Alle innlegg Sukkerforum

Hva menes med "forpliktelser"?

Vis siste innlegg
Skjult ID on. 29 mars 2006 13:57

Mange kvinner klager over at menn er redde for forpliktelser. Men hva handler disse forpliktelsene egentlig om? Akkurat hva mener dere kvinner at menn er så redde for?

Er det noen kvinner og menn som har noen formening om eller erfaring med hva disse mystiske forpliktelsene egentlig innebærer?

Skjult ID on. 29 mars 2006 15:13

Det er jo ikke noen hemmelighet det... Vi gutta bruker jo gjerne lenger tid på å sette ord på ting. Ihvertfall gjør jeg det, men så er jo jeg ordentlig singel også. Tror kanskje jeg skal gi forpliktelser en skikkelig sjanse, men trenger nok noen rettningslinjer jeg og! Bra innlegg, men setter oss i et sløvt lys.

Skjult ID on. 29 mars 2006 15:37

Min erfaring er at jenter kommer drassende med mas om at menn er redd for forpliktelser når saken er den at jeg ikke er like interessert i et forhold som det hun er. En fattig trøst. Rakke ned på menn generelt fordi dama er såret.

Skjult ID on. 29 mars 2006 15:38

Det er ikke noe mystisk med forpliktelser. Det betyr at partneren "forplikter seg" til visse uskrevne regler i et forhold: å satse helt og fullt på forholdet, å være trofast, å prioritere partneren, å vise følelser, å diskutere uenigheter, å være lojal mot kjæresten, å planlegge felles fremtid... Og ja, svært mange gutter er redde for alt dette her, derfor er det også så mye snakk om at gutter er redde for forpliktelser, eller redde for å binde seg. Jeg synes, at hvis man involverer seg med noen må man gi alt og tørre å satse helt og fullt - kun slike forhold er liv laget.
Var dette svar på spørsmålet ditt? :-)

Skjult ID on. 29 mars 2006 16:00

Jeg er ikke redd for noe av det du beskriver her. Men det er ikke alltid jeg er like klar for planlegge felles fremtid som det jenta er. Kanskje jeg ikke er like sikker på at hun er den rette for meg. Det er ikke å være redd for forpliktelser.

Skjult ID on. 29 mars 2006 16:10

Trådstarters presisering:
Min hensikt var ikke å få en fasit p¨å hva forpliktelser er, men en diskusjon om hva dette egentlig handler om. Jeg ser at noen av dere har oppfattet det slik. Det er nok en del jenter som også kan være redde for forpliktelser slik du beskriver dem i innlegget to hakk opp. Det kan nok også være en del ting jenter er redde for å forplikte seg til som også kan være avgjørende for at et forhold skal være liv laga. Jeg vil gjerne høre ulike synspunkter på dette fra både kvinner og menn. Kanskje det er noen menn som har noen synspunkter på hva som vil gjøre et forhold liv laga for dem? Er det noen som klarer det uten å fleipe det bort?

Skjult ID on. 29 mars 2006 17:49

Vet ikke vad som menes med forpliktelser....men mange her har vært alene over lengre tid og da kan det kanskje være noen som synes det blir rart å plutselig bli et par.....Litt angst kanskje....Men det tror jeg går begge veier og ikke bare med menn........

(mann 41 år fra Finnmark) to. 30 mars 2006 02:14 Privat melding

Spør du meg så er det vel like mange damer som er redd for forpliktelser som menn da..

Vel vel hva er det som er så galt med forpliktelser da...

Skjult ID med pseudonym Trofast to. 30 mars 2006 20:21

Forpliktelser er bare en kvinnelig hersketeknikk for å få menn til å prioritere det kvinner mener er viktig i et forhold. Menn har også behov som er viktige for at vi skal fungere i forhold, men vi dekker oss ikke bak sånne dustebegreper.

Skjult ID fr. 28 april 2006 07:46

Tror det går mere på redd for å være ærlig og si ting som det er.De venter til de er helt sikre og ofte har jenta kommet til dette punktet først . Dette gjelder nok ikke alle da, men forekommer ofte.

Skjult ID med pseudonym Pauline :) fr. 28 april 2006 20:07

Dette er faktisk veldig interessant! Visste dere at det faktisk finnes en diagnose som heter Commitment Phobia? Det er helt sant!

Tror kanskje alle mennesker - kvinner som menn - har et lite hint av den i seg. Men jeg tror frykt er det som gjør det vanskelig for mennesker å forplikte seg. Fear of intimacy. Jeg tror også det er mye selvutvikling i å spørre seg selv om hvorfor man 'backer ut', hvorfor er det vanskelig å legge planer med kjæresten/elskeren, hvorfor ønsker jeg friheten, hva er det som gjør meg nærvøs med tanke på samboerskap, for eksempel... Spør deg selv hvorfor - helt til du kommer inn til kjernen. Til du ikke kan spørre hvorfor lenger... Da har du kanskje et svar om du våger å være ærlig med deg selv...

"Out of fear, you may sabotage what could be your best relationship..."

En vis mann sa til meg at man må bestemme seg helt og fullt for forholdet.

Når du natt etter natt våkner opp med din utvalgte og tenker: - hmmmm hva kan jeg gjøre i dag for at hennes/hans dag skal bli enda bedre!!!!! - DA er du inne på noe som kan kalles forpliktelser slik jeg ser det...

Legger ved en link. Kanskje noen kjenner seg igjen.... :)
http://www.proactive-coach.com/relationships/commitment-phobia.htm

Kunne snakket lenge om dette... :) Dette var bare noen tanker fra en kvinne som ikke gir opp håpet om kjærligheten... og forpliktelsene som følger med...

(mann 41 år fra Finnmark) fr. 28 april 2006 23:16 Privat melding

Dette var mange kloke ord fra Pauline ja....

Og ja jeg tror det ligger noe i det ja...

Skjult ID med pseudonym en mann lø. 29 april 2006 00:08

Spennende, Pauline. Jeg vil gjerne spørre deg om du tror det alltid er FRYKT for forpliktelser som får en partner til å holde tilbake? Jeg mistenker at noen kvinner og menn er i et forhold hvor de vil gå et visst stykke på vei med den aktuelle kjæresten, men ikke lenger. At de kanskje innerst inne hadde ønsket seg noe mer enn det de har nå...? Hva sier du?

Og så en utfordring til både menn og kvinner: Hva er det kvinner er redde for å forplikte seg til?

Skjult ID med pseudonym Pauline :) lø. 29 april 2006 00:30

- en mann -

Jeg tror de fleste - som riktignok er (tør å være) - ærlig med seg selv vet innerst inne om de er på rett sted eller ikke. Av og til kan nok mange være i et forhold som egentlig ikke er det riktige, og det er ingenting i veien for at man ønsker seg mer. Utfordringen da blir vel å faktisk gjøre noe med det!!!! Jo tryggere man er på seg selv jo sterkere står man stilt i et forhold.

Men - har bare lyst å dele en tanke: gi en hund et bein og en kjøttstek! Hva tror du han går for? Kjøttsteken! Beinet tar han bare om han er opplært til det! Don't settle for the bone when you can have the steak!

Jeg tror bare det er viktig å bestemme seg for at dette forholdet skal bli superbra og så legge energien inn mot at det er et felles mål i forholdet! :)

Kvinner er redde for å forplikte seg til en mann som ikke satser 110 prosent i forholdet. En mann som ikke er til stede for familien. For mange kvinner ser for seg menn de møter i en slik situasjon. Tror jeg. Det kan holde en kvinne tilbake... :)

Hjertesukk.....

Skjult ID med pseudonym en mann lø. 29 april 2006 01:02

Du er oppe sent du og, ser jeg. Gode poenger, som jeg har lyst til å utfordre. Jeg tror mange (både kvinner og menn hele veien her) vet de ikke er på helt rett sted, men de blir likevel. Kanskje har de innerst inne et lite håp om at det skal dukke opp noe bedre, men det er behagelig å bli i det trygge, OK, men ikke helt perfekte forholdet.
Hvis du gir en løve valget mellom et åtsel og å fange et friskt dyr, velger den åtselet. Det er bra nok, den sliter seg ikke ut, overlever og risikerer ingenting.

Mange menn er også redde for kvinner de ikke føler de helt kan stole på. Derfor velger de seg en litt mer trygg kvinne, men ikke den de drømmer om. Dette synes jeg gjelder i enda større grad for kvinner. Det er jo helt teit, men av frykt for å ende opp med en partner som ikke satser 110 prosent, så ender de selv opp med å satse maks 85% på den trygge stakkaren de tar til takke med. Dermed har de også muligheten til å mer eller mindre ubevisst bebreide vedkommende for sin egen misnøye i livet.

Skjult ID med pseudonym Pauline :) sø. 30 april 2006 15:04

- en mann -

Vi velger selv hvordan vi ønsker å leve våre liv.....
Å bebreide noen for sin egen misnøye i livet blir for meg totalt respektløst... Den eneste som kan gjøre noe med misnøyen er en selv... Gjør man ikke det - ja da er det også et valg! :) Det er bare så synd at man lar det gå utover andre.

Men - understreker at det gjelder både menn og kvinner når man velger å være sammen med noen litt halvveis.

Den løven du snakker om - som velger åtselet.. "Det er bra nok, den sliter seg ikke ut, overlever og risikerer ingenting"... - det er jo en måte å leve livet på det også.... Et valg om hva livet skal inneholde - og hvordan man skal ha det. Men hvor mye personlig utvikling får du her... ??? Ikke mye tror jeg..

Skeier litt ut fra starten på tråden her. Men alt henger på et vis sammen. .. :)

forpliktende Pauline :)

Skjult ID med pseudonym en mann ma. 1 mai 2006 01:19

Jeg har aldri nøyet meg med åtselet, men jeg forbløffes stadig over hvor mange andre som gjør det. Og jeg ser med gru på hvordan de behandler/omtaler sine partnere. Det er bortimot den verste skjebne jeg kunne tenke meg: å bli sammen med en slik halvsatsende forpliktelsestorpedo.

Skjult ID med pseudonym Pauline :) ma. 1 mai 2006 01:36

da tenker vi helt likt en mann...
bare at vi hadde ikke blitt i et sånt forhold så lenge... hadde gjort noe med det... :)

Skjult ID med pseudonym en mann ti. 2 mai 2006 02:21

Ja. Mine forhold blir nok ofte ganske kortvarige pga dette...

Skjult ID med pseudonym PLIKT? ti. 2 mai 2006 19:42

Jeg har begynt å tenke litt over det der.., og vi jenter må bli flinkere til å innrømme en del ting her: forPLIKTelser dreier seg mer om PLIKT enn å STOLE PÅ. Hvis du STOLER PÅ kjæresten din, da trenger du ikke komme med slike uttalelser som "er du redd for forpliktelser," fordi det som egentlig menes med den uttalelsen er at DU SELV er REDD for at kjæresten din skal flykte bare fordi dere ikke har inngått noen ektepakt!!!!!

Jeg er jente, og har begynt å skjønne litt av våre (jenters) svakheter.
Selve det å bruke ORDET "forpliktelse" til en kjæreste burde i bunn og grunn være heeeeeelt unødvendig hvis du først har blitt sammen med han! Er man sammen, så er man sammen og gjør det beste ut av det begge to. Du trenger ikke gå til kjæresten din og be han skrive under på noe akkurat som om det var et gjeldsbrev???

Jeg vet at det som menes med forpliktelser egentlig betyr at du skal være loyal og bla bla bla, men det burde jo bare rett og slett være inneforstått når man han et forhold. Det er ikke nødvendig å rope og skrike etter loyalitet!!! Hvis det er det, så er det noe gærn't med forholdet i utgangspunktet.

Min mening er klar.

Skjult ID med pseudonym en mann on. 3 mai 2006 17:14

Nå begynner det å bli litt spennende svar her. Tydelig at dere siste har skjønt ett og annet. Forpliktelser er et misbrukt ord og blir ofte brukt som brekkstang i forholdet.Uttalelser av typen "alle burde skjønne hva det er" , "Du burde skjønne hva jeg mener" er ofte en del av en tåpelig manipuleringsstrategi for de som ikke tør å være tydelig og ærlig i et forhold. Jeg tror heller ikke det er så veldig mange menn som egentlig er så redd for forpliktelser. En helt annen ting er å ikke være interessert i å akseptere at den andre parten skal få definere og bestemme hvordan forholdet skal være. Eller at man rett og slett ikke er interessert nok i den aktuelle personen til å gå videre i den retning den andre vil.

Skjult ID med pseudonym hands lø. 21 april 2018 11:11

Forpliktelser i ordets rette forstand. Det er et krysningspunkt som trenges å komme frem i begge parter. Forpliktelse der man vil våge å elske henne, gjøre henne trygg, komme henne i møte, tilliten skal bli smeltet og til en overgangsfase nå er du min. Hun vil du skal være sammen med henne, være henne nær. Dele på arbeidsoppgavene i hjemmet. Alvoret starter....

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 21 april 2018 11:13

Shit... Er forumet så gammelt.

Skjult ID med pseudonym Mækstuff lø. 21 april 2018 11:46

Leste du litt fort nå, Perla!

Skjult ID med pseudonym Furia lø. 21 april 2018 11:48

Wow, 12 år gammel tråd. Må være sist jeg var registrert på Sukker. Husker at jeg var på forum da også 😄

Skjult ID med pseudonym Hønemor lø. 21 april 2018 12:04

Ser i starten av tråden at pseudonym ikke hadde nick... Helt umulig å følge diskusjonen i tråden. Datt av jeg. Glad for at jeg lever her i 2018.... eller ikke😳
På en annen side .., for 12 år siden var jeg i svangerskapspermisjon og trillet rundt i lykkebobler og planla bryllup.

Skjult ID med pseudonym Hønemor lø. 21 april 2018 12:11

Altså... ikke på en annen side altså.. det var hyggeligere å være i den bobla enn å være på forum. Gjør det gjerne igjen... minus svangerskapspermisjon. Men jeg er åpen for å kjøpe hund.. men ikke sånn gneldrete veskehund.

Skjult ID med pseudonym Man Anonim lø. 21 april 2018 13:43

@Stairways
På den igjen...

Skjult ID med pseudonym Turn of.. lø. 21 april 2018 15:45

"What" hvor gammelt er sukker egentlig... jeg håper ikke at jeg er her da...
Forpliktelser.. vel det er vel når man inngår i et forhold og blir der.. Jobber sammen i forholdet og med forholdet. Man er to som gir av seg selv og ikke bare en...

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 21 april 2018 17:06 Privat melding

👀... jammen erre ikke eldgamle 'liktelser, fra en ....hånd-(storfor?)langer (?), som troll av eske!

hm. Ska sei!

eller, kanskje:

I must (!) say.