Alle innlegg Sukkerforum

Må man ta standpunkt?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 21 mai 2009 14:58

Her om dagen fikk jeg høre av en sukkerbit at jeg ikke tar standpunkt i forhold til saker og ting! :-)

Det fikk meg til å tenke: Er det egentlig viktig å ta standpunkt og mene tydelig og bestemt om det meste?

Hva mener du?

Skjult ID med pseudonym G35 to. 21 mai 2009 15:12

Kommer jo litt an på alvorlighetsgraden i det vi snakker om. Jeg er veldig 'rund', og kan se ting fra mange forskjellige synsvinkler. Jeg hører på all mulig musikk, og har vel aldri hatt noen voldsom favorittartist/gruppe. Jeg liker nesten alle former for pizza, og bryr meg derfor ikke så mye om å få 'vilja mi' når det skal bestilles. Osv. osv.

Man kan kanskje kalle det å være lite lidenskapelig, og jeg skulle vel av og til ønske jeg virkelig *brant* for enkelte, bestemte ting, som det ser ut til at alle andre gjør, både i det store og det små (det jeg nevnte her var jo små ting).

Men når det gjelder de store spørsmålene i livet har jeg tatt mer klare valg. Men selv *der* er jeg villig til å revurdere; være åpen, når jeg tenker meg om.

Jeg vet ikke... Dette er vel ikke spesielt tiltrekkende karaktertrekk for jenter/kvinner tror jeg (en MANN skal liksom være fast bestemt, litt brautende, ambisiøs og fremadstormende, etter det jeg skjønner).
Det er jo nærmest et mantra har jeg sett i forskjellige realityserier; at man skal "stå for det man mener". Og dét skal man jo, men jeg mener man også kan være litt fleksibel, og innse at man ikke vet alt til enhver tid, men kan få ny kunnskap etterhvert. Kanskje dette er et syn på ting som kommer med alderen? Eller - jeg har vel alltid vært sånn.

Men jeg *liker* egentlig å være litt 'rund', empatisk, og åpen. Så da får en evt. partener leve med det.

- Og velge pizzatopping for oss begge av og til, he he. ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 21 mai 2009 15:15

Smiler og takker for svaret ditt, brunosten. Joda, det er tiltrekkende å ikke alltid være brautende og fremadstormende også!

Si meg; Er du vekt, eller? ;-)

Skjult ID med pseudonym DrKosmos to. 21 mai 2009 15:21

Nja, kommer helt an på hva man snakker om. Men om man i bunn og grunn er et godt menneske med riktig moral og etikk så er ikke resten så kjempe viktig.

Det er klart noen spørsmål kan sikkert være vanskeligere å ta stilling til, om du for eksempel er på sukker og en du dater plutselig spør om dere skal bli mer eksklusive, eller seriøse. Så kan vel dette være noe som kan være vanskelig å ta standpunkt til, da følelsene bikker begge veier og man ikke har så mye å jobbe med. Har jeg rett at noe slikt har skjedd? ;)

Skjult ID med pseudonym G35 to. 21 mai 2009 15:26

@Z
He he - stjernetegn har jeg ikke greie på, men vekt er jeg ikke; såpass vet jeg. :-)
Jeg er vel et annet 'wishy-washy' stjernetegn. :D

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 21 mai 2009 15:27

Hei DrKosmos :-)

Kanskje det er sånn at alle mennesker selv mener at de har riktig moral og etikk? Jeg mener i alle fall at jeg har det, som deg? ;-)

Ingen har noen gang spurt meg om "vi skal bli mer eksklusive" her på sukker, men det var et artig og treffende ordvalg.
Nei, jeg sikter ikke til noe sånt. Jeg tenker bare generelt. Må man ha et standpunkt til politiske spørsmål, topping på pizzaen, hvilken film man vil se, syn på andres religion, for eller imot sex, for eller imot peis i hjemmet, pels på kroppen, type bh og så videre.......

HVA er det egentlig viktig å ta stilling til? Og om man velger å ikke ha så sterke meninger, er man da en feig svekling? :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 21 mai 2009 15:29

Man skal ikke kimse av kåmmsikåmmsa, osten!
Synes innlegget ditt var ganske så treffende jeg ang. på den ene siden, men på den andre siden også - i forhold til tråden! :-)

Skjult ID med pseudonym DrKosmos to. 21 mai 2009 15:58

En viktig ting blir vel: Definer en sterk mening :)

Vel, nå er jeg relativt filosofisk anlagt, å synes selv at det er viktig at folk mener noe. Men det er forskjell på å mene noe og ha sterke meninger. Jeg respekterer folk som har et brennende engasjement for saker og ting, akkurat som jeg synes det er fascinerende med folk som har sterk religiøs tro. Det betyr ikke at jeg bør være enig i deres meninger og synspunkter.

Det som blir slitsomt, synes jeg, er folk som har sterke meninger om alt og i tillegg SKAL ha rett. Dette er cirka 90% av dere damer ;-P

Når jeg er sammen med en dame så er det viktig at jeg kan snakke med henne om ting jeg leser eller tenker på. Dette fordi jeg har lyst til å bli bedre kjent med henne å forstå henne bedre. Hun må ikke nødvendigvis være Platon, men en hvis tankeprosess med påfølgende konklusjon ser jeg på som en liten nødvendighet.

Hva som er viktig å ta stilling til i et forhold til en annen person blir vel ting som, , er jeg glad i denne personen, har vi det bra sammen, vil vi ha barn , vil jeg være sammen med noen andre, sex - hvor ofte?

Eller så har jeg rangert spørsmålene dine her Zitelle

Ikke viktig: Topping på pizza, type BH, Film
Medium:, Peis i stua, Pels på kroppen
Viktig: For eller i mot sex.

Skjult ID med pseudonym Avslappa to. 21 mai 2009 16:08

Ja, det _er_faktisk viktig å ha en mening. Ikke om alt (herregud så vanskleig livet hadde vært da), men om mye.
Naturligvis vil det være ting som rett og slett er uvesentlige, mens andre ting faktisk sier noe om hvem du er, hvor du står og hva jeg kan forvente av deg som person og potensiell partner.

Bryr meg fint lite om du er usikker på pizzatoppingen (så lenge du da ikke bruker 30 minutter i ettertid på å klage over det valget jeg gjorde), mens hvis du er like usikker på om du kommer til å være utro med han hyggelige på jobben...

Åpenhet og inkluderingsvilje er bra, det samme er evnen til å endre mening, men det å ikke ha noen "kjerne": døden!

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 21 mai 2009 16:47

Godt skrevet, Avslappa!
Enig med deg. Tannløshet er turnoff. Jeg skriver og tyter ut av meg mye her inne - det er nå én sak.
Men fordi jeg oftest er inkluderende og immøtekommende her på sukker, blir nok skorpionen i meg kraftig undervurdert til tider.
Det er ikke alltid jeg orker å si fra om ting som jeg VET den andre tenker selv. Å leke barnepike overfor smarte menn er jo bare teit...

Det betyr at om du ber meg på kino, er det ikke så viktig for meg hvilken film jeg ser, og ang. pizza liker jeg det meste. Bryr meg ikke.
Men om det gjelder temaer som har med f.eks menneskers rettigheter å gjøre, mener jeg det er viktig å ta standpunkt.
Det er også viktig å være tydelig på hva man søker, hva man vil ha - og hva man ikke gidder å leve med eller forholde seg til.

DrKosmos
Definer en sterk mening? Jeg mener at alle mennesker skal få lov til å elske fritt og uhemmet. Også homofile.
Ellers mener jeg at du har rett i det du overdrevent og bastant sier om kvinner, selv om vi vil gå i strupen din før vi innrømmer det!
Og du vet vel at når du sier at du gjerne vil forstå kvinnen bedre så har du laget deg en magnet av et gullegg, sant? :-)

Skjult ID med pseudonym G35 to. 21 mai 2009 16:54

Ja, bare for å ha sagt dét da, så er jeg ikke kjerneløs. Klart det er enkelte ting jeg står fast ved, og som er meninger jeg har bygget opp over tid (og av og til revurdert, men derfor er sikrere på nå enn før). Hvis ALT blir "alt *du* synes er bra, kjære", så blir det jo 'turn off', ja.

Skjult ID med pseudonym DrKosmos to. 21 mai 2009 17:40

Sitter å tenker på dette, finnes det egentlige sterke meninger?
Fordi når jeg leste innlegget dit Zitelle så tenkte jeg at dette var jeg helt enig i. Så spurte jeg en av de jeg bor sammen med, hva er egentlig en sterk mening. Ting som kom opp var opposisjon og unormale meninger, en annen ting var folk som ikke ser andres mening. Altså de tror så hardt på sin mening at de nekter å høre på andres.

Jeg tror det vi muligens mener er at vi er opptatt av folk som tror på noe, som viser et generelt driv og engasjement. En person der lyset ikke er slått av og det er litt refleksjon i topplokket. En person som viser empati og forståelse for det som skjer rundt seg og kan ordlegge seg slik at dette blir reflektert i samtalen som blir ført mellom to eller flere personer. Nå er det ikke alt som trengs å diskuteres på et høyere nivå, f.eks pizza topping.

Problemet oppstår muligens når to personer har vidt forskjellige interesser og den ene parten begynner å tenke at muligens partneren begynner å bli litt kjedelig / dum da h*n ikke ser ut til å interessere seg for noe av det den andre spør om? Da kan muligens den ene parten begynne å etterlyse litt engasjement, tilbakemelding fra den andre part.

PS: Magnet søker kjøleskap :)

Skjult ID med pseudonym draupne to. 21 mai 2009 17:54

Det er da ikke nødvendig å ta standpunkt i forhold til alt.

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 21 mai 2009 19:45

Jeg har nok en hel del sterke meninger, som svar på spørsmål livet har tvunget meg til å ta stilling til, på godt og vondt. Samtidig er jeg av den mening at den som ikke tar andres meninger på alvor, og tar en revisjon på sine egne med "jevne" mellomrom, lever i en "fattig" tilværelse...

Vi er alle et produkt av arv og miljø, men du kan frigjøre deg fra arven og miljøet om du må/vil... ;-)
Som en del av et parforhold så opparbeider man seg over tid et felles tankegods, en rettesnor som forholdet går etter... Ved et samlivsbrudd vil mange oppleve at de har levd under/etter partnerens regelsett og opplever dermed en "identitetskrise" når de må være ansvarlige for sine egne meninger. Etter min mening er dette uunngåelig for +/- 50% av oss... De andre 50% aner overhodet ikke hva jeg snakker om... ;-)

Jeg elsker mennesker som mener noe, de er nemlig en kilde til enten ny viten/kunnskap for meg eller en kilde som bekrefter at det jeg vet er korrekt. At jeg tar feil er sikkert som banken, det ville vært dødskjedelig å være den som har rett til enhver tid. Derfor setter jeg også pris på å ta feil, at jeg tvinges til å tenke gjør at jeg ikke blir gammel... ;-) Og til alle dere +/- 20 som leser dette og tenker "DOH, du er jo allerede gammel...." det er ungt og lekkert å være +/- 40... ;-)

Jada, enkelte ganger har jeg VELDIG lyst på en spesiell pizza eller topping, men det er ikke der jeg stort sett er "trangsynt"... ;-)

Skjult ID med pseudonym stjerne to. 21 mai 2009 20:02

@ Scorpio65.
Velvalgte tanker....veldig mye sannhet i det du skriver..

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 21 mai 2009 20:33

@Stjerne
Jeg håper da det, men at det er den hele og fulle sannheten tviler jeg på ... ;-)

Skjult ID med pseudonym anniken to. 21 mai 2009 20:52

Jeg syns det er vanskelig å gjøre meg opp en mening om temaer. Ikke fordi at jeg ikke engasjerer meg i ting, for det gjør jeg, men jeg alt for flink til å se ting fra forskjellige vinkler.
Det fører til at jeg skal vite bra mye om en ting før jeg bestemmer meg for hva jeg mener om den!
Wikipedia kan da være kjekt å ha;o)

Skjult ID med pseudonym rambutan to. 21 mai 2009 20:53

@ TS

Nei, man må ikke mene noe om alt mulig.

Skjult ID med pseudonym Avslappa to. 21 mai 2009 22:30

Tror det kan være veldig nyttig å ha venner med andre syn på ting enn deg selv. I en diskusjon med slike er du tvunget til å fisnlipe argumeneter, tenker over _hvorfor_ du mener det du mener og klare å målbære dette ovenfor andre.
Å bare gå rundt og _vite_ at du har rett er den korteste veien tull sullik-status...

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 22 mai 2009 12:31

rambutan
Da er vi visst litt enige du og jeg.....

DrKosmos
Kanskje det bare finnes virkelig sterke plattformer for hvordan noen har "valgt" sin egen essens uten å nevne meninger?
Eller snakker vi om personlig bevissthet og visshet om egen plattform fundamentert i holdninger/menneskesyn fremfor meninger?

PS: Har innebygget kjøleskap så magneter fester seg ikke. Kanskje jeg må flytte! ;-)

Skjult ID med pseudonym DrKosmos fr. 22 mai 2009 16:04

Wow, heavy formuleringer, den må jeg tygge litt på.

Ok, tror jeg har skjønt hva du skrev der, Svaret blir vel noe sånt som at manns personlige bevissthet, visshet kombinert med erfaringer gir deg gitte holdninger / menneskesyn. Det er vel dette som gir oss vår plattform hvor man finner essensen av oss som personer.

De meningene vi eventuelt kommer med er vel filtrerte essensen av overnevnte hendelsesforløp. Hvor mye energi vi eventuelt velger å legge inn i en gitt meningen eller budskap kommer vel an på hvor opptatte vi er av den. Om vi i utgangspunktet ikke har noe interesse eller kunnskap om det aktuelle budskapet så vil et reflektert menneske velge å sette seg inn i situasjonen for å forstå seg selv og medmennesker bedre. Hva man velger å sette seg inn i vil sikkert variere mye i form av interesser, empati og generell nysgjerrighet.

Konklusjonen blir vel at det ikke nødvendigvis er så viktig å ha sterke meninger om alt. Det som er viktig er evnen til å være interessert i saker som skjer rundt seg, og kunne sette seg inn i disse slik at man kan skjønne hvorfor mennesker gjør som de gjør på bakgrunn av hva som opptar de.

PS: Eventuelt sette inn en liten vin kjøler?

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 fr. 22 mai 2009 16:21

@Z og Kosmos
Jeg anser meg selv for å være utstyrt med ganske store leseferdigheter,
men jaggu var det ikke nesten så jeg datt av lasset der gitt... ;-)
Men det er artig å ha noe å bryne seg på...
Meninger er morsomt, empati er viktigere... ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 22 mai 2009 16:34

*ler*

Plattform kontra meninger
Essens kontra meninger
Bevissthet kontra meninger
Holdninger og menneskesyn kontra meninger.
Jepp.......skjønner at jeg var litt flurryblurryoutofspace i ordvalgene mine, men du er ikke snau du heller, doktor! :-)

Skal vi se her. Konse nå, Zitelle.........*leser*.........

Du har lest meg rett, helt til oppsummeringen: Det er vel dette som gir oss vår plattform hvor man finner essensen av oss.
Wrong. Eller påenmåtewrong. Hva legger man i ordet essens, mon tro? Der er jeg nok på kollisjonskurs med mange.....

Synes du har skrevet et intelligent innlegg, og jeg er på linje med nesten alt du skriver. Og ærlig talt så er enkelte ting for "små" til at jeg gidder å bruke energi på å måtte forholde meg - selv om dette kan være på grensen til dødsviktig for enkelte andre. Rart?

Jeg mener at essens ikke har med meninger å gjøre i det hele tatt, forresten......

PS: Mulig jeg er litt pussig anlagt, men selv bruker jeg å sette vin til kjøling, ikke vinkjøleren til kjøling ;-)

Skjult ID med pseudonym DrKosmos fr. 22 mai 2009 17:57

OK, her kommer et litt krunglete innlegg.

Jeg her helt uenig med deg her Zitelle, essensen vår har alt å gjøre med hvilke meninger vi har.

Noen skrev en gang, at essensen av menneske er at det ikke har noen essenes. Denne setningen er en sannhet skjult med en motsetning. Fordi som setningen over hinter til kan vi gi essens til mennesket. Det vi da må finne ut av er hva er det som får oss til å utvikle oss, hva er kjernen, det perfekte i mennesket? Vi har da informasjon om den menneskelige essens, samtidig som vi ikke har det. Grunnen til dette er at vi trenger å finne ut hva denne essensen er.

Man kan filosofere over tanken om at det som for oss til å utvikle oss er kobbelet sammen med den menneskelige oppførsel. Derfor kan vi trekke konklusjonen om at utvikling henger sammen med å oppføre seg så best man kan etter det som er naturlig for oss. Vår naturlige oppførsel vil for folk flest være å utvikle seg som mennesker. Hva er det som er en god utvikling for oss som mennesker? Det blir å finne ut av hva som er det gode liv og holdningene / egenskaper man trenger for å få dette til.

Nå begynner det å sure litt rundt for meg, men la oss ta dette til det neste nivået.

Om vi sier at X er verdien av å leve et liv som har som et mål å finne ut hva menneskelig utvikling er, så er X dine holdninger / dyder.

Så hvordan kan vi mennesker utvikle oss? Jo, ved å gjøre ting sammen, ved dialog, ved å diksutere ting som skjer rundt oss. Får å finne essensen i mennesket må man diskutere og inneha holdninger / dyder som, ærlighet, tålmodighet, åpenhet, forståelsesfullhet, saklighet, respekt for tradisjoner, intelligens, høflighet. Jeg mener at når man finner den essensen i den aktuelle personen så vil det være helt umulig å si at disse ikke vil farge hans eller hennes meninger.

Beklager VM i orddelings feil, men etter lengre opphold i utlandet med engelsk som hovedspråk har jeg plukket opp en del dårlige egenskaper. Men du har 100% rett frøken.

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 22 mai 2009 22:47

Heisann DrKosmos!

Jeg kjenner ingen som egentlig er enig med meg når det kommer til essens, og ikke er jeg ferdigutviklet selv heller ang. dette :-)

Du skriver:
"Hva er det som er en god utvikling for oss som mennesker?
Det blir å finne ut av hva som er det gode liv og holdningene / egenskaper man trenger for å få dette til."

Videre skriver du:
"Så hvordan utvikler vi mennesker oss? Jo, ved å gjøre ting samen, ved dialog, vedå diskutere ting som skjer rundt oss.
For å finne essensen i mennesket må man diskutere og inneha holdninger/dyder som ærlighet, tålmodighet......" osv.

Er dette oppleste og vedtatte sannheter som ikke er mulige å rokke eller stille spørsmålstegn ved? Finnes det flere sannheter?

(fikk en tanke....to sek)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 22 mai 2009 23:07

Siden vi allerede har begynt å grave litt dypere her, kommer et innlegg herfra før vi beveger oss til overflaten igjen, ok?
Vet ikke helt hvorfor jeg sender dette, men kanskje du vet? Eller kanskje ikke. Muligens for å understreke hva vi legger i ord? :-)

Here goes - hold deg fast:
"The superego does not usually attack you because Brilliancy is missing. Your superego doesn't know about Brilliancy, so it attacks you about whatever sense of deficiency it finds in your experience. Under normal circumstances, there is a misinterpretation of the hole, or lack of Brilliancy; it is not seen as the absence of a certain manifestation of your Being. Instead, your superego attacks you, saying you’re too short, your nose is crooked, you're dumb, you say things wrong, you never know which foot to put first—that kind of thing. That is the way your superego picks on you: It finds those little incompletenesses and attacks you for them. But when you understand that incompleteness has nothing to do with these things, you will have a deeper handle on your superego. Completeness happens by confronting and completely tolerating the incompleteness. So your superego, by attacking you for feeling incomplete, is really preventing you from getting closer and relaxing into your own true nature, which is complete.

A good arena within which to recognize, understand, and deal with the superego is in our relationships with others. This is primarily because one frequently projects one’s superego onto certain individuals, and relates to them as one does to one's own superego. Of course, this defense mechanism of projection helps to keep the superego unconscious, just as any defense mechanism does. Self-realization is identity with the Essence of the self, which is Presence.

Lakris anyone? Eller et glass avkjølt hvitt fra en vinkjøler som står i et kjøleskap uten magnetisk dør? ;-)

Skjult ID med pseudonym tira fr. 22 mai 2009 23:13

jeg tar gjerne et glass Z ;)
Dr K og du får fortsette denne debatten om superego og menneskets essens

jeg har mange meniger og er ganske bastante på dem helt til jeg får et innspill som gjør at jeg revurderer helt min mening, da får jeg kanskje en ny mening

det jeg lurer på egentlig er om du Z har dannet deg en mening om å "åpne" profilen din igjen

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 22 mai 2009 23:18

Tira
Jeg elsker bastante meninger, så del dem gjerne med oss. Og særlig om slike temaer som dette - for jeg kan lite om sånt :-)
Har da åpen profil jeg - jeg er bare ikke spesielt aktiv eller veldig sjekkete av meg for tiden da jeg ikke finner helt vårgrooven....

Men akkurat i dag savnet jeg sånn et nært menneske hos meg at jeg bare måtte tute litt - DET skjer ikke ofte!!!! :-)

Skjult ID med pseudonym gemini61 fr. 22 mai 2009 23:26

Zitelle,
godt å få tømt tårebrønnen når den går full uten at man merker det....
Fint at det skjedde i dag, da- nå er det bare å reise seg igjen, med tom brønn!
Binneklem fra meg :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 22 mai 2009 23:30

Det skjer titt og ofte at jeg skvetter litt tårer hit og dit, gemini, så lagrene mine er sjelden fulle. Jeg er da et følelsesmenneske må vite!
Men at jeg uler litt fordi jeg savner litt nærhet sånn plutselig skjer ikke ofte! :-)

Binneklem mottas med et smil og Zitelle klemmer raust tilbake.

Skjult ID sø. 24 mai 2009 11:04

Oii dette forsto jeg ikke helt men moro å lese da. Vanskelig å mene noe om alt og følge med på alt som skjer.