Alle innlegg Sukkerforum

Fordomstråden

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 10:57

Jeg innrømmer det gjerne: Jeg er full av fordommer! Jeg har fordommer mot folk i ulike samfunnslag, folk av ulikt utseende eller folk med spesielle dialekter. Men jeg er klar over mange av fordommene mine, og jeg jobber aktivt med å knuse dem, eller få opplysninger som gjør at jeg fornuftsmessig kan hoppe bukk over fordommen neste gang jeg møter den.
Jeg er selv ganske overvektig (liker ikke det uttrykket, for jeg føler meg fin og ikke over av noe slag), men om jeg ser en tjukkas spise en burger i byen, tenker jeg allikevel «burde kanskje valgt et eple, eller», og tar meg i det og sier til meg selv «hen var sikkert sulten som alle andre, det er lov for tjukke å bli sultne også!», sånn for å komme med et greit eksempel. (Jepp, jeg er tjukkas selv og har fordommer mot tjukkaser.. utrolig ikke sant?!)
Kom med fordommene dine, og hva du gjør for å håndtere dem. 🤐

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 11:03

Jeg kan komme med et eksempel til:
Jeg kjenner ei som droppet ut av vgs i 2. trinn, ble gravid og har fått fire barn med fire ulike fedre.. Jeg er full av fordommer, og har dømt henne greit i mange år. Men dama er et arbeidsjern! Hun oppdratt fire flotte unger, jobber ræva av seg for å få endene til å møtes og har det fineste hjemmet jeg veit om! Hun er ei bra dame!

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ti. 2 juli 11:40

Jeg har også en slik venninne @Nesa. Jeg har også en venninne som har borderline personlighetsforstyrrelse. Det har endret synet mitt på psykiske lidelser KRAFTIG. Vet om folk som ansees som "normale" som jeg oppfatter langt mer "skremmende" enn henne.

Ang tjukke folk, så har jeg ikke så mange fordommer faktisk. Jeg tenker at de som havner i kategorien "absurd tjukk" i 90% av tilfellene har issues. Og har de det ikke fra før av, ...vel, så har de det nå. 😆 Kjenner egentlig bare masse empati. Alle "fortjener" nok ikke det, men alt i alt så er man litt lost på en eller annen måte om man er grådig overvektig. ... Det er min tanke.

Det jeg HAR litt fordommer mot, derimot.. Utlendinger. Jeg er ikke rasist og er politisk på rødsiden, men etter å ha datet en muslimsk mann så har jeg vel egentlig funnet ut at det ikke er for meg. ....Noe som selvsagt er urettferdig og generaliserende.

Når det er sagt. Jeg har diagnose selv, som jeg tror mange vil si "sier noe om meg som person". Noe jeg mener det ikke gjør. Jeg tenker at det ikke alltid handler om hvordan man har det, men også en del om hvordan man tar det. De fleste jeg forteller dette til blir veldig overrasket.

En ting er sikkert, mennesker er sammensatte. Og ikke like!

Fin tråd. 😊

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 2 juli 12:14

Akkurat nå sitter jeg på bussen og hører på ei mor og to unger. Hun snakker kontinuerlig og alt hun sier får henne til å høres dum ut, hun er spydig og sarkastisk mot ungen sin, har ekkel stemme og helt forferdelig bred hedmarksdialekt. Dro ungen i øret gjorde hun også, ut fra det de sier. Jeg mener serr at hun ikke skulle hatt unger, og kjenner på sterke fordommer her nå.

Skjult ID med pseudonym maryandthe ti. 2 juli 12:22

Har ekstremt mange fordommer, er ikke annet å si😜. Derfor litt underlig at denne datingen bærer så få frukter....

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 2 juli 12:25

Ble ikke akkurat svar på spørsmålene, men det kommer senere.

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 12:25

Lillesøstra mi fikk bipolar diagnose da hun entrer puberteten, og det var tøft å se henne kjempe mot seg selv. Det har lært meg MYE!
Jeg er nok så rund i kantene at enkelte oppfatter meg som ei dame uten meninger. Men det er ikke sant. Jeg bare blir ikke satt ut av at noen liker å ha flere kjærester, eller liker å knulle med kjettinger eller bind for øynene, i offentlig rom, eller ikke i det hele tatt. Jeg bryr meg ikke så mye om noen mener at FrP er flott, eller stemmer rødt. Jeg mener bestemt at ytringsfriheten SKAL være absolutt, selv om det betyr at ekstremister får et ytringsrom. Jeg syns det meste er helt ok, bare ikke tving meg til å gjøre eller mene noe jeg ikke jan stå for. Jeg er for et pluralt samfunn, og har kanskje litt romantiske forestillinger om at folk bør kunne være venner og dra tauet i samme retning heller enn å trekke hver vei.
Men jeg er full av fordommer, jeg bare velger å ikke ytre de høyt hele tiden, og ta tak i dem når jeg møter dem.. Herregud, for et bra menneske jeg er!! Haha!! 🤡🎉😎

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 12:26

* kan

Skjult ID med pseudonym ZeZe ti. 2 juli 12:45

Mennesker som alltid skal være negative, uhøflige og spydige. De som alltid skal komme med et stikk i siden, kritisere eller være hånlige. De som alltid skal skape kvalme, på den ene eller andre måten.

Skjult ID med pseudonym maryandthe ti. 2 juli 12:46

Der har du meg, zeze😆!

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 12:48

@Zeze.. Men er det fordommer da? Det er jo bare folk som ikke eier oppdragelse..
Jeg tenker at fordommer er når en har forutinntatte meninger om en gruppe mennesket kun basert på utseende el. 😋

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 12:49

@Mary..
Tøysehøne! 🤡🐔🤣

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ti. 2 juli 13:24

@Zeze og @Nesa Det kommer jo litt an på settingen. Feks her inne, så er det jo faktisk et diskusjonsforum. Da må man tåle litt diskusjon, mangfoldighet osv. Hva man velger å trykke ut av seg ellers blir en annen sak.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ti. 2 juli 13:25

Er enig i at det kanskje ikke går under fordommer.🤔

Skjult ID med pseudonym Zodiac ti. 2 juli 13:26

Jeg liker ikke innvandrere, hundeeier eller terrengsyklister, folk som er tåpelige nok til å synes at å flagge med regnbueflagg på et offentlig bygg er ok, og folk som har lipoma ved neseroten og som de ikke fjerner. Helt naturlig med litt fordommer, for de som ikke har dem mangler rygradd og standarder.

Skjult ID med pseudonym ZeZe ti. 2 juli 13:29

Kanskje allergisk er et bedre ord å bruke på det 🤔
Jeg er allergisk mot sånne mennesker 😁

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ti. 2 juli 13:30

Lipoma?

Skjult ID med pseudonym ZeZe ti. 2 juli 13:33

Mangler ryggrad fordi man velger å ikke se ned på mennesker, som ikke du kan speile i deg selv? Mennesker som ikke tenker, tror eller mener som du gjør? Mennesker som lever på et annet vis som du gjør?

Skjult ID med pseudonym Coma ti. 2 juli 13:33

Jeg har fordommer mot religiøse (alle typer religion!) Og de som tror på spøkelser, dyretolker etc.

Som Frk Nesevis har jeg fordommer mot de som er feite, når jeg f.eks. sitter på ferja så er det alltid de overvektige/feite som ser snittet sitt til å trykke i seg en softis, ei svele eller ei pølse med brød og rekesalat.

Fordommer mot de som ikke evner grensesetting av egne barn, inkludert hva de får i seg av mat. "Nei, hun spiser ikke annet enn loff og Nugatti, så da må hun nesten få det".

Jeg har fordommer mot de fleste innvandrere (kultur, religion). Patriarkalsk familiestruktur hvor jenter/kvinner er annenrangs. Og alt skrotet det fører med seg.

Jeg kjente på store fordommer da jeg var i Afrika og så klynger med menn bare sitte der å drive. Rundt dem fløt plastikk og søppel. Det var rent akkurat i en sirkel rundt hytta hvor kona hadde koster. Hva med å lette på rævva, GJØRE noe liksom?!

Fordommer mot de som har 5 barn med 7 forskjellige. Og som absolutt må sette barn til verden 5 minutter etter at de har møtt noen ny.

Har fordommer mot de som gamer, ikke jobber. Og de som er med i Luksusfellen (eller skulle ha vært det).

Har fordommer mot de som bruker tights som bukse.

Fordommer mot harry campingfolk og GC-farere. Rullings, danseband og rødvinsfylla før kl er 13.

Fordommer mot de som som sier "Shøtt, shino" osv.

Fordommer mot de som sprøyter full kroppen av botox og restylane.

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 14:00

Men ellers er du tolerant og bra, Coma! 🤣😘

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 14:05

Jeg syns det er kjempetøft når folk tør å si hva de har fordommer mot, så lenge de erkjenner det og kanskje prøver å gjøre noe med det, ikke velter seg og gasser seg i fordommene sine, og tror at det er sånn det skal være!
Fordommer kommer jo tross alt av uvitenhet og kunnskapsløshet.. Men vi mennesker er jo programmert til å være skeptiske mot alt som er annerledes, så det er jo bare et tegn på at hjernen vår ikke har utvikla seg nevneverdig siden steinalderen..
Jeg hadde en kjæreste en gang, som var lastebilsjåfør. Gikk heftig mange runder med meg selv før jeg turte å innrømme offentlig at jeg var kjæreste med han, pga mine egne fordommer mot trailersjåfører.. Har fortsatt litt fordommer mot trailersjåfører.. kremt!

(mann 48 år fra Oslo) ti. 2 juli 14:31 Privat melding

Jeg har ekstremt store fordommer mot alle som bruker sommerdagene til å sitte her på sukkerforum.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 2 juli 14:34

Jeg har faktisk ekte fordommer mot dr som er polyamorøse eller på annet vis er opptatt av hvor frie, åpne og tolerante de er seksuelt, og som MÅ fortelle om det og bekreftes på det, og som tilter og blir forbannet når jeg er likegyldig til deres preferanser og er åpen om at jeg er supermonogam og ikke synes noen andre enn de jeg er involvert med har noe med å vite noe særlig om min seksualitet. Makan til intolerante, selvsentrerte mennesker er det sjelden jeg møter.

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 14:36

@ Herr Frekt
Er ikke du her da? 😎

Skjult ID med pseudonym Man Anonim ti. 2 juli 15:24

Here we go again

*Tar på seg rustning, kamuflasjedrakt, sikkerhetsvest, stålhjelm og bygger en betongvegg foran seg*

Da får haglet begynne!

Store fordommer mot FRP politikere og deres velgermasse. Ser for meg alltid en anti-innvandrer som drikker mye og skulle helst røyket med snus i leppa.

Fordommer mot venstre siden generelt, jo mer mot ytterkanten jo verre blir det. Alt fra anti-religiøsitet til perversiteter eller idealistisk tanke om å dele gjør alt bedre, selv om det finnes nok av eksempler at det ikke hjelper.

Jeg er ikke glad i Pride eller homoseksuelle rettighetskamp. Ser på det som tullete og unødvendig blotting. Å være stolt av noe jeg hadde skammet meg av virker helt idiotisk. Samtidig så har homofile og andre minoriteter blir harselert med lenge her i lande og trakassert. Så min fordom begrenser seg mer til stille klaging enn å gjøre noe som helst aktivt og har ikke noe i mot å møte noen fordi jeg vet at de rett og slett trenger det. Føler mer trist empati for dem enn fordommer egentlig.

Har fordommer mot folk som er altfor pratsomme og de som ikke har nesten lest bøker i livet sitt. Vi lever ikke i en tidsalder hvor du hadde sultet hvis du ikke jobbet konstant. Spesielt NAV’ere som ikke har noe å gjøre. (De som er alvorlig forhindret fra slike aktiviteter er unnskyldt)

Ateister er blant det største marerittet å møte på, deres tankegang rundt en religion er så fundamentalistisk og uten innsikt at det er som å snakke med en hjernevasket religiøs person. Mister fort respekten for personen. Liker helst mennesker som kan se ting fra flere sider og reflektere. De kan som regel ikke det. Håper det finnes unntak.

Så er det alle stortings partiene, mistet all kredibilitet i mine øyne.

En av verste fordommene mine jeg har er rettet mot folk som har mørk hud. Alt for mange unge menn som ser på seg som ofre så jeg har det vanskelig å date afro-amerikanere eller afrikanere. Jeg hater det fordi det får meg til å føle rasistisk.

Virkelig positivt overrasket over innrømmelsene i denne tråden. Håper å finne motet hvis jeg kommer på mer

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 15:30

Flott, Man Anonim! Du er full av fordommer som resten av oss! Deilig å se at det ikke bare er meg! 😊

Skjult ID med pseudonym _my_ ti. 2 juli 15:49

Det finnes vel positive fordommer også?
Jeg stoler på de negative fordommene mine - særlig når det gjelder mannfolk, og har iblant gjort tabben å legge fordommene til side. Nå tror jeg det verste om alle, og kan bare bli gledelig overrasket eller få bekreftet fordommene mine.

(kvinne 62 år fra Østfold) ti. 2 juli 15:56 Privat melding

Gledelige overraskelser er alltid bra, my 😊👍

Skjult ID med pseudonym _my_ ti. 2 juli 16:46

Men hva er fordommer egentlig?
Jeg mener det finnes positive og negative fordommer, selv om en definisjon beskriver dem slik:
«Fordommer er en holdning om forutinntatte vurderinger mot personer og menneskegrupper basert på personlige egenskaper. Fordommer er stort sett basert på mangelfull kunnskap, og ubegrunnede oppfatninger.» Her blir den fordomsfulle snakket ned.
En annen ting med fordommer, er hvor de kommer fra. Faren min mente at alle som spilte tverrfløyte og hadde små runde briller, var kommunister. Den typen viderefortelling er nok grobunn for en del fordommer rundt om, og trenger nok en selvstendig realitetsorientering hos arvtageren.
Så har du fordommer basert på egen erfaring. Mennesket ville ikke overlevd, hvis det ikke tilpasset sin adferd etter erfaringsgrunnlaget. I så måte er «rene» fordommer fullt forståelige, ja naturlige, og ikke noe som skal desavuere eieren. På den annen side; hvor rene vet vi at fordommene våre er? Kan jeg være helt sikker på at den date’n som er så veldig «på» betyr trøbbel, fordi han også sikkert har et ustabilt psyke? Eller har jeg gjennom oppveksten hørt at de overivrige (bare ordet er jo skummelt) også er hysteriske og upålitelige?
Det tenker jeg om fordommer, og er fortsatt ikke veldig begeistret for tverrfløytemusikk.

Skjult ID med pseudonym Kiara ti. 2 juli 16:58

Fordom kommer sikker av før og dømme, og betyr at man dømmer på forhånd, førdømt ut fra noen stigma og antagelser. Det er for eksempel forskjell på å mislike noen og atferden deres, slik jeg gjorde på bussen i dag, og ha en fordom. Fordommene min er at dumme damer med teit stemme ikke bør være mor. Usikker på om jeg fikk bekreftet den i dag, eller om min fordom gjorde at jeg hørte det så ille som jeg hørte det.

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 18:44

Ikke slett da, Surrealist! Det er fint skrevet!

(kvinne 62 år fra Østfold) ti. 2 juli 18:55 Privat melding

Tror ikke et øyeblikk at det er mangel på empati, surrealist. Selv jeg som har vært så mye dårlig kan få noia av folk som tyter og syter over det minste. Det hjelper ikke en dritt å bli bitter eller skyve det over på noen. Vi får det livet vi får, og så er det om å gjøre å være positiv. 😊

Skjult ID med pseudonym subjekt ti. 2 juli 18:57

Filosofen Gadamer mente at fordommer er det du alltid møter virkeligheten med. At det er umulig å ikke ha allerede bestemte oppfatninger om tingenes tilstand fordi du alltid vil bære med deg det du har erfart, tenkt og lært, inn i nye situasjoner. Gadamer kalte summen av fordommene for vår «forståelseshorisont». Hver og en av oss skuer ut over verden gjennom vår egen unike horisont av erfaringer og kunnskap. Gadamer mente at vår historie også var våre fordommers «jordsmonn». At vi bygger våre fordommer på vår (egen) historie. Denne historien er også influert av andre mennesker. Foreldre og familie, venner, kjærester, lærere, kolleger osv. Alle disse har påvirket og preget vår forståelseshorisont. Også språket og kulturene vi lever i mente Gadamer formet vår oppfatning av verden og virkeligheten. Slik ble det umulig å ikke møte situasjoner og mennesker med allerede tenkte oppfatninger og holdninger. Vi slipper ikke unna våre fordommer og disse kan være preget av alle mulige slags erfaringer, gode som dårlige. Og faktisk, i følge Gadamer, helst gode og nødvendige.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ti. 2 juli 18:58

Jeg har nok fordommer mot folk som antar veldig mye om andre og deres liv. ....Hvert fall når jeg vet at antagelsene er feil. Tenker at de fleste ville tjent på å være litt mer ydmyke.

Og ja. Jeg antar en hel del selv og. Men jeg tenker meg om et par ganger før jeg kaster ut en ildkule og agerer på det. ...Det er noe med å vite hva man snakker om.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia ti. 2 juli 19:02

Jeg har fordommer mot folk med veldig mange fordommer. I tillegg har jeg en hel del andre fordommer i likhet med det som allerede er nevnt av andre her. Sånn sett kan man trygt si at jeg møter meg selv i døra.
Noen ganger bekreftes fordommene, mens andre ganger motbevises de. Jeg prøver å ta mine fordommer med en klype salt før jeg har nok informasjon/innsikt til å kunne bedømme. (Når har man egentlig nok informasjon/innsikt?). Lykkes noen ganger, og andre ganger ikke.

Skjult ID med pseudonym subjekt ti. 2 juli 19:08

Synes det er viktig å være kritisk til sine egne fordommer. Smålighet ligge ofte og lurer. Samme med kunnskapsmangel. Tror Gadamer var litt vel optimistisk jeg.

Skjult ID med pseudonym Bigluv ti. 2 juli 19:10

Jeg har fordommer, mot de som ikke har noen verdens ting å klage over...
Det gjør meg uvel.
Hvor er gleden i det?
🤔
Jeg liker, å si: Fan i Helvette, og dritt.
😁

(kvinne 52 år fra Akershus) ti. 2 juli 19:17 Privat melding

Jeg har ultrasterke fordommer mot morgenfugler - især på ferie; de derre som står opp grytidlig og okkuperer alle solsengene. De spiser sikkert bare gulrøtter til middag kl 20:00 og går så og legger seg. Ganske sikker på det.

Skjult ID med pseudonym Bigluv ti. 2 juli 19:23

Jeg trenger en morgenfugl.
😊
Finnes de?
🙂

(kvinne 52 år fra Akershus) ti. 2 juli 19:35 Privat melding

De finnes i haugevis, Big 🙄 Men opptrer muligens oftest i fugleflokk.

Skjult ID med pseudonym Knotten ti. 2 juli 19:45

Så er spørsmålet: Hva er fordommer og hva er reaksjon på ukultur?

Jeg har flere muslimske venner. Jobbet akkurat en uke for å hjelpe til med å skaffe jobb til en syrisk flyktning som har vært universitetsprofessor og som fortjente noe bedre enn en jobb som renholder.

Dattera mi var akkurat eneste norske som var invitert til et pakistansk bryllup med 400 gjester. Brudgommen, som hun har truffet to ganger, og er storebror til venninnen hennes kalte henne for sin lille søster. Varme, flotte gjestfrie mennesker.

Men jeg ser jo negativ sosial kontroll, vold, tvangsekteskap og forakt for alt norskt hos mange. Hijab blir presentert som frigjørende til de kaster den og innrømmer at de ble tvunget.

Eksen har giftet seg med en somalier som i en alder av 35 aldri har hatt en jobb, og for hvem å bidra økonomisk er uaktuelt. Partnere - nåværende og tidligere - brukes som lommebok.

Ikke mitt liv. Men jeg er skeptisk. Fordommer? Sikkert.

Skjult ID med pseudonym SusieQ ti. 2 juli 19:49

Jeg har fordommer mot de som snakker stygt om og latterliggjør andre mennesker de ikke kjenner - høylydt og brautende. Da tenker jeg at det er de som har et eller flere problem..

Jeg har fordommer mot menn i røde bukser og tørkle i halsen og som skryter av seg selv og det de eier...

Jeg har fordommer mot folk på campingplasser og folk som røyker rullings..

Jeg har fordommer mot folk som er overdrevent positive.

Det var nok for denne gang... Bra tråd! 👌

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis ti. 2 juli 20:01

«Menn i røde bukser og tørkle i halsen»😂😂

Skjult ID med pseudonym SusieQ ti. 2 juli 20:09

😉😅@frknesevis

Skjult ID med pseudonym Coma ti. 2 juli 20:26

Har fordommer mot folk som tror det går an å gjete sauer i Norge. 24/7, mai - oktober. Moahahaha!

Og mannfolk i busserull og sykkelhjelm som dyrker sine egne grønnsaker og hører på "jazzhjørnet".

For ikke å snakke om sosionomske kvinnfolk med skråklipp, rødfarget hår, en papegøyeøredobb, "festlige" briller og lilla og mosegrønne flagrende gevanter. De jobber gjerne med "sosialt arbeid", evner absolutt ikke å se noen utfordringer med et "fargerikt fellesskap" og går i lås så snart noen antyder slikt.

Skjult ID med pseudonym SusieQ ti. 2 juli 20:30

De jeg har sett med røde bukser har ikke krysset noen hav. Det er jeg ganske sikker på 😅

Skjult ID med pseudonym subjekt ti. 2 juli 20:32

Folk som leser krim.. hva feiler dem egentlig?!?

Skjult ID med pseudonym SusieQ ti. 2 juli 20:32

@coma 🤣🤣

Skjult ID med pseudonym SusieQ ti. 2 juli 20:33

Jeg leser krim.... ofte

Skjult ID med pseudonym Bigluv ti. 2 juli 20:38

Jeg er med Subjekt.
X var helt oppslukt av krim.
Det var sånn laber, og dyster stemning i hele stua.
😜

Skjult ID med pseudonym subjekt ti. 2 juli 20:48

Ok. Angrer på fordommen min selv om Bigluv støtter meg. Har en søster som leser krim og hun er jo grei🙂

Skjult ID med pseudonym Coma ti. 2 juli 21:14

Engelskmenn har stygge tenner og store ører.

Skjult ID med pseudonym Bigluv ti. 2 juli 21:17

Nei!
Jeg gidder ikke ha fordommer mot krimentusiaster jeg heller...
Det er bare et stort mysterium for meg, hele pakka.
Krim?

Skjult ID med pseudonym Coma ti. 2 juli 21:24

Elsker krim 😍 Eneste spenningen jeg har 😅

Skjult ID med pseudonym SusieQ ti. 2 juli 21:30

Nettopp @coma! Trenger spenningen. Både i bøker og serier. Jeg leser det enn sånn søtsuppe med damer med ryggen til på coveret

Skjult ID med pseudonym SusieQ ti. 2 juli 21:31

*leser heller det enn...

(mann 39 år fra Akershus) on. 3 juli 12:09 Privat melding

Fordommer mener jeg vi lærer i oppveksten våres. Omgivelser, miljø, oppdragelse og alt vi opplever former oss. Det som er utfordringen er å bryte ut av det tankemønsteret vi har lært oss og se mennesker for den de er. Se verden slik den er.

Jeg mener man blir et roligere, mer tilfreds menneske hvis man klarer å kvitte seg med fordommer. Det er ihvertfall min erfaring.

Skjult ID med pseudonym _my_ on. 3 juli 16:19

Jeg har fordommer mot dem som sier at «Det kommer aldri til å skje».

Skjult ID med pseudonym Svele on. 3 juli 21:02

Fordommer mot bobilfolk..

Skjult ID med pseudonym Bigluv on. 3 juli 21:17

Jeg har fordommer, mot folk med fordommer.
De er så farget.
Forutinntatte, ignorante og navlebeskuende.
👻👻👻

Skjult ID med pseudonym Supermann on. 3 juli 21:27

Jeg har fordommer mot alle.
Tror ikke jeg kjenner en eneste en som ble helt korrekt navlet.

Skjult ID med pseudonym Coma on. 3 juli 21:28

Absolutt alle har fordommer, enten de vil eller ei.
Så en svensk dokumentar (tror det var på NRK) laget av en som selv var innvandrer i Sverige. Til hans store overraskelse viste hans egen forskning at han selv "rasistisk" også. Utslag i ulike deler av hjernen når det f.eks. ble vist bilder av ulike typer folk. Nemlig.

(mann 46 år fra Oslo) on. 3 juli 21:32 Privat melding

Lurer litt på om det ikke er en del tilfeller av sammenblanding av fordommer og misbilligelse i denne tråden.

Eller. Lurer ikke på det.

Skjult ID med pseudonym Vimsa lø. 6 juli 12:23

Jeg har fordommer mot late mennesker og veldig overvektige mennesker som lever på trygd. Det samme med de som stadig er sykemeldte med en ny diagnose hver gang. I hele tatt alle som utnytter velferdssystemet vårt😠.

Skjult ID med pseudonym Høy Libido lø. 6 juli 12:36

Har mest fordommer mot folk som har fordommer .. ser på det som at folk har for god tid, eller rettere sagt for lite å gjøre.

Sant å si, så blåser jeg i hva folk bryr seg om .. og da jeg fortsetter å skrive her så er jeg selektiv til hvem jeg er interessert i å bli kjent med - for meg er det mer en luksus enn en fordom.

Men, klart jeg har fordommer .. alle har fordommer. Så lenge det er et tilstedeværende ego, så vil det være fordommer. Det er grunnleggende menneskelig. I hvilken grad kanskje heller.

Jeg merker jeg har fordommer til bildene og til sukker .. som konsekvens kan jeg bli blokkert fordi jeg ikke svarer, eller unnlate å svare eller skrive fordi jeg har en eller annen fordom.

Mvh

Mr Darcy ..

(kvinne 62 år fra Østfold) lø. 6 juli 13:32 Privat melding

Fordommer mot noe er en ting, her i tråden går det vel så mye på irritasjon over andres liv og leven. 🤔
Glad jeg ikke er så førdømmende selv, men er vel fordi jeg har kjent mye på kroppen selv av dette. Er jo en naver, og har fått meg noen diagnoser.
At folk tror det er et valg får så være. Alt preller av etter hvert. 😊

Har flere fordommer selv selvsagt, men de jobber jeg aktivt med. 😊🌺

(kvinne 52 år fra Oslo) lø. 6 juli 22:27 Privat melding

Er usikker på om det hører til under kategorien fordommer, men tror det: jeg utstår ikke snobber!

(mann 46 år fra Oslo) lø. 6 juli 22:42 Privat melding

Rent teknisk: Jo mer opplyst man er, desto færre fordommer har man.

Det trenger ikke forandre på hva/hvor mye man betrakter som negativt.

Skjult ID med pseudonym _my_ sø. 7 juli 09:46

Hm.. Jo flere mannlige 59-åringer jeg ser bilde av på sukker eller tinder eller.., desto færre bildeløse profiler til 59+ gidder jeg å «åpne».
-Alle menn som pusher 60, ser ut som de kunne vært faren min.- er ikke det en fordom?

Skjult ID med pseudonym FrkNesevis sø. 7 juli 10:03

Det Rosa sier under her, er litt av essensen syns jeg. Det er også det jeg skrev i trådstarterteksten: Fortell om fordommene dine og hvordan du håndterer dem.. Det er jo ikke interessant å bare få høre om fordommene. Det interessante er hvordan du blir kvitt dem. 😊

Skjult ID med pseudonym Lone sø. 7 juli 10:37

Er man bevisst om hva som er ens fordommer har man kommet langt, tenker jeg.
Bevissthet holder lenge. Det å kvitte seg med fordommer er ikke mulig med mindre man kvitter seg med alle erfaringene man har gjort seg tidligere, altså sletter de fra hukommelsen, og det kan jeg ikke skjønne at er hverken mulig eller spesielt smart.

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 7 juli 10:45

Jeg bruker ofte å oppsøke mer kunnskap om tema, eller mennesker jeg har fordommer mot jeg. Fordi jeg anser det som en helt naturlig del av å være menneske, men også som et tegn på at jeg mangler innsikt og lar meg lede av antagelser når jeg merker jeg har fordommer. Så... Nå er jeg blitt så gammel at jeg ser at jeg med fordel kan tillate meg å ha noen fordommer av og til, for det er med god grunn 😅 Velger mer om jeg vil beholde dem ellee ikke. Men mange av de gruppene jeg hadde fordommer mot, har jeg nå bare noe i mot. Med kunnskap 😅😂

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 10:55 Privat melding

@Lone, jeg tenker at fordommer har mye å gjøre med det nye og ukjente inni mellom også. Altså ikke bare erfaringer man gjør seg gjennom livet.
Kan jo bare nevne alle fordommene da Norge åpnet grensene i den siste flykningbølgen. 🤔

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 11:01 Privat melding

Mulig det like mye forutinntatte holdninger, men er det en fordom? Hmmm 🤔

Skjult ID med pseudonym Vimsa sø. 7 juli 12:10

@ Rosa62, mine fordommer er ikke rettet mot alle som lever på Nav. Jeg vet at det er mange som har sykdommer som er usynlige for utenforstående. Det er ikke lett å få uføretrygd lenger, men sykemelding er det ikke legen som bestemmer lenger, men pasienten selv. Har mange eksempler det.
Mine fordommer har med konkrete eksempler å gjøre, så det kan kanskje ikke kalles en fordom, men en irritasjon. Det går utover mitt arbeid når kollegaer stadig er borte fra det jeg mener er skulk. Mandager, sykemeldt i ferien, så den er til gode i våre hektiske perioder om vinteren. Når man er arbeidsledig og forteller at det er så deilig at man ikke gidder å søke jobber(bor i Oslo).

Ellers er jeg bevisst at mine fordommer er nettopp det, og dømmer ikke på forhånd i møte med nye mennesker.

(mann 39 år fra Akershus) sø. 7 juli 12:21 Privat melding

Ble selv nektet sykepenger da jeg var 4 uker sykemeldt. Sjefen sendte brev til NAV hvor han mente jeg ikke var syk. Jeg hadde 2 leger som mente jeg var syk. NAV godkjente sjefens klage og nektet meg penger.
Tapte 30000 kr pga det. Så jeg har fordommer mot NAV og systemet generellt. Mye maktmisbruk og mange som blir nektet støtte, selv om det finnes sterk dokumentasjon som bekrefter sykdom.

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 12:37 Privat melding

Jeg skjønner det, Vimsa. Vi har alle jobbet med noen som teller egenmeldinger og blir borte hvis de skal jobbe høytider osv.
Det jeg mente er at jeg også fikk føle det der, for den gang (tidlig 90-tall) visste ingen hva ME innebærer.
Jeg er ganske sikker på at jeg hadde blitt bedre raskere hvis jeg hadde møtt forståelse hos leger og andre rundt meg.
Jeg presset meg for mye for å ikke bli snakket om tror jeg. 🤔

Skjult ID med pseudonym ZeZe sø. 7 juli 12:52

Selvfølgelig er det mulig å gjøre noe med fordommer! Jeg har kastet av meg utrolig mye fordommer opp igjennom.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 12:55

Fordommer definert som bestemte sett av (negative) forventninger til enkeltpersoner basert på deres "gruppe"-tilhørighet, vil jeg si jeg har lite eller ingenting av av når det gjelder egenskaper som (eller "grupper"/"typer" av) utseende/kropp, kjønn, seksuell legning, etnisitet, nasjonalitet, alder, funksjonshemming og "sosial klasse".

Grunnen er så enkel som at all min livserfaring og tenkeevne tilsier at det finnes alle typer personligheter med alle typer holdninger/verdisett og væremåter på kryss og tvers av slike egenskaper. Om en person f.eks. er overvektig eller slank, homofil eller heterofil, norsk eller australsk, funksjonshemmet eller ikke, har jeg ikke bestemte forventninger om hvordan vedkommende er ellers (personlighet, holdninger, væremåte/oppførsel) fordi dette er ikke egenskaper som kan predikere noe annet (ut over selvfølgelig naturlig "ledsagende"/tilhørende egenskaper som at en fra Australia høyst sannsynlig snakker engelsk).

Enkelte "grupper" har jeg imidlertid helt klart negative forventninger til, basert på deres "gruppe"-tilhørighet. Eksempler er IS-medlemmer/-tilhengere, og personer som uttrykker nazistiske eller rasistiske holdninger. Men jeg tror ikke det er riktig å kalle det fordommer, for her det selve holdningene/verdisettet/tenkemåten deres som gjør at jeg har bestemte forventninger, og det henger sammen med at ut fra holdninger/verdisett kan man (iallfall i en viss grad) predikere visse typer handlinger/væremåter og at jeg allerede har erfart/observert at disse måtene å handle/være på kjennetegner personer med disse holdningene.

(forts.)

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 12:56

Dessuten er jeg enig med de som påpeker at man må skille mellom fordommer og det å _ikke like_ noe(n). Fordommer kan godt være (eller ER, ellers ville det ikke vært fordommer) basert på feil fakta, men misbilligelse/antipati kan godt være basert på noe alle er enige om at er tilfellet (f.eks. at IS dreper folk), men her går uenigheten på hvorvidt man synes dette er riktig/bra eller galt/dårlig.

"Fordommer" i ordets rette forstand, og de man "forhåndsdømmer" fordi man har en en personlig og dårlig eller traumatisk personlig erfaring med noe(n), er også to forskjellige ting. Har man f.eks. blitt sparket av en hest en gang, "dømmer" man kanskje "alle" hester og tør aldri mer å være i nærheten av en. Det samme kan skje hvis man f.eks. har blitt overfalt eller voldtatt av noen med en bestemt hud- eller hårfarge. Da er det noe annet enn fordommer/rasisme, selv om man selektivt diskriminerer noen ut fra deres "gruppetilhørighet".

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 12:59

Og jeg kan føye til mitt innlegg kl. 12.55, siste avsnitt, at her er det _selve holdningen_ jeg misliker (også forut for de - eventuelle - ledsagende handlingene)

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 13:05

Rettelse (kl. 12.55):
Enkelte "grupper" har jeg imidlertid helt klart negative forventninger til, basert på deres "gruppe"-tilhørighet.
---> jeg mente "Enkelte *personer..."

Skjult ID med pseudonym Fiktivia sø. 7 juli 14:26

Definisjon på fordom fra Store norske leksikon 2017:
Fordom, en holdning basert på mangelfull kunnskap som disponerer en person til å uttrykke antipati overfor personer, grupper, ideer eller objekter. Begrepet brukes særlig om negativ holdning til personer basert på gruppetilhørighet. Fordommer kan ha sammensatte årsaker; kulturelle og sosiale, motivasjonelle, personlighetsmessige og kognitive. Studiet av fordommer har stor plass innenfor personlighets- og sosialpsykologi.

Fordommer rettes ofte mot sosiale grupper som en selv ikke er medlem av. Slike grupper kan defineres ved rase, etnisk eller religiøs tilhørighet, seksuell orientering, kjønn, utdanningsnivå, yrke, og så videre. Fordommer baserer seg på stereotypier eller ideer man har om medlemmene i slik en gruppe. Når fordommer uttrykkes gjennom adferd, kalles det diskriminering.

Forskere tror man kan redusere fordommer gjennom kontakt. Skal dette virke, må kontakten være likeverdig og meningsfull, og foregå over et lengre tidsrom. For kort kontaktperiode kan resultere i bekreftelse av fordommen og dermed forsterke den.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 14:33

@ Fiktivia
👍
Tror på det med kontakt. Gjennom det oppdager man individuell variasjon.

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 14:34 Privat melding

Lyder veldig riktig ja. 🤔👍

Skjult ID med pseudonym Løve62 sø. 7 juli 14:36

Merker at jeg har digre fordommer
mot folk med lange innlegg på forumet

🦁

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 14:37 Privat melding

Løve. 😱😂

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 14:46

@Fiktiva Det siste avsnittet kan gå for dating og..

Skjult ID med pseudonym Fiktivia sø. 7 juli 14:54

Jepp, @Beist, kontakt over tid er nok ofte en nøkkel. Men en viss personkjemi, som man kjenner på ved et fysisk møte, må være tilstede i tilstrekkelig grad.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 17:58

Og jeg har ikke "fordommer" mot mobbere, Løve og Rosa. Jeg bare misliker dem og ser det som nedrig.

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 18:00 Privat melding

Mobbing? Det var nok mer en spøk fra min side i alle fall. Men humor er en vanskelig greie innpå her. 😊

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 18:05

Og jeg skjønner ikke hva det snakkes om. 🙈Er det nytt eller gammelt grums?

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 18:16 Privat melding

Jeg antar det var at jeg lo litt av Løve sin kommentar?
Hvis det er nok til å bli kalt en mobber, da går det ikke an å ytre noe her.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 18:22

Jeg tror Fiktiva tålte den as. Dessuten er det noe som "har gått igjen" her.. Jeg har vel også skrevet en gang eller tre at lange innlegg er boring, men det er jo ment som en fleip. Noen ganger er det faktisk skikkelig kjedelig, men ofte er det ikke det. At noen av oss ikke har oppmerksomhetsspenn som langt nok til å evne å lese lengre innlegg er jo det som er morsomt med det. 😆

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 18:24 Privat melding

Jeg har på ingen måte noe i mot lange innlegg, og jeg leser de faktisk med interesse.
Min svar til løve var litt sånn....uuups. Men men.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 18:27

@Rosa
Å kaste seg på at noen åpenbart latterliggjør noen, kan defineres som dét,Rosa, og du vet godt at det var på min bekostning du "spøkte".

FrkBeist
Dette skjedde både nå nettopp og har skjedd før. Både at Rosa gjør det og andre. Det er en helt vanlig foreteelse her inne at når jeg skriver et langt innlegg er det en eller annen som kommer med en spydighet om det, og av og til også en annen som "ler" av den som gjorde det. Jeg kan nesten ikke bevege meg in her uten at en eller annen gjør det. Like utrivelig hver gang. Og andre med like lange innlegg, derimot.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 18:30

For noe jævla tull, Rosa. "Går ikke an å ytre noe her". Jo, det går faktisk helt fint å ytre seg uten å gjøre det du gjorde der. Og du gjør også det mange andre ganger - det er ikke slik du gjør det med alt og alle hele tiden.

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 18:30 Privat melding

Vel, jeg leste hele innlegget ditt med interesse, så da tar du feil. Jeg var heller ikke sikker på om løve mente ditt eller Fiktivia sitt innlegg. Men vil du ta det opp i verste mening, så må du bare det. Jeg vet at jeg ikke mente det vondt.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 18:36

@Blabla Du har jammen et helt annet inntrykk enn det jeg har. Har ikke registrert dette i det hele tatt, i hvert fall ikke noe jeg har tolket i retning "ondsinnet mobbing". Men jeg registrerer at jeg syns du overreagerer litt da, rett som det er. Men det er min mening. Det er ikke vondt ment, er bare ærlig her nå!

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 18:39

Det gjør det ikke noe bedre om det var Fiktivias innlegg som ble latterliggjort, Rosa, hvis du tror det endrer noe essensielt. Og jeg gir i grunn blaffen i om du leste mitt innlegg med interesse eller ikke. Hvis noen latterliggjør deg eller en annen, og så "gapskratter" en annen av det den som laterliggjorde sa i neste innlegg, hvordan tolker du det da? Nei, jeg gidder ikke å høre svaret, det er et retorisk spørsmål.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 18:41

Hva med å bare overse det? Heve seg over det? Vil du ikke være på det nivået, så ikke vær det.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 18:42

Neivel, Frk Beist, men jeg har registrert det, og kanskje fordi jeg ser stort sett det meste som skjer når jeg selv skriver noe her (derimot ikke alt som skjer når f.eks. du skriver noe), og det gjør naturlig nok ikke du. Du får bare kalle det å "overreage"- det er ikke særlig konstruktivt det heller. For øvrig var dette først gang jeg har brukt ordet "mobbing". Som regel har eg ikke gjort noe annet enn å trekke meg ut herfra fordi jeg ikke orker å være her.

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 18:44 Privat melding

Jeg blir da ertet så det holder her inne jeg, men jeg bare ler tilbake. Jeg evner nemlig å se hva som er godmodig og hva som ikke er det.
Det var da pokker ikke innlegga jeg lo av heller, men det vil nok ikke du skjønne.
Selv kommer jeg inn på forum med åpent sinn hver gang, og lar eventuelle gamle feider ligge.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 18:44

Jeg har aldri vært på det nivået, FrBeist, og jeg kommer aldri til å være det heller. Men dette blir for dumt at jeg skal "forsvare" eller forklare meg mot dette, mot deg som blander deg inn i dette nå.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 18:48

Så fint at du evner det, Rosa. Skjønner at du her insinuerer at jeg ikke evner det. Og jeg har ikke tenkt å gå inn i en diskusjon om hvorvidt jeg evner det, så du får forsette å diskutere dette med deg selv.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia sø. 7 juli 19:57

Altså, man må vel egentlig bare konkludere med at herr Løve må tilgis fordi han ikke har kunnskap nok til å vite bedre, ref. definisjon på fordom tidligere i tråden 🤗😊

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 20:01

@Blabla Prøv å lene deg litt tilbake...

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 20:04

@Fiktiva Ikke sant! Den gang jeg fyrte av en sånn kommentar så var det med glimt i øyet. Dialogen gikk over hodet mitt..👍😂

Tenker det er lurt å ha god slingringsmonn med folka her. Det er som oftest ikke vonde tanker bak det som skrives.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 20:05

FrkBeist, nå skriver du mye dumt.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 20:06

Vel, nå lo jeg faktisk.

Fortsatt fin kveld.👍😊

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 20:14

Hva er det du ser for deg at jeg sitter og føler, egentlig, FrkBeist? Som gjør at du ber meg lene meg tilbake....

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 20:21

@Blabla
Jeg har virkelig ingen anelse hva du føler. Jeg leser det du skriver og har problemer med å forstå at man kan reagere så sterkt som det du gjør, på dette: (bilde)

Om du føler deg mobbet på hele fjøla her inne, så er det kjipt, men da må det adresseres på en annen måte om jeg skal ta det seriøst. Er enig i at det er en del ting som skjer her som ikke burde skje, men dette (bilde) er vel bare en fjasete kommentar fra noen som ikke gidder lese lange innlegg? Jeg klarer ikke lese det på en annen måte uansett hvor mange ganger jeg leser det.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 20:41

@FrkBeist
Jeg føler meg på ingen måte mobbet på hele fjøla, det er dine ord.... Det er et lite antall personer som gjentatte ganger har gjort det jeg kommenterte tidligere. Og det er stort sett de samme hver gang. Det eneste jeg gjorde var å påpeke det nå, da det skjedde. For jeg ser det og det er ikke så mye annet å si om det, synes jeg.

Hvis du mener jeg "overreagerer" eller reagerer sterkt, har du vel en eller annen hypotese om hva jeg føler. Helt greit for meg at du ikke har sett alle "episoder" jeg refererer til. Også helt greit for meg om du vil kalle det noe annet.

Helt ærlig, jeg føler ikke så innmari mye, jeg konstaterer noe som jeg kaller det jeg synes er passende benevnelse. Og jeg sa at jeg mislikte det. Javel, so what liksom?

Og om så jeg følte et eller annet veldig sterkt her (som du nå innrømmer at du ikke aner noe om): Hvorfor har _du_ behov for at _jeg_ ikke skal føle det, eller for at jeg skal "lene meg mer tilbake"? Blir det vanskelig for deg på noen måte, hva enn jeg måtte føle? Eller tror du det blir vanskelig for meg? Jeg plages nemlig ikke av det og føler ikke noe behov for å "roe meg ned" eller lene meg tilbake. Men du føler visst behov for at jeg skal det. Hvorfor det?

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 20:45

Blablablablablablabla. :P Neida. Men jeg kjenner jeg ikke er i humør til en fullstendig humørløs diskusjon.

Det er sikkert noen som vil overta.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 20:47

Det var retoriske spørsmål, FrkBeist. Du tror ikke seriøst at jeg ber deg svare på dette.... Jeg vet jo at dette klarer du ikke å svare noe vettugt på.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 7 juli 20:48 Privat melding

Det som her nå passerer er sett med mine øyne litt synd av flere grunner.

For det første, så involverer det personer som generelt bidrar positiv på forum. Folk som i all hovedsak utviser godt gangsyn og som derfor bør kunne håndtere slike forhold rimelig godt.

For det andre kunne vel dette vært unngått. Selv ville jeg ikke hatt store problemer med hverken @ Løves kommentar eller @ Rosas oppfølging, men det er nå meg. Men når noen reagerer på noe, når vi forstår at det ble oppfattet negativt, så er det en vei i midten en vei på hver side. Motangrep og unnskyldende overgivelse på hver sin side, og middelveien kanskje helst.

En middelvei som ikke trenger inkludere noe forsvar, men helst et uttrykk for forståelse og en oppklaring. Det pleier holde.

Jeg har lirt av med min fair share av spydigheter og drit her inne, men jeg prøver å stå på bremsen dersom jeg oppfatter at det ikke tåles så godt. Og jeg tar ingen ting for å beklage dersom det er på sin plass. Det synes jeg vi generelt ser lite av her.

At forum ikke er en arena for utelukkende renskåret, tung akademisk debatt, det er i alle fall jeg glad for. Og jeg setter faktisk pris på de tilfellene når folk gjør litt narr av meg. Særlig når det treffer godt. Det er krydder.

Hvis jeg skulle trekke frem noe @ Rosa: «Men humor er en vanskelig greie innpå her.» Hva var poenget med det tillegget? Jeg er litt usikker på det. På den annen side @ Blabla, kvalifiserer det til mobbing? Jeg er enda mer usikker på det.

Noen ganger er det best å gjøre som yankeene - let sleeping dogs lie.

Ok, nå går jeg barbeint ut i gresset. Drekker. Ta da!

(Elsker lange innlegg forresten.)

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 20:49

Nei, det har du nok helt rett i. Jeg er for dum.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 20:52

@Patent Tror jeg skal ta et glass vin selv faktisk! Rai rai!
Blir nok topp stemning i heimen om en halvtimes tid da. 😁

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 20:53 Privat melding

Jeg prøvde så godt jeg kunne å forklare at det ikke var vondt ment. Jeg tror ikke heller løve mente annet enn humor.
Jeg er kjapp i replikken, også på trykk og skjønner at en og annen ikke skjønner min forn for humor. Det eneste jeg vil si nå, er at å bli kalt en mobber, kom veldig overraskende på meg. Men igjen, jeg flåste av løves kommentar, og kun det.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 21:24

Patent
Det jeg skrev var at jeg misliker mobbere. Det, altså mitt innlegg kl. 17.58, var egentlig ikke noe mer enn et spydig svar til det jeg oppfattet som en spydighet fra Løve og Rosa. Jeg er lei av at en eller annen slenger en spydighet om lange innlegg så fort jeg dukker opp her etter å ha vært borte i ukesvis. Dette var heller ikke første gang Rosa gjorde noe lignende som her. Det var imidlertid ikke var min intensjon (eller mitt behov) å trekke frem noen historikk, eller i det hele tatt å si noe mer enn den første spydigheten - selv om det skal sies at jeg forventet at det ville utløse nettopp det "skredet" som det gjorde (det har jo skjedd før også). Den eneste grunnen til at jeg i det hele tatt kom inn på historikken, var at FrkBeist kl. 18.05 spurte om dette var "nytt eller gammelt grums". Jeg kunne (og burde) selvfølgelig ha latt være å svare på det, dumt av meg at jeg gjorde det, men det svarte jeg da på allikevel (kl. 18.27). Og ja, det er min opplevelse. At ikke alle har fått med seg de samme episodene som jeg har fått med meg, er ikke noe rart, og det er også helt i orden for meg at andre ville ha reagert annerledes på det enn meg, men det endrer ikke hvordan jeg opplever det, uten at jeg har behov for å "forsvare" det overfor noen som helst.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 21:30

Greit, @ Rosa, hvis du sier det, skal jeg ta deg på ordet.

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 21:31 Privat melding

Jeg skrev i sted at jeg alltid starter her med åpent sinn og ting lagt bak meg.
Selv har jeg vel også fått noen giftige kommentarer fra deg blabla, men det er evigheter siden, og derfor lar jeg det ligge. Nå har jeg fått nok av hele greia. Du fikk i alle fall gulpet opp alt fra måneder tilbake.

Skjult ID med pseudonym Ole Brumm sø. 7 juli 21:36

OK, unger - hva foregår her nå?

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 21:37

Jeg og Rosa trenger å få litt ris.

Skjult ID med pseudonym Sukkerert sø. 7 juli 21:37

Men vi er venner, Rosa🌹

Åh, deles det ut ris????😇

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 21:39 Privat melding

Vi er venner vi nå, erta. 😊
Som sagt, starter med blanke ark. 🌺

Skjult ID med pseudonym FrkBeist sø. 7 juli 21:40

*rørt*

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 21:41 Privat melding

Haha ja jeg også Frøken. ❤️

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 21:43 Privat melding

Vi er nå en fin gjeng og da. 🌺

Skjult ID med pseudonym Ole Brumm sø. 7 juli 21:43

Flinke dere er😘

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 21:44 Privat melding

😘😘😘

Skjult ID med pseudonym Blåklokke sø. 7 juli 21:54

Blabla, jeg er helt sikkert ikke alene om å sette pris på dine velformulerte, saklige og innsiktsfulle innlegg her på forum. På et sånt forum bør det være plass for mange ulike typer innlegg. Hvis man ikke liker lange innlegg kan man jo bare la være lese de, tenker jeg. Og det er vel ikke sånn at lange innlegg er det som dominerer her, så det bør være unødvendig å kommentere negativt på den typen innlegg. Håper du fortsetter å skrive her.

Skjult ID med pseudonym maryandthe sø. 7 juli 21:57

Jeg skummer - det aller meste her inne som fanger litt interesse - kort eller langt - og det med et skjevt smil, latter og en porsjon sunn skepsis. Gravalvor - det er det nok av andre steder.😏

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 22:04 Privat melding

Det er vel sånn jeg tenker mary.
Jeg tok en mnd her fordi det har vært mye gravalvor i livet mitt siste måneder. Bokstavelig faktisk. Jeg ser humor i det meste, og trenger det for å eksistere.
Men alvor også selvsagt, i en skjønn forening. 😊

(mann 46 år fra Oslo) sø. 7 juli 22:34 Privat melding

Ok, nok fjoll, tilbake til gravølvorligere saker.
-

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 22:40 Privat melding

Gravøl er jeg med på. 🙂

(mann 46 år fra Oslo) sø. 7 juli 22:43 Privat melding

Fifteen men on a dead man's chest
Yo ho ho and a bottle of rum

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 7 juli 22:45 Privat melding

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 23:48

@Rosa 21.31
Jeg skrev i sted (kl. 21.30) at jeg tok deg på ordet, og jeg mente virkelig det, men rett etter at jeg hadde postet det, så jeg at du hadde klart å produsere en ny spydighet - eller kanskje bitterhet er et bedre ord - idet du skriver:
"Du fikk i alle fall gulpet opp alt fra måneder tilbake".

Så nå vet jeg ikke helt om jeg skal ta deg på ordet allikevel.

Men samma det. Livet mitt avhenger ikke av om du er spydig eller ikke, altså.

Ble det imidlertid egentlig gulpet opp noe mer fra meg og fra noe lenger tilbake enn du selv gulpet opp der? 🤔 Men ja, det stemmer på en prikk at jeg ga deg en giftig kommentar en gang. Jeg husker hva jeg sa også. Mente det gjorde gjorde jeg òg.

Jeg tror forresten dette handler om forskjellig ståsted og muligens også misforståelser knyttet til det:
Saken er at jeg har selv null problem med å innrømme det de gangene _jeg selv_ er spydig, irritert eller et eller annet. Og at jeg påpeker det når jeg oppfatter andre som det, betyr ikke at jeg ikke tåler det. Det er heller det at jeg faktisk synes det er litt "gøy" (på den andres bekostning) når jeg oppfatter noen som åpenbart spydig, syrlig e.l., men vedkommende selv blånekter for at de er nettopp det (og også skal ha meg til å tro at det var godt ment). Er det ikke bare å innrømme det, liksom?, at "Ja, jeg var spydig", f.eks. Hvorfor dette behovet for å overbevise seg selv - og den andre - om at det var snilt og godt ment, selv om det ikke var det?

Jeg synes det er ganske gøy å harselere med slikt, nemlig, selv om de færreste ser humoren i det. Jeg bruker jo nesten ikke emojis heller, så det er vel ingen som skjønner at jeg ler.

Skjult ID med pseudonym Blabla sø. 7 juli 23:58

Takk, @ Blåklokke 21.54
Jeg er enig i at det bør være plass for ulike typer innlegg på Forum. Lange. korte, alvorlige, humoristiske, etc. Jeg kan generelt si at det er mye jeg ikke har interesse av av det som skrives og ikke minst legges ut av bilder på Forum, men jeg føler selv ikke behov for å fortelle noen om det der det forekommer. Det handler om meg og hva jeg liker og interesserer meg for. Og det noen synes er morsomt, synes andre er kjedelig, og omvendt. Jeg synes hver og en får skrive om, legge ut og lese det de ønsker å engasjere seg i og la andre gjøre det samme.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 00:03

Har fordommer mot de som har stjernetegn som nick. Og de som heter Kent-Ronny og lignende.

(mann 39 år fra Akershus) ma. 8 juli 00:05 Privat melding

@FrkBeist

Kent er fint navn da 😉

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 00:07

Glenn-Roger er heller ikke bra. Navnene isolert sett er ok, men kombinasjonen er fatal.

(kvinne 62 år fra Østfold) ma. 8 juli 00:08 Privat melding

Hva med Alf Bjarne?

Skjult ID med pseudonym Fiktivia ma. 8 juli 00:08

Ditt siste innlegg tiltredes, @Blabla 👍

Skjult ID med pseudonym Bigluv ma. 8 juli 00:08

Jeg får rullegardiner dersom dama begynner å spørre om stjernetegn.
Eller nevner stjernetegn i profilen.
Det ser jeg kun som et sunnhetstegn, å styre unna.
😎

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 00:08

Fæl kombo!

(mann 39 år fra Akershus) ma. 8 juli 00:08 Privat melding

Kurt Kåre Johnny Bjørn

(mann 39 år fra Akershus) ma. 8 juli 00:09 Privat melding

Men dobbeltnavn er ok?

(kvinne 62 år fra Østfold) ma. 8 juli 00:10 Privat melding

Big, det trenger ikke bety all verden det. 🤔

(mann 46 år fra Oslo) ma. 8 juli 00:10 Privat melding

Bob-Kaare
Per-Ferdinand
Kurt-Sindre
Arnt-Arild Egil
Pelle-Donald
Bo-Jørgen

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 00:11

@Rosa Nei, men det betyr at personen har tilbøyeligheter som jeg ikke har. Eller orker å høre på.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 00:12

Pelle - Donald var vakkert.

Skjult ID med pseudonym Fiktivia ma. 8 juli 00:14

Syns dobbeltnavn er greit nok hvis man bare unngår navn som:
Britt-Arne
Kjell-Anne
Ole-Hanne
osv.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 00:16

Tipper det ligger som standard i fremtiden @Fiktiva

Skjult ID med pseudonym Coma ma. 8 juli 00:18

En gutt i ei bygd her i Trøndelag som heter Tom Jerry faktisk.

Også har vi den berømte Sonja Rita da ("Senorita") 😝

(mann 39 år fra Akershus) ma. 8 juli 00:18 Privat melding

Tom & Jerry?

Kuult 😁

Skjult ID med pseudonym Fiktivia ma. 8 juli 00:20

@Beist, ja, det kan muligens gå i retning av en kjønnsløs fremtid. Føler meg ganske kjønnsløs selv om dagen 😜

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 00:20

Helgarderingsnavn. Nytt begrep.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 8 juli 00:32 Privat melding

Jeg er for så vidt enig i det du skriver @ Blabla, resonnementene er gyldige de, men det vil være «kvalitative» elementer i en slik setting, og der tolkningen av slike gjerne er forurenset av både avsender- og mottakerapparat på en måte som ikke så lett lar seg rense?

Men det er egentlig litt spennende, dette med å heller gå mot enn med når man (faktisk) har gjort en feil. Det å tvinge seg selv inn i en stadig trangere korridor er en egen form for tulling/galskap som vi også ser litt av her på forum.

Som jeg sier til ungene: Det viktigste i livet er å bli likt. Blir du det, så kommer du dit ditt potensiale kan bære deg. Har du gjort en feil, har du driti på din engen middag eller gjort noe straffbart?

Easyest way out is to step back.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 00:35

Siste linjen @Patent
WORD!

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 00:37

Og med det: God natt.👍

(mann 39 år fra Akershus) ma. 8 juli 00:39 Privat melding

@patent

"Viktigste i livet er å bli likt" ?

Trodde det var å ha det bra med seg selv og bidra til at andre har det bra?

Spørsmål. Hvis barna dine blir mobbet.
Hva sier du til de da? At de har mislykkes med det viktigste i livet?

(mann 46 år fra Oslo) ma. 8 juli 00:44 Privat melding

@ KOS2019,

Dersom du alltid blir likt, så åpner hele verden seg i sin mest praktfulle versjon. Å leve i en slik verden er å ha det bra med seg selv. Og det å bidra til at andre har det bra er ikke dumt hva gjelder å bli likt.

Jeg sier først og fremst til barna mine at dersom de mobber eller bidrar til at andre får det vondt, så svarer de til meg. (Og det er ikke nice, det vet de godt.)

Men nei, det ville da ikke vært tema, det ville ikke vært fokus.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 8 juli 00:46 Privat melding

(La oss se bort fra patologiske tilstander da, jeg har selvsagt forståelse for at tilværelsen kan være sågar dødelig vanskelig selv om man blir likt av omgivelsene.)

(mann 39 år fra Akershus) ma. 8 juli 00:52 Privat melding

@Patent

På det proffesjonelle plan, så er jeg enig i det du sier, siden man kommer lettere fremover hvis folk liker deg. Men på det personlige plan synes jeg det blir litt selvsentrert fokus.

Ihvertfall hvis man prøver å gjøre noe for andre for å bli "likt". Hyggelig å bli likt, men alle kan ikke like alle og du klarer ikke å få alle til å like deg.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 8 juli 00:59

@Patent
Skjønner ikke helt hva du prøve å si her (ei heller hvilket av mine innlegg du kommenterer), eller hvordan du mener dette har relevans for meg. At jeg er en tulling som tvinger meg selv inn i en stadig trangere korridor? At jeg ikke pleier å "step back"?

Jeg ser det som en selvfølge at tolkninger er "forurenset" eller preget av både avsender- og mottagerapparet. Alltid. For alle, og ja, det inkluderer meg.

Jeg pleier ikke å ha problemer med ikke å bli likt av folk flest, hvis det er det du antyder. Men det er heller ikke viktig for meg å bli likt på Forum. Og ikke for enhver pris ellers heller.

Og step back er akkurat det jeg skal nå.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 8 juli 01:05 Privat melding

Men @ KOS2019,

dette handler (for meg) ikke om det profesjonelle, om karrieremuligheter eller nettverksbygging, ikke om å komme lett til det materielle eller et helt still vann for Narcissus, det handler nettopp om det mellommenneskelige, om relasjonene våre, om det som skal til for å ha det godt. Ha det godt med og for en selv.

Vi speiler oss selv hele tiden, men i hva?

Jeg vil tro at de fleste finner en behagelig refleksjon i sin egen oppfatning av seg selv. Jeg vil videre tro at det er verd akkurat ikke en drit, tilmed et handicap.

Hva mener andre om deg? Hvordan blir du verdsatt av andre enn den som ser tilbake i baderomspeilet?

Det å bli likt krever en innsats. Det fordrer et kontinuerlig offer, og når det ikke faller deg naturlig å ofre, så merker man det. Da blir man ikke egentlig likt.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 8 juli 01:08 Privat melding

@ Blabla,

jeg mente ikke noe av det du foreslår. Tvert imot, jeg fant din betrakting om «selvbedrag» interessant, det var det jeg spant videre på. («Hvorfor dette behovet for å overbevise seg selv - og den andre - om at det var snilt og godt ment, selv om det ikke var det?»)

(mann 46 år fra Oslo) ma. 8 juli 01:13 Privat melding

Og for å presisere @ Blabla,

du er ikke en person jeg mistenker ligge under for selvbedrag. Som den forums soleklart sterkeste bidragsyter du er, så hadde det vel tatt seg ut : )

(mann 39 år fra Akershus) ma. 8 juli 01:16 Privat melding

Ok. Jeg har en litt annerledes oppfatning.

Ta vare på deg selv, ta vare på de rundt deg. Hvis noen ikke liker deg eller har meninger om deg, dem om det.

Så lenge du yter ditt, er et medmenneske, så spiller det fint liten rolle hva andre mener om deg.

Hvis du er en drittsekk mot andre, da er det på tide å ta seg selv i nakken og forandre seg. Men folk kan mislike deg for alt mulig av årsaker. Hvis du skal gå å fiske etter å bli likt av alle, så mister du litt av din identitet, og til slutt selvrespekten din. Men det er helt ok å ikke like noen, så lenge man respekterer hverandre. Vi er alle forskjellige, ergo umulig å like alle, eller bli likt av alle.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 8 juli 01:21 Privat melding

Alt i orden @ KOS2019,

alt jeg prøver å si er at verden er uendelig digg når man blir generelt likt og at det å bli likt i all hovedsak er en konsekvens av å være et godt menneske i alle retninger.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 8 juli 01:32

Ok, Patent. Takk for avklaring.
Men det er nok andre fora som passer langt bedre for meg enn dette. Jeg liker å tenke og å male ut resonnementer. For meg er det lek (syntes det var drittkjedelig da jeg ble såpass stor at jeg følte jeg måtte slutte å leke). Jeg liker også å høre på andre gjøre det. Forventer absolutt ikke at alle, eller engang mange, skal dele den interessen, men det blir bare litt drepen på det lystbetone i det når det slås ned på som noe negativt.

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 8 juli 01:40 Privat melding

Heey Beistet!
Hm... Jeg har jo nicknamet Gemini! Det var da som bare!! 😤🤪🤕

(kvinne 52 år fra Akershus) ma. 8 juli 01:53 Privat melding

Kanskje det er fora som passer bedre for deg, Blabla. Eller kanskje du etterhvert vil se at dette forum er det mest inkluderende, tolerante, morsomme - after all! Jeg setter pris på deg og det du skriver - tross din diagnose av meg forut. Jeg tror dog du har noen mil å gå langs krenkelsens vei. Det har jeg også. Slår du følge?

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 8 juli 01:56

Beklager å skuffe deg, Bacalao, men jeg føler meg ikke krenket. Tro det eller ei...

(kvinne 52 år fra Akershus) ma. 8 juli 01:59 Privat melding

Du skuffer ikke, Blabla..

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 09:56

@Gemini Da ER du vel sånn som har tilbøyeligheter til å tro på det aller meste da. 😝Alle som har slike navn er lettlurte, vettu. ALLE.

....Slik går nå fordommen min. 😂Skal du motbevise? Det er _det_ denne tråden burde være til. 😁

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 8 juli 10:05 Privat melding

Jeg svelger alt rått! 😊

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 8 juli 10:09 Privat melding

... ooog forøvrig er "tilbøyelighet" understatement i det tilfellet her. Flesker til.. skal det først være, så må det jo dog være helt og fullt. Lefler ikke med sånne "halvveis-greier".. 😎

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 10:30

Har du spåkule og, kanskje? 😨

(kvinne 62 år fra Østfold) ma. 8 juli 10:31 Privat melding

Jeg er synsk Frk og merker spøkeri, så bare pass deg 😊

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 10:35

Burde bytte nick da @Rosa. Og legge et tonn sminke rundt øynene. 😁

Skjult ID med pseudonym Fiktivia ma. 8 juli 10:36

Syns en agnostisk tilnærming til alt sånt er det beste, jeg siden ingenting verken kan bevises eller motbevises. Hvem eier sannheten? Og for å linke til fordom; det baserer seg jo på manglende kunnskap. Vi vet mye, men vi vet på langt nær alt.

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 8 juli 10:37 Privat melding

Nei spåkule er jeg ikke i besittelse av. 😊Trenger ikke! 😉

(kvinne 62 år fra Østfold) ma. 8 juli 10:37 Privat melding

Haha, ja for alle med evner har det? Er du forutinntatt? 😂👻

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 10:38

Nei, nei!!

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 10:42

... men jeg tror ikke på "evner" da... Tror man kan ha en viss intuisjon. Men ikke evner.

(kvinne 62 år fra Østfold) ma. 8 juli 10:50 Privat melding

Fiktivia, jeg er helt enig. De tingene jeg værer, og at jeg har en 6 sans som er mer utviklet enn hos de fleste, kan ingen motbevise. 😊

Skjult ID med pseudonym Sukkerert ma. 8 juli 10:53

Hva legger du i "de fleste" da, Rosa? Jeg tror mange har en velutviklet intuisjon, bare at de ikke går rundt og flasher det.

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 8 juli 10:57 Privat melding

Har full forståelse for skepsis på dette feltet for det er jo etter min erfaring mye som ikke er så seriøst. Synes derimot det er grunn til å stille spørsmål ved dem som fullstendig avviser og latterliggjør "paranormale fenomener". Ingen har vel realitetsmonopol. Personlig så tror jeg ikke det finnes noe sånt-jeg vet at det gjør det!

(kvinne 62 år fra Østfold) ma. 8 juli 11:09 Privat melding

Jeg mener at jeg nok har evner utover det normale, men jeg holder igjen. Jeg ønsker ikke å se mer enn det jeg allerede gjør. Det er mer enn intuisjon dette. Men orker ikke gå inn i det nå. I dag er det sol og utevær. 😊

Skjult ID med pseudonym Løve62 ma. 8 juli 13:00

@Beistet - 😍
Jeg er jo en sånn,
som trur det er mer mellom himmel og jord,
enn veldig mange andre steder.

Ikke rart Løve har blitt stjernetegn,
sier nå jeg

🦁

(kvinne 62 år fra Østfold) ma. 8 juli 13:10 Privat melding

Der var du Løve. Savnet deg da det kokte i tråden i går. Hvis du scroller. 🤔😌

Skjult ID med pseudonym Zorro ma. 8 juli 13:15

Jeg er litt fordomsfull mot single brunette-trøndere. Jeg innbiller meg at de er litt blonde.

(kvinne 62 år fra Østfold) ma. 8 juli 13:18 Privat melding

@zorro. 😂

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 8 juli 13:24 Privat melding

@Zorro
Hvordan ligger det an med single blonde trøndere da? 😋

Skjult ID med pseudonym Løve62 ma. 8 juli 13:35

Se der ja @Rosa
Har visst kokt litt rundt oss

Det må jeg bare få lov å takke så ærbødigst for,
er ikke hver dag jeg får sånn respons @Blabla

Forøvrig kan jeg jo nevne,
at det er høyst valgfritt
å ta alle mine kommentarer personlig.

🦁

Skjult ID med pseudonym Blåklokke ma. 8 juli 13:49

Kan være litt vanskelig å ikke ta det personlig, når det blir så konkret som ditt innlegg var, Løve62.

Det som er litt interessant, som også Blabla har nevnt, er at det sjelden / aldri kritiseres at noen innlegg er for korte. Dvs at de som liker og / eller skriver lange innlegg ikke føler for at de må være småspydige mot de som skriver kort, mens andre vegen skjer det stadig vekk. Lurer litt på hvorfor det er sånn...?

Skjult ID med pseudonym Løve62 ma. 8 juli 13:59

Ser ut som du ønsker hele historien @Blåklokke
Mulig du blir skuffa.

Det var så enkelt
som at jeg tok meg en aldri så liten lunsj,
og hadde 90sekunder til overs i tilværelsen
til å gå inn på forumet og lese meg litt opp
på hva verden har å by på.
Med 90 sekunder til rådighet
må det prioriteres.
Jeg valgte å ikke lese lange innlegg,
og gjorde derfor litt narr av min utilstrekkelighet
innen sosiale medier.

At Blabla velger snurre universet rundt egen person,
er jo ikke mitt valg

🦁

Skjult ID med pseudonym Løve62 ma. 8 juli 14:03

Og for de som kritiserer Rosa for oppfølgingen.

Vi er på et nettsted der flørting burde være i framsetet.
At Rosa sender meg en velrettet flørt via forumet,
er innertier slik jeg ser det.

🦁

Skjult ID med pseudonym Blåklokke ma. 8 juli 14:11

Nå er det ikke slik at jeg absolutt skal tvære på dette i det uendelige, men å tolke ditt innlegg som at du gjorde narr av din egen utilstrekkelighet er meget vanskelig, Løve62. Det er mulig at det fra ditt ståsted ser sånn ut, fordi det kanskje var det du mente, men det ser ikke slik ut for den som leser det. Så da vet du det.

(mann 52 år fra Østfold) ma. 8 juli 14:16 Privat melding

@blåklokke: som svar på ditt spørsmål om fravær av kritikk overfor korte innlegg, så lever vi i dag i et samfunn som oversvømmer oss med informasjon. Alltid og overalt. Før hadde vi avisen som vi tok oss tid å lese hver dag, kanskje et ukeblad en gang i uka. Nå lever vi digitalt og online. Og vi kan lett drukne i alt hvis vi prøver å få det med oss. Derfor blir også den tid (målt i sekunder) hvor vi skal avgjøre om vi vil fortsette å lese - dvs avgjøre om dette er interessant for meg - kortere og kortere. Det har vært 60 sekunder, det har vært tretti sekunder. Nå leser jeg at det kan være helt nede i 15 sekunder. Snart kanskje enda mindre. Altså må en forfatter av et innlegg, en artikkel - eller en designer av en nettside - skrive/designe på en slik måte at jeg skal skumme raskt i toppen og avgjøre om innlegget er interessant nok eller ikke. De aller fleste faller fra etter de første 15 sekundene. Jeg snakker da om fora for almuen. slik som her. Er du lege og setter deg ned for å lese et medisinsk tidskrift så er du sikkert villig til å ofre mer tid på avgjørelsen. Eller en finansanalytiker som leser sitt fagområde. Derfor blir det vanskeligere og vanskeligere å nå frem med lange innlegg av generell karakter og som gjelder for alle. De fleste av oss har en stoppeklokke som avgjør lengden av hvor langt vi gidder å lese. Derfor må vi som forfattere av innlegg jobbe litt ekstra med introen for å fange interessen...og ikke la leseren slippe unna etter noen få sekunder. Et eksempel kan jo være denne teksten. Lurer på hvor mange som holdt følge helt inn ;)

Skjult ID med pseudonym Løve62 ma. 8 juli 14:19

@Blåklokke
Tipper du er en deilig person 😍

Versågod,
snurr i gang tolkegeneratoren.

Lykke til,
jeg må fortsette å holde min del av universet i gang

🦁

Skjult ID med pseudonym Blåklokke ma. 8 juli 14:29

Så fint at vi nå er over på saklige personkarakteristikker, Løve62.
Gratulerer, well done!

(kvinne 62 år fra Østfold) ma. 8 juli 14:56 Privat melding

Jeg leser de aller fleste innlegg, også de lange. Jeg sa tom at det hørtes riktig ut det blabla skrev. Jeg leste ditt også, surrealist. Jeg har altså ikke noe i mot lange innlegg. Men skjønner jo nå at man ikke skal le av ting. 😊

Skjult ID med pseudonym maryandthe ma. 8 juli 15:44

Det var da voldsomt! Her må man litt av hvert av sleivspark, kommentarer saklige som usakelige, ironi, til og med sarkasme, spøk, flåsete humor, flørting, viderverdigheter og alt som følger med. Liker du det ikke - form og/ eller innhold, ignorer det, skift tema eller logg av. Dette er frivillig for den som vil delta, men du bør tåle en og annen drøy kommentar. Det aller meste er skrevet med glimt i øyet, og er totalt harmløst. Tåler du ikke leken, meld deg ut. Ps lengste innlegg fra min hånd på lang tid, Gudbedre.... en kunst å fatte seg i korthet 😜

Skjult ID med pseudonym maryandthe ma. 8 juli 15:45

...tåle litt av....

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 16:43

@Gemini Selvsagt har ingen monopol. Derfor sier jeg "jeg tror" osv. Jeg snakker for meg selv.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 16:47

... Og jeg avviser det ikke blankt. Men det kan jo heller ikke bevises, så hvorfor skal jeg tro?

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 8 juli 16:49 Privat melding

@Frk Beist
Jada.. fikk med meg det og kommentaren min var ikke myntet på deg.

Skjult ID med pseudonym _my_ ma. 8 juli 18:02

Fordommer er gøy. Særlig andre sine. Kan bli mange morsomme passiarer av sånt.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 8 juli 22:03

Løve 13.35
Det jeg gjorde var å kommentere det jeg observerte at du og gamlemor her gjorde og sa hva jeg mener om det. Hvor leser du at jeg tok det personlig? Skjønte at du håpet jeg skulle ta det personlig, det var nettopp derfor jeg skrev det jeg skrev, men det er ingen nødvendig sammenheng mellom det og hva jeg følte, skjønner du. Inni ditt hode versus inni mitt, osv. Du får øve deg på å lære forskjellen.

Skjult ID med pseudonym Sukkerert ma. 8 juli 22:05

Over streken - Timeout

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 22:05

Hvorfor i alle dager gidder du å ta opp noe om du ikke bryr deg? DET skjønner ikke jeg.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 22:06

Den siste er til @Blabla

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 8 juli 22:07

FrkBeist, hvorfor gidder du å bry deg?

(kvinne 62 år fra Østfold) ma. 8 juli 22:07 Privat melding

Hahaha. Gamlemor faktisk. 😂
Får være glad man får lov å bli gammel tenker jeg. 🤔

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 22:07

Nice try.

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 22:08

Alt er jo damn if you do and damn if you don't. Sånt gidder ikke jeg....

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 8 juli 22:09

Hahahahahaha 😂 😂 😂

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ma. 8 juli 22:10

Kjekt å vri seg unna alle relevante spørsmål ved å stille spørsmål tilbake. Og hvis man svarer er vel det feil og? For det er vel "retorikk".

Kos deg.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 8 juli 22:10

😂

(kvinne 62 år fra Østfold) ma. 8 juli 22:12 Privat melding

Jeg går over til Netflix. Må rekke en serie før jeg tar repern. 🤗

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 8 juli 22:14

Jeg skal svare deg, FrkBeist. Samtidig som jeg vet at du klarer ikke å svare meg.

Men OK. Jeg bare rekker opp hånden og sier "unnskyld, men jeg er dessverre ikke såret og krenket". Det ser imidlertid ut til å være en sterkt ønsketenkning blant noen og enhver her at det var slik. Deg inkludert (i går). Ganske komisk faktisk.

Skjult ID med pseudonym Blabla ma. 8 juli 22:17

Gjør det, Rosa, Så fint at du sier fra. "I'M LEAVNG THE BUILDING!" Lurte nemlig veldig på hva du skulle for noe i kveld, er kjempeopptatt av det, faktisk 😂

Skjult ID med pseudonym Fiktivia ma. 8 juli 22:38

Har du tips om noen bra serier @Rosa? Trenger noe nytt å begynne på.

Skjult ID med pseudonym _my_ ma. 8 juli 23:07

Black Mirror
Stranger Things

Skjult ID med pseudonym Fiktivia ma. 8 juli 23:15

Sett begge, @my 😊

Skjult ID med pseudonym _my_ ma. 8 juli 23:18

Ajaj..

(kvinne 52 år fra Akershus) ma. 8 juli 23:18 Privat melding

‘You’ - Fiktivia? Men den er skummel!😵

Skjult ID med pseudonym _my_ ma. 8 juli 23:20

Peaky Blinders, da?

Skjult ID med pseudonym Fiktivia ma. 8 juli 23:23

Har sett You, @Bacca. Men Peaky Blindern kan jeg jo sjekke ut, @my. Noe skal man jo bruke sommernatta til 😁

Skjult ID med pseudonym Coma ma. 8 juli 23:28

@Zorro!! 😱 Dustemann

(kvinne 52 år fra Akershus) ma. 8 juli 23:43 Privat melding

Da må du fortelle meg på bobletreffet hvordan det gikk, Fiktivia, for jeg turte ikke å se alle episodene 😬

(mann 46 år fra Oslo) ma. 8 juli 23:59 Privat melding

ROFL - for en tråd!!!

Strikken er vel noe morken fra før og trolig strukket så langt det går i denne omgang, men jeg synes at Blåklokke har et godt poeng @ 13:49 og 14:11, det skal en virkelig alternativ anskuelse til for å lese det annerledes, ja.

Og det må være lov å reagere, det må være lov å reagere litt mer enn omstendighetene isolert sett kanskje fordrer og det må være lov å forsvare sitt ståsted selv om temaet ikke nødvendigvis er noen størrelse i seg selv.

Men @ Surrealist @ 14:16,

nettopp det at alt går på klokka nå, alt må fenge og fange, vi har ikke lenger noe generelt oppmerksomhetsspenn, kun et spesielt….

… vi er i ferd med å fordummes til det groteske. Og måten innholdsleverandører analyserer vår "interesse" er i aller høyeste grad med på også å forme den, og det meste peker i retning av at vi "alle" i nær fremtid kun er interessert i overfladiskheter.

Jeg tror vi i fremtiden ser på et nytt og ganske spennende klasseskille, men som kun er observerbart for et bedrestilt mindretall.

Ja takk til omstendeligheter, ja takk til generell nysgjerrighet, ja takk, ja takk til laaaaaaange innlegg.

(Og nei takk til vidløftiggjøring.)

(kvinne 62 år fra Østfold) ti. 9 juli 09:21 Privat melding

Ha en super dag. 😊

Skjult ID med pseudonym FrkBeist ti. 9 juli 10:16

Sovnet i går. Kanskje like greit! 😁