Alle innlegg Sukkerforum

Om det å være snill

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym rock solid ti. 12 mai 2009 21:04

Da jeg skulle fylle ut profilen her ba jeg noen venner og bekjente om å beskrive meg kort. Vennene mine ga nyanserte svar, men de bekjente tok en kort tenkepause før de svarte "snill". Å være snill som motsatsen til slem er jo en fin ting, så hvorfor føler jeg meg litt snurt? Var det nølingen før de svarte, eller har snill blitt et ord man bruker når man egentlig ikke kommer på noe annet? Jeg er altså ikke intelligent nok til å være intelligent, jeg er ikke pen/søt nok til å være pen eller søt, ikke tøff nok til å være tøff, ikke reflektert nok osv. Ofte når man beskriver noen som ikke har den mest behagelige personligheten prøver man å myke det opp ved å legge til "men h*n er jo snill da".

Så prøvde jeg å se for meg hva jeg ville tenke om en som ble beskrevet slik. Si at en venn har en venn han vil jeg skal treffe. Når jeg spør hvordan han er, svarer han snill. Ser jeg da for meg en varm person med omtanke for de rundt seg, eller ser jeg for meg en som rett og slett er litt vag, uten sterke karaktertrekk? Jeg blir ikke enig med meg selv...

Hva ser du for deg, når du får en person beskrevet som snill?

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 12 mai 2009 21:09

Snill er en undervurdert kvalitet... ;-)
Jeg forbinder snill med at personen har respekt for andre, er hjelpsom/løsningsorientert, god, varm og har hjertet synlig...

(mann 51 år fra Akershus) ti. 12 mai 2009 21:12 Privat melding

Ikke glem at selv om du er snill så utelukker ikke det at du kan være intelligent, pen, søt, tøff, reflektert og behagelig. Snill er en av mange fine egenskaper.

Skjult ID med pseudonym clin ti. 12 mai 2009 21:16

Egentlig er dette ord gir lite inntrykk. De som beskriver seg selv snill er ikke nødvendig snillere enn de andre...ordet er blitt brukt noen ganger, som TS sier , en trøst premie..

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 12 mai 2009 21:21

Når mennesker er ekte snille, synes jeg dette er den desidert beste egenskapen som finnes!

Skjult ID med pseudonym G35 ti. 12 mai 2009 21:22

Jeg skjønner trådstarter, for jeg blir også ofte kalt 'snill'. Mine venner mener jo dette positivt da, det vet jeg. Men man skulle så gjerne vært mye annet også.
Det har jo også gått litt inflasjon i det, for det brukes jo hele tiden. Det er vel nesten ingen profiler der 'snill' ikke er nevnt? Og da mister det kanskje betydning og/eller verdi?
Men dersom man faktisk er genuint snill, og ordet ikke bare er brukt som en unnvikningsmanøver i mangel av andre superlativer, så er det jo egentlig en positiv egenskap å ha, da.

Skjult ID med pseudonym clin ti. 12 mai 2009 21:26

Hva er egentlig snill: god hjertet? Kjærlig? uegotisk ? vennlig? rettferdig? human? glad i medmennesker?

Skjult ID med pseudonym nemo ti. 12 mai 2009 21:28

Du er heldig; vennene mine spurte hvor langt forsprang de kunne få ....

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 12 mai 2009 21:28

Når jeg tenker meg om så kan jeg faktisk huske å hatt dype samtaler med venninner som er i tvil om forholdet deres har livets rett.... og det siste argumentet jeg da har fått er..."men han er jo så snill".... så noen verdi har jo begrepet tross alt... ;-)

(mann 51 år fra Akershus) ti. 12 mai 2009 21:29 Privat melding

@clin
Her er det snakk om når andre beskriver en som snill.
Vi snakker samme språk du og jeg, vi kommer fra den samme klode... vi er artsfrender, og jeg tenker; sugar in the mornig, sugar in the evening, jeg snakker toppen av kransekaka, rosinen i pølsa, midt i smulteringen, og vi skal nå nye høyder sammen, -og vi skal kjøøøre på med en energi som kommer i fra tærne, opp i gjennom knærne, opp i hofteregionen, gjennom magen og ut i gjennom skuldrene, ut i armene og vi skal bare kjøøøre på! Det er bedre å helle vann på mølla enn å selv ende opp i en papirmølle, for lover blir laget og laget og vi drukner i papirer. Jeg tenker; vi blander sammen litt her og vi blander sammen litt der, og vi skal øse over av en positivitet som kommer fra bakken vi står på, som brer seg opp i gjennom tærne, via magepartiet og vi skal bare kjøøøre på!!!!!!

Skjult ID med pseudonym clin ti. 12 mai 2009 21:36

Er litt usikker på hva du snakker om..
Uansett, hittil har jeg ikke møtet noen som ikke er snill, ( så lenge jeg kan huske). Folk kan være feig, kan være sta, eller kan være mindre pen,mindre intelligent,mindre genrøs, mindre varme, mindre hensynful eller hva som er mindre perfekt.... men jeg husker ikke noen episoder hvor jeg har møtet folk som er slem mot meg, ikke ennå ihvertall..

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 12 mai 2009 21:37

..............og jeg har møtt mange som sier og mener selv at de er snille, men som jeg ikke ser på som snille i det hele tatt :-)

Skjult ID med pseudonym rock solid ti. 12 mai 2009 21:53

Nå er jeg kvinne da...

Takk for alle fine ord! Føles litt bedre å være snill nå:-) Ordet gir meg flest positive assosiasjoner, så jeg tar det til meg og tenker at det er ikke det verste jeg kan være:-)

Kan kanskje legges til at en av mine venner beskrev meg som en liten smule selvkritisk;-)

Skjult ID med pseudonym clin ti. 12 mai 2009 21:59

Er det noen venner våre som ikke betrakter oss som en snill person, likevel vil være vennene våre?

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 12 mai 2009 21:59

@TS
Å være en smule selvkritisk er vel heller ikke den verste egenskapen man kan ha, så sant den ikke bikker over i navlebeskuende selvkritikk.... ;-)

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 12 mai 2009 22:05

Har neste til gode å treffe en mann som ikke kaller seg for snill. Han føyer gjerne til "kanskje for snill".
Så kan nok si at jeg er litt enig med clin, men jeg mener likevel at snill er en viktig - kanskje den viktigste - egenskapen hos en venn eller partner. Kanksje mange (usnille) ikke egentlig vet hva det vil si å være snill? Eller de legger noe annet i det enn jeg. Å være normalt hensynfull er ikke å være snill. Synes JYangel gir en god oppsummering.

Rock solid; hvis dine venner var som meg kan det hende de tenkte seg om - for ikke hvem som helst kvalifiserer for snill. Når de da sier det etter en tenkepause, må det jo være fortjent. Eller de bremser opp fordi de e r redd du skal ta det negativt, men sier det likevel. Det må vel også være fordi du faktisk -selv om du skulle synes det er lite sexy - er snill. Men igjen; mann elelr kvinne; utelukekr det ikke at man også kan være pen, smart, sexy etc. :)

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 12 mai 2009 22:20

Å være snill kan av og til oppfattes som litt "tam". Ingen vil vel være slik?

Skjult ID med pseudonym Z ti. 12 mai 2009 22:23

Det kan OPPFATTES som det, yeehaw. Men du er vel enig i at snill og tam ikke betyr det samme?

Skjult ID med pseudonym Blu ti. 12 mai 2009 22:28

Snill er overvurdert. Ofte når noen blir beskrevet som snille så er det ofte underliggende at det er relativt forutsigbare og joviale.

Men ingen regel uten unntak, det er ok å være snill av og til, men om det hadde vært en av mine hovedattributter så hadde jeg blitt litt snurt.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 12 mai 2009 22:30

Snill er undervurdert!

Blu
"Ofte når noen blir beskrevet som snille så er det ofte underliggende at det er relativt forutsigbare og joviale."
Det du skriver her handler jo ikke om å være snill. Det handler om å ha en atferd som gir deg noe tilbake. Ergo er snill feil ord.

(mann 52 år fra Akershus) ti. 12 mai 2009 22:31 Privat melding

Beskrevet som snill av bekjente skal du bare ta positivt.

Om jeg derimot skulle møtt ei god venninde av eksempelvis en felles venn, og beskrivelsen hadde vært "snill" etter litt nøling, hadde jeg sett for meg; "Hun som aldri ender opp som mere enn venn".

Skjult ID med pseudonym rock solid ti. 12 mai 2009 22:49

@Scorpio, heldigvis bare sunt selvkritisk;-)

@Yehaaw: "tam" var ordet jeg lette etter! Brukte "vag" for å beskrive det samme.

@ Spitch: det er nettopp det som får meg til å tenke så mye på dette... snill er en attraktiv egenskap hos en venn, men er det noe vi søker etter hos en partner?

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 ti. 12 mai 2009 22:51

@TS
Ja, jeg er ute etter snill, sammen med alt det andre....
"har respekt for andre, er hjelpsom/løsningsorientert, god, varm og har hjertet synlig..."
sitat fra en "klok" mann.... ,-)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 12 mai 2009 22:55

;-)

Skjult ID med pseudonym Spitch ti. 12 mai 2009 23:01

@rock solid
Leter veldig etter "snill" hos en partner, så lenge hennes venner beskrev henne som snill blandt mange andre konkrete egenskaper. Snill - alene - etter tenkepause - Hmmmm.... Er det alt?, ville jeg tenkt..

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 12 mai 2009 23:04

@ Z

Nei, snill og tam er ikke det samme. Men, ord formidler begreper og skaper bilder i hodet på folk, og da kan snill fort oppfattes som synonymt med tam.

Skjult ID med pseudonym wazzup on. 13 mai 2009 03:12

Snill = null damer

Skjult ID med pseudonym vibe on. 13 mai 2009 09:33

wazzup, feil - da har det med andre ting å gjøre. IKKE at vedkommende er snill.
Noen forveksler det med null ryggrad; DET kan jo gjøre det vanskelig på damefronten, men er jo ikke det samme.
Også uenig med blu - men det er nok sånn mange oppfatter "snill"; nesten litt kjedelige.
Men jeg vil påstå at det ikke stemmer - til å stole på og sånn sett forutsigbar ja, men forutsigbarhet kobler nå jeg mest med vanedyr og frykt for å prøve nye ting. Har heller ikke noe med snill å gjøre.

Nå har Jyangels gode beskrivelse falt ut av tråden her, men jeg vil si det har med raushet å gjøre, evne til å sette andre foran seg selv, til å glede seg på andres vegne, en som bryr seg om andre. Det mest tiltalende er jo når en person har sterk integritet og selvsikkerhet, og gjerne velger annerledes (dvs ikke forutsigbar) men likevel viser seg å være snill.

Skjult ID med pseudonym Goliat on. 13 mai 2009 13:16

@ rock solid

Jeg synes at du har laget en veldig fin tråd. De spørsmålene du stiller i starten av tråden har jeg selv også tenkt på mange ganger. Jeg har ofte lurt på om egenskaper som snill, hjelpsom, reflektert, omgjengelig, sosial selger meg som en potensiell partner.

For å svare på spørsmålet ditt så mener jeg at personer (damer) som beskriver seg slik som du beskriver deg er interessante for meg. Jeg ser etter egenskaper som at personen f.eks. er snill.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 13 mai 2009 14:33

Det er bare tiltrekkende med en mann som oppfører seg snillt, så lenge han ikke ser alt for snill ut i tillegg. (Da kan det tippe over og bli too much... :-)

Skjult ID on. 13 mai 2009 15:00

Hvis man har høvisk framferd i ryggmargen så er det et pluss hos de fleste oppedgående damer.

Skjult ID med pseudonym wazzup on. 13 mai 2009 15:04

@ vibe

Snakker av egen erfaring jeg.......

Skjult ID med pseudonym Avslappa on. 13 mai 2009 20:18

@Lilleulv - interessant at du sier det sånn. Egenskapen "snill" er altså positiv, mens utseende "snill" er det ikke?
(satt på spissen): Bør man da helst se rabiat og voldelig ut?

Som flere har nevnt: de fleste vil nok tenke på seg selv som snille (kanskje med en kvalifikasjon etterpå, ala "men ikke mot de som ikke fortjener det", eller "men ikke dumsnill" etc.), men det hjelper jo ikke. _Alle_ ER jo ikke snille, og ihvertfall ikke hele tiden. Har av og til følelsen av at kvinner (om menn) bruker ordet som en omskrivning av (som tidligere her nevnt) "tam" eller "fjottete", men alle er jo ute etter en snill partner, en som ikke snur ryggen til deg etc.
Nei, kjærlighet er noen vanskelige saker ;-)

(mann 34 år fra Oslo) on. 13 mai 2009 22:29 Privat melding

Hmmm, du er inne på noe stort hær. det er nok litt som amerikanerene sier: "Nice guys finnish last."

Det er liksom ikke noe man ønsker å bli kalt som hoved beskrivelse. det faller under samme følelsen jeg får når noen kaller meg "SØT". Det er som å kalle en dame mandig, det er IKKE et komplemang etter min standard...

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 13 mai 2009 22:41

@Avslappa:

Tiltrekning skjer for meg når et menneske utstråler noe i skjæringspunktet mellom godhet og spenning.

De som bare ser snille ut ikke er så tiltrekkende rett og slett fordi de virker litt endimensjonale og forutsigbare. Når de i tillegg oppfører seg "snilt" blir forutsigbarheten enda tydeligere, og det blir fort kjedelig. Dessverre.
Men det samme gjelder for de som ser veldig skumle ut. De ikke er så tiltrekkende for de fleste jenter av samme grunn. (Så nei, det er ingen vits i å se rabiat og voldelig ut... )

@zeamoore4: Det er ikke det samme å kalle en dame mandig som å kalle en mann for søt. Kvinner har ikke noe bedre ord og i mangel av noe bedre bruker vi det om de mest macho av gutta også. Det betyr som regel noe sånt som at de finner deg sjarmerende. Så om du hører det igjen, så sett pris på det! Det er garantert positivt ment! ;)

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 on. 13 mai 2009 23:22

Når en dame sier at du har snille øyne, så er min erfaring at de ikke ser hverken tamme eller slappe ut... ;-)