Alle innlegg Sukkerforum

25 og jomfru, skal man si ifra til partner?

Vis siste innlegg
Skjult ID on. 29 april 2009 02:46

Er 25 år og har aldrig hat en partner. er det fornuftig å si det første gang?. ser 2 mulige senarioer hær.

1. hun/han sier det går greit eller at det er bra man sier i fra.

2. hun/han lyver å sier det ikke betyr noe, å man får en ufin atmosfære av press og usikkerhet.

Man kan selvsakt få mange andre senarioer hær. omtrent så mange som det er jomfruer, men hva er best?

Skjult ID med pseudonym analkløe on. 29 april 2009 08:57

Er du hankjønn eller hunkjønn?

Skjult ID med pseudonym anniken on. 29 april 2009 14:33

Tror de fleste ville ta det som et kompliment!
Jeg har hvert i en sånn situasjon da det viste seg at min kjæreste var jomfru. Jeg syns det var utrolig spesielt og satte enormt stor pris på tilliten han viste meg.

Skjult ID on. 29 april 2009 15:02

Mitt tips er å vente med å si noe til det blir aktuelt med sex, eller partneren spør deg. Og når det skjer, sier du det med hodet hevet høyt. Det at du er jomfru er ikke noe dilemma eller negativt. Det er positivt. Og svaret fra partneren din vil vise hva slags karakter hun/han har.

Og er svaret negativt, så vet du at denne personen ikke er bra for deg, og du kan dumpe han/hun med god samvittighet.

Skjult ID med pseudonym allure on. 29 april 2009 18:51

Jeg har alltid lurt på hvorfor man skal vente på den "helt spesielle" før man stuper til køys med noen? Jeg tror personlig ikke at det har noen verdens ting å si for opplevelsen om du gjør det med "den rette" eller en tilfeldig person du møter på byen første gang man gjør det. Det er i mine øyne tillærte vrangforestillinger som man skjønner er tull den dagen man endelig "gjør det" for første gang.

Dessuten: jeg har til gode å høre en eneste person omtale første gang som helt fantastisk uansett hvem jeg har pratet med dette om, det være seg kvinner som menn. Helt fantastisk pleier det å bli etter hvert som man blir bedre kjent med hverandre.

Jeg mener du bare bør stupe i det og absolutt fortelle at du aldri har gjort det før. Hvis det er et problem for partneren din, så er det hans/hennes hode det er noe galt med. Jeg mener det er bedre å skaffe seg litt erfaring før man eventuelt treffer "den rette".

Skjult ID med pseudonym anniken on. 29 april 2009 19:03

@allure

Hvorfor TS har ventet lenger enn det som tydeligvis er normen har vel strengt tatt ingenting med saken å gjøre....

Skjult ID med pseudonym vibe on. 29 april 2009 19:08

Enig med allure.

Hvordan skal du vite at det er "den rette"? Jeg mener ikke at du skal gi blaffen i med hvem og hvor og når det skjer, men er stemningen fin, du er tent og motparten med på notene og er en du føler en viss tillit tiltrygghet med, ville ikke jeg ventet.
Skal du være helt sikker på at det er den rette, ja, da kan du vente til det gror mose på deg.

Selv var jeg passert 20 som et resultat av prektighet og at jeg fysiologisk var en sinke og derfor gjemte meg litt bort. Debuten skjedde med "den rette" (de årene der), men jeg husker at jeg skulle ønske at jeg hadde mer erfaring - slik han hadde.
Det ble veldig til at han tok styringen og trodde han visste hvordan alt skulle gjøres. Han var på en måte "eksperten" og jeg "grønnskollingen".

Jeg vet også at par der den ene har endel erfaring fra før, mens den andre ikke noe, føler ofte sistnevnte at det er en slags ubalanse - muligens en sjalusi over fortiden. Mens motparten har full oversikt og kunnskap om ens egen seksuelle erfaring, mens man selv vet lite om den andres - bare at det var med noen andre. Ikke at du skal hoppe til køys med noen med formål å ha gjort litt ugagn du også og ikke bli sjalu senere, men som allure sier - det kan være fint å få seg erfaring på egenhånd før man treffer den rette.

Når øyeblikket kommer, tror jeg du er tjent med å nevne at du ikke har så mye erfaring; antar hun da skjønner hun tegningen.

Skjult ID med pseudonym lise on. 29 april 2009 19:11

folkens...synes dere kan vise litt respekt ovenfor TS og holde dere til det som er emnet.

Opprett heller en ny tråd og så kan dere diskutere hvorfor man venter der....

Skjult ID on. 29 april 2009 19:12

@allure

Det du ikke tenker på er at når en person går inn i den voksne alder uten å ha sex, får man et helt annet syn på det., og det har med psykologien i det å gjøre. Når vi blir eldre blir de fleste av oss mer kjent med det følelsemessige rundt vår person. Vi blir bedre kjent med vårt indre. Sex er en aktivitet som har en veldig dyp innvirkning på vårt følelseliv. Det gjelder alle. Til og med de som debuterte tidlig og har sex regelmessig. Forskjellen på TS og en person som har hatt sex er at TS er veldig klar over dette.

Sex er ikke bare lek og moro, selv om noen sikkert vil argumentere imot det.

Det handler ikke om at TS venter på det perfekte øyeblikket, og at det er fantasi TS lever ut.

Det kan godt hende TS mener at han/hun venter på den perfekte, men det som teller til syvende og sist er at TS vil føle seg komfortabel med situasjonen. Det er garantert at TS vil få følelser første gangen, og siden han/hun er voksen vil disse følelsene være ekte. Det er ikke det samme å debutere som 18 åring, som det er å debutere når man er godt opp i tjueårene.

TS bør absolutt ikke stupe i det. Han/hun har en unik posisjon som han/hun bør utnytte.

TS! Vent til du finner noen du er glad i og vil være sammen med. Du har ingen frist for å miste møydommen. Ta deg god tid du.

En person som setter verdier foran lyst, sitt eget og andres velvære foran lyst, er en moden person med mye å tilby en partner.

Skjult ID med pseudonym allure on. 29 april 2009 19:42

@anniken: Nei, det kan godt hende, men jeg bare lurer på hva dere andre mener om eller har erfart om det å vente på den rette før man hopper til køys? Var selv ganske gammel før min første gang og opplevelsen var ganske langt unna forventningene man hadde bygd seg opp...

@lise: Beklager, men jeg mente overhodet ikke å ikke vise respekt for TS. Jeg mener alikevel det er relevant og som nevnt til anniken: jeg var også ganske sent ute og når jeg ser tilbake så skjønner jeg ikke hvorfor jeg i det heletatt nølte, men jeg er enig med at man bør vente til man er klar for det.

@skjult id: Jeg har vært i TS sine sko tidligere, så jeg vet hva jeg selv følte den gangen jeg var midt oppi samme situasjon som TS og jeg vet også hva jeg tenker nå når jeg kan se tilbake på hvordan jeg følte ting den gangen. Og jeg er enig med at sex ikke bare er lek og moro selv om det også kan være det, men er uenig med at det skal være noe hellig tabu som så mange blir lært opp til - meg inklusive.

Siden dette er så off topic som dere sier avslutter jeg med dette.

Skjult ID on. 29 april 2009 20:18

Ingen som har sagt det er et hellig tabu. Sex er en individuell ting, og det som fungerer for deg, fungerer sikkert ikke for TS.

Poenget er at normen som er jomfru i en godt voksen alder har andre preferanser for sex som regel. De har som oftest de samme lystene som andre som har et sexliv, men man bgeynner ofte å tenke på alt det som er rundt sex. Mange får mest fokus på det å ha en kjæreste. Sexen i seg selv blir mindre viktig.

Det er noe man må gå i seg selv for å finne ut av. Det vil uansett bli feil å skal ha sex, bare fordi man er jomfru.
Det er noe som fjortiser kan bekymre seg over. Når du er blitt en moden person, så tenker man på konsekvensene av sine handlinger, og man bør absolutt gjøre det med sex også.

Det vil være en fordel i det lange løp.

Skjult ID med pseudonym Joques on. 29 april 2009 21:23

Eh altså, TS har ikke sagt noe om hvorfor vedkommende er jomfru, om han/hun har ønsket at det skulle være slik, av den ene eller andre grunnen, eller om han/hun bare ikke har fått anledning til å debutere før.

(mann 51 år fra Akershus) on. 29 april 2009 21:25 Privat melding

Ja, si fra til partner, og evt at du er litt engstelig, og at han derfor må være forsiktig og varsom.
Er du mann? si det da også.
Tror både kvinner og menn liker å være ens første jeg. Kanskje han/hun blir den eneste også?

Skjult ID med pseudonym vibe on. 29 april 2009 21:44

Jøss, her var det mange eksperter på hva TS trenger og ikke trenger....!

Lise, vet ikke hva du legger i ordet "respekt" men finner ingenting i ovenstående løkke som tyder på mangel på det. Hadde jeg vært i TS' situasjon ville jeg også satt pris på andre relskesjoner og normalisering av tema.

Skjult ID, hva som er "som regel" er ikke grunnlag for å uttrykke seg skråsikkert om hva TS bakgrunn er, det er nok ikke bare en ensartet gruppe dette gjelder. Nå er det nå slik at ikke bare modne folk tenker gjennom konsekvenser av valgene sine; grundig analyse og refleksjon rundt konsekvenser av valg kan også være tegn på riikoaversjon, utrygghet, usikkerhet, mangelnde tillit til egen dømmekraft og magefølelse, ogføre til handlingslammelse..... Sånn sett er det like god grunn til å tenke over konsekvensene av handlingene man _ikke_ gjennomfører - det kan like gjerne være det man angrer på.

Mitt poeng TS, er at om det blir 1 eller 2 vil du jo ikke finne ut av før du er der, men jeg synes ikke du skal bekymre deg så mye om det heller.

Skjult ID med pseudonym lise on. 29 april 2009 21:49

@vibe
Med respekt så mener jeg at man skal holde seg til hva ts mente at tråden skulle handle om.
Med andre ord hva han skulle si en slik situasjon og ikke en generell diskusjon om når man skal ha sex første gangen....

Skjult ID med pseudonym Z on. 29 april 2009 21:56

Hei 25 år og jomfru :-)
Først av alt: Det er bra å være den du er, og svarene du får her på forumet vil være farget av oss skrivere sin personlige erfaringer. Husk derfor at du kke ta til deg alt som skrives.

Slik jeg ser det, er dette ganske enkelt.
Du ser på sex som noe som føles litt alvorlig, litt seriøst eller så har tilfeldigheter gjort at det har blitt sånn. Og det er helt ok!
Den som skal ha sex med deg første gangen, vil helt sikkert ta hensyn til deg, gi deg tid til å bli trygg - og sørge for at dere er sammen om den litt unike opplevelsen det sannsynligvis vil være. Derfor: Snakk med vedkommende først så ting føles rett.

Om denne personen ikke takler det h*n får høre på en god måte for deg, vil det ikke være rett person å velge å ha sex med.
Om dere får en ufin atmosfære av press og usikkerhet, er ikke partneren din verken klar eller moden for deg. Dette er bra å oppdage på forhånd. Vær i så fall glad for at du med milde hender kan lede vedkommende bort fra deg og ut av ditt liv.
Du skal ha noe annet og bedre for nettopp deg. Det å ha sex skal ikke måte være preget av bør, burde, skulle gjort eller liknende!

Lykke til med både livet og ditt seksuelle liv fremover :-)

Skjult ID med pseudonym alterego on. 29 april 2009 22:53

... NOK et eksempel på en tråd hvor trådstarter ikke melder seg på banen med et eget "nick"......

Alle mener noe, og trådstarter glimrer med sitt fravær.

Spør du meg er det kanskje symptomatisk for hvorfor "vedkommende" fortsatt er jomfru ?
"vedkommende" bør bare hoppe i det, som vi alle har gjort ... og det gikk vel greit, sånn sett i ettertid ? :-)

@TS:
SÅ KAN DU HELLER MELDE DEG PÅ BANEN (med et nick) NÅR DU HAR DEBUTERT ! :-)
LYKKE TIL !!!! VI GLEDER OSS TIL Å HØRE MER !!!

Skjult ID med pseudonym Z on. 29 april 2009 22:56

Smiler.....hvorfor er dette med oppfølging av tråder så essensielt viktig for deg, alterego? Jeg ser ikke at du skyter fra hofta i noen andre situasjoner her på forumet enn av denne ene grunnen alene. Selv seg jeg ikke på det som et problem, men det er jo meg :-)

Skjult ID med pseudonym allure on. 29 april 2009 23:06

Til vibe og Z: amen!

Som vibe sier: "Det er like god grunn til å tenke over konsekvensene man _ikke_ gjennomfører - det kan like gjerne være det man angrer på." Jeg kan skrive under på den!

Så tror jeg at TS har fått nok innspill i begge retninger til at h*n har mer å tygge på i sine vurderinger. Jeg tror nok at h*n uansett hva vi sier kommer til å ta sine egne valg etter hva h*n føler er riktig og selv om jeg kan ha gjort inntrykk av det så har ikke mine ord vært ment som noen fasit, bare som alternative måter å se eller tenke på ting på. Det som er normen for en person kan vel så gjerne være et avvik for en annen, så det å snakke om normer i denne sammenhengen er bare tull. Vi er alle forskjellige og det finnes ingen fasit.

Og til deg som synes det var mange eksperter her: det stemmer - det er mange som er eksperter på seg selv her! Meg inklusive! TS stilte et spørsmål og h*n fikk svar. Hvordan h*n velger å tolke svarene er i bunn og grunn opp til han eller henne.

Skjult ID med pseudonym alterego to. 30 april 2009 20:23

@Z:
Mitt inntrykk er at det er enkelte som bare starter en tråd, uten å være interessert i hva den måtte bringe eller uten å delta i diskusjonen selv. Og så får de masse respons tilsynelatende uten å verdsette det eller å bry seg om det.

Jeg synes bare det er kjipt gjort og et tegn på manglende oppdragelse og alminnelig folkeskikk. :-) Sånn er det.

Skjult ID med pseudonym Z to. 30 april 2009 20:37

Forstår hva du sier, alterego.
Men kanskje vi andre kan ha gleden av å få en ny tanke av et innlegg uansett? Dessuten vet vi jo ikke om TS leser tråden?
Jeg må svare for meg, men ofte sitter jeg ikke her og skriver for å opplyse andre. Det er mest min egen umiddelbarhet jeg "trigger" :-)

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 1 mai 2009 00:55

Lise,
vel deg om den fortolknignen der - både av respekt og hva tråden handler om.
Tema er å være jomfru og 25, og dette er et diskusjonsforum, så da kan velmente relfkesjoner være på sin plass.

Synes du kan vise TS respekt ved å la vedkommende - som er en voksen person - svare for seg selv. Han trenger sikkert ingen tante til å føre sin sak.