Alle innlegg Sukkerforum

Har noen lest Alkymisten, og hvordan tolket du den?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym marini lø. 23 mai 2009 23:13

Leste boken for ti år siden, og fikk ikke noe ut av den, men leste den på nytt nå nylig. Da ga den meg masse, ble helt forelsket i boken og kunne ikke legge den fra meg. Vet ikke om dette er stedet man spør om dette, men det er noe som opptar meg, derfor spørsmålet over!

(kvinne 54 år fra Buskerud) lø. 23 mai 2009 23:17 Privat melding

Akkurat som alle andre bøker til samme forfatter.
Har du noe spes. refleksjoner om boken ?

Skjult ID med pseudonym DrKosmos sø. 24 mai 2009 03:50

Synes den boken var veldig overvurdert, anbefaler på det sterkeste Zahiren, det er en virkelig god bok.

Skjult ID med pseudonym Coelho sø. 24 mai 2009 04:53

Alkymisten er og forbli en klasikker. Det er ikke kappestrid om "terningkast" - men selv om jeg ikke har lest alt, kan jeg ikke skjønne at alkymisten er i eliteserien. I minte øyne er dette premier league - faktisk champions league. Jeg tolket den i grove trekk slik: Følg dine drømmer, ikke la materiallismen regjere - og bruk pengne på opplevelser og ikke på ting. Stol på kjærligheten, selv om du ikke kan kontrollere; er den der når du kommer tilbake er dette den riktige person for deg, og er denne personen hos en annen er det bra - for da er det ikke riktig person for deg. Kort fortalt. :-)

Skjult ID med pseudonym up-and-go sø. 24 mai 2009 07:49

Alkymisten var en hype, etter min mening. Den er skrevet på et meget enkelt språk som nok gjør et komplisert filosofisk innhold lettere tilgjengelig for de som ikke er vant til å lese filosofi.

Skjult ID med pseudonym ung75 sø. 24 mai 2009 10:17

nå er ikke jeg noe vant til å lese filosofi, som kanskje up-and-go er, men er enig at den er lettleselig. Synest ikke det betyr noe om boka er god eller dårlig. Jeg synest boka var bra, men klarte ikke helt få alle de følelsene som mange sier de hadde fått. Får jo noe av samme tankene som Coelho får da.. det om å føle drømmer, føle hjerte og ikke la deg styre av materialisme. Har ikke lest noe annet av han, men kanskje jeg skulle lest Zahiren.. Er det i samme gate eller er det en litt annen type bok?

(kvinne 54 år fra Buskerud) sø. 24 mai 2009 11:12 Privat melding

Ikke vanskelig denne filosofi der, husker et stykke :
" Hvis du ønsker deg noe av hele ditt hjerte, skal hele universe arbeide for at ditt ønske går i uppfyllelse"

Skjult ID med pseudonym marini sø. 24 mai 2009 13:17

Ja, den setningen husker jeg også, helt fantastisk tanke, og det verste er at jeg tror på det :-)

Skjult ID med pseudonym marini sø. 24 mai 2009 13:21

Om jeg har noen spesielle refleksjoner? Ja, man må være åpen følelsesmessig, mottakelig, hvis man skal å noe ut av boken. Leser man den bare på et mentalt plan, får man ikke den samme opplevelsen. Som sagt leste jeg den to ganger, første gangen fikk jeg ikke så mye ut av den. Andre gangen gikk ofte ordene rett i hjertet mitt og ved et par tre anledninger kjente jeg at jeg fikk en fysisk reaksjon i kroppen, glede på en måte. Hele boken handler om kjærlighet, og å finne den i seg selv, slik jeg tolker den.

Skjult ID med pseudonym suk sø. 24 mai 2009 13:25

Jeg tror på det, jeg også... det er vel vi selv som velger hvordan vi skal realisere våre drømmer og ønsker...

Skjult ID med pseudonym up-and-go sø. 24 mai 2009 13:26

@ suk & ung75 & marini:

" Hvis du ønsker deg noe av hele ditt hjerte, skal hele universe arbeide for at ditt ønske går i uppfyllelse". Setningen lyder poetisk, men hva BETYR egentlig innholdet? Helt ærlig?

For meg høres det ut som noe kvasireligiøst mumbo-jumbo som er lett å bejuble, men vanskelig å innholdsbestemme.

Skjult ID med pseudonym suk sø. 24 mai 2009 13:47

Ikke vanskelig for meg.
Hvis jeg ænsker meg noe må jeg arbeide hardt for å få det til, ikke sant?
Og mens jeg arbeider med "prosjektet", innvolverer jeg andre i det, de andre hjelper med det ene og det andre og til slutt "skal hele universe arbeide for at mine øsker skal gå i oppfyllelse". Altså : vil du oppnå noe, må du arbeide for å få det til !!! Enkelt for meg i hvert fall..

Skjult ID med pseudonym marini sø. 24 mai 2009 23:11

up-and-go

For meg betyr det å tro. Tro på det gode, kjærligheten i mennesker og seg selv. Selvoppfyllende profeti på en måte, fordi man tror, jobber man også hardt for det man ønsker seg. Det er lettere å forstå hvis man ser for seg et menneske som ikke tror på det gode i seg selv og mennesker forøvrig. Det er lite trolig at dette mennesket oppnår det hun eller han ønsker seg. Enkel psykologi, ikke noe kvasireligiøst i mine øyne. Men det å tro på kjærligheten og det gode, er en slags form for tro, bare at man tror det finnes i mennesket, og ikke at man får det fra en gud.