Alle innlegg Sukkerforum

oslojenter !!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Pedro on. 25 mars 2009 20:57

Synes de er litt vanskelige å komme innpå ?? Er de mer kresne enn andre ?? hvorfor ??

Skjult ID med pseudonym eliseb on. 25 mars 2009 20:58

Fordi det er bredt og godt utvalg i Oslo.

Skjult ID med pseudonym Medfølelse on. 25 mars 2009 20:58

Tenker akkurat det samme om oslo gutter, kommer ikke opprinnelig fra oslo men føler at storby mennesker har nesa i sky :o)

Skjult ID on. 25 mars 2009 20:58

Ja for det bor ikke folk i resten av landet:)

Skjult ID on. 25 mars 2009 21:04

Oslo folk er bønder som prøver å være urbane.

Skjult ID med pseudonym Lionking on. 25 mars 2009 21:06

Jada, "bredt og godt utvalg". Alle går rundt og skuler på alle, spiller overdrevent kresne, tror drømmedama eller -prinsen snart dukker opp (hva er nå det?), og ser ikke skogen for bare trær. Og til slutt når desperasjonen tar over et sted mellom 37 og 42, så ender man opp med noe som er mye "dårligere" enn det man kunne fått hvis man hadde brukt huet litt tidligere....

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 25 mars 2009 21:11

Apropos det, Lionking.

Det var en mann jeg traff en gang som hadde en kjeftesmelle av en kone. De jobbet begge på samme hotell og hun skjelte ham gjerne ut foran alle gjestene... Da hun var gått så han litt unnskyldende på meg og sa med et tappert smil: Sånn går det. Jeg kan takke meg selv. Jeg skar og skar av livets brød... Og til slutt endte jeg opp med skalken!

(mann 51 år fra Oslo) on. 25 mars 2009 21:14 Privat melding

Olsojenter er mye lettere for meg å komme i kontakt med enn jenter fra sør-vestlandet.

Vest, enig i at Oslo er liten og usentral, men det er det er det mest sentrale i Norge hvis du skal noen andre plasser enn til Shetlandsøyene.. ;)

Skjult ID med pseudonym Lionking on. 25 mars 2009 21:16

Den skal jeg huske, Lilleulv :) Noe til ettertanke....

Skjult ID med pseudonym nemo on. 25 mars 2009 21:29

Brødskalk: Er nå dette så godt sagt? Minner meg morro-utsagnet: "Hvorfor finner jeg alltid nøklene på det siste stedet jeg leter?" Alle vil finne at det lugger i det forholdet man tross alt havner i, ikke i alle de teoretiske forholdene man ikke havnet i.

Skjult ID med pseudonym Pedro on. 25 mars 2009 21:29

jepp , bra skrevet lilleulv !
også enig det med nesa i sky , og værst de som er innflyttere !!!

Skjult ID med pseudonym Smily:o) on. 25 mars 2009 21:29

Hva med å prøve noen utenfor oslo? ;oP

Skjult ID med pseudonym mann on. 25 mars 2009 21:29

@ LionKing
Tror det er veldig mye rett i teorien din!
Folk trakter liksom til kjøttmarkedet i Oslo, fordi der er det så mye bedre utvalg... Og så glemmer de gjerne det at de da selv er med på å skape et_enda_bedre utvalg på_den andre siden_av gjerdet, noe som da igjen bare forsterker den skule-effekten du nevner.
....mange bekker små...

Skjult ID med pseudonym tas64 on. 25 mars 2009 22:44

Trenger ikke prøve så langt utenfor Oslo heller, bare en kommer bort mot Grünerløkka er det mye letter å komme inn på mennesker:-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 25 mars 2009 22:49

Hmmmm................er ikke dette en litt underlig form for stigmatisering mon tro?

(mann 51 år fra Oslo) on. 25 mars 2009 22:51 Privat melding

Nei, det er helt greit å omtale folk fra Grünerlokka og de med høy utdanning negativt Zitelle. De har fortjent det. Tror det var en danske som skreiv ei bok om det for noen år siden...

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 25 mars 2009 22:53

Å omtale folk fra Løkka og de med høy utdanning negativt er da ikke mer enn fortjent, Elfrodo! Men fra Oslo? DER går grensen!

(mann 51 år fra Oslo) on. 25 mars 2009 22:57 Privat melding

jeg er ikke frodo :) Og jeg frekventere ikke bygdenorge (løkka) så ofte Z :)

(mann 51 år fra Oslo) on. 25 mars 2009 22:57 Privat melding

*ler*

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 25 mars 2009 22:58

Har da ikke sagt et eneste ord om Løkka jeg kit annet enn å svare ElFrodo. Jeg drikker utelukkende champis i høye vestkanthus!

*juger*

(mann 51 år fra Oslo) on. 25 mars 2009 23:01 Privat melding

Emm, du svarte meg. Jeg har stor tiltro til deg Z, men hvis du klarer å svare Frodoen f ø r han poster, skal du og jeg sjekke om du også ser lottorekka før trekningen på lørdag :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 25 mars 2009 23:07

*Doing*
Takk for tiltroen, kit - men denne gangen var det ikke fortjent, det må sies! Jeg er tidvis forutseende, men lottorekka? Njaa..skeptisk!

Skjult ID med pseudonym tas64 on. 25 mars 2009 23:10

@Zitelle
Er du litt synsk i dag:-)
Men du er inne på noe når du nevner champis, mange glemmer at det bare er en god vin som kan drikker hver dag:-)
Sees på Champagneria da:-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 25 mars 2009 23:14

tas64
Å kalle meg synsk ville være en gigaoverdrivelse. Men jeg senser tidvis ting - i perioder når jeg ikke er så fraværende som i dag :-)
Jeg digger champis, men etter jeg smakte CHAMPIS med store bokstaver, blir aldri vanlig champis det samme. Men det gjør ikkeno!

Drikker sjelden i helgene jeg. Synes en helt vanlig onsdag kan være minst like perfekt. Mindre krampe og mer kos liksom :-)

*og nå får jeg snart pepper igjen fordi jeg sporer av tråder. Har litt mindre dårlig samvittighet nå siden det er så stille her i kveld*

(mann 51 år fra Oslo) on. 25 mars 2009 23:21 Privat melding

Du sporer ikke av, Z. Du er jo ett godt eksempel på oslopiker som drikker CHAMPIS en onsdag. Hvor går dere nå som Odeon er borte på tirsdager... ;)

(mann 51 år fra Oslo) on. 25 mars 2009 23:24 Privat melding

Jeg får lov å drikke hjemme jeg da (uten sammenligning med zitelle for øvrig)...

og bare for å holde meg litt til tråden også... jeg er fortsatt like naiv og har stor tiltro både til oslojenter og andre innflyttere :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 25 mars 2009 23:30

kit
Ja, er jeg egentlig et godt eksempel, Kit? Jeg har aldri vært på Odeon, vet faktisk ikke engang hvor det ligger engang! :-)
Jeg spør ingen om å få lov til å drikke, men konstaterer stadig at jeg nok drikker minst av alle jeg kjenner.

Og hva Oslojenter angår, så føler jeg meg ikke hjemme i analysen.
Og når jeg tenker meg om føler jeg meg vel slettes ikke som noen Oslojente i det hele tatt...

*Er ikke Odeon på en måte erstattet av nr. 15, egentlig? Hilsen uvitende når det gjelder Oslos natteliv*

Skjult ID med pseudonym rambutan on. 25 mars 2009 23:42

Jenter fra Oslo er litt spesielle. De kan ikke noe for det. Egentlig stiller de med handicap, men de vet det ikke.

:-)

Skjult ID med pseudonym Skeptisk to. 26 mars 2009 00:06

Oslojenter er usikre på seg selv fordi de kan ikke en dritt av praktisk arbeid. Hovedgeskjeften blir å dolle seg opp, og det er jo veldig IQ-utviklende....... Mat lærer de ikke å lage, for hvorfor skal de gidde det når det er DEN "fete" maten på Mac'ern og Peppes? Og butikker ellers er det jo for hver femte meter, så det er jo bare å subbe ut i sokkelesten hvis en har glemt noe. Tyggis og Se & Hør er det saliggjørende og eneste interessant her i livet utenom sminke. Blant annet derfor skyr landsens karer dem som pesten, de orker ikke slike porselensdukker som knapt nok egner seg til sengekos!

Vet jeg generaliserer og setter det på spissen her, men oi så godt det var å få det ut!
Og hvis noen Oslo-jenter har motforestillinger mot innleggeet mitt er det fritt fram å stave seg gjennom et svar til meg.

:-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 26 mars 2009 00:09

Tjoj ikke jei klajej å skjive noe jei siden jei boj i oslo med jiten o dessuten sittej jei med en bujgej i hånden i skjivende sekund.

Kjevende det skal jei si dei!

Skjult ID med pseudonym Skeptisk to. 26 mars 2009 00:19

Du har da gjort et forsøk ihvertfall, hehehe.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 26 mars 2009 00:20

I Oslo lider folk av Manhattan-syndromet (som de sikkert gjør i London, Paris, Stockhom, København og andre storbyer).

Skeptisk, jeg tror du er på jordet. Kanskje også bokstavelig talt? Det er nå stort sett kvinenr som vraker de landsens mennene og ikek omvendt; kvinnene drar fra bygden. Jeg tror også svært få kvinner - særlig i Oslo - baserer selvtilliten sin på om de kan praktisk arbeid. Det er viktigere å ha en god jobb, være tynn og ha bra utseende enn å kunne lage mat. Min teori (som jeg mener er bekreftet) er at hovedsteder tiltrekker seg folk som har ambisjoner. Ofte yrkesmessig, men det henger gjerne sammen med ambisjoner også på andre områder i livet. Endel har et (for) høyt selvbilde - for noen er det en forutsetning for å tro på ambisjonene sine. Samtidig blir det mer fokus på penger, statussymboler (kan variere mye; kan være fin bil, eller interessant venner - eller trofékjæreste) etc i disse miljøene enn feks på bygden. Det er mer konkurranse, mer "jungel" (survival of the fittest) og dermed mer opportunisme og kynisme. Folk er mer anonyme og har flere muligheter - det er letetre å ta feige utveier og være drittsekk enn på små steder.

Dette gjelder også menn.
Jeg sier ikke at alle i Oslo er sånn, men av Norges befolkning vil jeg tro at Oslo har den største konsentrasjonen og derfor merkes det. Og at man vil finne enda mer av det i andre storbyer. Det gjelder bare å ikke miste seg selv til dette da.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 26 mars 2009 00:23

Hadde jeg fremdeles hatt evnen til å bli sjokkert over forumet, ville jeg nok blitt det nå over folks syn på de som bor i Oslo....

(mann 51 år fra Oslo) to. 26 mars 2009 06:36 Privat melding

Z, mitt innlegg 23:21 var ett forsøk på å følge opp din avsporing av tråden, ikke noe mer :)

Skeptisk, noen må jo skape verdiene som skal til for å ha sysselsatt en gjeng bønder som holder landet pent og rent. De fleste jenter skaper større verdier med å flytte papir enn å jobbe praktisk.

vibe, hovedmekanismen er at vel at Oslo tiltrekker seg mennesker som vil ta utdanning. Når de så er ferdig, har de ofte etablert seg her. Det er heller ikke noen mulighet for en relevant jobb på hjemstedet, så de blir boende i Oslo.

Skjult ID med pseudonym Isabjella to. 26 mars 2009 07:51

Jeg må være et unikum...
Jeg kan bake både brød og kaker, fikse en ordentlig middag, få møkk under neglene, doller meg sjeldent opp og i tillegg bor jeg i Oslo.. Ser ut til at jeg ikke passer inn i byen så jeg må nok flytte til et mere grissgrendt strøk... ;)
Kanskje det er en staut bondegutt som forbarmer seg over meg og tar meg under sine vinger, hjelpeløs som jeg jo er.. ;)

Skjult ID med pseudonym stjerne to. 26 mars 2009 09:11

Tror dere utenfor Oslo at alt vi Oslojenter gjør i storbyen er å more oss, sitte på cafe og shoppe??????????????
De fleste av oss lever det samme livet uansett hvor i landet vi bor.Bare at utsikten ut av vinduet kan være noe annet......og mye dyrere...Kjenner meg overhodet ikke igjen i karakterestikken.De fleste av oss lever nok et helt vanlig A-4 liv.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 26 mars 2009 09:47

Hei Trådstarter.
Jeg er jente selv, så jeg vet ikke om jeg er representativ. Men forrige helg ble jeg kjent med 3 veldig hyggelige jenter fra Oslo :-)

Sitater fra tråden:
Oslofolk er bønder som prøver å være urbane... Alle går rundt og skuler på alle, spiller overdrevent kresne...Jenter fra Oslo er litt spesielle. De kan ikke noe for det... Egentlig stiller de med handicap, men de vet det ikke...I Oslo lider folk av Manhattan-syndromet. Endel har et (for) høyt selvbilde - for noen er det en forutsetning for å tro på ambisjonene sine. Samtidig blir det mer fokus på penger, statussymboler (kan variere mye; kan være fin bil, eller interessant venner - eller trofékjæreste) etc i disse miljøene enn feks på bygden.

Synd både for bygdefolk og byfolk at vi har behov for å båssette i så stor grad. En ting er at Oslofolk blir stemplet helt feilaktig i forhold til mine erfaringer, men at bygdefolk indirekte blir sett på som bønder uten ambisjoner er en stor fornærmelse synes jeg.

Oslo er så mangt, og varierer veldig fra bydel til bydel. At det er forskjell på å bo i Oslo og i Valdres er jo lett å se. Forskjeller mht tidsaspekt, stressnivå, støy, lønnsnivå, utgifter til bo, måten man sosialiseres, fritidsaktiviteter osv. er jo innlysende. Men at noe er bedre eller verre blir for meg helt håpløst å diskutere. Vi er ulike med ulike preferanser. I tillegg må enkelte flytte til Oslo for å ha jobb, mens noen kan ikke tenke seg et liv utenfor bykjernen. Men at vi som bor i denne byen er like er jo en stor illusjon.
Og når det gjelder Manhattan-syndromet: Sorry to say, men synes folk på Manhattan er både hyggelige og åpne jeg da :-)

Det jeg synes er trist, er jo om noen velger bort potensielle kjærester fordi de bor i Oslo - eller enda verre - fordi de bor i feil bydel av Oslo i forhold til hva deres egne fordommer sier. Da blir det etter hvert litt ugreit dette med å finne sin bedre halvdel, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 26 mars 2009 12:38

Visst visst , Zitelle ;) .........mye artige svar her ...føler at det er noen urbane jenter som føler seg litt tråkka på her også ;))

Skjult ID med pseudonym vibe to. 26 mars 2009 12:43

Zitelle.,
ser at du siterer meg flittig.
Jeg har ikke noe behov for å båssette; jeg bare oppsummerer empirisk erfaring. Også omtalt i presse. Evnen til å se atferdsmønstre er sentral i sosiologien. Systematisk sortering av infromasjon, anlayse og hypotesetesting, kalles forskning. Evnen til å prøve å lese og forstå sine omgivelser, er en sentral del av menenskers evne til sosialisering. Disse tingen kaller du båssetting. Jeg gir meg ende over.

Som det fremkomemr i teksten: Jeg snakker ikke om folk FRA Oslo, men folk som bor her. Som Kit referer til.
Det sier ikke noe om folk som er født her; men de som har flyttet hit har noe felles som de på bygden ikke ahr: De flyytett til Oslo. vi har med andre ord ikke emd et tilfeldig utvalg å gjøre. Vi er mange som er fra andre steder. Du sier egentlig akkurat det samme selv med sammenlikningen med Valdres.

Selvsagt er det variasjon, selvsagt er ikke "alle" sånn.
Joda, mange folk på Manhattan er hyggelig og åpne, men er ikke det en litt drøy generalisering? Vi snakker om 2 mill som bor på øyen, 8-10 mill hvis vi snakker om NYC? Det er også svært mange meget competitive mennesker på øyen, en konsekvens av at det er her du finner ledende miljøer enten vi snakker finans eller scenekunst. For å gjøre det veldig enkelt: Har du sett Gordon Gecco i Wall Street? Den typen finnes det langt flere av der, enn i Oslo. Enda færre i Valdres enn i Oslo.

Jeg synes det er utrolig naivt å anta at alle er like. Er litt lei av at du bruker andres observasjoner og leser dem som fanden leser bibelen, for deretter å fremheve deg selv mer tolerant enn andre. Jeg ser ingen toleranse i å fornekte at det er forskjell på folk; tolereansen ligger i å akseptere og likebehandle.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 26 mars 2009 13:00

Jeg tolerant, Vibe? Nååånei, det skal jeg ikke ha på meg!

Jeg er selektiv som få, og sier det uten engang forsøke å skjule det ! Men fanden selv har jeg lite med å gjøre ;-)

Skjult ID med pseudonym vibe to. 26 mars 2009 14:37

Trenger ikke være noen motsetning mellom tolerant og selektiv. Det er forskjell på å tolere andre mennesker og å dele seng med dem.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 26 mars 2009 14:40

vibe.

Du har helt rett. Det trenger på ingen måte å være noen motsetning mellom tolerant og selektiv. Dårlige ordvalg fra min side :-)

Skjult ID med pseudonym Pedro fr. 27 mars 2009 10:28

Er bare det , at jeg kunne tenkt meg ei snerten Oslo-jente ;)

Skjult ID med pseudonym Lewis fr. 27 mars 2009 14:53

Finner ofte jenter som ikke er fra Oslo mer tiltrekkende jeg.. Nå er jeg fra Bærum/Oslo også..

Skjult ID fr. 27 mars 2009 15:21

Er Oslojente en jente som bor i Oslo som opprinnelig kommer fra et annet sted, eller er det en jente som er oppvokst i Oslo?

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 fr. 27 mars 2009 16:11

Jeg må vel innrømme at kriteriet bosted kommer et stykke ned på lista over hva som er avgjørende...;-)

Skjult ID med pseudonym arne sø. 29 mars 2009 18:31

er selv vestkantgutt å liker best damer me lavere prinnsesefaktor enn de fra Oslo
Dem sier att jenter fra Parris er høye på pæra men ingenting mot de fra ' nest beste vestkant' ha ha ! -håpløst

Skjult ID med pseudonym yeah lø. 4 april 2009 09:49

Bergensere er verre............! Det er de alltid! ;p

(mann 43 år fra Hedmark) lø. 4 april 2009 12:14 Privat melding

Selv om det bor flere mennesker på et sted eks: i en stor by, så trenger ikke nødvendigvis utvalget å være bedre. Det er ingen logikk i det, utvalget er snarere bredere. Ikke dermed sagt at oslo jenter er "kresne".