Alle innlegg Sukkerforum

Kunne du som relativt velutdannet kvinne

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym G35 on. 13 mai 2009 20:45

tenke deg å bli sammen med en mann som ikke har noe særlig utdannelse? Som er postbud, taxisjåfør, bussjåfør, budbilsjåfør, trailersjåfør, renovasjonsarbeider, renholder, bagasjehåndterer, butikkansatt, selger, bartender, utkaster.... etc.?

Jeg spør fordi jeg legger merke til at - av naturlige årsaker - kvinner i min aldersgruppe (30+) her inne ser ut til å være gjennomgående ganske så 'realisert' når det gjelder utdannelse og jobb.

Er det 'turn off' om du går inn på en profil og det viser seg at karen har et 'lavstatus-yrke'?
Ville det være et problem eller en 'turn off' om det viser seg at du tjener mer enn han?

Svaret kan jo være "Det kommer an på personen", og det er nok et bra svar, men *kommer man* så langt her inne på Sukker? Eller hopper du glatt videre når en slik ting (eller lignende) dukker opp i profilen, fordi man lett kan gå til 'nestemann på lista' her inne?

Har disse mennene dermed større sjans IRL, der man kanskje blir kjent med personen først?
Eller teller ikke dette så mye?

(det er vel en sjans for at man får forskjellig svar for hver kvinne som svarer her, men tenkte det var et tema verdt å ta opp)

Skjult ID med pseudonym Løven on. 13 mai 2009 21:10

For meg betyr ikke det så mye hva han jobber med, bare han er rimelig smart og oppegående. Jeg har selv høyskoleutd.

Skjult ID med pseudonym Pixie on. 13 mai 2009 21:25

Hva han jobber med har veldig lite å si, så lenge han trives med det. Jeg for min del blar fortere forbi en som har en kontorjobb med stort arbeidspress, fordi jeg regner det som sannsynlig at han bruker veldig mye tid på jobben sin. Så et lavstatusyrke får meg ikke til å bli mindre interessert, det er personen som interesserer:-)

Skjult ID med pseudonym anniken on. 13 mai 2009 21:25

Jeg har selv et lavstatus-yrke og forstår problemstillingen godt:)
Hva vil en mann i den aldersgruppen jeg søker mene om ei jente uten utdannelse?

Skjult ID med pseudonym mann on. 13 mai 2009 21:29

@ G35
Jeg kan riktignok ikke svare på vegne av kvinner, men jeg synes å merke at det kan være litt forskjell mellom ord og handling når det gjelder kvinner og dette temaet. Det er for dem mest "korrekt" å uttale at det ikke spiller noen rolle, så lenge....osv...., men synes ofte å registrere at de_handler_annerledes i praksis...

Skjult ID med pseudonym mann on. 13 mai 2009 21:32

@ anniken
Tja, litt vanskeligere å svare på....men den brutale sannhet her er i mine øyne ofte at for menn, så spiller det ikke allverdens hva slags utdannelsesnivå dama har....bare hun er fysisk attraktiv, og grei å ha med å gjøre.... satt litt på spissen riktignok, men.

Skjult ID med pseudonym pingu on. 13 mai 2009 21:49

@ G35
Jeg kan svare for meg selv, og syns ikke det har noe å si. Jeg har høy utdannelse men det definerer ikke meg som person. jeg har ikke byttet miljø når det kommer til venner og bor fortsatt på samme sted.
Jeg har vært gift med en som hadde en såkalt "lavstatus" jobb....Et utrykk jeg tror er konstruert av noen som ser på det som Lavt på rangstigen.
Disse menneskene som jobber i slike yrker er de som holder hjulene gående for alle "oss" andre og fortjener like stor respekt og annerkjennelse som alle andre.
Min erfaring er at dette er mennesker med begge bena plantet godt ned på jorden og ser verdien i andre ting lettere fordi de må jobbe mer for det.
Takk jeg tar en slik en over en overarbeidet børsmegler, lege, advokat, osv osv...!
Ser dere noen av de sitte her inne å skrive sine meninger så åpenhjertig?
Blitt bedt på middag flere ganger og tre av de skulle være på Bagatelle i Oslo. Sånt imponerer ikke meg. Kom med et pledd og en piknik kurv, ta meg med i Frogneparken og jeg er solgt :)

Skjult ID med pseudonym anniken on. 13 mai 2009 22:02

@mann

Litt satt på spissen:)
Det er jo bra det! Så du tror ikke at en mann som jobber med finans f.eks lar seg skremme eller ser negativt på ei jente som jobber på et lager. Og som har gjort det i fire år?

Skjult ID med pseudonym mann on. 13 mai 2009 22:08

@ anniken
Det spørs litt hva du mener med "finans". Hvis du mener skikkelig vellykkede og karrierebevisste BI-folk, fra Asker/Bærum, så tror jeg eksemplet med finans+lagerarbeider er veldig satt på spissen.... så da spørs det riktignok. Men "finans" kan jo være mye ellers.... Ellers står jeg ved det jeg skrev, at det ikke spiller allverdens hva slags utdannelsesnivå dama har...osv.

Skjult ID med pseudonym flo joe on. 13 mai 2009 22:33

Det er nok lettere å akseptere såkalt lavstatus yrker IRL, da du har muligheten til å danne deg et bilde av vedkommende på en annen måte. PÅ Sukker er jeg mere skeptisk til en taxisjåfør og en skiftarbeider enn til en lærer, lege, advokat osv. Dette til tross for at jeg VET at en Taxisjåfør kan være minst like kjekk, grei, snill og oppegående:) Det er bare sånn........... Hopper lett videre da ja, og kan på den måten gå glipp av drømmemannen.

Skjult ID med pseudonym LBL on. 13 mai 2009 22:49

Jeg er advokat og hopper stort sett over profiler hvor vedkommende ikke har utdannelse ut over videregående. Jeg er veldig svak for intelligens og da blir det til at jeg fisker blant de med høyere utdannelse. Hva vedkommende jobber som er mindre viktig. Jeg er for øvrig klar over at det finnes mange smartinger blant de uten høyere utdannelse, men jeg tror at det er lengre mellom dem enn det er blant de med høyere utdannelse. Dette gjelder profiler hvor jeg tar initiativet til første melding. Dersom jeg mottar en melding fra noen med lav utdannelse så stiller jeg med et mer åpent sinn :)

Jeg er forresten mann.

Skjult ID med pseudonym Z on. 13 mai 2009 22:59

Noen ganger lurer jeg på hva som menes med en intelligent kvinne. Klarer aldri å forstå det helt, jeg. Kanskje jeg er uintellingent!

:-)

Skjult ID med pseudonym LBL on. 13 mai 2009 23:02

@ Z, siden du lurer på det vil jeg anta at du er en intelligent kvinne :)

(mann 52 år fra Oslo) on. 13 mai 2009 23:09 Privat melding

Det de fleste "frykter" er vel at de ikke skal ha noe å snakke om om man har stort "sprik" i forhold til utdannelse/karriere. På nettet har man jo dessverre kun en "flat"/en-dimensjonal måte å få presentert seg på, og den lille "gnisten" som skal til for å vekke interessen er nok vanskelig å få vist frem sånn umiddelbart.

Jeg har selv et "lavstatusyrke" innenfor transportnæringen, og har ikke lagt skjul på det i profilteksten, uten at jeg kan si at det har hatt negative konsekvenser for meg her inne. Jeg nekter å presentere meg som noe annet for å finne ut om det spiller noen rolle heller... ;-) Sukker bruker jo utdannelsesnivået som et matchkriterie og i noen av de profilene jeg har besøkt kommet frem at "vi" kan få en utfordring, så da går jeg ut i fra at de har vektet dette som viktigere enn det jeg har.

Mine tidligere partnere har hatt en salig blanding av yrker/utdannelse og for meg så spiller det absolutt ingen rolle. Det som har betydning for meg er at man er "oppegående", har egne meninger og er en smule reflektert. Jeg har ikke ambisjoner om at jeg og min fremtidige partner skal løse verdensproblemene, men det er greit å kunne diskutere årsaker/konsekvenser ved samfunnsproblemer... ;-)

Skjult ID med pseudonym Løven on. 13 mai 2009 23:34

Scorbio65 - er du så fornuftig som du høres ut? Jeg synes svarene dine på forumet er gode - reflekterte.
LBL - åpent sinn sier du, det virker ikke sånn på meg i det du skriver - før åpent sinn liksom. Jeg trenger en god advokat en som kan fighte litt, er du en sånn en?? Ps. jeg er høyskoleutd.

Det lureste og det en kommer lengst med er å finne mennesket bak eventuelle tittler/ ikke tittler, det er det som betyr noe - hvordan du er som menneske !

Skjult ID med pseudonym Z on. 13 mai 2009 23:35

LBL

Sweet ;-)

Skjult ID med pseudonym hingsten on. 13 mai 2009 23:49

Kunne man snu problemstillingen på hode et øyeblikk??

Hingsty har hatt et forhold til ei litt eplekjekk jurist, ei kjendis-berte,
og litt på gang med en lege-berte og. og..

De er jo ikke de på øverste hylle men..

Hingsty kan se for seg enkelte påstander basert på erfaring..

Om man er litt "røkke miniatyr" og opplever litt Yess-stemning av å fixe litt småtteri i ny og ne..

vet hva det er å jobbe "i vidt begrep" i mange områder, og se resultater av egne prestasjoner.

Blir det på sikt litt "irriterende når partnere kanskje dukker på et problem..

som slett ikke er noe problem.. kast dette, ta dette.. nå skal det....jeg skal.....man har da visa-kort..

et liv uten noe nevneverdige følelse av å mestre disse små uløste greiene, .. og vise versa.

Den følelsen av å fixe skikkelige små oppturer ut fra de begrensninger man har blir jo helt borte..

Hingsty kan ikke masturberes av mennesker som ikke skjønner hva ting egentlig handler om over lang tid.

det har hingsty erfart..

hingsty vil alltid nyte sine oppturer etter små bakker i et levende liv....det er hingsty i et nøtteskall det.

så får høyt utdannede ride der oppe for hingsty del om de synes det er greit..

Og..en liten bi-setning på tampen..

Hingsty har gjennom en kanal fanget opp " passe høyt dekorerte halvkjente" milionærer med ADHD-barn..

mistenkelig..eller kanskje ikke.. ikke bestandig like lett å være i hus med høye herrer eller fruer for den saks skyld..

nok moral for kvelden.. på stall og nyt dine små eskipader nå hingsty..sånn..smekk..borte..

Skjult ID med pseudonym carmina on. 13 mai 2009 23:56

Utdannelse og yrke spiller liten rolle, men felles interesser er viktigere.

Skjult ID med pseudonym Løven on. 13 mai 2009 23:56

Så fint at hingsty dukka opp her i aften. Har savnet deg (og det var ikke ironisk ment altså) Jeg bare eeeeelsker å lese innleggene dine. Det er så sant så sant hingsty, vi lar oss ikke bli satt ut av de som rider der oppe. Rid - i vei.

Skjult ID med pseudonym carmina on. 13 mai 2009 23:58

@ løven

Enig !!!!!!

Skjult ID med pseudonym LBL to. 14 mai 2009 00:03

@ Løven, jeg er enig i at det er mennesket bak titlen som er interessant. Men på et sted som dette hvor det er overflod av flotte jenter med høy utdannelse så velger altså jeg å holde meg til disse når jeg skal sende første melding. For meg er dette en praktisk innfallsvinkel på samme måte som alder, geografi, mv. Om dette oppfattes som overfladisk får så være. For øvrig oppfatter jeg meg selv som en varm person som er genuint opptatt av mennesker og deres ve og vel :)

Skjult ID med pseudonym byfølkje!! to. 14 mai 2009 00:04

Eg e bonde, og mor mi ho jobba på fjoset til ho va 90 åur. -og ho JOBBAH, ein gong så jobba so tårane sprrratt oppver veggjane!!

Skjult ID med pseudonym Z to. 14 mai 2009 00:11

Vingler litt her, jeg! Men for min del har det mer å gjøre med hvilken type jobb han har enn hvilken utdannelse han har.
Dette handler ikke om titler, men om hvilke deler av seg selv han bruker på jobb, og i hvilken grad han føler at han ikke stagnerer.
Tror jeg? Hmmm...

Men så stopper det litt opp, for når jeg skal forklare hvorfor det er sånn, kommer jeg litt til kort.
Scorpy nevnte ordet oppegående. Men det er mer enn dette. Det har med en slags indre drive eller vilje til berikelse å gjøre.....

(Nei, jeg sa ikke at en drosjesjåfør ikke kan ha indre drive!)

Hilsen Zitelle
litt på dypt vann!

Skjult ID med pseudonym Løven to. 14 mai 2009 00:15

LBL Takk for svar. Du skriver som en advokat ihvertfall. Er det så mange flotte jenter her med høy utd, ja da må en jo bare håpe for din del - at de har noe mer enn utd å brilljere med mellom øra. Ellers kan det jo fort bli litt ensidig/ kjedelig. Blir spennende og se hvor lenge du blir på sukker, du med et så attraktivt yrke vil sikkert få mange mail fra håpefulle kvinner. Forøvrig lykke til !

Skjult ID med pseudonym kvinne to. 14 mai 2009 00:16

Jeg trodde egentlig at utdanning ikke ville bety noe for meg hos en mann, men erfaringer jeg har gjort meg, har fått meg til å innse at det ofte har det. Noen menn har kommet seg opp og frem uten høyere utdanning, men de har jo gjerne noen personlige egenskaper som jeg har verdsatt. De er ofte vel så intelligente som menn med høyere utdanning også. Jeg synes derfor det ikke er så stor forskjell på ambisjoner og utdanning. Ble overrasket over at jeg kom frem til denne konklusjonen, liker det egentlig ikke selv, vil ikke være fordomsfull. Men jeg synes ofte det er lite spennede å snakke med med som jobber i et lavstatusyrke etterhvert. Dessverre.... MEN det finnes selvfølgelig unntak!

Skjult ID med pseudonym hingsten to. 14 mai 2009 00:20

@kvinne.. søt musikk for musikalske hingsty til kvelds,..

Og løven-lille..(positivt ment).
kler mesterlig sin diplomatiske, men ganske så positive avslappede presentasjon.
som den spennede ukjente sjelen hun sikker er..
Håper du nyter natten og morgendagen på ditt vis.
Måtte bare.(skamme seg bittelitt nå hingsty kanskje men)...Sånn...natt igjen på dyret

Skjult ID med pseudonym Løven to. 14 mai 2009 00:43

Natta til deg og hingsty, og sov godt.

Skjult ID med pseudonym Goliat to. 14 mai 2009 02:14

Jeg selv har en 5 årig høyskoleutdannelse. Om jeg finner en kvinne som har et lavstatus yrke så er hun slettes ikke turn off for meg. Har hun en jobb som hun trives godt i er alt som det skal være da. Men jeg blir heller ikke skremt om jeg kommer over ei dame som har mer utdanning en meg og tjener mer enn meg. Om dama tjener mer enn meg har ingen ting å si for meg. Jeg blir ikke sjalu eller føler meg mindreverdig for dette.

Skjult ID med pseudonym Grolken fr. 15 mai 2009 23:22

Hva hun gjør eller hva hun tjener spiller overhodet ingen trille for min del i hvertfall. Så lenge vedkommende gjør noe de liker og gjerne brenner for det, kan det vel være nær sagt hva som helst. Jeg for min del digger empati, og har vel heller en liten "turn off" når det gjelder kvinner med så spisse albuer at de går over lik for å realisere seg selv. Digger ikke menn som gjør det heller, så det er sagt.

Skjult ID med pseudonym Snupp79 fr. 15 mai 2009 23:28

Yrket spiller ingen verdens rolle så lenge han har en jobb...

Skjult ID med pseudonym pil lø. 16 mai 2009 00:45

Etter mine erfaringer er det hipp som happ om de har høyere utdanning eller ikke. Har møtt menn med 3-5 år høgskole bak seg, som ikke har vært særlig oppegående. Trenger ikke være så glup eller reflektert selv om en klarer noen eksamener!

Jeg har selv 4 år bak meg, og måtte jobbe i butikk noen år, både pga få utlysninger til aktuelle stillinger og fordi jeg trivdes i yrket. Merket at det var en del kunder som trodde jeg var mindre intelligent pga jeg jobbet i butikk, før de i det hele tatt hadde pratet med meg! Jeg jobbet på et kjøpesenter, og fikk inntrykk av at de fleste hadde høgskole-/universitetsbakgrunn, men av forskjellige grunner hadde havnet som selger.

Skjult ID med pseudonym Lionking lø. 16 mai 2009 00:46

Flotte jenter fru Blom..... jeg ser flere attraktive damer på t-baneperrongen på Majorstua i løpet av 10 minutter en kald tisdagskveld en her inne på Sukker... så damer: det er ingen grunn til å ta heeeeelt av her inne.... verden er ikke helt som dere innbiller dere ;)

(mann 48 år fra Buskerud) lø. 16 mai 2009 01:23 Privat melding

...hvis jeg, som den personen og menneske jeg er, ikke er attraktiv for en kvinne, utelukkende fordi jeg ikke tilfredstiller hennes krav til utdannelse og status, så er hun ikke den kvinnen jeg ser etter uansett...

Skjult ID med pseudonym kit lø. 16 mai 2009 02:29

@ Lionking, ikke ta illusjonen fra jentene da....

Skjult ID med pseudonym nico lø. 16 mai 2009 10:51

Hvordan ville en høyt utdannet kvinne stille seg til en mann/gutt som har avbrutt sin høyere utdannelse, men som allikevel har en god jobb?
Og kanskje en jobb man ikke automatisk kobler med en person som ikke har papirene på plass?

Her vil nok "god jobb" være en subjektivt bedømming. Selv liker jeg ikke ord som lavstatusyrke, low key, osv.
For meg blir den en slags måte å rangere borgere og opphøye en viss gruppe fremover andre.

Kanskje har det noe med at jeg selv avbrøt mine studier?
Og at jeg anser meg selv som en veldig oppegående og intelligent person, og ikke vil bli rangert som annenrangs borger.

(mann 44 år fra Oslo) lø. 16 mai 2009 10:55 Privat melding

Samme utdannelsesesnivå _kan_ være en indikasjon på at man er på bølgelengde på andre ting også. Men det trenger ikke å være tilfelle.

Når jeg ser tilbake på livet mitt, har tendensen vært at jeg har hatt mest til felles med, og mest å snakke om, med de jentene som har høyere utdannelse. Men selv har jeg ikke fullført noen høyere "utdannelse" enn yrkesdykkerskole. Jeg hoppa av et gørrkjedelig grunnfag i humaniora og begynte å jobbe som oversetter i en alder av 21, et yrke jeg fortsatt har og elsker etter 14 år (med et avbrekk som dykker i fiskeoppdrettsnæringa sent i 20-åra, som sagt).

Så jeg legger ingen føringer på en potensiell partners formelle utdannelse. Det viktige er at man kan møtes på det mentale planet.

Skjult ID med pseudonym kvinne lø. 16 mai 2009 12:38

Jeg beklager assa, men hadde nok ikke helt sett for meg et forhold med en barnehageassistent.... hvor er ambisjonene til sånne menn? Hadde han brukt tiden sin og lidenskapen sin til noe annet på fritiden...kanskje... men hvis ikke? Gå hjem og se på tv om kvelden? Nei..et sted går liksom grensen, jeg må se opp til en mann, beundre han, han burde være MER enn meg... tror mange kvinner har det på den måten uansett om de har utdanning eller ikke.

Skjult ID med pseudonym manno lø. 16 mai 2009 12:42

haha.. "kvinne" :P

dere klager over at det er så få menn i bransjen der, og så kommer du med det der ?:]

Skjult ID med pseudonym G35 lø. 16 mai 2009 12:56

Takk for alle svar. 'kvinne' over her beskriver vel det jeg har inntrykk av, og grunnen til at jeg startet tråden.
Har litt inntrykk av at, på tross av likestillingskamp, så er det noen ting som 'henger igjen' når det gjelder roller.

I mitt eget tilfelle har jeg ikke noe utdannelse utover videregående, og har nå en jobb som er 'lavstatus'. Men jeg trives, og det er en jobb som jeg er helt ferdig med mentalt når jeg kommer hjem om ettermiddagen, og jeg kommer hjem til fast tid og har kvelden fri. Jeg synes dét har verdi også. Men når det gjelder ambisjoner - jeg har jo litt av det også, og ønsker meg jo 'noe mer' ut av livet. Har jo hobbyer og drømmer etc. Men hvor "skal vi hen", egentlig? Handler det mest om penger? Eller er ambisjoner i seg selv nok - det å være aktiv og 'få noe ut av livet', som det heter?

På tross av 'lavstatus' yrke, vil jeg tørre å påstå at jeg er ganske oppegående (vel - hvem ville si de *ikke* er oppegående, forsåvidt...), og det kommer vel av at jeg leser en del, holder meg oppdatert etc. Så den jeg blir sammen med må ha litt mellom øra allikevel. Men dersom hun har det, og er kassadame på Rimi, så er det greit for meg.

Det jeg kanskje "bekymrer" meg litt for, er hvordan det fungerer den andre veien. At de fleste kvinnene her inne på min alder altså ser ut til å ha høyere utdanning og er mer 'vellykket' i jobbsammenheng, og dermed kanskje skuer "hunden" (meg) på "hårene".

Skjult ID med pseudonym Snupp79 lø. 16 mai 2009 13:39

Jeg har selv ingen utdanning innen yrket jeg jobber i, har vært ekstremt heldig og har nå en god jobb med god lønn, ikkje alt går som man planlegger og tenker når man er 16 år og skal bestemme hva en vil jobbe med når man blir voksen.

Som "Kvinne" over her skriver, "hadde nok ikke helt sett for meg et forhold med en barnehageassistent.... hvor er ambisjonene til sånne menn"
Barnehageassistenter er snart det viktigeste jobb en person kan ha, alle skal ha barn men ingen har tid å passe dei og sender dei på barnehagen, det sier veldig mye om en person som jobber i barnehagen, jeg selv var vikar noen dager i barnehagen jenta mi gikk i og jeg har aldri vært mere gåen i hodet mitt etter en dag på jobb, så hjem til egne barn.

Utdanning har egentlig ikkje så mye å si om en person, sjå på Røkke har han noen utdanning?? nei men har alikevel det mye bedre enn personer med mange årig utdanning bak seg, mange med høy utdanning går arbeidsledig pga dei ikkje tar en "vanlig" jobb, dei vil ha lønn og jobb etter all utdanningen osv....

Selv tjener jeg mere enn mange av mine venner og mange av dei har høyere utdanning enn meg og i tillegg er utdanet i det det jobber med..

Man skal ikkje dømme folk etter skolegang, men heller om dei dei er villige til å jobbe, mange late mennesker der ute...

Skjult ID med pseudonym kvinne lø. 16 mai 2009 23:56

Ja, det finnes nok noen mennesker som ikke er glad i å jobbe... Men jeg tror det er mennesker som ikke føler nok mestring til å tørre å bytte jobb, vise litt ambisjoner, gjøre forandringer. Jeg tror det dreier seg om mennesker som synes det er best å gjøre det de alltid har gjort ("jeg har jobbet på dette lageret i 20 år"....) Det er tryggest liksom. Jeg mener det gjør noe med et menneske, å aldri utvikle seg, prøve noe nytt, man blir gjerne litt satt, og kanskje litt smådeppa også over manglende anerkjennelse fra sjef eller familie. Alle mennesker trenger anerkjennelse.

Skjult ID med pseudonym Joques sø. 17 mai 2009 08:58

Hvis alle mennesker skulle realisert seg selv, byttet jobb, vist litt ambisjoner og gjort forandringer, ville dette landet sluttet å fungere innen en uke.

Skjult ID med pseudonym Snupp79 sø. 17 mai 2009 19:55

Nå vet jeg ikkje om dere sikter til meg, men jeg mener ikkje alle skal realisere seg selv, men at alle jobber er like viktige og kanskje er akkurat den jobben mange ser ned på en av dei viktigeste jobbene å ha.. Det viktigeste er at man viser inniativ og ønsker å ha en jobb og da kanskje velger noe man ikkje ønsker frem til drømmejobben dukker opp.... Det er alt for mange som sitter på ræva og sier jeg skal aldri jobbe der, da går jeg heller hjemme til jeg finner det jeg vil jobbe med...

Hva skulle vi gjort om ingen ville jobbe på butikken, eller på barnehagen??

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 17 mai 2009 19:59

Hva hvis fyren hadde lite utdanning og ræva full av penger? Jeg vet faktisk om få jenter som ville sagt "nei, takk!"

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 17 mai 2009 20:18

Er alle jobber virkelig like viktige, Snupp?

Er det like viktig å jobbe som oppsøkende selger for et postordreprodukt som ingen trenger (slankeprodukter som ikke virker osv). som å være kirurg på akuttmottaket? Er det like viktig å være paparazzi-fotograf som å være lærer? Er det like viktig å dele ut reklame på dørtrammen til folk som å være skuespiller?

Nei. Det finnes en rekke yrker som ikke er viktige. Jeg snakker om yrker hvor det er slik at uansett hvor bra du utfører jobben din, så blir ikke verden et bedre sted å leve. Snarere tvert i mot! Det er nesten slik at verden er et bedre sted å være jo dråligere du gjør jobben din (tenk bare på sladder-pressen osv).

Mens for de fleste yrker er det heldigvis slik at om man gjør en god jobb, så gjør det en liten forskjell her i verden... !

Skjult ID med pseudonym realisten sø. 17 mai 2009 21:22

Jeg har høy utdannelse, og var i utgangspunktet åpen for kontakt uavhengig av mannens utdannelse, nettopp med en begrunnelse om at det kan være litt tilfeldig om folk tar utdannelse eller ei, og at de kan være like oppegående uten. Den teorien har jeg forlatt..... Bedre å miste noen, enn å få meldinger fra maaaaange som virker som om de har fullstendig gjennomtrekk i toppetasjen.

Skjult ID med pseudonym mannnnn sø. 17 mai 2009 21:29

@Kvinne "Jeg beklager assa, men hadde nok ikke helt sett for meg et forhold med en barnehageassistent.... hvor er ambisjonene til sånne menn?"

Jeg jobber selv i barnehage, og jeg må si at det er den mest givende jobben jeg noen gang har hatt. Barn er både framtiden og det viktigste vi har, det sier seg selv da at den jobben som blir gjort der er viktig.
Ambisjoner, måles det bare i lønn og eller prestisje da for deg?

Skjult ID med pseudonym belezza sø. 17 mai 2009 21:41

Om to personer matcher intellektuelt betyr utdanning vel ikke allverden??? Finnes faktisk mennesker uten noe særlig utdanning med særs gode hoder.

@Lilleulv - kan være enig med deg når det gjelder sladderpressen, men for de som elsker Se&Hør så er nok paparazziene viktige.

Skjult ID med pseudonym Snupp79 sø. 17 mai 2009 21:55

@Lilleulv.

Skjønner hva du mener men det er en mening med alle jobbene man har.

Men nå blir alt jeg skriver vridd og vendt på. Jeg prøver bare å si at jeg kunne aldri blitt sammen med en arbeidsledig lat mann som ikkje gidder å lete etter en jobb...

Man MÅ ha penger for å overleve, for å kunne bo og ha mat, slik er livet lagt opp at mennesker skal jobbe, tjene penger og betale regninger og handle for resten....

Skjult ID med pseudonym belezza sø. 17 mai 2009 22:20

@snupp79 lett å bli misforstått her..... men skjønner deg godt, jeg vil heller ikke ha en arbeidsledig lat mann, vil i grunnen ikke ha en lat mann selvom han både skulle være rik, pen og ha en jobb :-)

Skjult ID med pseudonym kvinne sø. 17 mai 2009 22:23

Snupp!
Selvfølgelig er jeg glad for at noen tar på seg jobben med å¨sortere post og vaske skoler, det er ikke det vi snakker om her.. Men erfaring har vist flere ganger at menn uten ambisjoner, eller uten utdanning, ofte er lite interesserte i å utvikle seg. Det virker som om mange av dem f.eks har tatt et politisk standpunkt (de fleste av stemmer Frp...)for ti år siden, og fått det for seg at det ikke går an å stemme noe annet, og noen har ofte en litt snever virkelighetsoppfatning, etter min målestokk. Verden blir ofte forenklet, og de er ofte dømmende. Noen bruker samme aftershave som de har brukt i ti år på rad, spiser den samme maten, en mann hadde til og med fått det for seg at Sushi er vond mat piffen bruker for å briefe med at de er trendye. Det går altså på at noen ikke er interessert i å utvikle seg, det er det som er det verste, og det irriterer vettet av meg. Jeg mister interessen raskt for sånne menn... Og jeg mener man finner flere av dem i kategorien i lavstatusyrker, enn blant de med utdanning eller ambisjoner. Men jeg vet selvfølgelig at dette er en sannhet med modifikasjoner, man kan ikke putte folk i bokser.

Mannnn
ambisjoner måles bare i lønn eller prestisje? Vel... jeg vet at jeg selv ikke ville ha likt å jobbe som barnehageassistent hele livet mitt, uten å ta noen utdanning, så hvorfor skal en mann det? Jeg er ikke opptatt av penger (faktisk helt sant!), men at en mann og en kvinne skal gjøre det beste ut av sine evner. Hvis man står på litt, kan vi alle komme dit vi vil, og jeg nekter å tro at enkelte faktisk har lyst til å jobbe på Rimi fra de er 16 til de er 67. Sorry.. I nesten alle bedrifter er det mulig å klatre i oppover, og gjør du en god jobb som blir lagt merke til, kan man komme langt. Utvikling er nøkkelordet her, lysten til å bli bedre i noe, troen og evnen til å forbedre seg.

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 17 mai 2009 22:27

Spørsmålet er jo hva man vil med vedkommende. Man kan ha mye utdanning og være ei sosial kløne uten evner i andre retninger enn faget sitt. Man kan også være verdensmester i alt og ingenting ("drosjesjåfør") uten at det blir mer attraktivt. Dette som ytterpunktene.

Det viktigste er vel at man snakker bra sammen. Å få til det avhenger av en masse andre faktorer enn utdanning alene, selv om det for noen vil være viktig.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 17 mai 2009 22:31

Når jeg tenker meg tilbake til gymnastiden, finnes "slabbedaskene og urokråkene" i to kategorier nå om jeg er veldig skjematisk:
1. De som giftet seg tidlig, fikk barn og er mer eller mindre fornøyd med det livet de lever uten så mye mer om og men.
2. De som hadde for mye kreativitet i seg til å sitte stille på skolen, og som senere har gjort det best av samtlige i klassen.

Men det betyr ikke at de i siste kategori har gått mange år på universitetet eller har lang høyskoleutdannelse.
De har blitt selvstendig næringsdrivende, gått sine helt egne veier, blitt head huntet til diverse - eller har andre såkalte frie yrker.

@ realisten
Derfor lurer jeg litt på ditt innlegg, realisten. Mener du at de uten utdannelse er "dummere" enn de med mange år på skolebenken?

Jeg må ærlig talt si at idiotene finner jeg like gjerne blant de med både 9 års skolegang som de med 20......
Idiotien gir seg bare utslag på litt ulike måter noen ganger :-)

@yeehaw
Men om denne drosjesjåføren elsket å lese og en dag vant Jeopardy og 2 millioner i premie. Ville det gjøre ham mer attraktiv?

Skjult ID med pseudonym realisten ma. 18 mai 2009 16:59

Z skrev:
Derfor lurer jeg litt på ditt innlegg, realisten. Mener du at de uten utdannelse er "dummere" enn de med mange år på skolebenken?
Jeg må ærlig talt si at idiotene finner jeg like gjerne blant de med både 9 års skolegang som de med 20......
Idiotien gir seg bare utslag på litt ulike måter noen ganger :-)

Nei, jeg mener ikke at det er en direkte sammenheng. Men erfaringen her fra Sukker, er at det ved å sette utdannelse som et viktig, eller abslolutt krav, får jeg færre hjernedøde henvendelser. En ren pragmatisk tilpasning....

Skjult ID med pseudonym gemini61 on. 20 mai 2009 21:21

@realisten
Hjernedøde henvendelser kommer med eller uten utdanning :-)

At noen har går x antall år på universitet/høyskole sier ingenting om den livserfaringen det mennesket har.
Et fag man har lest seg til gjør ikke en person i stand til å omgåes/se andre/ se seg selv/ være i samsvar med både hode/følelser og bo i sin egen kropp.
Faget i seg selv har h*n nok peiling på, -og så?
Det er ikke faget til en framtidig kjæreste jeg blir interessert i først....
Men heller evnen til å være et varmt og klokt? og inkluderende medmenneske. Med selvinnsikt og selvironi.
og hvordan blir vi det?
Ikke med skolefagene, ihvertfall :-)

Skjult ID to. 21 mai 2009 22:18

Man kan jo ha BÅDE utdanning og LIVSERFARING??? Eller.......?

Skjult ID med pseudonym Maxtor fr. 22 mai 2009 16:34

Til siste innlegg her.. Ja, selvfølgelig, men mange som har viet livet sitt til utdanning i f.eks. 15 år etter ungdomskolen kan kanskje ha litt problemer med å kommunisere med andre mennesker. flere av de blir nok innestengte, og mangler sosiale antenner.

Jeg var sammen med ei ett års tid med ei som skrøt av at hun var intelligent. Hun var intelligent på den måten at hun lærte seg ting fort, men manglet sosiale antenner, forståelse for mennesker og var virkelighetsfjern. Hun var bra på flere andre områder, men ikke på det som teller mest i forhold.

Jeg har kamerater med høy utdannelse, og noen av de har hatt problemer med å kommunisere med damer og få de på kroken. De måtte finne ei som var likesinnet for at det skulle fungere.

Skal man få mye livserfariing, så må man omgåes mennesker og ikke stenge seg inne.

Jeg liker ikke mennesker som mener de er så intelligente, fordi slike ser gjerne ned på alle andre mennesker for å sette seg selv høyere på stigen.

Skjult ID fr. 22 mai 2009 17:52

Det er ingen ting som tilsier at mennesker med utdanning har problemer med å kommunisere med andre, tar man menneskeheten under ett, finner man sosialt uintelligente mennesker både blant de med og uten utdanning.

Forøvrig har jeg funnet flere blant de uten utdanning som skryter av sin intelligens, enn de som er uten. Uansett er selvskryt, og fordommer når det gjelder intelligens direkte usexy. Mennesker som er ned på andre er usikre, og mangler integritet.

Skjult ID med pseudonym gemini61 fr. 22 mai 2009 21:44

@Linn1982
Er enig med deg i at noen typer skole/fag virker mer utviklende på holdningene våre som medmennesker enn andre.
Enkelte skoler/fag kan også gjøre folk mer konkurrerende og spisse i albuene, enn samarbeidende ;-)

Skjult ID med pseudonym *dame* fr. 22 mai 2009 22:51

Oftest så har jeg ikke mye å snakke om / etterhvert / med mennesker som har ingen utdannelse, dessverre.

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 fr. 22 mai 2009 22:56

@Dame
Da har du ikke truffet den rette uutdannede enda... ;-)

Skjult ID med pseudonym tira fr. 22 mai 2009 23:00

tror litt på livets skole og hva man plukker med seg gjennom årene
hjelper ikke med høy utdannelse hvis man ikke klarer å ta standpunkt, ha egne meninger mm
jeg vil ha en mann som trives med livet sitt, og som trives med meg
spiller ingen rolle om han er advokat eller rørlegger

Skjult ID med pseudonym *dame* fr. 22 mai 2009 23:59

Nei, @Skorpio65, det har jeg til gode og jeg vet at det er mange mennesker som har lav utdannelse men en slags innfødt intelligens. Jeg har bare dårlige/få erfaringer, skjønner du :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 23 mai 2009 01:15

For oss med Innfødt intellegens, er det lite som slår medbakt pizza! :)

Skjult ID med pseudonym kit lø. 23 mai 2009 01:18

Hva slags sopp var det de innfødte hadde på pizzaen, lilleulv... :)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 23 mai 2009 01:21

Røyksopp, så klart! :-)

Skjult ID med pseudonym kit lø. 23 mai 2009 01:22

Hvordan kunne det være noe annet... :)