Alle innlegg Sukkerforum

Hvor viktig er barn?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hmmmm ma. 30 mars 2009 00:06

Ser at det er utrolig mange jenter/damer i alderen 35-45 som ikke har barn.
Jeg lurer litt på hva det kommer av?

De aller fleste ønsker seg barn i den alderen.
Jeg forstår at et barn betyr mye. Men det vil kanskje gå ennå 2 år før man får det med den man tror man skal leve med.
Er dette rett og riktig i fohold til barnet? At foreldrene er 50-60 år når de er i tenårene?
Jada, jeg vet at man tenker, men det er ikke noe problem, for slik var det når vi var yngre..
Men tidene har forandret seg og ungdomskultur i dag og den gangen er ikke lenger hva den var.
Greier en på 50-60 holde stand på en tenåring i dag? Jeg sier ikke at det ikke kan gå. Men ser problematikken også.

En annen ting jeg lurer på er såkalte 'kjærlighetsbarn' Altså de som har barn fra før av men da ønsker seg nok et barn med den nye mannen i livet. Har de ikke lært av sist feil? Sier ikke at det skal gå galt denne gangen, men hvorfor sjanse på et barn til?
Hvor viktig er det med det barnet? Kan man ikke heller skaffe seg en hund? :P

Har mannen noe han skulle ha sagt i denne saken eller må han pent gå med på dette. Er damene veldig standhaftige på sine ønsker/krav? Eller kan man møtes halveis?

Hva synes gutta om disse tingene? For som oftest er det vi som er nødt til å gå med på disse kompremissene.
Take it or leave it, hehe....

Skjult ID med pseudonym amethyst ma. 30 mars 2009 00:53

Finner man ikke mannen i sitt liv så forblir man uten barn. Ihvertfall er det sånn for meg. Nå er jeg snart 50 og har ingen barn. Kunne da ikke få barn tidligere bare fordi jeg ønsket meg et barn? Er ikke det egoistisk? ;)

Skjult ID ma. 30 mars 2009 00:56

Å få barn er kun en egoistisk handling.

(kvinne 40 år fra Akershus) ma. 30 mars 2009 01:32 Privat melding

@hmmmm

Jeg kan ikke svare på første spørsmålet ditt her om hvorfor mange mellom 35-45 ikke har barn ennå, men jeg forstår godt ønsket om å få barn.

Jeg har nemlig ett barn og kan svare deg på hvorfor jeg ønsker meg ett til.
Da jeg ble gravid,(22 år) hadde jeg vært sammen med barnefaren (19 år) i ett år. Det var ikke planlagt, en glipp med p-pillene (som han var fullstendig klar over) Han ville at jeg skulle ta abort, noe som for meg var utenkelig. Jeg sa at jeg ville beholde barnet og sa klart ifra at jeg forsto det om han ikke følte seg klar for å bli pappa, men han måtte ta et valg. Han gjorde det slutt ,men kom tilbake etter 2 mnd. Jeg hadde mange runder med meg selv i løpet av den graviditeten, mye tanker og mye tårer om jeg gjorde det rette.Var det rettferdig ovenfor barnet, var det rettferdig ovenfor barnefar, var jeg egoistisk og bare tenkte på meg selv fordi jeg visste at jeg kom til å ha store problemer med å takle at jeg hadde tatt livet av den lille i magen min? Så for meg var denne graviditeten både en lykkelig og samtidig en ulykkelig tid. Vi fikk dette barnet sammen, og var kjærster frem til hun var 16 mnd (bodde aldri sammen)
Den dag i dag er vi "gode" venner og samarbeider veldig bra om henne, noe jeg er veldig glad for.Men samtidig er det noe som "mangler". Jeg har gått glipp av det å "planlegge" å få barn, gleden ved å kunne fortelle gledesstrålende at testen er positiv, det å planlegge å få barn sammen, å glede seg mens magen vokser, dele alle hverdagens opp-og nedturer i forhold til barnet, den å dele livet til barnet mitt med hver dag....Av den grunn har jeg heller ikke fått flere barn, ikke fordi muligheten ikke har vært der, men fordi et evt neste barn skal være planlagt og ønsket av begge to, og jeg/vi skal ha troen på at forholdet kommer til å vare, selv om man aldri har noen garanti for akkurat det.
MEN, jeg har også satt en halveis grense for hvor mange år jeg "kan" vente på mr.right, i forhold til min egen alder og hvor sent jeg evt syns det er greit å få barn. Jeg er ikke på desperat jakt etter en å avle barn med, men jeg ville heller ikke gått inn i et forhold med en som absolutt ikke skal ha (flere?) barn. Men skulle det skje at jeg ender opp med å ikke få flere barn, av den ene eller den andre grunnen, så er ikke det verdens undergang, fordi jeg har verdens vidunderligste jente på 8 1/2 år som hver kveld sier ":åååå mamma, du er den beste mammaen i hele verden", før hun overøser meg med x antall nusser...

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 30 mars 2009 10:06

Hvorfor skal man strebe etter det perfekte når det er så vanskelig å få til? Det beste må ikke bli det godes fiende.

Jeg ser både fordeler og ulemper med å få barn som ung, som midtveis og som gammel. Som ung er man gjerne ikke ferdig formet, fundamentet i forholdet og økonomisk er ikke alltid så sterkt, sjansen for brudd er større. Men man er sprekere, mer omstillingsdyktig. Som middels så kommer det samtidig med de årene man har best forustetninger for å bygge seg opp jobbmessig / skape karriere, og man blir skviset fra flere kanter. Men man har en base og er fortsatt ganske sprek.
Som eldre er man fysisk mer sliten, men man er ferdig med plattformbyggingen, og kan fokusere mer på familieliv.
Altså; aldri optimalt å få barn, men mulig uansett. Og alltid drevet av et egoistisk men menneskelig ønske, uansett livssituasjon og alder.

Når det gjelder menn, så har jo de også et valg; de kan velge om de vil la seg presse eller ikke. Det beror bl.a. på hvor viktig forholdet er. Jeg vil jo tro at når man lar seg presse er det fordi man føler det er verdt det. Dette presset kan forøvrig kvinner også få; vet om noen tilfeller der hun hadde barn fra før og "gikk med på" å få en til med en ny, barnløs fyr. Muligens er det enda mer "risikabelt" for kvinnen å satse på nytt, da det er færre kvinner som løper fra ansvaret for et barn de har båret frem selv. I det ene tilfellet jeg kommer på i farten stakk fyren av i løpet av graviditeten, så nå sitter hun alene med to. Barnet på to år har aldri sett sin far som faktisk bor i samme by, men heldigvis har farmor og tante stilt opp. I det andre tilfellet gjør min venninne absolutt alt hva gjelder mating og skift og husarbeid. Unødvendig å si at ekteskapet knirker. I tillegg til at hun fikk ødelagt kroppen sin av det siste svangerskapet som var hennes 3. Hun er brutalt ærlig og sier at det ikke var verdt det. Men - dette har ikke med alder å gjøre.

Er forøvrig usikker på hva du mener med å møtes "halvveis"? Hvordan ser en slik løsning ut?

Skjult ID med pseudonym stjerne ma. 30 mars 2009 10:53

Jeg er i dag 46 år og har to gutter i tidlig tennår......Glad jeg ikke er eldre enn det..Jeg ser på meg selv som rimlig oppegående og " ung" nok, husker godt hvordan det var for meg selv i tennårene
MEN ungdommen har mange flere utfordringer nå enn bare for 10 år siden...både når det gjelder presset på skole/utdanning og ha de riktige "vennene"..
som feks..Har du ikke 200 venner på facebok er du ikke bra nok..Msn er en stor mobbearena..
Rusmiddler er en annen sak...før hadde vi bare alkohol (en tid de fleste må igjennom) Nå er det et utall av andre stoffer man har lett tilgang til.
Du må ha nesten ha 5 i alle fag på skolen for i det hele tatt komme i vurdering til vidreutdanning. Ikke lett å hjelpe en 9/10 klassing med lekser...
Hadde jeg vært nærmere 60 år tror jeg at jeg ikke hadde klart å følge opp (og med) barna på samme måte som jeg gjør i dag. Vi er fremdeles på samme bølgelengde,men ser helt klart fordelene om jeg hadde vært 10 år yngre..

Skjult ID med pseudonym Sugarcane ma. 30 mars 2009 11:20

Barn er veldig viktig.. Noen som ikke får barn før i øvre del av trettiårene ser det som et steg videre i livet! Mange spør seg om meningen med livet og veldig mange svarer barn! Dette forstår jeg utmerket godt. Ikke alle får barn i ung alder, men behovet er der sålenge muligheten er der. Ikke alle er så heldige å finne seg en partner man vil ha barn med og det henseende vil jeg bare si bedre sent enn aldri! Det er unormalt å ikke ønske seg egne barn mener jeg.

Skjult ID med pseudonym rambutan ma. 30 mars 2009 11:35

Barn er så viktig som man gjør det til. Vi lever i et samfunn der det å ha barn er opphøyet til offentlig norm - av hensyn til framtidig befolkningsvekst og behov for arbeidskraft i eldreomsorgen. Presset er enormt for at folk skal få unger.

Det er fullt mulig å gå gjennom livet uten å ønske seg barn og uten samtidig å være pussig. Vi er mange som greier det helt fint.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 30 mars 2009 11:37

@Sugarcane
Å blande inn normalitetsbegrep i en slik debatt er et blindspor. Å fremstille seg selv og sine ønsker som normale i motsetning til andre, blir merkelig for meg. Er det unormalt å tenne på en av samme kjønn? Er det unormalt å være bifil? Er det unormalt å ikke ønske seg egne barn? Nei. Selvfølgelig er det ikke det. Det er bare ikke så vanlig, og representerer derfor ikke flertallet.

De som har ett ord som svar på hva som er meningen med livet, har etter mitt skjønn et noe snevert syn på verden.

Skjult ID med pseudonym Joques ma. 30 mars 2009 12:32

Jeg tror dessverre at Sucarcanes holdninger er ganske utbredt, selv om ikke alle sier det så direkte. Dette er et type kommentarer jeg selv heldigvis ikke får så mye av, siden jeg er mann, men jeg kjenner kvinner som synes det er veldig tungt at alle rundt dem tar for gitt at de ønsker barn og at noe er galt hvis de ikke får det.

Det er rett og slett et helt utidig press mot spesielt kvinner som ønsker å ta det valget å leve uten barn. Og det er fullstendig uakseptabelt. Jeg håper alle som Sugarcane tenker litt etter og ikke bidrar til å presse noen til å få barn som kanskje ikke egentlig hadde lyst, og som dermed kanskje ikke blir en like god forelder som det lille nye mennesket hadde fortjent å få. Det er tross alt et helt nytt lite menneske vi snakker om.

Selv er jeg ganske nøyaktig nøytral. Jeg føler ikke noe behov for å få barn for min egen del. Men jeg er ikke motstander av å få barn hvis jeg blir sammen med ei jente som ærlig og oppriktig ønsker å få barn. Da er det klart at vi skal ha barn, og det blir sikkert veldig fint på mange måter, samt selvfølgelig veldig slitsomt på andre. Men hvis det er snakk om å få barn for å tekkes presset fra familie, venner eller samfunn, da er det på tide å sette seg ned og tenke etter hva som faktisk er viktig for oss.

Skjult ID med pseudonym stjerne ma. 30 mars 2009 12:45

@Sugarcane
Unormalt og ikke ønske seg barn????
Har et vennepar som ikke ønsker seg barn....og en singel venninde som også satte kravet om ikke sette barn til verden. Dette standpunktet tok de tidlig i 30 årene.
Det er overhode ikke noe unormalt med disse menneskene......
Bare et valg som de har tatt ut i fra sitt syn på verden...og er verdens beste onkel og tanter for mine barn.

Skjult ID med pseudonym jente39 ma. 30 mars 2009 14:00

Jeg har to barn fra før. Har datet gutter som ikke har barn og ønsker barn. Jeg tar et selvfølg at jeg skal gi dem barn hvis jeg vil bli deres kjæreste,selv om risikoen å bli alenemor for tre skremmer meg litt...

Skjult ID med pseudonym gørl ma. 30 mars 2009 16:07

Jeg ønsker ikke flere barn. Derfor dater jeg ikke menn uten barn som vil ha barn.
For øvrig tror jeg en god relasjon foreldrene mellom er viktigere enn alder i forhold til når man bør/ikke bør få barn.

Skjult ID med pseudonym tuppen ma. 30 mars 2009 16:23

Jeg bor i Bærum, men det er et ord jeg ikke tør si.........alle har et feil bilde av oss som bor der eller Frogner og Holmenkollen
Helt sprøtt

Skjult ID med pseudonym tuppen ma. 30 mars 2009 16:24

Skrev på feil side her....he-he..... Jeg har tre barn og ferdig med den saken........ler

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 30 mars 2009 16:28

Rambutan, godt sagt.
Men det oppfattes og oppleves veldig som "avvikende" å ikke få eller ikke ville ha barn, mer enn jeg oppplever i utlandet.
Her i landet er alt tilrettelagt og fokus i politikk og medier er veldig på barnefamilier og deres behov. Dette skaper et ekskluderende samfunn, med begrenset aksept for å velge det bort. Og man ikke kan få skal man sannelig prøve alle andre utveier også enten det er prøverør eller adopsjon.
Det er ikke alle som kan eller ønsker å befolke verden, men det er det liten for forståelse for her til lands.
Man skal ha mye ryggrad for å velge annerledes.

Skjult ID med pseudonym Joques ma. 30 mars 2009 16:41

Godt sagt, Vibe. Det er lov til å håpe at det kommer til å forandre seg, men med kommende eldrebølge og sedvanlig kortsiktig tenkning er jeg ikke kjempeoptimist.

Skjult ID med pseudonym sunway77 ma. 30 mars 2009 20:29

for min del er jeg uten barn,fordi jeg ikke har funnet han jeg vil ha de med... vil ha en gang,men det skal være ønsket fra begges side....
å lure menn til å bli fedre,hvem ønsker det?slike folk kjenner jeg ikke....
men kanskje tips til gutta er å ta ansvar ,å beskytte seg?så slipper de å bli "lurt"

mitt ønske er først og fremst å finne "den rette" så kommer barn evnt etter hvert ..
er ikke så egoistisk at jeg ønsker barn uansett hva.. og hadde det vært aktuelt å bli sittende alene fra første stund,så hadde nok jeg hatt nok av muligheter til å bli alenemor til nå....

Skjult ID med pseudonym ponny ma. 30 mars 2009 20:35

Hvorfor er det egoistisk å ønske seg barn egentlig?

Skjult ID med pseudonym sunway77 ma. 30 mars 2009 20:38

@ponny
jeg synes ikke det,men jeg synes et barn skal ha to foreldre om det er mulig;-)
jeg kan godt forandre mening når jeg nærmer meg 40,og er uten både mann og barn;-)

Skjult ID med pseudonym ponny ma. 30 mars 2009 20:39

Skjønner. Spurte egentlig generelt, ser flere har nevnt det og det er ofte et argument når man snakker om prøverør/donor osv. Jeg klarer ikke se den egoistiske siden av å ønske seg et barn så sterkt.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ma. 30 mars 2009 21:13

@TS
Alderen 35 - 40 syns jeg ikke er for gammelt for å få unger ... men er enig i at de som begynner å nærme seg 50 bør legge det å få barn fra seg . Hos kvinner vil det jo bli uaktuelt ganske fort av seg selv .Det skulle vært noe sånt på menn også.... Man skal jo som du sier følge de og forsørge de minst til de flytter hjemmefra i voksen alder .

Men jeg er alenemor til en og ønsker sterkt minst en unge til .
Grunnen til dette er selvsagt egoistiske .(det kan jeg si med en gang )
Jeg føler at det er så mye jeg har gått glipp av siden jeg har vært alene med sønnen min hele veien .. fra jeg var 7-8 mnd gravid .
Barnefaren og jeg passet ikke så gått sammen som vi trodde og det ville ikke blitt bra for ungen å vokse opp mellom oss.
Jeg vil oppleve det å ha unge sammen med noen ... det sammholdet å være to om alt ...Fødsel, Det første smilet , de første tennene, de første skrittene , de første ordene .... osv.. osv ...

Men finner jeg ikke den rette mannen innen 5-6 år ... så er jeg veldig fornøyd med han jeg har :o)))

Skjult ID med pseudonym vetikke ma. 30 mars 2009 22:00

Jeg er 45, ønsker meg barn, men skulle aller helst sett at det var sammen med en mann jeg elsket og som også ville ha barn. Problemet er å finne mannen, sæd-donasjon finnes jo... Hørt alt det der om at kvinnen som ikke finner seg mann er for kravstor osv, men jeg kan trygt si at jeg selv ihvertfall har prøvd alt/alle/og lagt godviljen til så det holder. Sitter nå igjen med en følelse av å ha blitt "lurt" av mennene som har oppholdt meg i en fase som skulle ha vært brukt til å produsere barn... Sykt ja, men skuffelsen er dobbel: ønske barn så høyt, ønske at barnet skal ha en far som er ønsket som far/kjæreste/elsker/venn......
Alt var ment vel - men jeg har kanskje ikke vært frekk nok og tatt meg fore. Har vært supertante for ca.15 nære barn, lært dem stå på ski og mange, mange andre ting...men dette holder ikke for meg. Tar mer distanse til barna i min nære krets i min egen sorg over at ting gikk litt skjevt for meg, og kanskje også for å prøve bruke mer tid på å date og ha fokus på meg selv. Føles feil uansett hva jeg gjør.............hvis ønsket er stort nok, kanskje det skjer når jeg legger mer tilrette for at det skal skje?

Nettopp sjekket om jeg har mulighet for å få barn, og skal så vurdere danmark neste... Om jeg synes jeg er for gammel? Både ja og nei, har ihvertfall økonomien ordnet og masse kjærlighet å gi.. Har sett verre utg.pkt for foreldre enn meg....................

MEN drømmer også om å finne den ene spesielle mannen enda - minst like mye som det å få barn... Noe skitt dette med biologiske klokken - ødelegger nok mye for datingen når man begynner å bli små-desperat på å bli gravid uansett hvor laid-back man er innerst inne...................................:o)))

Skjult ID med pseudonym maggot ma. 30 mars 2009 22:17

Om man virkelig har et uegoistisk ønske om å bli foreldre/mamma så adopterer man et barn som allerede er satt til verden, men ikke har fått de rette foreldrene med riktige forutsetninger til å være gode foreldre.

Ellers er jo det få barn bare et egoistisk ønske om å videre føre sine egne gener.

Skjult ID med pseudonym Smwhr ma. 30 mars 2009 22:48

Det er ikke bare blant jenter det er vanlig å ønske seg barn selv om man har passert 40. Jeg har møtt flere mannfolk på et par-og-førti som har hatt som krav nr. 1 til en potensiell partner at man må være klar til å stifte familie øyeblikkelig!

Selv er jeg i den situasjon at jeg sannsynligvis ikke kan hjelpe til på det området, og jeg merker derfor at jeg styrer litt unna mannfolk over en viss alder som ikke har barn fra før. Jeg selv har forsonet meg med tanken på at jeg ikke kan få barn, men samfunnet har en voldsom fokus på at det er noe galt med deg dersom du ikke hjelper til med befolkningsveksten... Barn har dessverre blitt et statussymbol for en del mennesker, andre føler at de er totalt mislykket om de ikke får barn. Uansett vil jeg si at noe er galt med fokuset... Jeg syns man bør respektere de som ikke vil eller kan få barn, uten å verken se ned på eller synes synd på de!

(kvinne 34 år fra Rogaland) ma. 30 mars 2009 22:51 Privat melding

maggot:
...det å få barn, eller det å ønske å få et barn?
jeg er helt enig med deg om at adopsjon er en fantastisk ting, men synes du virker litt trangsynt ved å påstå at det er genene man vil ha videre som eneste grunn til¨å få barn.. det fins mange grunner, og enda fler kontekster, så kanskje du kan åpne øynene og gi lyd igjen når du sitter der? man ser fosterets hjerte slå i 5.uke...

(kvinne 40 år fra Akershus) ma. 30 mars 2009 22:53 Privat melding

Kanskje det er en egoistisk handling å få barn, i søken om at livet burde være noe mer... Å elske noen betingelsesløst, og bli elsket betingelsesløst. Ja,det høres ganske så egoistisk ut, men alle er vel egoister når det kommer til stykket..... Vi søker vel lykken alle sammen, og for mange er lykken å få barn. Sånn er det bare... Livet mitt fikk IHVERTFALL en dypere mening...

(kvinne 34 år fra Rogaland) ma. 30 mars 2009 22:57 Privat melding

..vil og legge til at det er godt at dere legger merke til hvor stigmatiserte folk (spes kvinner) blir om man er barnløs og trives med det.. hvem er mannen i gata til å fortelle folk hvorvidt de skal ønske seg barn eller ikke?? ikke stress, kos dere, men ha de små i fokus i avgjørelsene, så e det godt alt;)

Skjult ID med pseudonym maggot ma. 30 mars 2009 22:58

Phoebs
Det å få barn, og det at barnet må oppfylle krav om å stamme fra dine gener ser jeg på som egoistisk når man har mulighet til å adoptere et av mange opprinnelig uønskede barn som er stuet inn på barnehjem verden over.
Jeg kommer aldri til å "sitte der"

(kvinne 40 år fra Akershus) ma. 30 mars 2009 23:02 Privat melding

@linn1982

Klokka di tikker ikke ennå, vel;-) Det er jo ikke sikkert den vil tikke for deg noen gang heller, kanskje er du en av de som syns livet er fullkomment uten barn. Og for all del, ikke få barn fordi andre syns du skal ihvertfall. Antagelig er de litt misunnelige på deg som fortsatt har den friheten du har. Har de 2-3 barn, så håper jeg for dems del at de er litt eldre enn deg;-) Nyt friheten din enda noen år du....

(kvinne 40 år fra Akershus) ma. 30 mars 2009 23:12 Privat melding

@maggot

En del av prosessen med å få barn er jo ( som oftest) gleden ved å kjenne livet i magen, før man etter mange måneder får gleden av å holde det i armene og bli kjent med det.... Å vite at man har vært med på å "lage" et lite vidunder.... Egoistisk? JA, sikkert! Vidunderlig? JA JA JA!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 30 mars 2009 23:15

Finn et begrep til som skal ut? Jepp. Egoisme. Ser ikke hva egoisme har å gjøre i denne debatten.

Er det egoistisk å være 40 år og utdanne seg til å bli lærer dersom man mistrives i sitt yrke? (Man blir jo ikke umiddelbart på nett med ungdomssjargongen, mener jeg...) Er det egoistisk å reise jorda rundt? (ja, når man vet at disse pengene i stedet kunne vært gitt til trengende, mener jeg...) Er det egoistisk om en mann ønsker seg kjæreste som er yngre enn seg selv? (ja, når sjansen er større for at han dør først, mener jeg... ) Er det egoistisk å kjøpe hund (ja, når de finnes omplasseringhunder mener jeg...)Osv. osv...

Når det gjelder det meste annet i livet er svaret: Klart det ikke er egoistisk! Eller: Jo, det er kanskje egoistisk, men sånn skal det være! Flott at du forsøker å bli lykkelig! Følg din drøm så langt du klarer, vil de fleste si. Så hvorfor skal ikke folk også få ønske seg egne barn uten å bli kalt for egoister? Eller få la være å ønske seg barn uten å bli kalt det samme? Vi har ikke de samme drømmene. Jeg kan ikke si hva som er riktig eller viktig for noen andre. Jeg kan bare lytte og forsøke å forstå etter best evne.

Jeg leter etter mannen i mitt liv, og ønsker innerlig at jeg finner ham snart. Gjør det meg til en egoist?

Skjult ID med pseudonym observatør ma. 30 mars 2009 23:18

En tråd for hunkjønnet tydeligvis...

Jeg skjønner ikke dette med at det skal være så egoistisk jeg. Hva med naturlig, instinkt fra naturens side og gleden av å sette et nytt liv til verden?

Men altså...la det skje før dere vipper 40 da!

(kvinne 40 år fra Akershus) ma. 30 mars 2009 23:22 Privat melding

@Lilleulv

Fy, så egoistisk du er som ønsker deg en mann!!!!! ;-) Hele sukker er jo f... meg stappfull av egoister....Det meste vi gjør i livet er jo faktisk egoistisk...

Skjult ID med pseudonym Pixie ti. 31 mars 2009 00:26

Hm, jeg er 30 nå... om klokka mi tikker i det hele tatt, er den rimelig lydløs! Tror ikke livet mitt automatisk blir rikere av å få barn, kan fint se for meg et liv uten. Og du verden så mye pes jeg har fått fra slekt og venner! Flere av mine jevnaldrende søskenbarn fikk barn før de var 18, så for dem er jeg så absolutt unormal:-)

(kvinne 40 år fra Akershus) ti. 31 mars 2009 00:37 Privat melding

@pixie

Men du pixie, hvem er herre nok til å bestemme hvem og hva som er normal( t)????? DU bestemmer jo tross alt over ditt eget liv, så får jo gud og hvermann synse alt de bare vil....:-) Du er jo normal i ditt liv!!!!

Skjult ID med pseudonym Pixie ti. 31 mars 2009 00:42

Slapp av lillenine, det gjør meg ingenting at de maser:-) Jeg vet hva som føles bra for meg, og respekterer at man gjør forskjellige valg:-)

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 31 mars 2009 00:48

Kaster meg innpå med en liten tankevekker.
Hvis en kvinne blir gravid, kan hun selv bestemme om hun vil ha barnet eller ikke.
Hvis mannen helst ser at hun tar abort, gjør hun allikevel som hun vil, og beholder barnet hvis hun ønsker det.
Hvis mannen vil ha barnet, betyr det ingenting hvis kvinnen vil ta abort. Igjen er det hun som bestemmer.

Jeg forstår for såvidt at det må være sånn, så lenge det er kvinnen som skal bære frem barnet. Men vi menn har jammen ikke mye vi skulle sagt.
Bare noe jeg tenker på av og til...

(kvinne 40 år fra Akershus) ti. 31 mars 2009 00:54 Privat melding

@mart1

Du er nok ikke alene om å gjøre deg de tankene der..Men om mannen ikke vil ha barn, så er det jo bare å ta noen forhåndsregler da....

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 31 mars 2009 00:57

Jada, helt enig.
Men det finnes kvinner med uærlige intensjoner. Ikke mange, men de finnes.
Og da har vi ikke en shait vi skulle ha sagt.
Men det er sånn vi er skapt, så da så...

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 31 mars 2009 01:01

Er det nå jeg skal nevne den gangen jeg fikk servert en reinspikka løgn via mail om at jeg skulle bli pappa? Men man får inte vara dum, jeg ante ugler i mosen (det var en grunn til at jeg hadde takket for meg), dro bort med en graviditetstest og fikk den saken ut av verden.

(kvinne 40 år fra Akershus) ti. 31 mars 2009 01:07 Privat melding

@marts1

Jaja, og dong er jo ikke noe dere tar på dere hvis dere ikke absolutt må, ikke sant...? Er nok noen fedre med "uønskede" barn der ute som forhåpentligvis har lært seg en lekse;-)
Men er forsåvidt riktig, vi jentene har siste ordet om "uhellet" er ute, så foreløpig er vi "sjefene". Er vel ikke lenge før p-piller for menn er ute på markedet, og da blir det vel ingen uplanlagte graviditeter, ei heller menn som kan skrike høyt om at de har blitt lurt... Jeg venter i spenning;-)

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 31 mars 2009 01:18

lillenine
Nå ble du vel litt sleivete i kommentarene dine...
Hvis det er "noen fedre der ute som forhåpentligvis har lært seg en lekse..", hva gjør mødrene da ? Sitter og ler ?
Jeg synes det å få et barn som er uønsket av enten mor eller far er ganke trist uansett.
I rest my case !

Skjult ID med pseudonym Pixie ti. 31 mars 2009 01:19

En venn av meg ble rundlurt før jul, en ONS som hadde skjulte motiver. Hun løy om alderen sin, hun løy om prevensjon(noe hun har bekreftet at hun gjorde da han spurte henne rett ut). Han er ansvarsfull og ønsker seg barn, men sliter med å forholde seg til henne. Han er jo ikke engang sikker på at det er hans barn, hun kan like godt lyve om det også. Og dette er en kvinne han må forholde seg til i mange,mange år om det er hans barn! Jeg klarer bare ikke skjønne hvordan hun tenkte...

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 31 mars 2009 01:30

Pixie, nå er heldigvis loven endret slik at menn kan kreve DNA-test for å fastslå farskap. Men det hjelper jo ikke hvis han faktisk er faren.

(kvinne 40 år fra Akershus) ti. 31 mars 2009 01:36 Privat melding

@marts1

Det var ikke meningen å være sleivete, mulig det kom litt feil ut, men de uærlige kvinnene sitter nok og ler, ja....En ting som sjokkerer meg er hvor godtroende mange menn er, som stoler blindt på at jenta bruker prevensjon, t o m uten å spørre før de hopper i høyet, de tar det bare for gitt........ Men det er like mye mannens ansvar å sørge for at "hyggelig" samvær ikke blir til barn som ikke er ønsket.
Og et stort JA, jeg er helt enig med deg om at det er forferdelig trist for barna det gjelder. Jeg kjenner til tilfeller der det har blitt barn av veldig kortvarige forhold, og der far ikke vedkjenner seg barnet.på en måte forstår jeg han godt, men samtidig så tenker jeg at han kunne faktisk vært føre var....

Skjult ID med pseudonym wintermute ti. 31 mars 2009 01:37

En kamerat av meg opplevde at dama han var i fast forhold med, sluttet å ta prevensjon uten å informere ham om det. Han var ikke klar for barn, men ville likevel ta ansvar. All tillit i forholdet var borte, og dama var mildt sagt ustabil, så det hele endte med et stygt brudd, og krangel om foreldreretten til barnet som pågår ennå. Enkelte burde aldri fått lov til å få barn!

(kvinne 40 år fra Akershus) ti. 31 mars 2009 01:45 Privat melding

Den der er selvfølgelig veldig kjip, wintermute.
Jeg håper egentlig at de pillene til menn kommer snart, jeg... Så slipper menn å havne opp i slike situasjoner, tilitt er jo alfa omega i et forhold. Jeg hadde aldri klart å gå bak ryggen på den jeg elsker og gjøre noe sånt, man graver jo faktisk sin egen grav!!!

Skjult ID med pseudonym wintermute ti. 31 mars 2009 01:58

ja, hun måtte vel skjønne at forholdet ikke ville holde etter å ha lurt ham så grundig. Men ønsket om barn var vel sterkere enn ønsket om fast forhold. Det er vel først under slike omstendligheter man virkelig kan snakke om egoisme.

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 31 mars 2009 09:28

Egentlig enig med deg Lilleulv at det å ønske seg barn ikke er mer egoistisk enn andre ting vi mennesker ønsker oss, jobber for å oppnå for å ha det bra. Det er bare det at når noen sier det er egoistisk å ønske seg barn når man er så og så gammel, eller om man er alene, synes jeg det er like "egoistisk" å ønske seg barn som et kjærlighetssymbol med en partner.
Men i bunn synes jeg ikke det er en egoistisk handling av noen, det handler om å gi.
Men jeg har også fått høre av venninne med tre barn at det er egoistisk å velge å ikke få barn.
At jeg betaler mer skatt enn henne uten knapt å bruke en krone av helsevesen og skolevesen, streifet henne ikke. Sånn sett er er visst alt mulig "ego" hvis man velger det man synes er best = lytte til seg selv?
Jeg svarte at jeg syntes det mest egoistiske av alt var de som fikk barn uten å ta vare på dem.

Synes også vetikkes innlegg er til ettertanke. Mange dømmer de opp i årene som ønsker barn, uten å tenke på at ikke alt er selvforsklyldt. Helt enig i at den biologiske kloken er noe herk! Jeg lurer litt på om folk er blitt mer aldersfikserte også i forhold til før? Klokken er den samme, men nå er det veldig fokus på det. Om folk før i tiden fikk barn yngre og snittalderen på førstegangsfødende har økt, så fikk de også barn som eldre da prevensjon og abort ikke var like vanlig eller tilgjengelig. Bestemoren min var eldre enn deg Vetikke da hun fikk barn i en tid uten dagens legekontroller og hjelpemidler.

Joques, godt å se en mann se hvordan det oppleves for kvinnene. Det har feks vært mye skriverier rettet mot kvinner om at man bør få barn i studietiden. Men hva med da å også henvende seg til kjærestene deres? Hvor mange mannlige studenter i 20-25-alderen er klar for å sette i gang? Men barnepresset i samfunnet rammer nok både menn og kvinner; vi vil jo alle være endel av et fellesskap og det er ubehagelig for de fleste å være avviker. Hvor ofte sitter man ikke som 35+ åring med en jobblunch og alt samtalen dreier seg om er barn? Jeg mistenker noen vennepar å få barn for nettopp å være del i dette fellesskapet.

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 31 mars 2009 09:48

Vibe, det høres ut som verdens dårligste grunn til å få barn.

Men det verste jeg vet, er når folk trekker inn et slags samfunnsansvar for å få barn, møte eldrebølgen osv. Det er utrolig kortsiktig tenkt. Da forskyver man bare hele problemet inn i framtida, og så blir det enda verre. Som vi nylig har sett i finansverdenen: Ingen trær vokser inn i himmelen. Det er grenser for hvor mange mennesker jorda kan bære, og vi kan ikke bare møte stadig aldrende befolkning med stadig flere barn. Vi må finne andre måter å løse de helt grunnleggende problemene ved livsførselen vår på, i stedet for bare å skyve problemene foran oss.

Dette innlegget var _ikke_ rettet mot de som har et ærlig og oppriktig ønske om å få barn! Men hvis bare de som faktisk ønsker seg barn, får barn, og alle andre kan få slippe, så tror jeg vi er et stykke på vei til å finne en bedre balanse :o)

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 31 mars 2009 20:11

Ja, det er en dårlig grunn - men det er jo det som er "å følge strømmen". Og det er utrolig vanlig, mange tenker ikke over det en gang. - at det er dét de gjør og at det er fellesskapet de søker, ikke nødvendigvis barn. Har minst to venninner som trenerte det så lenge at de til slutt var de siste i venneparsirkelen - og da "bet i gresset" og gav etter for presset. Det var jo slutt på parmiddager og parfester med de nærmeste parvennene, i så fall var det fullt med barn, de ferierte jo med disse parene, og samme der - alt var barneorientert. Ikke særlig morsomt for et barnløst par. Så da fikk de.

Ellers enig i at argumenter som å sikre pensjonen vår, ikke holder vann. Nå betaler jo jeg og de fleste "upfront" da, som skattebetaler, og jeg ser ikke at jeg skal ha noe større ansvar enn å være en lovlydig borger som bidrar til fellesskapet - og mulig gjør både barnehageplasser og helsevesen for den kommende generasjon.
Og ikke minst; vi kan ikke bare se på Norge som en isolert del fra resten av kloden; hvert vestlige barn legger beslag på langt mer ressurser enn hvert barn født i utviklingsland, så hvis en bærekraftig utvikling skulle vært målet ville vi alle adoptert fra den 3. verden.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 31 mars 2009 20:21

Når p-pillen for menn kommer kan vi damer bli lurt da ;oP hehhehe ....

Men noen ganger er ikke en abort et valg man tar , men blir tvunget til... bare for å si det .

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 31 mars 2009 21:02

@Joques
Teknisk sett så er vel loven endret slik at gifte menn også har rett til å kreve dna-test.
Vi single har alltid hatt rett til å få farskapet "bekreftet"... ;-)

Jeg fikk barn relativt tidlig, en sommerflørt i en alder av 17, og har opplevd at det langt i fra er det verste jeg har gjort i livet mitt!!!
I tillegg har jeg "pådratt" meg 3 barn til i løpet av et ekteskap og et samboerskap, alle er nå myndige og "ute av redet".

Dette gjør at jeg i utgangspunktet ikke er spesielt interressert i å "produsere" flere barn. Om jeg nå treffer den store kjærligheten, og hun ønsker seg barn, så synes jeg nok at det er min "plikt" å tenke igjennom det ståstedet en gang til. Det er jo tross alt snakk om en avgjørelse som bør taes i fellesskap....

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 31 mars 2009 21:59

Neeei, jeg tror ikke det? Det var ikke slik jeg oppfattet det den gangen loven ble endret, iallfall. Jeg mente bestemt at moren hadde rett til å motsette seg farskapstest, den måtte være godkjent av henne uansett samlivsform.

...nå hjelper ikke det den stakkars ungen som blir sittende med en skvatt gal mor, da... Lose-lose situation.

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 31 mars 2009 22:07

Det har vel alltid vært slik at de gutta som ikke vedkjenner seg farskapet har blitt henta inn for å avlegge blodprøve, noen nokså ufrivillig til og med....;-) Enkelte har vel også forsøkt å stille med "stand-in" uten særlig hell. Dette er de single gutta.

Gifte menn har alltid fått "skylda", no questions asked.... De er jo tross alt gift med dama...;-)
Det kom en "bølge" av skilte fedre som ønsket å få visshet, i etterkant av at den nye loven kom, om de faktisk var fedre.
I seg selv en "håpløs" greie, om du har vært pappa for noen i 10-20 år så spiller ikke dna så stor rolle... Er min mening i hvertfall.
Det er jo klart at en mulig "tilbakebetaling" av innbetalt bidrag kan motivere enkelte anderledes...

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 31 mars 2009 22:18

Hmm, mulig at du kan ha rett der. Men ble det faktisk tatt farskapstest, altså? Jeg har ikke personlig erfaring med situasjonen :o) Jeg trodde bare man tok kvinnens ord for god fisk om hvem barnefaren var.

Ja, denne "pater est"-loven var jo hårreisende. "Faren er per definisjon kvinnens ektemann". Hva var det man fant ut? At rundt 25 % av mennesker på den vestlige halvkule har en annen biologisk far enn de trodde? Dette er virkelig interessant statistikk, for den viser på store trekk i verdensordenen, altså makroforhold som er veldig vanskelig å bortforklare på mikronivå.

Så er jeg enig med deg i at dette med DNA-testing bare er relevant helt i starten. Å komme 10-20 år senere og ftrasi seg farskap til en sønn eller datter man har oppdratt som sitt barn, bare på grunn av en DNA-test, er minst like psyko. Det er faktisk helt utilgivelig.

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 31 mars 2009 22:47

Jeg har erfaring med situasjonen, på godt og vondt...;-)
Når jeg sier at jeg har "pådratt meg" 3 barn så er det ikke alle som er mine biologiske...
Men jeg har alltid hatt den filosofien at om jeg påtar meg et ansvar så er det en så godt som irreversibel beslutning...
Kommer jo selvfølgelig an på hva det er jeg tar ansvar for, men som farsfigur så er det irreversibelt!

Skjult ID med pseudonym Snuppa on. 1 april 2009 01:11

Nå har jeg passert 40 - og har innsett at det er enklere å skaffe seg barn enn å skaffe seg en kjæreste - så vips - danmark - så kan man jo finne kjereste etterpå - Noe flere av mine single venninner er enige i.

Helst burde jeg jo skaffe meg en meget yngre kjærest, da eldre damer og yngre menn vist nok får mer smartere barn, da de er flinkere (mer tålmodig?) og yngre menn har sprekere sperm.

Skjult ID med pseudonym Deedee on. 1 april 2009 01:38

En av sporing fra tråden, men ville bare et lite innblikk i mitt glamorøse liv som småbarnsmor akkurat nå. Dette er andre natten jeg er våken med to små barn, som vekselvis kaster opp og bæsjer seg ut (han har sluttet med bleie... ) Det blir mye klesvask og lite søvn... :-S

Skjult ID med pseudonym Sugarcane to. 2 april 2009 02:16

Spørsmålet hva er naturlig eller ikke er ikke noe å diskutere her! Vi er selv skap, vi vokser opp, vi eter, sover og skjiter og når vi engang blir store nok til det så reproduserer vi oss selv! Det er naturens gang.

Det er unaturlig at 2 av samme kjønn blir et par, men dermed ikke sagt at det skal være forbudt.
Det er også unaturlig å ta abort, enda det er lovlig uten at det har sosial aksept.

Det er mitt naturlige syn på saken. Så får dere bare ha deres egne unaturlige oppfatninger som dere på et eller annet vil allikevel finner naturlig hehe!

Provoserende kanskje, men det er min oppfatning av saken.

Skjult ID med pseudonym Joques to. 2 april 2009 07:25

Unaturlig at to av samme kjønn blir par? Si det til alle pingvinene, apekattene, delfinene, griraffene eller utallige andre dyr som er i homofile forhold ute i naturen :o)

Skjult ID med pseudonym vibe to. 2 april 2009 09:52

Sugarcane; så mann og kvinne er så utrolig kompatible? Hånd i hanske? Forstår hverandre så godt? Samarbeider så bra?
Hehe.
På alle andre områder enn sex, tror jeg mange er vel så naturlig "par" med en av samme kjønn.

Ingen er perfekte, og vi har alle våre sterke og svake gener og lyter av et eller annet kjent eller ukjent slag.
Spør du meg så er homofili kanskje litt samme kategori som andre som folk sliter med barnløshet. Folk som er homo eller ikke får til å få barn, er normale, friske folk, men med en svikt i den forstand at de ikke kan reprodusere seg så lett.

Skjult ID med pseudonym Sugarcane to. 2 april 2009 19:11

Skjønner ikke det naturlige i å stikke reproduksjonsorganet i anus på et annet mannfolk!
Vi er utstyrt med kåtskap av en grunn nemlig og det er at penis skal finne veien til vagina og så spiren til nytt liv! Men det finnes som Joques ovenfor sier fugler og enkelte dyrearter som pga sexuell frustrasjon/forvirring har seg med det samme kjønn! Lang sexuell avholdenhet f.eks kan føre til at det bygger seg opp et trykk som disse dyrene ikke klarer å få utløp for på annet hvis enn å hoppe på ryggen til et individ av samme kjønn;) Normalt? Nei. Vi er utstyrt med sædceller og egg av den enkle grunn at vi skal reprodusere oss og det er selve meningen med livet.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 2 april 2009 21:36

Sugarcane,
har du kun sex for å lage barn? Antar du da aldri har hatt oralsex eller runket? Kan du bekrefte det?
Og at du da også bare spiser for å holde deg i live, og da holder deg til kun næringsriktig kost, ikke for å nyte.
Og older deg unna alkohol. Det er jo ikke noe _naturlig_ i å dytte i seg annet enn det man trenger for å holde maskineriet i gang.

At barn kan gi livet mening betyr ikke at der er meningen med livet.
For hva er disse barnas mening med livet da? Å få barn igjen? Og så videre, til hva da? En grande finale, en kjempefest før ragnarok?

Skjult ID med pseudonym lett to. 2 april 2009 21:51

Godt svar, Vibe!

Skjult ID med pseudonym Joques to. 2 april 2009 21:55

Han har iallfall aldri noensinne hatt sex med prevensjon. Det er jo noe av det mest unaturlige som fins....

Skjult ID med pseudonym Pixie fr. 3 april 2009 01:25

Tror ikke det er vi som er på feil kurs her Sugarcane. Homofili er like naturlig som heterofili, man styrer ikke selv hvem man blir forelsket i. Tenk på de damene du har vært glad i, har det noengang skjedd at du ble forelsket selv om du ikke trodde det ville skje, kanskje tilogmed ikke ville bli forelsket?
Kjenner du noen homofile i det hele tatt?
Har litt vondt av deg jeg, det må være slitsomt å være så negativt innstilt...

Skjult ID med pseudonym Sugarcane fr. 3 april 2009 02:04

Du kan spare deg den sympatien! Dere er forlengst hjernevasket hele gjengen! Jeg er såpass gammel at jeg forstår visse æresbegreper! Det er et ord dere ikke skjønner noe annet av enn det som står i ordboka! Jeg kan love deg at det kan være slitsomt å være negativt innstilt, men jeg skjønner ikke annet enn at det må være hundre ganger mere slitsomt å alltid skal vrenge sjela si fordi løgn og bedrag og perversiteter nå er blitt den største alminnelighet her i landet! Jeg ble faktisk forsøkt sjekka opp av en homse engang, men han fikk seg en lusing som han sikkert husker den dag i dag! Jeg er sjeleglad at ikke slike glattinger som dere levde for sytti år siden for da hadde dette landet garantert vært styrt av nazister idag. Dere eier somsagt ikke verdighet!

Skjult ID med pseudonym Joques fr. 3 april 2009 09:09

Sugarcane, du er en psykpoparisk idiot hvis du tyr til vold fordi noen prøver å sjekke deg opp. Og nå må jeg jaggu høre med Sukker om de ser seg tjent med å ha sånne som deg som medlemmer.

Hilsen Joques, som selv er blitt forsøkt sjekket opp av en homse, men takket pent nei som et voksent menneske.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 3 april 2009 10:14

Sugarcane,
du har ikke svart på spørsmålene - har du noen gang runket, hatt oralsex, eller sex uten prevensjon?
Skal du ha noe som helst troverdighet når du så skråsikkert definerer hva some rnaturlig eller ikke får du først svare på det.
Hva legger du i ordet "æresbegrep"? Vil du definere det på samme måte som konservative shiamuslimer i Afghanistan?

Du undervurderer andre her. Du tror kanskje vi er sånne som bare nikker og smiler og sier "alt er greit så lenge folk gjør som de lyster, yuhu, peace and love". Feil. Vi er oppegående mennesker som har evnen til å tenke og reflektere kritisk.
Men ang hva som er naturlig eller ikke, har vi ikke andre rettesnorer enn naturen. Homofile relasjoner handler - som heterofile relasjoner - om gjensidige følelser og gjensidige tiltrekning. Ikke om tvang, maktmisbruk, vold.

Når det gjelder nazisters holdninger, får du ta et dypdykk i historiebøkene, bare her kommer du med sakesløse åpstander uten snev av belegg. For et nivå. Vel, hadde verden bestått av sånne som deg hadde vi fortsatt vært i steinalderen.
Et voksent - verdig - svar her, gjerne uten utropstegn bak 9 av 10 setninger, hadde vært prisverdig. Men svar først på om du har runket, hatt oralsex, eller sex uten prevensjon.

Skjult ID fr. 3 april 2009 10:33

Ingen grunn til at noen skal måtte svare på så dumme spørsmål som du ikke har noe som helst med vibe!

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 3 april 2009 12:11

Skjult ID,
foreslår at du leser tråden og meldingen til Sugarcane som fastslår i sitt angrep på homofile at det eneste grunn til å ha sex er for å lage barn. Skal han være troverdig må han da fint kunne svare på mine spørsmål med nei, nei og nei, alt aldri, aldri, aldri.
Men det kan virker som det er sugarcane selv som gjemmer seg her med skjult id her, jfr bruken av " ! "

Skjult ID med pseudonym Sugarcane fr. 3 april 2009 13:35

Vet ikke hvem skjult id er, men hvorfor skal man svare på så idiotiske spørsmål som onanering og kondom? Mener du folk som har masturbert eller brukt kondom er homofil? Eller begår de en slags dødssynd fordi meningen ikke er å produsere barn?
Jeg mener isåfall det er bedre å enten onanere eller bruke kondom istedenfor å dyppe penisen i dritt! Til joques vil jeg bare si at når han homsen kommer med hånden og skal beføle meg på låret så har jeg rett til å reagere. Tror nok mange kvinner ville reagert hvis menn hadde kommet og befølt dem oppetter lårene og vært slesk! Jeg kjenner personlig veldig mange som har reagert på dette ved flere anledninger! Dere sier jeg har fordommer, men dere er så fulle av fordommer selv i deres A-4aktigighet at dere ikke aner det selv engang! Jeg syns dere også evner lite å se den naturlige sammenhengen her! Det kan hende vi nå har forskjellig oppfatning av naturlighet, dere bruker ordet naturlig som i allmenn akseptert mens jeg henviser til naturen så får dere tenke over den saken! Hva med kristne, muslimer, jøder og religioner som har laget grunnlaget for de lovene vi lever etter idag? Skal vi kaste dem utav sukker bare fordi dem har sitt syn? Er dette en site for folk med politisk korrekte holdninger? Angående dypdykk i historiebøkene, så burde du vibe nok gjøre litt research selv og lære litt mer om våre folkelige tradisjoner om hva som er rett eller galt! Den sexuelle frigjøringen er det så ymse meninger om! Ikke alle føyer seg etter de vindene på linje med dere. Jeg hevder og vet at homofili er en unaturlig egenskap og at mann og kvinne hører sammen, ellers har ikke vi mennesker naturlige spilleregler å forholde oss til. Da ender det med kaos.

Skjult ID med pseudonym Joques fr. 3 april 2009 13:37

Ojoj, det var jammen en sinna mann! :o)

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 3 april 2009 13:56

Nei, jeg mener ikke at en som onanerer er homofil, men du hevder selv at det eneste naturlig av sex er det som kan gi avkom. Så du er jo tydelig inkonsekvent; det du har behov for er ok, men ikke det andre har behov for. I følge Bibelen er onani også galt (ref Onar som spilte sin sær på marken), så skal du ta utgangspunkt i religiøse skrifter så har du et oppgjør til gode med vår herre.

Til informasjon:
Det er _ikke_ folkelige tradisjoner som avgjør hva som er rett og galt. Det er loven.
Og etterhvert som mennesket er blitt mer opplyst og vitenskapen er kommet lenger, desto flere lover forankret i religion er blitt forkastet.

Ang historie: Nazistene har aldri vært kjent for å tolerere andre grupper enn streite arier, så vi som forsvarer folks rett til å leve ut sin homofile legning ville ikke kunne være i allianse med dem. Informer meg gjerne om hva jeg bør lese av historie så jeg skjønner hva du mener.

Er det noe som gir kaos, så er det intoleranse og at noen bestemmer hvordan andre skal leve. Kombinert med aggresjon.
Sugarcane, hvis du ønsker å unngå kaos synes jeg du går foran som et dårlig eksempel.

Skjult ID med pseudonym Sugarcane fr. 3 april 2009 14:13

Merker at jeg tråkker på din vonde tå her vibe hehe! Når jeg sammenligner dere med nazistene er det på bakgrunn av at folket lar bøyer nakken for de sterke politiske kreftene som er i sving! Skal ikke mer enn 25år tilbake i tid for at et annet syn åpenbarer seg.
Abort er jo også et tema som kan blandes i denne debatten og abort er jo også naturliggjort i våre dager. Vi er løslupne mennesker uten ansvar som hopper på hverandre som kaniner og begår ca 14000 fosterdrap årlig! Men her som ellers bøyer vi hodet og luller oss i en tankegang om at det er riktig å holde på slik! Mange lover å tredd ned over huene til folk uten at folk gjør noesomhelst med saken. Vi aksepterer det ene og det andre. Romerne elsket gladiatorkamper og underholdte seg med at krigsfanger ble revet i filler av løver og tigre, det var allmen akseptert nettopp pga at senatet og keiseren mente det. Vi fostres opp i barnehager og skoler og institusjoner som oppdrar oss til en form som samfunnet finner best.
Hva skjer når så disse nye lovene tres nedover huene på folk? Vi har intet filosofisk panel som drøfter for og imot innføringen av de nye lovene. Vi lever i en verden preget av krig, løgner, maktbegjær, pengebegjær, skillsmisser og folk som klikker pga meningsløsheten i tilværelsen. Volden øker i gatene, det som før var galt er nå plutselig rett og omvendt! Familier som ikke bryr seg om hverken foreldre eller barn. Eldre som puttes i dødsleire og som tvangsfores og lever i den ytterste usosiale elendighet mens de venter på døden! Folk bryr seg ikke lenger.. Kaos kan diskuteres.

Skjult ID med pseudonym Joques fr. 3 april 2009 14:59

Hvis det er noen her som er analfiksert, Sugar, så er det du. Det er ingen andre her som har snakket om analsex, det er det bare du som gjør. Vi snakker om homofili, som slett ikke er synonymt med analsex, ikke engang for mannlige homofile.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 3 april 2009 15:19

Sugarcane,
du sier volden øker i gatene samtidig som du fremhever gladioatorkampene fra tidligere.
Og jo, vi har både filosofiske, politiske og faglige panel som drøfter nye lover.

Når var det mest vold; før eller nå?
Når var det mest overgrep, slaveri, undertrykkelse, brudd på det vi i dag anser som mennesktes suverene rettigheter, før eller nå?
Når fikk flest mulig folk anledning til å bli gamle i det hele tatt; før eller nå?
Når tok vi best vare på de svakeste i samfunnet; før eller nå?
Når var det mest elendighet; før eller nå?
Jeg holder en knapp på nå. Men det kan ikke dine menignsfeller ta mye av æren for.

Nei, sugarcane, jeg merker ikke at du tråkker meg på tåen. Du er simpelthen ikke tung nok.

Skjult ID med pseudonym Sugarcane fr. 3 april 2009 15:23

Du kan vel fortelle meg hva homofili er synonymt med da joques? Du som som mener at homofil sexuell trakassering skal imøtekommes med et smil! Hvorfor spiller nettopp disse folkene så mye på sexualitet da under de store opptogene sine?
Du får bare leve med at ikke alle er som deg og at noen av oss fortsatt blir støtt av det vanviddet! Barnet velger heller ikke sine adoptivforeldre og hadde de homofile brukt like mye penger på å fjernadoptere unger istedenfor å absolutt skal leke familie så hadde utrolig mange flere barn blitt reddet fra den ytterste nød.

Skjult ID med pseudonym Sugarcane fr. 3 april 2009 15:34

-vibe- Du lever i en rosenrød tilværelse!

Volden er forskjellig, nå utraderes store folkegrupper med hjelp av fjernstyrte eksplossive raketter osv.
Overgrep, slaveri og undertrykkelse har antatt en ny form, men er fortsatt like mye tilstede. Dette politisk korrekte samfunnet deltar i en mengde brudd på det som så offisielt kalles menneskets suverene rettigheter. Veldig fint begrep det.
Før i tiden tok folk vare på sine gamle og behandlet dem med respekt, nå plasseres de i gamlehjemsleirer med leggetid kl 1400
og dør i fleng mens den såkaldte omsorgen sitter og hefter seg bort på facebook!
Vi lever i velstand pga oljevirksomhet og energi og fisk, Norge er blitt et rikt land, arbeidsledige og syke trygdes deretter og nyter såpass med kroner så de klarer å holde seg i live. Vi har penger rikelig til dette, på motsatte side sitter gutteklubben grei og mesker seg med milliarder og bygger enorme hytter oppi fjellet!
Den globale elendigeten kan vel måles i bl.a lykke. Jeg observerer så altfor mange tomme blikk i gatene, mennesker uten sjel som haster avgårde for å strekke til i en hektisk hverdag, mens våre gamle ligger ensomme og barna er overlatt til den ofisielle omsorgen.
Kanksje litt innsikt hadde hjulpet deg til å se klarere. Dessuten finner du neppe mine meninger i noe politisk parti!

Så vibe: virker som din vonde tå er fri for nerver og dermed er blitt følelsesløs. Da er det virkelig fare på ferde!

Skjult ID med pseudonym Joques fr. 3 april 2009 15:42

Ok, Sugar. Jeg skal ta deg på alvor en kort stund, og skrive et seriøst innlegg. Så får vi se om det kommer et seriøst svar eller bare mer av den samme hatefulle svadaen tilbake.

Homofili er rett og slett synonymt med at man blir forelsket i mennesker av samme kjønn i stedet for motsatt kjønn. Hva slags sex man har med den man er forelsket i, har ikke noe med saken å gjøre, skjønt de har litt mer begrensede muligheter enn heterofile. Noen liker analsex, andre liker oralsex, andre bruker hendene osv.

Jeg synes absolutt ikke det er akseptabelt å bli tafset på av en man ikke ønsker å bli tafset på av. Hvis den historien din er sann, så er det uakseptabelt. Det gjør det ikke noe mer akseptabelt å ty til vold.

Det jeg lurer på, er hvorfor du blir så støtt av dette "vanviddet", som du sier. Hvorfor bryr du deg? Hva har det med deg og ditt liv å gjøre? Hvorfor kan du ikke bare la homofile få leve sånn som de vil, og så kan du få leve sånn som du vil? Hvorfor denne trangen til å rakke ned på? Det har jeg aldri skjønt.

Så lurer jeg på vhorfor du fortsatt ikke ser den logiske bristen i at du fordømmer homofili fordi det er "unarurlig", men nekter å svare på vibes kommentarer om andre ting vi gjør som er like "unaturlig". Sånn som oralsex og sex med prevensjon osv.

F.eks.: Hvis du mener at oralsex er akseptabelt mellom mann og kvinne, mener du at det er like akseptabelt mellom to menn? Det er akkurat samme kroppsdeler som er i bruk. Det har akkurat like lite med reproduksjon å gjøre. Og det har ingenting å gjøre med denne analen som du tydeligvis har en enorm hang-up på.

Så var det spørsmålet ditt om at kristne, jøder, muslimer osv skal nektes å komme hit? Nei, såklart ikke! Det handler ikke om tro eller livssyn, det handler om hvordan man ter seg her på diskusjonsforumet. Foreløpig har du ikke bidratt med noe annet enn å stå og banke deg på brystet og brøl "analsex galt!!"

Jeg slutter der, men til sist vil jeg bare påpeke at folk som deg, som stadig rakker ned på homofile, er bidragende årsak til at unge homofile har så skyhøy selvmordsrate. Dette er unge mennesker som ikke har gjort noe galt annet enn tilfeldigvis bli født på den måten at de forelsker seg i mennesker av samme kjønn i stedet for motsatt kjønn. Hva har de gjort for å fortjene din forakt? De vil bare ha en å elske, akkurat som oss andre. Tror du de blir homofile bare for å provosere deg?

Voks opp.

Skjult ID med pseudonym Sugarcane fr. 3 april 2009 16:08

joques

Det meste av det du skriver tilhører manges politisk korrekte oppfatning! Jeg tror nok dette samfunnet bidrar med de høye selvmordsratene du her omtaler. Vi er på feil kurs.. Barna plukkes fra brystet og plasseres i hendene på fremmede som avlønnes av staten for å ta over store deler av omsorgen og oppdragelsen. Du og jeg og mange med eller imot oss er totalt uenige om hvordan utviklingen skal være og innimellom alt dette ender mange opp som skadelidende! Jeg lever og det gjør mange av min generasjon, mine foreldres generasjoner også selv om det var mye hardere den tid enn det er idag. Vi forer opp ungene våre med sukkertøy og MCdonaldsmat for å kjøpe oss utav barnets ev misnøye. Det er ikke annet å si enn at folks bakgrunn er utrolig ulike. Jeg angriper homofilien og abort-tilhengerne, du angriper meg og mine likesinnede. Vi møtes ikke på midten men steiler hver vår vei uten å rikke oss en millimeter for å bli enige her! Vi kan vel rett og slett ikke bli enige fordi det ligger i vår natur å være som vi er. Så får fremtiden kivest videre og se om de kommer til et møtepunkt heller.

Skjult ID med pseudonym Joques fr. 3 april 2009 16:17

Det var som jeg tenkte. Du vil ikke svare på noe konkret, bare komme med løstsvevende ideer om tingenes generelle tilstand.

Greit nok. Men det er ikke spesielt interessant å være motpart til en slik debattant. Melder meg herved ut av denne debatten.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 3 april 2009 16:48

@sugarcane

Jeg skjønner at du søker forståelse og ønsker å bli møtt. Det er vel ingen grunn til at de som ikke følger majoriteten, normen i dagens samfunn og det du kaller det politsk korrekte, ikke skal bli møtt med respekt? Nei, ikke i utgangspunktet. Det å ønske å bli møtt med forståelse for hvem man er, og hvordan man ønsker å leve livet sitt, er naturlig. Og det gjelder oss alle. Men det er en ting som er viktig å huske på: Du kan styre hvordan du vil leve ditt liv. Er du heldig, finner du også en søt jente som ser tingene likt som deg. Kanskje stifter dere en flott kjernefamilie. Men du kan aldri gardere deg mot at du får en sønn som er homofil. Når du har så sterke meninger om hvor unaturlig det er, vil jeg tro at den puberteten kunne blitt tøff for vedkommende. For hvordan tror du at du ville reagere om ditt barn eller en av dine nærmeste venner fortalte deg om sin homofile legning?

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 4 april 2009 13:30

Joques, honnør for relfektert
Sugarcane, jeg synes du sauser sammen veldig mange tign som ikke har noen årsakssammenhenger og dessuten generaliserer voldsomt. Ja, det er selvsagt mye usunt i dagens samfunn - men jeg tror som sagt det var enda verre før. Barn får være mye mer barn i dag enn i tidilgere tider, og at barn tas hånd om av andre enn sin egen mor deler av døgnet er ikke nytt. Barseldød var den vanligste dødsårsaken for kvinner inntil for ikke mange tiår siden, og er det fortsatt i den 3. verden. Du dømmer deres barns ilv nord og end pga dette.

Men, det har ikke så mye med homofili å gjøre.

Den største forskjellen er etter det jeg kan se mellom oss to, at du bestemmer hvordan andre mennesker skal leve og føle.
Og dømmer dem hvis de ikke gjør som du mener de bør gjøre. Det anser jeg som den enkelste suverene valg så lenge han/hun holder seg innenfor våre etisk baserte men sekulære lover.
Har du tenkte på det gode sprøsmålet som Lilleulv stiller?

Skjult ID med pseudonym Sugarcane lø. 4 april 2009 15:33

Dømmer gjør vel alle, syns jeg merker på tonen at andre også dømmer! Forskjellige synspunkter oppfattes som bedømmelse. Jeg oppfatter det som dere dømmer utifra deres argumentasjon her og dere mener jeg dømmer urettmessig! Har vel noe med kultur å gjøre dette!

Jeg bestemmer alldeles ikke hvordan andre mennesker skal føle, det virker mer som dere gjør det! Jeg sier bare min mening og er faktisk ærlig, men noe oppildnet blir man av den typen svar man får. Derfor legger dere selv til rette for den krasse tonen! Her finnes fortsatt tabuer i dette landet og verden forøvrig. Våre etiske men sekulære lover oppfattes av mange som uetiske! Alt avhengig av menneskesyn. Slik sett har vel sivilisasjonen mye å arbeide med i fremtiden også! Det er ikke bare å luke ut elementer. Man skal også være forsiktige med å bestemme hva andre finner normalt eller ikke! Men utifra det jeg egentlig prøver å argumentere om mener jeg normalt som i naturlig utifra et livsutviklingsperspektiv. Det nytter ikke å så jorden uten hverken fruktbar jord eller frø. Jeg mener det er viktig å ha et nært forhold til nettopp dette skal vi fortsatt ha et noenlunde godt forhold til naturen! Jeg vet ikke om dere forstår det jeg prøver å si, jeg prater kanskje for dere et språk som vanskelig lar seg tyde. Men i de omgivelsene jeg har rundt meg er den slags kommunikasjon klar tale og forståelig. Men som sagt, kulturen er ulik t.o.m her til lands!

Angående lilleulvs gode spørsmål, så har jeg ikke tenkt så mye over den saken! Men jeg ville ikke støte mine nærmeste hvis dem bekjentgjorde en ev. homofil legning, men jeg kan heller ikke si meg enig i at det er for meg naturlig, isåfall lyver jeg!
Jeg kan nok ikke gardere meg mot at en ev sønn eller datter får en slik legning. Men jeg tror faktisk dette også er preget av miljø og ikke er medfødte egenskaper, for noen ytterst få personer tror jeg det pga hormonelle årsaker kan utgjøre en årsak. Men får jeg en sønn vil jeg oppdra han til en mann med de beste forutsetninger for å klare seg og ha et best mulig liv og et mest mulig naturlig forhold til jorden og sin familie og selvfølgelig få utvikle seg selv, men mye handler om å snakke med sine barn, lære sine barn. Jeg vokste opp i en familie med sterke æresbegreper som har gått i arv gjennom flere generasjoner. Det er noe jeg ikke kan eller vil vende ryggen til. Jeg har forøvrig også selv måtte møte harde tak og situasjoner gjennom livet. Det har nok herdet meg.