Alle innlegg Sukkerforum

Hvor er blitt av spør handyman?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym marini sø. 3 mai 2009 21:43

Jeg skal pusse opp badet mitt, men har bare 90 000, kan man flislegge oppå gamle fliser med varmekabler tro? Og på veggene? Noen som kjenner noen håndverkere som er eh..hva skal man si....sesongarbeidere... he he...for å si det sånn?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 3 mai 2009 22:44 Privat melding

For oppussing av våtrom er det veldig greit å ha papirene i orden i forhold til eventuelt salg og forsikring, marini.

Problemet er ikke flisene, men om membranen er tett. Er membranen tett og flisene sitter, er det uproblematisk å legge nye fliser oppå de gamle. Men, skulle jeg ha pusset opp bad, hadde jeg satt inn ett skikkelig kabinett, og ikke dusjet rett på flisene. Det er så mye problemer med lekkasjer

(mann 43 år fra Hedmark) sø. 3 mai 2009 23:01 Privat melding

Støtter kit001 her med svaret.
Husk også hva tyngden med ett ekstra lag flis gjør. På betongvegg er det ikke problem med ett ekstra lag så lenge første laget sitter limt rett på betong. Men problematikk med membran kan du få.
Rivejobben med fliser kan du jo gjøre selv og få entreprenør / håndverker til å signere en overtagelse hvor han godkjenner underlaget. Husk alle avtaler / befaringer i skriftlig form med signerte papirer av begge parter.

Skjult ID med pseudonym gr8size sø. 3 mai 2009 23:03

@mar2

haha ^^

Skjult ID med pseudonym marini sø. 3 mai 2009 23:19

mar 2
LOL

super 74 og kit

Jeg har bare badekar, så det kommer nesten ikke vann på gulvet. Betyr membranen så mye da? Fukt ble målt for tre år siden, og det var ikke tegn til det. Jeg har 90 000, så å rive ned hele badet og bygge opp alt på nytt, blir vel for dyrt? Men har lite bade da, 2,5 x 3 meter...

Skjult ID med pseudonym Yes sø. 3 mai 2009 23:29

Det er viktig at den som utfører arbeidet har dokumentasjon på at de er godkjent ihht.våtromsnormen.
Membran er i dag et krav og ikke alle har dokumentasjonen i orden.
Problemene kan dukke opp i forbindelse med eventuelle vannlekasjer og forsikringsoppgjør i tilegg til dokumentasjon ved salg av bolig.
En annen ting er wattstyrken på eksisterende varmekabler, samt hvor gamle de er.
Har disse nok watt til og varme opp gulvet tilstrekkelig med enda et lag med fliser?

(mann 34 år fra Sør-Trøndelag) sø. 3 mai 2009 23:35 Privat melding

Membran betyr veldig mye. Man vet aldri hva som kan skje, og OM det skjer noe er membranen det eneste som beskytter deg mot vannlekkasje. Og hvis badet ikke er i forskriftsmessig stand (dvs med membran), så vil du få regress fra forsikringsselskapet.

(mann 34 år fra Sør-Trøndelag) sø. 3 mai 2009 23:35 Privat melding

Membran betyr veldig mye. Man vet aldri hva som kan skje, og OM det skjer noe er membranen det eneste som beskytter deg mot vannlekkasje. Og hvis badet ikke er i forskriftsmessig stand (dvs med membran), så vil du få regress fra forsikringsselskapet.

(mann 43 år fra Hedmark) sø. 3 mai 2009 23:39 Privat melding

Skulle du være uheldig med at det blir fuktproblemer senere så kan du få ett problem.
Det er noe man må vurdere, hva man i aller verste tilfelle hva man er villig til å risikere.
Uten membran under er ikke fliser tette, fugene er heller ikke tette. Fugene kan byttes ut med dyrere alternativer som epoxyfuger, men dette koster....
Vanskelig å si hva det vil koste, innhent noen pristilbud i første omgang for å finne ut hva markedet ligger på.
Gå gjerne gjennom flere kjeder som comfort e.l...da får du sjekket pris, får mer innsikt og kunnskap. Da er det lettere og ta stilling til ting og da kan du kanskje "shoppe" flislegger, rørlegger m.m for seg selv. Men husk at det tar litt tid til og administrere dette, slik at riktig yrkesgrupe til riktig tid, og pass på at man får alt inkludert i prisen, "låse" de på armer og ben.

Skjult ID med pseudonym marini sø. 3 mai 2009 23:42

Huff og huff..no vart æ skræmt ja! Forsikring er noe jeg ikke liker å gamble med....hva gjør jeg hvis jeg skulle gå fra badekaret og dra på ferie liksom... he he..vel...men kunne jo ha gått fra badekaret og bli distrahert av naboen eller noe....

Noen som har pusset opp bad og vet omtrent hvor mye det vil koste å bygge opp et helt nytt bad da, og rive ned det gamle, et lite bad som ikke trenger designer baderomsmøbler?

Skjult ID med pseudonym marini sø. 3 mai 2009 23:44

Skal undersøke litt jeg, super 74! Jeg er heelt blank, har null kontroll og ikke oversikt...hmmm ikke min drømmetilværelse akkurat.

(mann 43 år fra Hedmark) sø. 3 mai 2009 23:58 Privat melding

Ja, spørr og grav i butikker, forbrukerrådet, bransjeforbund, på nett, venner, bekjente, sjekk krav til formell kompetanse som våtromsnormen...
Bruk tiden godt....

(mann 51 år fra Akershus) ma. 4 mai 2009 00:12 Privat melding

En ting som også er verdt å tenke på, er at man skal jammen ha god greie på den jobben man setter bort til en håndtverker. Selv gjør jeg det aller meste i huset mitt selv, som jeg renoverer fullstendig, men valgte å la et sentralt godkjent vvs-firma foreta sammenføyningene av vannledningene mot blandebatterier, servantkraner og vannfordelingsskapet i kjeller'n. Når de hadde klabb-og-babbet seg ferdig var det bare å skifte ut 5 av 6 kurser, og dét etter at jeg påpekte feilene. Betalt for ekstratimene og materialene skulle de også ha gitt...
Det beste rådet jeg kan gi er; setter du bort arbeider så få deg også en uavhengig 3. part til å konrollere jobben som blir gjort!!!!!!
I jobben min som offentlig bygningsmyndighet er min erfaring at å ha papirene i orden ikke på noen måte en garanti for at arbeidet blir korrekt utført.

Skjult ID med pseudonym US.Marshal ma. 4 mai 2009 00:17

sett deg ned lag en liste over hva/hvordan du vil ha badet (lys feks,spot over vasken,kran til vaskemaskin ect )
Hent inn et uforplitende pristilbud fra (lokal?) håntverker(e) nevn dette med flisene,når du har det er du et stykke på vei.
-membran er nevnt her,ikke undervuder hva de har skevet.

det siste jeg vil nevne er at når alt er "i gang" med jobben er man i ettertid ønsker å endre noe/uforusette ting,dette må du ta økonomisk høyde for.det blir som oftes litt dyrere enn planlagt

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 4 mai 2009 00:23

Puuhh.
nytt kjøkken,fliser og tak og vise versa over en lav sko..

godt å se at andre håndverkerne tar jobben..
så hingsty får stå...
passe uskyldig...nytende..på for..
på luxus-stall en stund til..

Skjult ID med pseudonym marini on. 6 mai 2009 00:14

Takker masse for fine tilbakemeldinger her og på mail! Jeg er overbevist, må ta hele badet,og få det godkjent! Nå gjenstår det å finne ut av om man kan pusse opp et bad på 2x3 meter for 100 000.....