Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym veien to. 11 juni 2009 22:29

Hei :)
Dem fleste opplever en eller annen gang et avslag når det gjelder jakten på kjærligheten. Dette skjer når en setter et hjerte på noen for å la dem vite hva en mener om dem. En ikke får svar på meldingene en sender. De gangene en skriver med vekommende også plutselig avsluttes samtalen. Når daten ikke møter opp. En dater og får høre at en ikke er det den andre vil ha.

Tanken bak denne tråden var at vi kan hjelpe hverandre ved å komme med måter vi håndterer slikt. Dette vil støtte oss og vi vil slippe å føle "avslagende" så kraftige som vi kanskje føler dem nå. Alle har en måte å reagere på. Og alle kjenner til standard settninger og kan mange teorier. Men la oss diskutere og får frem forslag som kan kan være en tankevekker for flere.

Hvordan håndterer du et avslag?

Skjult ID med pseudonym veien to. 11 juni 2009 22:52

Grunne for avslaget kan godt være det er utseende ditt, være måten din, måten du prater på, de interesser, jobber eller studiene, det du liker, det du gjør, tanker om fremtiden, din fortid, klærne du går med, lukt, venner, familie, slekt, dyr, lønn, status, forbruk.

Skjult ID med pseudonym pusen to. 11 juni 2009 22:59

Jeg har skrevet med en i mange uker. Vi har begge hatt rødt hjerte og avtalt at vi skulle møtes, når det passet.
Plutselig sluttet han å svare, og en dag var hjerte borte. Helt okei! Da er han neppe den jeg er ute etter uansett, når man ikke har guts å si, jeg har mistet interessen for deg, lykke til videre :)

Da tenker jeg bare at det er hans tap! Antageligvis kan det være at jeg byttet bilde, og han ikke likte det... Hvem vet!
Nå chatter jeg med et par andre istedet! :)

Skjult ID med pseudonym belezza to. 11 juni 2009 23:00

@veien - hvordan man håndterer et avslag? Finnes nok ingen fasitsvar på det - men jeg går bare videre :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 11 juni 2009 23:01

Tror det er viktig å tenke på at et avslag her inne ikke har noe med deg personlig å gjøre, TS.

På nett velger vi bort mennesker vi sikkert ikke skulle valgt bort, og vi roter oss borti mennesker vi ikke trenger å ha kontakt med.
Dette gjør vi fordi vi ikke kjenner hverandre. Derfor er det ingen grunn til å ta et manglende svar som et nederlag.

Selv tenker jeg at om noen ikke ønsker kontakt med meg (eller ikke ønsker meg i livet sitt) så har jeg noe å tilby andre ikke trenger. Det sier noe om at ting ikke ville fungert uansett, fordi jeg vil ha en som verdsetter nettopp meg.

Det hender til og med at selv om jeg kan bli litt trist, så smiler jeg fort igjen fordi jeg vet at jeg har noe bedre for meg i vente.
Ting blir som det skal bli......det setter jeg faktisk min lit til - selv hvor naivt det høres ut :-)

Skjult ID med pseudonym veien to. 11 juni 2009 23:07

@ belezza
Helt riktig finnes ingen fasit som virker likt på alle sammen. Hva gjør du?

@ pusen
Har selv opplevd det mange ganger. Jeg tar det personlig. Jeg tror at vedkommende skriver med meg pga det er noe personen liker ved meg. Og jeg svarer og spør. Men så blir det slutt, uten en hører noe. Da funderer jeg over, hva har jeg gjort galt denne gang, hva er galt med meg. Hvorfor slutte akkurat nå? Hva har jeg sagt for noe galt? Hva har jeg spurt om for noe galt? Hva har jeg glemt å spørre om? Hva har jeg glemt å kommentere?
Det må jo være noe galt med meg. Dem jeg liker vil ikke ha meg. Så hvordan skal jeg unngå at de jeg liker ikke skal like meg?

Eller ved å omformulere meg hva tenker dere om dere selv?

Skjult ID med pseudonym belezza to. 11 juni 2009 23:11

@veien

som jeg skrev, jeg går videre - orker ikke bruke masse tid på å tenke hvorfor han mistet interessen - prøver bare å tenke at da var det ikke meningen, og som zitelle tenker jeg at jeg har noe bedre i vente :) Det betyr ikke at jeg aldri har blitt såret bare så det er sagt, men jeg er sikkert heldig og mangler depresjonsgenet.

Skjult ID med pseudonym pusen to. 11 juni 2009 23:12

Prøv å ikke tenk sånn! Ha såpass tro på at du er bra nok som du er og at det er andre sitt tap!

Jeg VET jeg er ei bra dame, selv om jeg sikkert skulle vært både slankere og sprekere for mange, kanskje litt høyere. Kanskje skulle vært yngre, hatt andre interesser. MEN det man ser er at det fins menn som også liker sånne som oss, akkurat som vi er, selv om noen ikke finner oss bra nok! Sant? Det er jo mange du ikke "liker" også vel? Eller svarer du alle? Mister du aldri interessen underveis?

Viktig å ikke legge for mye i det... når du chatter. Men du er bra nok, for noen! Han kommer!

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 11 juni 2009 23:13

"Eller ved å omformulere meg hva tenker dere om dere selv?"

Det tror jeg er the key point: Hva tenker du om deg selv?
Om du tenker at ingen vil ha deg, tror jeg dessverre ikke du har sjans fordi du lager ubalanse på vekta i utgangspunktet.

Jeg vet at jeg på ingen måte er perfekt. Men jeg vet at jeg er et godt menneske, og den som ser det og som samtidig er villig og interessert nok til å ønske å komme under huden på meg, forstå meg og dele varmen min - ja, jeg vet at han vil få det godt.

Jeg tror at det vi tenker om oss selv vises i ord og i utstråling påvirker på måter vi ikke har helt sjans til å begripe selv......

Skjult ID med pseudonym veien to. 11 juni 2009 23:14

@ Zitelle
Selvfølgelig er det personlig. Et avslag kan være direkte (vi passer ikke sammen) eller indirekte (kontakten brytes) eller den endrer seg (blir ikke personlig lenger).
Det er en grunn for det. Og det er høyst sannynligvis "du" som er årsak til det. Enten ved at en har vært "uheldig" når utseende ble utdelt. Det indre og måten en er på. Samt alle tingene som ble skissert i innlegg nr 2.
Så det er personlig.
Det det med at det er noe bedre i vente. Ja det er bra å tro det. Men hva tenker du på da. Sannsynligvis de tankene du hadde om vedkommende du hadde kontakt med, h*n du skrev med og eller datet. Som nå har bestemt seg at du er ikke noe for vedkommende. Tenker en det er noe bedre i vente. Så får en kontakt også gjentar alt seg. Går du liksom da bare i en loop? Neste er bra, neste er bedre, neste er the one?

Skjult ID med pseudonym TomTom to. 11 juni 2009 23:15

Jeg later som ingenting og går bare videre. Det er ikke verdens undergang om kontakten stopper med noen "ukjente" i meldinger. De få gangene jeg avslutter med ei, så skriver jeg en høflig avslutningsmelding uten unntak.

Skjult ID med pseudonym belezza to. 11 juni 2009 23:21

@ veien - opp med haka, det finnes sikkert en der ute et sted som synes at akkurat du er flott - du har bare ikke funnet ham enda

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 11 juni 2009 23:26

Vi passer ikke sammen - er det personlig? Er det du som ikke passer til ham eller motsatt - og utfra hvilke kriterier?
Kontakten brytes - er det personlig? Hva sier det om deg kontra hva det sier om ham?

Hvorfor er det høyst sannsynlig at det er "du" som er årsak til det?
Husk at personlige preferanser ikke handler om at man gjør noe riktig eller noe galt.

Når jeg sier at jeg har noe bedre i vente mener jeg at jeg kan snakke med verdens vakreste gutt her inne. Likevel kan jeg ha noe bedre i vente fordi jeg vil ha en som passer MEG bedre - sånn at vi begge blir lykkeligere sammen enn hver for oss.

Noen menn gidder ikke å svare. Det er opp til ham. Jeg gjør ikke noe feil fordi han ikke svarer.
Noen menn bare forsvinner. Det er opp til ham. Jeg gjør ikke noe feil om han velger å fordufte for meg.
Noen menn tropper ikke opp på date. Det er opp til ham. Jeg gjør ikke noe galt om jeg står der og blomstrer alene.
Noen menn blokkerer deg uten et ord. Det er opp til ham. Jeg kan ikke ta valgene for hans tanker eller prinsipper.

Det som er opp til meg, er å velge dem bort om de kommer tilbake eller tydeliggjøre overfor meg selv hva jeg gidder og ikke.
Sett din standard - og ikke gjør deg selv til offer.

Z.

Skjult ID med pseudonym TomTom to. 11 juni 2009 23:27

Hvor gammel er du "veien"? ;-)

Skjult ID med pseudonym Pixie to. 11 juni 2009 23:32

Litt artig at dere går ut fra at TS er kvinne? Såvidt jeg kan se har ikke TS sagt noe om det selv...

Hva et avslag får meg til å tenke kommer helt an på hvor langt vi har kommet i å bygge relasjoner. Et hjerte som ikke blir besvart eller en førstemelding jeg ikke får svar på bryr meg ikke. 2-3 meldinger og så stopp bryr meg lite, da var ganske enkelt interessen ikke stor nok. Lang tids meldingsutveksling og så bråstopp, da bryr jeg meg. Da syns jeg på et vis vi har blitt godt nok kjent til at jeg fortjener å få en "Sorry, nå gidder jeg ikke mer"-melding. Den typen avslag er helt ok, det er en ærlig sak å miste interessen:-) Å avtale date men ikke gidde å møte opp? Da går jeg ut fra at vedkommende har møtt opp, ikke funnet meg attraktiv nok til å gi seg til kjenne og derfor gått igjen. Og dermed har jeg ikke gått glipp av noe, for en så overfladisk person er ikke noe for meg uansett:-)

Skjult ID med pseudonym belezza to. 11 juni 2009 23:40

det er sant Pixie, TS har ikke nevnt kjønn, men sårbarheten tyder på at det er en kvinne...

Skjult ID med pseudonym pusen to. 11 juni 2009 23:52

Jeg syns også man kan si fra etter lang tids utveksling. Det er mest fair!
Å ikke møte opp på date håper jeg ikke jeg opplever, da blir jeg enda feigere til datings enn jeg er nå!

Skjult ID med pseudonym Pixie to. 11 juni 2009 23:57

Det er bare å hoppe i det pusen, det blir bare skumlere om du venter! Ikke noe farlig, bare veldig veldig gøy:-)

Skjult ID med pseudonym TomTom to. 11 juni 2009 23:58

Det har aldri skjedd meg noengang at ei ikke har møtt opp, og jeg har aldri backet ut selv heller. Avtale er en avtale.
Man merker jo i meldinger eller telefon om den i andre enden er til å stole på først da. :)

Skjult ID med pseudonym Løven fr. 12 juni 2009 00:09

Bare drit i de som ikke svarer eller forsvinner uten et ord, de er absolutt ikke verd det. Finn deg en ny eller flere og skrive med igjen, og sånn forts det i en evig runddans. Keep on, og en dag så treffer du HAN enten her inne ell IRL.

Skjult ID med pseudonym veien fr. 12 juni 2009 00:11

@ TomTom
28år her..Jeg har vel hatt 4 forhold bak meg, uten samboerskap og en total lengde på 1år. Og med 6års erfaring med nettdating.
Later som ingenting. Men tenkt dem om likte du ikke henne? Var hun ikke tiltrekkende, så du ikke for deg hun var the one for deg?
Eller sender en meldinger i blinde og tar å funderer over det der med de som svarer?
Det blir som å gå på et kjøpesenter, si hei til "alle" en ser. Også bry seg om dem som sier "hei" tilbake. Og "tenke" seg til at de andre er ikke noe for meg, det var ikke skjebnen og at det er deres tap. Når det ofte er tilfeldigheter som gjør at det blir avslag.

@ pusen
Bare for å utfordre deg.. På hvilken måte kan du si til deg selv at: "Jeg VET jeg er ei bra dame" ?
For din egendel på hvilket grunnlag mener du det? Om en ser bort ifra at det burde alle si om seg selv...

@ Zitelle
Jeg blir oppgitt for å si det rett ut. Kan sende et hei og få kontakt og ende på date. Kan skrive det samme til andre å bare få avslag. Kan legge mye i ein melding å gjøre den svært personlig men ikke for lang, rett og slett perfekt, med samme resultat.
Motivasjonen til å fortsette liksom. Denne gang....eller er det denne gang...Også er det avslag...Sier ikke at en vil bli likt av alle og en er guds gave heller da.

@ belezza
Hører hva du sier... ;) Men hvor lenge skal en lete, hva er realistisk? Hvor lang tid tar det? Når bare senker en kravene og går for dem som liker deg som ikke du helt liker, men singelivet tar på?

Til dere alle "jeg stor trivs som singel" "jeg nyter singellivet".... Hvorfor gjør en det? Kommet utav et dårlig forhold som ikke styrket en? Får den sexen og kjærligheten en har behov for fra andre?

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 12 juni 2009 00:14

veien
Med all respekt; Jeg tror jeg har blitt såret og skuffet minst like mye som andre her inne. Derfor svarer jeg deg også som jeg gjør......

Skjult ID med pseudonym pusen fr. 12 juni 2009 00:17

Jeg driver å moter meg opp! Uten tvil! Men blir jeg for feig så starter jeg bare et treff, da er man flere! :)

Skjult ID med pseudonym Pixie fr. 12 juni 2009 00:20

Ja, jeg trives som singel. Jeg får sex og nærhet, kanskje ikke så mye som jeg helst vil men nok. Selv om jeg ønsker meg en å dele livet med, føler jeg meg komplett og tilfreds alene også. Har ingenting med tidligere dårlige forhold å gjøre, det er vel bare sånn jeg er som person. Men det betyr ikke at jeg ønsker å forbli singel, jeg synes det meste er bedre/rikere når man har noen å dele det med:-)

Skjult ID med pseudonym TomTom fr. 12 juni 2009 00:25

@veien: Du vet fint lite om hvordan jeg er. :) Jeg kutter ikke ut noen sånn uten videre, og aldri ut ifra bilde. Jeg overser bildene til jenter hvis jeg liker profilen, fordi jeg fokuserer på det indre... Det bare merkes i meldingene at det er på vei til å stoppe.. noen jenter er som å snakke til veggen, og da er det bare å avslutte det. Jeg har lyst til å snakke med deg privat i meldinger "Veien".. :-)

Skjult ID med pseudonym pusen fr. 12 juni 2009 00:30

Veien:

Fordi jeg er trygg på meg selv. Jeg vet hvem jeg er og hva jeg vil med livet mitt. Jeg tåler et avslag eller to, pga det.. Fremmede mennesker får meg ikke i tvil om mine egenskaper. Jeg vet jeg har mye å gi til rette person, det vet jeg fra tidligere forhold. Jeg elsker at de som er rundt meg har det bra, og gjør vel kanskje litt vel mye for det. Men det er bare sånn jeg er, og det er vanskelig å endre på!

Jeg har masse mennesker rundt meg som er glad i meg. Det gir meg den tryggheten jeg trenger for å tro at jeg er bra nok. Jeg vet alt om å ikke føle at jeg er det! Kanskje derfor man jobber med saken! Jeg har sluttet å stå på pinne for å være bra nok, å heller prøve å slappe av litt. Senke kravene til andre og ikke minst meg selv! Å bare kunne VÆRE litt! Uten å gjøre stort mer!
Å ha tro på at jeg møter den jeg skal være sammen med en dag uten å være desperat.

Jeg tror kanskje man sender ut signaler om man er usikker på seg selv, eller desperat. Om du bare kan tro på at du er bra nok så vil det skinne gjennom, og du vil tiltrekke deg menn! Du må være klar for det! Det handler mye om det! Er man ikke klar for det mentalt, så har man kanskje ikke så mye å gi til noen andre?

Dårlige erfaring tar man med seg på veien, vokser på og lærer av! Men man slutter ikke å leve pga dem :)

Skjult ID med pseudonym belezza fr. 12 juni 2009 18:20

@veien, hvor lenge man skal lete vet jeg selvfølgelig ikke - men jeg er da et ok menneske så hvorfor skulle jeg ikke tro på at "han" finnes? øvrige behov som melder seg mens jeg venter har jeg en god venn som dekker ;-)

Håper du finner han "veien" - ønsker deg masse lykke til. Mens du venter kan du forsøke å nyte våren - gjør ting som er bra for deg, som gir deg mening. Jeg bruker tid på å rydde både i hagen utenfor og min "indre hage".

Skjult ID med pseudonym Emmeline fr. 12 juni 2009 18:30

@pusen
Bra innlegg (00.30). Jeg kjenner meg igjen i mye du skriver. Godt å lese, gav meg litt å tenke på! :-) Takk:)

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 12 juni 2009 21:03

Her er mye av det jeg ville sagt, alelrede sagt av Pusen og Zitelle.

Men for å si det med egne ord: Den klassiske "It's not you it's me" er som oftest en riktig forklaring. Det kan være tusen grunner for at en person trekker seg, men det kan ha med andre ting å gjøre. Selvsagt kan du parere med å si at "jamen, hadde jeg vært drømmemdane/mannen så hadde han blitt". Men at du ikke er det for en betyr ikke at du ikke kan være det for noen annen. Dessuten har timing mye å si; om en fyr egentlig har en annen dame i tankene først, alt annet likt, så skal det nok til at han "ser" deg. Det er selvsagt irriterende å bruke tid på mennesker som bare forsvinner uten noen forklaring, selv om fyren ikke passer for en selv, er det jo skuffende å vite at slike folk finnes.

Men - det er ikke dumt med en liten selvransakelse hvis man opplever avvisning gang på gang. Som en fyr skrev her inne for ltit siden; hvis du gjør det du alltid har gjort, får du det du alltid har fått. Kan det hende som tomtom er litt inne på; at du ikke er kritisk nok? Har selv aldri opplevd at en date ikke ahar møtt opp. Jeg tror det er viktig at du føler at personen i den andre enden er god.
Har de noe felles og børdu kanskje prøve å se blant de guttene du ikke legger merke til med en gang? Jeg tror menn som sjeldnere får respons og date, også verdsetter den mer og er mer seriøse når det først blir en date.
Et annet spørsmål som du kanskje kan stille deg som pusen nevner; at du er blitt litt usikker, og er det noe du signaliserer? For hvis man er usikker, blir litt underdanig eller ettergivende så tror jeg noen mennesker oppfatter det som et signal om at "det er helt greit om du behanlder meg dårlig" eller "jeg er den typen som alltid blir dårlig behandlet". Kneis med nakken,

I mellomtiden kan du jo prøve å nyte den tiden du har som single; gjøre aktiviteter du vet er kinkigere når du får kjæreste,og også se rundt deg i den virkelige verden - kan det hende du kan få mer bekreftelse der, og treffer noen gjennom dagliglivet? For nettet er et kynisk og veldig overfladisk "sted", og det er ingen grunn til å la nettet være dommer over din verdi som partner.
Du er tross alt bare 29, og har fortsatt mye foran deg.)

Skjult ID med pseudonym pusen fr. 12 juni 2009 22:24

Bare koselig Emmeline! Er ikke så greit å alltid vite alt, eller klare å se hvilke feil en gjør.
Krever at man går på en smell eller to og får litt selvinnsikt og erfaring.
Men opp med selvtilliten jenter, dere er garantert bra nok, for noen! :)

(mann 39 år fra Vestfold) lø. 13 juni 2009 04:05 Privat melding

Forstår godt at man blir usikker etter en serie avslag - de indirekte er værst. Hvis man føler man har en god tone med en, kanskje har vært på en date og synes det gikk strålende, så plutselig er h*n stille. Når det skjer nok ganger begynner man lett å undres hva som skremmer dem bort - "så mange dater kan ikke ta feil. Det må være noe galt med meg". Uten ærlige tilbakemeldinger er det vanskelig å forbedre seg. Det skal ikke mye til før en man har fått kontakt med hopper videre til neste frier. I begynnelsen trodde jeg faktisk at det hadde skjedd noe med disse personene. (De som har lest profilen min gjetter sikkert at det bringer ulykke å bli kjent med meg :P ) Nå har jeg innsett at den mest vanlige måten å avslutte en kontakt på er å ignorere vedkommende.
Verdt å merke seg er også at til mer seriøst man skriver, til større ser det ut til at sjansen er for å bli ignorert. Merker det litt på meg selv også - når det kommer en useriøs melding er det fort gjort å svare i samme leie. Hvis det en gang skulle dukke opp en seriøs melding fortjener den et seriøst svar, dermed blir det prosjekt å svare, kanskje med en dag eller to i forsinkelse.

Det man kan gjøre for å bli litt tryggere er å gå på treningsdate. Enten finne en på sukker eller låne bekjentes bekjente. Selv har jeg avtalt flere treningsdater med jenter fra sukker hvor begge på forhånd har visst at det ikke er noe mellom oss, men vi kan jo ta en date for morroskyld og gi hverandre tilbakemeldinger. En av disse har også blitt så god venninne vi nå leser igjennom hverandres meldingene hvis vi er i tvil om innholdet er sendbart.

Følg mine råd, bli som meg, og du kommer til å bli værende på sukker i all fremtid! (Det må jo være noe galt med meg siden jeg fortsatt er her!)

Skjult ID med pseudonym TomTom lø. 13 juni 2009 11:50

@pgmp: Bra innlegg. :)

Har lagt merke til at seriøse meldinger har negativ innvirkning selv, men jeg har ikke hjerte til å bare kutte kontakten med ei uten å si ifra da. De eneste gangene jeg ikke sier ifra er når skrivingen dør ut naturlig.

Treningsdate er jo genialt. Det poppet opp mange ide'er rundt dette i hodet mitt nå ja. :)

(mann 39 år fra Vestfold) lø. 13 juni 2009 15:16 Privat melding

@tomtom
Skjønner du har treningslista klar allerede :)

Skjult ID med pseudonym TomTom lø. 13 juni 2009 18:09

Nei, jeg er ikke så grådig... Liker best å holde meg til ei om gangen. :) Får finne meg en treningsdate som plan B om allt annet feiler. :)