Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Lemen fr. 12 juni 2009 17:22

Er det andre som føler at man etter en håndfull nettdates føler at det hele er blitt rutine? Var på en date som det ikke ble noe mer ut av her om dagen, og jeg var ikke engang nervøs eller spent. Hun, derimot, som var på sin andre nettdate, var like spent som jeg var på de første jeg traff fra gode, gamle SprayDate for 5-6 år siden. Skal ikke si det var derfor det ikke ble noe, men det slo meg da jeg satt på banen ned til byen og merket at de gamle sommerfuglene i magen minst hadde gått i dvale.

Skjult ID med pseudonym Naam fr. 12 juni 2009 17:27

Jeg skjønner godt hvordan du har det. Tror rett og slett at det er en konsekvens av at man egentlig vet den personen man skal møte ikke er "greia"..

Det, og det faktum at man blir litt kynisk etterhvert...

Skjult ID med pseudonym Undrer fr. 12 juni 2009 17:32

Jeg kjenner absolutt igjen følelsen .... men tror ikke det handler om at man har en fornemmelse av at personen man skal møte, ikke er "greia".
Jeg tenker det handler mer om at det som tidligere utløste en spenning, ikke gjør det i like stor grad. Man kan faktisk venne seg til å møte andre på denne måten etter en stund, og om det er bare er negativt, er jeg usikker på.
Tror det kan være okey å møte en annen uten de skyhøye forventningene, la opplevelsen synke inn slik den bør og ikke la seg forvirre av spenningen i seg selv.

Skjult ID med pseudonym Lemen fr. 12 juni 2009 17:39

Er absolutt enig i at det kan være greit å ikke ha skyhøye forventninger, det er tross alt en person du kun har kommunisert med på nettet. Men jeg tenker også at det at forventningene og spenningen nærmest er fraværende gjør at man i mindre grad klarer å forholde seg som man bør på en date, særlig hvis den du treffer er en uerfaren nettdater og dermed trolig har et høyere spenningsnivå.

Nå skal det tilføyes at hun jeg traff her om dagen var en slags "nummer to" på "ønskelista" mi (jepp man blir visst litt kynisk...), og at jeg for øyeblikket, også da hun tok kontakt, har en løfterik dialog med en annen. Men jeg har også opplevd det i senere tid med andre som før vi har møttes definitivt har toppet "ønskelista" på det daværende tidspunkt.

(mann 39 år fra Vestfold) fr. 12 juni 2009 17:43 Privat melding

Jeg tror man blir vel tryggere på seg selv etterhvert. Før var jeg spendt både for å gå på date og for å snakke i forsamlinger. Nå er alle nerver borte i de fleste sammenhenger, og jeg kan godt holde improviserte presentasjoner for næringslivet.

Skjult ID med pseudonym Naam fr. 12 juni 2009 17:44

Tror alt vi har skrevet her er sant. -Så hvordan "fikses" det?
Noen ganger tror jeg at vi glemmer hvor komplisert det egentlig er å date, eller treffe en potensiell partner for første gang.
Vet ihvertfall for egen del at jeg prøver å bagatellisere det så mye noen ganger, at jeg glemmer hva jeg egentlig gjør der..

Men nu er jeg også litt i overkant kynisk om dagen! ;-)

Brent barn lukter ille osv...

Skjult ID med pseudonym Naam fr. 12 juni 2009 17:46

@pgmp

Fint at du kan snakke utvunget i forsamlinger, thats a good thing!
Men har du ikke sommerfugler i magen når du treffer en kvinne for første gang, er det noe galt.

But hey, thats just one womens opinion. ;-)

Skjult ID med pseudonym Carmina02 fr. 12 juni 2009 17:46

Samme erfaring her.
Spenningen er borte og forventningene labre. Men jeg møter opp med godt mot og håper å bli positivt overrasket en dag.
Det gjlelder jo å ikke gi opp, da har man tapt på forhånd.

Skjult ID med pseudonym Undrer fr. 12 juni 2009 17:48

Okey, begynner å få et riktigere bilde nå....

Om man kan forvente de spente følelsene overfor en som egentlig ikke er den du ønsker å treffe akkurat da, er vel naivt å tro ....

Synes det kan være ganske greit jeg - å slippe å være så nervøs under et møte. Tror jeg også lettere kan kjenne etter hvilken magefølelse jeg får sammen med personen uten kriblingen og sommerfuglene:-)

Skjult ID med pseudonym suk fr. 12 juni 2009 17:59

Jeg tror at hvis man har sine sanser i behold / også den sjette, altså /, så føler man allerede før date`n hvis personen ikke er "greie". Da er spenningen borte hos mange.

@pqmp, jeg tror at det å date en drømmedama og holde foredrag for næringslivet er to forskjellige ting / følelsesmessig / :)))

Skjult ID med pseudonym TomTom fr. 12 juni 2009 17:59

Jeg er en av dere, og det er derfor jeg helst vil date samme jente 3 ganger for å være sikker.. Føler meg så overfladisk på date, fordi spenningen er borte. Motivasjoen er jo der, men har en feil holdning. Jeg er ikke lei dating, og møter hvem som helst når som helst. Det høres vel desperat ut, men jeg er ikke det. :)

Skjult ID med pseudonym ja! ti. 16 juni 2009 23:11

Selv har jeg begynt å komme meg over den verste gruinga og takk og pris for det! En gang gruet jeg meg så mye til å dra på date at jeg fikk så vondt i magen at jeg var borte fra jobben en dag. Herregud.

Skjult ID med pseudonym Lionking ti. 16 juni 2009 23:18

Jeg vet ikke hvordan det er med dere andre menn her inne, men de Sukker-damene jeg har datet til nå, er det enten-eller med: Enten er de superivrige på å møtes igjen og viser stor interesse raskt, ellers så er de overhodet ikke interessert i en 2. date. Det er liksom aldri en mellomting... rare greier. Selv kan jeg trenge 2-3 dater for å finne ut om dette er verdt å gå videre med, men sjansene for det byr seg som sagt sjelden. Er damene generelt mer overfladiske enn oss gutta? Erfaringer her?

Skjult ID med pseudonym Isabjella ti. 16 juni 2009 23:19

Gruer meg ikke, men er heller ikke så "erfaren" at jeg ikke er spent på en god måte :)
Men nå skal det sies at jeg ikke er en racer på dating.
Men om jeg nå skal møte noen, så kjenner jeg de som regel såpass godt at jeg vet at samtalen vil flyte lett, og da er det meste gjort den dagen/kvelden :)
Og forhåpninger om kjemi osv skrus ned de aller fleste hakk, mens jeg stiller inn hodet på et "vennskapelig treff for å se hvor skapet står" :) Går det MEGET bra, så slipper jeg den tanken rimelig fort og lar meg selv innhylle i romantiske drømmerier om vedkommende :)

Skjult ID med pseudonym Lemen ti. 16 juni 2009 23:35

@Lionking
Jeg er også blant dem som ikke klarer å finne ut av ting etter én date, men det virker det som de fleste damene her gjør. Så jeg deler absolutt din erfaring her...

Skjult ID med pseudonym ensiferrum ti. 16 juni 2009 23:45

Jeg har et problem, jeg klarer ikke date før jeg er 95% sikker på at jeg føler det er noe.... På en annen side så har jeg hatt 4 dater i mitt liv, og 3 forhold, på en alder av 25.

Skjult ID med pseudonym Kent1980 ti. 16 juni 2009 23:59

Jeg er så lite erfaren på dating at hun må nesten fortelle meg at vi er på en date. Ei jente som jeg allerede var venn med spurte meg om vi skulle gå på kino sammen ifjor. Først en måned etter så fortalte hun meg at hun så på meg som en venn, og hun visste det fra første daten. (Vi hadde ikke sett hverandre på 10 år) Jeg skjønte ingenting. Jeg trodde vi gikk på kino som to gamle venner som skulle bli kjent på nytt. Date? Tanken slo meg ikke en gang. Jeg var jo selvfølgelig nysgjerrig på om hun likte meg, men jeg turte aldri å be henne ut, og ble mildt sagt forfjamset da jeg fikk vite at kino turen var en ordentlig date. Fint om man vet sånt før man går ut med noen:)

Skjult ID med pseudonym Lemen on. 17 juni 2009 00:12

@Kent1980
Det er vel fordelen her - her vet du at det er en date.,, :-)

(mann 38 år fra Akershus) on. 17 juni 2009 00:14 Privat melding

@Lemen

Sant det. Men samtidig er det dobbelt så vanskelig å få seg en date her.

Skjult ID med pseudonym råkk on. 17 juni 2009 00:19

Jepp, TS.
Det blir veldig fort rutinepreget.
Og det er ganske enkelt fordi dette markedet er utømmelig. Funker det ikke helt, er det bare å rope videre bak i køen: NEXT !!!
Så derfor har jeg sluttet med dette tullet. Tror ikke på det, det gjør noe med deg som ikke er bra.
Nå er jeg her ene og alene pga. forumet.

Skjult ID med pseudonym flo joe on. 17 juni 2009 07:24

Enig med @tomtom igjen:) Møter helt "likegyldig" til date. Snart så jeg kan "subbe" meg av gårde til date i joggedress:)) *smiler*
Har møtt mange, men spenningen er ikke den helt store lenger:)
Kannskje drømmemannen dukker opp den dagen jeg stiller i treningstøy:))

Skjult ID med pseudonym Laci37 on. 17 juni 2009 15:11

Takk for det Flo Joe. :)

Fordelen med at spenningen er borte, er at man ikke får blitt overivrig på date og man får en avslappet og rolig holdning. :)
Bakdelen med det er jo at man kanskje kan virke for lite engasjert. ;)

Skjult ID med pseudonym jente on. 17 juni 2009 15:52

Får litt inntrykk av at dere gutter oftere går på date enn oss jenter - OK, kan vel strengt tatt bare snakke for meg selv.
Selv går jeg kun på date med gutter jeg har chattet med en stund - fått et godt inntrykk av - og føler det er en kjemi. Da er jeg alltid litt spent på å se hvem denne personen er :)
Tror at hvis man treffer for mange for ofte, kan det datingen i seg selv bli en greie - og at fokuset blir litt feil kanksje.....

Skjult ID med pseudonym Lemen on. 17 juni 2009 18:37

@jente
Så vidt jeg kan forstå er fordelingen av kjønn her på Sukker ca 50/50. Da virker det på meg veldig merkelig om vi menn drar på flere dater enn jentene...

Skjult ID med pseudonym Bazookah on. 17 juni 2009 18:57

Jeg har også mistet mange av sommerfuglene før en date..etter maaange møter uten å ha truffet blink har jeg nok mistet troen på at den neste jeg treffer er mr. Right..
..og det gjør nok at jeg gir et mer ekte bilde av meg selv på den første daten, i.o.m at jeg slapper mer av og er "naturlig", samtidig som jeg av og til føler at jeg har mistet gnisten og interessen når jeg treffer noen for første gang..jeg har hatt perioder hvor jeg er utbrent,(har møtt veggen) dritt lei av dating og gutter/mannfolk..jeg orker bare ikke tanken på enda en første date, selv om den som regel går greit, men som kan være kjip allikevel..

Og når det gjelder hvor lang tid jeg trenger for å vite om det kan være noe mellom meg og min date: det kan jeg se/føle/lukte/merke allerede før jeg har kommet bort til han og hilst, eller det kan ta 3-4 møter, eller 2-3 måneder før jeg vet sikkert om det er kjemi eller noe å bygge videre på mellom oss..som regel er det jo ikke det, derfor er jeg også "kald" når jeg treffer noen ny, for forventningene er nesten lik 0...

Hurra!;)

Skjult ID med pseudonym flo joe on. 17 juni 2009 19:37

Det virker som de fleste er som meg ,-likegyldige..... Mitt spørsmål blir derfor,- er vi i ferd med å bli "utflatet" følelsesmessig sett?
Stiller vi for store krav? Har dette med nettdating vært en "flopp" som er i ferd med å avta? Holder vi single liv i bedrifter som Sukker til ingen nytte? I allefall ingen nytte for oss selv..............Noen tjener gode penger på vårt singelliv og vårt søk etter kjærligheten.Jeg bare tenker høyt:))

Skjult ID med pseudonym Bazookah on. 17 juni 2009 19:45

Neeei! :-O
Uten Sukker har jeg jo ingen mulighet til å treffe noen av det motsatte kjønn, så jeg heier fortsatt på nettdating, selv om jeg ikke tror det er store sjanser for å finne en kjæreste her...men DET har nok i bunn og grunn noe med meg å gjøre, ikke Sukker;)

Skjult ID med pseudonym cow on. 17 juni 2009 20:11

Det er en stor fordel at spenningen er borte. Da kan du se klart og ikke med ''rose briller'' og skyhøye forventninger = ødelegger det meste. MEN hva skjedde med speed-dating??? Kanskje noe for Sukker å ta opp?

Skjult ID med pseudonym tira on. 17 juni 2009 21:02

sommerfuglene og nervøsiteten er der fremdeles, og tror ikke det kommer til å gi seg med det første

nå har jeg aldri vært på en kort date på en cafe heller, har alltid snakket med vedkommende en stund før vi treffes

og tonen er på mange måter allerede satt, kjærestemateriale er en annen sak

har fortsatt kontakt med de jeg har truffet, kjempebra gutter :)

hvis man flyr fra date til date uten særlig baktanke så blir det en vane

og for meg ville det vært en uvane

Skjult ID med pseudonym flo joe on. 17 juni 2009 21:11

@tira: baktanker?????

Skjult ID med pseudonym tira on. 17 juni 2009 21:15

@flo joe
baktanke=interesse for den personen man skal treffe

(mann 52 år fra Oslo) on. 17 juni 2009 22:45 Privat melding

Rutine...??
Jeg syns at det i utgangspunktet høres en smule "tragisk" ut....
Om det å gå på en date innebærer samme spenningsnivået som å "gå ut med søpla" så er det jo bare tidtrøyte man bedriver... Jeg har vel aldri sett på sukker/nettdating som tidsfordriv (underforstått noe jeg driver med fordi jeg ikke har andre ting å gjøre). Jeg har ikke vært på mange dater, fordi jeg bevisst "skynder meg langsomt"... Det ville ikke falle meg inn å gå på en date uten at jeg har/føler en spenning med den andre personen.

@TomTom
Jeg er nok også av den typen som trenger litt tid for å kjenne etter hvordan ting kjennes ut, med mindre det er iskaldt/glohett på første daten. Om det er iskaldt så er det jo ingen vits med en date nummer to, om det er glohett så betyr jo ikke det at det nødvendigvis er oss to for alltid... Kraftig fysisk tiltrekning betyr dessverre ikke at man automatisk passer som partnere over tid... Det å ta en avgjørelse på om en person er en potensiell langtidspartner blir for meg håpløst å ta på førstedaten.
Men jeg er vel også blitt såpass "gammel" at jeg klarer å se forbi de klisjeene som presenteres i filmer og bøker om hvordan man "skal" forelske seg. Dessverre så virker det ikke som om alle klarer det samme... ;-)

@cow
Jeg er enig i at realisme er en god ting å ha med seg på den første daten, men hvorfor utelukker det forventninger?
Om man går på en date uten forventniger, hvorfor går man da på den daten...
Jeg er tilhenger av at dater/møter skal skje relativt raskt etter at man får kontakt, nettopp for å unngå at man "misforstår/mistolker" den andre personen. En som er flink til å skrive kan være en "dust" IRL, eller omvendt... Et bilde sier mer enn tusen ord, men det kan i mange tilfeller også fortelle en blank "løgn"... De kommunikasjonskanalene som nettet tilbyr er veldig snevre kontra et møte IRL, man mangler tonefall, ansiktsutrykk og kroppsspråk, for å nevne noen...

Skjult ID med pseudonym flo joe on. 17 juni 2009 22:49

@tira: Beklager men begrepet "baktanker" er et negativt ladet ord og har ingen ting med det du beskriver å gjøre. Du bruker begrepet feil,- og da blir meningen med innlegget ditt også feil.

Skjult ID med pseudonym Kevlar lø. 20 juni 2009 19:50

Selv nekter jeg å bruke uttrykket «date». Jeg kan godt treffe folk og la ting skje deretter. Det o-så amerikaniserte begrepet dating kler verken min personlighet eller dem jeg kunne tenke meg å slå meg ned med. Når det kommer til å treffes tenker jeg som oftest på det som å treffe en ny person. Som når man treffer venners venner, eller tilfeldige personer man treffer på i jobbsammenheng. Ved å forvente minst mulig, kommer de største overraskelsene.

Skjult ID med pseudonym TomTom lø. 20 juni 2009 20:01

@Scorpio65: Jeg deler samme syn om det du kommenterte til meg. Film klisjeene er jeg heldigvis ikke preget av, og kommer ikke til å bli det heller fordi det er en fantasiverden. Det eneste som teller er virkeligheten. :)

Det er ett problem om man møter ei som er preget av Hollywood, fordi hun kommer til å se etter ting som kanskje ikke skjer. Skjer det ikke, så er han feil for hun...men i virkeligheten så kunne han ha vært rett.
Forventer hun Tom Cruise også, så er daten også dødfødt.

Tom Cruise er forresten kortvokst. ;)