Alle innlegg Sukkerforum

Krav til kjæreste kontra langvarig date

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gørl ma. 30 mars 2009 23:48

Jeg tror de fleste har ulike krav til hvem de offisielt vil være kjæreste med, og hvem de vil treffe for hygge og sex over noen uker. Det skulle bare mangle. Men jeg tror denne forskjellen er mye større for gutter enn for jenter. Og at vi jenter i blant ikke forstår hvordan vi kan være så bra til det ene bruket i ukesvis, men totalt uaktuelle til det andre... Vi venner oss jo stadig til å se hvem vi har draget på. Og så nedjusterer vi forventningene noe når det kommer til kjæreste. Men kanskje vi ikke nedjusterer nok? Nettopp fordi forskjellen mellom de vi ville hatt som fast date i noen uker (snakker ikke om en ONS i fylla) og de vi kunne tenke oss som kjærester ikke er så stor?

Kan det være noe i det?

(kvinne 40 år fra Akershus) ti. 31 mars 2009 00:16 Privat melding

Jeg liker å tro at jeg oppjusterer kravet med tanke på kjærste kontra et kortvarig forhold bare basert på sex...

Skjult ID med pseudonym gørl ti. 31 mars 2009 00:19

Ja, jo... Tenkte mest på utseende akkurat nå, da... Der er i alle fall min erfaring at jeg kan bli skjekket opp av utrolig kjekke menn, (også mer enn en gang av samme) men så er det liksom noe som sier meg at jeg ikke når helt opp utseendemesssig i forhold til hva de EGENTLIG leter etter..

Skjult ID med pseudonym vetikke ti. 31 mars 2009 00:24

oj, den var veldig interressant! Etter at jeg ble litt mer klar over hva jeg trenger i en mann (etter mange år i diffus tåke..og mange morsomme treff..), har jeg fått mindre hendvendelser fra gutta som bare vil leke...de faller av når de ser jeg er mer tydelig (?)- jeg har altså startet en littebittegrann mer seriøs tone... På en annen side savner jeg den lekne innfallsmetoden.... Men det er jo vanskeligere å få til hvis man har begynt å konkretisere de aller største behovene i hodet sitt.. Menn har lyst å leke lengre, eller må ha lengre tid på å bli bergtatt eller...?
Leken, og den deilige, morsomme sexpartneren.som mange savner når man er i fast, stabilt forhold........noe orntli` dritt dette her med hjerne og sånn assa...

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 31 mars 2009 00:35

Jeg tror dere kan slappe helt av jenter. Dette har ingenting med utseende å gjøre, så dere behøver ikke å justére i noen retning. Det gjør i hvertfall ikke vi/jeg. Jeg setter akkurat samme krav til et litt overfladisk forhold, og noe jeg tror mer på. For det som etter hvert blir et overfladisk forhold, er jo egentlig et forsøk på å finne det gode !
Men så funker det ikke helt etter intensjonen, selv om vi holder det gående litt til for felles hygge og nærhet. Og gir vi klar beskjed om at det er der landet ligger...hva så, hvis det er ok for begge.
Så dette tror jeg rett og slett handler om et ærlig forsøk som bare ikke treffer helt der vi hadde håpet.
Og for all del:
Don't look for second best. Ikke nedjustér noe som helst ! Gå for gull !

Skjult ID med pseudonym gørl ti. 31 mars 2009 00:39

Er det helt sant Mart1s? Har du aldri tenkt noe sånt som: "joda, hun er søt nok, vi kan sikkert more oss en stund, men når jeg skal velge meg kjæreste blir det garantert ikke henne. Såå søt er hun tross alt ikke... " ?

Skjult ID med pseudonym mart1s ti. 31 mars 2009 00:51

Helt sant, kjære !
Hvis jeg finner ut at hun ikke er noe langvarig kjæreste-emne, er det definitivt ikke bare fordi hun ikke er søt nok.
Så enkel er jeg ikke, heldigvis :-)

Skjult ID med pseudonym blåtrost ti. 31 mars 2009 00:59

@gørl

Jeg er ganske sikker på at du er inne på noe som er i nærheten av sannheten, og jeg er ikke enig med mart1s. Selv om noen tenker som han, og meg selv, så kjenner jeg mange som tenker og handler slik du tror.

Skjult ID med pseudonym FriogFrank ti. 31 mars 2009 09:24

Det gørl beskriver er et kjent og åpenbart riktig observert fenomen.

Menn er mindre seksuelt selektive enn kvinner, men minst like kresne mht hvem vi blir kjærester med. Flere jenter enn gutter settes derfor i kategorien "pulbar, men ikke kjæresteemne". Forskjellene mellom å være pulbar og kjæresteemne er både av kvanititativ (søtere, mer sexy, smartere) og kvalitativ karrakter (egenskaper som er viktigere for kjæreste enn elskerinnner). Dette fenomenet utgjør en utfordring for jenter som ønsker seg en attraktiv kjæreste. Kvinner kan være i seksuelle relasjoner i uker, måneder og år, uten å kvalifisere til kjærester, hvilket kan oppfattes som problematisk - kanskje særlig for jenter med biologiske klokker som ringer heftig.

En mulig måte å angripe dette problemet på for jenter er å ha flere sexpartner samtidig. Mao, ha et harem! Ved dette høynes forelskelsesterskelen ovenfor den enkelte, man bevarer balansen i relasjonene (hvilket i seg selv er et ra sjekketriks), man får et godt sammenligningsgrunnlag, og sannsynligheten for at man kvalifiserer som kjæreste ovenfor en mann øker med antall medlemmer i haremet. Jo bedre rekrutering man har til haremet jo oftere og letter blir det å stille følgende klassiske ultimatum: "Enten kutter du ut de andre venninnene dine og blir kjæreste med meg, eller så blir det slutt på vår seksuelle relasjon." Passende omløpshastighet i haremet varierer med særlig hyppighet av kontrakt. Gitt at man f.eks sover sammen en gang i uken kan bør man ha en mann i haremet i minst et par måneder før han evt gis ultimatum. Denne tiden trenger han for å kunne gi deg et skikkelig svar på ultimatumet. Er han i tvil velger han nemlig å bli utkuttet fremfor å bli kjæreste.

Skjult ID med pseudonym 22år ti. 31 mars 2009 09:51

Det er veldig enkelt, det er gøy å kjøre moped men du vil ikke at noen skal se at du kjører moped.

En kan skrive så mye vissvass en vil, men det er bare utseende.

Skjult ID med pseudonym tira ti. 31 mars 2009 10:42

Jeg har alltid hatt lett for å få god kontakt med gutter, flørter og deler grovviser, og jeg har vært i forhold som bare har dreid seg om sex. Dessverre så har jeg også lett for å utvikle følelser for de som jeg oppnår denne type kontakt med, men de følelsene har aldri blitt motsvart.
Jeg har fått høre at jeg er pen nok, bra kropp og at jeg er artig å være sammen med, men jeg er ofte ikke kjærestemateriale. Har prøvd å spørre ut om hvorfor, men har ikke fått noe godt/forståelig svar på det. Det nærmeste er at jeg er hva man definere som en guttejente og at de guttene jeg har likt vil ha noe mer feminint.
Vet ikke hva jeg skal gjøre, de guttene jeg synes jeg får en god tone med vil bare ha meg som venninne eller være fuckbuddie.
Har prøvd andre typer menn (mer følsomme, feminine), men de interesserer meg ikke på samme måte :-(

Skjult ID med pseudonym fønvind ti. 31 mars 2009 13:23

@mar2
Enig med at vi også tenker på om dette er den framtidige moren til mine barn..
Og da er det ikke bare utseende men også bakgrunn som teller...

Gikk på en smell der, datet en jente jeg kjente godt. Spilte med åpne kort og var klar på at dette ikke ville lede til noe seriøst..
Grunnen var at hun tidligere (4-5år siden) hadde sex med flere av mine kamerater. Dette visste jeg på forhånd, og hun visste hva jeg mente om det. Allikevel utviklet det seg følelser, hun er en topp jente, men man vet at det ikke har en fremtid. Så begjynte bakrunnen hennes å plage meg, nettopp fordi jeg begjynte å få følelser og derfor kjente stikk av sjalusi, for noe hun ikke kunne gjøre noe med, og forsåvidt ikke jeg heller.. Lang historie kort... Det ble mye fram og tilbake, tårer, kjipe tanker og mye kluss..

Moralen blir vel; Hvorfor bruke tid og krefter på noe som ikke skal vare?
Gjør noe konstruktivt istedenfor..

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 31 mars 2009 15:13

Vent nå litt. Du kunne ikke innlede et forhold til henne fordi hun hadde hatt sex med flere av kameratene dine for 4-5 år siden?

Må si at jeg synes litt synd på deg.

Skjult ID med pseudonym HeltRiktig ti. 31 mars 2009 18:33

Veldig veldig bra observert. For å sette det veldig på spissen. En gutt som er 9 på skalan 1-10 kan ha sex/lang flørt med en jente som er ned mot 4-5, kanskje t.o.m lavere. Men når denne 9`ern som vet han ser bra ut skal ha en kjæreste, da er det 8-10 som gjelder. jente 4`ern er da vant med at hun drar opp mot 8-9, kanskje 10 og synes selv de kjekkeste 7`ere er for stygge.

Noen jenter innser aldri at de må ned på 4-5, 6 i beste case. For gutter er dette gjerne omvendt..

Kristiser alt dere vil, dette er den harde brutale sannhet.

(kvinne 29 år fra Oslo) ti. 31 mars 2009 18:37 Privat melding

@HeltRiktig
HELT RIKTIG! Kunne ikke vært mer enig med deg. Det er slik ting funker. Jeg har en del kompiser som har en kategori som heter "pulbar" og en annen som heter "mamma-emne" ;) Og jaaaa, de er umodne og under 30 og alt det der, så nå slapp dere å påpeke det!

Skjult ID med pseudonym bever ti. 31 mars 2009 18:49

Sliter med dette selv ... Som jeg sier: Alle menn vil ha sex med meg , men ingen vil våkne opp sammen med meg.

Å når man har hatt seg med en 8-9 så er det vanskelig å gå ned til 3-4 igjen ... ;P

Skjult ID med pseudonym bowser ti. 31 mars 2009 18:53

@ eliseb ..
Hvilken katogori faller du under da ... en pulbar?? ;P

Skjult ID med pseudonym eliseb ti. 31 mars 2009 18:59

@bowser
Det har jeg ikke spurt dem om :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 31 mars 2009 19:21

Heltenkelt skriver:
En gutt som er 9 på skalan 1-10 kan ha sex/lang flørt med en jente som er ned mot 4-5, kanskje t.o.m lavere.
Men når denne 9`ern som vet han ser bra ut skal ha en kjæreste, da er det 8-10 som gjelder.
Jente 4`ern er da vant med at hun drar opp mot 8-9, kanskje 10 - og synes selv de kjekkeste 7`ere er for stygge.
Noen jenter innser aldri at de må ned på 4-5, 6 i beste case. For gutter er dette gjerne omvendt..
Kristiser alt dere vil, dette er den harde brutale sannhet.

Sukk.........så deprimerende at det er til å grave seg ned av....
Blir fader meg deppa av sånt, jeg.

(mann 45 år fra Aust-Agder) ti. 31 mars 2009 19:30 Privat melding

Det er vel noen av oss som ikke regulerer slike forskjeller i det hele tatt?
Jeg ville iallefall ha stilt etter samme kravene ved begge anledninger, om jeg nå i det hele tatt
kunne tenkt meg å bare surre rundt ved noen anledninger, sex'n blir vel sjeldent så bra,
hvis det ikke er skikkelige følelser involvert?
Tror nok at det slår like greit tilbake motsatt vei da, det er rimelig mange kvinner/jenter
her inne på utkikk etter en Indiana Jones-type for kjæreste, mens kanskje de litt mer alminnelige
og folkelige av oss blir mer pappa/ektemann-emne..

Skjult ID med pseudonym Smwhr ti. 31 mars 2009 20:10

@tira 10.42:
Det var som jeg skulle sagt det selv!
Ingenting som er så "moro" som å være med gutta på by'n og så begynner han som du har enormt bra kjemi med å fortelle om dama han har tenkt å sjekke opp den kvelden.. Da vet du at du definitivt ikke er kjærestemateriale! ;-)

Skjult ID med pseudonym wintermute ti. 31 mars 2009 20:21

Jeg synes ikke jentene skal klage alt for fælt, for stort sett alle jenter har lett tilgang til sex, og kan få seg partner dersom de bare senker kravene litt. De aller fleste gutter/menn under 6 på utseende skalaen, som ikke kan kompensere på andre områder (f.eks status, sjarm eller pågangsmot), har svært sjelden eller aldri sex. De må vente på at jentene "roer seg ned" før de kan komme i forhold. I dette samfunnet er det en liten del av gutta, som jevnlig har sex med en stor del av jentene.

Med alderen jevnes dette ut, men tendensen er dessverre at etter en stund i et ordnet forhold, så trakter man igjen etter det som er spennende kontra det trygge og stabile. Da er det som regel den i forholdet med høyest "attraktivitet", som går lei først, uavhengig av kjønn.

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 31 mars 2009 21:40

For de som er intressert i et skråblikk på hvordan menn og kvinner forholder seg til hverandre,
The Ladder Theory: http://www.laddertheory.com/

Skjult ID med pseudonym Snuppa on. 1 april 2009 01:20

Herre gud - problemet er vel at vi går ut å drikker folka opp på rangstigen - fra en 3 er til en 9 er - og bråvåkner opp dagen etterpå med sannheten ved siden av.

Skjult ID med pseudonym Chloé on. 1 april 2009 17:28

Og hvordan vet man hvor på skalaen man faktisk hører hjemme?
Hvordan ellers oppjustere/nedjustere kravene til "riktig" nivå?

Skjult ID med pseudonym Lionking on. 1 april 2009 18:24

Det heter seg at "smaken er som baken", men det er vel litt forenklet sagt slik her inne at 90% av mannfolka henvender seg til den mest attraktive (utseendemessig) 10% av damene. Og da er det klart at damene kan "velge og vrake", og hele Sukker-verden etterhvert fortoner seg ganske absurd :)
Jeg har forresten aldri helt forstått (og vil det ikke heller!) dette med å senke kravene ned til sitt eget og såkalt "riktige" nivå. Enten så tenner man på en person, eller så gjør man det ikke. Jeg greier ihvertfall ikke å bedrive hjernevask av meg selv for om mulig å få følelser for ei dame jeg overhodet IKKE er tiltrukket av. Da er det tross alt bedre å være alene ei stund til....

Skjult ID med pseudonym maggot on. 1 april 2009 18:42

Helt enig med Lionking, skal man velge en person å være sammen med resten av livet så skal man velge noen man er tiltrukket av fyskisk og psykisk, ikke senke kravene fordi noen få bitre menn og damer mener det er dette som skal til...

Skjult ID med pseudonym eliseb on. 1 april 2009 20:50

maggot, du minner meg mistenkelig om de gutta som ikke greier å akseptere feks et avslag på brev og kommer med uttalelser som "ha det fint da din blonde bimbokjerring" eller "det var for godt til å være sant at en pen dame hadde noe vett. ha det fint a din golddigger bitch"
Ho ho!

Skjult ID med pseudonym eliseb on. 1 april 2009 20:55

Oisann, guttejente?

Skjult ID on. 1 april 2009 21:03

er dette den samme sensuella som for ikke lenge siden kritiserte andre for diskusjonsteknikkene på forumet????

Skjult ID med pseudonym observatør on. 1 april 2009 21:17

Så du mener du sitter på sannheten, sensuella?

Skjult ID med pseudonym observatør on. 1 april 2009 21:25

...og da ble med ett hele tråden meningsløs...

Skjult ID med pseudonym maggot on. 1 april 2009 21:43

@Sensuella

Gjør det?

Isted så irriterte du meg...
Nå har jeg gitt opp, morer meg isteden!

Skjult ID med pseudonym mart1s on. 1 april 2009 21:55

@sensuella
Er målet ditt å argumentere så voldsomt at folk enten blir enig med deg, eller gir seg ??
Er det da du føler du har vunnet ?
Du må tåle å bli motsagt, ellers får vi ingen diskusjoner her. Og til slutt har ikke du noen å prate med heller ;-)
Bare et lite hint...

Skjult ID on. 1 april 2009 22:04

Du sliter ut alle sensuella. Når noen ikke er enig med deg, angriper du dem personlig. Og når de er saklige videre så kverulerer du helt til folk gir opp å diskutere med deg. Det blir håpløst i lengden og folk blir lei av staheten din rundt rett og galt.

Skjult ID on. 1 april 2009 22:05

Amen!

Skjult ID med pseudonym hufsa on. 1 april 2009 22:17

Enig med mar2 her oppe. Noe slikt er UAKTUELT. Er man ute etter en kjæreste så er gratishorene som har knulla halve bygda (eller byen) totalt uinteressante, og de som tror at slikt ikke kommer frem etterhvert tror sannsyneligvis på nissen.

Skjult ID med pseudonym wintermute on. 1 april 2009 22:58

jeg synes ikke du bør holde deg unna, mest fordi jeg oftest er uenig med deg, noe som skaper interessante diskusjoner. Men du kan med fordel være litt mindre "intens" :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 1 april 2009 22:59

Heisann sensuella :-)

Synes du skal være her på forumet jeg - det er jo opp til både deg og meg å velge hvem man skal forholde seg til her inne, sant?

Rakk forresten å lese hele tråden, men det er ikke så viktig for meg. Jeg har jo sett deg tidligere på forumet som du har sett meg.
Denne gangen synes faktisk at både Mart1s og skjult id har et poeng når det kommer til dette med rett og galt.
Jeg har sett at "tonen" skifter litt hos deg når du får motstand. Det gjør den nok hos oss alle bare på hver vår måte :-)

Dette er en av grunnene til at jeg personlig ikke er så glad i diskusjoner.
Mange mener at å diskusjon er det samme som samtale. Andre likestiller diskusjon med argumentasjon. Vi er nok uenige her....

Slik jeg ser det, handler diskusjoner ofte om rett og galt, og om å argumentere for å overbevise en part om sitt standpunkt.
I en samtale handler det minst like mye om å lytte og lære som å ha rett eller galt, eller være sterkest eller svakest slik jeg ser det.
På grunn av dette tror jeg mange oppfatter meg som svak på forumet fordi jeg ikke alltid tar til motmæle ....
Min tanke rundt dette er at jeg ikke trenger å overbevise alle om at de bør tenke som meg. Det er helt uviktig for meg.

I tillegg mener jeg at diskusjoner oftere fjerner mennesker fra hverandre enn å drive oss nærmere hverandre.
Når jeg ser at dette er i ferd med å skje, trekker jeg meg ofte i forumsammenheng.

Kanskje dette kan være en grunn til at maggot trakk seg ut?
Jeg vet ikke - men verken du eller jeg vet grunnen til slettede innlegg, men de trenger ikke bety at hun følte hun tok feil. Eller?

Håper du forstår litt av det jeg mener. Er ikke ute etter å ta deg her på noen måte - bare ute etter en ny innfallsvinkel.

Hilsen fra
Z.