Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor er det slik?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym RT fr. 17 april 2009 13:43

Jeg så bilder av en demonstrasjon på en nyhetsside idag, der var flertallet jenter som demonstrerte utenfor UDI.

Jeg har 2 gode venninner jeg har hatt siden ungdomsskolen, de er blonde og normalt pene og norske.

De har fortalt meg mange ganger at de aldri får gå ifred i Oslo, spesielt i sentrum. Flere ganger har jeg opplevd at innvandrer menn tar tak i dem, truer dem eller roper ekle ting etter dem.

Jeg har også vært sammen med en jente som jeg fulgte stort sett overalt, siden det rett og slett ikke gikk for henne å gå hjem alene fra byen og fester osv..det var ALLTID en eller annen kar fra et annet land med kvinnesyn fra helvete som skulle markere seg, og desverre fysisk.

Jeg vet også av erfaring, observasjoner og via andre kameraterskjærester at dette skjer ofte, det er dagligdags.

Hvorfor er det ingen jenter som demonstrerer mot det? Hvorfor sier ikke SV noe der?

Jeg har vokst opp med stort sett flest innvandrer kamerater i OsloØst, og vet at det varierer veldig..men vet at mange grupperinger lærer ting om norske jenter som er helt forkastelige.

Samtidig så har jeg også sett nok av norske gutter ikke forsvare kjærestene sine når slike ting skjer, de bare står der helt molefonk...hva er det for noe? for meg er det mye mer usivilisert å overse medmennesker i smerte enn å faktisk slåss for noe du tror på.

Skjult ID med pseudonym Enda En fr. 17 april 2009 17:08

RT: Nå vet ikke jeg noe om de situasjonene du refererer til med kjærester som bare blir stående å se på, men jeg gjør det selv når jeg går sammen med jenter, og situasjonen ikke er alt for truende.

Grunnen er enkel; dersom jeg blander meg inn vil situasjonen ha en vesentlig høyere sannsynlighet for å eskalere, i steden for at hun jeg går sammen med trekker seg unna på egenhånd og situasjonen dør ut på den måten.

Jeg er mer enn stor nok fysisk til å forsvare både meg selv og andre dersom det skulle være nødvendig, men min erfaring er at det er bedre å holde seg litt i bakgrunnen og heller trå til når det _virkelig_ trengs, enn å oppføre seg som en som skal forsvare kvinnens ære. Det fører sjeldent noe bra med seg, en kommer garantert opp i krangler som utarter seg til slossing, og det er man på ingen måte tjent med. Da får det heller være at dama blir gretten fordi du ikke gjorde noe når han ekle fyren dro henne i armen, men de fleste jenter skjønner poenget med at "du klarte deg jo hent fint selv, hadde jeg gjort noe i den situasjonen hadde både du og jeg måttet sloss med ham og hele vennegjengen hans, i steden for at du bare dro til deg armen, overså kommentarene hans og gikk".

Skjult ID med pseudonym yeah fr. 17 april 2009 22:57

Ehm....kall meg feig, men jeg gidder ikke å øke konfliktnivået slik at utlendingene trekker kniv (noe som slett ikke er uvanlig blant våre nye landsmenn). Har registrert en ting etter å ha bodd i Oslo i 3-4 år. Det er ALLTID utlendinger involvert i de groveste tilfellene av vold. Og med det har jeg ikke sagt hvem som har skyld i det, men ofte er det utlendinger som sloss mot andre utlendinger. Oslo er ikke som det har vært.....det er iallefall sikkert.

Jeg kommer nok til å flytte fra Oslo om ikke så alt for lenge. Er for mye piss her.........dessverre, For jeg liker egentlig Oslo, men når narkomane, voldelige somaliere, horer og annet søppel er overrepresentert i Oslo`s gater. Ja, da er det ikke mye man kan gjøre egentlig!

Ciao! ;p

Skjult ID med pseudonym marini fr. 17 april 2009 23:06

Skjønner ikke hva du snakker om!!!! Har aldri opplevd å bli angrepet på den måten du snakker om, ingen av mine venninner heller, og jeg bodde ti år i sentrum. I min studietid gikk jeg nesten alltid hjem etter å ha vært på byen. Du bør være forsiktig med å trekke slutninger om at virkeligheten ER slik du tror, basert på noen få hendelser, gjør du det, er jeg fristet til å nevne begrepet rasisme her.

Jeg bodde et år i Paris, DER opplevde jeg noen ubehagelige episoder, men er man vennlig og bestemt, klarer man seg uten å provosere. Enkelte menn med ikke-vestlig bakgrunn har et forkastelig kvinnesyn, det er jeg enig i.

Skjult ID med pseudonym yeah fr. 17 april 2009 23:17

Ehm....Marini. Eller kan jeg heller kalle deg rødstrømpe? Ei venninne av meg flytta til Oslo i fjor høst og hun gikk oppover Trondheimsveien. Og hun har aldri fått så masse slengbemerkninger og dritt slengt etter seg. Tilfeldig? Neppe! Kanskje du bare er feit eller noe?

oooops..............!

Skjult ID med pseudonym clin fr. 17 april 2009 23:36

Jeg hadde nettop mailed til en gutt som viste seg at han er fra et muslim land, og jeg ville avslutte kontakten fordi jeg hadde dårlig erfaring med dem før. Gjett hva slag mail jeg fikk tilbake, jeg ble nesten redd.. kanskje jeg er full av fordom, men jeg er mye mye mer redd for menn/gutter fra muslim land enn norske menn/gutter.

Skjult ID med pseudonym marini fr. 17 april 2009 23:38

@yeah
Nok en fordom kanskje?

Skjult ID med pseudonym kit001 fr. 17 april 2009 23:43

yeah, fint du på sikt øker den gjennomsnittlige intelligensen i Oslo ved å flytte

Skjult ID med pseudonym eliseb lø. 18 april 2009 00:03

Kjenner meg heller ikke igjen i å få stygge bemerkninger slengt etter meg i sentrum eller at noen tar tak i meg. Jeg har til og med gått i Tr.heimsveien ALENE!

Skjult ID med pseudonym Bebbe lø. 18 april 2009 00:05

Jeg har ingen erfaring med ekle mannfolk på vei hjem fra byen, av den enkle grunn at jeg er ikke tør å gå alene :-)

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 00:06

eliseb!
Du er sikkert kjempestygg!!! :-)

Skjult ID med pseudonym kit001 lø. 18 april 2009 00:08

marini, vær snill med idioten. Han har jo lovet å flytte... :)

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 00:11

@kit001

Skal prøve :-)

Skjult ID med pseudonym eliseb lø. 18 april 2009 00:14

marini, at vi ikke har opplevd det kommer sikkert av at vi er feite og stygge :(

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 00:15

eliseb
Buhu....selv ikke BRUNE UTLENDINGER vil ha noe med oss å gjøre.....hulk!

Skjult ID lø. 18 april 2009 00:15

det må da gubbevaremegvæl gå an å si det en opplever som sin sannhet uten å bli kalt rasist! Av 41 grove overfalls voldtekter i Oslo var samtlige utført av ikke etniske nordmenn.....det er et faktum. Jeg bodde i sentrum i 6 år, jobbet i restaurantbransjen, tendensen var helt tydelig...det var i de aller, aller fleste tilfeller menn med annen kultur/religions bakgrunn enn min som sto for de ubehagelige opplevelsene på vei hjem fra jobb når trikken hadde sluttet å gå, det er min sannhet....Lik det eller la vær.

Skjult ID med pseudonym lille meg lø. 18 april 2009 00:16

hmm... da må visst jeg være feit og stygg også.... og kanskje for gammel i tillegg....

Skjult ID med pseudonym Enda En lø. 18 april 2009 00:17

Skulle ønske jeg ble antafset litt på vei hjem fra byen.

(Helst ikke av menn. Eller (nigeria)horene)

Skjult ID med pseudonym Bebbe lø. 18 april 2009 00:18

Det er nok ikke bare på vei hjem fra byen mannfolk kan være ekle, opp med ei hånd alle jenter som har møtt på ubehageligheter PÅ byen også!!!

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 00:19

@Skjult id

At undersøkelser viser at menn, spesielt muslimske menn, topper statistikken når det gjelder voldtekt og vold er da ingen overraskelse. Det er et faktum. Men at normale norske jenter blir antastet i tide og utide, og at norske noble menn bør forsvare dem på gaten, har lite med virkeligheten å gjøre.

Skjult ID lø. 18 april 2009 00:31

@marini
Makan til flås har jeg vel sjelden lest!
Normale norske jenter...hmmm, anes en hentydning til noe...
Antasting er jo forløperen til vold....men som du sier lenger opp her kan du -som regel-snakke seg ut av det.....hvis den du forsøker å snakke med forstår hva du sier eller er interessert i å høre.......

Skjult ID med pseudonym eliseb lø. 18 april 2009 00:32

@skjult id
Nå skriver jo faktisk TS "normalt pene norske jenter", så Marini refererer nok til det i sitt utsagn.
Hva er det du selv foreslår, egentlig ?

Skjult ID med pseudonym lille meg lø. 18 april 2009 00:42

@ Enda En
Du må gå de riktige stedene for å bli tafset på, skjønner du... ;-)

@Bebbe
Nå rekker jeg opp hånda...

Og litt "alvor" på tampen:
men det er, ifølge en gammel studievenninne med utenlandske menn som kompiser, at ikke bare muslimske, men også andre, ikke-vestlige menn har "lært" gjennom sin oppdragelse, at kvinner som viser hud - dvs går i korte skjørt (og da mener jeg korte, og ikke kort-korte...), t-trøyer eller singlet'er, evt har utrigninger, gjør dette som et signal om at hun "ønsker" å bli antastet, og at det dermed er vår egen skyld.... fordi vi "byr på" oss selv...

(NÅ er jeg spent på reaksjonene.....)

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 00:49

Skjult id
Du skriver:
"Antasting er jo forløperen til vold....men som du sier lenger opp her kan du -som regel-snakke seg ut av det.....hvis den du forsøker å snakke med forstår hva du sier eller er interessert i å høre......."

Antasting eller aggressiv tilnærming fra sosialt inkompetente menn har jeg opplevd fra fler norske menn enn UTLENDINGER. Denne type adferd behøver ikke å bety annet enn at en mann ikke vet hvordan han skal oppføre seg for å oppnå kontakt. Tragisk, men sant. Det er ikke slik at alle disse stakkars mennene er voldelige, eller tror du det? Kanskje det er stille og tause menn, som faktisk tyr til vold? De mennene som aldri sier noe, men som sitter i et hjørne og stirrer? Hvis man avviser stakkarslige tilbud på en måte som ikke er krenkende (man kan f.eks si: Nei, takk jeg er gift!), forstår de fleste menn dette. Hva trodde du at mannen var interessert i å høre? Spørsmålet ditt viser en litt forskrudd virkelighetsoppfatning synes jeg.....

Skjult ID med pseudonym Bebbe lø. 18 april 2009 00:53

@Lille meg
Ta deg en tur på byen, med edru blikk, og se deg godt om.. Det er faktisk MANGE jenter som byr seg fram, tørrjukker på dansegulvet, flørter og lar seg "kjøpsslå" over en gratis øl.. Det er flere som legger opp til å bli tafsa på, det skal være sikkert og visst! Jeg sier ikke da at det da er akseptabelt av menn å gå over streken, men likavel! Om du er tydelig på byen, ikke byr deg fram (om da snakker jeg ikke om klær, men adferd), så vil du nok slippe for påtrengende menn! De er jo opptatt med småripsa som ikke skjønner sitt eget beste :-)

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 00:57

@ lille meg
Ja, du får en reaksjon fra meg...jeg blir provosert, men sannheten er nok at mye hud kan av enkelte menn oppfattes som "jeg vil ha sex fort". Jeg tar jo selvfølgelig avstand fra denne typen holdninger, da selv den dydigste kvinne kan gå med miniskjørt og vise puppene sine. Men faktum er at det hjelper lite å bli provosert, i og med at enkelte menn faktisk tror det er slik.... Og hvis man setter de ulike kulturene i perspektiv, ser til og med jeg at disse holdningene jeg ikke liker ikke har oppstått av seg selv :-)

Skjult ID med pseudonym clin lø. 18 april 2009 01:13

En ting er å prate politisk korrekt, en annen ting er praksis. Hvor mange av dere jenter vil finne en muslim gutt/mann som kjæreste? Jeg har hatt muslim kjærest og har hatt somalisk gutt som leieboer, hadde ingen fordom mot noen av dem før, nå er jeg mye mye mer forsiktig. Tør ennå ikke uttale meg høyt, kan fort få stemplinger...

Skjult ID lø. 18 april 2009 01:18

@ clin
"Tør ennå ikke uttale meg høyt, kan fort få stemplinger..."
Det er jo innvandringsdebatten i et nøtteskall det! Alle tier om sin oppriktige mening, av frykt. Sunt? Nei.
Boblen sprekker til slutt, og da vil konklusjonen bestå i av at det var uheldig at ikke disse meningene kom frem i lyset på et tidligere tidspunkt.

Skjult ID lø. 18 april 2009 09:53

You allways can get them out of the bush...but you never get the bush out of them.. det stemmer nok for mange av våre nye landsmen

Skjult ID med pseudonym RT lø. 18 april 2009 12:13

Kan ikke Nordmenn bare forsvare seg selv istedenfor å syte så mye? Når jeg var på Norway Cup som liten så stod innvandrerene og dro de norske jentene i håret og dro av dem skjørt osv mens foreldrene til jentene bare stod å så på...samme når lagene ble oppsøkt av gjenger der de bodde på skoler rundt omkring, foreldrene bare stod å gapte mens barna deres ble banket opp.

Eller når det en sjelden gang ble drept norske gutter og jenter i Oslo Øst, så er det ikke et ord fra noen Politikere...en gutt leier et utested for å feire 18årsdagen sin, blir drept av utlendinger som ikke slipper inn og det 100vis av vitner som sier de ropte norske hore og gris osv mens de dreper gutten ....ikke et ord....en brun gutt blir drept...60.000 mennesker protesterer 1uke etterpå i OsloSentrum....

Hvorfor må Nordmenn hate seg selv så mye?

(mann 51 år fra Oslo) lø. 18 april 2009 13:28 Privat melding

@SteinR, hvis du tror jenter kan fremstille seg slik de vil, uten at folk reagerer, sjekk tråden Amagad!

@(Skjult ID ) 01:18-18/4. Så du mener at det er en god debatt er at jenter som påpeker at det brune grumset faktisk ikke stemmer for de, blir kalt feite? Etter bildene å dømme, er ingen av jentene magre, men jeg tror de fleste menn synes fettet er helt adekvat plassert...

@RT. Jeg antar du refererer til Benjamin saken. Er litt overrasket over at du ikke ser at motivet for drapet er relevant. Skal vi se bort fra motivet, og kun telle menneskeliv som grunnlag for reaksjonene blir det litt pussig. Eksempelvis så forstår de fleste at det var store reaksjoner i verden etter 11 september, selv om det faktisk ikke ble drept flere amerikanere da enn antallet som blir drept i trafikken i USA i løpet av ett år...

Skjult ID med pseudonym RT lø. 18 april 2009 13:35

kit001, det var innvandrere som feiret åpenlyst i mitt nabolag når en norsk gutt ble drept som resultat av rasisme osv..kan gi deg maaaaaange lignende saker, Sirisaken på Manglerud eller frognerparken der en 60år gammel norsk dame omtrent ble lynsjet eller en tilbakestående gutt som blir banket opp av innvandrere på 79 Grorud bussen på Hauketo mens de roper jævla norske ditt og datt osv..kan fortsette i det uendelige, har selv endt opp på legevakten som et fast innslag i min oppvekst pga rasistisk vold...kan finne referanser til alle sakene jeg nevner.

Så...hvorfor er det ingen Nordmenn som demonstrerer da?

(mann 51 år fra Oslo) lø. 18 april 2009 13:36 Privat melding

@RT, stå på, gå i tog selv!

Skjult ID med pseudonym RT lø. 18 april 2009 14:08

Nei jeg kan forsvare meg selv..men jeg tenker på alle jentene jeg kjenner som er politisk aktive.

Skjult ID med pseudonym kit001 lø. 18 april 2009 14:18

@RT. Hvis disse venninnene de er politisk aktive, vet de nok hvordan de går i tog. Så, siden det ikke er så mange protester fra de, oppfatter de vel problemet som mindre enn det du gjør. Kanskje de ser på det på samme måte som meg, en drittsekk er en drittsekk uansett hudfarge?

Skjult ID med pseudonym 3kspill lø. 18 april 2009 14:19

Si fra når vi skal gå i tog........ jeg kommer..!!!!

Male plakater kan jeg også :-)

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 14:38

Jesus,,, for en dustedebatt.
Hva skal det stå på plakatene og hva skal dere demonstrere mot? Hadde vært greit med en avklaring :-)

Skjult ID med pseudonym RT lø. 18 april 2009 14:50

For en dustedebatt! hvordan vår jenter å kunne kreve å gå ifred uten å bli kalt norske hore..nei dette var tøys, du har ikke opplevd dette og derfor har det aldri skjedd, ferdig med denne saken.

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 14:52

Svar på spørsmålet mitt du.

Skjult ID med pseudonym RT lø. 18 april 2009 14:58

Synlig Politi og at muslimske menn blir TVUNGET til å respektere norske jenter...f.eks intervjuet som ble spilt på NRK P3 ifjor sommer der somaliske menn sier at det greit å voldta norske jenter siden de selv legger opp til det...ikke en eneste reaksjon annet at programleder Silje Stang sa ja ja...thats it..jaja....

Det må kunne gå ann å kreve trygghet og stå for det med hodet høyt.

(mann 60 år fra Østfold) lø. 18 april 2009 15:09 Privat melding

Selvfølgelig tør ikk SV, eller de fleste andre partier , for den saks skyld, ta opp dette, og kalle en spade for en spade. Da er man nemlig RASIST, og vips så er karrieren over.
Hjelper ikke å gå i tog her. VI (Dere) må bruke hue, og STEMME ved valget.

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 15:09

Utsagnene dine som jeg har limt inn under, bærer preg av løgn, overdrivelse og paranoia. Du bruker ord som ALLTID, ALDRI osv... Mennesker som sprer løgner på denne måten, kan jeg umulig ta seriøst. Du er en rasist, enkelt og greit.

"De har fortalt meg mange ganger at de ALDRI får gå ifred i Oslo, spesielt i sentrum. Flere ganger har jeg opplevd at innvandrer menn tar tak i dem, truer dem eller roper ekle ting etter dem.

Jeg har også vært sammen med en jente som jeg fulgte stort sett OVERALT, siden det rett og slett ikke gikk for henne å gå hjem alene fra byen og fester osv..det var ALLTID en eller annen kar fra et ANNET land med kvinnesyn fra HELVETE som skulle markere seg, og desverre FYSISK.

Jeg vet også av ERFARING, OBSERVASJONER og via andre kameraterskjærester at dette skjer OFTE, det er DAGLIGDAGS."

Jeg har jobbet på en østkantskole i 9 år, med 70% fremmedspråklige/tospråklige. Jeg vet ikke hvor mange timer jeg har tilbragt med gutter "med et kvinnesyn fra helvete", men det er nok flere timer enn du har SETT, OBSERVERT eller ERFART alle disse voldsmennene. Dine utsagn har lite med virkeligheten å gjøre, og det gjør meg trist å vite at mange mennesker sluker disse uttalelsene som riktige.

Skjult ID med pseudonym mart1s lø. 18 april 2009 15:26

Det som gjør spørsmål omkring innvandring så farlig, er at idag er det de politiske ytterfløyene som styrer dagsorden. De mørkeblå og mørkerøde er de eneste som tør å uttale seg. Flertallet holder kjeft av frykt for å bli kalt rasister. Når kun de mest høyrøstede i Frp og SV er både ordstyrere og debattanter, står vi fullstendig på stedet hvil.
Og det er det største sviket mot oss alle.
Vi kommer aldri til å få en avballansert og konstuktiv debatt før de store, etablerte partiene kommer på banen. Dette ser jeg på som den største politiske utfordringen i dag. I velstands-Norge havner som regel fillesakene i søkelyset, der de store partiene krangler om promiller. At økt innvandring til Norge skaper både kjente og tildels ukjente problemer, tror jeg vi bare må ta inn over oss fortest mulig.
Og så må vi våge å snakke om det.

Skjult ID med pseudonym ? lø. 18 april 2009 16:03

jeg har opplevd fulle norske menn antaste venniner av meg.....ifølge mange her inne burde jeg konkludere med at nordmenn er ufine med damer også da....
Har en venn av meg som jobber på danskebåten, der er de fleste voldtektsforsøk utført av nordmenn, så slutt å generalisere.
Det finnes ufine drittsekker i alle nasjonaliteter. Og en ting til, i andre land så er det vanlig å plystre etter en dame eller å si en kompliment, men i dette landet er det litt annerledes....

(mann 51 år fra Oslo) lø. 18 april 2009 17:10 Privat melding

@mart1s. Jeg forstår hva du mener med det er ytterkantene som styrer debatten. Men på denne tråden har det ikke vært noen innlegg som har vært ukritisk for innvandring. Derimot har det blitt påpekt at en del rasistiske utsagn faktisk ikke stemmer med virkeligheten. Eller er det slik at hvis noen påpeker at rasisme er feil så er en automatisk ukritisk til innvandring?

Skjult ID med pseudonym elfrodo lø. 18 april 2009 17:15

Jeg regner med at ingen kan motsi at det er en overrepresentasjon der ikke-vestlige innvandrere er involvert (i hvert fall i oslo). Jeg synes også diskusjonene ofte blir sort/hvit. Noen sier at det alltid forekommer mens andre her mener at det aldri forekommer. Tror nok sannheten er noe midt i mellom... Men det er alltid moro å stå på barrikadene...

Skjult ID med pseudonym kit001 lø. 18 april 2009 17:22

@ elfrodo. Veldig avhengig av hvilke grupper du ser på. Noen ikke-vestlige grupper er underrepresentert, andre overrepresentert. Selv om religionen er den samme.

Skjult ID med pseudonym elfrodo lø. 18 april 2009 17:38

totalt sett så....hvis du går ned på detaljnivå vil du aldri se tendensen :-)

Skjult ID med pseudonym kit001 lø. 18 april 2009 18:17

Riktig det, elfrodo... Menn er de som utfører kriminelle handlinger, jeg synes det er viktig å skille på at det faktisk ikke er alle menn som er kriminelle. Noterer at du har ett annet, mer helhetlig syn på det, din gamle kjeltring ;)

(mann 33 år fra Oslo) lø. 18 april 2009 20:11 Privat melding

Satan jeg skriver og skriver men det blir borte

(mann 33 år fra Oslo) lø. 18 april 2009 20:16 Privat melding

Anyways, begge sider må stille krav i en situasjon der vi gjør det beste ut av det multikulturelle samfunnet.

Innvandrere må kreve å bli tatt på alvor.

Nordmenn må kreve at det er våre verdier som kommer før alt annet.

Samtidig så må Nordmenn slutte å skulle "ta" andre Nordmenn når de føler seg truet eller redde eller usikre i debatter, det er en ræva herskerteknikk som vanskeliggjør fremskritt.

Men på en annen side så kan jeg kanskje tjene mye penger på å opprette en nettbutikk som selger pepperspray, og kraftige gutter som meg blir mer etterspurt av jenter i sosialesammenhenger fordi de føler seg utrygge hehe.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 18 april 2009 21:18

@ SteinR

Jeg fikk i alle fall lest det innlegget ditt som forsvant, og synes det var bra. Det du skrev om dine egne erfaringer i det første innlegget ditt lignet på mine egne erfaringer. Jeg vokste også opp på østkanten, og selv om det var mest etniske nordmenn i min kameratgjeng så opplevde jeg en del av det du snakket om - sett fra den andre siden riktignok. Dvs. de som gjengene med innvandrerungdom ville banke opp og lemleste for å sette seg i respekt hos, og noen ganger knivstikke. Min beste venn mistet sin 17 år gamle fetter på den måten, og en skolekompis av oss endte også livet på samme vis. Noen av innflytterne var veldig ok karer jeg hadde respekt for og regnet som venner, men veldig mange var bråkmakere og det var en god del bråk og slåssing ja.

Den største utfordringen var faktisk å starte på en videregående skole lenger vest hvor de fleste andre elevene bare hadde vokst opp med en eller to personer med en annen hudfarge rundt seg, og disse var som oftest adopterte. Der ble mange av oss som kom fra min bydel fort stemplet som rasister siden vi hadde enkelte negative ting å si om innvandrere også. Altså nordmenn som skulle ”ta” andre nordmenn som ikke var politisk korrekte og fordi vi faktisk var frekke nok til å hevde at innvandringen ikke BARE førte godt med seg (hvordan kunne vi synes det når vi hadde venner som hadde blitt mishandlet?), og fordi vi syntes at innvandrere burde lære seg norsk og respektere norske lover og verdier (på store deler av 90-tallet ble du kalt rasist hvis du sa det der, og det henger nok litt igjen fortsatt dessverre). Samtidig er jeg rimelig sikker på at jeg hadde langt flere venner og bekjente blant innvandrerne enn det de politisk korrekte vestkantungdommene jeg møtte på videregående hadde den gang. Tror mange egentlig bare synes det føles godt å være på ”den riktige” siden i slike debatter, selv om de ikke har særlig mye erfaring selv.

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 22:11

@ oslomann

Det er dessverre av og til slik du beskriver, at innvandrergutter oftere tyr til vold, utpressing, kriminalitet, voldtekt og knivstikking enn etnisk norske gutter. Men det er ikke slik at dette er den gjennomsnittsadferd hos en vanlig muslim, faktisk er det snakk om en liten andel. Kvinnesynet blant disse guttene/mennene er også oftere preget av manglende respekt enn hos nordmenn, dessverre. Innvandring fører til store utfordringer, og personlig synes jeg at norsk invandringspolitikk burde være mer restriktiv. Familiegjenforening bør det bli slutt på, hvertfall bør kriteriene for gjenforening bli strengere. Det er i dag strenge krav til asylsøkere og flyktninger, det er bra, og kanskje burde kvoten bli enda mindre.

MEN, å påstå at norske jenter ikke kan gå alene fordi de da høyst sannsynlig vil bli antastet, trakasert eller voldtatt av muslimer, er en påstand som ikke har rot i virkeligheten. Trådskriver kommer med mange utsagn som er direkte rasistiske, og da blir jeg provosert.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 18 april 2009 22:27

@ marini

Selvsagt er det et mindretall av muslimer som gjør dette, det gjelder absolutt ikke alle. Og en innvandrer er ikke en innvandrer - en perser og en somalier er vel omtrent like ulike som en nordmann og en kristen etiopier. Er for så vidt stort sett enig i alt du skriver i det siste innlegget ditt, akkurat som jeg er enig i det SteinR skriver i sitt. Men akkurat det uttrykket "en drittsekk er en drittsekk uansett hudfarge", som enkelte andre kommer med synes jeg er litt misvisende, for det skal vel egentlig være "en drittsekk er en drittsekk uansett hudfarge, unntatt hvis han er en nordmann som skader eller krenker en innvandrer. Da er han en rasist". For det er vel slik holdningen har pleid å være blant mange her i landet.

Og de fleste jenter som går alene får jo absolutt gå i fred, selv om det definitivt ikke alltid er tilfelle. Jeg har vært vitne til slik trakassering noen ganger jeg også, om ikke ofte. Og jeg har også hørt en og annen historie fra jenter jeg har snakket med. Synd SteinR sitt første innlegg forsvant for han hadde også en del erfaringer her, han hadde jo tydeligvis vokst opp med stort sett bare innvandrere rundt seg.

Har forresten bodd i Paris jeg også, og det samme har min ene søster. Hun ble faktisk overfalt to ganger der. Den ene gangen ble hun og venninnen hun gikk sammen med reddet av en fransk gutt som forsvarte dem mot gjengen på fem som var i ferd med å ta dem i en mørk bakgate de hadde rotet seg inn i (skulle nok enten rane eller voldta dem antar jeg, eller begge deler) - stakkaren ble nok stygt banket opp, men jentene unnslapp. Den andre gangen, som var på metroen, der klarte hun å sparke overfallsmannen i trynet da han hoppet på henne, og så stikke av. Begge deler i løpet av under et år. Så finnes nok verre byer enn Oslo ja...

Men nå er det ut på byen, så får forum være forum...

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 22:57

@ oslomann

Ja, enig i alt du skriver! Jeg ble også overfalt i Paris, det var på metroen i en gang, og en mann som trolig var araber, kom helt uten forvarsel bakfra og begynte å dra meg i håret og begynte å grafse på meg mellom bena, fikk slitt meg løs, og løp til perrongen og satte meg ved siden av fire franskmenn. Utrolig nok kom han bort likevel, og prøvde å stikke hånden ned i blusen min. Jeg reagerte med å kaste hodet bakover, og skallet meg selv i betongveggen... (noe klumsete men....), da reiste to av guttene seg opp, ble opprørte og gikk mot han, da snudde han og gikk. Ble helt skjelven etterpå, men kom fort over det. I Norge har jeg aldri blitt antastet på denne måten, men noen ufine kommentarer har jeg fått.

I dag er jeg lærer for over 35 flotte muslimske gutter (det er to klasser). Det har vært problemer med to, resten av dem er oppegående og nydelige elever, og flere av dem også faglig dyktige. Men det har vært flere episoder med gjengproblematikk, vold, og fettere og brødre som har truet andre. I løpet av 9 år, har det ikke vært en eneste episode med knivstikking, og dette er en stor skole med elever fra 1. til 10. trinn. Jeg vil heller ikke legge skjul på at mange av mine mest krevende elever oppgjennom årene ofte har vært muslimske gutter, og noen få muslimske jenter faktisk. Men jeg har jo også hatt utagerende og aggressive etnisk norske gutter.

Skjult ID med pseudonym marini lø. 18 april 2009 23:38

Jeg kjenner flere norske voldlige menn. Men er jeg redd norske menn?
Jeg kjenner mange norske kvinner som har ONS i tide og utide, men er de horer?
Jeg har ved flere abledninger fått problemer med bilen Audi, men er det en dårlig bil?
Jeg har hatt mange kvinnelige sjefer, og noen av dem har vært bitcher, men er kvinner dårlige ledere?
Jeg kjenner en breiflabba brautende og selvhevdende Bergensere, men er alle Bergensere selvgode?
Jeg har hatt mannlige drittsekker til sjefer, men er mannlige sjefer psykopater?

Jeg forstår at det er tendenser som tilsier at muslimske menn lager problemer for kvinner, men er alle muslimske menn potensielle voldtektsmenn?

Jeg kaller spade for en spade, og en rasist er en rasist. Takk og pris for at vi lever i et land som Norge, de fleste av oss er oppegående nok til å forstå at en nordmann ikke bare er en nordmann.

Og til Intolerant: Hvordan kan du trekke frem USA som et godt eksempel, det finnes ikke et sted i verden der det er mere vold, og der kriminalomsorgen er så tragisk at den faktisk skaper flere voldsmenn. Å komme med påstander om at "de har kommet langt med integreringen" er i seg selv utsagn som tyder på at du ikke er helt oppdatert. De aller fleste afrikanere er etterkommere av slaver, så når det gjelder den gruppen, er vel neppe "integrering" et begrep som betegner den gruppen hvertfall. De fleste kan vel faktisk kalles amerikanske kristne borgere. Når det gjelder muslimer, blir de hvertfall etter september 11, ikke akkurat ønsket velkommen i den vanlige amerikanske borges hjem, og svært få vil ansette en muslim. På flyplassen opplever muslimer ofte direkte trakasering. Grensene til USA er så og si stengte for innvandrere. Du snakker om grenseløs naivitet....personlig vil jeg heller være snill og naiv enn kunnskapsløs og intolerant. Huff da...der ble jeg engasjert gitt :-) Peace and love!

Skjult ID med pseudonym rasisten sø. 19 april 2009 00:15

Indianerne gjorde ingenting med innvandringen, nå bor de i reservat...

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 00:25

@ intolerant

At du bevisst bruker "intolerant" som nick, får nok frem det verste i meg :-) Enig i at Norge burde sette mye større krav til sin nye og gamle innflyttere, men USA er ikke et land bør søke lærdom fra, mener nå jeg, Norge har kommet så utrolig langt når det gjelder respekt for barn, kvinner og minoretsgrupper, og det er jeg stolt av!

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 01:00

Da får vi bli enige om å forbli uenige, min bror bodde i USA i to år, han er fremdeles sjokkert over vanlige amerikanske holdninger og kunnskaper overfor både kvinner, barn og minoritetsgrupper. Hvis et barn vokser opp i et hjem med to karrierebevisste foreldre i USA, kan han eller hun regne med å se sine foreldre et par timer om dagen. Kvinnene gir derfor oftere avkall på karriere der enn i Norge. De har ofte to ukers ferie i året. Det finnes ingen støtte for alenemødre, som åpner mulighetene for utdanning eller jobb, slik det er i Norge. Muslimer, afrikanere og mexikanere havner nederst på listen over ønskede arbeidstakere, slik at mange av dem ikke har mulighet til å gjøre karriere. Det er ingen tiltak mot å utjevne de økonomiske forskjellene, slik at skolene i ghettoene forblir dårlige. Det er ikke like muligheter for alle slik det faktisk er i Norge.Hvis du har en funksjonshemming eller er handikappet blir du gjemt, og sannsynligvis havner du på sosialen.

Jeg nekter å bli kalt kunnskapsløs (selv om du ikke gjorde det), fordi jeg mener at USA er et land der man ikke respekterer kvinner, barn og minoritetsgrupper i samme grad som man gjør i Norge. Jeg er alenemor selv, og tenker med stor glede, at jeg er svært takknemlig for å bo i et land som Norge, nettopp fordi barns og kvinners (eller menns) behov blir satt høyt. Og nå er det bedtime!!!!!! På tide kanskje :-)

Skjult ID med pseudonym tidløs sø. 19 april 2009 14:19

RT
Noen må jo begynne, så hvorfor ikke starte med deg selv i stedet for å spørre hvorfor.

Skjult ID med pseudonym RT sø. 19 april 2009 14:47

Det anngår ikke meg, jeg er ikke kvinne, stemmer ikke sv og kaller ikke folk rasister og gjør ikke narr av norske jenter som opplever at de mister sin trygghet, jeg bare lurte på noe.

Skjult ID med pseudonym mars sø. 19 april 2009 15:03

Integreringingen av innvandrere fungerer bedre i USA enn i Norge fordi det er en stat av innvandrere. Urbefolkningen ble marginalisert for 200 år siden.
I tillegg stilles det i motsetning til her hjemme, krav til å kunne språk, krav om å kunne dokumentere identitet, lojalitetserklæring etc.

Skjult ID med pseudonym mars sø. 19 april 2009 15:11

Jeg kaller en spade for en spade, og en rasist for en rasist. Enten han er etnisk norsk eller ei. For å lage verdensbildet til enkelte nordmennn litt mere komplisert så er det vel dessverre slik at forskjellsbehandling av andre mennesker her i landet basert på hudfarge eller etnisitet er vel så utbredt blant ikke etnisk norske. Dette må man ta alvorlig, da etniske nordmenn og vår kultur faktisk er like mye verdt som andre. En kan ikke vente at andre skal respektere en om en ikke respekterer seg selv.

Den beskjedne statistikk som blir offentliggjort viser også klart at forkjellige ikke etnisk norske grupper, da fra muslimske land, er klart overrepresentert når det gjelder voldskriminalitet og seksuelt motivert vold. Dette er bare toppen av isfjellet, for hver sak som blir anmeldt er det sannsynligvis mange som blir truet til taushet.. Har sett eksempler på dette selv.
Bak dette synes det dessverre å ligge rasistiske holdninger og en mangel på respekt hos svært mange ikke etnisk norske for etniske nordmenn og verdiene som samfunnet vårt hittil har vært bygget på.

Interessant med en situasjon om noen år hvor det blir en hvit minoritet i Oslo..
Paralleller er jo tibetanerne som etterhvert har blitt en etnisk minoritet i sitt 'eget' land, polyneserne på Fiji , amerikanske urinnvånere ('indianere') etc

(mann 51 år fra Oslo) sø. 19 april 2009 15:50 Privat melding

Bra innlegg SteinR! Poenget er at alle er individer, uansett hva slags hudfarge eller hvilken gud de tilber eller ikke. Sosialantropologi har en mørk fortid. Det er ikke så alt for mange år siden de stilte ut morsomme mørkhudede mennesker i bur....

@mars, noen muslimer er overrepresentert på voldsstatistikken, andre er underrepresentert. Somaliere er overrepresentert, pakistanere er underrepresentert.

@oslomann. Når partisekretæren i AP går ut og sier at det både er store problemer og store fordeler med innvandring, er det vel ett tegn på at vi i dag har en mer nyansert debatt om innvandring enn "en drittsekk er en drittsekk uansett hudfarge, unntatt hvis han er en nordmann som skader eller krenker en innvandrer. Da er han en rasist". Kanskje på tide og komme seg videre fra skyttergravene på 90 tallet?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 19 april 2009 16:00 Privat melding

Antall kriminelle i forhold til totale antallet mennesker. På samme måte som noen er overrepresentert. Det er mulig det har en sammenheng med befolkningssammensetningen, kriminelle er i all hovedsak unge menn, får en kun unge menn inn i landet, er det nærmest gitt at de vil ha høyest andel kriminelle.

Skjult ID med pseudonym mars sø. 19 april 2009 17:07

@ SteinR
Sikkert noe tull, upopulært og rasistisk å påpeke dette, men etter tallene å dømme blir etniske nordmenn i mindretall i Oslo innen etpar tiår.. -Lik det eller ikke.
'Nordmenn vil dø ut' ? -Hvem har sagt det?

-Neida rasismen og nedlatende holdninger florerer både i venstreradikale akademiske miljøer og ellers..

@ kit001
Fact: -Ikke-vestlige, spesielt muslimer er overrepresentert når det gjelder vold i landet vårt. Noen grupper mere enn andre. Dette er det galt å godta.

Det blir veldig galt om man skal ha ett sett veldig strenge regler for etniske nordmenn og et sett veldig ettergivende regler for andre. I det ligger det forskjellsbehandling pga. etnisitet dvs. rasisme.

F.eks demonstrasjonene i Oslo utenfor Stortinget og i Parkveien ville neppe ha vært tillatt av politiet i den formen de hadde om det hadde vært etniske nordmenn som hadde 'ytret' seg slik.

-Og det er ikke vi som drar til dem. Dette er Norge og ikke Irak. Akseptansen til folk av avvikende etnisitet som ikke innordner seg i samfunnet er nok noe mindre i Somalia, Pakistan, Irak. enn her.
Og vil man bosette seg i et annet land, må man innordne seg og vise respekt.

Tror at det tvinger seg fram å slakte noen hellige kyr for endel i dette spørsmålet.

Skjult ID med pseudonym 123 sø. 19 april 2009 18:26

jeg har tilgode å ha hørt noen kalle seg for rasist........"ingen er det, man er bare mot innvandrere..-"

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 19:08

@ mars
Du skriver:
"Sikkert noe tull, upopulært og rasistisk å påpeke dette, men etter tallene å dømme blir etniske nordmenn i mindretall i Oslo innen etpar tiår.. -Lik det eller ikke."

Hvor har du fått disse opplysningene fra? Landsforeningen for ekte nordmenn?
Kildehenvisning takk, hvis du ikke klarer å det, er jeg tilbøyelig til å tro at du er lettlurt og at du sprer rasistisk propaganda som lettlurte mennesker tror på. Et soleklart eksempel på å bevisst eller ubevisst spredning av fremmedfrykt.
Pass deg, nå kommer de og tar oss!

(mann 33 år fra Oslo) sø. 19 april 2009 19:19 Privat melding

Om det skal komme en utlending å ta meg så håper jeg han har med noe god fastfood, fordi det kan de faen meg lage en million ganger bedre enn oss hvitinger.

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 19:45

PS. Hitler fikk i sin tid tyskerne til å tro at Jødene skulle ta over jobbene, husene og landet.
Frykt er et fantastisk bra maktmiddel, finnes ikke bedre!

Skjult ID med pseudonym Isabjella sø. 19 april 2009 19:53

Etter 11 år i Oslo så har det TS skrevet skjedd meg flere ganger, noe som har gjort meg veldig skeptisk til utenlandske menn foruten på jobb. Der er de hakket mer profesjonelle, heldigvis.
Men at utenlandske menn ser på norske kvinner som fritt vilt for egne lyster, ja.
Om det er en taxisjåfør som vil være med deg inn eller om det er en forbipasserende som slikker seg om munnen mens han prøver å få øyekontakt, det er ett fett. De får det i alle fall til å føles som en ubehagelig tilnærming. Ikke alle, men de fleste opplever jeg slik.
Har opplevd å bli tatt tak i og prøvd dyttet inn ei dør på lyse dagen på Tøyen, menn har kalt meg hore fordi jeg har sagt nei takk til å danse med dem. De "ser" aldri at jeg avviser også nordmenn.
Så jeg har kommet frem til en ting, det er ikke jeg og min skepsis som er rasisten, men utlendingen som ser ned på meg fordi jeg er norsk kvinne.
Føler meg ikke særlig vel når jeg blir utsatt for slike rasister...
beat that!

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 20:06

Selv norske menn ser på norske kvinner som fritt vilt for egne lyster, og de får napp litt oftere enn utlendingene.....
Men forskjellen er at flere norske menn respekterer henne som et seksuelt vesen, enn det muslimske menn gjør.
Det blir kulturkollisjon....mennene vet ikke hvordan de skal få tak i godsakene, og prøver seg på en måte norske kvinner finner frastøtende. Men Isabjella: Flesteparten av muslimske gutter/menn er født i Norge, og de oppfører seg faktisk ordentlig, og voldtar slettes ikke kvinner på vei hjem fra byen. Dette er nyansen jeg forsøker å trekke frem i denne debatten. Selv om du har opplevd flere episoder, tenk på alle de gangene du faktisk har møtt muslimske menn på gaten, i en taxi eller på et utested, der de har oppført seg helt eksemplarisk! Det er kjempestor forskjell på en somalier som har bodd i Norge i et år, og en pakistansk gutt som er født og oppvokst i Norge. Hvordan kan kvinner som deg konkludere med at alle muslimer er slik TS beskriver?

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 20:18

Nei, jeg har aldri stemt SV, og kommer heller aldri til å gjøre det. Som Kit 001 allerede har nevnt, kommer APs partisekretær Raymond Johansen (som faktisk bor i Grouddalen) til å ta opp en rekke kritiske spørsmål vedrørende norsk innvandringspolitikk, så da er det vel ikke noen særlig tvil om hva jeg stemmer :-)

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 20:28

Glemte et viktig argument til Isabjella.
Slik "alle muslimer" skjærer alle norske kvinner over en kam og betrakter dem som fritt vilt for egne lyster, eller horer
slik skjærer du alle muslimske menn over en kam og betrakter dem som kvinnefiendtlige rasister.

Da er jo ikke du noe bedre selv da?

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 19 april 2009 20:47

Marini,
du har nok mer førstehåndskjennskap til flere innvandrergrupper fra din erfaring som lærer, enn flertallet her. Men for meg virker det som du konsekvent ikke vil se nyanser mellom grupperingene, ved å fremheve at ikke alle audier er dåprlige fordi om noen er det, ikke alle bergensere breiflabber fordi om du ahr truffet noen. Men det kan jo tenkes at de er det mer enn andre?

På verdensbasis er det hevet over enhver tvil at kvinners posisjon er svakest i land styrt av fundamentalistiske muslimer. Og vokser man opp med en kultur som definerer kvinnen som mannens eindom, at hun plikter å dekke seg til etc, er det vel ikke rart at man ikke har samme respekt for kvinenr som menn som er oppvokst i frdemokratiske, relativt sekulære samfunn. Og da er det logisk at vi ser avskygninger av det i de samfunnene som importerer denne kulturen. Nei, ikke hos alle, men for mange - som gir seg utslag bl.a. i at samtlige overfalssvoldtekter anmeldt til politiet de soiste årene i Oslo, er begått av ikke-vestlige innvandere (hvorav ikke alle trenger være muslimer, men majoriteten er det).
http://www.nrk.no/nyheter/1.6567955

De færreste muslimer går så langt som til å voldt, men det trenger ikke gå så ølangt for at det skal være uebhagelig. Jeg har selv merket trakassering sene natteitimer på vei nedover Grünerløkka, det er en av grunnene til at jeg helst ikke går der lenger. Jeg føler meg ikke direkte truet, men jeg synes det er ubehagelig. jeg har sluttet å gå der, og føler at min frihet er innskrenket pga det (kan leve emd det, men prinsipielt er det uakeptabelt).

Så lenge vi ikke tør å ta debatten og si at kulturkollisjon skaper problemer og rammer tryggheten til lovlydige borgere, så får man heller ikke gjort noe med det. Sterkere vekt på kulturinnføring i integreringsprosessen, og økt språkoplæring og integrering i arbidslivet vil aldri bli bedret når man beknekter et prpoblem og forfekter at "alle er like".

Og bare på tampen: Hvor har du det fra at det ikke finnes et sted i verden der det er mer vold enn i USA....???
Det er jo opplagt fullstendig feil; har du ikke fått med deg hvordan det er i feks Columbia, Venezuala, Sør-Afrika - bare for å nevne noen? For ikke å snakke om Afghanistan, Iran og Saudi. Men i de sistenvente dekker jo ikke statiskken kvinnedrapene..

(mann 33 år fra Oslo) sø. 19 april 2009 21:02 Privat melding

Jeg vil provosere litt her..litt ordentlig..

SÅ her er mitt lille bidrag til vårstorm iform av kåseri :

Her er noe å tygge på - hvordan har det seg at for jenter er det den verste tingen i verden å bli voldtatt, mens gutter flest tenker at noe slikt hadde vært fantastisk (såfremt det ikke er toeren som må til pers).

Sett i sammenheng med venstresidens illegalisering av horekunder ledes jeg til å tro at det dypt i den kvinnelige ånd hviler en erkjennelse av at all girlpower er forankret i seksualiteten. Og hvis hun fratas denne, så har hun ingen kort igjen å spille. For en mann er det hipp som happ, siden hans seksualitet er erklært verdiløs i enhver sosial- og samfunnsmessig kontekst.

"lukke vinduet, forsegle døren, gjemme seg".

Skjult ID med pseudonym Isabjella sø. 19 april 2009 21:03

@marini

Vi er vel alle rasister da, men jeg kan i det minste innrømme min skepsis mot muslimske/utenlandske menn. Du vet jo selvsagt ikke dette, men mitt syn har de selv forandret på, for det var ikke slik før jeg hadde div. opplevelser.
Og av alle de episoder jeg har opplevd, så er det ingen norsk mann som har fått meg til å føle samme frykten/redselen... Hm!
Og som nevnt ovenfor her, statistikken sier vel sitt.

Og om du leser mitt første innlegg, så har jeg ingen problemer med utenlandske/muslimske menn på jobben. Hvorfor? Jo, fordi de oppfører seg mot norske kvinner som de jobber sammen med.

Om mange er født i Norge, så tror jeg faktisk du glemmer at det skal flere generasjoner til før familiens oppdragelse, kultur, syn osv er blitt såpass utvasket at de er mere norsk enn "utenlandsk".. Dette synes i alle fall jeg du bør ta i betraktning.
Så kan vi også tenke litt på disse etniske nordmenna våre... Og kriminalitet...
Hvordan i alle dager kan du sitte og forsvare dette, egentlig??
Råtne epler i begge leire, men hvor er største andelen?

Handler dette om å være bedre? Derfor du står opp og taler muslimenes sak, fordi du er bedre enn meg?? Om så er, så krever det litt ettertanke...
Og ja, jeg er fullstendig klar over at jeg har VALGT å ta avstand fra en viss gruppe menn, noe som (det sier seg selv) gjør at jeg skjærer alle ( så og si) over en kam. Men til dags dato har jeg ikke hatt en eneste opplevelse der jeg kan si til meg selv at jeg har tatt feil av vedkommende. Så det kommer jeg til å stå for til den dagen jeg erfarer at jeg har tatt feil. Noe jeg ikke tror jeg gjør.
Muslimske mannlige arbkollegaer og venner har faktisk selv sagt at de fleste menn fra deres hjemland har lite respekt for kvinnen. Enten det er en kvinne fra deres eget hjemland eller Norge. Her er det et någet spesiellt kvinnesyn ute og går, ikke rasisme fra meg, eller ser du ikke det?

Nordmenn er generellt veldig flinke til å være politisk korrekte. For sier vi noe som er ufordelsaktig om en utlending, jah da er vi rasister på 1-2-3.
Men det er ingen som kaller utlendingen for rasist, som om han er noe bedre?! Tror du de synes nordmenn er kjempeintelligente og et supert folkeslag? Eller synes muslimer at vi som spiser svin, er noen skitne griser selv?
Den var lavmål, men jeg føler det er flere som bør se virkeligheten her, og det er at nordmenn er utrolige naive på dette området.

Skjult ID sø. 19 april 2009 21:10

@ steinR
Orker ikke kommentyere ditt innlegg, men tar det med en vits ;:
PÅ eldresenteret kommer en dame ned til fokost og skriker at hun ble voldtatt i natt. Så hun sa til alle at de måtte ha vinduene lukket om natten !
Morgenen etter merket søstrene seg at ALLE hadde vinduene åpne................
Bare en digresjon

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 19 april 2009 21:14

SteinR;
hvem definerer kvinnen gjennom hennes seksualitet? I hovedsak menn.
Som engelsklæreren sa i gramatikktimen: Men fuck women --> Subject - verbal - object.

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 19 april 2009 21:15

Der er du inne på noe SteinR.
Det er ikke så lenge siden Norges første voldtektsdom ble avsagt mot en kvinne. Og jeg tipper ganske mange menn lo litt for seg selv, trakk på skuldrene, og tenkte "so what?"
Når menn blir utsatt for seksuelle overgrep, er det gjerne i en situasjon der han ikke kan forsvare seg - oftest i fylla. En kvinne derimot skulle nok hatt lyst til å forsvare seg, men klarer det ikke på grunn av fysisk underlegenhet. Og så enkel er antagelig forklaringen. Hadde en mann blitt voldtatt av en kvinne han absolutt ikke ville ha sex med, og på toppen av det hele ikke klarte å forsvare seg mot henne rent fysisk, tror jeg det kunne blitt opplevd som ganske traumatisk.
I tillegg har du det rent "tekniske" som omhandler den seksullle delen.
En kvinne blir penetrert, hun får noe inn i kroppen hiun ikke vil ha der. Som du selv sa Stein, toer'n er hellig !
Og når vi menn kommer, etterlater vi oss nokså slibrige bevis. Det er heller ikke spesielt delikat i en slik sammenheng. Som om ikke det var nok, kan kvinner som du sikkert vet bli gravide.

Skjult ID med pseudonym Lars sø. 19 april 2009 21:20

her er noe å tenke på i denne debatten:

kun en brøkdel av alle voldtekter blir anmeldt og det kan hende det er lettere å anmelde en innvandrer enn en nordmann for slikt:

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.5462076

USA er nok ikke det landet med mest vold i verden, men det er det landet i verden med desidert flest fanger i fengsel uansett hvordan man ser på det og majoriteten av dem er ikke "hvite"

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 21:27

@ Vibe og Isabjella

Jeg har sagt det før, og sier det igjen:
Muslimske menn er i snitt mer voldelige, trekker oftere kniver, kommer oftere i fengsel, begår flere voldtekter enn etnisk norske menn. Jeg har blitt svært opprørt og provosert over musliske fedre som har vært uinteressert i deres døtres skolegang fordi "hun skal ikke gå på mere skole og bli ødelagt slik som alle norske jenter". Jeg tar avstand fra slike muslimske menn, og det gjør jeg uten å være redd for å bli kalt rasist. Det er fordi jeg kjenner langt flere av Ali-typen i borettslaget til Stoltenberg. Alltid godt humør, sjarmerende, forelsker seg gjerne, og er godt integrert. Denne typen muslimer blir ofte glemt, for man ser jo aldri disse, og ikke legger man merke til dem heller når de kjører taxi eller går forbi deg i Trondheimsveien er mørk lørdagsnatt.

Det finnes mange kvinner som går til sengs med nye menn hver eneste helg, kanskje en på fredag og en ny på lørdag. Slike kvinner finnes, og det vet muslimske menn. Når de tolker norske kvinner som "fritt vilt for egne lyster", gjør de ikke annet enn det rasister gjør mot dem, nemlig å dømme norske kvinner som horer.

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 21:29

Det er enklest å tenke svart/hvitt (bokstavelig talt)... he he

Skjult ID med pseudonym wintermute sø. 19 april 2009 21:40

Hvem er disse "Innvandrer mennene"? Er det en tyrker, en somalier, maroccaner, chilener, colombianer, brasilianer, koreaner, vietnameser, svenske, polakk, filipiner, innuit, inder, pakistaner, russer, italiener, amerikaner, kurder, peruaner, tibetaner, kineser, japaner? Vi har dessuten en stadig økende gruppe av andre- og tredjegenerasjons innvandrere (hvor mange generasjoner er man innvandrer egentlig?), og i tillegg barn som er blandinger mellom ulike etnisiteter og kulturer, samt adopterte barn fra hele verden.

Alle disse, og mange fler nasjonaliteter, finner du i oslo, og rundt om i Norge. Alle disse regner Norge som sitt hjem, men for alle andre enn den blonde, blåøyde normann, fremstår vi som "Innvandrermenn".

Er det riktig å fremstille oss alle som voldelige, kvinnefiendtlige og primitive? Nå vil man kanskje moderere seg, og begrense uttalelsen til å kun gjelde muslimer, uten at det gjør saken deres det spor bedre.

Joda man kan trekke frem en statistikk, som f.eks Vibe gjør her, og påpeke at 41 overfallsvoldtekter de siste 3 årene er utført av innvandrere, da hovedsaklig asylsøkere fra traumatiserte land. Det er egentlig ikke overraskende med tanke på hva slags mennesker som utfører denne type overgrep; isolerte, utstøtte og desperate. Hvorfor skal disse menneskene få lov til å representere oss, og fungere som "normen" i deres argumentasjon og hat mot fremmede kulturer?

Begår ikke normenn voldelige, hatfylte og forferdelige forbrytelser? kikk på statistikken for øvrige voldtekter (voldtekt utført av venner), incest, og drøssevis av drap og andre hendelser utført av nordmenn de siste årene. Hvordan ville *du* likt at Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen ble fremstilt som målestokk for oppførsel og holdninger som besittes av den jevne nordmann?

Skjult ID med pseudonym Isabjella sø. 19 april 2009 21:40

@marini

Du skrev:
"Muslimske menn er i snitt mer voldelige, trekker oftere kniver, kommer oftere i fengsel, begår flere voldtekter enn etnisk norske menn."

Det er vel det de fleste skal frem til også, at det er de fleste... Men, jeg bruker ikke lengre tid på å skille klinten fra hveten med mindre jeg er nødt til å forholde meg til vedkommende, og da er jeg såpass oppegående at jeg gir vedkommende en sjangs.
Samtidig som jeg ukentlig opplever situasjoner som jeg aldri kommer til å venne meg til og synes er ok.
Ikke tar jeg kontakt med de, ikke kler jeg meg utfordrende, men alikevell så gjør jeg meg mine erfaringer.. Synes du dette ville vært en ok hverdag for din del?

Som sagt, da er vi rasister hele gjengen da, både vi og dem ;)
Det rare er at det alltid er nordmenn som er rasister, ikke utlendingene... Snodige greier ;)

Skjult ID med pseudonym wintermute sø. 19 april 2009 21:56

@isabjella: ingenting er mer flåsete enn nordmenn som hevder seg utsatt for rasisme i sitt eget land. En innvandrer kan ha en mengde fordommer mot nordmenn og norsk kultur, uten at dette har noe som helst med rasisme og rasehat å gjøre. Jeg har merket ekte rasisme på kroppen, og med mindre du flytter til et land hvor du selv tilhører en utsatt, utstøtt og hatet minoritet, kan ikke du si det samme.

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 21:58

@isabjella

Du skrev:
"Det er vel det de fleste skal frem til også, at det er de fleste... ". Du mener altså at siden muslimer oftere er voldelige etc, så betyr det det samme som at de fleste muslimer er voldelige? Da tar du i så fall feil. Det kan statistikken bevise, disse mennene som kommer i fengsel er uansett ikke retttroende muslimer, og gode muslimer prøver seg absolutt ikke på norske urene kvinner.

Jeg kjenner meg overhode ikke igjen i din hverdag, synes det er merkelig at du opplever ubehagelige tilnærminger ukentlig.
Utgangspunktet for debatten her var at norske kvinner ikke kunne gå alene uten en beskytter på gaten. At norske kvinner daglig ble trakasert og burde være redd for å bli antastet fysisk eller voldtatt. Dette har lite med virkeligheten å gjøre.

At gjennomsnittsmuslimen har et kvinnesyn jeg ikke liker (eller som du kaller rasistisk), er et faktum, men at gjennomsnittsmuslimen er voldelig og trakaserer norske kvinner på gaten er noe helt annet!

Skjult ID med pseudonym Isabjella sø. 19 april 2009 22:02

wintermute

Okei, men det er jo det det hyles opp om, så snart en nordmann ytrer noe som ikke er helt i samsvar med det som er politisk korrekt...
da må vi kanskje bestemme oss, både den brune og den hvite, hva som egentlig er rasisme da??
Men du ser i alle fall poenget mitt om du vil, da du skriver at de også har en mengde fordommer, ikke bare nordmenn.
Det var vel egentlig noe av poenget mitt ;)

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 22:15

SteinR

Det er viktig å ikke blande begrepene her. En muslimsk mann ville også ha kalt en muslimsk jente for hore dersom hun hadde oppført seg som norske jenter. Det dreier seg altså ikke om rase, men om kjønn.

Jeg vil ikke legge skjul på vold forekommer slik du beskriver, kjernen i denne debatten er om det er representativ gjennomsnittsoppførsel for muslimske menn. Mener du det?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 19 april 2009 22:18 Privat melding

@mars. Jeg har da aldri hevdet at muslimer som gruppe ikke er overrepresentert! Jeg har drimot påpekt at det er store forskjeller mellom de som mange prøver å sette i en bås. Poenget er at det er enkeltindivider, ikke grupper, som utfører de kriminelle handlingene. Det er også unge menn som utfører mesteparten av all kriminalitet. Vil det si at alle unge menn er kriminelle?

@vibe. Kvinners stilling er ikke nødvendigvis svakest i muslimske land. Beklageligvis er det mange konkurrenter til tittelen "verste land for kvinner". Kvinnens stilling er generelt veldig dårlig i mange land. Sjekk ut hvordan kvinnene har det i Asia, for eksempel.

@Isabjella. Nordmenn er ikke spesielt flinke rasister, der er det mange land som er mye "bedre"... Men jeg klarer ikke å se at det er ett argument for å godta rasisme.

Skjult ID med pseudonym wintermute sø. 19 april 2009 22:23

@SteinR:

Sitat:
"Hvor mange norske gutter trakasserer innvandrerjenter(...)"
Sitat:
"Hvor mange muslimske jenter er blitt voldtatt av norske menn"

Svaret på begge disse spørsmålene er, altfor mange.
Hvis du i tillegg dropper muslim og innvandrer, og snakker generelt, dreier det seg om svært mange tilfeller.

Veldig mange innvandrerjenter som er vokst opp på bygda, har opplevd trakassering av norske gutter. Les f.eks historien til Phung Hang, som vokste opp i Brummundal.

Dessuten, blant disse gjengene som trakasserer jenter i byen, er det stor andel ikke-muslimer, og nordmenn. Jeg, og noen kamerater har selv stoppet tre norske gutter som har fulgt etter to jenter og vært svært ubehaglige.

Skjult ID med pseudonym Isabjella sø. 19 april 2009 22:23

@kit.
Hvor står det skrevet at jeg godtar rasisme? At jeg synes at rasisme er greit?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 19 april 2009 22:29 Privat melding

@Isabjella, jeg skrev heller ikke at du gjorde det. Du skrev "Det rare er at det alltid er nordmenn som er rasister, ikke utlendingene... Snodige greier ;)"

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 22:30

Isabjella, du har selv sagt at du har tatt avstand fra muslimske menn.....
Er det rasistisk å ta avstand fra norske kvinner?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 19 april 2009 22:37 Privat melding

En kommentar om muslimske menn som ikke helt takler avslag. Jeg frekventerer ofte ett forum der annethvert innlegg har samme innhold: "Hvorfor gidder ikke de sat*** kjerringene å svare på mine meldinger". Det er ikke alle bildene derfra som er av mørkhudede, for å si det slik....

Skjult ID med pseudonym 666 sø. 19 april 2009 22:39

@ isabjella

Sorry men jeg har det veldig vanskelig for å tro at du vet hva rasisme er egentlig.........Og til flere andre her som referer til statistikker , kan dere sende en link til de???? Det blir for dumt og lite troverdig bare.

Skjult ID med pseudonym mart1s sø. 19 april 2009 22:39

For noen år siden var jeg på et kurs på Politihuset i Oslo, der teamet var økt narkotikaomsetning med økt innvandring. La nå den påstanden ligge, for det er ikke poenget mitt her.
En fra politiet innledet med å spørre hvor mange av oss som hadde en far eller mor som ikke var født i Norge. Det var noen som bekreftet det. Når turen kom til besteforeldre, økte tallet betraktelig. Til slutt ble det spurt om oldeforeldre. Mange har nok ikke helt oversikten her, men det var ganske få igjen blant de 25-30 på kurset som nå kunne kalle seg "ekte nordmenn". For det var i hvert fall definisjonen politiet dengang brukte på hvem som har rent norsk blod i årene.
Ikke at det var så viktig i seg selv å få det fastslått, men det illustrerte på en litt humoristisk måte at vi er gode blandinger alle sammen.
Jeg hadde en farmor som var tysk, og en oldemor som var engelsk.
Så jeg er heller ikke godkjent :-)

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 19 april 2009 22:45

Marini, om man trakasseres, har svært mye med hvor man beveger seg. At du ferdes trygt der du er, motbeviser ikke at andre kvinner opplever trakassering elelr utrygghet andre stdeer.

Du skriver:
"Det finnes mange kvinner som går til sengs med nye menn hver eneste helg, kanskje en på fredag og en ny på lørdag. Slike kvinner finnes, og det vet muslimske menn. Når de tolker norske kvinner som "fritt vilt for egne lyster", gjør de ikke annet enn det rasister gjør mot dem, nemlig å dømme norske kvinner som horer."

Denne analogien henger jo ikke på greip. Hva er det norske rasister gjør mener du? Det må du presisere, for jeg går ut fra at du ikke mener de dømmer dem (hve?) som horer? Jeg antar at du mener at de muslimske mennene dømmes som potensielt voldelige. Men analogien holder heller ikke.
Når noen fastslår at muslimske menn (som gruppe) er mer voldelige enn ptrestander/katolikker/ateister i Norge, så er det fordi det er relativt flere muslimske individer som tyr til vold. Og det kan statistik bevises. Så da et det belegg for å si det. Ingen har sagt at ALLE muslimer er voldelige. Man dømmer ikke; man slår fast fakta.
Mens en hore er en kvinne som selger sex. En kvinne kvalifiserer ikke til betegnelsen "hore" kun fordi hun går til seng med fremmede menn hver fredag eller lørdag, og kan dermed ikke sidestilles som eksempel på at en mann som truer med kniv er voldelig. Så kvinnene med de korte sjørtene er ikke horer, og dermed kan de heller ikke anta at andre norske kvinner er det. (Mens menn som truer og bruker kvin kan defineres som voldelige). Og: En kvinne som rettmessig kan betegnes hore fordi hun selger sex, skal da heller ikke tåle å bli overfalt. Men en mann som bruker kniv må tåle å bli kalt voldelig.
Men ingen har sagt at det gjelder alle - dvs hele gruppen muslimske menn. Selvsagt er det mindretallet. Men skal man vente til det gjelder hele gruppen før man kan stadfeste at det er en forskjell og et problem som må håndteres?
Jeg opplever din argumentasjon med å repetere at det ikke gjelder _alle_ er overflødig, da det ikke er det som blir sagt, men det heller ikke trenger å være alle for at det kan kalles en forskjell og et problem.
At det er gode forklaringer for at det er slike gap, betyr ikke at vi skal lukke øynene og ikke gjøre noe for å lukke det.

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 19 april 2009 22:46

@666. Prøv google.com

(mann 51 år fra Oslo) sø. 19 april 2009 22:49 Privat melding

vibe, nå snur du debatten helt på hodet. Utgangspunktet var at alle norske kvinner ble trakassert når de gikk opp Trondheimsveien. Marini og andre påpekte at det gikk helt greit for de og venninnene å gå.

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 19 april 2009 22:58

mart1s,
men eksempelt fra kurset du nevner viser jo at integrering er mulig, ikke sant?
Problemet er ikke rase og opprinnelse, problemet er jo når vedtattet lover brytes.
Og fundamnetalt: Menneskettighetene ikke respekteres.

kit001; her må du utdype.
Jeg mener jeg ikke snur problestillingen på hodet; når marini tviler på at det skjer med andre, som de TS referer elelr Isabjella, så påpeker jeg at hun ikke kan avvise deres historier basert på sine egne erfaringer.

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 23:04

Vibe

Hvis du har lest alle innleggene mine, er du og jeg enige i det meste. MEN, jeg tar avstand fra rasistiske uttalelser, spesielt fra TS.

Skjult ID med pseudonym Isabjella sø. 19 april 2009 23:05

marini

Under en voldtekt så er det absolutt ingen avstand..

Ja, jeg tar avstand til muslimske menn som en hel gruppe. Ser ikke det som rasisme. Mulig jeg gjør ting feil ved å gjøre akkurat det, men det er et valg jeg har tatt.
Likedan som jeg har valgt å ikke henge i miljøer med masse dop etc.

Kit:

Det er mange som opplever ubehageligheter... Dere ser visst ikke dette.. Det er ikke daglig for meg, men det er mer eller mindre ukentlig, ja... uten at det er fremprovosert annet enn at jeg er lys i huden, har lyse krøller og er kvinne.
Jeg reagerer på at det er såpass mange som ikke ser at dette faktisk foregår, og dere kan være glad dere selv ikke har opplevd det.
Men noen gjør det jo tydligvis, og siden det er så få, så kan vi da bare godta det, ikke sant?! Det er jo ikke så mange...

666

Utifra mange mannlige utlendinger så vet jeg visst inderlig godt hva en rasist er, da jeg får slengt det etter meg fordi jeg sier nei takk til en dans, nei takk til en kaffe, nei takk til å prate mens jeg venter på bussen...
Rent personlig så vet jeg ikke hvordan jeg skal aktivt være rasist, nei :) Så den kommentaren tar jeg faktisk som noe positivt, at du mener jeg ikke har peil på rasisme, det må jo tyde på at jeg ikke er det selv, heller at jeg har tatt et valg om avstand ;)

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 19 april 2009 23:10

666,
som refert i innlegg tidligere, er ett eks på statisikk:
http://www.nrk.no/nyheter/1.6567955

Maribni, har ikke lest alt, og jeg ser jo at du presierer mer i noen. Men jeg e rikke enig i din bruk av ordet "rasisme" feks. Å påpeke forskjelelr på godt og vondt mellom folk fra ulike reliioner har ikke emd rase å gjøre. Det sier helelr ikke noe om mennekste verdi eller evner. Rasisme er et begrep knyttet til genetisk arveanlegg, mens fordommer elelr oppfatningene folk her forfekter er tuftet på religion og kuylturelt opphav - ikke rase.

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 19 april 2009 23:16

kit001,
du må være mer konkret som så. For her virker det som du ikke helt vet hva du snakker om.
Gi meg ett eksempel på et asiastisk, ikke-muslimsk land som gir kvinnene - både konsitusjonelt og i praksis - verre standing enn i feks Somalia, Afghanistan eller Saudi Arabia.

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 23:37

Et siste forsøk

TS begynner med overskriften : Hvorfor er det slik?
Deretter representerer han en virkelighet der kvinner blir så ofte trakassert, voldtatt, antastet, og utsatt for psykisk og fysisk vold, av muslimske menn at de ikke lenger kunne gå alene på gaten uten å ha en bodyguard.

Dette er ikke virkelighet. Sannheten er at det forekommer, og at det forekommere langt oftere psykiske eller fysiske overgrep fra muslimske menn enn fra nordmenn.

Det er dette som er poenget mitt i denne debatten.

Dessuten er det også et poeng å definere trakassering. Som nevnt tidligere, bodde jeg et år i Paris som 19 åring. Jeg hadde langt lyst hår, og skilte meg nok ut ved å se skandinavisk ut (les: mulig å komme i buksene til). Der ble jeg nok sikkert ukentlig, hvis ikke daglig i perioder "utsatt" for en del tilbud på gaten, på metroen, på cafeer og utesteder, nesten alltid av afrikanere eller arabere. Jeg kunne bli "utsatt" for plystring, slikking om munnen, "runkebevegelser" , kommentarer om utseende osv. Jeg kunne også bli "utsatt" for innpåslitne menn som skulle prate med meg, by meg på et glass etc. Jeg fant fort ut at det nesten alltid bare vare å si "beklager men jeg har kjæreste", så forsvant de ganske kjapt. Jeg vil ikke kalle dette trakassering (med unntak av håndbevegelsene), jeg vil kalle det litt ufint kanskje, men det er en grunn til at de prøvde seg. Sannsynlig fikk de napp av og til, ellers ville de vel neppe ha giddet......

Jeg ble utsatt for EN episode der man kan ta begrepet overgrep i bruk. Det var selvfølgelig veldig ubehagelig. Jeg tviler på at Oslo er verre enn Paris, og der bodde jeg svært sentralt, og jeg var mye ute. Jeg hadde også mange skandinaviske venninner, som opplevde byen på samme måte måte som meg. Jeg tviler derfor sterkt på at norske kvinner i Oslo daglig bør gå rundt å være redde for å bli utsatt for overgrep og trakassering fra muslimske menn....... Men noen områder er sikkert mer belastet enn andre.

Skjult ID med pseudonym marini sø. 19 april 2009 23:43

En siste kommentar som er veldig politisk ukorrekt: Jeg syntes av og til at denne "trakasseringen" var litt spennende, at lille meg kunne få en guttegjeng på motsatt side av gaten til å snu seg og rope ohlalalaaaaa!!! Og gi meg komplimenter,,,,, :-)-)

Nå blir jeg vel brent på bålet :-)

(mann 39 år fra Akershus) sø. 19 april 2009 23:51 Privat melding

Hvorfor? Pga. kulturelle forskjeller med et brennende begjær. Ellers hadde noen klaska dama mi på rompa med en nedverdigende kommentar så hadde det vanka to tette og ei badhette på vedkommende=)

Skjult ID med pseudonym beethåven ma. 20 april 2009 01:04

Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv!

Jeg er gammel SV-er som iløpet av de siste årene har blitt mer skeptisk til den store innvandringen til landet vårt! Jeg har ingenting imot andre hudfarger. Men jeg har sterkt imot mennesker som kommer hit og sprer frykt med voldelig adferd og gjengdannelse! Jeg har selv blitt utsatt for blind vold og kvestet av våre nye landsmenn! Jeg har også opplevd å treffe hyggelige karer fra bl.a muslimske land. Det er noe fundamentalt feil i samfunnet vårt. Det var mer vanlig at folk reagerte før enn idag. Jeg er lut lei av meningskrigen mellom de røde og blå partiene. Alle sammen sitter på ræva og observerer hva som skjer men er livredde for å si noe ettersom stemplet rasisme brukes for å kvele alle som har noen argumenter angående problemet. Det er stor hersketeknikk det...

Mest av alt er jeg skuffet over sauene "folket" som aldri tør annet en å breke, eier ikke vilje til noenting, bare snur kappa etter vinden sålenge det ikke skader dem selv.

Altfor lett å bli statsborger her til lands. Til dere damer som sier at det er vi menn som er sexfikserte osv.. Hvem er det som går på byen, drikker masse alkohol er ikler seg miniskjørt og utrigning og jukker mot discogulvet! Hvorfor traske halvnakne rundtom vinterstid hvis dere ikke selv ønsker å spille på sexappeal?

Dere er jommen meg bra teite.

Skjult ID med pseudonym lille meg ma. 20 april 2009 01:40

Men du Beethåven... og alle dere andre, også....

Hvis jeg har lyst til å gå på byen og kose meg med en god middag, drikke vin til, dra innom et sted og danse, og pynte meg i miniskjørt når jeg går ut.... hvorfor skal jeg ikke få lov til det, UTEN å måtte være redd for å bli oppfattet som billig, eller at jeg byr meg frem, og være redd for å bli trakassert eller det som værre er, på vei hjem utpå kvelden...???

Og selv om jeg, som marini, kunne synes det var litt "spennende" med oppmerksomhet, så betyr jo ikke det at jeg går rundt med et perverst ønske om å bli overfalt...

Nei, ærlig talt....!!!!

Men når det er sagt - må det vel tillegges at selv om omfanget av vold og voldtekter har økt i samfunnet, i takt med innvandringen, er det ikke sånn at det er utelukkende menn med "fremmedspråklig bakgrunn" som står for denne økningen. Etnisk norske menn er også representert i denne kategorien. Og selv om det som regel er gjengrelatert "bråk", og ofte også det som kan knyttes til fremmedkulturelle personer, som blir fremstilt i media, er det også et faktum at de aller fleste voldtekter som foregår i Norge, er såkalte "date-rape's", som til og med sjeldent blir anmeldt!

Vet ikke helt hva som er værst, jeg... tilrop og trakassering - som til sammenligning er relativt uskyldig - eller fullbyrdede voldtekter foretatt av en "hyggelig" kar du var dum nok (les: full nok...) til å bli med hjem etter en hyggelig date, og som viste seg at ikke var hyggelig nok til å ta nei for et svar...???

Skjult ID med pseudonym beethåven ma. 20 april 2009 06:48

Det jeg mente var at er det så innmari rart hvis mannen tenker sex når du viser puppe, rumpe og lår? Er det ikke derfor man fremstår som sexy? Det er forskjell på å pynte seg og kle seg fristende! Når man i tillegg vet at det finnes gærninger som ikke klarer å styre seg kan man jammen begynne å lure. Enten det er daterape som du kaller det eller voldtekten i smuget så er det i ordet sex uten kvinnens samtykke. Forskjellen er voldtekt, da blir det jo brukt vold og tvang! Jeg tror diverse blader burde begrense diverse historier som at enkelte kvinner liker å bli tatt, såkaldt kjapp en osv.. Sikkert noen forskrudde menn der ute som da ikke tar signalene og tror nei betyr ja, er vel det som er daterape vil jeg tro! Det beste er vel å spørre "skal vi gjøre det" før man går til verket. Jeg hadde aldri turt å hverken fingre eller ligge med ei jente som ikke signaliserte 100% at hun ville det samme som jeg. Men så finnes det også tusenvis av andre som ikke skjønner at nei betyr nei og som tror at hvis hun blir med i senga så betyr det det samme som at man skal ha sex. Burde vært delt ut lærebøker i skolene som tar for seg dette i sexualundervisningen! Selv om kvinnen utfra kroppsspråk viser seg å være kåt betyr ikke det at det skal ende med samleie. Da er det veldig viktig at kvinnen sier ifra om dette! Det finnes også menn som urettvist blir dømt for voldtekt etter å hatt sex med ei dame. Det finnes jo utspekulerte kvinnfolk som dagen derpå når mannen med hangover angret at han var så dum å ligge med henne at hun blir så forbanna at hun kaller det voldtekt! Slike falske anklager ødelegger for dem som virkelig er blitt voldtatt!
Vi lever i et sykt samfunn, volden eskalerer, hva kan vi gjøre med det? Folk mesker seg i vold og pornografi, det viser antall søk på internet oss. Alt som er rent og hederlig og ærefult er liksom blitt kjedelig! Samfunnet stinker.

Skjult ID med pseudonym kit001 ma. 20 april 2009 08:01

@vibe. Dette er flisespikkeri, men det jeg sa var "Kvinners stilling er ikke nødvendigvis svakest i muslimske land". Å være kvinne i de landene du nevner, er vel ikke noen dans på roser. Ei heller å være vanlig mann heller. Men, er dette kun religion? Hvis så var tilfelle, måtte det vært like ille i alle muslimske land. Det er det ikke, både Tyrkia og Albania er hovedsaklig muslimske. Hvis en ser på land som India og Kina, legger en merke til at det er unormalt mange guttebarn i forhold til jenter. Når ultralyd blir tilgjengelig blir det relativt sett enda flere guttebarn. Det tyder på at det er en seleksjon, der jenter blir nektet retten til liv, bare fordi de er jenter. For meg er dette en større krenkelse av rettighetene enn manglende stemmerett. Så, jeg påstår at kvinner generelt har bedre forhold i Tyrkia og Albania enn i deler av India og Kina. Men, bra har de det ikke i vår målestokk.

@Isabjella. Jeg tviler ikke på at dere opplever ubehagligheter som selvsagt ikke er akseptabelt! Det jeg ikke godtar er at alle som deler en del kjennetegn blir gjort kollektivt ansvarlig for det enkeltindivider gjør. For å si det på en annen måte. Menn utfører omtrent alle overgrep. Jeg føler ikke at jeg som mann har noe mer ansvar for det enn det du som kvinne har.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 20 april 2009 11:37

Kit, hvem er det som bedriver flisespikkeri?

Du går ut og skal liksom irrettesette, uten å si hva du mener er rett.
Akkurat som man ikke kan si at alle muslimer er voldelige basert på at noen er det, men likevel kan tekke en konklusjon om at risikoen er høyere, kan man ikke si at alle muslimske land er de verste - men de som er de verste for kvinners rettigheter, er alle mulismke.

I Kina har ikke kvinner konstitusjonel like svak stilling som i de nevnte landene. Det er kulturelt. I de nevnte landene er det både kulturelt og institusjonelt.. Jeg gidder ikke drive mer polemikk me deg når du selv har karakietrisert det som flisespikkeri.

Skjult ID med pseudonym marini ma. 20 april 2009 15:13

Stein R

Jeg oppfatter ikke deg som rasistisk, men det betyr ikke at det ikke finnes noen her i debatten som faktisk er det!
At du påstår at det ikke finnes rasisme i Norge, kan sammenlignes med å påstå at alle muslimer har likt kvinnesyn som nordmenn. Man kan ikke akseptere rastiske holdninger, den dagen nordmenn gjør det, vil vi gå tilbake i utvikling. MEN...det går an å ha en sakling debatt om problemer rundt innvandring, uten å være rasistisk. Holder man seg til faktiske opplysninger, kan man diskutere det meste på en respektabel måte.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 20 april 2009 15:33

Marini,
det er endel rasisme i Norge, men når har noen her i tråden sagt at en rase er voldelig?
Rasisme RASE-basere holdninger. Det er rasisme når noen ikke får jobb, ikke blir lyttet til, ikke får likebehandling - pga rase.

Her snakker vi om ulike raser men med samme kultur, traumer og/eller religion i bunn.
Debatten her preges noe av fremmedfrykt, og med god grunn. Men rasisme og fremmedfrykt er altså ulike ting, og må håndteres på ulike måte og med ulike virkemdiler. Problemet er fremmedfrykt basert på opplevelser forankret i kulturelle forskjeller. Da må man tenke på hva man kan gjøre for å fjerne fremmedfrykten (og da ikke symptomet, men årsaken). Det nytter ikke å skrike opp om at alle mennesker er likeverdige og rasisme kan vi ikke tolerere, når det ikke er rasisme som er problemet.

Lillemeg,
ref. link limt inn over her - alle overfallsvoldtekter begått de siste tre årene, er begått av ikke-vestlige innvandrere.

Skjult ID med pseudonym Bebbe ma. 20 april 2009 18:13

Her slenger jeg ut noen påstander / teorier:

* Kler du deg halvnaken og går på byen, må du regne med å få oppmerksomhet, også negative..
* Ønsker du ikke oppmerksomhet fra gutta, hold deg hjemme..
* Det går an å kle seg sexy og tiltrekkende, UTEN at man kan se hele puppestellet og oppunder skjørtet..!
* Ønsker du å være "klar" i hodet for å møte ubehageligheter, ikke drikk deg på trynet!
* Tørrjukking på dansegulvet kan tolkes som en innbydelse, la være!
* Får du ekle menn etter deg, avvis høflig, ikke spydig og arrogant!
* Gå ALDRI alene i byen, du er bedre rustet sammen flere!
* Ikke vær luremus! Flørting hele kvelden på byen, kan gi en småivrig mann forhåpninger om noe mer..
* Unngå one-night-stands, men om du kjører løpet ut, stå for det du har gjort når du våkner dagen etter.. Det er faktisk ikke voldtekt om det er enighet, anger er ikke det samme som voldtekt!

Jeg er jente, liker å kle meg sexy, liker å flørte, blir småfull og sender gjerne blikk selv.. Og har aldri opplevd ubehageligheter med gutter på byen! Jeg lever etter disse teoriene selv, og kanskje det faktisk er noe hold i de??
De fleste gutta er faktisk på byen av samma grunn som jentene, de er der for å ha det moro, drikke, være med venner, og ha en finfin kveld!
At muslimer er kvinnenedtrykkende og voldelige, som flere her insinuerer, får så være, det er sikkert sant!
Men vi jentene MÅ først og frems se hva VI kan gjøre for å unngå møter med disse gærningene! OG.. et selvforsvarskurs er å anbefale, man vet jo aldri..

Skjult ID med pseudonym mart1s ma. 20 april 2009 18:22

@Bebbe
HØY OG LANGVARIG APPLAUS !!!!!
Det mest fornuftige som har blitt fremsatt på denne tråden

Skjult ID med pseudonym Bebbe ma. 20 april 2009 18:27

@Mart1s
Og hva vant jeg?? hehe.. Tusen takk for komplimentet!
Jeg bare kjenner jeg blir så irritert på all denne skitkastinga på gutta, måtte slenge litt tilbake til oss jentene!

Skjult ID med pseudonym mart1s ma. 20 april 2009 18:28

Du vant en langstilket rød rose ;-)

Skjult ID med pseudonym Bebbe ma. 20 april 2009 18:29

@Mart1s
Sukk....

Skjult ID med pseudonym mart1s ma. 20 april 2009 18:30

Vi får nyte stillheten og harmonien mens vi kan, Bebbe. Snart braker det vel løs igjen...

Skjult ID med pseudonym Bebbe ma. 20 april 2009 18:34

Ja, kjør på.. Er spent på motargumenter, og hva de inneholder :-) Jeg er armert til tennene!..

Skjult ID med pseudonym R ma. 20 april 2009 18:38

Ja, Bebbe, frihet under ansvar - jeg lever etter det selv. Noen råtne egg finnes alltid, men de må man bare passere uten å gi de mer oppmerksomhet.

Skjult ID med pseudonym Isabjella ma. 20 april 2009 18:47

Bebbe

Du skrev, jeg siterer OG tilfører egne kommentarer....

* Kler du deg halvnaken og går på byen, må du regne med å få oppmerksomhet, også negative.
.
Jeg kler meg ikke halvnaken da jeg er frostmort uten like, og ikke kropp til å gå i miniskjørt. Alikevell får jeg oppmerksomhet, også negativ.

* Ønsker du ikke oppmerksomhet fra gutta, hold deg hjemme..

Jeg kan vel like greit kle meg i burka også fremfor å stenge meg inne, kan jeg ikke?

* Det går an å kle seg sexy og tiltrekkende, UTEN at man kan se hele puppestellet og oppunder skjørtet..!

Som skrevet ovenfor her, jeg går ikke i skkjørt, og heller ikke viser jeg pupper med mindre det er på soverommet.

* Ønsker du å være "klar" i hodet for å møte ubehageligheter, ikke drikk deg på trynet!

Ikke drikker jeg meg kanakas heller. HVA GJØR JEG GALT??

* Tørrjukking på dansegulvet kan tolkes som en innbydelse, la være!

T.o.m et ja til en dans kan tolkes som det meste, men man burde vel ha lært at tørrjokkingas mor (valsen) var noe svineri...

* Får du ekle menn etter deg, avvis høflig, ikke spydig og arrogant!

For all del, vær høflig selv om de plager vettet av deg!!

* Gå ALDRI alene i byen, du er bedre rustet sammen flere!

DENNE er jeg faktisk enig med deg i, men det skal godtgjøres at noen kan følge deg til bussen hver gang, når alle jentene skal hjem til ca samme tid og bussene går fra hvert sitt sted...

* Ikke vær luremus! Flørting hele kvelden på byen, kan gi en småivrig mann forhåpninger om noe mer..

Man trenger ikke flørte engang, noen kan oppfatte det som flørting at du prater med dem og er høflig og hyggelig.

* Unngå one-night-stands, men om du kjører løpet ut, stå for det du har gjort når du våkner dagen etter.. Det er faktisk ikke voldtekt om det er enighet, anger er ikke det samme som voldtekt!

HELT enig med deg :)

Det er ikke alltid man trenger be om oppmerksomhet, men får det alikevell.
De erfaringene jeg har fått, har også oftest vært på dagtid uten alkohol i bildet. Ute på byen er det heldigvis såpass mange en lørdag aften, at der går det faktisk ganske greit for min del.
Men når man tusler i fred og fordragelighet enten i Bogstadveien eller på Tøyen en onsdag formiddag, så forventer man ikke at man skal oppleve ubehageligheter i form av å bli grepet tak i, dytta, holdt igjen , fulgt etter, etc..

Ser ut til at kvinner ber om dette, for slikt skjer da ikke med mindre det blir provosert frem, ikke sant?

Yeah, right..

Skjult ID med pseudonym Bebbe ma. 20 april 2009 18:57

@Isabjella:
*Nei, jeg mener slettes IKKE at jenter provoserer fram uønsket adferd fra gutta, bestandig! Det finnes idioter som er på deg for enhver pris, som du igjen ikke kan forhindre..

*Nei, jeg mener slettes ikke at vi jenter skal gjemme oss i burka på byen, (ganske latterlig kommentar i grunn...), MEN: utseende / bekledning kan i mange sammenhenger være nok til at du trekker til deg idiotene..

*Hva du definerer som flørting, og hva mottakeren oppfatter, kan være veldig forskjellig! Mannen er ikke nødvendigvis idiot, selv om han feiltolker signalene.. (Men man er jo ikke på byen alene? Ikke gjør deg opptatt med en mann hele kvelden om du bare ønsker å være "hyggelig"..)

*Hva om du, og venninda di skal ulike veier? Vell.. et stalltips: byen er full av natteravner, ta kontakt med de, de følger deg sikkert!

Idioter kan man ikke forhindre seg selv fra å møte, men det er meget avgjørende hva du selv gjør i en slik situasjon!

*

Skjult ID med pseudonym Bebbe ma. 20 april 2009 19:13

@Intolerant
Helt enig med deg, at problemet må til livs! Men mens dette fortsatt er et stort problem, må vi jentene tenke på hvordan vi skal takle det! Enkelt og greit, det er en gal, gal verden, og vi må lære oss å beskytte oss selv fra disse idiotene!

Men jeg stiller meg noen spørsmål vedr. din nevøs erfaring.. Jeg jobber selv i barneskolen, og leder daglig en SFO-ordning med 200 unger, har gjort det i flere år nå. Og MEGET høy andel innvandrere, det skal sies..
Her snakker du om UNGER i barnehagen i alderen 0-5 år med mangel på respekt for de kvinnelige ansatte??! Say what??? Det kan jeg med hånda på hjertet si at jeg ikke har erfaring med, og tenker med meg selv "tull og tøys"! Det unger mangler i dag, etnisk norsk eller ikke, er oppdragelse!! Og at foreldrene i tillegg er språklig svake, ukjent i det norske samfunnet, og gjerne også ikke i arbeidslivet, er med på å danne en negativ spiral som går ut over ungene deres!
Unger er pr i dag, omtrent lik tid i den norske skolen (SFO-SKOLE-SFO = 07.30 til 17.00), som de er hjemme.. Vi har også et ansvar for å gi disse ungene grunnleggende verdier, som er spikra den dagen de blir voksne, og skal ut i verden!

Skjult ID med pseudonym Bebbe ma. 20 april 2009 20:08

@Intolerant

Grunnen til at din nevø fikk så mye mer respekt (som han selv sier), kan være av en veldig enkel grunn: han er mann!!
Og da mener jeg ikke på en nedverdigende måte ovenfor kvinner! Menn er underrepresentert i slike yrker, men de trengs! sårt!
Flere , og flere unger har ingen farsfigur i sin nærmeste familie, og søker dermed til de som de finner i barnehagen /skolen. Og det er jo bare å stikke fingeren i jorda, menn som er i slike yrker er gjerne "voksne unger", som barn lett kan identifisere seg med.. Og de er ofte tydeligere, lite snikk-snakk, og aktive med ungene i aktiviteter som er mer "gutte-relatert".. FLOTT!
Jeg trenger flere menn på min jobb, har nok av damer som er god på forming, brettspill og dansegrupper (selv om det også er viktig, ikke misforstå..)

Må bare få med at det som kommer fram i media, vedr. integrering og krav til våre nye landsmenn ofte fokuserer på det negative, det som ikke funker, det som mangler osv..
To eksempler på hva Oslo har gjort:
* Vi startet opp FORELDRESKOLEN i fjor, kurs over 10 ganger (3 timer pr. uke). Målet var å presentere tydelig hva som kreves av de i de norske samfunnet, hvordan oppdragelse og oppfølging fungerer, lover og regler, forpliktelser osv.. SFO stiller med barnepass til ungene deres, slik at det ikke skal være noen unnskyldning for å ikke dukke opp, og tolker er tilstede.
Resultat: Fantastisk oppmøte, fornøyde kursdeltakere og et skritt nærmere integrering!
Hørt om dette i media? Neppe..
* SFO er nå blitt innteksgradert, slik at også de med lav inntekt har råd til å ha ungene i SFO. Barnevern og NAV er også mye mer på banen, og dekker utgiftene der det er nødvending. Skolen "selger" SFO til foreldrene, og videreformidler kontakt med hjelpeapparatet om de trenger hjelp og støtte.
Resultat: Kjempeøkning i barneantallet, spesielt blant de utenlandske.
Hørt om dette i media? Neppe..

Dette er en kjempeavsporing til hva tråden egentlig handler om, men jeg måtte bare få det ut :-)

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 20 april 2009 23:00

Bebbe,
det jeg synes er problemet i argumentasjon som din er at den retter ansvaret på dem som blir belastet. Om en kvinne går sexy kledd, er en mann uansett ikke tvunget til å fremme seksuelle tinærmelser. Det er han som har valget. Det er mange antrekk jeg ikke selv ville gått med som jeg ser rundt om, og jeg ville heller ikke oppsøkt mørke gater i kort-kort skjørt. Men ser du ikke at det er en innskrenkelse av friheten? Og at hun må ta ansvaret for mer enn egen adferd; men også mannens.
Når det er sagt, så trenger man heller ikke være verken dristig kledd eller snydens for å få negativ og plagsom oppmerksomhet; det holder å være hvit, ung kvinne med løst hår.
Skal det være slik at burka da representerer den aboslutte bevegelsesfrihet?

Ellers er det utrolig positivt å høre om tiltakene i SFOen. Jeg tror det begynner allerede der; små barn har også ører og blir de kun eksponert for patriarkalske holdninger vil de aldri forstå hvordan den norske kulturen er og at kvinne og mann er likeverdige.

Skjult ID med pseudonym Bebbe ti. 21 april 2009 14:47

@Vibe
om du leser hva jeg tidligere har skrevet, så legger jeg ikke ansvaret på oss jentene for hva gutta kan finne på å gjøre.. Mener bare at man må være bevisst sin egen framtoning, og hvilke signaler det eventuelt sender ut.. Skrev også i et innlegg at idioter som viser negativ og plagsom adferd, er dessverre vanskelig å unngå om man først treffer de.
Men det er for enkelt å bare skylde på gutta, og legge all skyld på de.. Enten vi liker det, eller ikke så finnes det jenter der ute som dessverre ikke tenker det beste for seg selv.. Men at dette igjen fører til voldtekt er ingen unnskyldning, bare så det er sagt!
Vi må bruke hodet, og tenke klart når vi er ute i byen- ergo ikke dritings! Og som sagt tidligere fra meg: ta et selvforsvarskurs, jeg har gjort, og vet hvor det gjør jævlig vondt å få kjørt kneet oppi! (og hvordan.. kremt)
Tjollahopp fra meg!!

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 21 april 2009 18:23

Hehe, point taken Bebbe

Skjult ID med pseudonym Bebbe ti. 21 april 2009 18:40

@Vibe
Goody -good :-)

Skjult ID med pseudonym gr8size ti. 21 april 2009 18:44

@Bebbe

Er en du en liten skap-ninja på byen du'a? ;))

Skjult ID med pseudonym Bebbe ti. 21 april 2009 18:55

@gr8size
Og der var du ja.. trodde nesten du hadde forsvunnet jeg...
Ja, en skikkelig skapninja, hehe... Tenk deg for en overraskelse det blir for idioten når stellet hans blir flytta oppi magen! Hoho..

Skjult ID med pseudonym gr8size ti. 21 april 2009 19:02

@Bebbe

Savnet mitt useriøse fjas altså? =o *smigret*

haha skap-ninja er bra ;) Det du hadde tenkt til å gjøre med meg ja, da jeg skulle besøke deg =O makan!

Skjult ID med pseudonym Bebbe ti. 21 april 2009 19:15

@gr8size
Skulle du møte meg?? Det har jeg ikke fått med meg, så JA, sannsynligheten for at du hadde fått sopranstemme resten av ditt liv, var farlig stor.. Hehe..
Men du, nå må ikke vi begynne å tulle til denne tråden, promise:-)