Alle innlegg Sukkerforum

Kvinnekampen

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym TS ti. 16 juni 2009 00:35

Jeg snakker ikke om kampen om kvinner, men kvinner som strever hardt for likestilling. Hørte litt om dette på P1 idag, og jeg synes det var litt interessant. Det ble sagt der at kvinner var så opptatt av likestilling at de stillte mye høyere krav til menn enn noengang tidligere. En kvinne mente at kvinner burde fokusere mer på likeverd fremfor likestilling for å få en bedre holdning til hverandre. Likestillingen gjør at det blir vanskeligere og vanskeligere å få til ett godt forhold, og hun mente også at kvinner ofte forhastet seg når de fant seg noen, og ikke ga menn den sjansen de fortjener.

Dette er ikke mine tanker, men noe jeg hørte på radio idag.

Hva mener dere kvinner om likeverd vs likestilling i forhold?

Skjult ID med pseudonym qwana ti. 16 juni 2009 10:18

Er veldig enig med radiodama jeg;) vi tar bort spenningen om vi skal bli helt likestilte, vi er forskjellige, la oss heller dyrke det litt. Tror alle i vårt samfunn er ganske enig om lik lønn for likt arbeid osv osv...men det er jo en helt annen arena. Jeg vil gjerne ha en mann som er mann, gjør ikke noe om han ordner med bilen og jeg lager middag, men er jo heller ikke slike praktiske ting som skiller menn og kvinner(han må gjerne lage middag, men vil helst slippe bilen hehehe ....men kan helt sikkert komme på andre ting jeg kan gjøre), ligger mer i den personen man er. Likeverd er nok et bedre ord, alt behøver ikke være likt, alle oppgaver behøver ikke deles likt, men de oppgavene den enkelte utfører, bør bli like mye satt pris på. Er jo litt på rett vei når det å ha omsorg for små barn gir pensjonspoeng feks :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 16 juni 2009 10:31

Jeg har aldri følt meg undertrykket som kvinne noen gang. Jeg ønsker å være kvinne og jeg ønsker at mannen er mann!
Videre synes jeg at kvinner ofte er ganske idiotiske i sin iver etter å endre menn, dominere menn og oppfører seg som mammaer.

Skjult ID ti. 16 juni 2009 10:36

Zitelle, jeg har et spørsmål til deg / du trenger ikke å svare hvis du ikke vil /
Har du noen gang vært i et forhold med en mann ?

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 16 juni 2009 10:54

Svarer gjerne jeg, Skjult ID. Dette er da ikke verken sensitiv informasjon eller personlig informasjon ;-)

Svaret er ja.
Jeg har vært i korte forhold. Jeg har vært i lange forhold. Og tro det eller ei: Jeg har til og med vært på dater med sukkermenn!

Hvorfor spør du egentlig?
Er det like lett å svare på det for din del som det er for meg å svare?

Skjult ID med pseudonym Erhm ti. 16 juni 2009 13:56

Kvinnene der jeg jobber krangler og krangler og krangler enda litt mer, bytter på å være sykemeldte og er alle hjertensenige om at det er mennene sin feil, men problemet er at det er bare meg og 3gutter til hehe.

Jeg kan fint innrømme at jeg synes det er rart at Menn er blitt oppdratt og tvunget til å komme over sitt apestadie, mens kvinners apestadie med psykologisk testing/krigføring og grilling av menn er totalt akseptert.

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 16 juni 2009 13:57

Jeg synes svarene her syder av forutinntatthet og intoleranse om hvordan folk skal være - basert på kjønn.
For noen år siden var slike argumenter - jeg vil ha en mann som er mann - mot menn som trillet barnevogner.

Siden Zitelle er så bombastisk her, får jeg lyst til å spørre; hva er en mann? Og hva gjør at en som er føldt med en penis mellom bena ikke er en mann? Et det et fast, defitivt begrep, utover det biologiske? Hva med de individuelle forskjellene?

På 50-tallet var det en som gikk på kontoret hver dag, kom hjem til middag, tok middagslur etter å ha lest avisen, og var den som eide hus og bil og hadde førerkort. Han skiftet ikke bleier, og trillet ikke barnevogn og han snakket aldri om følelser.
Nå i 2009 er en mann som går på kontoret hver dag, kommer hjem til middag, tok middagslur under avisen etc, fortsatt en mann, men det er ogå han med hestehale, han som jobber i barnehage, eller han som tar pappepermisjon eller har 50% samvær med barna, som kan lage mat, han som jobber som smikør, han som skriver inn til samlivsspalten i Aftenposten.
Mannsbildet - og kvinnebildet - er i endring fordi vi tolerer mer og mer, go det synes jeg er et gode.

Ja, det er forskjell mellom kjønnene, men de individuelle forksjellene er MYE større. (Banalt eksempel: Ja, det er flere menn enn kvinner som digger biler, men den av kvinnene som digger bil mest, er mye mer interesster i bil enn en gutt som er lite bilinteressert.). En mann trenger ikke holde på gamle vaner for å være en mann i mine øyne.
Han er født mann, og om han er en mann for meg avhenger av om han ellers er en person med klokhet, livsapetitt og empati.
Likestilling og liekverd, handler i mine øyne om at folk må få være seg selv.

Skjult ID med pseudonym Erhm ti. 16 juni 2009 14:12

what..kontoret hverdag? på 50tallet jobbet de fleste menn seg bokstaveligtalt ihjel i industrien, dødsfall var ikke uvanlig og kroppene ble ødelagt etter noen få år.

Menn er blitt tvunget til å komme over sitt apestadie, vi har lært å lyve og late som og det er vi blitt flinke til, jeg kjenner ingen menn som respekterer andre kvinner enn sin mor men vi kan late som vi gjør det og det får oss langt på vei.

Men kvinner ikke blitt tvunget til å komme over sitt apestadie, dere lar stress gå utover alle rundt dere og skriker til for ingenting..tenk om menn skulle oppført seg slik? dere kjører på med selvtilitt testing og psykologisk krigføring mot menn som er ekstremt primitiv fordi dere egentlig vil at vi skal gi dere en fik så det synger og be dere holde kjeft, men da er vi jo igjen kvinnemishandlere..så hva faen vil dere egentlig?

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 16 juni 2009 15:07

Vibe
Ler....jeg er da ikke bombastisk på mennesketens eller andres vegne. Du som har vært her inne så lenge som du har, vet da at jeg uttaler meg i jeg-form. Jeg mener, jeg synes, for meg, spør dere meg osv. Jeg har en sterk mening, men ikke for andres del enn min.

Fint at jeg inspirerte deg til å stille spørsmålet ditt da.....som du også besvarte. Da trenger jeg jo ikke å tilføre noe mer ;-)

Skjult ID med pseudonym arne ti. 16 juni 2009 16:23

må noe motvilli inrømme at åvenforskrivende ikke ær så dum likevell
Vordan kunne du tro att jeg ville kalle deg en kvise ,får no tull

Skjult ID med pseudonym Sunbum ti. 16 juni 2009 16:33

Likeverd femfor likestillig!

Vi har de siste 30 årene vært opptatte av å ha de samme rettigher som menn, noe vi selvfølgelig SKAL ha!
Men hvor/når gikk dette fra å være en kamp om likestilling, til en kamp om å kunne møte menn på ALLE nivåer??

Jeg har da vitterligen ingen interesse av å inneha de samme egenskapene og innstinktene som menn,og jeg har heller ingen interesse av en mann som tror han kan møte meg på alle de tingene som gjør meg til en kvinne.

Men vi skal bestrebe oss i å møte hverandre som likeverdige, og med respekt for hverandres forskjeller.
Tror vi kommer et godt stykke med det....

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 16 juni 2009 16:40

Ehrm,
joda, vi kunne like gjerne utvidet 50-tallsspeketert til å dekke industrigruppen, fiskerne og bøndene. Men heller ikke de omfatter mannetyper som typisk kunne snakke om følelser, trillet barnevogner etc. Jeg valgte å bruke manne-eksempelet fordi det er han som er beskrevet i ganmmeldagse kvinne- og husmorguider; far kommer hjem fra jobb og må få hvile.
Men like rett som en mann har til å være mye forskjellig, har vel kvinner også rett til å være ulike.
Høres ut som en kjip arbeidsplass. Men når ble vold svaret på noe som helst?

Zitelle, jeg leste "jeg vil ha en mann som er mann" som ganske bombatisk (det kan man jo være på vegne av seg selv eller andre). Syntes det var litt ulikt deg da, siden du som regel stiller åpne spørsmål. Jeg svarte hvordan jeg ser mannen, men hva legger DU i begrepet mann, når du sier at du vil ha en mann som er mann?

Skjult ID med pseudonym Clueless ti. 16 juni 2009 16:49

* Har ingen problemer med å skjønne hva zitelle legger i begrepet "mann"!*

Og Vibe, hvis du legger godviljen til, er jeg ganske sikker på at d u forstår det også! ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 16 juni 2009 16:55

Helt korrekt, vibe.
Jeg prøver som regel å stille åpne spørsmål når jeg spør om andres tanker og følelser.
Når det gjelder meg, er jeg selvsagt ikke like åpen, da mine behov ikke burde kunne verken tråkke på andre eller støte andre.

For meg er ikke felles mannsdefinisjoner viktige. Jeg vet hva en mann er for meg på samme måte som du vet det for din del, vibe :-)

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 16 juni 2009 22:03

Clueless,
kanskje du kan fortelle meg hva begrepet betyr da?

Slik jeg forstår bruken av begrepet "mann" - med og uten velvilje -.i denne sammenhengen så er det intolerant.
Utsagn som "jeg vil ha en mann som er mann" brukes ofte av kvinner som føyer til beskrivelse av en som er høy og sterk, kan ha skitt på fingrene, tar i et tak, er handy, sporty og bruker moderat (han er i allef all ikke mer jålete enn henne) tid foran speilet etc. Det er slik jeg fortolker det. Men hva sier det om menn som ikke passer inn i en slik definisjon? At de ikke er menn?

Og hvis det er jeg som tolker det feil og "gammeldags" så hadde det vært fint om dere kunne korrigere meg.

Skjult ID med pseudonym undres ti. 16 juni 2009 23:10

Får ikke helt tak i hva som er diskusjonen her? Prates om menn på 50tallet eller kvinner i dag?

Skjult ID med pseudonym vibe on. 17 juni 2009 16:12

Undres, det prates om menn. Mulig jeg har bidratt til tåkelelling.
Men jeg spør egentlig hva definerer en mann når kvinner sier de "vil ha en mann"?
(Bortsett fra det kroppslige, for det er jo opplagt.)

Skjult ID med pseudonym Clueless on. 17 juni 2009 17:10

Vibe:

Jeg kjenner at det ikke er så viktig for meg å utydpe hva jeg mener med en "Mann" for deg. Med og uten velvilje..

Men den definisjonen du kommer med, er vel noe av det.

Og nei, menn som ikke passer inn under dette, er vel kanskje ikke "menn" i den formen jeg snakker om her.
Har truffet kvinner som ikke er veldig "kvinner" heller..

Gammeldags eller ikke, putt meg i den båsen det passer deg. Jeg driter litt i hva som er politisk korrekt, MINE menn skal være mandige. Så må du gjerne være lykkelig med en mann som hekler og er i kontakt med sine feminine sider.
I dont care..

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 17 juni 2009 17:35

@vibe
"Men jeg spør egentlig hva definerer en mann når kvinner sier de "vil ha en mann"? "

Og jeg spør: HVORFOR synes du det er så viktig at vi finner en felles definisjon på hva hver enkelt legger i begrepet mann?

Skjult ID med pseudonym Kent1980 on. 17 juni 2009 18:10

At vi er likeverde er en selvfølge. At vi er likestilt er en illusjon. Mennesker er forskjellige og vi har forskjellige egenskaper og evner. Ikke alle kan gjøre de samme tingene av ulike årsaker, men vi kan alle få lov til å prøve. Det som er viktig er at alle får en sjanse til å bli lykkelig, men samtidig må vi innse at hun tynne dama som veier 50 kg ikke kan løfte tunge ting på jobben hver dag hvor det kreves tempo, akkurat som han mannen som veier 250kg ikke kan bli pilot.

Jeg kan ikke bli astronaut, men jeg føler ikke at jeg aldri hadde muligheten. Jeg bare vet at jeg har ikke det som trengs til å gjøre noe sånt.

I min jobb stiller jeg krav, og jeg behandler alle likt. Men ikke alle får samme ansvaret eller samme oppgavene, og det er aldri relatert til kjønn, men til evne og interesser. Samfunnet vårt er idag strukturert(ikke perfekt) slik at alle skal kunne passe inn.

Men jeg er ingen fan av kvinnekampen, fordi den dreier seg ikke lenger om likeverd, men at kvinner skal ta over og styre alt mens mannen skal bli dominert. Slik tolker jeg det nå, og så lenge det er slik så stiller ikke jeg opp for saken. Men skulle en kvinne miste muligheten bare fordi hun er kvinne, så er jeg der og støtter.

Skjult ID med pseudonym suk to. 18 juni 2009 08:38

@Kent !
Du er en ung, reflektert, intelligent mann og du skjønner poenget. Det dreier seg om kamp, kvinnekamp for å ta over noe vi kvinner har ikke evner å håndtere. Vi er forskjellige, meget forskjellige og hadde vi samarbeidet i stellet, hadde vi kanskje fått det til, hvem vet... Men kamp, uansett sak og form er ingen bra måte å komme til mål.
Jeg ser på kvinnekampen som på integreringspolitikken. Redde å få "rasist" stempel, de meste holder kjeft. Samme kan man si om menn i denne berømte kvinnekampen. Etterhvert ga mannfolk opp for å ikke bli beskyldt for det ene og det andre.
Samfunnet er strukturert men fungerer meget overfladiskt og det er alt for mye generalisering, det bli aldri perfekt, dessverre.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 18 juni 2009 13:27

Clueless, n
nettopp og det var det som var poenget fmitt. Du hadde en definisjon på en mann som du tok for gitt at alle andre hadde.
Alle har rett til å synes hva de vil, men jeg bare stadfester at hadde alle vært slik ville jo verden stått stille og menn verken tatt pappaperm eller kunnet komminusere om følelser, elelr jenter spilt fotball elelr hoppet på ski.

Til opplysning var/er jo en del av det nye heklesegmentet unge gutter på snowboard som skulle ha luer é la Kari Traa.
Så analogien til hekling holder jo ikke helt da. Spørs om ikke mannesegmentet du snakker om staidg blir mindre hvis du anevnder sånne fortsokkede regler.

Zitelle,
det synes jeg er opplagt, men altså: Jeg synes det er viktig fordi det synes dom du med din erklæring ikke synes alle menn kvalifiserer til tittelen en mann, og TS tross alt inviterer til å diskutere at kvinner ikke gir menn den sjansen de fortjener.

Kent, enig i det med likeverd vs liketsilling. men dessverre; vi har ikke likeverd i dag heller. Ikke på tvers av kjønn, heller ikke på tvers av rase.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 18 juni 2009 18:31

Jeg mener ikke å være vanskelig, men hva mente du egentlig nå, Vibe?
Klart alle menn kvalifiserer til å være mann, men ikke alle menn kvalifiserer til å være det jeg ser på som en mann.

Og ang. å gi menn den sjansen de fortjener.....hmm.....hva fortjener de egentlig? Hvem setter premissene?

Og som sagt: Jeg mener kvinner i altfor stor grad prøver å endre mannen, bestemme over ham og være en slags kjærestemamma.
Men det er MIN mening sagt helt på generelt grunnlag, selvsagt. Det er til og med en skikkelig subjektiv påstand fra min side!

Skjult ID med pseudonym vibe to. 18 juni 2009 19:22

Skal prøve å forklare meg; jeg lurer på hva definerer (eller kvalifiserer til å være) en mann for deg?

Uten at jeg vet at det er tilfelle for deg - siden du ikke har sagt hva det er som kvalifiserer - så er det veldig vanlig at kvinner da definerer en mann som en ekte mann, som en som altså er sterk, handy, tøff og lite pysete og uvørne, og med interesser som jakt, fiske, fotball. Men er det gitt at menn som ikke har disse interessene, ikke liker risko, er opptatt av barn og andre tradisjnelt mindre macho ting da ikke kvalifiserer menn?

Er ikke dette da en måte for kvinner å nettopp prøve å forme mannen - dvs om ikke endre ham, så å forby ham å endre seg?
Jeg mener ikke at man kan endre instinktene sine, men man kan jobbe med holdningene sine, og da tenker jeg å venne seg til tanken på at den mannen man treffer godt kan bryte med den stereotype oppfatnignen histroien har skapt av mannen.

Og når en mann sier at "jeg vil ha en kvinne som er kvinne", da tenker jeg at det ikke er sikkert jeg kvalifiserer. Jeg er ikke sikker på hva han mener, men ser for meg at det er mer enn å gå i skjørt i blant, men innebærer en spesiell måte å te seg på som jeg ikke tror er meg.

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 18 juni 2009 19:28

Vibe
Det er da totalt uinteressant for andre enn meg og en eventuell mann hva som er en ekte mann for meg.
Og selvsagt er det ikke sikkert du kvalifiserer, vibe. Menn er som kvinner i så måte: Smaken er som mange, mange baker.......
Og jeg skal ikke stille spørsmålet: HVORFOR er det viktig med en felles definisjon, men tenke det kan jeg jo gjøre ;-)

Skjult ID med pseudonym Bazookah to. 18 juni 2009 19:38

Hun radio-dama var mest sansynligvis Hanne Nabintu Herland, og hun er jo bare helt crazy..

Jeg tror endel menn er redd for kvinner og kvinnesak. Mange kvinner er sterke, vet hva de vil og tar det de vil ha, noe som for 50 år siden var en maskulin tankegang. Kvinner er ikke lenger avhengig av mannens inntekt for å kunne ha et sted å bo og få mat på bordet , dette er ting vi nå skaffer selv, og mannens rolle som forsørger er utspilt. Dermed stiller kvinnen andre/flere krav til mannen hun har i livet sitt.
Siden kvinnen nå er fri til å jobbe og tjene sine egne penger har ikke mannen en like sterk posisjon i forholdet som han hadde før i tiden, kvinnen kan når som helst pakke sakene sine og dra(eller be han om å dra) og for at kvinnen skal "gidde" å bruke energi på en mann hun i bunn og grunn ikke er avhengig av(hvis vi ser bort i fra at hun kanskje elsker han), KAN hun stille endel krav til mannen, som feks at han skal ta 50 % av husarbeidet.
På den andre siden har mannen blitt mer selvhjulpen. Eldre menn i dag sulter foran brødboksen hvis kona deres dør, for han har blitt tatt vare på av kvinner hele livet sitt. Slik er det ikke lenger, menn kan ta vare på seg selv nå, de har ikke lenger behov for en kone som lager middag og vasker klærne deres, dette klarer de(fleste) selv.
Kanskje dette er noe av grunnen til at det er så mange aleneboere/enslige her i Norge, vi trenger rett og slett ikke hverandre lenger?

Skjult ID med pseudonym carmina to. 18 juni 2009 19:51

Ned med våpnene ! Bruk sunn fornuft og bruk det enkleste våpenet. , Snakk sammen, bli enige og nyt livet !

Skjult ID med pseudonym vibe to. 18 juni 2009 22:43

Zitelle
Du spør videre hvorfor det er så viktig med en felles definisjon. Det synes jeg er å snu spørsmålet på hodet.
Jeg spør hvorfor det er nødvendig å endre på en definisjon. Mann er et fast begrep.
Hva du ser som et kjæresteemne, er en annen sak, og mulig jeg er firkantet og det var det du egentlig mente.
Men det er et uttrykk som går igjen, og som egentlig putter menn i bås.
Og dermed diskvalifisere menn som etter alle biologiske og juridiske solemerker går for å være menn.

Helt riktig at det er totalt uinteressant for andre hva som er en "mann" for deg, men da skjønner jeg ikke poenget med å flagge her på diskusjonforum at du skal ha en "mann som er mann". Hva var budskapet egentlig?

Skjult ID med pseudonym TS. to. 18 juni 2009 22:47

Han må kunne flørte og forføre sin kvinne i hvert fall :)))

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 18 juni 2009 22:48

vibe.
Jeg har ikke mer tålmodighet i kveld til å fortsette jeg. No offence altså! Men jeg kaster kortene og melder gris..... :-)