Alle innlegg Sukkerforum

Topp 5 klisjéer

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym g ma. 25 mai 2009 00:00

Sjekkemarkedet flyter over av slitte klisjéer, fra pick-up lines til avslag. Fyller de fortsatt en funksjon, eller er de blitt for slitte? Noen som har suksess med å bruke dem?

I mine øyne er den mest slitte og intetsigende av dem alle "Det er ikke deg, det er meg." Uansett hvordan man ordlegger seg når man legger frem denne meldingen, vet begge parter at det er bullshit. Hvorfor er det så vanskelig å si ting rett ut? Hvorfor tyr vi til disse standardfrasene?

(mann 31 år fra Oslo) ma. 25 mai 2009 00:03 Privat melding

Godt spørsmål

Når man bruker ei linje/klisje, så gjør man det primært fordi det er trygt.
Slik at hvis man blir avvist, så kan man si til egoet sitt at "Det var ikke MEG hun avslo, men Linja" og dermed beskytter man egoet sitt, som er en av primærdriftene til ethvert menneske på jorda.

Simple as that :)

Skjult ID med pseudonym Ulf ma. 25 mai 2009 00:54

Hmm, synes klisjéer er veldig bra jeg.. Sjekkelinjer er noe som funker ganske bra hvis du bare vet hvordan du skal bruke dem. Jeg snakker ikke om "Gjorde det vondt da du datt ned fra himmelen?" for det er sjekketriks som faktisk ikke blir brukt så mye. "Rød eller hvit?" derimot er en ypperlig icebraker.

Skal ikke si at jeg er den som bruker "Det er ikke deg, det er meg", nettopp fordi jeg ikke har så liten selvtilitt. Men hvis den potensielle kjæresten min kommer til meg og sier det så, JA, det er deg ikke meg. Ikke min feil at du ikke innser at jeg er best! Jeg er klar over at jeg virker utrolig selvgod her så prøv å prøv å ikke svelg alt med spade :p Men jeg synes det er helt greit å slippe å høre alle feilene og manglene mine, ikke fordi jeg kommer til å bli såret og lei meg osv. osv. men fordi jeg kommer da virkelig ikke til å forandre meg bare fordi det har blitt slutt. Hvis hun ikke liker meg for den jeg er, synd for henne.

Ti tomler opp for klisjéer :D

Skjult ID med pseudonym vibe on. 27 mai 2009 23:41

Enig med Ulf her jeg.

Også mener jeg at "Det er ikke deg, det er meg" faktisk er en utrolig god og svært ofte gyldig forklaring (selv om George Constanza hevdet å ha opphavsretten)
.
De gangene jeg har trukket meg ut av et forhold har jeg aldri kunnet si at det er noe galt med personen; ikke har han vært sjalu, voldelig, upålitelig, utro el. hatt andre uheldige trekk som jeg føler at jeg har kunnet rette på. Det som har manglet har utelukkende vært min følelse, og uansett hva personen hadde gjort/sagt/forandret på, ville det ikke forandre det. Så det har altså vært noe i meg. Ergo: Det er ikke deg, det er meg.

Hvorfor blir klisjéer til klisjéer? Det er vel fordi de treffer spikeren på hodet?

Skjult ID med pseudonym DrKosmos on. 27 mai 2009 23:45

Fordi vi ikke vil såre hverandre mer en nødvendig.

Om du kunne fått høre, 1. Jeg har funnet en som tilfredsstiller meg bedre på alle plan, eller 2. Det er ikke deg det er meg, jeg er ikke klar for noe seriøst enda..

Klisjeer er er de ultimate sannheter er min konklusjon.

Skjult ID med pseudonym Ulf on. 27 mai 2009 23:48

@ Vibe, lenge har jeg trodd at jeg var sær fordi det var aldri noen andre som var Seinfield fan, TAKK :D