Alle innlegg Sukkerforum

Barn eller ikke?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym tufsa ma. 13 april 2009 13:26

Har merket meg at påfallende mange menn her inne i 40-50 årene ikke har barn eller som noen av dem har barn i småskolealder når de er i 50-årene. Hva tenker vi damer om det? Og hva tenker vi om menn som har barna sine annenhver helg? Jeg er skeptisk i utgangspunktet, men villig til å moderere meg......

Skjult ID med pseudonym danseroser ma. 13 april 2009 13:53

Hvorfor er du skeptisk til de menn som har ungen(e) annenhver helg ?

Skjult ID ma. 13 april 2009 14:01

veeldig mange ganske voksne karriere menn her uten barn ja..

Skjult ID med pseudonym Joques ma. 13 april 2009 14:09

Hvorfor er du skeptisk til menn uten barn? Er det så vanskelig å forestille seg at en person kan ha tatt litt andre veivalg i livet uten at det gjør ham til et dårligere menneske?

Vennlig hilsen en mann som blir litt små-overrasket hvis han plutselig en dag formerer seg. Sier ikke aldri, men det skal nok litt til.

Skjult ID ma. 13 april 2009 14:14

Ifølge mine beregninger skal det være_omtrent_like mange kvinner som har ungene annenhver helg, som det er menn som har ungene annenhver helg....

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 13 april 2009 14:16 Privat melding

jeg er kanskje litt mer skeptisk når en voksen mann på 50 ikke har barn, men gjerne vil ha... *Ler* da er i alle fall jeg utelukket. synes det er stas når menn har barn, så har de i alle fall forståelse for at jeg har ansvar selv også.

Skjult ID med pseudonym Bebbe ma. 13 april 2009 14:16

Jeg aner egentlig ikke hva Tufsa snakker om her jeg..
Må si jeg er mer skeptisk til menn, som ikke tar ansvar for ungene sine i det hele tatt!

Skjult ID med pseudonym danseroser ma. 13 april 2009 14:20

Enig med deg , Bebbe :)

Skjult ID med pseudonym mart1s ma. 13 april 2009 14:24

Nå kommer alle barnløse menn ut av skapet, og jeg melder meg på hylekoret ;-)
Jeg er verken karrieremann, eller har tatt noe bevisst standpunkt til det å ikke få barn. Det har bare ikke blitt sånn...
Og så brukes uttrykk som "påfallende, misstenksom, og skeptisk".
Gjør det oss til dårligere mennesker å ikke ha barn ? Er det sånn at kvinner ser på en mann i 40-årene som ikke har barn som kald, ikke barnekjær, og kanskje en smule egoistisk ? La meg minne dere på om at det ikke er noen plikt å bli foreldre.
I den grad noe har vært bevisst i mitt forhold til det å få barn, har det vært at jeg skal føle meg veldig sikker på at det barnet vokser opp med samme mor og far. Ikke i to år, eller ti, men i overskuelig fremtid. På samme måte som jeg vil føle meg veldig sikker på å ville tilbringe resten av livet med mine barns mor.
Det kan jeg selvfølgelig aldri vite på forhånd, men troen på det må i hvertfall være der. Og det har den ikke vært ennå.
Og i all beskjedenhet synes jeg mine valg er nokså ærlige og rederlige.

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 13 april 2009 14:28 Privat melding

:) legg merke til at jeg skrev skeptisk når en mann er i 50 årene uten barn - men vil gjerne ha.... jeg er ikke en egnet kandidat for en sånn mann da.... jeg er jo gått ut på dato i så henseende ;)

Skjult ID med pseudonym mart1s ma. 13 april 2009 14:29

Kornelia
Når du står frem med bilde her på Forumet, og forteller at faren til barnet ditt ikke tar ansvar, har du allerede snakket dritt om ham til mange tusen mennesker !

Skjult ID med pseudonym danseroser ma. 13 april 2009 14:34

@mart1s
Jeg syns du har en respekfull og sunn holdning til "barneproblemet" ... Jeg tenker også det at de som ikke har barn har enten valgt å ikke få det av div grunner , eller de har bare ikke funnet damen de ønsker å få barn med.

@TS
Det er viktigere at menn som får unger stiller opp noe enn ikke i det hele tatt. At de blir "helgefedre" kan skyldes at de bor for langt unna til å dele omsorgen 50/50. Det viktigste er stabilitet til barnet .. som samme skole,barnehage,sfo....

Skjult ID ma. 13 april 2009 15:03

@ Kornelia

Du skriver "må innrømme at jeg har selv et barn hvis far ikke tar sitt ansvar.... men jeg håper jo - og holder min sti ren - snakker ikke dritt om ham... til noen."

Neida, du snakker ikke dritt du. Ikke til noen, ikke i det hele tatt.....bare til alle i hele landet som har tilgang til internett og kan gjenkjenne deg (herunder ungen/ungene deres) på bildet.

Din sti er "ren". Herregud altså, at det går an.....

Skjult ID med pseudonym Bebbe ma. 13 april 2009 15:13

@Kornelia
Du gjorde vel ikke akkurat et sjakktrekk her nå??
Og dette er jo da et skrekkeksempel for alle single pappa`er her inne? At eksen utbroderer på nettet? Aiaiaiaiai..
Jeg vil bare få med at jeg har verdens beste pappa til mine unger, har ungene likt og stiller opp på det som måtte være uten spørsmål! Men jeg viser allikavel ikke fram trynet mitt på Sukker..

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 13 april 2009 15:50 Privat melding

ok . skjønner at jeg "bæsja litt på leggen" her... og det var absolutt ikke ment som negativ kritikk til noen .... jeg formulerte meg helt feil, skjønner det nå.
Men jeg presiserte at alt har sine grunner, og at jeg også håper at den dagen kommer da tingene endrer seg mtp barn og far....
og når det er nevnt, så er det ikke bare fedre som forkludrer - det er mødre også som gjør sitt for å hindre samvær ...
og jeg viser tryne - javisst - jeg er ikke skyggeredd. og kan stå for det jeg sier.

Skjult ID ma. 13 april 2009 16:08

@ Kornelia
"...var absolutt ikke ment som negativ kritikk til noen..."
"Men jeg presiserte at alt har sine grunner, og at jeg også håper at den dagen kommer da tingene endrer seg mtp barn og far...."

*ro, ro*
Det du skriver er fortsatt like synlig for gud og hvermann (alle dine kjente, og alle kjente av dine barn). Og du har likevel ikke forstått hva du skriver, men klarer å understreke det bare ytterligere....

Skjult ID med pseudonym Joques ma. 13 april 2009 16:09

Hoi, nå handlet det plutselig mye om Kornelias "sleivspark" :o)

Jeg vil mye heller høre mer om hvorfor TS er skeptisk til menn uten barn. Jeg trodde vi var på vei mot et samfunn der folk fikk ta livsvalgene sine i fred og ro, jeg, uten å bli mistenkeliggjort? Mulig jeg var litt naiv der...?

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 13 april 2009 16:13 Privat melding

til deg med skjult id: du kunne jo være litt "gem" og tatt all denne kritikken på privaten? men det er mye kulere å i det hele tatt bare fortsette å slenge med leppa, i all anonymitet? jeg tar kritikk jeg - og på den måten kan jeg faktisk også forbedre meg..... men du som bare gjemmer deg bak en anonym tilværelse... vel..... :) vet ikke hvem av oss som er verst jeg.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 13 april 2009 16:21

Vi kan jo håpe, Joques... Men når jeg leser tråder med utsagn som jeg kunne aldri vært sammen med en med bart, en som het Bjarne, en som jobbet barnehage eller en som legger tomater i kjøleskapet, så blir jeg ikke forundret over at noen legger føringer også når det gjelder barn og barnløshet.

Men hva er egentlig problemet, TS? 50 år og barnløs? 50 år og med småskolebarn? 50 år og helgepappa? Fører alle disse variantene til skepsis hos deg?

Mener du at en mann på 50 bør ha barn på minst 20 år for å ikke vekke din vantro? Har jeg misforstått noe? Jeg har uansett liten sans for din formulering: "Hva tenker vi damer om det?" Som om vi skulle tenkt det samme alle sammen om tre vidt forskjellige problemstillinger.

Skjult ID med pseudonym tira ma. 13 april 2009 16:23

både kvinner og menn får nå barn så lenge de kan, og det har sikkert sine positive og negative sider
jeg velger bort menn som ønsker seg barn da det er ikke noe som passer for meg, og da passer vel ikke jeg for vedkommende
har ikke noe problem med de som allerede har barn, for min del teller det positivt
en mann som har bra omgang med egne barn vil sikkert få en bra omgang med mitt også
kan så absolutt date en mann uten barn, men da må spm om barn avklares

Skjult ID med pseudonym tror ma. 13 april 2009 17:59

Hvis Gud hadde ment at eldre menn ikke var bra fedre, hadde Han sørget for at mannen ikke var fruktbar lengre enn kvinnene.
Amen ...

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 14 april 2009 14:47

@TS
Jeg tror ikke du har noen stor grunn til å være skeptisk...noen har valgt barnløshet...noen har starta seint og noen har voksne barn. Om du er i en situasjon hvor du ikke har "plass" til "små" barn i din fremtid så er jo valget enkelt og greit da...

@tror
Jeg er vel litt usikker på om Mr. Big hadde i tankene at gutta fra 50-80 skulle gå ut å befrukte verden,
når han gjorde oss i stand til å reprodusere oss til langt ut i kapellet... ;-)
Jeg er vel også ganske sikker på at det ikke er våre suverene evner som fedre som
gjør at vi kan formere oss i et lengre intervall enn det kvinnene kan bli "formert"...

Skjult ID med pseudonym Mann sø. 19 april 2009 09:27

Dem som sier kanskje barn i fremtiden. Får ikke meg. Skal ha familie. Gidder ikke å overbevise noen om at de skal skifte mening til 100% ja til barn

Skjult ID med pseudonym Goliat sø. 19 april 2009 13:03

Grunnen til at jeg ikke har barn er at jeg tidligere ikke har vært helt klar for det. Følte meg ikke moden nok for det. Når jeg nå har passert 40 år synes jeg at tiden nå er moden for å få barn. Problemet er at jeg ikke har truffet noen ennå som jeg ønsker å få barn med. Jeg er slettes ikke kresen i mitt valg av damer som kan bli mor til mine barn. Bare at kjemien og et pent indre er tilstede så er jeg fornøyd.

Skjult ID sø. 19 april 2009 13:05

Er vel veldig mange kvinner i 40 åra som ikke har barn selv endå

Skjult ID med pseudonym deisy80 ti. 21 april 2009 01:00

det å få barn er jo noe stort, det vet jo dere som har barn;=)... men det er jo 1000 årsaker til at folk ik har barn, som smart1 skriver
er det ikke alle som finner den en ønsker å få barn med, eller at det ikke har passet inn i hvor en er i livet...
men man har jo aldri noen garanti for at ett forhold varer livet ut, men ser helt klart fordelen med det;)

Har selv en jente, så jeg for min del kan ikke sitte på min store haug å si at min kommende partner ikke skal ha barn,
jeg regner med at det er mange mammaer her inne, som ønsker å finne en som aksepterer at de har ett el fler barn.... da må jo vi damer gjøre det samme...
Ser ikke problemet..

(mann 51 år fra Akershus) ti. 21 april 2009 18:15 Privat melding

Rart ass!!!!
Jeg er blitt 'valgt bort' tidligere fordi jeg tidligere ønsket meg evt felles barn med evt ny partner.
Nå, etter at jeg innså i høst at nå var det toget godt som følge av alder, og ikke minst at jeg er jo godt bedekket med eneforsørgeransvaret for mine tre, og derfor steriliserte meg, -så ble jeg jaggu meg 'valgt bort' av den grunn også.

Rart ass!!!

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 21 april 2009 18:29

@Larsanje
Damned if you do, and damned if you don't... ;-)
Noen ganger slenger livet noen vindmøller i vår vei...

@(Skjult ID ) 13:05-19/4
Jeg har vel ikke inntykk at de er i flertall, men noen er det jo.

Jeg har døren på gløtt, men det er en stor og tung dør!

Skjult ID med pseudonym beethåven on. 22 april 2009 07:41

Hvorfor skal ikke voksne menn/kvinner være velgegnete foreldre? Mine foreldre er gamle og det plager meg ikke, jeg er veldig glade i dem. Det er veldig mange årsaker til at ikke alle voksne har fått barn! For det første trenger man et mors/farsemne og har man ikke truffet den rette her i livet så er det ikke så lett å få barn! Jeg vil selv veldig gjerne ha barn. Jeg syns det er veldig merkelig at så mange foreldre uttaler seg og klager på at voksne ønsker seg barn. Registrerer også mange aleneforeldre her som har unger og jeg syns det er veldig egoistisk av dem å kritisere andre barnløse voksne som ikke har barn men som ønsker seg barn! Jeg har alltid ønsket meg barn, men det har aldri passet seg med de kjærestene jeg har hatt pga dem har valgt utdannelse og karierre foran barn. Skal man så i en alder av førti få høre av andre at man ikke egner seg som far bare fordi man er såpass gammel så syns jeg dere bør gå litt inn i dere selv her nå. Dere har jo barn og opplever den gleden det er å ha barn, unner dere ikke andre å ha den gleden. Vil dere helst ha en far eller mor som kan dele på din og xens sine barn? Isåfall er det veldig egoistisk tankegang. Den dagen jeg gir opp håpet å få egne barn, blir den dagen jeg ikke lenger er fruktbar. Inntil den dagen kommer vil jeg alltid ha et håp i mitt hjerte om at jeg kan bli far en gang. Jeg kjenner det behovet så sterkt at jeg både smiler og blir rørt når jeg ser små unger. Er det så vanskelig å forstå da? Jeg har ønsket meg barn i femten år nå og jeg syns det er trist at jeg ikke har samboer og barn for aller helst vil jeg leve et normalt familieliv med ei som jeg kan elske og få barn.
Angående egnethet som forelder vil jeg også påpeke at skilte foreldre som bruker barn som kasteball i en psykologisk krigføring seg imellom ihvertfall ikke egner seg som foreldre bare så det er sagt!

(mann 51 år fra Akershus) on. 22 april 2009 21:37 Privat melding

@jackie
Har sagt opp leieboerene hos meg, så jeg har snart 8 soverom, to stuer, to kjøkken, to baderom, et dusjrom, tre doer og trampis i hagen, så det er null problem . :-)

(mann 51 år fra Akershus) on. 22 april 2009 21:40 Privat melding

"..etter at jeg innså i høst at nå var det toget godt som følge..."
NAM!!! Tog er det beste jeg vet. :-) Skulle sef stått "..at nå var det toget gått som..."

Beklager inkurien.

Skjult ID med pseudonym Moi on. 22 april 2009 22:33

Hva så om menn i 40-50 års alderen har barn i småskolealder? Jeg er en dame på 46 som har barn som begynner i skolen i høst og synes jo det er helt flott å treffe menn som er i en lignende situasjon.

Det finnes noen for alle men vi er forskjellige, og på forskjellige stadier i livet, på tross av alder, takk og lov!!!

For noen er det riktig å få barn i 20-årsalderen og for noen er 40 en bedre tidspunkt...

Skjult ID med pseudonym fidus sø. 26 april 2009 16:40

need I say more ?
http://www.youtube.com/watch?v=6NvJs3KNdkw&feature=related