Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan avsløre en svindler?

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Møre og Romsdal) on. 10 okt. 2007 23:32 Privat melding

Nå har jeg fått tre invitasjoner fra svindlere her på sukker.
For et par dager siden fikk jeg en epost fra Fummyana.

"Hello Dear,
How are you today hope fine. My Name is Monica i saw your profile at www.sukker.no and it was interesting and i love it i think we can click so i will like you to email me back through my email address thus:(m.monica10@yahoo.com). Awaiting to see your lovely reply soonest.

Monica."

Hvis du får slike direkte invitasjoner, kan det enkleste være å google opp litt av teksten.
Skriv f.eks i søkelinja på Google:

"and it was interesting and i love it i think"

Skriv det i hermetegn, slik jeg har gjort her. Er du "heldig", så finner du flere sider hvor dette står. Noen ganger finner du det som innlegg i diskusjonsforum, hvor det diskuteres slike nettsvindlere som dette. Da har du jo svaret med en gang. I dette tilfellet fant jeg ikke dette, men kjære Fummyama har kopiert inn samme innlegget på en nettside som (ser ut som) omhandler litt om Elvis' musikalske historie.
-Hun liker tydeligvis Elvis like godt som meg. Vet hun ikke at Elvis er død da...

Den siste registrerte jeg på msn på gøy. Hun kom fra USA, men bodde i England. Og var i Nigeria akkurat nå da hehe. Hun ble litt sint da jeg avslørte henne. Hun var ikke særlig flink i å skrive engelsk, og jeg syntes det var morsomt at hun skrev "I like norway peaple" til meg.

Jeg tar dette som litt underholdning i hverdagen. Men ber alle være oppmerksomme på et par ting:

- De har ikke profilbilde
- De kan derimot ha noen bilder i albumet.
- De ønsker snarest mulig å bli private, bruke privat epost, msn... i stedet for å skrive her inne.
- De sender deg gjerne bilder i epostene, når dere har utvekslet eposter.

Min teori til denne fremgangsmåten: De ønsker å gjøre minst mulig av seg her inne, med tanke på profilbilder og korrespondanse. Bildene som de har er jo ikke av dem selv, så de synes vel det er litt dumt hvis to svindlere har samme bilder inne på et og samme nettsted. De ønsker ikke å legge ut de ferdigdiktede brevene sine her, i frykt for at en automatisk overvåkning kan avsløre de (hvis f.eks andre har tipset nettstedet om svindlerbrevene).

Men uansett: Send aldri penger til utlandet, til personer som du ikke har møtt personlig! Dette burde alle forstå, men desverre vet vi jo at det skjer likevel...

(mann 43 år fra Rogaland) to. 11 okt. 2007 00:00 Privat melding

Kunne forestille mig at de lokker med sex og den slags korrespondance, så hvis nu man tænker med det store hoved og ikke dræner det for blod med en gang, så er man vel på den sikre side.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 11 okt. 2007 00:18 Privat melding

Haha, ja, jeg finn en sånn der jeg også. Men det var temmelig lett å se rett igjennom. Det var en annen mailadresse, men det var hos yahoo det også.

Skjult ID to. 11 okt. 2007 08:32

Det samme fikk jeg, mannen hadde en yahooadresse. Han hadde ikke profilbilde, men et bilde i album.
Jeg ante ugler i mosen og har ikke svart på mailen, selv om det er noe jeg pleier.

Skjult ID med pseudonym Perle62 to. 11 okt. 2007 18:09

Mottatt fra shed001. Akkurat samme. Det er jolitt rart at han siser han oprinnelig er engelsk, når engelsken hans er så dårlig.

Skjult ID to. 11 okt. 2007 18:58

Det var fra samme mann jeg også fikk; shed001. Tenkte at han skrev latterlig dårlig til å være britisk. Kjekt å vite at jeg hadde rett.

Skjult ID med pseudonym alfa fr. 12 okt. 2007 14:30

Samme her. Jeg satt han med en gang som ikke interessant.

Skjult ID med pseudonym kritisk fr. 12 okt. 2007 16:52

Jeg var borte i en skikkelig luring - ikke her på sukker, men han kan jo like godt være her for det. Han var fra USA, hadde profilbilde + flere andre bilder av seg selv på profilen i forskjellige settinger og skrev perfekt engelsk. Vi hadde daglig kontakt både via email og msn i nesten to måneder og utifra det kan skrev fantes det INGEN antydning om at dette var en svindler. Han sjarmerte meg i senk og alt var perfekt - litt for perfekt og kanskje for godt til å være sant, så jeg var på vakt. Etter halv annen måneds bekjentskap måtte han på en forretningsreise til Afrika og vi holdt kontakten mens han var der. Han spurte da om han kunne ta turen innom Norge en ukes tid for å hilse på og bruke litt tid sammen før han vendte tilbake til USA og det var jo greit. Sendte meg kopi av fligth bookingen og alt virket i skjønneste orden. To dager før han skulle komme fikk jeg mail om at han hadde blitt ranet og trengte cash frem til han kom til Norge. Da ringte varselbjella for meg. Han lurte på om jeg ikke kunne overføre noen penger via Western Union Bank, og jeg sa jeg ville snakke med han på telefon først. Da hørte jeg at han IKKE var amerikansk, og at han snakket meget dårlig engelsk. Jeg sa at han måtte skaffe seg penger på en annen måte og da kom hans virkelige JEG fram. Han ble skikkelig sur og forbannet.

Skjult ID med pseudonym Perle62 fr. 12 okt. 2007 18:07

Jøss for en frekkas! Håper at du ga han "det glatte lag"!!!

Ellers er det jo slik, virker det for godt til å være sant, er det som regel det.
Men det er lov å drømme :)))

(mann 43 år fra Akershus) lø. 13 okt. 2007 09:45 Privat melding

Når man får denne typen meldinger (lite profil-info, epostadresse i første melding, veldig begeistret for deg uten å referere til noen av egenskapene du har nevnt i profilen) bør første steg være å melde fra til sukker (support@sukker.no). Da blir profilen slettet, noe som kanskje kan være et ekstra hint til naive sjeler som har fått samme melding.

Det hindrer selvsagt ikke bakmenneskene i å lage en ny profil, men det bremser dem i det minste litt. Også kan man finne fram en blank stjerne fra skapet og kalle seg sheriff én dag eller to.