Alle innlegg Sukkerforum

Arbeidsdagen ingen kjenner til

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym enveis lø. 28 mars 2009 09:51

Hei
For de av dere som ikke jobber i allmenn kjent (Som f.eks butikk, helse og sosial, vaktmester, vekter, frisør, lærer, etc.) jobber.
Som foreksempel, programmerer, forsker, tekniske, teknologiske jobber.

Er det ikke kjedelig å ikke kunne snakke om hverdagen din?
Ingen sjønner hva du sier og hva du snakker om?
De andre jobber i allmenn jobber, som alle kan reflektere seg til å snakke om og i tillegg dem kan enkelt snakke om sin dag.
Hva er trikset? Prater dere om noen helt andre opplevelser gjennom arbeidsdagen?
Det er normalt å prate om de 8 timene en er jo på jobb.
Er det kanskje slikt at dere har konkludert med at her må en bare gi opp og heller snakke med allmennfaglige arbeidere?
Jeg har en slikt jobb ingen kjenner til :( Og trivs i den :)

Skjult ID med pseudonym Lewis lø. 28 mars 2009 10:39

Jeg forenkler jobben.. Hender noen forstår. Ellers er det jo opplevelser det blir mest av når en er mye på farten.. Gleder meg nå, for skal fem uker til Kina på mandag å montere en ny strømkabel fra fastlandskina over til en stor øy i Sør-Kina havet. Du kan jo tenke deg hvor spesielt det er jeg driver med når en gjeng fra Norge reiser verden rundt for å gjøre dette.. Og man har folk rundt i hele verden hele tiden, hele året. Eneste som er hellig er jul og nyttår. Og selv da har man folk ute, men prøver å gi så mange som mulig hjemreise.

Skjult ID med pseudonym s lø. 28 mars 2009 10:44

Kommer kanskje litt an på hvem en prater med (venner, familie, partner osv.), og ikke minst hva disse faktisk kan og vet.

Ytterst få i min nærmeste omgangskrets skjønner noe særlig av hva jeg faktisk driver med på jobb, om en går helt ned på detaljnivå. Men på et overordnet plan, skjønner de fleste hva det dreier seg om.

Likevel snakker vi _mye_ jobb når vi møtes. (konflikter, kolleger, rutiner, prosesser, ledere, kunder, marked, økonomi osv. osv.). Den dypeste materien diskuteres svært sjelden, men det tror jeg heller ikke er særlig interessant for alle å høre om.

Tror du det er så mye mer interessant å diskutere og / eller fortelle (evt. være den som hører på) om "allmenne" jobber?

Skjult ID med pseudonym enveis lø. 28 mars 2009 10:57

Lewis
Alle skjønner det og er enkelt å sette seg inni :)
Og du kan prate om opplevelsene.
Selv har jeg en kontor jobb, reiser ikke og møter ikke kunder og slikt. Prater da me kolegaer. Men det er liksom ikke alltid så kjekt å gjenfortelle til andre liksom. Det blir litt sladder. Jensen var ute i helgen igjen. Kari kranglet med typen igjen.

s
Har vært på noen dater.. Også sier dem. Nå har jeg pratet og pratet om min jobb. Fortell du.. Hva jobber du med? Sjønner ikke..
Hva gjør du på? Og på norsk er det... Beklager jeg er ikke med og forstår du prøver å forklare...
I forhold har jeg opplevd det samme.

Ka tenkt deg barnehage.
Idag var vi ute å gikk tur i skogen, hadde med pøler som vi grillet. To stk sølte ketsjup over hele seg og jeg snublet i en søleputt.
Var litt tris en dag så kom en liten unge og ga meg en klem. Det var så deilig. Fikk med meg hjem en tegning som jeg skal ha på kjøleskapet.

Eller på gamlehjemmet.
Når vi gjorde daglig stellet, kom jeg inn på rommet og fikk se.. Det var så morsomt. Den ene hadde bursdag, da lagde jeg slikt og slikt og dem ble så glad. Jeg ble selvfølgelig rørt. Gleder meg i morgen da skal jeg få høre en barndomshistori. Dem er så kjekke å være med.

Eller se for deg f.eks. programmering.
Lå å ventet en hel del requester. Hehe oppdagde at jeg hadde en del komma og skrive feil i programkoden. Lærte meg en genial syntax idag. Virkelig kjekt å få i oppgave å gå gjennom arbeide til dem andre. Ser frem til kurset i morgen, da kommer det en representat ifra statene som er veldig annerkjent skal prate om blabla og etterpå skal vi labbe, skal vise ham noen egen utviklede språk.

(kvinne 73 år fra Akershus) lø. 28 mars 2009 11:35 Privat melding

Jeg kan ikke tenke meg noe mere kjedelig enn å møte en type som sitter og snakker om jobben sin i flere timer.
Greit å fortelle hva man driver med på jobb., men hva med å søke etter felles interesser.
Lest noe spennende i det siste ?
Sett noen gode filmer ?
Vært på noen spennende ferier ?
Musikk...
Siste nytt fra avisen...
osv osv

Men la ikke kvelden bli ENVEIS.......

Det er like viktig å være en god lytter som å være en god forteller.

(kvinne 73 år fra Akershus) lø. 28 mars 2009 12:26 Privat melding

Svar til ID
Så klart det er viktig å vite om hva andre jobber med. Det er jo der vi tilbringer en stor del av dagen.
Jeg var gift i 40 år, og når jeg tenker meg om , var det vel jobbeprat det gikk i da vi møttes etter endt arbeidsdag.

Men du har jo helt rett i at livet er mere enn første date på sukker............................heldigvis !!!!!!
Ellers har jeg det helt fint og jeg har truffet en del veldig hyggelige mennesker her.

Skjult ID med pseudonym enveis sø. 29 mars 2009 00:49

Hehehe jeg kan ikke legge mye i det at noen ikke forstår. For da har jeg ikke møtt noen til nå utenom ei vennine som forstår det av jentene...
Føler det mister sin betyning å løfte d til et overfladisk snakk også..
Kanksje det er da en får være med kolegaer på fritiden å få det ut?
Samt i jobb sammenheng?
Og heller fortelle om ting en har pratet om og andre har opplevd?
Det MÅ da være noen har eller har vært i situasjonen jeg beskriver..som med de eksemplene.... eller kjenner noen som har det slik

Skjult ID med pseudonym hufsa on. 1 april 2009 22:04

@enveis:

Kanskje prate noe om HVA man lager, NYTTEN av det og HVORFOR man lager det istedenfor fagspesifikke ting som sorteringalgoritmer eller ligninger for å regne ut generatorpåtrykk osv. Systemutviklere som ikke klarer å prate om annet enn syntaks og kode har ivertfall veldig langt igjen på stigen til å virkelig bli en mester i sitt fag.

(mann 41 år fra Østfold) on. 1 april 2009 23:58 Privat melding

Ok, så jobben skal være rimelig spesiell hvis ingen andre skal skjønne hva du driver med. Da mener jeg ikke at det ikke finnes detaljer i ting folk jobber med som mange ikke helt forstår, men de fleste oppegående mennesker kan jo ressonere seg frem til ting hvis de får det forklart da. Hvis man styrer unna de verste fagutrykka også så kan man forklare ganske mye kompliserte greier ganske enkelt.

Nå er jeg en av de som jobber i yrkene du mente var enkle å snakke om da, men jeg har også jobbet med elektronikk og IT innen forskning, og jeg tror vel egentlig ikke jeg noen gang har hatt problemer med å forklare hva jeg driver med til andre.
Så må jeg jo si at det er endel ting jeg gjør i mitt yrke nå, som mange helt klart ikke ville skjønt sånn helt uten videre, om jeg ikke hadde forklart på en enkel måte. Så den generaliseringen er vel ikke helt riktig :-)

Så finnes det jo andre ting å snakke om. Regner med at hvis den du snakker med er interessert i å høre om hvordan din dag har vært, så spiller det ikke så mye rolle om noen ting går over hodet heller. Det går vel litt interessen til folk.

Det er nå min mening i alle fall.

Skjult ID med pseudonym Sugarcane to. 2 april 2009 00:16

for det første gidder jeg ikke ta med meg jobben hjem. men jeg vil hører like gjerne på butikkmedarbeiderens hverdag som doktorens eller advokaten ettersom sistnevnte ikke har så mye å si pga taushetsplikten som forhåpentligvis overholdes. dataingeniørens og laborantens beretninger om jobb fører til snorkzzz

kommunikasjonen er viktig, ikke eviglange monologer om hva jobben til hverdags består seg av..

(mann 34 år fra Oslo) to. 2 april 2009 01:58 Privat melding

Trikset er å snakke om de forretningsmessige aspektene av hva man holder på med. Det i seg selv kan ofte være problematisk nok, men ihvertall mer forståelig for mange :)

Carmina02: Den type samtale du skisserer fungerer sikkert fint dersom man har en enkel jobb som man driver med primært for å sette mat på bordet. For meg blir dette, av erfaring, litt tamt. Dersom man har en jobb man er interessert i, og som krever mye av deg også utenfor kontortid, da er det greit å ha noen man kan dele dette med.