Alle innlegg Sukkerforum

"Jeg er snill og god"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym :-) on. 18 mars 2009 09:19

Det er mange som skriver om seg selv i profilen at de er snille, gode eller både snill og god.

Hva legger du i disse ordene? Hva betyr "snill" for deg? Hva betyr "god" for deg?

:-)

Skjult ID on. 18 mars 2009 09:29

"snill og god" er ut, har vært det lenge. Det selger ikke lenger.

Nå er det "Jeg er utadvendt, sosial, oppegående, selvsikker, tilfreds, engasjert......osv". Copy and paste, everyone.

Snart kommer "Jeg er guds gave til mannen/kvinnen. Tilbe meg, eller dø!"

Skjult ID med pseudonym :-) on. 18 mars 2009 09:34

Spørsmålet er ikke hva som er inn og hva som er ut. Det får meg kun til å tenke på kjapp sex, og det vet jeg hva er.

Kan jeg tolke deg som at du legger avleggs oldtidmoral bak ordene snill og god, Skjult ID, og at profiler som sier at de snille og gode er umoderne, og at man derfor bør skygge banen hurtigst mulig om man vet sitt eget beste?

Skjult ID on. 18 mars 2009 09:40

.....eh, nei, tror jeg. Du må ikke tenke så komplisert. Det eneste jeg ville få fram, er hvordan motebølgene innenfor dette med nettdating og forfatting av profiltekst får svært mange til å hoppe på den til enhver tids herskende moteord/-formuleringer, av frykt for å fremstå som annerledes enn alle andre...
Så, ja, likevel, på en måte. De som skriver de er snille og gode blir fort å betrakte som umoderne. Men om de i virkeligheten er det? Nei, ikke nødvendigvis. Kanskje bare litt mer easygoing, rett frem, og ikke minst mindre streberske enn andre...

Skjult ID med pseudonym :-) on. 18 mars 2009 09:47

Men kan man tenke såpass komplisert at man skal tolke profiltekster overhodet? For meg høres det trist ut at "snill og god" også er blitt en motegreie og dermed del av en herskende in-kultur. Du sier i tillegg at de som skriver at de er "snille og gode" kanskje bare er litt mer easygoing, rett frem og mindre streberske enn andre. Hva får deg til å trekke den konklusjonen? Ble litt nysgjerrig.

Skjult ID on. 18 mars 2009 09:57

Du misforstod litt... "snill og god"-tilhengerne tilhører liksom gårsdagens fraser (nesten på linje med "liker turer i skog og mark"). Hvis du leser det første svaret mitt, så ser du hva jeg mener - hvilken retning nettdatingen har tatt, og kanskje vil ta(?) mht. å omtale seg selv. "snill og god" burde jo være bra nok, men blir ikke lengre betraktet som det idag. Folk innbiller seg at man må inneha full score på alle personlighetstester, derfor fraser som "Jeg er utadvendt, sosial, oppegående, selvsikker, tilfreds, engasjert......osv". Ergo: slike er litt streberske i mine øyne.
(og jeg blir helt sikkert påvirket i noe grad jeg også, bare for å ha nevnt det...)

Skjult ID med pseudonym mart1s on. 18 mars 2009 10:02

Er det ikke ganske unødvendig å skrive at man er snill i en profil på Sukker ?
Når man tenker på alternativet, mener jeg...

Skjult ID med pseudonym Diem on. 18 mars 2009 10:16

Hvorfor må "Snill" være noe annet enn det som det faktisk er definert som i ordboka?
snill
adj. snill ( snilt - snille) [snil]
1 lett å omgås, føyelig
2 velmenende og vennlig

Det samme med "god"
god
adj. god ( a1) [guː]
1 av høy kvalitet, bra; tilfredsstillende
2 flink, dyktig; lovende
3 stor, rikelig
4 ærlig; respektabel
5 snill, mots. slem
6 bra, mots. dårlig, vond
7 grei, enkel

Disse kvalitetene kan vel ikke "gå av mote"?

Skjult ID med pseudonym :-) on. 18 mars 2009 10:18

Jeg misforsto deg ikke, Skjult ID, men ville bare få deg til å si med rene ord hva du mener sånn at jeg kan konstatere at jeg er enig :)

Det er sikkert unødvendig å skrive at man er snill og god i profilen, mart1s når man tenker på alternativet. Men hva er alternativet da når man ikke vet hva folk legger i ordene snill og god?

Kanskje er dette en noe tåpelig tråd fordi den flisespikker snarere enn å gjør oss mer opplyst? :)

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 on. 18 mars 2009 11:09

Etter å ha tenkt litt på det så er det for meg en vesentlig forskjell på disse ordgruppene:

"Jeg er utadvendt, sosial, oppegående, selvsikker, tilfreds, engasjert......osv". og "Snill og God"
Den første gruppen sier noe om personens syn på seg selv, den andre gruppen sier noe om forholdet til andre.

Men det er kanskje i "tråd" med den generelle utviklingen at man blir mer selvsentrert...

Snill og god er nok ord jeg setter pris på å finne i en profil... ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 18 mars 2009 11:41

Det har du helt rett i, Scorpio!

Snill og god sier noe om selve personens kvaliteter som menneske. Jeg tror ikke det er så enkelt å lære å bli snill eller god (?)

Å lære å opptre utadvendt og være omgjengelig kan de fleste lære seg. Å være tilfreds kan også læres. Engasjement kommer av interesse som de fleste har innen ett eller annet, oppegående blandes gjerne med kunnskap eller grader av informasjon om noe.....osv osv.

Snill og god rommer for meg mye mer, tror jeg.
Hvem er man snill med? På hvilken måte er man snill? Er man snill fordi man krever noe i retur? Handler snill om å få eller oppnå noe selv? Er man snill om man utsletter seg selv for andres del? Er man snill om man er egoistisk? Finnes det mennesker som er genuint snille kun fordi de bare er sånn og alltid har vært sånn? Og hva med god? Betyr ordet "god" det samme som snill?

Nei, takke meg til snill og god, moderne eller ei, avleggs eller ei. Kanskje "snill og god" egentlig er en mangelvare i dagens samfunn? Kanskje vi blir vippet av pinnen av snillhet og godhet fordi vi ikke er vant til ren vare? Kanskje det faktiske ER et poeng å skrive at man er snill og god i profilen om det er sannheten?

Hmm hmm hmm........ja, me kan undrast! :-)

Skjult ID med pseudonym d40+ on. 18 mars 2009 13:27

Ikke alle her inne har ordet i sin makt og er like flinke til å formulere seg. Men jeg tror alle forstår heller legger mye av det samme i det å være snill og god. For meg vil det si at en har respekt for andre og har empati, tålmodig og vil andre vel. Men at en også samtidig setter grenser for seg selv, ellers vil det jo kalles dumsnill hehe.

Skjult ID med pseudonym d40+ on. 18 mars 2009 15:28

Unge jenter skjønner ikke denne kvaliteten før de blir eldre og kanskje har brent seg flere ganger på" slemme gutter".:-)

Skjult ID med pseudonym Mizzy on. 18 mars 2009 15:44

@SteinR

Men det e ju för att du har ett utseende som säger allt annat än snill å god ju, inget ont menat, Jag tycker du ser ganska cool ut, men du ser ju ut som en badboy da...;)
Jag har heller inte ett utseende som strålar "snill å god" direkt, å det tänker jag heller inte göra något med, för Jag vet att jag är det, enligt MIN defenition av "uttrycket", vad andra tycker kan vara en helt annan sak, å då hjälper det fint lite att skriva det i profilen eller gå runt å skrika det på byen...

Skjult ID med pseudonym jup on. 18 mars 2009 17:57

Hvis det er umoderne å være snill og god, ja så er jeg vel det da. Da vil jeg foretrekke en umoderne partner også faktisk! ;)

Er man snill og god har man et stort hjerte, ikke for ego, og er generelt glad i folk (møter dem med et smil, dømmer ikke og vil dem vel).... på en måte..

Skjult ID med pseudonym vibe to. 19 mars 2009 15:05

Å være snill er en helt bestemt egenskap, go for mindel er den bunnet i motiv.
Ordbokforklaringen er god, men jeg vil si godhjertet, romslig, hjelpsom og tolerant er egenskaper som inngår i det å være snill.
Det tar tid å finne ut om en person er snill (=motivert ut fra å ville andre vel), eller om han er ettergivende - ikke fordi han unner andre glede men fordi han ikke orker en diskusjon (=motivert ut fra ønsket om å skåne seg selv)..

Jeg vil forøvrig ikke si at det er ut å være snill. Men mange forveksler det med svakhet og manglende ryggrad - og akkurat det er ut. Men man kan være snill og sterk samtidig.

Men jeg har enda til gode å treffe en mann som ikke sier at han er snill - gjerne "for snill". Det forteller meg bare at endel menn ikke vet hva snill betyr.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 19 mars 2009 15:40

Jeg har nå endret profilen min, og skriver nå at jeg er snill - fordi jeg synes faktisk at snillhet kanskje er det viktigste i verden for tenk!

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 19 mars 2009 16:28

Var akkurat inne og sjekket min egen profil.
Der stod det allerede at jeg er snill, så da så.... ;-)

@Vibe
Det betyr i hvert fall at de vet hva dumsnill betyr...

Skjult ID med pseudonym Sugarcane to. 19 mars 2009 18:04

Jeg er både snill og god og jeg vil ha ei som er snill og god, alt annet er helt uaktuelt! Jeg skal jo leve et liv resten av livet også.
Derfor er snill og god for meg de viktigste egenskapene for min trivsel. Snill og god er hot, bedre det enn psyko som nok kan være et kult hespetre!

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 19 mars 2009 23:24

Tror nok "snill" i sjekkesammenheng betyr kjedelig. Det er mange arenaer hvor snill er kult, men akkurat her er det en beskrivelse man velger for å si på en pen måte at vedkommende ikke er aktuell. Og det er jo forsåvidt snilt =D

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 20 mars 2009 08:48

Scorpio,
forsto ikke helt hvordan kan vi kan vite at de vet hva dumsnill er? Ofte er de dumsnille også snille, men det går ikke ndøvendigvis motsatt. Men min erfaring er at selv den største, minst empatiske egoist kan karakterisere seg - og oppriktig tro - at han er snill. Han tror han er det fordi hver det å tilpasse seg andre koster ham så mye.
Han skjønner ikke rekkevidden av det å faktisk være snill og at andre kan ha glede av å glede andre.

Morpheo, heldigvis kan jeg avkrefte at det å være snill ikke trenger å bety kjedelig :)
Mange jenter som har truffet typer skryter av at fyren er snill. Men det er kanskje mest i de tilfellene han mistenkes for å ikke være så snill når det kommer til stykket.... Men kjenner da kjedelige mennesker som ikke er snille heller. Kjedelig tenker jeg på som konforme, forutsigbare, intolerante og/eller dømmende A4-politifolk som ikke er nysgjrrige, og ikke kan gjøre tankeeksperimenter eller prøve nye ting

For min del var det det vanskeligste bruddet jeg har hatt (ikke at jeg har hatt så mange da, men en håndfull har det blitt); med en som var så utrolig snill. Det visste jeg ville være vanskelig å finne igjen, men var ikke alene nok til å holde det gående.

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 fr. 20 mars 2009 09:09

@Vibe
Tanken min var at når man uttrykker at man er "for snill", så har man en oppfatning av at man også er snill når man burde latt være... ergo dumsnill... Jeg kan være enig i at det langt fra er alle som sier de er snille som også blir oppfattet slik av verden rundt dem, når man skal karakterisere seg selv så er det jo tross alt det subjektive øyet som brukes.
Jeg har blitt fortalt av mine venner at jeg er snill, heldigvis så er det da en karakteristikk som ikke er min... ;-)

Skjult ID med pseudonym tusty fr. 20 mars 2009 18:53

tasser nå inn på min profil og skriver at jeg er snill, riktig god har jeg aldri vært :-)
bare god på bunn