Alle innlegg Sukkerforum

Bedre enn deg

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym jess fr. 10 april 2009 08:48

Hey

Hvorfor er det slikt at når menn prater sammen.

Skjult ID med pseudonym jess fr. 10 april 2009 08:54

Eks 1
Mann1 forteller om en tøff bil ham så. Den var helt ny, svære felger og masse hestekrefter etc.
Mann2 spør ikke noe om den bilen og viser interesse. Han forteller istede om DEN bilen han så. Som selvfølgelig var bedre.

Eks 2
Mann1 forteller noe. Mann2 hører litt etter men er på vei til å avbryte med å fortelle sin historie. Mann2 overkjører mann1.

Eks 3
Mann2 forteller om de fine jentene ham møtte. Mann1 viser interresse og prater med mann2. Noe selvfølgelig mann2 liker.

Eks 4
Mann2 forteller noe. Mann1 hører ferdig og kommenterer litt. Mann1 forteller en egen historie. Men da er mann2 ute for å overkjøre og avbryter mann1 for han hadde jo flere og selvfølgelig bedre historier på lager.

Jeg er hetro mann og liker meg best blant jenter fordi da fungerer samtalene mye bedre. En kan få sakt det en vil og får kommentarer, samt de viser interresse.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 10 april 2009 09:36 Privat melding

sakt?

Skjult ID med pseudonym jess fr. 10 april 2009 09:59

Sakt = Noe en har fortalt noe..Samt fortelle...Et ord med flere betydninger, kommer an på sammenhengen det sies i..Her blir det:
En kan prate om det vil og får kommentarer, samt dem viser interresse.

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 10 april 2009 10:01

Du fikk i alle fall vist man to man at du vet bedre enn trådstarter hvrdan et ord skrives korekt, SteinR....

Jeg vet ikke hvorfor det er sånn jeg, trådstarter.
Engang bestemte jeg meg for å skrive "Beskriv deg selv da vel?" til de 5 neste mennene som tok kontakt med meg.
4 av 5 beskrev ansvaret de hadde i sin inflytelsesrike jobb, område de bodde og andre målbare ting som sa noe om status/suksess.

Tror at menn trenger å føle seg verdsatt, vellykket, ansett, intelligent osv, og beviser dette gjerne gjennom hvor han er i livet.
I tillegg er det mange menn som har fortalt direkte eller indirekte at de har noe å bevise overfor seg selv i forhold til sin egen far....

Er det mange jenter som skriver at de elsker TP, quiz o.l i profilen i tillegg til litt om yrket sitt? Klassiker hos menn. Igjen noe som er lek, men likevel målbart. Menn er nok mer konkurransedrevet eller resultatorientert i forhold til kvinner?

Kanskje? Vet ikke, jeg.
Eneste jeg vet er at jeg irriterte meg grenseløst over en som alltid spurte hva jeg tjente hver gang han traff meg. Snork ...
Om jeg spurte han tilbake? Oh no! Men jeg så jo at mange menn gjorde det. På den måten kunne mannens ego vokse videre ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 10 april 2009 10:03

jess. SteinR mente nok kanskje bare at sakt skrives sagt. Ikke heng deg opp i det. SteinR kan få henge seg opp der alene ;-)

Skjult ID med pseudonym jess fr. 10 april 2009 10:18

Endrer litt for å få med litt mer...

Zitelle så med andre ord SteinR er best..eller med dine ord bedre enn TS? Ja dette kan bli morsomt med en slik tankegang.
Det kalles dialekt...Er ikke alle som er østlending som skriver og snakker bokmål. Det finnes flere som ikke har behov for å skrive bokmål så ofte. Og da blir det noen ganger litt vanskelig. Selv om en kan bruke word. Klippe og lime..Eller for å være perfekt her da, markere, kopiere også lime inn. Gikk da ut ifra at skrivefeil ikke var poenget og at folk overså slikt da.

Ja det er nok mye i det du sier..Se på meg, lik meg, snakk om meg, gi meg oppmerksomhet, her er jeg.
Selv ligger jeg nok dårlig an blant menn, siden jeg ikke drikker øl, har ons, spiller og liker fotball, ingen bil å skryte av, utstyr eller kropp, samt status.

Jeg tror nok det er likt blant jenter. Jeg skal være finere enn jentene mine, skal få mer oppmerksomhet enn deg, se på meg, se hva jeg har som du ikke har, la oss sette ut rykter å komme med annet sladder om dem som er bedre enn meg. Ofte viser det seg at selvtilliten ligger i kroppsformer som ja er større, finere osv enn gjennomsnittet. Det som er dritt her er at det blir for mye av det. Se, kommenter, gi meg oppmerksomhet, snakk om det, fremhev det, når dem ikke får det er dem sure osv. Det samme er på menn som har noe svært, endelig har en det alle menn og damer vil ha, vis den, brif med den, bruk den og vær ute etter oppmerksomhet. Samme her også, får dem ikke dekket oppmerksomhetsbehovet sitt er dem deppet og sliter med seg selv.

Jepp det er nok mange taktiske kommentarer/spørsmål ute å går for å fremheve seg selv. En dårlig unnskyldning for å vise seg. Og liksom at en ikke kan si at en er ego for en ble jo spurt om det.
Er ikke mange som kan prate med andre og være glad på deres vegner. Og tone ned seg selv.
Blir litt som mobbere..Det er jo dem som faktisk sliter..Har et behov..for å overskygge svakhetene sine og bruker de svake for det.

Skjult ID fr. 10 april 2009 10:21

Dette er et rituale menn har istedet for å dra ned bokseren og sammenlikne penis størrelse.

Skjult ID med pseudonym jess fr. 10 april 2009 10:25

Det er vel bare kommentere det tråden handler om. Istede for skrive feil og feil formuleringer :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 10 april 2009 10:27

Jess
Vet ikke helt om jeg skal kommentere dette, jeg :-)
Kan bare si at jeg ikke føler meg som en mobber - og at jeg ikke vil rangere TS og SteinR mot hverandre eller mot meg selv.

Med med eksemplene du nevner viser ikke folk seg selv. De avslører seg selv på langt flere måter enn de er klar over spør du meg.

Skjult ID med pseudonym allure fr. 10 april 2009 10:32

@Jess: Jeg må si at jeg ikke føler det sånn i det heletatt - det vil si: jeg HAR slike venner også, men de jeg treffer oftest evner å høre på det jeg har å si og komme med konstruktive tilbakemeldinger istedet for å la samtalen utarte seg som en konkurranse.

Kanskje det har med vennetypen du ubevisst velger deg ut - eller kanskje det er hvordan du fremstår utad som viser at det er slike venner du egentlig og ubevisst foretrekker - det er uansett bare du som kan svare på det ved å gå inn i deg selv. (Jepp, heterofile menn kan trygt vise og snakke om følelser, selv om det er biler du snakker om i dette debattinnlegget!) ;)

@Zitelle: Det er en godt bevart hemmelighet at menn også trenger å føle seg verdsatt, men det har ingen ting med staus å gjøre for min del i hvertfall - det holder med en god kvinne som vet å vise at hun er glad i mannen sin. :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 10 april 2009 10:37

allure
At ethvert menneske uansett kjønn har behov for å føle seg verdsatt er ikke noen godt bevart hemmelighet. Det skinner mot meg :-)

VI har alle "krykker". Noen flere enn andre. Altså vikarierende ting vi gjør i håp om å f.eks få aksept eller bli elsket.
Jeg tror jeg bare prøvde å si at status, anerkjennelse og respekt kan være noen av menns krykker. Men jeg vet jo ikke....

Skjult ID med pseudonym jess fr. 10 april 2009 10:50

Allure
Jeg liker ikke slike og har for mange av dem, møter for mange av dem. Jeg har ikke behov for å vise meg og kan heller ikke vise meg. Dvs toppe dem. Og de gangene jeg kan gjør jeg det ikke. Men opplever at det er en STOR andel som er slikt. Samt den typer jenter. Og selvtillit komplekset også.

Det som kan sies er at slike folk liker nok mitt selskap fordi jeg snakker med dem og kan gi oppmerksomhet. Og de får seg nok til å føle seg bedre. Jeg synes det er egoistisk å tåpelig. Har noen ganger reagert å sagt ifra. Men da sjønner dem ikke noe.

Tror vi har de samme krykkene. Bare de vises på forskjellige måter eller dvs får støtte / dekket behovene på forskjellige måter.

Det kommer nok psykologi studenter snart på banen med svar på hvorfor eller teorier. Fordi dem som ikke er bevist på seg selv og slikt. Ligger det gjemt i underbevistheten. Og en er kanksje opplært til å være slikt eller lært eller sett opp til andre som er slikt. Og funnet ut at det gir dem mye. Mens dem egentlig ødelegger for seg selv og andre. Men har det spesielle ved seg som gjør at dem finner alltid nye ofre. Og andre klarer å motstå eller ikke fokusere på det.

Skjult ID med pseudonym jess fr. 10 april 2009 10:54

Typiske jente kvelder er jo f.eks å lage mat, se på tv og snakke sladder. Hva en har hørt og sett. Og ta opp til vurderinger kjærlighet, kropp og menn. Det har ikke noe å si om det er en flørt, ons, seriøst forhold. Mange menn blir eksponert til flere enn dem aner og det prates særlig om de tingene som kun var mellom ham og kjæresten.
At menn snakker om hemmeligeheter og slikt forekommer også, men tror nok det er mer normalt og det er kjente arenaer for slikt blant jenter og det er slikt det liksom skal være.

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 10 april 2009 10:56

Om man alltid skal snakke om andre, må man da ha lite å snakke om?
Jeg føler meg overhode ikke igjen i ditt eksempel på typiske jentekvelder, jess. Kanskje jeg ikke er en typisk jente?? :-)

Når det er sagt så kjenner jeg meg ikke helt igjen i din beskrivelse av menn heller ...

Skjult ID med pseudonym jess fr. 10 april 2009 11:07

Linn det stemmer, menn tror nok dere driver med putekrig og pyamas party. Vel det er vel også litt strikking, hekkling og andre kreative ting. Singstar, buzz og annet. Samt drikke, ut å flørte singel eller ikke. Utforske blant dere, fysiske betydninger. Samt erfaringsutvekslinger. For å nevne noe mer ;=) Alle er jo ikke like å alle gjør ikke det samme. Det finnes unntak.
Og det er riktig menn og kvinner oppfører seg annerledes overfor hverandre :)

Skjult ID med pseudonym allure fr. 10 april 2009 11:09

@Zitelle: Det stemmer nok det for mange menn. :)

@Jess: Forstår hva du mener. :) Som sagt har jeg også noen slike venner, men det er ikke de jeg oftest treffer. Jeg har for eksempel null interesse av hvor mange millimeter overarmen til folk har vokst siden sist jeg så dem og blir vel da også mint på hvorfor det var så lenge siden sist jeg snakket med dem! ;)

@Zitelle (igjen): Nei, jeg tror ikke du er en typisk jente - jeg tror du er langt over gjennomsnittet i så måte! Husker deg fra litt over ett år tilbake og man kan vel så absolutt si at du har kontakt med deg selv og virker som en veldig allright person! ;) (Rart du fortsatt er her, vil jeg si, men håper du finner det du leter etter snart...) ;)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 10 april 2009 11:18

allure
Det var flotte langfredagsord til meg...tusen takk! *happy*
Årsaken til at man er singel er mange; Hva man selv føler man trenger, hvem som "ser" hva hos en, hvordan man forelsker seg bl.a.
Jeg husker deg også allure, og håper at både du og jeg finner kjæresten vi ønsker å være hel og god med leeeenge lenge.....

:-)

Skjult ID med pseudonym allure fr. 10 april 2009 20:52

@Zitelle: Hel og god - så enkelt kan det sies... Her bruker jeg en masse ord for å beskrive det samme og så kommer du her med to ord som beskriver alt! ;)

Skjult ID med pseudonym gemini61 fr. 10 april 2009 21:48

Og det er vel det mange av oss er redde for, det å tørre å være hele...
Det er fali` det! :-))

Skjult ID med pseudonym gemini61 fr. 10 april 2009 21:49

Ønsker forøvrig alle av oss her inne en fin tid videre :-))
@zitelle og allure og alle!

(mann 34 år fra Oslo) lø. 11 april 2009 07:04 Privat melding

Menn er i bunn og grunn fryktelig usikre på størrelsen på sin egen penis, så det blir mye kukfekting. Noen som hevder de har større kuk? De må utkonkurreres, eller i beste fall utslettes.

Skjult ID med pseudonym jess lø. 11 april 2009 08:55

Cthonic
Vel tviler på at forklaringen er kuk størrelsen. At i stede for å legge den på bordet. Så skal en konkurere om alt.
Hvem som har eller har hatt den tøffeste bilen.
Flest damer.
Løfter mest kg.
Størst kropp.
Beste jobb.
Drikker mest.
Tøffest.
Banker alle.
Rett og slett er bedre enn alle andre.

Det meste jeg prater om går i alle former for snakk. Det er alltid noen som er bedre. Det som er morsomt er når en husker det som blir sagt. Si at ham snakker om frisørene han hadde seg meg. Og en annen gang skiftet dem plutselig yrke til sykepleiere :p
Dem som er slikt jeg sier, forstår det ikke selv eller vil ikke innrømme det.

(mann 51 år fra Hedmark) lø. 11 april 2009 19:57 Privat melding

eks. på en samtale mellom menn som sannsynlivis aldri har funnet sted: -Heisann, så FIN JAKKE! åssen går det? Er litt LEI MEG i dag! FØLER at jeg IKKE STREKKER TIL liksom. Synes alle ER FLINKERE ENN MEG..! Det var da VONDT å høre! FØLER med deg! Og du er da SÅ FLINK! Kan jeg GJØRE NOE FOR DEG? Neida, bare GRÅTER litt, så er det ute av systemet! (dette er ikke ironisering over kommunikasjon kvinner imellom)
Hm, vel har vi kommet langt, men tror det er bedre med litt sunn konkurranse! Og man kan jo føye til på listen over fra Cthonic f.eks -Føler mest/ best antenner.. etc. Og som en jeg kjenner sa det; " det er bare sånn! sånn er natturn!" Ikke noe galt i det, så lenge det går an å ha jentekamerater man faktisk kan snakke om noe ekte med.. Så er det jo kanskje sånn at det hadde blitt en fredeligere verden om vi ikke konkurrerte om alt, og ikke minst kjedeligere..

Skjult ID med pseudonym allure lø. 11 april 2009 20:25

@hr.mann: Tror såvisst slike samtaler kan finne sted - skjer innimellom mellom mine mer sosiale venner. Men det kan godt hende at det skjer på et helt annet plan enn i din eksakte dialog. - Og før du sier det: Nei dette handler ikke om homofile menn, jeg tror selv de kan ha nok av machopreik seg i mellom like mye som heterofile menn kan snakke om "mykere" verdier. Man skal faktisk være litt tøff for å åpne seg og være ærlig overfor en annen person.

(mann 51 år fra Hedmark) lø. 11 april 2009 21:51 Privat melding

jaja, sikkert sant det. Og det med å være så tøff/ sikker på sin egen ditt og datt, tja.. litt mer usikker på den teorien. En ting er å åpne seg. Dersom det er i kontekst, hjelpe/ sementering av ståsted / løsning på problem så kan jeg være enig. Slike tema har med å gi eller finne løsning. Og det kan vi nok gjøre. Det er vel arv. Og for all del, vi har det i oss. Litteraturen er full av følsomme menn. Er nok mer snakk om hvilken arena vi tar det ut på.Er menn mer selektive? Men tenk hvor langt har ikke verden kommet.. Tenk deg våre besteforeldre sitte og taste på denne måten. Det gjør jo noe med oss.
Generaliserer veldig her, men det er jo litt interressant å reflektere over..

Skjult ID med pseudonym idag ma. 13 april 2009 01:34

Idag opplevde jeg faktisk ei jene var som gutt. 0 interesse av det jeg sa. Alt jeg fortalte var tilbakemeldingen, hennes egen erfraing om det. Uten spørsmål i retur. Hun fisket etter kommentarer på det hun sa. Når hun fikk var svarene kjappe i retur. Endte opp med et par enkle setninger uten innlede til mot fortelling og heller ingen spørsmål. Også var det over :) Er flere slike, ikke ofte en opplever det fra jenter. Hun kan sammenlignes med guttenes for for konkuranse bare at det skjer på en annen måte..