Alle innlegg Sukkerforum

Sosial IQ ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Grubler on. 6 mai 2009 21:22

Jeg legger merke til at jeg matcher dårlig med ganske mange jenter/damer når det kommer til punktet "Sosial IQ", og dette synes jeg er "urettferdig". Grunnen til det, er måten teksten til dette punktet er utformet i matchtesten.

På den ene enden av skalaen (1), står det "Trives best med tydelige venner som er lette å forstå", og i den andre enden (10) står det "Jeg elsker sosiale spill og nyanser".

Vel - jeg kan se det positive i begge ender av skalaen, for slik JEG oppfatter dette, betyr den første teksten at man liker at folk sier det de mener og er åpne, slik at man stort sett slipper å 'tolke' dem og leke tankeleser, mens den andre teksten virker forlokkende fordi - vel, hvem vil vel klikke nei til å være opptatt av nyanser og det sosiale (sam)spillet?

Men siden jeg 'kræsjer' med en del jenter/damer her, tror jeg det må komme av en 'misforståelse'. Når jeg tenker på 'Sosial IQ', så setter jeg det i sammenheng med å være 'våken', ha 'antenner', vite hvordan man ter seg i det offentlige rom, og ha en viss evne til å se seg selv fra utsiden. Men det ser ikke ut til at det er dét dette punktet dekker, selv om det altså heter 'Sosial IQ'.

Da er det kjipt at dette punktet blir rødt på matchtreet med en del.

Hvem vil vel ikke ha venner som er tydelige og lette å forstå? Så jeg tror grunnen til at mange jenter klikker i den andre enden av skalaen må være at de tenker som så at "Jo, jeg har da sosial IQ, så jeg klikker på 10-tallet", og synes det høres bra ut at de er 'nyanserte'.

Mener forresten Sukker at dersom man klikker på 10 på dette punktet, så anser en at en har høy sosial IQ? For i så fall blir jeg 'tvunget' til å forandre, og klikke nærmere 10 selv. Men jeg liker altså klare, tydelige venner... Og jeg misliker å spille 'spill'. Men jeg ser ikke helt hva det å spille spill har med Sosial IQ å gjøre, slik jeg oppfatter frasen.

Jeg vet ikke om jeg helt klarer å få frem det jeg vil her, men håper dere skjønner. Det er forøvrig flere punkter i testen som er lignende problematiske; jeg kan egentlig klikke i begge ender av skalaen på flere av dem av lignende årsaker. Så jeg skulle vel ønske at de punktene kunne vært klarere. Men det er mulig det er jeg som mangler.... sosial IQ! :-)

Skjult ID med pseudonym Nisselue on. 6 mai 2009 21:32

Ja.....,
helt enig, den sosial-iq-skalaen kan fort skape litt forvirring og resultatet kan bli unødvendig røde blader.

Skjult ID med pseudonym gørl on. 6 mai 2009 21:40

Skjønner hva du mener. Helt enig jeg også. Jeg har sans for nyanser, har antennene ute og fanger opp spill og skjulte agendaer m.m., men jeg liker likefullt at egne venner er tydelige og lette å forstå!

Skjult ID med pseudonym Dame ;o) on. 6 mai 2009 21:42

Henger meg på!! Du har så rett.

Skjult ID med pseudonym vibe on. 6 mai 2009 21:46

Jeg også er helt enig her og som TS foretrekker jeg tydelige venner, men en 1-er ville vært feil ifht evne til å lese omgivelsene, mennesker og oppfatte hvordan man selv blir forstått.

Sosial IQ er slik jeg ser det ikke først og fremst et sprøsmål om hva man LIKER men om EVNER.
Så oppfordring til sukker er rett og slett å endre formuleringen her.

(mann 43 år fra Oslo) on. 6 mai 2009 21:57 Privat melding

Støtter første taler :-D

Skjult ID med pseudonym Grubler to. 7 mai 2009 16:47

Noen fra Sukker som leser her? Moderatorer ihvertfall? Jeg synes dette er verdt å bringe videre.
Om ønskelig kan jeg se om jeg finner de andre punktene jeg synes er likeledes 'forvirrende'.

Skjult ID med pseudonym gr8size to. 7 mai 2009 17:07

Ja enig med alle her...
Samme med varighet på sex.. skulle vært to spm. En kjapp en er like digg som lange intime stunder ;P
Hvorfor skal det bare være et spm? blir mange unødvendige røde blader der også.

Skjult ID med pseudonym Pixie to. 7 mai 2009 17:49

Enig... et tredje punkt jeg kan plassere meg i begge ender av skalaen er punktet om ansvar. Jeg tar lekende ansvar for meg selv, men har likevel stor omtanke og ansvarsfølelse for de rundt meg!

Skjult ID med pseudonym Grubler to. 7 mai 2009 18:26

Det er ett av de andre punktene jeg tenkte på, Pixie. :)

Synd om man skal få en dårligere match fordi folk tolker spørsmålene forskjellig, og ikke fordi de er uenige på disse punktene.

Skjult ID med pseudonym Dr.Løøøv to. 7 mai 2009 18:40

Et fjerde og femte punkt:
# Uteliv " går svært sjelden på byen når jeg har kjæreste / stortrives på byen selv om jeg har kjæreste" - tja jeg er da vitterlig litt både og da jeg kan kose meg ute med en kjæreste en gang i blant, men selv om jeg er singel så tråler jeg ikke dansegulvene helg etter helg.. It's just not me - og hvor skal man i grunn legge seg da på dette spørsmålet?

#Utfordrende klesstil - hva er egentlig sexy klær og hvorfor er formuleringen slik den er " ...jeg kler meg sexy selv om ikke kjæresten liker det..." Jeg tror jeg har til gode å treffe noen som har noe i mot at folk er velkledd og eller oppfattes som sexy etc? Det er jo selvsagt stor forskjell mellom sexy og slutty..(bare så det er sagt) men -hm...

Skjult ID med pseudonym mart1s to. 7 mai 2009 21:24

Sett en 5-er og "ikke viktig" på de spørsmålene der dere tenderer begge veier, så ordner det seg....

(mann 51 år fra Akershus) to. 7 mai 2009 21:30 Privat melding

Nå er det absolutt på tide at politikerene kommer på banen og tar ansvar for samfunnsutviklingen, samt at svineinfluensaen seiler sin egen sjø!! Hvorfor skal ting gjøres så komplisert?