Alle innlegg Sukkerforum

"Jeg eeeeeeeeeeeeeeeellllllsker å reise!!!"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mas ma. 11 mai 2009 08:29

Står hos 95% av jentene. Er det like fælt hos guttene?

(kvinne 29 år fra Nordland) ma. 11 mai 2009 08:41 Privat melding

Nå ler jeg godt. Synes det er like ille hos menn jeg gitt.

Skjult ID med pseudonym lykkeliten ma. 11 mai 2009 09:04

Er det fælt å elske å reise da ? :-)

Skjult ID med pseudonym Niang ma. 11 mai 2009 09:12

Uff....Jeg blir faktiask helt dårlig av den setningen der. Jentene tror vel at de gjennomå å fronte sin store reiseinteresse fremstår som spennende mennesker. Slik jeg ser det vitner det mer om manglende perspektiv på hva som er viktig her i livet. Reise for å reise - ja, ja...;). Les en bok! Det gjør dere jenter mye mer interessante enn løvesafari i Afrika eller backpacking i Thailand

Skjult ID med pseudonym lykkeliten ma. 11 mai 2009 09:14

La nå folk få skrive hva de vil, hvis de skriver at de elsker å reise så gjør de vel det da! Lighten Up!

(mann 40 år fra Sør-Trøndelag) ma. 11 mai 2009 09:46 Privat melding

Jeg er en av de som elsker å reise, men ikke mer enn 1.. max 2 ganger i året sånn med tanke på ferie.. Tror nok det gjelder en stor andel av de som eeeeeeelsker å reise, så ikke ta det så tungt! :D Heller gjøre litt mer ut av feriene en aller først drar på ;).

Skjult ID med pseudonym Lewis ma. 11 mai 2009 09:54

Jeg har sagt nei til en jobb hvor jeg ville reist verden rundt 250 dager i året.. Det er fint å reise, men man blir utrolig fort lei et hotellrom.. Nå har jeg bodd i Kina i 6 uker og kan ikke tenke meg å reise et annet sted i verden enn hjem til Norge nå.. Heldigvis kommer jeg hjem 20 eller 21 mai (17. mai i Kina blir... intressant).

Skjult ID med pseudonym timtim71 ma. 11 mai 2009 10:02

"Jeg elsker å tilbringe feriene mine på en benk i nabolaget" - Neeeei hun tror jeg ikke passer for meg. Tror at det sier noe om en person de stedene en har reist. Har man reist i Afrika, Asia eller søramerika får man andre og oftest nye persepktiv i livet - dette (kan) gjøre en person mer interessant i mine øyne.
Så jenter, fortsett og fortell om reisene deres - jeg vil høre :)

Skjult ID med pseudonym T. ma. 11 mai 2009 11:11

Jeg synes i_svært_liten grad å merke noen endring hos- eller ved de mest reiseglade jentene jeg kjenner, etter at de har vært på (enda) en ny destinasjon. De betrakter det som_ferie_, og ingen "dannelsesreise". Ferie, ferie, ferie!!
For det er klart; stempel i passet gir prestisje i venninnegjengen... Statussymbol! Og Se&Hør og Elle er favorittlektyre nr. 1, både før og etter ferieoppholdet.

Jeg erfarer ofte at de mest oppgående og reflekterte personene jeg kommer ut for, som oftest ikke er særlig bereist, men feks derimot ivrige radiolyttere (P1 og P2) og avislesere, og dessuten liker å samtale med andre om andre ting enn selvbruningskrem.

Så: Jeg tror det sier utrolig LITE om en person, hvor h*n har vært eller ikke...

Skjult ID med pseudonym Tor Divel ma. 11 mai 2009 11:56

@T

Tiltredes. Faktisk er det de minst oppegående og reflekterte jentene jeg møter som har reist aller mest og aller lengst. Selvsagt vil man kunne "vokse" som menneske gjennom samtaler med personer som tilhører en annen kultur, men disse treffer man jo like gjerne i Oslo som på Ibiza. Uansett rotter jo nordmenn i utlandet seg sammen, eks. studenter i Australia og pensjonister på Solkysten, og kommer aller nødigst i kontakt med de merkelige figurene som kalles lokalbefolkningen.

Det som er utvilkende for et menneske er å lese, lese, lese, reflektere og samtale med andre mennesker uavhengig av hvor samtalepartneren befinner seg eller hvilket språk denne måtte snakke.

Til dere reisegaaaaaaaaaaale småjenter; bruk heller (noe) av pengene på The Echonomsit, Aftenposten, filosofibøker (her anbefales Henrik Syses bøker), etc. - da blir dere interessante mennesker. Jeg orker bare ikke høre mer om de fantastiske strendene i Australia og Kilimanjaro-turen deres:)

Skjult ID med pseudonym lykkeliten ma. 11 mai 2009 12:20

Jaja, enhver smak for hva som utgjør grunnlaget for et "interessant" menneske gitt .....:-)

Skjult ID med pseudonym lintor ma. 11 mai 2009 12:34

Hva i alle dager er galt med å være reiseglad? Det kan godt hende det finnes enkelte som sier at de er glade i å reise for å høste en eller annen form for kred, men jeg tror flertallet rett og slett ønsker å informere om det for å treffe noen som matcher dem på dette.

Skjult ID med pseudonym Hulken ma. 11 mai 2009 12:39

@lintor

De blir jo like tåpelig som at jeg skulle opplyse om at jeg liker Pizza Grandiosa. "Alle" liker jo den....

Skjult ID med pseudonym lintor ma. 11 mai 2009 12:44

@Hulken

Du sidestiller reiselyst med lysten på Grandiosa?

Skjult ID med pseudonym Joques ma. 11 mai 2009 12:47

Er det den offisielle "klage på andres profil-fokus"-uka her nå? :o)

Jeg stiller meg helt nøytral til andres reiselyst. Jeg har reist en del selv, men føler ikke at det definerer meg som person. Andre har det annerledes. Det er vel lov?

Skjult ID med pseudonym Hulken ma. 11 mai 2009 12:48

@lintor

Poenget mitt var bare at det ikke er noen grunn til å opplyse om det selvsagte i profilen sin....

Btw;Folk som har reiselyst som hobby numero uno er ofte også de som råkoser seg med Grandis og God kveld Norge på lørdagene. Når noen fronter reising som sin store lidenskap avslører jo bare dette at de mangler andre, og mer spennende interesser. Jeg liker så klart også å reise, men informerer ikke om det da dette er noe jeg forutsetter at folk flest liker på samme måte som god mat, drikke, sex osv

Skjult ID med pseudonym Joques ma. 11 mai 2009 17:08

Veldig nysgjerrig på hvor Hulken henter opplysningene sine, for det stemmer iallfall ikke med mine erfaringer :) Og faktisk, det er ikke alle som synes det er så forbanna interessant å reise. Da må vel de som liker å reise, få lov til å fronte det?

Skjult ID med pseudonym Travelgirl ma. 11 mai 2009 17:34

Hmmmm,merker jeg blir litt frustrert av å lese noen av innleggene på denne tråden....

"Til dere reisegaaaaaaaaaaale småjenter; bruk heller (noe) av pengene på The Echonomsit, Aftenposten, filosofibøker (her anbefales Henrik Syses bøker), etc. - da blir dere interessante mennesker. Jeg orker bare ikke høre mer om de fantastiske strendene i Australia og Kilimanjaro-turen deres:)"...
Synes dette blir et litt for lite gjennomtenkt innlegg... Ikke ta alle de reisegaaaaaaaaaaaale småjentene under en kam ...
Jeg er ei nok ei som kan defineres som reisegal småjente ... Men vil påpeke at jeg ser ikke på meg selv som det ..
For i tillegg til at jeg er glad i å reise,bruker jeg også pengene mine på lesestoff.. Dn,Aftenposten,The Monocle,div utenlandske aviser osv...

Og jeg vil også påpeke at det å ha reising som en stor lidenskap , er ikke likestilt med å ikke ha noen andre hobbyer/lidenskaper...

En liten ting som jeg har lyst til å nevne til slutt , med henvisning til en uttalelse ovenfor :"Uansett rotter jo nordmenn i utlandet seg sammen, eks. studenter i Australia og pensjonister på Solkysten, og kommer aller nødigst i kontakt med de merkelige figurene som kalles lokalbefolkningen." ... Dette blir også for snevert ... Personlig har jeg reist og jobbet i utlandet .. Og kom ikke i kontakt med en eneste nordmann... Og det var jeg heller ikke interessert i .. Synes det er både gøy og interessant å kunne komme i kontakt med de lokale... Det er jo dette som gjør det til en reise med et utvidet perspektiv !!!!

Skjult ID med pseudonym US.Marshal ma. 11 mai 2009 17:39

Spørsmål til de som har skrevet "Liker å reise" i profilen sin:
Hvor mye reiste du siste året?
da snakker vi om minimum 3 netter borte fra hjemmet.(Dvs. ikke helger)

Når jeg leser dette i en profil,tolker jeg det som å "reise mye".
mens h*n mente heller "jeg likte åres ene sydentur"
-meg dette da :)

Skjult ID med pseudonym wintermute ma. 11 mai 2009 17:44

Selv forbinder jeg "elsker å reise" samt drøssevis av bilder i profilen fra diverse eksotiske lokasjoner, med "ikke klar for å etablere meg, jeg må realisere meg selv først". Jeg pleier å hoppe raskt videre...

Skjult ID med pseudonym lintor ma. 11 mai 2009 17:59

@wintermute

Det er bra at du gjør. For meg er det akkurat slike reaksjoner som er halve poenget med å opplyse om min lidenskap for reising - da går de som dette ikke passer for bare videre. Samtidig gjør jeg meg mer interessant for de som prioriterer reising selv.

Like barn leker som regel best.

Skjult ID med pseudonym Travelgirl ma. 11 mai 2009 18:02

Lintor : Hvem er så du for en ?? Det virker som vi er på samme planet ...
Lyst til å skravle litt om nye/gamle reisemål ?

Skjult ID med pseudonym Ijeh ma. 11 mai 2009 18:05

@Wintermute

Vi tenker likt:)

Skjult ID med pseudonym Hulken ma. 11 mai 2009 18:13

@Travelgirl

Det jeg skrev ovenfor var så klart satt veldig på spissen, noe jeg også regner med at du skjønte. Man bør selvsagt være forsiktig med å generalisere i for stor grad, men likevel er det dessverre svært mange jenter som faller inn under kategorien den "reisegaaaaale småjenta" jeg beskriver. For all del, folk må få leve og prioritere som de bare vill, men ikke innbill meg at reising i seg selv er selvutviklende på noen som helst måte eller gjør dere til spennende personer.

Skjult ID med pseudonym jepp ma. 11 mai 2009 18:17

Reise er i seg selv ganske å kjipt..

men å være et annet sted er ganske så greit

.. så sant det ikke er jobbreise da. .det er ganske kjedelig i lengden..

(mann 33 år fra Oslo) ma. 11 mai 2009 18:17 Privat melding

Jeg elsker å reise og det er jo bare fint med en reflektert jente som har erfaringer fra hele verden, kan ikke se noen ting negativt med det. Sol, strender og god mat..skal det liksom være galt?

Skjult ID med pseudonym Kravstor ma. 11 mai 2009 18:18

Jeg må innrømme at jeg også har sett på det med stort reisefokus som litt slitsomt. Reiser ca 60 dager utenlands per år iforbindelse med jobb. Det er ikke ekstremt mye, men nok til at jeg synes en avslappende helg er å være hjemme, eller på en hytte i Norge. Mulig de som fokuserer mye på reising i profilen ikke reiser så mye som jeg kanskje tror. Har sett på det som litt turn off.

Skjult ID med pseudonym Snupp79 ma. 11 mai 2009 18:21

Elsker å reise jeg også, hadde jeg hatt penger og tid til det så hadde jeg reist mye mere, men man må nok bare innse at man kan ikkje være på farten hele tiden.

Om det står i min profil så er det fordi jeg gjerne vil treffe en som kunne tenkt seg å blitt med på tur den dagen det blir aktuelt, en som gjerne reiser eit annet sted enn på charter tur...... en som ikkje er negativ til å ta seg en tur....

Bare det å ha fri en helg og kunne reise en tur er nok for meg, en tur med "danskebåte" bare det er en tur......

Skjult ID med pseudonym jepp ma. 11 mai 2009 18:24

åå.. jeg må bare;

Tor Divel: det skrives vel The Economist.. ikke The Echonomist.. eller er det en sammenslåing av avisen Echo og Economist?

Skjult ID med pseudonym smily:o) ma. 11 mai 2009 18:26

Jeg liker å reise .. men kan ikke si at jeg elsker det.
Hvis noen skriver at de "elsker" det , tar jeg det som at de buker all sin fritid og sparepenger på å reise ... altså mange ganger i året.

Skjult ID med pseudonym Tor Divel ma. 11 mai 2009 18:28

@jepp

Du har selvsagt helt rett, og greit for meg at du påpeker feilen;)

Dersom du har planer om å påta deg arbeidet med å lese korrektur på alt som skrives her på forumet tror jeg du kan få travle dager;).

(mann 33 år fra Oslo) ma. 11 mai 2009 18:34 Privat melding

Faktisk så er det noe som heter the echotourist :)

Skjult ID med pseudonym tira ma. 11 mai 2009 18:37

jeg liker å reise og det står i profilen min
det er har vel like mye med at jeg liker en forandring i tilværelsen rett som det er
men jeg trenger ikke å reise så langt, hyttetur fungerer fint :-)
og den jeg søker bør ønske å være med for jeg har reist alt for mye alene
ønsker da ikke en som tar en sydentur i året, og resten av året trives i sofagropa
som alt annet vi fyller ut i profilen vår, så må det utdypes via mail, chat eller date

Skjult ID med pseudonym carmina ma. 11 mai 2009 18:39

Det er en annen tråd her for skrivefeil ! Tilbake til tema.
Ikke noe galt i å like å reise. Behøver jo ikke være lenger enn en tur til sørlandet eller nordkapp det.
Jeg tror nok at de som skriver det drømmer om å få en å reise sammen med. Ikke noe mer enn det . Men det er jo bare min mening.

Skjult ID med pseudonym wintermute ma. 11 mai 2009 18:39

@lintor: Det er selvsagt helt greit å opplyse om at man er lidenskapelig opptatt av reising, og ønsker å bruke all sin fritid på dette, men samtidig tror jeg det er mange som skriver at de er så glad i reising, som ikke nødvendigvis har en 6måneders backpacker tur på tvers av Asia som høyeste prioritet. Jeg tror det er mye skryt, og ønske om å fremstå som spennende, men samtidig risikerer man å skremme vekk de som prioriterer annerledes, uten at dette er tilsiktet

Skjult ID med pseudonym jepp ma. 11 mai 2009 18:55

Tor Divel; har ingen intensjon om å lese korrektur her. Følte bare det var på sin plass å rette nettopp din feil. Kanskje du skulle tatt en titt på bladet ditt før du skrev? For jeg regner med at siden alle andre bør lese The Economist så har du det vel i en armlengdes avstand der du sitter..

Skjult ID med pseudonym lintor ma. 11 mai 2009 19:03

@wintermute

Det å være lidenskapelig opptatt av å reise er ikke nødvendigvis ensbetydene med å legge ut på en 6-måneders backpacker-tur på tvers av Asia. Det kan være så enkelt som at man ønsker å bruke alle muligheter man har til å reise i løpet av et arbeidsår, og man får gjort mye på noen uker om man er litt smart og målrettet.

Skjult ID med pseudonym Travelgirl ma. 11 mai 2009 19:10

Jeg er ikke nok ikke mer spennende enn alle andre , selvom jeg er så glad i å reise ...

Men er enig med Lintor :"Det er bra at du gjør. For meg er det akkurat slike reaksjoner som er halve poenget med å opplyse om min lidenskap for reising - da går de som dette ikke passer for bare videre. Samtidig gjør jeg meg mer interessant for de som prioriterer reising selv."
For et ønske er jo å treffe en som har et ganske så likt syn på reising som meg selv... Av erfaring viser det seg at "like barn leker best "..

Skjult ID med pseudonym Travelgirl ma. 11 mai 2009 19:13

@ Lintor ... Så enig med du ...

Skjult ID med pseudonym Tor Divel ma. 11 mai 2009 19:13

@jepp

Til deg anbefaler jeg imidlertid Per Egil Hegges "Ridende rytter til hest". Denne boka har et flott kapittel om kommaregler;)

Skjult ID med pseudonym reisefeber ma. 11 mai 2009 19:17

Han jeg nå nettopp ikke er sammen med lenger er av de som elsker å reise. Minst tre ganger i halvåret. Til venners hus eller til mainstream solkyst. Drikkinga begynner på Gardermoen og avsluttes helga etter hjemkomst. Hotellets basseng og nærmeste bar er hoveddestinasjon. Sol og varme er eneste reisemotivasjon. Mannen er i førtiåra, trebarnsfar, såkalt bra stilling, brokete fortid, har gått på nesa i finanskrisa, hjem og bil flyter over av ubetalt gjeld, men å låne penger til sydenferier dèt er livsviktig flere ganger i året selv om man er hårsbredden fra personlig konkurs, - og hans neste dame MÅ jo like å reise!.... Og hun må like å sitte passiv ved siden av ham foran tv`n hver kveld. Og hun bør helst ikke like samtaler. Og hun bør ikke drive idrett for det liker han ikke. Hun kan godt like å gå tur, men i sakte tempo og når han vil. Men hun må være slank. Og hun bør ikke ha utdannelse for det kan han ikke matche. Og hun bør egentlig ikke kunne noe om noe for da truer hun hans behov for å føle seg som mann. Men egentlig hater han slike damer han faktisk matcher. Så derfor slo han seg på ei som meg. Men egentlig hater han alt og alle han ikke greier å dra ned på sitt nivå... Så det er vel ikke vanskelig å gjette hvordan dèt prosjektet gikk...

uff!

Skjult ID med pseudonym lykkeliten ma. 11 mai 2009 19:18

Å hjelp. Hvis jeg liker å reise, om det er en tur i året eller hver måned på charter eller whatever, så skiter jeg vel i hva andre mener om det. Vi er vel her for å møte likesinnede, så da får de som ikke liker det som står i min profil styre unna!

Skjult ID med pseudonym Rabalder ma. 11 mai 2009 19:22

Dritlei av å reise, altså selve reisinga er slitsomt. Å sitte på en eller annen strand i tropene å drive dank er også temmelig meningsløst for min del. New York by night & Kilimanjaro in the morning my ass :)

Derimot er det ganske mye mer spennende å rote seg vekk i kalkgruvene ved Brevik eller å ta en dagstur i kloakken i Oslo (den under bakken altså), spesiellt om man får betalt for det :)

Tror jeg rett og slett har reist fra meg og da kan det være godt å bli advart mot damer som er trippomane...

Skjult ID med pseudonym mas on. 13 mai 2009 00:15

Poenget mitt var at jeg føler det har gått litt inflasjon i det å elske å reise her inne... Virker som noe alle føler de må ha med.

Selv er jeg vel utenlands på ferie 5-6 ganger årlig og vil karakterisere meg som reiseglad, men har ikke tatt det med i profilen. Ettersom det kan tolkes ganske forskjellig føler jeg ikke at det sier noe som helst om personligheten, og jeg merker merker at jeg selv har en tendens til å riste litt på hodet hver gang jeg leser det i andres profil, uten at det egentlig er noe galt i det...?!

Jaja.. Var nå bare en liten kuriositet =)

Skjult ID med pseudonym buskmannen on. 13 mai 2009 01:17

Må innrømme at jeg blir litt provosert av damer som elsker å plassere sin bortskjemte kropp på bilder fra gokk og Langtvekkistan. I beste fall vitner det om rastløshet. Videre om eskapisme. Det er forsåvidt bare deres eget problem.

Setningen "er opptatt av milø og miljøvern" har jeg aldri sett her inne..! Å reise med fly er derimot det mest forurensende man kan foreta seg. Synes det er veldig trist om dette faktisk er representativt ift. hva folk faktisk er opptatt av!

Jeg leser da profilen slik: Egosentrisk kvinne, liker å pynte meg med lånte fjær (les, reiser) reflekterer ikke så mye rundt ting og tang. Elsker å være en i mengden som gjør akkurat det alle andre gjør..Veldig rastløs og litt overfladisk anlagt.
Der var jeg kvitt den gørra!:)

Ps. Har selvfølgelig vært i syden jeg og, men bare 5 ganger på 20 år.

(mann 46 år fra Oslo) on. 13 mai 2009 01:51 Privat melding

Det er så fobanna "inn" å absolutt MÅTTE elske å reise hele jævla tiden at jeg blir dårlig.... Det er like inn som det var å få "whiplash" på 80-tallet, "møte veggen" ved sent 90-tallet og nå er det "reising og se andre kulturer" . Vet dere likhetstrekkene dette ? De færreste har noen gang gjort/hatt noe som helst av det, og de fleste kommer aldri til å gjøre/få det heller !

Skjult ID med pseudonym Lewis on. 13 mai 2009 06:01

jeg håper "reiselystne" legger litt mer i det enn å reise til syden for varmen og billig alkohol.. Da er det strandliv og alkohol de liker, ikke reiser.. Personlig liker jeg å bli kjent med lokale og se hvordan de lever, bli invitert med hjem til lokale ser jeg som en stor ære.

Reise i Norge gjør jeg en del i jobben og synes at landet vårt er et undervurdert reisemål.. Finner meg stadig små perler rundt i landet her jeg kunne tenkt meg tilbake til og titte mer. Denne sommeren er oddsen bedre for at det blir roadtrip med telt og fiskestenger rundt i landet enn strand og sol i syden.. Jeg kunne tenkt meg å utforske nord-trøndelag og veien opp mot majavatn litt mer. Kjørte rett forbi ifjor og ville egentlig bare stoppe overalt og ta bilder og slå camp der jeg føler for.

Skjult ID med pseudonym lintor on. 13 mai 2009 09:32

Det virker uansett som at det er enkelte her inne som har sterke følelser knyttet til dette emnet, av en eller annen grunn.

Jeg ser ikke helt hva det er som får enkelte til å se rødt pga folk som har lyst til å fortelle som sin reiselyst. Hvis man skal begynne å henge seg opp i slikt finnes det nok å ta fatt i av andre ting også.

Sterke emosjonelle reaksjoner på trivielle ting er alltid litt pussig.

Skjult ID med pseudonym Pisces79 on. 13 mai 2009 09:36

Jeg tror at her diskuterer dere noe så enkelt som språkbruk, rett og slett. Enten noen "elsker" å reise, eller om man "er glad i å reise" er et fett, for min del. Så å sitte å diskutere akkurat det blir litt for trivielt, synes jeg.... Og en annen ting er at det går faktisk an å være glad i å lese KK for eksempel OG være interessert i viktigere ting i livet. Politikk, for eksempel! Det er mulig å ha to tanker i hodet samtidig..... jenter klarer i allefall det :)

Skjult ID med pseudonym buskmannen on. 13 mai 2009 10:24

dette er sikkert litt parallellt med matchingprinsippene her. Om å gjøre å være gjennomsnittlig for å støte vekk færrest mulig. Det er jo forståelig. Men hadde jo vært hyggelig også å se noen som ikke bare reiser rundt i verden med huet i kofferten.

Skjult ID med pseudonym lintor on. 13 mai 2009 10:40

@buskmannen

Betyr det at man også med fordel kunne droppe å opplyse om at man liker turer i skog og mark, lese en bok, se en god film også da?

Det å nyansere med "trivialiteter" er etter min mening et virkemiddel for å tegne et bilde av hvem man er.

Om man liker noe som etter noens oppfatning er trivielt og gjennomsnittelig, så liker man det jo ikke noe mindre av den grunn.

Skjult ID med pseudonym Pisces79 on. 13 mai 2009 10:48

@Buskmannen:
Hvor mye vet du om enkelte her inne "reiser rundt med huet i kofferten"? Har du snakka med noen av dem, har du spurt dem om hva de/vi har opplevd når vi har vært ute og reist......?

Skjult ID med pseudonym eliseb on. 13 mai 2009 11:00

Oisann, for en trist diskusjon. Jeg er en av de som elsker å reise, oppleve noe nytt, se noe kjent, noe ukjent etc. At et menneske ikke er glad i å reise, sier meg bare at han er en kjiping uten noe behov for å stimuleres. Har dere som sier at det er "in" å reise tenkt på at det kanskje ikke var så mye av det før fordi det var dyrere/vanskeligere? Dessuten, når man er glad i å reise så er det ikke snakk om å måle sin "lidenskap" i antall bortenetter. I mine øyne måles det i selve reisemålet og hva jeg fikk ut av det. Om det er èn tur i året eller tre. Det viser at jeg LIKER å reise, og ikke en indikasjon på x dager.

I et hav av latterlige argumentasjoner mot reising i denne tråden, så kan dere muligens ha rett i èn ting. Det er at personer som reiser kanskje ikke helt er klare for forpliktelser, barn og volvo. Jeg ville aldri latt en kjæreste stoppe meg fra å reise til steder jeg har lyst til å reise, feks jorden rundt. Da er ikke han en rette kjæresten for meg på dette tidspunktet.

Skjult ID med pseudonym T. on. 13 mai 2009 11:11

eliseb skriver: "At et menneske ikke er glad i å reise, sier meg bare at han er en kjiping uten noe behov for å stimuleres."

...herregud, vet ikke om jeg en gang orker å begynne og kommentere et sånt utsagn... Sier betydelig mer om eliseb enn om "kjipingen" i alle fall!

Oisann, for et trist synspunkt...

Skjult ID med pseudonym Z on. 13 mai 2009 11:41

Vi har alle ulike erfaringsbakgrunn i forhold til reising, som preger måten vi tenker i forhold til reising. Målet er derfor ikke å bli enige.

Noen reiser til syden og synes det er topp. Noen reiser til hytta og synes det er topp. Noen reiser til Burma og synes det er topp.
Hva man vil ha ut av reising og opplevelser er opp til den enkelte. Derfor sier "en reiseglad profil" meg veldig lite i seg selv.

Noen reiser fordi de ikke orker lille Norge hele tiden, noen reiser for å slappe av, noen for å få impulser og utvides som menneske, noen reiser fordi kulturer/historie/arkitektur/sosiologi/språk osv. er lidenskaper i deres liv, noen reiser for å treffe folk, noen reiser for å komme bort fra folk, noen reiser for å telle antall land de har vært i og noen for å lage vakre fotoalbumer av et rikt liv. Noen reiser for å finne seg selv, noen reiser for å rømme fra seg selv, noen reiser fordi de trenger sol og noen reiser av helsemessige årsaker. Noen reiser fordi de liker følelsen av å være på vei, noen reiser fordi de føler at de hviler når de er ute og reiser, noen reiser for å drikke seg møkings, noen reiser for å shoppe, noen reiser for å gjøre verden bedre og noen bare reiser og reiser og reiser.......

Vi er ulike, folkens! Alle grunner må da være ok så lenge den enkelte trives med dette :-)

Skjult ID on. 13 mai 2009 12:15

Henger meg på Z her, helt enig.

Skjult ID med pseudonym Pisces79 on. 13 mai 2009 12:33

I agree.... :)

Skjult ID med pseudonym The One on. 13 mai 2009 12:51

Har jeg missforstått litt her eller?
Noen mennesker plannlegger for å reise til Strømstad for å handle, andre gjør det som en svipptur. Noen mennesker reiser en helg til Paris og det er et "løft" i reisevirksomheten dems, mens andre gjør det flere ganger i året osv. osv.
Det er vel ikke det som er poenget her. De som skriver de liker å reise skriver vel det fordi det er en viktig prioritering i livet. Reisevaner og type reiser endrer seg vel i takt med hvor man er i livet med hensyn til barn, alder osv. På lik linje som noen søker en partner som prioriterer likt med hensyn til trening, cafeliv, dansing og "what ever" kan vel reising være en like viktig ting å nevne spør du meg :-)

Skjult ID med pseudonym Goliat on. 13 mai 2009 12:58

Jeg liker å reise. Men liker ikke å reise alene. Da hadde det vært kjekt med selskap. Noen damer her som har lyst til å reise sammen med meg?

(mann 46 år fra Oslo) to. 14 mai 2009 03:30 Privat melding

Jeg kommer fra noe man typisk kan kalle en såkalt "flygende familie" (mor/far/bror jobbet/jobber som flyvertinne/pilot, og min tante var salgssjef i et tidligere charter-reisebyrå), og har dermed hatt muligheten til å reise mye og da mener jeg MYE ! Har vel vært jorden rundt flere ganger tilsammen, og da alt fra charter-turer minst en gang i året fra jeg var ca. 5 år til jeg ble omtrent 16år. I tillegg har jeg vært å besøkt familien min. to ggr. i Australia (4 uker første gang og 5 uker andre gang, og jeg reiste en del rundt der nede). I tillegg har jeg vært innom reislivsstudie, så jeg tør påstå at jeg har et ganske bra grunnlag for å uttale meg om hva slags folk det er som skriver at de "bare eeeelsker å reise" !

Ca. 80 % av de er så rastløse at de ikke kan sitte hjemme alene (eller med partneren) en hel kveld uten å gjøre noe annet enn å "bare eksistere". De er så stressa at de knapt har tid til å gå på do, i tillegg til at de bytter kjærester flere ganger i året fordi de blir så fort lei av det forutsigbare.....

Dette er i de fleste tilfeller enten umodne mennesker, eller folk som desperat forsøker å følge "trenden". De samme som enda ikke har oppdaget at de bor i et land som er blandt de herligste lendene i verden å reise i !

Dette er MIN erfaring, og som nevnt så anser jeg meg som relativt kvalifisert til å uttale meg om emnet ! Når det er sagt, så finnes det SELVFØLGELIG unntak, og til de vil jeg si: "tenk dere nøye om i forhold til hvordan dere formulerer det at dere liker å reise".

Skjult ID to. 14 mai 2009 09:12

@ Dudester
Jepp, støtter ditt syn i saken, min oppfatning heller også i den retningen.

Skjult ID to. 14 mai 2009 15:19

Synes det var et merkelig innlegg Dudester. Rett og slett et resonnement med noen merkverdige argument som ikke henger på greip i forhold til det som diskuteres.

Selv om det er et utslitt utrykk så skammer jeg meg overhode ikke over at det står i profilen min at jeg elsker å reise. Jeg er av typen som foretrekker ganske grundig studier av stedene jeg reiser til og jeg reiser ganske ofte. Bokhyllene min er full av historiebøker, guider og romaner fra stedene jeg har vært.

Hold deg til det som diskuteres istedenfor å komme med høytflyvende digresjoner som ikke har noe med det som diskuteres.

Skjult ID to. 14 mai 2009 15:24

@ (Skjult ID ) 15:19-14/5

Dudester holder seg i aller høyeste grad til saken!

Skjult ID to. 14 mai 2009 15:42

Dudester sitt argument mot å skrive i profilen at man elsker å reise er:
Ca. 80 % av de er så rastløse at de ikke kan sitte hjemme alene (eller med partneren) en hel kveld uten å gjøre noe annet enn å "bare eksistere". De er så stressa at de knapt har tid til å gå på do, i tillegg til at de bytter kjærester flere ganger i året fordi de blir så fort lei av det forutsigbare.....

For det første så reflekterer det han skriver et depresivt syn som ikke har rot i virkeligheten, for det andre så er det et bullshit resonnement som uansett ikke har henger sammen med det å reise. Det å være unormalt rastløs i det daglige betyr naturligvis ikke det samme som å være glad i å reise. Hvor er logikken?

Skjult ID to. 14 mai 2009 15:53

Du må bare være så god å angripe Dudester sine argumenter (det kalles jo en diskusjon), men å påstå at han ikke holder seg til saken, er feil!
Tema i tråden er jo reising som element i profiltekst, herunder "de reiseglade".

Skjult ID to. 14 mai 2009 16:10

Poenget mitt er at jeg ikke ser sammenheng mellom argumentene hans og temaet i tråden.

Det henger feks ikke på greip å skrive at de som er glad i reise er:
- så stressa at de knapt har tid å gå på do
- så rastløse at de ikke klarer å sitte hjemme alene eller med kjæresten
- så lite glad i forutsigbarhet at de bytter kjæreste flere ganger i året