Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym søtnos fr. 20 mars 2009 20:14

når er man ferdig med tidligere forhold?
jeg ser at detg står på en del profiler og lurer litt på det
så lenge man har barn sammen kan man vel aldri bli helt ferdig?

Skjult ID med pseudonym snupp79 fr. 20 mars 2009 20:58

Tja jo man kan faktisk det.. Jeg har ingen ønsker eller tanker om X'en jeg er veldig ferdig... Vi har barn sammen men bare det, han er far til mine barn og det er eneste vi har sammen, jeg har ingen ting å snakke med han om, forteller han viktige ting som omhandler barna og forventer å få det tilbake og thats it.

Men det kommer jo ann på hva man legger i ordet ferdig med X'en... ,mage jeg kjenner som ikkje har barn sammen en gang omgås sine x'er hver dag, mere enn jeg og min pga dei har samme vennekretser...

Skjult ID med pseudonym Smily:o) fr. 20 mars 2009 21:01

Jeg har barn med en x og jo jeg er ferdig med forholdet og har ingen romantiske følelser for han ... Vi er kun foreldre til samme barn .. det er den eneste kontakten vi har.

Skjult ID med pseudonym Kråkemor fr. 20 mars 2009 21:06

Tror de som har behov for å understreke dette selv har vært særdeles opphengt i ett annet menneske, og derfor er redd for å møte en/ei som har sine tanker et helt annet sted enn der de burde være i en datingsituasjon. Bare å innse fakta, enkelte har en evig plass i ditt hjerte, betyr ikke at andre ikke får plass. Det er det samme med søsken, de føler kanskje at min mor/far elsket min bror/søster mer enn meg, men faktum er at vi er alle så forskjellig og individuell at vi kan ikke elskes på samme måte. For hvordan skulle det la seg gjøre egentlig? Alle mennesker, barn, partnere, kolleger, venner, fiender er våre speil, de trigger noe i en selv.

Skjult ID med pseudonym gemini61 fr. 20 mars 2009 23:03

Jeg har to barn med en eks, vi jobber sammen, og begge er ferdige med forholdet som kjærester.
Vi er venner, og vil gjøre absolutt alt vi kan for at barna skal ha en opplevelse av trygghet og forutsigbarhet. Og vite at de har oss som foreldre, uansett...

Jeg legger merke til at andre synes dette er rart, og at enkelte kan føle det som truende....
I en oppkonstruert "hva hvis-holdning" til dette.... Jeg orker ikke å ta innover meg de bildene de evnt. får i hodene sine :-)
Jeg kan kun svare for meg selv i det jeg føler og er trygg på, og så får en evnt. ny partner som synes dette er vanskelig ta en avgjørelse på at det går an å leve med det, eller la være.
Uansett sier det vel mest om hvor dennne personen er i sitt eget liv, -og sin egen trygghet/utrygghet.

I disse tider, med utvidede familieforhold på tvers av alle sjangre/filer, så synes jeg at vi som voksne kan lære oss å tilpasse oss dette. Ungene er tvunget til det, i alle fall. Og de klarer det, som best de kan.....

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 20 mars 2009 23:10

Søtnos,
her må man bruke sunn fornuft. Jeg synes det er opplagt at det ikke er slik uttrykket skal tolkes; at envher kontakt med en eks er opphørt. For da ville man jo ikke kunne skrevet det og samtidig vært åpen for forhold med folk med barn.
Det er en enkel måte å si at man ikke ønsker å treffe noen som fortsatt prosesserer fortiden eller er følelsesmessig involvert i eks og derfor ikke er helt klar for noe nytt forhold.

Ktråkemor, det kan jo hende de som understreker det ikke har selv vært opphengt i en eks, men at de har vært sammen med en som har vært det og ikke ønsker en repetisjon som trøstepremie.

Skjult ID med pseudonym Trulta fr. 20 mars 2009 23:20

@vibe: Du har rett. Jeg kunne glatt satt det i egen profil, da det er mange som ikke ønsker å være rebound. Og det er mange som går inn i nye forhold uten å være følelsesmessig ferdig med eksen sin. Da er det ikke mye hyggelig å være den som blir stående "utenfor"...

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 20 mars 2009 23:31

X,
dette hørtes vel enkelt ut for meg. Si meg er du enten mann, eller ung?

Om en kjæreste er en venn og en man har sex med, kan man etter mitt syn ikke trekke den motsatte konklusjon; at venner man har sex med blir en kjæreste.

Jeg vil ha andre følelser og forventninger til en kjæreste enn en "fucking good friend", og vil også by på mer - dvs, alt fra å avstemme planer, stille opp for hverandre, møte familie etc. Man bygger opp en helt annen historie og minnebank og blir mye bedre kjent. Om sexen opphører - en ganske praktisk og lett målbar ting - er det ikke sikkert de andre båndene er like lett å kutte. Og å innlede et forhold til en som fortsatt sørger over forrige brudd og savner eksen ville vært vanskelig eller umulig for meg, selv om de ikke lenger har sex.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 23 mars 2009 10:01

X,
jeg bare spurte. Du hadde jo sjansen til å vise meg da, at min forutinntatthet var feilplassert. Hva er du da? Ung og/eller mann?

Selv om det for deg - og mange - ikke vil være aktuelt eller mulig å ha sex med venner, så kand u ikke forutsette at det gjelder alle, særlig ikke når vi vet at det ikke er uvanlig at folk har uforpliktende sex utenfor faste forhold. Å derfor konstatere at et er da også temmelig forutinntatt og sneversynt.

At sex og vennskap er viktige ingredienser i et forhold er vi enige om, men å si at vennskap+sex=forhold er en kortslutning. (Forævrig helt uavhengig av kristen kulturarv). Det var det som var mitt poeng.

Skjult ID med pseudonym LOCA_LUNA ma. 23 mars 2009 12:32

Jeg har ofte merket meg at de som skriver at man må være ferdig med tidligere forhold, absolutt stort sett, ikke er ferdige med sitt tidligere forhold selv.
Eller de har som meg vært borti noen som ikke er ferdige med tidligere forhold, og dermed tar noen ekstra forsikringer rundt det å starte et nytt forhold.

(kvinne 51 år fra Oslo) ma. 23 mars 2009 13:48 Privat melding

Jeg mener vel at man er ferdig med X'n når man ikke har behov for å vite hva X'n gjør og har gjort. Bortsett fra samarbeid med barn og den praktiske delen.
Må være skikkelig nedtur å høre en annen dra frem X's i samtaler og sammenligninger, for ikke å snakke om bitterhet og hvor jævlig X de har.
Men det er hva jeg tenker på å være ferdig med X'n

Skjult ID med pseudonym up-and-go ma. 23 mars 2009 16:07

kvinner blir aldri ferdig med eksene. de følger inn i ethvert nytt forhold.

Skjult ID med pseudonym Lewis ma. 23 mars 2009 19:03

Eneste eksen som jeg kan ta meg i å savne var min første ordentlige kjæreste. Utenom det så har jeg ingen følelser for andre. Jeg har ikke kjærestefølelser for min første heller, mer et savn etter det som var. Tiden, opplevelsene og erfaringene.

Skjult ID med pseudonym søtnos ma. 23 mars 2009 19:43

@up-and-go
skulle gjerne ha argumentert mot din uttalese, men jeg tror at jeg har dratt alle mennesker jeg har møtt med meg videre i mitt liv og de om har betydd mest har en større plass
jeg har x'er som jeg aldri trenger å treffe igjen, men som selvfølgelig har gitt meg gode minner. De ligger trygt forvart
jeg har x'er som fremdeles er i livet mitt, men kun på et vennskaplig nivå (sex er IKKE aktuelt)
men for første gang har jeg en x som jeg har et barn sammen med og han vil alltid være der

det som er saken er at selv om bruddet kom raskt og ikke er lenge siden så er det noe som har ligget i bakhodet mitt i lang lang tid, så når bruddet var et faktum var jeg egentlig ferdig med han, men sånt må man være litt forsiktig med å uttrykke

han er en kjempegutt og jeg tror vi skal klare å beholde vennskapet slik at vårt barn skal få en bra oppvekst selv om vi ikke bor sammen lengre

men jeg tror at mange mener at jeg burde ta det litt med ro, ha det moro, men holde meg unna alle evnt mulig fremtidige partnere
jeg skjønner det og jeg har heller ikke gått inne for å treffe en drømmepartner, men skjer det så skjer det

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 23 mars 2009 19:50

Så fornuftige velvagte tanker og syn rundt et viktig relevant tema søtnos.
Støtter deg, kjenner meg litt i gjen i ditt syn og.og. håper du som meg sprudler adskillig mer fornøyd idag
enn i slutten av aktuelle forhold(godt tilbake i tid for hingstys del).
Håper alle som deg nyter hver dag så lang det lar seg gjøre.
Akseptabelt søtnos??

Skjult ID med pseudonym søtnos ma. 23 mars 2009 20:08

jøss det var da veldig uhingsty ord
ingen stall eller vrinsking
er du en imposter, har du kidnappet hingsty ;-)

jeg sprudler og har det absolutt mye bedre i dag
nyter kjempemasse
veldig akseptabelt, takk

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 23 mars 2009 20:33

Søtnos
Kjøper den for en kveld.;-)-
bare den muntre sjelen med 3mm flippskjegg da muligens.

Skjult ID med pseudonym søtnos ma. 23 mars 2009 20:37

prøver du å legge ut hint
eller er du bare kryptisk :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 23 mars 2009 20:43

Å være ferdig med tidligere forhold betyr for meg at du ikke bruker tiden til å lengte eller mimre. Det vil si at eksen ikke er det første du tenker på når du våkner og det siste du tenker på når du legger deg. Er det det, er du definitivt ikke ferdig med tidligere forhold, selv om det av ulike årsaker ikke kommer til å bli dere to igjen.

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 23 mars 2009 20:46

funderer på den søtnos..funderer på den..lett lidende.. in silence.

Skjult ID med pseudonym søtnos ma. 23 mars 2009 20:52

@Lilleulv
lengter ikke, men mimre vil jeg nok alltid gjøre. synes det har noen betydning. jeg mimrer stadig om alt som har skjedd meg i livet. det er jo det som gjør meg til den personen jeg er :-)

@hingsten
tok en rask kikk, flippskjegg er ikke så populært som det var for noen år siden, men det er bra representert
tror ikke noe på dine lidende ord :-P og stille, det er vel ikke helt deg

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 24 mars 2009 09:37

X,
alder og kjønn er for meg interessant fordi jeg synes innlegget vitnet om manglende innsikt i hvor forskjellige folk er.
Og at den innsikten øker med alderen. Den trenger ikke være kjønnbestemt, men unge menn har ofte mer å lære enn unge kvinner om hvordan mennesker funker (men etter en viss alder er det ikke kjønnsbestemte forskjeller).
Så da kan man forstå hvorfor resonnementene er litt svart-hvitt, overidealistisk etc.

Uforpliktende sex innebærer i denne konteksten ikke et forhold, da må vi finne et nytt ord for forhold (etablert, uttalt og forpliktende kjærlighetsrelasjon mellom to mennesker) skal denne diskusjonen være fruktbar.
Og "ikke-forpliktende" er ikke et så veldig relativt begrep, da er jo alle begreper relative.
Jeg oppfatter det som et ganske absolutt begrep. Ikke forppliktende betyr at man ikke har noen forpliktelser utover de man har til enhver annen person; å behandle vedkommende med respekt.

Så nei, jeg ser fortsatt ikke at du erkjenner at det er noe som ligger imellom det å ha et forhold og det å være kun venner. Å tilføre kompnenten sex gir ikke automatisk et forhold.

Skjult ID med pseudonym undrende ti. 24 mars 2009 10:11

Jeg reagerer meg forundring over det jeg opplever som mange menneskers rett til å heve seg over andre her inne :-)
og det bare fordi man er bedre til å formulere seg eller har et nick som er velkjent i Forum....

Trist at man ikke kan lytte til andres oppfatninger uten å devaluere det vedkommende sier.....

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 24 mars 2009 15:51

Beklager, jeg har tydeligvis uttrykt meg i for sterke ordelag.

Men nå leste jeg X' første innlegg som en skråsikker forklaring og definisjon på et forhold som dessverre ikke var anvendelig og heller ikke svarte på TS spørmål. X, du sier at et forhold var vennskap med sex, og dermed blir det slik at kutter man sexen er forholdet over. Svaret til TS ville jo da være at så lenge man ikke har sex med x-en, er man ferdig.
Men hvis det var så enkelt, ville det vel ikke vært et tema som folk tar med i profilene sine.
Så jeg synes det var både et sneversynt og arrogant svar til TS.
Men lettere å forstå hvis sender var ung enn hvis sender var gammel.

Nå er det jo subjektivt hva folk synes er relevant eller ikke (alder, kjønn etc). Selv synes jeg det er vesentlig for å vite hvilken vinkel folk kommer fra og hva de er formet som. Noen ganger skjønner man kjapt hvor noen kommer fra, og alle har styrker og svakheter. men når det gjedler forhold, så er det er en empirisk erfaring jeg selv har, at kvinner ofte har mer refleksjoner rundt forhold og mellommenneskelige relasjoner enn menn har. Jeg tror det er fordi er flere grunner til det. Nå er det jo slik at jenter modnes fortere enn gutter, spesielt fysioloigsk, og det eksponerer dem også for andre erfaringer tidliegre. Gjennomsnittsalderen for jenter når de inleder forhold, har sex, blir foreldre er alevre enn for gutter. Og da skulle det bare mangle at de ikke starter før på lærekurven når det gjelder forhold. I tillegg snakker og anlayserer jenter mye mer, og dermed lærer de mer av hverandre. I tillegg er det langt flere kvinner som kjøper psykologiske selvhjelpsbøker, gå i terapi etc. Det vitner om større interesse og nysgjerrighet for slike ting. På samme måte som flere menn kan mer historie for eksempel (forstår ikke hvorfor men det er faktisk min erfaring). De indivdiuelle forskjellene er selvsagt større enn de generelle - de interesserte mennene kan selvasgt mer om psykologi enn de uinteresserte kvinnene.

Jeg mener fortsatt at oppskriften vennskap+sex=forhold ikke er egnet som en oppskrift for å forklare når man er ferdig med et forhold eller ikke, at den var vel enkel og at jeg antok den kom fra en person med begrenset erfaring. Hvis jeg tok feil, så får du godte deg over det. Men er lei for det hvis du følte deg krenket. Det er jo bare å gi blaffen i hva jeg mener.

Skjult ID med pseudonym hingsten ti. 24 mars 2009 16:44

Søtnos.. DVS du har et "sødmende" profil-nick eller. er hingsty helt på hæla her nå.. hmmm..
passe seg bittelitt..for den 3mm selvsikre mule-flippen kanskje.

Skjult ID ti. 24 mars 2009 16:53

Hvor er pisken? Hest skal få ris.

Skjult ID med pseudonym søtnos ti. 24 mars 2009 20:06

@hingsten
helt på hæla ;-)

Skjult ID med pseudonym hingsten ti. 24 mars 2009 21:17

Søtnos.
Trodde det var deg som hadde besøkt luxus-stallen til hingsty, og hingsty som hadde shinet opp med grønnsåpe og duftende friske stearin-lys ;--(- hmmm.

Skjult ID med pseudonym søtnos ti. 24 mars 2009 21:31

@hingsten
var hun søt? ble hun fristet? eller enda viktigere ble du fristet?
kanskje du skal bite på :-D

Skjult ID med pseudonym hingsten ti. 24 mars 2009 21:37

Søtnos da.. hingsty blir dypt reservert og rygger baklengs til den stuper med bind for øynene,
blinde-bukk ligger ikke til den små-frekke små-uskyldige hingstys natur.
Den selvsikre mulen må fristes og... vite hva den smyger seg innpå.. kler den vel eller..

Skjult ID med pseudonym søtnos ti. 24 mars 2009 21:56

søtnos er ikke av de søte og greie
hun er egentlig ganske røff og vrien
så er det søt hingsten vil ha og leie
får han heller lete videre på stien

jeg synes hingsten skal fjerne bindene for øynene og heller lete etter en som vil målbinde hans mule
det kommer så mye rart ut,når hingsten får frie tøyler

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 24 mars 2009 22:07

@X
Jeg tror du bare må finne deg i at enkelte opptrer som "meningspoliti" her på forumet.
Det er synd, fordi det ofte sporer av veldig interessante diskusjoner. Det oppleves dessverre i økende grad, og er en av de viktigste grunnene til at jeg ikke lenger gidder å engasjere meg noe særlig.
Vi gir litt opp når vi nærmest blir hetset for våre meninger.
Så får de vente til nye ofre dukker opp....
Ps. Kanskje ikke så rart at noen av dem i andre sammenhenger har nevnt at de har vært her i et par år.
Adios !

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 24 mars 2009 22:26

X,
undertegnede ville heller ikke hatt noen glede av fucking good friends, men hva jeg (eller du) foretrekker synes jeg er uvesentlig her i forhold til TS' spørsmål; "hva menes med 'ferdig med tidligere forhold' " - som jeg ikke ser at du kommenterer.

At du (og mange av oss) kun har sex hvis det er dypere følelser med i bildet, betyr jo ikke at de dypere følelsene forsvinner fordi om man kutter ut sexen.
Det er en god del andre ingredienser (som kjærlighet, hat, konfloikter) som kan være der uavhengig av om man ahr sex eller ikke.

Derfor mener jeg det både er en umoden forenkling si at vennskap+sex=forhold.

Men nå er jeg ferdig med denne polemikken her.

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 24 mars 2009 22:31

mart1s
Jeg vet ikke om noens ønske er å virke som "meningspoliti" her inne - vet i alle fall at jeg ikke ønsker det om jeg oppfattes sånn!
Enig med deg at det er synd. Og det er synd at du (og muligens flere) opplever det sånn ...
...for på den måten mister forumet i så fall en av de mest saklige, reflekterte, intelligente og gode skribentene som har vært her inne.

Skjult ID med pseudonym hingsten ti. 24 mars 2009 22:32

Mye bedre søtnos..
Søte og smidige får de som ønsker det være.
hingsty foretrekker selvsikre selvstendige små-naugtye positivt laid-backe hopper som kan trigge hingsty på rett selvsikkert vis.
Litt oppklarende snupps.

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 24 mars 2009 23:09

Kjære Zeta !
Jeg siktet overhodet ikke til deg med kommentaren min ovenfor...promise !
Og nå fikk du meg nesten til å forlenge supermannmedlemskapet mitt :-)
Lett å begeistre, vet du. Jeg er tross alt mann.

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) ti. 24 mars 2009 23:12 Privat melding

Når er "man" ferdig med ekser?

Kan ikke svare generelt eller for "alle" andre men jeg er ferdig med mine ekser etter at jeg har vært gjennom et lite helvete på jord fordi jeg ikke klarer/vil glemme dem. Nå,etter flere runder med helvete-både før og etter-er mitt svar at sånn omtrent kl. 0915 utgjør skjæringspunktet.

Så det så...:-)

Stopp-stopp!!!

Sorry,glemte aat jeg har barn *rødmer* og da skal jo alt være mer seriøst og "man" må tenke seg mer og bedre om...

Derfor,kl. 0925.

:-)

Skjult ID med pseudonym kjappas ti. 24 mars 2009 23:15

Jeg er ferdig med x'en rundt midnatt, og en time senere er jeg hjemme hos kona...

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 24 mars 2009 23:24

Mart1s
Ta det til deg du Martens, jeg snakker uhyre sjeldent usant. Dessuten har jeg vært her inne så mye at jeg vet hva jeg snakker om! :-)
Kan få min supermannsdrakt, forresten!

Skjult ID med pseudonym vibe on. 25 mars 2009 09:02

mart1s, og hva er du her da om ikke menignspolitit?
Jeg holder meg til trådens tema, i motsetning til både du og X.

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 on. 25 mars 2009 21:40

Min erfaring er at man ikke er ferdig med x'en om man stadig bruker x'en som et referansepunkt i et nytt forhold.
Alle erfaringer man gjør seg gjennom livet vil naturlig følge med på "lasset" og tildels brukes som en del av en erfaringsramme.
Hva vi vil, eller ikke vil, bestemmes derfor ofte av tidligere erfaringer.
Ja jeg har barn med mine ekser og ikke alle brudd har vært like "smertefrie".

Om jeg til stadighet hadde målt min nye partner opp mot min eks, så hadde jeg ikke vært ferdig med x'en.
Det er min definsjon.

Jeg vil påstå at ingen ønsker den type målinger, og ingen vil erkjenne at de bruker den type målinger.
Ergo er et utsagnet som "må være ferdig med tidligere forhold" overflødig, av tre grunner:
1, Enten vedkjenner man ikke for seg selv at man ikke er ferdig med x'en.
2. Eller at man konsekvent "lyver" om at man er det.
3. Eller at man faktisk er ferdig med x'en med hensyn til alt annet enn praktiske løsninger.

(Og nei, FGF faller ikke inn under definisjonen "praktiske løsninger" i dette tilfellet).... ;-)