Alle innlegg Sukkerforum

"kalde nordmenn"

Vis siste innlegg
Skjult ID ti. 28 april 2009 15:54

Hva legger man egentlig i det utrykket ?

Skjult ID med pseudonym ninni ti. 28 april 2009 17:09

Tror de fleste er for serlvopptatte.
Erfarer at det er "fali" å snakke med ukjente på trikk, buss eller i drosjekø. Da blir man sett på som litt rar. Vi har musikk på øra og mobiltelefonen i hånden.

Skjult ID med pseudonym OttoBjarne ti. 28 april 2009 17:10

Hvis du sliter med å snakke med folk i taxikø har du ikke valgt riktig tid på døgnet :p

Skjult ID med pseudonym ninni ti. 28 april 2009 17:12

Sorry, burde ikke skrevet det, da jeg aldri står i drosjekø lenger............. tar toget , dersom det går et da...ler

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 28 april 2009 17:26

Synes ikke det er så vanskelig å starte en prat med noen på toget eller trikken jeg. De fleste er jo hyggelige. Du må bare tørre å åpne munnen først - og selvsagt kunne ta et hint om de ikke er interessert i å snakke. Men å snakke med fremmede er jo ikke så vanlig her i Norge, i det minste ikke i byene, så merker jo at de fleste blir litt overrasket til å begynne med de gangene jeg gjør det. Det pleier imidlertid å gå fort over. Har hatt mang en hyggelig prat på den måten jeg. Skal jeg for eksempel reise en time eller to med tog eller fly synes jeg det som regel er mye hyggeligere å sitte å prate med jente underveis enn å lese en avis eller bok i stillhet. Og min erfaring er at jenta da også pleier å legge bort sin egen bok veldig fort og heller sitte å prate med meg. Når jeg tenker etter slår det aldri feil. Men jeg er nok flinkere til å komme i prat med jenter i slike situasjoner enn med menn, selv om jeg ofte slår av en liten prat med mannen i siden av også.

Uansett, folk er ikke så "kalde" som det i blant kan virke som mange tror.

Skjult ID med pseudonym ninni ti. 28 april 2009 17:37

Heldigvis er jeg også en person som lett kommer i prat med folk. Jeg driver et service yrke , så for meg faller det naturlig. Men stort sett synes jeg mange er tilbakeholdne. Tenker spesielt på mine observasjoner på tog , trikk og buss.
Men kanskje det ligger noe helt annet bak uttrykket "kalde nordmenn" ?????

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 28 april 2009 17:45

@Yeehaw
Glitrende svar!!!

Skjult ID med pseudonym ninni ti. 28 april 2009 17:48

Men om man spør turister om deres syn på nordmenn, svarer de ofte at de er "kalde". Er dette et Oslo fenomen kanskje ?

Skjult ID med pseudonym US.Marshal ti. 28 april 2009 18:49

det har vel noe med om man er "på vei hjem fra jobb" eller "ferie/på byen" modus!.
-haster fra jobb for å rekke barnehage/avtale ect. har jobben "i hodet" eller det man skal nå innom et butikk før den stenger.

-er man på ferie/på byen senker de fleste skuldrene litt,og det er lettere å komme i kontakt med menesker.
-eller?

(mann 51 år fra Akershus) ti. 28 april 2009 18:56 Privat melding

Jeg er ikke kald.

Jeg er varm- og go' jeg. :-)

Skjult ID med pseudonym tira ti. 28 april 2009 19:07

jeg har også hørt at nordmenn har behov for større personlig psfære enn andre
er kanskje logisk med tanke på hvor får mennesker som bor i vårt land, og vanen med å ha mye boltreplass ;-)

(kvinne 29 år fra Oslo) ti. 28 april 2009 19:12 Privat melding

Jeg, personlig, foretrekker at fremmede ikke snakker til meg på trikken/bussen/toget.
Da føler jeg at de trenger seg på meg, og blir irritert. Nå skjer det heldigvis ikke så ofte at noen absolutt må prate til meg, og synes det er fint å signalisere at jeg ikke er interessert i henvendelser ved å ta opp mobilen eller ipoden! : )

Skjult ID med pseudonym ninni ti. 28 april 2009 19:14

@US.Marshal.
Deter nok noe i det du sier. Da er vel konklusjonen av vi lever med for mye stress

Skjult ID med pseudonym ninni ti. 28 april 2009 19:19

@eliseb
Uff da !!. Så du ville avvise en ung høy mørk som tok kontakt også da ?

(kvinne 29 år fra Oslo) ti. 28 april 2009 19:28 Privat melding

@ninni: Selvfølgelig ikke. Det er jo alltid rom for litt avvik fra normalen. Er han høy, mørk og kjekk så skal jeg la mobilen ligge trygt i vesken! Jeg snakker generelt at jeg ikke synes det er hyggelig med henvendelser fra fremmede når jeg helst vil være i fred.

Skjult ID med pseudonym flo joe ti. 28 april 2009 21:06

@oslomann svarer som alltid så hyggelig og bra:) Hvor gammel er du? Høres ut som du har litt livserfaring:)

Skjult ID med pseudonym ninni ti. 28 april 2009 21:23

Hmm? Kan ikke se oslomann har noen innlegg på denne tråden, men er enig i at han alltid er positiv

Skjult ID med pseudonym 666 ti. 28 april 2009 21:39

@Yeehaw

Sorry men jeg er uenig med deg der. Det ER nemlig litt forskjell på en nordman og for eks en italiener eller spanjol. Man må ha opplevd begge kulturer for å kunne skjønne det.....

Skjult ID med pseudonym flo joe ti. 28 april 2009 21:41

oslomann har innlegg jo:))

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 28 april 2009 22:24

Enig med 666 i at det er forskjell, men ikke alltid til nordmenns ulempe. Italienere kan være megasure og legger ingen bånd på seg.

Men jeg tror utlendinger som oppfatter nordmenn som kalde, mener at vi virker alvorlige og litt reserverte og driver lite small talk.
Dessuten har vi - sammenliknet med endel andre land - lite kultur for å si unnskyld, beklager etc om vi dulter bort i folk, og vi har ingen rulletrapp- eller kø-etikette. For utlendinger kan det oppleves som litt røft. Men jeg lurer på om det er litt sideeffekt av janteloven; at vi ikke regner med at noe vi gjør spiller noen rolle eller kan bety noe for andre...?

Selv opplever jeg ofte at folks initielle reaksjon er et stramt ansikt om man feks har en eller annen utilsiktet interaksjon (feks reise seg på trikken, velge passeringsside på gaten etc), og at det er verst i Oslo. Men også her er det oftest slik at hvis man smiler først får man fort et smil tilbake.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 28 april 2009 22:54

@ flo joe

Hehe, nå bryter vi vel regelen om småprat her, men håper trådstarter tilgir meg for denne gang siden du nå spør ;) Jeg fylte 32 for en måneds tid siden.

@ vibe
Må dessverre si meg enig i at mange nordmenn ikke er særlig flinke til å si unnskyld hvis de dulter borti deg eller lignende. Har selv bodd i utlandet i perioder, bl.a. England og Frankrike, og man merker forskjellen når man kommer hjem ja. På min første tur hjem fra England når jeg bodde der husker jeg at en dame kjørte barnevogna rett på akillessenen min inne på et kjøpesenter her i Oslo. Hennes eneste reaksjon da jeg skrek i ut smerte, begynte å hinke stygt og snudde meg mot henne med et overrasket uttrykk i ansiktet var å snu seg mot sine to venninner og si at ”jeg blir så stresset i julerushet” og så gå videre. Ingen unnskyldning. Det synes jeg var direkte uhøflig, og hadde det ikke vært for smårollingen i barnevogna som satt og så på meg med et forskremt blikk – sikkert på grunn av skriket mitt – så hadde hun skulle fått høre det. Men stort sett synes jeg ikke folk er uhøflige når de ikke sier takk og unnskyld hele tiden, det er bare slik vi nordmenn har blitt. De mener det ikke vondt, jeg tror mange rett og slett ikke tenker over det. Med en del hederlige unntak, for noen er jo høflige. Synes likevel ikke det har noe med å være ”kald”, i betydningen avvisende eller lukket, bare at det dessverre ofte står litt dårlig til med folkeskikken.

Når det gjelder å stå i kø og slikt er vi omtrent midt på treet her på berget. Mye bedre enn for eksempel ungarerne (Har du noen gang vært på McDonald’s i Budapest? Ingen kø overhode, man må bare fysisk brøyte seg fram til disken), men mye dårligere enn for eksempel engelskmennene.

Skjult ID med pseudonym kreativ ti. 28 april 2009 23:12

@ottobjarne
hvis du har vanskelighter med å komme i kontakt meg folk i taxi køen....er det lurt å stille seg først i køen;-))

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 28 april 2009 23:55

Oslomann, kjenner igjen tilsvarende opplevelser som man legger ekstra godt merke til etter å ha vært i utlandet.

Jeg oppfatter begrepet kald i en slik sammenheng - dvs typisk beskrivelse på nordmenn, gjerne servert sammen med lukket eller lite utadvendt - som en slags sekkepost for alt som kan tyde på at man er lite imøtekommende. Om det skyldes bare folkeskikk eller genuint manglende interesse eller hensyn. er ikke lett for utlendinger å vite. Ellers enig i at køkulturen kan være ymse i andre land også, men har bedre erfaring fra mesteparten av vestlige land. Når det gjelder mangelnde imøtekommenhet, lukkethet, stenansikter så har jeg hatt de verste opplevelsene i tidligere østblokkland.

Skjult ID med pseudonym åååå to. 30 april 2009 00:07

@eliseb

hva om han er høy, mørk, kjekk og muslim?

Skjult ID med pseudonym eliseb to. 30 april 2009 00:26

@åååå
Nei, da ville det vært uinteressant igjen.

Skjult ID med pseudonym åååå to. 30 april 2009 02:26

tenkte meg det, he he

Skjult ID med pseudonym gr8size to. 30 april 2009 06:34

@åååå

Muslimer er vel neppe kjekke..?

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 30 april 2009 08:52

Kan bare bekrefte det jeg skrev tidligere. Det er enkelt å komme i prat med folk, ikke minst med det annet kjønn. Tok bussen til jobb i dag. Satt meg ned i siden av en søt jente (tilfeldig, det var det eneste ledige setet, men gjorde jo ikke meg noe det) og det tok meg kanskje 30 sekunder å starte en samtale. Hun lyste opp og smilte da jeg begynte å snakke med henne så hun synes tydelig at det var hyggelig. Vi ble sittende og prate til hun gikk av bussen 6-7 stopp senere. Og da var det en ny pen jente som overtok den nå ledige plassen. 20 sekunder senere var en ny hyggelig samtale i gang, som varte til også hun også skulle av 3-4 stopp senere. En tredje pen jente satt seg så ned (damn, jeg må begynne å ta den bussen litt oftere, dette skjer nesten hver gang jeg tar den), men hun lot jeg være i fred siden hun satt og fiklet med mobilen sin og jeg skulle av etter bare to stopp. En hyggelig start på fantastisk fin dag :)

Skjult ID med pseudonym Lionking fr. 1 mai 2009 22:08

Oslomann.... du får det til å høres så lett ut. Og utifra noen av dine tidligere mailer virker det som du "alltid" plumper borti pene damer som i tillegg er interessert i å prate hvorenn du står og går. Jeg lurer på en ting: Hva snakker du med dem om? Hva sier du, ev. hva spør du om for å få igang en samtale f.eks. på perrongen på t-banen? Jeg anser meg selv som en rimelig beleven person, men jeg sliter med å finne samtaletema sånn på sparket som ikke virker helt banale.... og de problemene deler jeg nok med 95% av den mannlige befolkning :)

Skjult ID med pseudonym yeah fr. 1 mai 2009 23:14

@eliseb: ehm.....for meg kan du gjerne gå i fred ;)

Skjult ID med pseudonym 123 lø. 2 mai 2009 12:48

@yeah
eliseb går jo aldri i fred hun.......hun blir antastet ukentlig......ifølge henne selv da.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 2 mai 2009 13:04

@ Lionking

Det er ikke alltid lett, og spesielt ikke i starten, men det blir lettere og lettere for hver gang du gjør det. Og det er ikke hva du sier som er mest viktig, selv om det selvsagt hjelper å si noe som er litt morsomt eller interessant hvis du kan komme på noe, men hvordan du sier det. Forvent suksess. Når jeg nå har opplevd at kanskje 90 prosent av alle jenter jeg begynner å snakke med er hyggelige og mer eller mindre åpne tilbake så tar jeg det nesten for gitt at den neste jenta jeg snakker med også er det. Og hvis ikke tar jeg det ikke personlig. Hvis én jente ikke har lyst til å snakke så er det jo ikke meg det er noe galt med, for jeg vet jo at de forrige ti likte å prate med meg. Kanskje hun har en dårlig dag, eller er usedvanlig sjenert og innadvendt, eller bare er sur og kjedelig? Hva så? Det er ingen stor sak. Ikke tenk på nederlagene, tenk på suksessene. Og kroppsspråk og stemmeleie er smittsomt, så hvis du er nervøs og forsiktig når du begynner å snakke så blir antakelig jenta også nervøs og forsiktig tilbake.

Hva jeg sier? Vel, nå er det jo ikke slik at jeg tar kontakt med nye søte jenter på bussen eller t-banen hver eneste dag da. Forrige innlegg ble nok skrevet etter en usedvanlig hyggelig morgen. Men snakk om hva som helst. Hun første jenta på torsdag startet jeg en samtale med ganske enkelt med å spørre henne om hun satt og spiste frokost, siden hun spiste på bussen. Og så køddet jeg litt med henne om at hun var en sjusover og sikkert pleide å dusje før hun trente siden hun sa at hun hadde pusset tennene før hun spiste frokost. Var ikke vanskeligere enn det. Hun andre begynte jeg å erte litt fordi hun satt med allværsjakke på seg på det som så ut til å bli den fineste dagen i Oslo så langt i år, meg knall blå himmel og ikke en sky å se (hun skulle på tur viste det seg). En annen for et par ukers siden begynte jeg spøkefult å anklage for å ha smittet med en eller annen fæl sjukdom siden jeg måtte snufse rett etter hun hadde gjort det (vi hadde pollenallergi begge to viste det seg). Men det kan være hva som helst som faller meg inn, for eksempel hva slags bok hun sitter og leser på. Det er ingen stor sak. Det er bare å være hyggelig, så er det stor sannsynlighet for at hun er hyggelig tilbake.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 2 mai 2009 13:08

(fortsetter)

Jeg har etterhvert også blitt ganske flink til å få samtalen over på et flørtete spor hvis jeg liker jenta, og pleier ofte å "anklage" henne for å forsøke å sjekke opp meg og ikke omvendt, men det er én ting jeg fortsatt er litt dårlig på må jeg innrømme og det er å close dealen og få nummeret hennes. Der feiger jeg i blant ut fortsatt, spesielt hvis jeg er usikker på om hun faktisk er interessert eller ikke, så har nok latt noen flotte jenter glippe fra meg der. Men heldigvis feiger jeg ikke ut hver gang da, så får jo noen telefonnummer og dater på dette viset i blant også :) Og jeg blir jo stadig bedre og mer selvsikker når jeg gjør slikt, så det blir lettere og lettere det også heldigvis.

Skjult ID med pseudonym 123 lø. 2 mai 2009 13:28

@ oslomann

Hva i huleste gjør du her inne på sukker da???????

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 2 mai 2009 13:40

@ 123

Beklager, jeg har visst misforstått her. Jeg var ikke klar over at jeg måtte være en sosial taper og helt talentløs når det gjelder flørting og sjekking for å være her inne på Sukker. Jeg skal deaktivere profilen min øyeblikkelig.

Skjult ID med pseudonym 123 lø. 2 mai 2009 18:08

@oslomann

He he, ikke lat som du ikke skjønner hva jeg mener.....

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 2 mai 2009 19:07

@ 123

Fordi jeg elsker kvinner og har lyst til å bli kjent med noen av de flotte, morsomme og hyggelige jentene her inne? Jeg er ikke en av dem som aldri får svar her inne. En rask opptelling nå viste at ca halvparten av jentene jeg har kontaktet de siste to-tre ukene har svart meg. En har jeg allerede møtt (hyggelig, men ingen match) og jeg holder på å avtale møter med to-tre andre nå. Og jeg går kun etter de jeg synes er de aller peneste og mest interessante. At jeg faktisk møter og omgås kvinner i den virkelige verden der ute også er da vel ingen hindring for også å være på Sukker? Dessuten er dette et utrolig bra sted å praktisere og videreutvikle flørteferdighetene:)

Hvis du ikke har forstått det allerede så er jeg en ambisiøs mann som ønsker å bli best mulig i alt jeg virkelig setter meg for fore, være seg utdannelse og jobb, trening og fysisk form, eller det å forstå kvinner bedre, bli flinkere til å oppnå dyp og reell kontakt med dem, flørte og sjekke, og også øke min egen attraktivitet. Jeg er ikke så glad i å sette tallverdier på mennesker siden jeg synes alle er unike og forskjellige, men for enkelthets skyld kan jeg si at hvis jeg har draget på jenter som utseendemessig er 6’ere og 7’ere, men har lyst på noen som er enda penere, ja da må jeg øke min egen attraktivitet. Heldigvis er ikke kvinner like opphengt i utseendet som vi menn, så det er absolutt mulig – ja, jeg ser jo på responsen jeg får fra damer i dag i forhold til den jeg fikk før at jeg allerede er et godt stykke på vei. Å senke kravene har aldri vært aktuelt for meg. Jeg ønsker ikke å være i et forhold hvor jeg ikke er virkelig tiltrukket av jenta. Det er verken rettferdig ovenfor henne eller meg selv. Samtidig møter jeg såpass mange flotte damer for tiden, inkludert enkelte jeg VET er interessert i meg, så jeg tviler på at jeg fortsatt er her neste vinter for å si det slik. Men jeg har ikke noe hastverk med å storme inn i et forhold. Jeg liker livet mitt jeg.

Var det et bra nok svar for deg? :)

Skjult ID med pseudonym haaa lø. 2 mai 2009 20:25

@oslomann

minner deg om at alle må få lov å si sin mening her, men det virker som du tar deg veldig nær av det.......og det andre,du skriver,
"Heldigvis er ikke kvinner like opphengt i utseendet som vi menn....." Med det utsagnet avslører du at du ikke kjenner kvinner så godt som du skryter av.....

(kvinne 29 år fra Oslo) lø. 2 mai 2009 20:51 Privat melding

@123
Jeg blir antastet ukentlig? Det var nytt for meg. Skrev i en tråd tidligere at jeg stortsett aldri opplever å bli verken antastet eller ropt stygge ting til, hvis det er det du sikter til.

og @yeah
Hvem bryr seg om hva jeg kan og ikke kan for din del? Skjønner jeg er hot topic her hver gang jeg skriver noe, men trenger da ikke komme med spydige kommentarer hver bidige gang under skjult id. Det blir for dumt.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 2 mai 2009 20:54

@ haaa

Jeg sa aldri at kvinner ikke bryr seg om menns utseende, bare at de bryr seg mindre om det enn menn bryr seg om kvinners. Vel og merke når det kommer til fysisk tiltrekning. Det er i det minste veldig, veldig mye vanligere å se en strålende vakker kvinne med en utseendemessig middelmådig mann, enn omvendt. Og da er det vel gjerne slik at mannen har andre egenskaper som vekker interesse hos kvinnen, være seg rikdom, makt, humor, berømmelse, stor selvtillitt etc. Men det er nå bare hva jeg tror, og kanskje tar jeg feil. Jeg har da heller aldri sagt at jeg forstår meg på kvinner, for det gjør jeg ikke, bare at jeg forsøker å forstå dem litt bedre.

Men whatever... Trådstarter ønsket at dette skulle være en seriøs tråd og uten avsporinger, men nå virker det som det eneste som den fortsatt har til felles med "kalde nordmenn" er janteloven. Så jeg er ferdig med denne tråden. Ha en hyggelig kveld!

(kvinne 37 år fra Hordaland) ti. 5 mai 2009 09:59 Privat melding

Ja det er stooore forskjeller fra" ola normann" til en som feks kommer fra italia/spania!!;==)
Men det er også en kjempe forskjell på en normann om vinteren og om sommeren....
Jeg synes jo at vi er mye mer sosiale, smilende, blid og imøtekommende om sommeren,
og at vi er mer reserverte sur å grinete om vinteren og høsten!!!;=)
Så eg gleder meg til sol å sommer!!!!!!!!!!!!!!!;=))))

Skjult ID med pseudonym wazzup ti. 5 mai 2009 17:33

@deisy80

enig med deg der ang. klimaet......men høflighet er også en mangelvare i dette landet synes jeg og`....