å bli skviset ut og sett på som noe undøvendig er tøv! Kvinner har da hatt sine århundrer med undertrykkende behandling. Skrik heller opp om kvinnelemlestelse, steining av de som blir voldtatt, kirkens innvirkning på prevensjon, ryktene om at å ligge med en jomfru kurrerer AIDS, drap på jentebarn i Kina.... Kan nevne rimelig mange andre ting som er verdt både sinne og engasjement. Ikke at en normal, stabil, oppegående og sterk kvinne ønsker seg et barn. At man tilfeldigvis kan få det uten en tilstedeværelse av en far er tilfeldigvis slik utviklingen har blitt. Man benytter seg da av de muligheter dagens samfunn tilbyr. Det er faktisk flere ankepunkter ved å adoptere. Mange adoptivbarn sliker mye med tanken på sitt oppha i tillegg til å være annerledes hele livet sitt. Det er en større utfording enn å få et barn som vil gli inn i det samfunnet det vil bli oppdratt i.

Jeg drømmer om mann og barn i fremtiden, men kommer til å gjøre akkurat som blomst hvis jeg ikke har funnet førstnevnte innen noen år. @blomst; lykke til! :)

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 15 mars 2009 17:13

hufsa,
mange av kvinnene på 30+ som ikker har barn, er det fordid e respekterte partnerens ønse om å ikke få det tidligere.
Er luta lei av skriveriver i avisene som anbefaler kvinner å sett i gang i studietiden, i alle fall å få i 20-årene, de retter seg kun til kvinner - men hvem skal de få det med da? Hvis kjærestene deres på samme alder ikke vil påta seg forpliktelsene, emn vil rundt og reise; hva er da galt med at kvinnen respeketrer det og gjør det samme?
Jeg vil si at det er langt mer egoistisk å få barn uten å ta vare på dem.

Og som et barn født av av mor og donorfar skriver:
"Hun er min eneste forelder, samme hvor mye min far har satt sine biologiske spor i meg. Og jeg er svært takknemlig for at jeg har fått vokse opp med bare moren min. Hun har elsket meg mer enn nok, og jeg har aldri ønsket meg det annerledes... ...Selv har jeg tre barn med en mann i en klassisk velfungerende familie. Vårt ønske om å få barn var like egoistisk, hverken mer eller mindre. Vi har altså selvopptatt rotet oss inn i en beslutning som alltid vil ha sin pris, slik alle foreldre gjør når de får barn."

http://www.aftenposten.no/amagasinet/juul/article2908514.ece

Skjult ID med pseudonym Jente76 sø. 15 mars 2009 17:58

Jeg kom til å tenke på at det kanskje finnes støttegrupper eller noe sånt hvor foreldre som har fått barn fra donor kan snakke om hvordan man takler eventuelle spørsmål fra barnet osv. Det kan jo kanskje være interessant for deg å snakke med noen som allerede har vært gjennom noe sånt? Vet ikke om det finnest, men hvis jeg skulle gjort dette tror jeg at jeg ville sjekket det ut.