Alle innlegg Sukkerforum

"Hvis du lurer på mer"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym raring fr. 1 mai 2009 17:20

Jeg har en del ganger kommet over korte profiler (alt som står av tekst utgjør under 5 linjer til sammen), hvorav det står noe sånt som "Send en mail hvis du lurer på mer". Det kan naturligvis være noe man skriver helt i begynnelsen før man rekker å få skrevet noen god profiltekst, men jeg har sett folk som jeg vet har vært der en stund som har det samme.

For moroskyld har jeg forsøkt å ta kontakt med personen bak slike profiler noen ganger, det kan jo hende det egentlig er en svært spennende person. Men siden det står såpass lite, så er det ikke spesielt mye å relatere en åpningsmail til, og derfor blir ofte den ganske kort. Og gjerne da med nettop et spørsmål om å få vite mer.

Men jeg har aldri opplevd å få svar på disse henvendelsene. Sliter vanligvis ikke med å få svar når jeg kommer over interessante profiler ellers, men det virker som at de som altså selv ikke gidder å skrive noe i profilen sin, forventer utfyllende og lange interessante brev når noen skal være kontaktsøkende i deres retning. Deler noen denne erfaringen, eventuelt kan komme med noe logisk svar rundt dette?

Skjult ID med pseudonym GrubleMann fr. 1 mai 2009 17:51

Jeg er en av dem som nylig har gjort dette. Grunnen til dét er at man jo får vite litt ut fra profilen uansett, nok til å basere noen spørsmål på, synes jeg. Og i tillegg blir profiltekstene gjerne veldig like: "Snill og grei, liker å le og være sammen med venner, tar en fest i ny og ne, liker å reise men skulle gjerne gjort det oftere" osv. osv. Vanskelig å skrive en profiltekst som virkelig oppsummerer deg som person. Da kan det like gjerne stå åpent, og man kan spørre utifra det personen har fylt ut når det gjelder interesser, humor, musikksmak etc. Den lille kontakten jeg har fått her inne har heller ikke vært basert på noe jeg har skrevet i profilen (den gang jeg hadde mye tekst), men derimot på bildene (som også forteller litt om meg og mine interesser).
Men det kan godt hende jeg forandrer mening og fyller ut mer igjen; jeg prøver meg litt frem her inne.

Skjult ID med pseudonym gutt81 fr. 1 mai 2009 18:10

Jeg syntes jentenes profiltekster her inne i 9 av 10 tilfeller er drit kjedelig uansett. "Alle" liker vin, peis og tur i skog og mark (pluss trening selvfølgelig). Gir meg NADA

(mann 52 år fra Akershus) fr. 1 mai 2009 18:17 Privat melding

Har ikke verdens mest spennende profil selv, men har "testet" med samme metode som raring. Ingen svar fra disse profilene. De har ikke vært innom profilen en gang.

Vel, jeg bør vel ikke klage. Det er jo andre å skrive med :-)))

(kvinne 73 år fra Akershus) fr. 1 mai 2009 18:31 Privat melding

Jeg har vel ikke verdens mest spennende profil her heller , Den er kort og grei synes nå jeg.
Tror ikke det er noen "kokebok oppskrift " på en god profil, ??????

Skjult ID med pseudonym RoyRavn fr. 1 mai 2009 18:38

ikke alle er like gode selgere.. og det er vel det profilteksten går ut på. jeg hadde ikke klart å selge en fisketank til en fisk engang, så dermed er det jo lett å skrive spør hvis du lurer.. noen her som har en "spesiell" profiltekst som kan si at de får masse mail?

(mann 52 år fra Akershus) fr. 1 mai 2009 18:38 Privat melding

@Carmina02

Du har da i allefall (i motsettning til meg) et "levende" profilbilde man kan bruke til en "ufarlig" starter. F.eks "50 øre for tankene dine".

(kvinne 73 år fra Akershus) fr. 1 mai 2009 19:33 Privat melding

@spitch

Tror du må legge på noen nuller for å få tankene mine der ja.......ler

Ut av det jeg ser av proffbildet ditt, ser du jo trivlig ut . Du er på tur i fjellet antar jeg. Ser jo sjøen langt der nede, så du er ikke på fisketur....

Skjult ID med pseudonym Spitch fr. 1 mai 2009 19:44

Og så var en samtale i gang. Kun "62 år gammel dame fra Akershus (uten bilde). Snill og grei, liker å le og være sammen med venner, tar en fest i ny og ne, liker å reise men skulle gjerne gjort det oftere. Send en mail hvis du lurer på mer", hadde vært for "sterilt" for meg å finne en inngang til en mail. (Om jeg da ikke hadde vært så desperat at jeg hadde gått direkte på ekteskapsspørsmålet). :-))))))

(kvinne 38 år fra Møre og Romsdal) fr. 1 mai 2009 20:22 Privat melding

Når det gjelder profiler så er jeg drit lei av å lese dei, alle er like og jeg tror rett og slett ikkje alle på sukker er så sporty som dei vil ha det til... mange skriver så mye om fritidsaktivitetene sine at dei kan ikkje ha tid til en eventuell partner...

Syns alle skulle lagt litt mere tid og humor i profilene sine.... og vist litt mere hva dei er ute etter....

Skjult ID med pseudonym yeehaw fr. 1 mai 2009 20:52

Man må vel nesten være glad for at det står noe der i det hele tatt. Det er forbløffende hvor mange tomme profiler det er rundt omkring.

Skjult ID med pseudonym Lionking fr. 1 mai 2009 21:57

Hvis alle jentene her inne hadde vært så sporty som de gir inntrykk av, hadde jeg antakelig kjørt slalåm mellom dem da jeg var på sykkeltur i marka idag.... gjorde ikke det, gitt ;)

(kvinne 33 år fra Akershus) fr. 1 mai 2009 23:00 Privat melding

Men hva skjer hvis man skriver at man ikke er spesielt sporty da?
For meg så virker det nesten som om dette her blir feil uansett hvor ærlig man er og uansett hva man skriver og ikke skriver.
Endten er det mangel på bilder eller så er det feil bilder (trutmunn), så er det for mye tekst, så er det for lite. Som om ikke det var nok så er jo alle profilene helt like i tillegg? Vel, hva forventer man seg egentlig?

Tror jeg legger ned dette prosjektet snart jeg....

Skjult ID med pseudonym Lionking fr. 1 mai 2009 23:23

Hehe, Jackie.... det var da som pokker :) Men nå har det seg slik at jeg er et utpreget B-menneske, eller enda lengre ute i alfabetet, så sykling på de tider du nevner er nok dessverre ikke så aktuelt for denne karen..

Skjult ID med pseudonym mikro fr. 1 mai 2009 23:45

@blondie007
Jeg er helt enig med deg. Uansett hva man skriver eller ikke skriver i profilen sin, er det en hel del som har negative meninger om det. Det samme gjelder bilder/mangel på bilder. Begynner å bli utrolig lei dette her. VIP-medlemsskapet mitt går ut i morgen, så da tror jeg det er passende med en sommerferie fra Sukker :)

Skjult ID med pseudonym LBL lø. 2 mai 2009 04:22

Korte profiler betyr vel ikke annet enn at vedkommende ikke klarer å beskrive seg selv skriftlig, eller at man ikke er særlig interessert i å satse på sukker.no. Uansett er en standardtekst om at man kan spørre dersom det er noe man lurer på helt normalt å legge til for å på en måte rettferdiggjøre eller normalisere den tynne profilteksten. I så fall er det ikke rart at man ikke får svar.

Skjult ID med pseudonym GrubleMann lø. 2 mai 2009 10:39

Da jeg kom hit, sleit jeg med å holde meg UNDER 1500 tegn i den første rubrikken. Jeg måtte gjøre setningene mer 'effektive' for å få plass. Men ærlig talt; hvor godt forventer man å kjenne en person ut fra en sånn beskrivelse da? Det er ikke så lett å se seg selv fra utsiden heller, eller å skrive mange positive ting om seg selv uten å føle at man høres høy på pæra ut.

Jeg leste en gang et råd når det gjaldt profiltekst-skriving, at man ikke skulle ramse opp adjektiver om hvordan man er, men heller la innholdet i teksten reflektere personligheten. Så istedet for å skrive at man har humor og er morsom, burde teksten altså være morsom etc. Dette er jo et godt råd, men de fleste er jo ganske sammensatte mennesker, så jeg er usikker på hvordan jeg skulle få deg til å le, grine, drømme deg bort, overbevise deg om at jeg er åpen og ærlig etc., alt i løpet av 1500 tegn uten å bruke adjektiver?

Derfor: send en melding; gi meg en sjans, bli kjent med den jeg er, dersom utseende og interesser vekker ... vel, interesse. Ikke tro at jeg ER profilteksten.
Hvis jeg gikk rundt på byen med en plakat på ryggen med masse tekst som beskrev meg som person, ville du da lese denne teksten, eller observere meg som jeg er, og ta kontakt og snakke med meg dersom jeg virket interessant ut ifra førsteinntrykket?
(du ville vel synes jeg var en idiot som gikk med plakaten på ryggen, men "work with me here"... ;-) )

Skjult ID med pseudonym Spitch lø. 2 mai 2009 12:07

Poenget er vel ikke å "legge ut hele seg selv" i en profil, men å legge ut noe som leseren kan ta tak i og spinne videre på. Det enkleste er vel kanskje bilder med tekst. Da er det mulig å få en kommentar tilbake. En "på kanten kommentar" i egen profiltekst, synes jeg det er morro å respondere på. Si at du (om du er jente) holder med Lillestrøm i fotball, så får du enten sympati eller hån tilbake (du kan avsløre etterpå at du egentlig ikke interesserer deg for fotbal på et senere tidspunkt, men bare ville ha respons). Endre profilteksten etter årstidene, når merkedager/fridager etc. nermer seg.

Sikkert flere som har eksempler på "ufarlige" ting i profiler som de selv synes enkelt å respondere på (?).

Skjult ID med pseudonym Spitch lø. 2 mai 2009 12:13

Sorry, skjærer kanskje litt ut fra TS intensjoner med tråden.

De med tomme profiler, som forventer lange mailer og som så ikke svarer, er vel de som fisker etter stor laksen uten krok eller agn. Hvert 500 år spretter den jo på land rett ved siden av noen.

Skjult ID med pseudonym Dr.Løøøv lø. 2 mai 2009 12:16

Genial statement Spitch!!
very true!

Skjult ID med pseudonym raring lø. 2 mai 2009 14:56

Ja, her var det tydeligvis mange delte meninger om temaet, så bra! :-)

Først kan jeg si mitt syn på det flere her skriver, at alle profiler er like. Jeg er enig i at det er ganske mange profiler som inneholder mye av det samme, men jeg har merket på meg selv at når jeg leser en profil, så er det ikke først og fremst spesifikt hvilke egenskaper eller fritidsinteresser jeg er ute etter. Det er naturligvis interessant det også, men det jeg mest er ute etter da, er å gjøre meg opp et bilde om hva slags type person hun er. Jeg forstår at ikke en profiltekst er nok til å finne ut det, men man finner ofte ut mye av den også. Det blir en form for å sette folk litt i bås. For eksempel... De som jeg oppfatter som veldig opptatt av utseendet (sitt eget), litt overdrevent forfengelige eller treningsnarkomane jenter, de forstår jeg ofte fort at er den typen. De er ofte litt for sikre på seg selv og sitt, og den typen personer havner nesten alltid på "Ikke interessant" hos meg. Så har du de som kan gå under "alle profiler er like", de er det ofte litt vanskelig å plassere, men kan lett oppfattes som litt A4 og kjedelige, selv om det kanskje bare er profilteksten som fremstår sånn. De blir ofte bare oversett og se videre på neste. Inneimellom (det er en veldig lav prosentandel), så kommer jeg over profiler som når jeg har sett gjennom den, så har jeg inntrykk av at personen er spennende og interessant. Da mener jeg en det går an å ha litt givende samtaler med, som har en del meninger om både små og store tema, og er litt engasjert. En det er litt tak i, men ikke på den måten som med den første gruppen jeg beskrev. De får fort et brev fra meg. Det er flere persontyper også, men det var noen eksempler. Denne "grupperingen" er ikke noe jeg sitter og gjør bevisst, jeg bare merker at jeg får de inntrykkene i meg når jeg har sett gjennom profilen.

Til GrubleMann:
Det du hadde lest om å få inn adjektivene i teksten, det er jeg egentlig ganske enig i. Det er noen profiler som får til det på en bra måte inneimellom, og de faller ofte i smak. Jeg leste f.eks en profil en gang som var skrevet som en stillingsannonse. Der profileieren var firmaet, det hadde en ansatt fra før (barnet hennes), og søkte en ny ansatt. Det kom krav til søkeren, egenskaper som var ønskelige, og litt om hva firmaet ønsket at søkeren ville selv osv. Utrolig bra skrevet! Jeg lo godt.

Til Spitch: Veldig bra sammenlikning!

Skjult ID med pseudonym GrubleMann lø. 2 mai 2009 15:04

Ja, jeg er vel ikke så uenig med Spitch et al her; greit å ha noe å 'ta tak i' i teksten. Så hvis vi snakker om de som har tomme profiltekstbokser eller så og si bare skriver 'ta kontakt', så er vi enige. Jeg har nå forøvrig fylt ut litt mer om meg igjen, men har beholdt oppfordringen om å ta kontakt.

Skjult ID med pseudonym raring lø. 2 mai 2009 15:11

GrubleMann:
Ikke ment som kritikk, bare et enkelt spørsmål. Når man ikke har en sånn superkort profil, men skriver litt, er det egentlig noe poeng i å oppfordre til å ta kontakt? Det er vel ingen som besøker en som har brukt tid på å skrive en god profiltekst, og tolker det til at personen ikke ønsker at folk tar kontakt. De som ikke tar kontakt etter å ha lest profilen er vel de som ikke ser på personen som interessant, tror du det at det også står en oppfordring om å ta kontakt vil endre på noen av dem? Som sagt ikke noen kritikk, bare tenker litt høyt her :-)

Skjult ID med pseudonym GrubleMann lø. 2 mai 2009 15:25

Du har vel et poeng der, raring. Jeg vet ikke helt - profilteksten jeg har hatt har sikkert vært helt OK, det er bare det at når man ikke får noe respons på en stund så begynner man å overanalysere teksten og prøver å finne ut hva som kan være årsaken til det. Det blir vel nesten litt sånn "kom igjen da, ta kontakt!!" til slutt. Ikke akkurat så pent, det heller... Ække greit... :-) Jeg får se om ikke jeg må revidere hele greia (igjen).

Skjult ID med pseudonym raring lø. 2 mai 2009 15:45

Jeg har tenkt som deg før jeg også. Hva kan jeg gjøre med profilteksten min så flere vil ta kontakt? Men senere har jeg endret litt på tankegangen der. Jeg vil heller få brev fra to jenter i løpet av et halvt år, hvor det er snakk om spennende personer med potensiale, enn 20 brev i uken fra overfladiske, kjedelige eller andre personer som rett og slett ikke passer for meg. Og siden jeg er en som liker å ta kontakt først, så handler det ikke bare om å få folk som er inne på profilen min til å skrive til meg, det handler også om at de skal ha lyst til å svare når jeg skriver et brev til dem, uansett hva slags form jeg skriver på.

Så før prøvde jeg å skrive noe som kunne få folk interessert i profilen min, men som samtidig var et godt bilde på meg. Nå skriver jeg profiltekst som jeg føler gir et riktig inntrykk av meg, men prøver i tillegg å skrive det på en interessant eller morsom måte. Når jeg har skrevet noe eller endret på noe, og leser over det etterpå, så prøver jeg å tenke ut ifra hvordan jeg kjenner meg selv og ser på meg selv, vil de som ikke kjenner meg kunne få et riktig inntrykk av hva slags personlighet jeg har ut ifra det jeg nå har skrevet? Det blir fortsatt litt omskrivning av teksten nå og da, og det tror jeg ikke gjør noe heller. Det er bare å se på de som altfor skjelden endrer på tekstene sine det. Det er litt morsomt å sitte her i mai og lese "nå som det er på vei mot vinter skal jeg ta frem skiene" og liknende, og på profiler til folk jeg ser er online nå, altså ikke gamle profiler hvor eieren ikke har vært pålogget på lenge.