Alle innlegg Sukkerforum

Photo Shop-hjelp med profil-bildene?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 22 mai 2009 21:08

I dag her jeg sett to manns profilbilder der man bokstavelig talt kunne se det hvite i øya på dem. For ikke si kritthvite. I skarp krontrast til knallblå øyne - så azurblå at man skulle tro de var tatt rett ut av en Hellasreklame...

Er det folk her som flikker på bildene sine her, tro?

Skjult ID med pseudonym mann fr. 22 mai 2009 21:16

Kan bare uttale meg om jentene jeg da, men ja, definitivt!
Mange som tror de er fotomodeller, ikke sant ("posing" over en lav sko), og da må de jo følge opp med retursjering...

Skjult ID med pseudonym barebea fr. 22 mai 2009 21:26

E jo bare å spørre dei,,så får du sikkert svar. Det gjorde eg ;)

Skjult ID med pseudonym *dame* fr. 22 mai 2009 21:38

Jeg spurte, jeg også, men fikk ikke svar :-))) Men ingen svar er bekreftelse på at den som spurte hadde rett i sine misstanker.

Skjult ID fr. 22 mai 2009 22:13

tar bort røde øyne jeg da... Noe galt i å photoshoppe litt da? Finn noe annet å irriter dere over. Dersom disse photoshopperne ikke er noe for dere så sett svart hjerte da vel og move on...

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 fr. 22 mai 2009 22:26

@Lilleulv
Så vidt jeg kan forstå så har flesteparten her problemer med å få til "fine" bilder, og da blir vel retusjeringen forbeholdt de "få"... ;-)

(mann 41 år fra Oslo) fr. 22 mai 2009 22:50 Privat melding

nei, vi seriøse fikser ikke på bildene våre ;)

Skjult ID fr. 22 mai 2009 23:18

Det er vel en grunn til at de retusjerer..... Jeg ville først sett et "normalt" bilde av den aktuelle, hvor ansiktshuden hadde litt nyanser før jeg hadde turt å møte dem... ;)

(mann 40 år fra Sør-Trøndelag) fr. 22 mai 2009 23:26 Privat melding

Ikke helt fornøyd med bildene selv.. Sliter litt med fargene, og vel blitz = likbleik (Er ennå brun fra påska) / ikke blitz = tåkete. Ser ofte ut som jeg har svarte/brune øyne, men jeg har blåe :P.

Har mye med kamera å gjøre vet jeg.. Låner selv et gammelt digital kamera, så ikke så mye å hente der.. Ser bildene en kompis tar med sitt kamera.. Vet hvem jeg skal plage :p

Skjult ID med pseudonym timtimt71 fr. 22 mai 2009 23:43

Jepp Lilleulv - jeg fjernet en kjempekvise på et av bildene mine. Takk og pris for at jeg er en racer på Photoshop;)

(mann 34 år fra Sør-Trøndelag) lø. 23 mai 2009 00:15 Privat melding

haha :D man er den man er :D

og i mitt tilfelle synes jeg det er mer en godt nok !

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 23 mai 2009 00:45

Jeg har ikke tenkt på muligheten engang, men begynte plutselig å lure på om dette var vanlig å gjøre?
Hva sier dere jenter? Fikser dere litt på fasaden?

Da blir jo også bildet noe man i større grad må trekke fra og legge til på. Jeg synes det er forskjell på å fjerne en kvise eller rød øyne (det er tross alt ikke noe man normalt har). Derimot er det å gjøre haken mer markert og skuldrene bredere og øynene og tennene hvitere, i beste fall å pynte på sannheten. På samme måte som noen trekker fra noen år på alder, skriver Oslo når de bor i Drammen osv. Er det ikke?

Skjult ID med pseudonym mann lø. 23 mai 2009 00:47

Tror det er maaaaaaaange som skriver Oslo, mens de egentlig bor et heeeelt annet sted..... Har kommet over flere stykker, jeg.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 23 mai 2009 01:24

Nå er det linser med farge, da kan øynene være veldig blå. Eller linsene, og ikke kom med at det er fake, mange jenter pynter på fasaden

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 23 mai 2009 01:35

Jada, Kit. Enig at det ikke er fake å ha fargete linser - for det handler jo om å legge ut bilder av det man kan forvente å møte i virkeligheten - sånn cirka. Nå var det ikke blåfargen jeg la merke til, men hvitfargen ved siden av. Er nokså sikker på at det ikke er naturlig. Er det vanlig tro? Hvor går grensen for hva som er ufint å gjøre? De tekninske mulighetene er jo mange!

(mann 46 år fra Hordaland) lø. 23 mai 2009 01:36 Privat melding

Jenter bruker sminke, da kan vel gutta bruke Photoshop? Er vel egentlig det samme til syvende og sist. - Pynte på fasaden?

Neida, mener egentlig ikke det. Har blitt overrasket noen ganger hvor stor forskjell det er på et sminket bilde og den usminkete virkelighet. Ha ihvertfall noen "natura" bilder i albumet så man vet hvordan man egentlig ser ut.

Selv har et jeg bildet i albumet der jeg har veldig blå øyne. Bildet er (selvsagt) ikke fikset på men rett og slett litt "flaks" med lyssettingen.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 23 mai 2009 01:57

Lilleulv, det eksisterer øyendråper som får øynene hvite...

Men, å fikse på bildene eller ha noen gamle er ikke bra. Så ei jente som mente at det beste bildet av henne var scannet fra en papirkopi. Ble litt skeptisk da, har det ikke blitt tatt noen brukbare bilder siden digitalkamera ble vanlig?

Skjult ID med pseudonym TomTom lø. 23 mai 2009 02:18

Jeg har møtt 2 jenter som brukte 3-5 år gamle bilder i profilen sin. Jeg ble satt ut når jeg møtte de...

Hun ene så ut som søt snerten jente, men i virkeligheten så var hun høyere enn meg og veeeldig kraftig. Det stod forresten "trent kropp" i profilen, men profilen var 5 år gammel og hun hadde tydeligvis glemt å endre på det. ;) Utover dette, så var en ei kjempekoselig jente da.

Hun andre var pen og med langt lyst hår på bildet som var 3 år gammelt... hun sa til meg at hun hadde endret på hårfargen siden bildet, og hadde lagt på seg ett par kilo. Det gjør jo selvfølgelig ingenting, men i virkeligheten så hadde hun tapt seg veldig. Hun var så forandret og rund i ansiktet at det ikke var mulig å kjenne igjen øynene engang fra bildet, og kroppen var rundt som en ball.
Hun var en flott persjon innvendig da, men jeg ble så skremt at daten bare varte i 20 minutter.

Mange andre jenter gjør det samme, fordi de tror nok at hvis de får bra nok kontakt kjemi på forhånd så vil de overse utseendet ved møte. Utseendet i seg selv er ikke noe problem om de var ærlige på forhånd, men at de må juge på bildet for i det hele tatt få draget på gutta er noe annet.

Jeg synes synd på jenter som har så liten tro på seg selv at de må bruke bilder fra den tiden de var attraktive. Det er jo mennesker som synes de er attraktive slik de ser ut "idag" også.

(kvinne 49 år fra Oslo) lø. 23 mai 2009 02:51 Privat melding

@TomTom

Det er jo kjedelig at noen må jukse i forhold til å få kontakt med andre, men det skjer i like stor grad med menn som kvinner. Vet om mange menn her inne som har ganske gamle bilder og lite oppdaterte. Dette er et tema som aldri blir ferdig diskutert.

Et godt eksempel var en venninne av meg som skulle treffe en fra nettet. Han var så kjekk på bildene, og var høy/mørk. I virkeligheten var han liten og det lille håret han hadde igjen var grått. Hun kjente han ikke igjen utifra bildene, og han så veldig gammel ut enn de bildene han hadde lagt ut. Kanskje ikke noe rart da bildene var 10-15 år gamle.

Det er stor forskjell på å legge ut gamle eller missvisende bilder enn å endre litt på de i photoshop. Hvis man endrer så mye at man ikke kan kjenne igjen vedkommende IRL da er det ille, men litt endring av farger bryr jeg meg fint lite om så lenge jeg kjenner igjen vedkommende fra bildene. Derimot hvis personen hadde lagt ut missvisende bilder og er bevisst uærlig på ting om seg selv så er det langt verre mener jeg.

Har ikke brukt photoshop på alle bildene mine, men et par av de har jeg nok redigert der.

Skjult ID med pseudonym TomTom lø. 23 mai 2009 03:24

@Charmy.. Det er ganske hårreisende at noen faktisk bruker opptil 15 år gamle bilder. Kan ikke forstå noen er så dumme å legge ut bilder som ikke ligner engang. Det er jo umulig å skjule på første date. ;)

Jeg har kun nye bilder av meg slik jeg ser ut idag, og ingen av de har vært redigert. Har naturlig dagslys på alle, og derfor kan de ikke bli bedre. :)
Det er kun dagslys som får vist mitt sanne jeg på bilder...med feil lyssetting så blir jeg nesten ugjenkjennelig. Selv eksen min påpekte den store forskjellen, men hun hadde det samme problemet med seg og bilder. Hun så ikke bra ut på bildet, men hun var pen i virkeligheten.

Jeg har faktisk møtt flere jenter som var mer attraktiv i virkeligheten enn på bilde, så det kan gå andre veien også.
Derfor bør man ikke henge seg så mye opp i bilder, fordi mange ikke har sjarm på de.. mens i virkeligheten så kan de ha "den" utstrålingen. ;)
Jeg overser bildene stort sett, fordi det er kun virkeligheten som teller.

Skjult ID med pseudonym charmy68 lø. 23 mai 2009 06:12

@TomTom

De lurer ikke bare seg selv men andre også, og synd de ikke forstår det.

Har også relativt nye bilder. Det eldste er 1 år gammelt. Tror nok noen vil ha slike " skrytebilder" den gang jeg så bra ut og var ung fremme i albumet, men hver sin smak..:)

Det er nok ikke alle som gjør seg foran kamera, men jeg tror mye også handler om hvem er det som er fotografen og ikke bare kamera. Går man til en proff fotograf så vil han/hun få til et flott bilde selv om kanskje personen ser bedre ut IRL. Det at noen ser bedre ut IRL enn på et bilde trenger jo ikke bety noe negativt, og mange ganger heller det motsatte. Det er jo IRL man lever og da spiller ingen bilder noen rolle hvis kjemien er tilstede. Det med sjarm og utstråling vises sjelden på et bilde, men man henger seg fort opp i å betrakte bilder på nettet og det skal jeg innrømme at jeg gjør selv.

(mann 34 år fra Oslo) lø. 23 mai 2009 10:35 Privat melding

Helt enig med timtim71!
Jentene bruker sminke, så hvorfor kan ikke vi gutta "touche" opp bildene våre?
Men som med sminken, er det grenser. Sminke er kun for å fremheve trekk, ikke skjule skavanker. Bilderedigering burde være det samme, for å fremheve trekk.
Å fikse hud, hår øyne, kontraster i øyne, farge på øyne og slikt er ikke fair, mest mot seg selv. Derimot, å endre fargebalansen, hvitbalanse og slikt for å få bildet varmere/kaldere etc er helt greit :)

Til info har jeg ikke ett bilde som er fiksa på her inne :p

(mann 34 år fra Sør-Trøndelag) lø. 23 mai 2009 19:03 Privat melding

må si at gutter som bruker photoshop må ha jævlig dårlig selvtilitt? noe må jo være feil for faen!

hva skjer da da dere har løyet om utseendet til jenta, og så møtes dere og baaam, du skuffer henne ;D

Skjult ID med pseudonym TomTom lø. 23 mai 2009 21:22

Hehe.. Ja, tør de ikke å vise hvordan de ser ut så er det noe feil.. Det finnes noen for alle uansett hvordan de ser ut, så hvorfor skal man da være uærlig med bilde?

(kvinne 42 år fra Oslo) lø. 23 mai 2009 22:35 Privat melding

Jeg flikker ikke på bildene, men jeg bruker sminke... Og det gjør jeg når jeg treffer folk også...
MEN, jeg står IKKE opp på morran før min heldige har våkna for å sminke meg, da er han bare nødt å erkjenne fjeset mitt som det er, enten han vil eller ei...